Beste Crypto om te investeren [in 2024]

Image by Graphue on Freepik

Wil je investeren in crypto, maar heb je geen idee welke munten je moet kopen? Hoe ga je dan te werk en hoe vind je de beste crypto om te investeren?

De beste crypto om te investeren zijn natuurlijk munten die je het meeste rendement opleveren. In dit artikel bespreken we daarom een aantal cryptomunten waarmee je winst kunt maken, maar waarbij we ook rekening houden met de risico’s.

Wil je dus ook investeren in crypto, ontdek dan in welke cryptomunten je in 2024 moet beleggen voor het beste rendement.

Disclaimer: officieel ben ik geen adviseur en spoor ik niemand aan om bepaalde munten te kopen. De inhoud van dit artikel is slechts mijn visie, maar bevat ook kennis die ik via experts heb opgedaan. Doe ermee wat je wilt, maar doe vooral ook je eigen onderzoek.

Potentieel voor hoge rendementen

Cryptomunten hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en blijven ook in 2024 een aantrekkelijke optie voor slimme investeerders. Met de voortdurende ontwikkeling van de blockchain technologie en de groeiende acceptatie van digitale valuta, is het geen verrassing dat er in 2024 enkele top cryptomunten zijn die het potentieel hebben om hoge rendementen op te leveren.

De vraag is dan natuurlijk hoe hoog de rendementen kunnen zijn? Wel, extreem hoog! Met sommige munten kun je rendementen behalen van 5000% of meer en dat is geen uitzondering. Uiteraard ga je dit soort rendementen niet meer behalen met Bitcoin of Ether, maar mogelijk wel met kleine en risicovollere cryptomunten. Deze kleine onbekende munten staan vaak nog ver buiten de top 100 en moet je vroeg bij zijn.

Zelf investeer ik altijd een deel van mijn geld in dit soort kleine pareltjes, alleen kies ik niet zomaar lukraak een munt uit, maar doe ik een beroep op de experts van AllesOverCrypto. Zij zijn dé crypto opleider van Nederland en doen al jaren met veel succes onderzoek naar kleine veelbelovende cryptomunten.

Wil je meer weten over het investeren in veelbelovende cryptomunten? Luister dan deze korte audio >>

Beste Crypto om te Investeren – factoren die bepalend zijn

Afgezien van de kleine munten, investeer ik voornamelijk in de grotere munten, laten we zeggen munten die in de top 50 of 100 staan. Hierin doe ik zelf onderzoek en maak ik mijn keuzes. Door te kijken naar verschillende factoren komen de beste crypto om te investeren naar voren. Een paar factoren die voor mij belangrijk zijn:

 • Munten die al langer bestaan en consistent goede prestaties hebben laten zien, zijn vaak een veiligere investering.
 • Ik kijk vooral ook naar het doel. Cryptomunten die gebruik maken van innovatieve technologieën, zoals blockchain of slimme contracten, hebben vaak een hoger groeipotentieel.
 • Een andere belangrijke factor om te overwegen is de betrouwbaarheid van het netwerk. Cryptomunten die een sterk en veilig netwerk hebben, zijn minder vatbaar voor hacks en andere beveiligingsproblemen.
 • Ook is het van belang om te kijken naar de marktvraag naar de munt. Munten die populair zijn en een grote gemeenschap van gebruikers hebben, hebben vaak een hogere marktvraag en kunnen daardoor sneller in waarde stijgen.

Even tussendoor…

Heb je geen of weinig ervaring in de cryptomarkt, dan raad ik je aan om even een stapje terug te doen en niet meteen te gaan investeren. Bij het investeren in crypto, zijn er namelijk een aantal belangrijke zaken die je moet begrijpen waardoor je je risico’s kunt minimaliseren. Je kunt daarvoor het artikel Crypto Beleggen voor Beginners lezen.

Een andere leuke en slimme manier is om de gratis Crypto Summit te volgen, een initiatief van AllesOverCrypto. Hierin wordt je in 5 korte lessen klaargestoomd om te beginnen met crypto.

Beste Crypto Platform van Nederland

Voordat we de beste crypto om te investeren gaan bespreken, wil ik je alvast kennis laten maken met Bitvavo. Heb je al een account bij deze Nederlandse exchange, scroll dan snel door!

Zoek je nog wel een veilig en betrouwbaar platform? Overweeg dan zeker Bitvavo. De Amsterdamse exchange bestaat al langere tijd en heeft een goede reputatie. De beste cryptomunten die hieronder worden genoemd zijn ook allemaal te koop bij Bitvavo.

Bitvavo is een makkelijk platform om te gebruiken en staat daarnaast bekend om z’n lage kosten. Bitvavo heeft nu trouwens ook een actie lopen! Meld je aan via de link en handel je eerste €10.000 gratis.

Bitvavo exchange

Beste Crypto om te Investeren – 8 veelbelovende munten

Op dit moment vind ik deze 8 de beste crypto om te kopen. Ik blijf wel benadrukken dat de cryptomarkt volatiel is en het investeren niet zonder risico is. Het is daarom altijd belangrijk om ook je eigen onderzoek te doen en af te vragen of een investering jou waard is.

Laten we eens kijken welke munten in 2024 een slimme investering kunnen zijn.

Beste crypto om te investeren:

 • Avalanche
 • NEAR Protocol
 • Filecoin
 • Solana
 • Ripple
 • VeChain
 • Ethereum
 • Bitcoin

8. Avalanche (AVAX)

Beste crypto om te kopen

Avalanche is een cryptomunt die in 2020 is gelanceerd en ontwikkeld door het Ava Labs-team, geleid door Emin Gün Sirer, Kevin Sekniqi en Maofang Wang. Het doel van Avalanche is om een efficiënte en schaalbaar platform te bieden voor decentrale financiële transacties (DeFi) en dApps (decentralisede toepassingen). Het systeem is ontworpen om snel, veilig en goedkope transacties te verwerken met lage gasfees (transactiekosten).

Het platform biedt een breed scala aan functionaliteiten, waaronder gedecentraliseerde financiële toepassingen, staking (het vastleggen van cryptogeld om beloning te krijgen), validatie en goedkeuring van transacties en het uitvoeren van smart contracts. Het systeem is ontworpen om te schalen en te integreren met bestaande blockchain-netwerken, zoals Ethereum en Bitcoin.

Avalanche is ook gebouwd om NFT’s en Web3 games te ondersteunen. Bepaalde games worden bijvoorbeeld op de blockchain van Avalanche ontwikkeld en kunnen gamers niet alleen plezier halen uit het spelen van een game, maar kan er ook geld mee worden verdiend.

7. NEAR Protocol

Beste crypto om te kopen

Tot de beste crypto om te investeren hoort ook NEAR Protocol. Het doel van NEAR Protocol is om een efficiënte, schaalbaar en veilige blockchain-platform te bieden met een snelle transactiesnelheid en lage kosten. De munt zelf heet NEAR en wordt gebruikt om de netwerkdecentralisatie te ondersteunen en belangrijke taken te financieren, zoals het onderhouden van validatoren en het ontwikkelen van toevoegingen en toepassingen op de blockchain.

De blockchain Van NEAR Protocol biedt ook verschillende unieke functies die het platform onderscheiden van andere cryptomunten. Een belangrijke functie is het gebruik van Doomslug, een algoritme dat de blockchain helpt te verkleinen en te optimaliseren, waardoor de prestaties van de blockchain worden verbeterd.

Verder biedt Near Protocol ook een intuïtieve ontwikkelomgeving voor ontwikkelaars, waardoor het maken van toevoegingen en toepassingen op de blockchain eenvoudiger wordt. Dit maakt Near Protocol een aantrekkelijk platform voor ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte blockchain-omgeving.

6. Filecoin

Beste crypto om te kopen

Een interessante cryptomunt is Filecoin. Wanneer je de blockchain technologie een beetje begrijpt, weet je ook dat dit een gedecentraliseerd systeem is. In onze huidige systemen gaat alle informatie naar één server en dat maakt een systeem gevoelig voor hacks. Ook ligt de macht bij één iemand of één bedrijf en kunnen opslagplaatsen niet efficiënt worden gebruikt. De blockchain daarentegen is een veel transpanter systeem en daarom ook betrouwbaarder.

Maar wat doet Filecoin dan precies? Filecoin biedt een decentrale oplossing voor data opslag. Tot op heden wordt data opgeslagen in grote opslagplaatsen zoals clouddiensten. Data van websites, overheidsinstanties en bedrijven etc worden opgeslagen op één plek. Bij een hack kan er daarom veel data worden gestolen, maar dat is niet mogelijk bij hetgeen wat Filecoin biedt in combinatie met de blockchain.

Samenvattend biedt Filecoin een gedecentraliseerd opslagnetwerk dat gebruikers in staat stelt om opslagruimte te kopen, verkopen en gebruiken zonder afhankelijk te zijn van traditionele cloudopslagdiensten zoals Dell. Dit maakt het mogelijk voor individuen en organisaties om op een veilige en efficiënte manier gebruik te maken van opslagruimte, terwijl ze tegelijkertijd de controle behouden over hun gegevens.

5. Solana

Beste crypto om te kopen

Volgens velen experts behoort Solana tot de beste crypto om te investeren in 2024. Solana is een concurrent van Ethereum. De belangrijkste kenmerken zijn de razendsnelle blockchain en de schaalbaarheid in combinatie met lage transactiekosten.

Het platform is speciaal ontworpen om duizenden transacties per seconde te verwerken, waardoor het een van de snelste en meest efficiënte blockchains op de markt is. Dit maakt het ideaal voor toepassingen zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s), waarbij snelle transacties van essentieel belang zijn.

Daarnaast heeft Solana een sterke gemeenschap van ontwikkelaars en investeerders die actief bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het ecosysteem. Dit zorgt voor een constante stroom van nieuwe projecten en innovaties die het potentieel hebben om de waarde van de munt te verhogen. Bovendien biedt Solana een veilig netwerk waardoor investeerders met vertrouwen hun activa kunnen opslaan.

4. Ripple (XRP)

Beste crypto om te kopen

Een munt die zeker niet mag ontbreken is Ripple. Ripple (XRP) is een van de top cryptomunten en wellicht een slimme investering in 2024. Ripple is een digitaal betalingsprotocol dat snelle, goedkope en veilige grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt. Het onderscheidt zich van andere cryptocurrencies door zijn focus op het faciliteren van internationale betalingen voor banken en financiële instellingen.

Een van de belangrijkste redenen om te investeren in Ripple is vanwege de groeiende acceptatie ervan door grote financiële instellingen. Ripple heeft al partnerships gesloten met gerenommeerde banken zoals Santander en American Express. Deze samenwerkingen creëren een sterke basis voor de adoptie van Ripple en kunnen leiden tot een grotere vraag naar de cryptomunt.

Bovendien heeft Ripple een schaalbaarheidsvoordeel ten opzichte van andere cryptocurrencies. Het kan tot 1500 transacties per seconde verwerken, wat veel hoger is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit maakt Ripple aantrekkelijk voor zowel individuele gebruikers als grote financiële instellingen die behoefte hebben aan snelle transactieverwerking. Traditionele internationale betalingen zijn duur en traag en Ripple biedt daar dus een oplossing voor.

3. VeChain

Een andere interessante cryptomunt is VeChain. De blockchain technologie van VeChain richt zich op het verbeteren van supply chain management en productauthenticiteit. Met behulp van blockchain en Internet of Things (IoT) technologieën, stelt VeChain bedrijven in staat om de volledige levenscyclus van producten te volgen en te verifiëren.

Een van de belangrijkste voordelen van VeChain is de transparantie die het biedt. Door het gebruik van blockchain technologie kunnen consumenten en bedrijven de herkomst en kwaliteit van producten controleren. Dit is vooral belangrijk in sectoren zoals voedsel, farmacie en luxegoederen, waar productauthenticiteit van cruciaal belang is.

Daarnaast heeft VeChain inmiddels ook partnerships met grote bedrijven zoals PwC en DNV GL, wat de geloofwaardigheid en adoptie van de technologie versterkt. Deze samenwerkingen hebben al geleid tot verschillende gebruiksscenario’s en implementaties van de VeChain blockchain, wat de waarde van de cryptomunt verder kan verhogen. VeChain is een voorloper net als Ethereum dat is op het gebied van Smart Contracts. VeChain laat vooralsnog de concurrentie achter zich.

2. Ethereum

Ook in 2024 behoort Ethereum tot de beste crypto om te investeren. Ethereum is nog altijd, na Bitcoin, de grootste munt en wordt met zijn revolutionaire technologie en brede toepassingsmogelijkheden nog altijd gezien als een ​​stabiele investering.

Een van de belangrijkste redenen waarom Ethereum zo aantrekkelijk is, is de mogelijkheid om slimme contracten te creëren. Dit zijn programma’s die automatisch kunnen worden uitgevoerd zodra aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dit opent de deur naar talloze toepassingen, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi), supply chain management en zelfs stemsystemen.

Daarnaast heeft Ethereum een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars. Dit heeft geleid tot een bloeiend ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties (dApps) die op het Ethereum-netwerk draaien. Ethereum is een veelzijdige cryptomunt en met de upgrade naar Ethereum 2.0, zullen de transactiekosten naar verwachting lager worden en het aantal transacties per seconde toennemen. Een groot pijnpunt waar Ethereum al lang mee kampt.

1. Bitcoin

Tja, en dan Bitcoin. Bitcoin is uiteraard één van de beste crypto om te kopen. Niet alleen in 2024, maar ook in de jaren daarna. Bitcoin was de allereerste munt en is in 2009 bedacht als een alternatief op het huidige geldsysteem.

Ons geldsysteem is ongedekt en gevoelig voor inflatie. Bitcoin daarentegen brengt een maximaal aantal munten in omloop en in combinatie met de halving (die ongeveer eens in de 4 jaar plaatsvindt) zorgt dat voor de ultieme vorm van schaarste. Dat kunnen we van de euro niet zeggen die ongebreideld kan worden bijgedrukt.

De blockchain van Bitcoin is dan wel niet zo veelzijdig als die van bijvoorbeeld Ethereum, maar dat is niet zo belangrijk. Ondertussen moet je Bitcoin simpelweg zien als een investeringsklasse, net zoals aandelen en vastgoed dat zijn. Steeds meer institutionele beleggers investeren in Bitcoin of overwegen dit te gaan doen.

Begin 2024 komt er hoogstwaarschijnlijk een doorbraak in Amerika, namelijk de goedkeuring van Bitcoin-ETF’s. Bij goedkeuring zullen vermogensbeheerders zoals pensioenfondsen en verzekeraars een klein deel willen investeren in Bitcoin en zelfs Ethereum. Een Bitcoin ETF geeft als het ware een signaal af dat Bitcoin een veilige investering is en bovendien is het voor dit soort partijen een makkelijke manier om in te beleggen. Er zal in 2024 dus veel kapitaal naar Bitcoin en Ethereum gaan stromen!

Conclusie – Beste Crypto om te Investeren

Deze 8 cryptomunten zijn in mijn ogen dus een slimme investering. Stuk voor stuk zijn het interessante munten die verder kunnen groeien in 2024 en daarna. Bekijk voor jezelf waar jij een goed gevoel bij hebt! De beste crypto om te investeren zijn vooral ook munten die bij jou als persoon passen.

Natuurlijk is het ook verstandig om juist te spreiden en niet alles in Bitcoin te stoppen, dus misschien je inleg verdelen over een paar munten. Neem je liever niet veel risico? Blijf dan weg van de kleinere onbekende munten die ver buiten de top honderd staan en kies voor munten die hoog staan en een goede reputatie hebben.

Al met al zijn er bij het investeren in crypto altijd risico’s, maar dat is met elke investering zo. Lees je daarom altijd goed in en vergeet ook niet dat de euro en dollar niet zonder risico zijn!

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Andere berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *