Dé vraag die crypto beleggers bezighoudt is – wat gaan de crypto koersen doen? Als belegger wil je natuurlijk positieve signalen horen die de prijs van Bitcoin en andere cryptovaluta omhoog kunnen stuwen. Maar ook voor degenen die overwegen om crypto te kopen, is het een relevante vraag. Misschien dat positieve verwachtingen over crypto hen juist over de streep kunnen trekken.
We leven momenteel in een tijd waarin spanningen wereldwijd oplopen. En ook al wenst niemand een oorlog, misschien dat zoiets wel in het voordeel van Bitcoin en andere cryptovaluta kan uitpakken. We zullen het moeten afwachten, maar als je belegt in crypto dan mag ik aannemen dat je er ook in gelooft.
Wat kunnen we dus van de crypto koersen verwachten? Wel, crypto koers verwachtingen zijn er genoeg, ook ik heb zo m’n eigen idee. Ik zal daarom een aantal zaken bespreken die van invloed kunnen zijn op de Bitcoin koers en op andere crypto koersen. Feit is namelijk dat op macro-economisch niveau veel factoren met elkaar samenhangen. Bij macro-economie kijkt men naar de relatie tussen factoren zoals werkloosheid, nationaal inkomen, consumptie en inflatie. Maar ook financiële markten zijn onderdeel.
Benieuwd wat we de komende tijd van de crypto koersen kunnen verwachten? Mooi, ik namelijk ook! We zullen daarom onder andere Bitcoin bespreken en met een schuin oog kijken we naar wat analisten er over te zeggen hebben.
Zoek je nog een betrouwbaar platform om crypto te kopen? Zelf gebruik ik Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse exchange met een enorm aanbod aan cryptomunten. Je kan hieronder gratis een account aanmaken en je ontvangt dan ook direct een bonus.
Inhoudsopgave
Bitcoin bodem bereikt?
Laten we Bitcoin er maar meteen bij pakken. Bitcoin is nog steeds de grootste munt en nog steeds leidend. Dus wanneer de Bitcoin koers stijgt, stijgen de meeste altcoins mee en visa versa. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen en volgen sommige cryptocurrency soms hun eigen weg. Bitcoin beweegt sinds 7 januari 2022, tot aan nu, zo tussen de €38.500 en €32.000 en is het de vraag hoe ver Bitcoin nog gaat zakken.
In de tweede helft van 2021 werd volop gespeculeerd over een naderende bull-run. Bitcoin zou volgens velen spoedig de $100.000 bereiken. Het liep allemaal anders en de verwachte “blow-off top” die we kennen uit eind 2017/ begin 2018, bleef uit. Een blow-off top is een koers die in een bijna kaarsechte lijn omhoog schiet. In een tijdsbestek van een paar weken schoot de Bitcoin koers namelijk hard omhoog. Vervolgens daalde de koers ook weer snel en hard, wat ook typerend is voor een blow-off top.
Het is altijd goed om weer even uit te zoomen, want ook al verlangen we naar de all time high van Bitcoin uit november 2021 ($68000), op lange termijn (zie afbeelding hieronder) ziet de Bitcoin koers er gewoon goed uit. Sommige analisten geloven dat de Bitcoin bodem inmiddels is bereikt. Die bodem ligt zo rond de $34.400, maar anderen houden er rekening mee dat de koers nog iets verder kan zakken. Daarbij is de $30.000 grens cruciaal, deze mag niet worden gebroken.
Bitcoin verwachting 2022
Dat de Bitcoin koers zich toch anders gedraagt dan men verwachtte, is niet perse erg, de kans dat Bitcoin alsnog naar 100k gaat in 2022, is namelijk nog steeds aanwezig. De afgelopen jaren is de interesse, niet in alleen in Bitcoin, maar ook in andere cryptovaluta enorm toegenomen. Met name institutionele beleggers zoals investeringsmaatschappijen en beleggingsfondsen zijn eindelijk ingestapt en dat geeft aan dat het vertrouwen in Bitcoin hoog is.
Zelfs landen hebben Bitcoin als wettig betaalmiddel geaccepteerd of overwegen dit te gaan doen. Al met al is dat een positieve ontwikkeling voor Bitcoin en andere cryptovaluta. Ook al is dat goed nieuws, feit is wel dat de cryptomarkt al geruime tijd angstig reageert. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoge inflatie en de aankondiging van de Fed (Amerikaanse centrale bank) om de rente te verhogen. En met het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne, neemt de angst alleen maar meer toe.
Normaal gesproken, wanneer rentes worden verhoogd, verkopen beleggers hun meest risicovolle beleggingen. Als de rente ook daadwerkelijk wordt verhoogd en de oorlog langer gaat duren, dan is de Bitcoin koers verwachting voor 2022 niet al te hoog. Maar goed je weet het maar nooit, want toen de roebel kort naar het uitbreken van de oorlog ineens daalde, schoot de Bitcoin koers flink omhoog. Waarschijnlijk kochten veel Russen Bitcoin om een deel van hun vermogen veilig te stellen.
Trouwens even tussendoor…,vind je beleggen interessant en wil je er meer uithalen? Wat we namelijk vaak zien, is dat er veel behoefte is aan een omgeving om met gelijkgestemden te communiceren over het investeren in crypto. Maar bijvoorbeeld ook over het investeren in aandelen en hoe je beiden succesvol kunt traden.
De MoneyTalks Community van Madelon Vos is zo’n omgeving en is een inspirerende plek waar je je kennis kunt vergroten. Het is momenteel de grootste community van Nederland. Iets voor jou misschien? Klik dan hieronder om direct een goede indruk te krijgen van de community. Het voordeel is dat je de MoneyTalks Community nu 7 dagen lang kunt uitproberen voor slechts 1 euro.
Drie analyses die verwachtingen scheppen
Een crypto koers verwachting komt vaak tot stand door het toepassen van één van de volgende drie analyses. Een combinatie van deze drie is nog beter. Het gaat hier om de technische en de fundamentele analyse en een analyse die betrekking heeft op de on-chain data.
Bij de technische analyse kijkt men puur naar grafieken en maakt men met behulp van indicatoren en gegevens uit het verleden, een kansberekening welke kant de koers opgaat. Bij een fundamentele analyse wordt er gekeken naar de onderliggende waarde en spelen macro-economische gegevens een belangrijke rol.
Wat ook steeds vaker wordt gebruikt door analisten is de on-chain data. On-chain gegevens op de blockchain geven inzichten. Via de blockchain kan je onder andere inzicht krijgen over het aantal nieuwe aangemaakte adressen en hoeveel cryptocurrencies er in wallets worden bewaard. Ook kijkt men bijvoorbeeld hoe lang cryptovaluta wordt vastgehouden en hoe vaak en wanneer het wordt overgeheveld van een wallet naar een exchange en andersom.
Wat zeggen analisten
Niets is leuker dan te luisteren naar crypto koers voorspellingen of verwachtingen van expert of analisten. Vooral als ze natuurlijk positief zijn. In de media wordt volop gespeculeerd en de één is geloofwaardiger dan de ander. Je moet alleen goed weten wie wat roept. Zo zijn er uiteraard altijd voorstanders én tegenstanders van Bitcoin en crypto en dient er naar beiden kritisch te worden gekeken. Ik noem even drie bekende uit de cryptowereld die zich geregeld uitlaten en die door de meesten zeer gewaardeerd worden.
De eerste is CEO topman Michael Saylor van MicroStrategy en groot fan van Bitcoin. Microstrategy is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op business intelligence-software. Het is een enorm bedrijf en heeft inmiddels meer dan 120.000 Bitcoins op de balans staan. De reden dat Michael Saylor in Bitcoins investeert, is omdat hij gelooft dat Bitcoin goud als inflatiehedge zal overtreffen. Goud staat al eeuwen bekend als een middel om je vermogen mee te beschermen, maar Bitcoin heeft volgens hem de potentie om veel groter te worden.
Een andere bekende analist is de econoom en trader Alex Kruger. Alex heeft meer dan 120.000 volgers op Twitter en wordt regelmatig geïnterviewd. Hij gelooft dat Bitcoin momenteel de bodem heeft bereikt, maar dat onzekerheid wat betreft de oorlog en de hoge inflatie de prijs van Bitcoin kan doen stagneren. Voor de toekomst is hij positief gezien de acceptatie van grote bedrijven en landen en vanwege het feilt dat Bitcoin schaars is.
De bekendste analist uit Nederland is waarschijnlijk Plan B. Plan B, waar de identiteit van onbekend is, kennen we van twee modellen. Het gaat om het Stock-to-Flow model en het S2FX-model. Waarbij laatst genoemde een vervolg is op zijn eerste model. Het model berekent als het ware de schaarsheid van Bitcoin. Hierbij wordt gekeken hoeveel Bitcoins er op een bepaald moment zijn en hoeveel er jaarlijks bijkomen. Zijn model voorspelt in de toekomst een Bitcoin koers van 1000.000 dollar.
Wat kan Bitcoin beïnvloeden?
We weten inmiddels dat zowel positief als negatief nieuws de koers van Bitcoin kan beïnvloeden. Denk aan de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 of het moment waarop Elon Musk besloot dat je geen Tesla meer kon kopen met Bitcoin. Nieuws kan dus een enorme invloed hebben op de Bitcoin koers.
Wat ook de prijs van Bitcoin kan beïnvloeden is de futuremarkt. Veel mensen proberen namelijk geld te verdienen met traden. Met een futurecontract kan je niet alleen geld verdienen bij een stijgende koers, maar ook bij een dalende. Men trade via een broker altijd met geleend geld en wanneer veel beleggers speculeren op een koersstijging, heeft dat vaak gevolgen op het moment dat de koers de andere kant opschiet. Het gevolg is een liquidatie van long posities waarbij veel geld uit de markt verdwijnt. Bij een long positie speculeer je op een koersstijging, maar denk je dat de koers gaat dalen, dan neem je short positie in.
Een andere belangrijke factor die niet alleen Bitcoin, maar bijvoorbeeld ook de aandelenmarkt en de huizenmarkt beïnvloedt, is de hoge inflatie en de lage rente. “Gratis geld” is een term die de we de afgelopen tijd vaak hebben gehoord. Het is zowat gratis om geld te lenen en dat nodigt uit om een financiering af te sluiten. Er wordt zelfs geld geleend om te investeren in aandelen en dus ook in Bitcoin. De lage rente nodigt niet uit om te sparen, dus belegt men er lekker op los én met succes en uiteraard drijft dat de prijs op.
Kan je wel wat cryptohulp gebruiken?
Nu je zo een aantal dingen hebt gelezen besef je dat het misschien toch slim kan zijn om een deel te beleggen in Bitcoin. We moeten niet vergeten dat Bitcoin nog niet zo lang bestaat en dat de acceptie van de munt, op zo’n grote schaal, alleen maar in het voordeel van Bitcoin zal gaan werken.
Natuurlijk is het niet alleen de munt zelf, maar vooral ook de achterliggende blockchain. Dit nieuwe fenomeen wordt zelfs al her en der gebruikt en wordt dagelijks mee getest. Alleen waar het omgaat is dat we nu als belegger geld kunnen verdienen met cryptovaluta.
Geld verdienen met Bitcoin of met andere cryptovaluta kan op verschillende manieren en ja, er zitten risico’s aan verbonden, maar deze risico’s kan je verlagen door de benodigde kennis op te doen. Lijkt het je interessant om geld te verdienen met crypto en kan je wel wat cryptohulp gebruiken? Misschien dat een crypto cursus iets voor jou is.
Dezelfde Madelon, van de Moneytalks Community, biedt ook een crypto cursus aan. Deze crypto cursus heet de Crypto Trading Academy. Wil je ontdekken of deze crypto cursus iets voor jou is? Dan zou je ook eerst de gratis versie kunnen uitproberen.
Wat is jouw verwachting?
Wat denk jij? Bestaat Bitcoin over tien jaar nog steeds en zie je cryptovaluta juist als een kans om geld mee te verdienen? Ik in ieder geval wel, mits je voorzichtig te werk gaat. Zoals ik al zei kan je op meerdere manieren rendement behalen. Dat kan door bijvoorbeeld te beleggen in Bitcoin of Ethereum voor de lange termijn. Wie weet staat Bitcoin over 10 jaar op €500.000, wat niet eens ondenkbaar is.
Daarnaast kan je dus ook geld verdienen door Bitcoin te traden. Het voorbeeld van hierboven is natuurlijk ook een manier van handelen, maar wanneer je bijvoorbeeld leert handelen met futures, dan kan je ook geld verdienen door short te gaan. Bij short gaan speculeer je op een koersdaling. En omdat de koersen in de cryptomarkt zo schommelen, zijn er de hele dag door goede momenten om te traden. Maar eerlijk is eerlijk, voordat je dit onder de knie hebt, ben je wel wat jaartjes verder.
Een andere manier waarbij je trade zonder dat je zelf actief koopt en verkoopt, kan door gebruik te maken van een crypto bot. Een crypto bot is eigenlijk is een slimme software die automatisch trade. Een crypto bot analyseert marktontwikkelingen en jij kan met jouw voorkeuren een handelsstrategie bepalen. Een crypto bot, trade vervolgens via de gekozen strategie en neemt veel werk uit handen. Maar misschien wel het grootste voordeel is dat een crypto bot zonder emoties handelt, wij als mens kunnen nogal last hebben van onze emoties.
Conclusie
Een crypto koers verwachting geven is natuurlijk niet zo moeilijk, iedereen kan dat. Maar sta je op het punt om te starten met crypto, dan wil je crypto koers verwachtingen van personen die er verstand van hebben.
Het is daarom heel belangrijk om die informatie op te doen bij de juiste mensen. Dat kan heel goed op dit platform, ik schrijf namelijk wekelijks interessante artikelen over crypto en over andere manieren van online geld verdienen. En bij Madelon ben je natuurlijk ook aan het juiste adres. Het is sowieso ook goed om je niet blind te staren op één bron, maar je informatie op te doen bij meerdere bronnen. Maar dan nog – wij allemaal kunnen er naast zitten. Doe daarom zelf ook altijd je eigen onderzoek.
Voor nu geloof ik dat 2022 voor crypto niet al te spannend zal verlopen. Ik geloof dat 2022 een jaar wordt waarin er steeds meer regelgeving komt omtrent crypto en dat hierdoor steeds meer bedrijven zullen instappen. Ook denk ik dat steeds meer mensen opzoek gaan naar manieren om hun vermogen te beschermen. En crypto en zal voor sommigen een optie kunnen zijn.
Zoals ik al zei kan je voor crypto terecht bij Bitvavo. Het voordeel is dat Bitvavo een exchange is. Een exchange heeft het recht om cryptomunten te bezitten, waardoor ze ook goedkoper zijn dan een broker. Een broker is niets meer dan een tussenpersoon. Wanneer je de Bitcoin koers live volgt op een exchange, is deze koers altijd lager dan bij een broker. De Bitcoin koers op Bitvavo is dus lager dan de Bitcoin koers op bijvoorbeeld Bitcoin Meester.
Crypto kopen bij Bitvavo?
Beleg veilig en voordelig in crypto! Open gratis een account en ontvang een welkomstbonus (€1000 gratis handelen)