Bitcoin & crypto verwachting 2021-2025

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Bitcoin voorspelling & Bitcoin verwachting 2021-2025

Het is alweer een jaar geleden dat de Bitcoin halving plaatsvond. De prijs van één Bitcoin lag toen ongeveer op €7250. Op dit moment zal je voor diezelfde Bitcoin ruim €36.000 moeten neerleggen. In april van dit jaar was dit zelfs even €52.500 (de tot nu toe hoogste prijs). Er is een hoop gebeurd rondom Bitcoin dat de koers heeft beïnvloed. De afgelopen maanden doet Bitcoin het trouwens rustig aan.

Blijft het nu dan voorlopig rustig en hebben we de piek gehad? Of was dit slecht een voorproefje? Kortom, dé vraag die ons allemaal bezig houdt: wat kunnen we de komende tijd van Bitcoin verwachten? Grote namen doen op Twitter vaak Bitcoin en andere crypto voorspellingen. De één ontzettend optimistisch (of realistisch) en weer een ander noemt het een waardeloze munt, maar niemand van hen kan de prijs met zekerheid voorspellen.

Mensen die voor het eerst in aanraking komen met Bitcoin krijgen soms te maken met een overload aan informatie. Ze stappen een nieuwe wereld binnen en willen ook begrijpen wat Bitcoin nou eigenlijk is, maar vooral hoe je hier geld mee verdient. Om je gerust te stellen: om geld te verdienen met Bitcoin hoef je niet perse te begrijpen hoe de Bitcoin wereld in elkaar steekt.

Volg je de ontwikkelingen al langere tijd en begrijp je dus een beetje hoe het in de cryptowereld werkt? Dan zou je op basis daarvan beter kunnen inschatten wat we in de toekomst van Bitcoin kunnen verwachten. Zelf volg ik de ontwikkelingen al sinds 2018, maar helaas durf ik een Bitcoin prijsvoorspelling niet aan. Wat ik wel kan, is mijn ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan plus de kennis die ik van experts krijg, hier met jou delen. Kijk of je er iets mee kan, hopelijk kan je straks voor jezelf goed bepalen of jij wel of niet in Bitcoin moet investeren.

Zoek je een veilige exchange om Bitcoin te kopen? Zelf koop ik Bitcoin en andere crypto bij Bitvavo. Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland. Het platform is gebruiksvriendelijk en je betaalt maximaal 0,25% handelskosten. (over de eerste €1000 betaal je zelfs €0,00 handelskosten).

Inhoudsopgave

Waar staat Bitcoin nu?

Om te begrijpen hoeveel Bitcoin in potentie waard kan worden, helpt het je om te beseffen waar Bitcoin nu staat en welke weg het heeft afgelegd. In het kort: Bitcoin is pas in 2009 op de markt gekomen en maar een heel klein groepje mensen wist toen van dit fenomeen af. Eigenlijk pas in 2016, toen Bitcoin voor de tweede maal halveerde, werd Bitcoin ineens mainstream. Helemaal toen anderhalf jaar later (december 2017) de prijs binnen drie maanden explodeerde van €3500 naar €15.500.

Toen waren het voornamelijk particuliere beleggers die geld in Bitcoin stopte. Nadat de markt begin 2018 instortte, hoorde je vrijwel niemand meer over de grootste en bekendste digitale munt. Velen geloofden dat hier het tijdperk eindigde. Tot aan het tweede kwartaal in 2019. In juli van dat jaar steeg de koers plotseling weer boven de €10.000.

Deze stijging en het feit dat het jaar erop de Bitcoin halving zou plaatsvinden, zorgden toch weer voor veel media aandacht. Richting die Bitcoin halving in 2020 gebeurde er qua koers niet zoveel. Toen de halving plaatsvond, was Corona zo’n beetje het enige wat ons bezig hield.

Naar mate de weken voortduurden zorgde Corona plus de opgelegde maatregelen voor een wereldwijde crisis. Een heftige crisis waar we nog steeds mee te maken hebben en waar we voorlopig nog niet van af zijn. Overal kwamen overheden met stimuleringspakketten om economieën draaiende te houden. Je zou kunnen zeggen dat deze crisis Bitcoin juist meer onder de aandacht heeft gebracht. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat grote vermogensbeheerders in grote getalen Bitcoin zijn gaan accepteren. In tijden van crisis zie je dat investeerders altijd opzoek gaan naar nieuwe beleggingsmogelijkheden.

Verhouding tussen Bitcoin en altcoins

De verhouding tussen Bitcoin en altcoins wordt aangegeven met de Bitcoin dominantie. Dit is een percentage wat aangeeft hoeveel geld er van de totale marktwaarde in Bitcoin is geïnvesteerd. In februari 2021 was de verhouding nog 61% Bitcoin en werd de overige 39% verdeeld over alle altcoins samen. Op dit moment is de dominantie van Bitcoin verder aan het afnemen en zelfs onder de 50% gekomen.

Nu de Bitcoin dominantie zakt en zelfs al onder de 50% is gekomen, zou je inderdaad kunnen concluderen dat we langzaamaan richting hét hoogtepunt gaan uit deze cyclus. Belangrijk feitje: Na de Bitcoin halving (ongeveer eens in de vier jaar) zien we een periode van groei en bereikte de koers in het verleden vaak tussen een jaar en anderhalf jaar zijn hoogtepunt. Dit gaat met ups en downs. Zo was bijvoorbeeld één Bitcoin op 21 februari nog €47.000 waard, terwijl een week later op 28 februari, de prijs alweer op €37.000 stond. En kijk je tussen 14 april en en 17 mei, dan was dat €52.500 tegenover €36.000.

Gaan we even terug naar eind 2017, dan was dat het moment waarop Bitcoin nog behoorlijk dominant was, namelijk 72%. Een paar weken later (het moment waarop de markt instortte) daalde de Bitcoin dominantie naar ongeveer 30%. De reden dat Bitcoin weer begon te zakken kwam doordat beleggers massaal gingen verkopen en dit geld vervolgens gebruikten om in altcoins te investeren. De koersen van veel altcoins knalde hierdoor omhoog.

Verhoudingsgewijs is Bitcoin nu prijzig en zal het daarom lastig zijn om hier op korte termijn rijk mee te worden. Altcoins bieden ons daarom een goed alternatief, ook al kleven hier dezelfde risico’s aan vast. Het voordeel van altcoins is, dat je deze vaak voor een fractie van een Bitcoin kopen. De kunst is natuurlijk wel om de juiste eruit te pikken want de prijs zegt in principe niet zoveel. Die ene parel eruit te pikken vergt veel tijd en onderzoek (en wat houdt een goed onderzoek in?) Op welke manier zou je dus jouw kansen op mooie rendementen kunnen vergroten?

Crypto Portfolio E-boek

Een slimme optie is dan om dit Portfolio aan te schaffen. Dit portfolio is ontworpen door twee gasten die al ruim 8 jaar fulltime in de cryptowereld actief zijn. In het portfolio noemen zij de namen van 10 altcoins die in hun ogen mega veel potentie hebben om te groeien. Denk dan ook vooral aan kleine altcoins. Volgens de heren, houden bedrijven achter deze altcoins zich bezig met interessante projecten.

Met hun crypto voorspelling maak je met alle tien de altcoins kans op hoge rendementen (inleg x100 of meer is mogelijk). Ook krijg je hier duidelijke aankoopinstructies bij. Om het te testen (en om er van te profiteren) heb ik het portfolio zelf aangeschaft en ik kan je zeggen dat ik binnen een maand mijn investering had terugverdiend. Het mooie aan dit portfolio is dat het wordt geupdate. Omdat zij onderzoek blijven doen naar dit soort “pareltjes” met veel potentie, kan het zijn dat ze een nieuwe op het oog hebben. Vinden ze dat deze in de lijst moet komen, dan wordt deze vervolgens toegevoegd aan het portfolio. Zo kan je door het eenmalige aanschaffen van dit portfolio jarenlang profiteren van de kennis van anderen.

Bitcoin verwachting korte termijn

Met de Bitcoin verwachting op korte termijn bedoel ik het moment waarop we ons nu bevinden tot aan het moment waarop deze cyclus eindigt. Klopt, wanneer deze cyclus eindigt weten we niet. Maar eerder in dit verhaal noemde ik al dat meestal pas anderhalf jaar nadat de Bitcoin halving plaats heeft gevonden, de echte piek wordt bereikt. En zoals ik ook al eerder zei gaat dit met golfbewegingen. Voor de positie van Bitcoin is het juist goed en gezond wanneer de markt op adem komt en dus consolideert. Dit is ook precies hetgeen wat we de laatste drie maanden zien.

Ik voorspel dan ook dat Bitcoin de komende maanden in fases blijft groeien. Een half jaar geleden had ik verwacht dat de echte piek zo rond eind 2021, begin 2022 zou komen te liggen (dus ongeveer anderhalf jaar na de Bitcoin halving). Maar veel experts geloven dat het deze keer wel eens langer kan gaan duren. Een reden die daar voor wordt gegeven is dat overheden voorlopig nog steeds zorgen voor staatsteun. Er wordt continue geld bij geprint waardoor geld minder waard wordt. Zolang dit door blijft gaan en de crisis niet voorbij is blijven ander manieren van beleggen zoals in Bitcoin interessant.

Belangrijke feiten

Het was lange tijd wachten op de instroom van institutioneel geld. In 2020 kwamen steeds meer vermogensbeheerders er openlijk voor uit dat zij een investering in Bitcoin mogelijk achten. In het vierde kwartaal werd er door dit soort bedrijven al massaal Bitcoins gekocht. Puur bedoelt als spreiding voor hun eigen portefeuille en als waardeopslag. Deze grote investeerders investeren vooral voor de lange termijn en laten daarmee zien hoeveel vertrouwen zij hebben in Bitcoin als belegging.

Binnenkort gaan zelfs Amerikaanse banken Bitcoin aanbieden aan klanten. Burgers met een gewone spaarrekening kunnen gewoon bij hun eigen bank terecht om Bitcoin te kopen. De bedoeling is dat zij Bitcoin gewoon via hun eigen rekening kunnen kopen en verkopen. Dat de acceptatie groeit is positief te noemen en misschien wel noodzakelijk voor het versterken van Bitcoin’s positie.

Maar de aandacht groeit niet alleen onder deze “grote jongens”. Het aantal particuliere beleggers wat Bitcoins koopt blijft ook alsmaar stijgen. In heel 2020 kwamen er ongeveer 600.000 nieuwe adressen bij (adressen van 0,01 tot 1 Bitcoin). Ter vergelijking: in de eerste maanden van 2021 kwamen er al ruim 700.000 nieuwe adressen bij.

Bitcoin verwachting lange termijn

Hoewel de markt nog vrij jong is wordt Bitcoin nu al vergeleken met goud. Het wordt daarom ook niet voor niets het “het digitale goud genoemd”. Dat zegt veel! Een digitale munt die pas 12 jaar oud is en nu al wordt vergeleken met goud, wat al eeuwen lang zijn waarde keer op keer heeft bewezen.

Eén zo’n belangrijke eigenschap die beide bezitten is schaarste. Er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop komen en dit proces is niet te manipuleren. Ruim 18,5 miljoen Bitcoins zijn er reeds in omloop waarvan er ook een gedeelte kwijt is. Sommige bezitters van Bitcoins zijn hun wachtwoorden kwijtgeraakt nadat ze deze hadden opgeslagen. Er wordt geschat dat ongeveer 20% van de Bitcoins die nu in omloop zijn, als verloren worden beschouwd.

De overige 2,5 miljoen Bitcoins moeten dus nog worden gemined. Dit proces gaat overigens nog duren tot 2140. Bitcoin is ongelofelijk schaars en mocht je dat nog niet beseffen. Misschien begrijp je het (nog) beter aan de hand van het volgende:

Bitcoin en de blockchain zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sturen wij Bitcons naar elkaar? Dan gaat dit via de blockchain. Maar onze transacties en de miljoenen andere moeten worden gecontroleerd en verwerkt. Dat werk doen miners. Gevalideerde transacties worden in verschillende blokken als een ketting aan elkaar geregen.

Als beloning voor het maken van een blok krijgen miners een vergoeding, namelijk Bitcoins. Maar omdat de beloning voor miners eens in de vier jaar halveert wordt hun beloning dus steeds minder. Maar een stijgende Bitcoin prijs maakt voor de miners weer een hoop goed. Miners ontvangen dus Bitcoin en om hun kosten te dekken verkopen ze deze ook weer. Miners kunnen ook besluiten om de Bitcoins te houden wat betekent dat er minder Bitcoins op de markt komen. Gevolg daarvan is natuurlijk schaarste, vooral op het moment dat de vraag hoog blijft.

En dat is ook precies wat er nu gebeurt, de beschikbare voorraad Bitcoins wordt alsmaar kleiner doordat miners de vraag van institutionele partijen niet aankunnen.

Conclusie

We weten allebei dat zowel een Bitcoin-voorspelling als een Ethereum-voorspelling of welke cryptovoorspelling dan ook, niet te doen is. Wel kan je met de nodige kennis en inzichten een beter beeld schetsen van de verwachtingen van Bitcoin. Dan is het vervolgens aan jou of je hierin gelooft. Dus, heeft Bitcoin in jouw ogen toekomst?

Zo ja, investeer dan voorzichtig, want zoals elke vorm van beleggen risico’s met zich meebrengt, is ook beleggen in Bitcoin risicovol. Wees je bewust van de risico’s en beleg alleen met geld wat je kunt missen.

Meer leren over Bitcoin en cryptocurrency? Meld je dan aan voor de gratis Bitcoin training! Via de training hieronder vertellen twee expert hoe je geld kunt verdienen en nog veel meer!

Geld verdienen met crypto, maar geen idee waar je moet beginnen?

Leer hoe Bitcoin en crypto werken en met welke strategieën je geld kunt verdienen. In deze 1,5 uur durende training krijg je ook een sleeping giant cadeau. Bij het aanmelden voor de gratis training ontvang je ook 3 gratis e-boeken!

AANMELDEN GRATIS TRAINING!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close