Geld verdienen met Cryptocurrencies

Waar staan we over 10 jaar? Het is wachten op de wereldwijde acceptatie van cryptocurrencies!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Vier verschillende crypto munten

De laatste tijd krijgen cryptocurrencies en dan vooral Bitcoin steeds meer aandacht in de media. Dit, terwijl de hype vergeleken met wat Bitcoin eind 2017 meemaakte nog ver te zoeken is. Desondanks gaat de grootste en bekendste cryptomunt nu al richting dat record. En toch is het nog steeds mogelijk om geld te verdienen met cryptocurrencies.

In die periode zijn een hoop mensen steenrijk geworden en dan met name zij die er vanaf het begin bij waren. De andere kant van de medaille is dat er ook veel mensen geld hebben verloren. Sommigen konden op de piek de verleiding niet weerstaan om mee te doen en verloren zo een vermogen. Ze kochten te laat in, met alle gevolgen van dien.

Ben je geïnteresseerd in cryptocurrencies en overweeg je een investering, dan is het belangrijk om je hier een beetje in te verdiepen. In dit artikel vertel ik je wat cryptocurrencies precies zijn en hoe je er geld mee kan verdienen? Hoe het zit qua acceptatie van cryptocurrencies en hoe belangrijk gaan deze worden in de toekomst en dan ook vooral in combinatie met de achterliggende blockchain technologie.

Voordat ik verder inga op hoe je geld kan verdienen met cryptocurrencies zal ik precies uitleggen wat het nou precies is en hoe het is ontstaan.

Dus laten we beginnen..

Inhoudsopgave

Wat zijn Cryptocurrencies?

Cryptocurrencies, wat letterlijk zoiets betekent als ‘versleutelde valuta,’ zijn begonnen als een soort digitale, gedecentraliseerde betaalmiddelen. Net als reguliere betaalmiddelen, zoals de dollar of de euro, kunnen deze worden gebruikt om transacties mee uit te voeren en daarmee waarde van de ene naar de andere gebruiker over te dragen. Maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Terwijl we deze doorlopen nemen we tegelijkertijd een kijkje naar het ontstaan van cryptocurrencies.

De eerste cryptocurrency, de alom bekende Bitcoin, zag het licht in 2009 en dit was geen toeval. Het jaar ervoor had de globale financiële crisis pijnlijk blootgelegd dat de spaarcenten van spaarders lang niet zo veilig waren als voorheen werd aangenomen. Wellicht herinner je nog het aantal Nederlandse gedupeerden bij het faillissement van IceSave. In Nederland ontvingen de ING Bank en verzekeraars AEGON en SNS Reaal staatssteun om niet hetzelfde lot te ondergaan. ABN AMRO werd zelfs genationaliseerd. Door de financiële crisis nam het negatieve sentiment tegen de zelf verrijkende bankensector toe. Bitcoin zou dé manier zijn om het volk eens en voor altijd te ontworstelen van deze parasiet.

Daarnaast begon men in de nasleep van de crisis met het beruchte ‘quantitative easing,’ een instrument van centrale banken waarbij op grote schaal overheidsschulden en later ook andere financiële derivaten werden opgekocht. Op deze manier werd er kunstmatig een hoop geld in omloop gebracht. Volgens velen zou dit het risico op inflatie sterk vergroten en daarmee dus een daling van de koopkracht van jouw geld. Alhoewel de meningen nog steeds verdeeld zijn over de effecten op inflatie, is er weinig twijfel over de ongelijkheid die het huidige financiële systeem creëert. Geld dat door centrale banken wordt gecreëerd wordt verspreid via commerciële banken en komt zo onevenredig terecht in de financiële sector en die van vastgoed. Tijdens de Coronacrisis is dit overigens alleen maar verder toegenomen.

Overheden hebben macht

Vergaande ontwikkelingen van het internet brengen steeds meer risico’s met zich mee rondom privacy. Met name inwoners van niet-democratische regimes zijn in het reguliere financiële netwerk erg kwetsbaar voor overheidsingrijpen. Doordat alle financiële middelen vaak gecentraliseerd zijn (je spaartegoed of betaalrekening op de bank), zijn al jouw transacties inzichtelijk voor andere partijen en kan een besluit van de overheid er zelfs voor zorgen dat jouw tegoeden worden bevroren zodat je als individu niets meer hebt te besteden.

Dat dit niet alleen relevant is voor inwoners van autoritaire regimes, bleek o.a. bijvoorbeeld uit de WikiLeaks affaire, waar tegoeden van Julian Assange en de WikiLeaks organisatie werden bevroren terwijl hun activiteiten werden weggezet als terrorisme. Met een gedecentraliseerd en geanonimiseerd financieel netwerk zou niemand zich meer zorgen over te maken over het betalen van onderdak en eten zodra zijn of haar mening niet in lijn met die van de overheid zou zijn.

Blockchain technologie

De oplossing voor de bovenstaande problemen werd geboden door de gedecentraliseerde blockchaintechnologie van Bitcoin. Alhoewel een overgroot deel van reguliere valuta natuurlijk ook al lange tijd gedigitaliseerd was, is deze nog steeds gecentraliseerd. Dit geldt ook voor gedigitaliseerde betalingssystemen als PayPal. Met de blockchaintechnologie is er niet langer een eigenaar van de transacties of een beheerder van de tegoeden.

Ook is het risico op fraude zo goed als nihil doordat alle transacties overal ter wereld door iedereen zijn in te zien. Het duurde dan ook niet lang voordat nieuwe partijen de bredere potentie van blockchaintechnologie begonnen in te zien. Om die reden zijn er en met name sinds 2017 honderden initiatieven ontwikkeld om de blockchaintechnologie als basis te laten functioneren voor nieuwe gedecentraliseerde oplossingen voor de problemen en uitdagingen van de 21e eeuw. Vandaar dat cryptocurrencies tegenwoordig een hoop meer zijn dan een verzameling van digitale betalingsmiddelen.

Is het geen bubbel?

Voor- en tegenstanders heb je in alles, zo ook over de toegevoegde waarde van cryptocurrencies. Een hoop mensen zien of zagen de Bitcoinmarkt als een bubbel omdat de koers alle kanten opvloog. En nadat de munt in januari 2018 crashte geloofden velen dat dit wellicht het einde was.

Als je het crypto nieuws een beetje volgt dan zie je dat er bekende twitteraars zijn die menen er verstand van te hebben en die niet geloven in de toekomst van cryptocurrencies. Zo zijn er ook genoeg positieve geluiden waarbij er wordt geroepen dat Bitcoin 400.000 euro of zelf een miljoen waard kan worden. Dit klinkt natuurlijk fantastisch maar dat is allemaal nog maar te bezien.

Misschien wel het grootste voordeel en in mijn ogen een ijzersterke eigenschap, is dat bij de lancering van Bitcoin is besloten dat er niet meer dan 21 miljoen munten in omloop komen. Hierdoor creëer je schaarste, wat automatisch tot gevolg zal hebben dat de waarde gaat toenemen.

Eigenschappen en acceptatie

De belangrijkste eigenschap heb ik dus al genoemd, namelijk schaarste. Daarnaast zijn veiligheid (je loopt niet het risico je spaartegoeden te verliezen doordat een commerciële bank faillissement moet aanvragen) en autonomie (de mogelijkheid zelf volledige controle te hebben over jouw geld zonder tussenkomst van een derde partij) belangrijke eigenschappen. Het is een kwestie van tijd voordat men cryptocurrencies gaat accepteren zoals men dat al heel lang geleden bij goud heeft gedaan.

Hoe werkt blockchain?

De meesten zullen bij het horen van blockchain denken aan crypto terwijl deze technologie ook op andere manieren wordt gebruikt. In dit filmpje wordt deze technologie helder uitgelegd. De blockchain wordt naast het internet als de meest revolutionaire ontwikkeling gezien in de laatste twee decennia.

Wat is een decentraal netwerk?

Zo ontwikkelde de bedenker van Bitcoin genaamd Satoshi Nakamoto een decentraal digitaal netwerk. Een systeem waarin jij en ik betalingen naar elkaar kunnen overmaken zonder dat daar een bank of een overheid bij nodig is. Zijn idee hierachter was dat dit systeem ervoor moest zorgen dat banken minder macht zouden krijgen.

Op een decentraal netwerk zijn dus alle transacties transparant en pas geldig bij goedkeuring van 51% van het netwerk. Bij een centraal netwerk wordt dit bepaald door één partij, bijvoorbeeld een bank. Doordat al deze partijen inzicht hebben in deze transacties en allemaal beslissen of een transactie wel of niet geldig is, is vervalsing of welke vorm van fraude onmogelijk.

Via dit decentrale netwerk handelen investeerders direct met elkaar, dus zonder tussenkomst of controle van een derde partij. Dit handelen op dit netwerk wordt mogelijk gemaakt door het peer-to-peer systeem (p2p). In dit (p2p) systeem zijn alle apparaten gelijk en met elkaar verbonden en is het voor hackers onmogelijk om deze apparaten allemaal aan te vallen. Ieder apparaat of computer heeft de beschikking over alle gegevens van alle transacties die zijn gemaakt.

Al met al is dit een behoorlijk ingewikkelde materie en heb je deze kennis niet perse nodig wanneer je geld wilt verdienen met cryptocurrencies.

Daarom beschrijf ik nu wat de makkelijkste en meest gangbare manieren zijn. Hieronder twee tips voor wanneer je graag meer wilt leren over cryptocurrencies.

Geld verdienen met cryptocurrencies

  1. Crypto kopen en vasthouden: Dit is misschien wel de makkelijkste manier. Je bepaalt voor jezelf welke bedrag je eenmalig of maandelijks investeert. Daarin is het belangrijk dat je altijd zo laag mogelijk inkoopt en zo hoog mogelijk verkoopt. Je investeert voor de lange termijn waardoor het slim is om een plan te hebben en je daar aan te houden. Stel je koopt 0,25 Bitcoin, waar je op het moment van schrijven ongeveer 3000 euro voor betaalt. En je hebt het idee dat de waarde van 1 Bitcoin wel naar 60.000 euro kan gaan groeien de komende jaren. Dan is jouw één vierde Bitcoin 15.000 euro waard. Wat is je plan? Verkoop je jouw kwart Bitcoin dan, of haal je jouw investering eruit en laat de rest erin omdat je het vertrouwen hebt dat de groei er nog lang niet uit is?
  2. Handelen in crypto: Deze manier, waarbij je geld probeert te verdienen met crypto door te traden vereist kennis en vaardigheid. Je kan het vergelijken met handelen in aandelen en grondstoffen. Als ervaren trader begrijp je waar je op moet letten. Je weet hoe je patronen kunt ontdekken en hoe je charts moet lezen. Traders kennen de ins en outs en zullen beter aanvoelen wat een goed moment is om te kopen en te verkopen. Er zijn hiervoor ook geautomatiseerde systemen waarbij je kan instellen op welke prijs een bepaalde munt moet worden gekocht of verkocht. Dan is het dus niet meer nodig dat jij uren per dag de grafieken in de gaten houdt. Omdat de markt nog redelijk jong is zie je vaak flinke schommelingen in de koersen. Dat betekent dat je in korte tijd veel winst kan pakken, maar daarentegen ook snel veel kan verliezen. Het blijft risicovol.
  3. Staking/staken cryptocurrencies: Staking of staken is een Engelse term. Bij sommige munten wordt je beloond wanneer je deze tokens of munten voor langere tijd in bezit houdt. Het staken of vastzetten van deze coins draagt bij aan verbeteren van het netwerk in meerdere opzichten. Ben je van plan om één of meerdere munten voor langere tijd vast te houden? Dan zou je dus naast dat je iets extra’s verdient doordat de munt in waarde gaat stijgen ook iets kunnen verdienen met een kleine vergoeding die je krijgt voor het staken van cryptocurrencies. Dit kun je zien als een soort rente en hier hoef je dus helemaal niks voor te doen.

Stappenplan voor het kopen van cryptocurrencies

A) Begin met het onderzoeken in welke cryptocurrencies je wilt investeren en voor hoeveel geld. Het is namelijk zo dat elke exchange (dus waar je crypto koopt) een eigen samengesteld pakket van crypto munten heeft. Dus bepaal eerst waarin je wilt gaan investeren en zoek vervolgens naar een exchange die deze munten aanbiedt. Hieronder zie je vier voorbeelden van grote exchanges, maar er zijn er meer. Zelf zit ik bij Bitvavo en Kraken. Bitvavo is de bekendste en gebruiksvriendelijkste exchange in Nederland. Kraken is een Amerikaanse exchange, staat goed aangeschreven en is één van de oudste en veiligste in de wereld.

B) Maak een account aan. Je hebt een exchange gekozen en vervolgens wordt er aan je gevraagd een account aan te maken. Hier zal je je naam en andere gegevens moeten invullen en kies je een wachtwoord. Daarna volgt er een verificatieproces waarin er wordt gevraagd naar een afbeelding van je paspoort of identiteitsbewijs dat je moet uploaden.

Soms wordt er ook nog als extra verificatie om een document gevraagd waar jouw naam en adres opstaan, dit kan een brief van jouw zorgverzekering zijn. Dit alles wijst zich vanzelf.

Bitvavo is voor beginners ideaal. Het is ook nog eens de goedkoopste exchange en aanmelden is gratis.

Nadat de exchange jouw gegevens heeft geverifieerd ontvang je een email zodat je kan inloggen waardoor het nu mogelijk is om geld naar je exchange over te maken.

C) Je gaat dus je bankrekening koppelen met de exchange. Je maakt eerst een klein bedrag over om te checken of dit aankomt op jouw exchange. Je kan op de exchange het adres en rekeningnummer vinden waar het naar moet worden overgemaakt.

Ga je voor het echte werk?

TIP 1:

Ben je inmiddels verder geïnteresseerd geraakt en wil je graag meer leren, dan kan dat. Misschien wil je de komende jaren hier structureel mee bezig zijn om te leren hoe je investeert en handelt in cryptocurrencies om zo misschien je pensioen veilig te stellen.

Je kan je via de link hieronder je aanmelden voor een gratis Bitcoin training. Dan kan je vast ontdekken of jou dit leuk lijkt.

Ja het lijkt mij leuk om hier meer over te leren!

GA DIRECT NAAR DE GRATIS TRAINinG

Tip 2:

Het kan zijn dat je besluit om wat geld te investeren in een aantal grote bekendere munten, maar een andere goeie optie kan ook zijn dat je juist kiest uit een lijst van munten die voor de meeste van ons onbekend zijn. Deze lijst is samengesteld door twee professionele cryptotraders.

Zij hebben met hun kennis en ervaring een aantal munten uitgekozen die in potentie enorm kunnen stijgen. Deze noemen zij de Crypto Parels. Via dit Portfolio krijg je voor 97 euro toegang tot de 10 beste munten die mogelijk keer 100 of meer kunnen gaan. Zij zijn nog steeds actief in deze wereld en blijven onderzoek doen naar dit soort pareltjes. Mocht er in hun ogen andere munten zijn waarvan zij vinden dat deze in de lijst moet komen, zorgen ze voor een update.

Lijkt je het trouwens leuk om zelf op zoek te gaan naar zo’n pareltje op de manier zoals de heren dit doen? Dat kan, de methode die zij gebruiken krijg jij tot je beschikking. Dit zijn o.a. belangrijke criteria die zij gebruiken en waar je op moet letten bij het selecteren van munten.

Wie weet ontdek je er zelf 1…

Veel succes en geluk toegewenst wanneer je besluit te investeren in cryptocurrencies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close