Geld verdienen met Crypto: 5 strategieën om winst te maken

Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto is hot! Het is een lucratieve manier omdat je er een beste boterham mee kunt verdienen. Sterker nog, je kan van crypto je werk maken en zelfs miljonair worden. De wereld telt momenteel al meer dan 90.000 crypto miljonairs en dat aantal blijft groeien.

Maar vergeet even die miljonairs, want we gaan het hebben over de beste strategieën om winst te maken. Het mooie is dat je op verschillende manieren geld kunt verdienen met crypto en er dus altijd wel een strategie is die bij je past!

Ben je nieuwsgierig welke strategie jou het beste ligt en hoe je winst kunt maken in de cryptomarkt? Lees dan snel hoe jij geld kunt verdienen met crypto door middel van 5 effectieve strategieën.

Risico’s en voordelen van geld verdienen met crypto

Voordat we naar de strategieën gaan vind ik het belangrijk om even stil te staan bij de risico’s en de voordelen. Elke vorm van investeren kent zo zijn risico’s, maar de extreme volatiliteit waar de cryptomarkt om bekend staat, is vrij uniek. Dit kan leiden tot grote verliezen en is dus een risico.

Daarnaast is er ook het risico van hackers en fraude. Cryptovaluta worden digitaal opgeslagen en kunnen kwetsbaar zijn voor aanvallen. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het opslaan van je cryptovaluta in een veilige portemonnee.

Aan de andere kant zijn er ook voordelen verbonden aan het verdienen van geld met crypto. Een van de grootste voordelen is de mogelijkheid om snel winst te maken. In tegenstelling tot traditionele investeringen, kunnen winsten met cryptovaluta binnen korte tijd enorm toenemen.

Bovendien biedt de crypto-industrie in combinatie met de blockchain technologie veel mogelijkheden voor groei en innovatie. Er zijn talloze nieuwe projecten en technologieën die worden ontwikkeld, wat kan leiden tot interessante investeringsmogelijkheden.

Geld verdienen met crypto: 5 strategieën om winst te maken

 • Daytraden
 • HODL
 • Vroeg investeren
 • Staking
 • Play-to earn crypto

Strategie 1. Daytraden Crypto

Geld verdienen met crypto

Een van de meest populaire strategieën om geld te verdienen met crypto is daytraden. Daytraden is een actieve manier van handelen en een strategie die bijvoorbeeld ook wordt toegepast bij aandelen en FOREX. Bij daytraden gaat het erom dat je gedurende de dag verschillende transacties uitvoert en probeert te profiteren van de volatiliteit van de markt.

Om te beginnen met daytraden, moet je een goede kennis hebben van de markt en van verschillende technische analyse tools. Het is belangrijk om trends te kunnen identificeren en te begrijpen hoe de prijzen zich kunnen ontwikkelen.

Daytraden kan zeer winstgevend zijn, maar het is ook een zeer risicovolle strategie. Het vergt discipline, geduld en de mogelijkheid om emoties onder controle te houden. Het is belangrijk om je transacties te plannen en je aan je strategie te houden, zelfs als de markt volatiel is.

Hoe werkt daytraden en hoe kun je winst maken?

Het idee bij crypto daytraden is dus het kopen en verkopen van cryptomunten binnen dezelfde handelsdag met als doel winst te maken. Een van de belangrijkste aspecten van daytraden is het begrijpen van technische analyse. Dit omvat het bestuderen van grafieken, patronen en indicatoren om te bepalen wanneer je cryptocurrencies moet kopen of verkopen. Het is essentieel om de markttrends en het gedrag van verschillende cryptocurrencies te begrijpen om succesvol te zijn in daytraden.

Daarnaast is het belangrijk om een goede risicobeheerstrategie te hebben. Door bijvoorbeeld een stop loss-niveau in te stellen, kun je je verliezen beperken, maar ook je winstdoel veiligstellen. Het is ook verstandig om alleen te handelen met geld dat je kunt missen, maar goed dat begrijp je zelf ook wel.

Kortom: met de juiste kennis, ervaring en strategieën kun je goed winst maken met het daytraden van crypto. Het vereist echter geduld, discipline en een goed begrip van de markt.

Wil je ontdekken of je traden leuk vindt? Probeer dan gratis de cursus Bitcoin & Technische analyse van Madelon Vos. Hierin maak je kennis met Bitcoin en leer je de basis van Technische Analyse en krijg je bovendien €10 aan Bitcoin gratis. Deze gratis trail is een preview van de volledige cursus.

Tips voor succesvol daytraden

Daytraden is een spannende manier om geld te verdienen met crypto, maar het kan ook behoorlijk riskant zijn. Gelukkig zijn er enkele belangrijke tips die je kunnen helpen om succesvol te zijn in deze handelsstrategie. Hier zijn vier essentiële tips voor succesvol daytraden:

 • Blijf kalm en beheerst: Daytraden kan soms erg stressvol zijn, vooral als de markt volatiel is. Het is belangrijk om kalm te blijven en je emoties onder controle te houden. Laat je niet meeslepen door angst of hebzucht, maar maak weloverwogen beslissingen op basis van rationele analyse.

 • Doe je huiswerk: Voordat je begint met daytraden, is het essentieel om je grondig voor te bereiden. Bestudeer de markt, leer de technische analyse en volg het nieuws op de voet. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je in staat zult zijn om trends te herkennen en winstgevende handelsmogelijkheden te identificeren.

 • Stel duidelijke doelen: Voordat je een trade plaatst, moet je een duidelijk doel voor ogen hebben. Bepaal hoeveel winst je wilt maken en op welk punt je bereid bent om verlies te nemen. Houd je aan je plan en laat je niet verleiden om impulsieve beslissingen te nemen.

 • Gebruik een stop-loss: Een stop-loss order is een handig hulpmiddel om je risico te beperken. Hiermee kun je automatisch je positie sluiten als de prijs een bepaald niveau bereikt. Dit kan je beschermen tegen grote verliezen en je kapitaal behouden.

Handelen in crypto

Strategie 2. HODL (Hold On for Dear Life)

Geld verdienen met crypto

Een van de meest bekende strategieën om geld te verdienen met crypto is de HODL-strategie. HODL staat voor “Hold On for Dear Life” en betekent simpelweg dat je je cryptovaluta vasthoudt en niet verkoopt, ongeacht de marktomstandigheden. Deze strategie is dus totaal het tegenovergestelde van daytraden.

De HODL-strategie is gebaseerd op het idee dat de waarde van cryptovaluta op de lange termijn zal stijgen. Door je cryptovaluta vast te houden, profiteer je van eventuele prijsstijgingen en maak je uiteindelijk winst. Dit kan vooral lucratief zijn bij populaire en gevestigde cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum, maar eigenlijk ook bij de meeste andere munten.

Wil je meer weten over deze strategie? Lees dan het artikel Beste cryptomunten lange termijn.

Belangrijke punten bij de HODL strategie

In de eerste plaats is het belangrijk om te benadrukken dat de HODL-strategie geduld vereist. De cryptomarkt kan volatiel zijn en de waarde van cryptovaluta kan sterk fluctueren. Mentaal is het best een uitdaging om je niet te laten afleiden door dalende koersen. Je moet dus niet in blinde paniek je cryptovaluta verkopen, maar vertrouwen op je strategie!

Daarbij is het natuurlijk wel verstandig om je portfolio goed in de gaten te houden en regelmatig te evalueren. Als je merkt dat een bepaalde cryptovaluta aanzienlijke winst heeft gemaakt, kun je er wel degelijk voor kiezen om een deel van je investering te verkopen en zo je winst veilig te stellen. Deze winst kun je vervolgens herinvesteren in andere cryptovaluta of andere investeringsmogelijkheden.

Het nadeel van de HODL strategie is dat je veel geduld moet hebben en dat is bij velen nou niet bepaald de beste eigenschap. Wil je op de korte termijn geld verdienen met crypto, dan kun je dus beter gaan traden. Ook zal je met deze strategie doorgaans minder snel kunnen anticiperen op marktveranderingen, simpelweg omdat je niet bovenop op de markt zit.

Voordelen van HODLen

De HODL strategie is een populaire strategie onder crypto-investeerders en heeft verschillende voordelen. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

 • Gemakkelijk te volgen: De HODL strategie is eenvoudig te volgen, zelfs als je geen ervaren handelaar bent. Je hoeft alleen maar cryptovaluta te kopen en vast te houden, zonder je zorgen te maken over het timen van de markt of het uitvoeren van complexe handelsstrategieën.

 • Je vergoot je kansen op langdurige winst: Koersen stijgen en dalen, dat is een bekend gegeven, maar door de jaren heen bereiken veel cryptomunten een steeds hogere waarde.

 • Emotionele stabiliteit: Het constant volgen van de markt en het nemen van snelle beslissingen kan stressvol zijn. Met de HODL strategie hoef je je minder zorgen te maken over de dagelijkse schommelingen van de markt. Je kunt gewoon achterover leunen en vertrouwen op de langetermijntrend van de cryptovaluta die je bezit.

 • Minder transactiekosten: Door minder vaak te handelen, verminder je ook de transactiekosten die gepaard gaan met het kopen en verkopen van cryptovaluta. Dit betekent dat je meer geld overhoudt om te investeren in plaats van het te verspillen aan transactiekosten.

Even tussendoor,..

Zoek je nog een platform waarop je veilig en verantwoord crypto kunt kopen? Start dan bij Bitvavo. Zelf handel ik al sinds 2019 bij deze bekende Nederlandse exchange vanwege de gebruiksvriendelijkheid en goede reputatie. Ook staat Bitvavo bekend om zijn lage kosten en het ruime aanbod!

Bitvavo exchange

Bitcoin of andere crypto kopen? Begin ook bij het Nederlandse Bitvavo en kies uit ruim 200 verschillende cryptomunten! Maak een account aan en ontvang een bonus (gratis handelen tot €10.000)

Strategie 3. Vroeg investeren in Nieuwe Cryptomunten

Geld verdienen met crypto

Een van de meest winstgevende strategieën om geld te verdienen met crypto is door vroeg te investeren in nieuwe cryptomunten. Dit betekent dat je op zoek gaat naar projecten die net zijn gelanceerd of nog in de beginfase zitten. Door in een vroeg stadium in te stappen, heb je de mogelijkheid om te profiteren van de groei en waardestijging van deze munten.

Een van de voordelen van vroeg investeren is dat de munten vaak nog goedkoop zijn. Dit betekent dat je met een relatief kleine investering grote winsten kunt behalen als de munt in waarde stijgt. Uiteraard is het risico op verlies bij dit soort munten ook een stuk hoger omdat niet alle projecten (cryptomunten) succesvol kunnen zijn.

Hoe kun je deze veelbelovende projecten vinden?

Dit is meteen het lastige aan deze strategie, het vereist namelijk veel onderzoek en analyse om waardevolle projecten te vinden. Lijkt jou dit juist hartstikke leuk om onderzoek te doen, dan moet je je richten op een aantal factoren. In de basis zijn er 5 belangrijke aspecten die je moet onderzoeken om een goede analyse te kunnen maken.

1. Onderzoek naar het team: Het is belangrijk om te kijken naar het team achter het project. Hebben ze ervaring in de crypto-industrie? Hebben ze een succesvolle track record? Een sterk team kan een indicatie zijn van een waardevol project.

2. Technologie en innovatie: Kijk naar de technologie en innovatie achter het project. Is het uniek? Heeft het de potentie om de markt te verstoren? Projecten die innovatieve technologieën gebruiken, hebben vaak meer kans op succes.

3. Marktpotentieel: Onderzoek het marktpotentieel van het project. Is er vraag naar de diensten of producten die het project biedt? Hoe groot is de potentiële markt? Het is belangrijk om te investeren in projecten die een grote kans hebben om te groeien.

4. Community en social media: Kijk naar de community rondom het project en de aanwezigheid op social media. Een actieve community en een sterke aanwezigheid op social media kunnen wijzen op een groeiende interesse in het project.

5. Fundamentele analyse: Voer een fundamentele analyse uit van het project. Kijk naar de financiële gezondheid, het businessmodel en de concurrentiepositie van het project. Dit kan je helpen om een goede inschatting te maken van het potentieel rendement.

Gouden Tip [investeren in nieuwe cryptomunten]

Het moge duidelijk zijn, het onderzoeken is een tijdrovende klus, daarom laat ik dit liever over aan mensen die er echt verstand van hebben. Wil je geld verdienen met crypto door vroeg te investeren in nieuwe cryptomunten? Doe dan een beroep op het team van AllesOverCrypto, dé crypto opleider van Nederland!

Het team doet al jarenlang onderzoek naar kleine cryptomunten met potentie en hebben daar in het verleden al flink wat successen mee geboekt. Sommige cryptomunten gingen in de bullmarkt meer dan 100 x over de kop. Door vroeg te investeren maak je zelf dus ook kans op mega hoge rendementen.

Ben jij op zoek naar munten die x 100 kunnen gaan?

Bestel dan het Crypto Parel Membership en profiteer maximaal van de aankomende crypto hype (inclusief updates)

Crypto portfolio kopen →

Strategie 4. Crypto Staken

Geld verdienen met crypto

De vierde strategie die ik met je wil bespreken is crypto staken, ook wel staking genoemd. Het is een hele makkelijke manier om geld te verdienen met crypto! Maar wat is crypto staken precies en hoe werkt het?

Crypto staken is een proces waarbij je jouw cryptocurrencies vastzet in een digitale wallet om zo bij te dragen aan het beveiligen van het netwerk en het valideren van transacties. In ruil daarvoor ontvang je beloningen in de vorm van extra cryptocurrencies. Het is een manier om passief inkomen te genereren met je crypto.

Welke munten kun je staken?

Niet alle cryptomunten kun je staken, een paar voorbeelden van munten die je sowieso kunt staken zijn Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Solana, Cardano, maar ook Axie Infinity. Ga je investeren in één van deze munten, dan kun je de munt ook staken en dus extra geld verdienen. Zo ontvang je met Axie maar liefst 15% staking rewards!

Een populaire methode van het staken van crypto is via Proof of Stake (PoS), waarbij je cryptocurrencies vastzet in een wallet die verbonden is met het netwerk. Bij deze methode gelden er vaak voorwaarden, zoals een minimuminvestering en een bepaalde looptijd.

Toch zijn er ook platforms die staking services aanbieden, zoals Bitvavo. Deze platforms nemen het staking proces voor je uit handen en zorgen ervoor dat je automatisch beloningen ontvangt. Dit kan een handige optie zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn of geen zin hebben om zelf het staken te beheren.

Zo investeer ik o.a. in Axie Infinity bij Bitvavo en ontvang ik, ongeacht de hoogte van mijn inleg, 15% rente per jaar over mijn investering!

Strategie 5. Play-to earn Crypto Games

Geld verdienen met crypto

Ook een interessante manier om geld te verdienen met crypto is door te spelen in zogenaamde “play-to-earn” crypto games, mits je uiteraard van gamen houdt. Deze spellen stellen spelers in staat om digitale activa te verdienen terwijl ze spelen, welke vervolgens kunnen worden verhandeld voor echt geld.

In deze games kunnen spelers bijvoorbeeld virtuele grond kopen en ontwikkelen, digitale items verzamelen of deelnemen aan in-game activiteiten om beloningen te verdienen. Deze beloningen worden vaak uitgegeven als non-fungible tokens (NFT’s), die uniek en waardevol zijn.

Geld verdienen met crypto games – voorbeeld

Een voorbeeld van zo’n spel is toevallig Axie Infinity, een populaire blockchain-gebaseerde game waarin spelers digitale monstertjes genaamd Axies kunnen verzamelen en trainen. Door te spelen en te strijden tegen andere spelers kunnen spelers in-game valuta verdienen, genaamd Smooth Love Potions (SLP). Deze SLP kunnen vervolgens worden verhandeld op crypto exchanges voor andere cryptovaluta zoals Bitcoin of Ethereum.

Een ander voorbeeld is Decentraland, een virtuele wereld waarin spelers digitale landgoederen kunnen kopen, ontwikkelen en verhandelen. Door het creëren van waardevolle content en het organiseren van evenementen in de virtuele wereld kunnen spelers inkomsten genereren.

Belangrijke tips bij Play-to earn Crypto Games

Play-to-earn crypto games zijn de nieuwste trend. Deze games bieden spelers de mogelijkheid om geld te verdienen door simpelweg te spelen. Het klinkt als een droom die uitkomt, maar het is belangrijk om een aantal tips in gedachten te houden om optimaal te profiteren van deze nieuwe manier van geld verdienen.

 • Ten eerste is het cruciaal om je research te doen voordat je begint met spelen. Kies een game die betrouwbaar en populair is in de crypto-community. Zoek naar reviews en feedback van andere spelers om er zeker van te zijn dat je met een legitiem spel te maken hebt.

 • Daarnaast is het verstandig om te investeren in de juiste apparatuur. Sommige crypto games vereisen krachtige hardware om soepel te kunnen draaien. Zorg er dus voor dat je een goede computer of smartphone hebt om de beste spelervaring te hebben.

 • Een andere belangrijke tip is om jezelf te blijven ontwikkelen. Leer de ins en outs van het spel en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en updates. Dit geeft je een voorsprong op andere spelers en vergroot je kansen om geld te verdienen.

 • Tot slot is het belangrijk om geduldig en consistent te zijn. Net als bij elke vorm van investeren, is het verdienen van geld met crypto games geen snel en gemakkelijk proces. Blijf gefocust en blijf spelen, zelfs als de resultaten in het begin misschien niet zo goed zijn.

Conclusie – Geld verdienen met Crypto

In dit artikel hebben we vijf strategieën besproken waarmee je geld kunt verdienen met crypto. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze strategieën geen garantie bieden op winst, maar ze kunnen je wel helpen om je kansen te vergroten.

Je kunt geld verdienen met crypto door te gaan traden. Dit is een actieve manier van handelen die veel kennis vereist en dé manier is om op korte termijn winst te genereren. HODLen is een totaal andere strategie, maar wel eentje die relatief veilig is omdat cryptocurrencies over een langere periode gezien meestal stijgen.

Vroeg investeren in kleine munten is ook slim omdat sommige in potentie enorm kunnen groeien in waarde. Alleen is het selecteren van dit soort pareltjes heel lastig en laat ik dit daarom liever over aan experts.(zelf investeer ik altijd in de grotere bekendere munten en in een paar crypto parels). Staking, de vierde strategie zorgt voor passief inkomen omdat je er niks voor hoeft te doen. Je moet alleen wel de munten bezitten die stakingdiensten aanbieden zoals Axie Infinity.

Een vijfde strategie om geld te verdienen met crypto is door het spelen van crypto games. Ben je goed in gamen, dan zou je je eens kunnen verdiepen in het spelen van dit soort games.

Succes met geld verdienen!

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Artikelen uit dezelfde categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *