Bux Zero review – [uitgebreid verslag]

Bux Zero uitgebreid verslag

Wat is er de laatste jaren rondom beleggen toch veel veranderd. En daarmee doel ik dan met name op de toegankelijkheid. We kunnen stellen dat Bux Zero medeverantwoordelijk is voor het veranderende imago rond beleggen. Een goede ontwikkeling lijkt me. Veel jongeren zijn de afgelopen jaren begonnen met beleggen bij Bux Zero, maar nog niet zo lang geleden sprak niemand hierover.

Wat doet Bux Zero en hoe hebben ze de jongere generaties weten wakker te schudden? In deze Bux Zero review ben ik dat gaan onderzoeken. Zelf beleg ik al een aantal jaartjes en dat is puur om te zorgen zodat ik meerdere inkomstenbronnen heb. Als je eenmaal bewust bent van hoeveel mogelijkheden er zijn om geld voor je te laten werken, dan is het eigenlijk zonde als je daar niks mee doet.

Aangezien je deze BUX Zero review aan het lezen bent, denk je hier waarschijnlijk hetzelfde over. De volgende belangrijke stap is dan ontdekken of Bux Zero betrouwbaar is en wat dit platform te bieden heeft. Dit alles heb ik onderzocht en voor je op een rijtje gezet! Ik heb niet alleen gekeken naar de betrouwbaarheid en veiligheid, maar ook naar verschillende Bux Zero ervaringen en mogelijkheden. Kortom, het antwoord op de vraag: waarom zou je gaan beleggen bij Bux Zero?

Liever meteen een kijkje nemen op het platform van Bux Zero? Klik dan hieronder in de balk!

(Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen)

Wat is Bux Zero?

Bux Zero noemen we een neobroker. Een kenmerk van een neobroker is dat zij zich toespitsen op jongere generaties. Niet dat de oudere generaties niet welkom zijn, maar met alle respect: het waren vroeger voornamelijk onze vaders en opa’s die zich bezig hielden met beleggen. Beleggen was niet voor iedereen weggelegd.

Gelukkig is dat verleden tijd. Sinds 2014 biedt Bux diensten aan waarbij er op een eenvoudige en betaalbare manier kan worden belegd. Een manier die veel jongeren aanspreekt! Met Bux Zero (een onderdeel van Bux) kan je vanaf 2019 investeren in aandelen en ETF’s zonder dat je daar transactiekosten over betaalt. Dit wordt ook wel commissievrij beleggen genoemd.

Bux Zero is dus een eenvoudig en betaalbaar platform waar je kan beleggen in aandelen en ETF’s. Belangrijk om te vermelden is dat beleggen bij Bux Zero alleen kan via de app. Hoewel de smartphone het meest wordt gebruikt, zou het kunnen zijn dat jij niet zonder een computerscherm kan. Je zou dan in plaats van Bux eens kunnen kijken naar DEGIRO.

Bux en jongeren

Bux heeft dus een jongere generatie weten te bereiken die open staat voor beleggen. Hoewel er vast ook een marketingstrategie achter zit om hen te bereiken, vind ik het goed dat men juist al op jonge leeftijd leert wat investeren is en ontdekt welke mogelijkheden er zijn. Vooral nu in deze tijd waar de rente zo goed als nul is én het pensioen meer onder druk komt te staan, zal je verstandig met je geld om moeten gaan.

Jong of oud, voor beiden is het slim om te kijken naar een manier waarbij je geld meer waard wordt. Waar je vroeger 7% op je spaarrekening kreeg, zo zal je nu een beleggingsproduct moeten vinden waarbij je datzelfde percentage weet te behalen. En dat vinden best veel mensen spannend. Daarom heeft Bux Zero het voor nieuwe beleggers heel makkelijk gemaakt.

Hoe dan precies? Nou, om te beginnen door een heel eenvoudige en overzichtelijke app te lanceren. Daarbij wordt de lange termijn visie geadviseerd en beleg je bij Bux Zero enkel in aandelen en ETF’s, waarbij een ETF over het algemeen de veiligste keus is. Doordat je een gedeelte aandelen en ETF’s zonder transactiekosten kunt aankopen, is dit een ideale balans tussen risico en rendement.

Even tussendoor: vind je het leuk om meer te leren over beleggen? Om te beginnen zou je dan het gratis boek “in 10 stappen succesvol beleggen” kunnen lezen wat ik voor je heb klaar liggen.

Is Bux Zero veilig?

Voordat we verder gaan even een stukje over de veiligheid. Misschien niet het alle boeiendste stukje uit de Bux Zero review, maar wel relevant. Hoe komen we er dus achter of Bux Zero veilig is? Nou, in principe kan je er vanuit gaan dat een bedrijf als een Bux Zero met een grote naamsbekendheid, veilig en betrouwbaar is. Toch zegt dat niet alles en zijn we verder gaan zoeken.

Op het internet komen we geen berichten tegen die je doen twijfelen over Bux Zero’s veiligheid en betrouwbaarheid. Het Nederlandse bedrijf is gevestigd in Amsterdam, vlakbij de dierentuin Artis. Het adres is: spuistraat 114-b, 1012VA en zij zijn te bereiken op het volgende telefoonnummer: +31858889225. De volgende gegevens heb ik even in een tabel gezet.

REGISTRATIE/TOEZICHTJA/NEENUMMER
Kamer van KoophandelJa58403949
DNB (De Nederlandse Bank)Jan.v.t.
AFM (Autoriteit Financiële Markten)Jan.v.t.

Hoe werkt beleggen met Bux Zero?

Dat is eigenlijk heel simpel. Zoals ik als eerder noemde is Bux Zero een broker die alleen beschikbaar is voor de smartphone. De app kan je downloaden in zowel de App Store als in Google Play. Heb je de app gedownload, dan open je binnen een paar minuten een gratis beleggingsrekening.

In de volgende stap maak je geld over van je bankrekening naar je Bux Zero account. Wees niet bang, dit hoeft geen honderden euro’s te zijn. Bux Zero vraagt om een minimale inleg van €1. Je gaat in de app naar “Portfolio” en je kiest vervolgens voor “Totaal account” en “Storten”. Je kan nu kiezen voor de optie Tikkie. Je wordt direct doorgestuurd en je komt in het bekende scherm waar je jouw bank selecteert en de betaling doet. Het geld staat direct op je account.

Nu kan je beleggen, maar wat koop je Bux Zero? Je kan dus bij Bux kiezen uit aandelen en ETF’s. Dat betekent dat je kan kiezen uit losse aandelen zoals Tesla en Apple of uit een groepje samengestelde aandelen, een ETF. Nu je bij Bux zit, wil je misschien ook weten welke aandelen en welke ETF’s je het beste kunt kopen. Dat bespreken we in de volgende alinea.

Welke aandelen en ETF’s koop ik bij Bux Zero?

Een tijdje geleden kon je bij Bux Zero alleen hele aandelen kopen, maar gelukkig kan je nu ook fracties kopen. Sommige aandelen zijn namelijk honderden euro’s per stuk waardoor beleggers met een klein budget hier niet in konden beleggen. Bux Zero heeft het assortiment van aandelen en ETF’s de laatste tijd behoorlijk uitgebreid. En het assortiment blijven ze ook aanvullen.

Een leuk feitje: heb je zelf een aandeel of ETF in gedachten en staat deze er niet tussen? Dan kan je deze bij hen aanvragen, ze voegen namelijk op verzoek nieuwe namen toe. In totaal bestaat het assortiment bij Bux nu uit meer dan 2200 verschillende aandelen en ETF’s. Wil je losse aandelen kopen, dan is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar het bedrijf waarvan je de aandelen wilt kopen. Hoe je opzoek gaat naar een goed aandeel, heb ik uitvoerig beschreven in een ander artikel, namelijk: Welke aandelen nu kopen?.

Beleg je in een ETF, dan heb je direct veel spreiding. Maar ja, wat is dan een goede ETF? Dit hang af van je doel en je risico. Je kan bijvoorbeeld een ETF-World kiezen die bestaat uit 3500 grote bedrijven. Maar je kan ook beleggen in een ETF die bestaat uit 30 bedrijven uit dezelfde sector. Je zal vast begrijpen dat de ETF-World minder risicovol is en het rendement dus ook minder zal zijn. Op de website bij Bux Zero geven ze ons als belegger waardevolle tips en krijg je de kennis die nodig is om zelf de juiste ETF’s te selecteren.

Bux Zero kosten/tarieven

Commissievrij beleggen, dat is wat ze bij Bux Zero roepen. Geen kleine belofte als je het mij vraagt. Reden te meer om wat dieper in de kleine lettertjes te duiken. Dat gedaan hebbende, viel mij direct het volgende op: ja, bij Bux kan je gratis beleggen. Europese aandelen en ETF’s kan je inderdaad zonder transactiekosten kopen en verkopen. Het gaat hier om het type “zero orders“. Alle zero orders worden aan het einde van de handelsdag uitgevoerd tussen 1600 en 1700 ’s middags.

Naast het type zero orders heb je ook nog marktorders en limitorders. Kies je voor een marktorder dan betaal je €1 commissie. De order wordt direct uitgevoerd voor de beste beschikbare prijs. Voer je een limitorder in, dan betaal je ook €1 commissie. Bij dit type order kan je vooraf invullen voor welke maximumprijs je een order wilt verkopen en voor welke minimumprijs je een order wilt kopen. Een marktorder en een limitorder kunnen alleen worden uitgevoerd bij Europese aandelen en ETF’s. Amerikaanse aandelen zijn voor dit ordertype al commissievrij.

Het laatste wat ik heb kunnen vinden qua kosten is de FX toeslag. De FX toeslag is alleen van toepassing op de Amerikaanse aandelen. Wanneer je dus Amerikaanse aandelen koopt of verkoopt, of dividend ontvangt moet Bux de bedragen omrekenen van euro naar dollar of andersom. Bux rekent daar 0,25% toeslag voor. Al met al kunnen we concluderen dat Bux Zero erg goedkoop is.

Bux Zero kosten
Bux Zero kosten

Bux gratis aandeel

Bux Zero heeft een mooi actie. Wanneer je je aanmeldt en geld stort op je account, dan ontvang je een gratis aandeel van Bux Zero. Dit kan een aandeel zijn met een waarde tot maximaal €200. De aandelen worden willekeurig geselecteerd waardoor het een Apple aandeel kan zijn maar dus ook een goedkoper aandeel.

Wat helemaal leuk is, is dat jij vervolgens vrienden of familie kunt uitnodigen. Je kan hen die ook graag willen beleggen bij Bux Zero uitnodigen. Maken zij een account aan en storten ze geld op de rekening, dan ontvangen jullie beiden een gratis aandeel. Op deze manier kan je tien gratis aandelen bij elkaar sprokkelen.

Bux Zero kennisbank

Bux Zero heeft een kenniscentrum en niet zo’n kleintje ook. Eerlijk gezegd verwacht je geen extra’s omdat ze al zo weinig kosten rekenen en zich voornamelijk richten op toegankelijkheid. Maar bij Bux vinden ze het juist verstandig wanneer (beginnende) beleggers kennis opdoen. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Kijk, zij bieden gratis kennis aan op hun platform en het is aan jou of je er iets mee doet. Zij weten ook als geen ander, dat hoe meer kennis je bezit, hoe beter je keuzes zullen zijn. In de afbeeldingen hieronder zie je wat je zoal kan leren.

Bux kennisbank
Bux kennisbank
Bux kennisbank

Het team heeft een aantal analisten en specialisten in dienst en wij als belegger kunnen daar gewoon van leren. Zo worden er bijvoorbeeld vaardigheden uitgelegd in video’s en vind je allerlei lessen over hoe je het beste kunt investeren in ETF’s. Daarnaast schrijven ze ook geregeld blogs over het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Bux Community Forum

Naast dat je veel kan leren in het kenniscentrum, kan dat ook heel goed op het Forum. Als Bux Zero belegger kan je terecht bij het Bux Community Forum. Er wordt gesproken in het Engels omdat Bux in meerdere landen beschikbaar is. Momenteel zijn dat naast Nederland ook de landen Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België en Ierland.

Op het Forum kan je vragen stellen en wordt er gediscussieerd over investeren en traden, maar ook over andere financiële producten zoals crypto. Er is namelijk ook een aparte Bux Crypto app.

Bux Zero ervaringen

De Bux Zero review is natuurlijk niet compleet zonder ervaringen te benoemen. In Google kwam ik een aantal reacties tegen, zowel positief als negatief. Waar voorstanders zijn, zijn ook altijd tegenstanders. Maar hoewel er niet veel reacties zijn, wilde ik toch ontdekken waar deze negatieve berichten over gaan. Het werd mij duidelijk dat een groot deel van de klachten gaan over het niet geloven in het commissievrij beleggen en over de wat trage klantenservice.

Bij Bux Zero kan je daadwerkelijk commissievrij beleggen en met een relatief kleine inleg en een lange horizon kan je dus een mooi portfolio opbouwen. Alleen sommigen hebben een verkeerd beeld. Beleggen bij Bux Zero moet je echt zien als een manier waarbij je langzaam vermogen opbouwt. Natuurlijk hangt het altijd af van je inleg, maar je kan in principe altijd rekenen op een gemiddeld rentepercentage van 5 à 6% per jaar.

Sommige beleggers denken dat je mega snel rijk kunt worden wanneer je gaat beleggen in ETF’s. Dat kan alleen wanneer je gebruik maakt van een hefboom. En die hefboom hebben ze ook bij Bux Zero, alleen is het gebruik van een hefboom heel risicovol. Een hefboom is hetzelfde als een CFD (Contract For Difference) en is een complex financieel product waar je kennis van moet hebben. Mensen kiezen er toch vaak voor om te beleggen in CFD’s omdat het verleidelijk is. De review hieronder vat het verhaal wat ik noem kort en goed samen.

Bux ervaringen

Conclusie

Ik heb je meegenomen in alle facetten rondom Bux Zero. Op de vraag: is Bux Zero goed voor beginners? Is mijn antwoord zeker ja. Met een heerlijke overzichtelijke interface, een kenniscentrum en een mooi aanbod van aandelen en ETF’s, kan je als beginnende belegger goed uit de voeten. Commissievrij beleggen is ideaal om ook met een klein budget een mooi vermogen op te bouwen.

Bedenk wel dat Bux Zero meer gericht is voor de passieve belegger. Je kan bij Bux veel leren over beleggen, maar zit je meer te denken in de hoek van het (day)traden? Dan kan je beter kiezen voor eToro. eToro heeft wel de functies die je nodig hebt voor je technische analyses. Je kan op eToro ook eerst oefenen met een demo account.

Is beleggen bij Bux Zero iets voor jou? Meld je dan hieronder aan en verzilver alvast gratis je eerste aandeel!

Beleg eenvoudig bij Bux Zero via de app!

Klik hieronder en ontvang direct je welkomstbonus! (gratis aandeel!)

JA, IK WIL BELEGGEN BIJ BUX ZERO!

(Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *