High ticket dropshipping – hoe werkt dit en waarom biedt het kansen?

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
High ticket dropshipping - hoe werkt dit en waarom biedt het kansen?

Ben je ondernemend ingesteld en wil je graag voor jezelf beginnen, dan zoek je natuurlijk naar kansen. High ticket dropshipping is zo’n kans. In wezen is het principe dropshipping zeker niet nieuw, maar high ticket daarentegen wel.

Wat veel bekender is, is low ticket dropshipping. Het verbaast me dan ook niet waarom er de afgelopen jaren zoveel webshops de grond zijn uitgestampt. Je kan namelijk al voor een paar tientjes een webshop in elkaar flansen, ook al heb je geen technische kennis. En ja, menig dropshipper is er rijk mee geworden.

Waarom zou je dan voor high ticket dropshipping kiezen? Is dit verdienmodel dan nóg aantrekkelijker? Misschien dat dit vragen zijn die meteen bij je opkomen. Terechte vragen overigens en ik ga ze ook voor je beantwoorden. Heb jij het geduld om een toffe skill te leren en zie jij jezelf een e-commerce business opzetten die ook nog eens veel duurzamer is? Lees dan snel verder! Ontdek hoe high ticket dropshipping werkt en waarom het kansen biedt!

Inhoudsopgave

Wat is high ticket dropshipping?

Bij dropshipping leveren groothandels of leveranciers producten rechtstreeks aan de klant. Een klant bezoekt bijvoorbeeld jouw webshop en bestelt een product. Jij ontvangt deze order en stuurt deze vervolgens direct door naar jouw leverancier (dit kan je ook automatiseren). De leverancier zorgt er op haar beurt voor dat het product wordt verzonden naar de klant.

High ticket dropshipping houdt in dat je dure producten verkoopt. Denk aan producten vanaf 200 euro, tot wel tienduizend euro per stuk. De producten komen van Nederlandse of Belgische leveranciers af en dus niet helemaal vanuit Azië, zoals bij low ticket dropshipping het geval is.

Het proces bij high ticket dropshipping is hetzelfde als bij low ticket dropshipping, alleen verkoop je gewoon duurdere producten en werk je samen met leveranciers uit je omgeving.

High ticket dropshipping niches

Er is van alles te koop op het internet. Van een flesje shampoo tot een opblaasbaar waterpark aan toe. Het aanbod high ticket producten is gelukkig ook extreem. Die 200 euro grens is overigens geen regel, dus als jij mooie horloges van goede kwaliteit kunt verkopen voor 100 euro, dan is dat natuurlijk prima.

Hier zie je aantal voorbeelden van high ticket dropshipping niches:

 • Waterontharders
 • Koffiemachines
 • Zonnepanelen
 • Sieraden/horloges
 • Medische apparaten
 • Bankstellen
 • Drones
 • High end audioapparatuur

High ticket dropshipping in Nederland

Voor high ticket dropshipping liggen er in Nederland volop kansen. De meesten die met dropshippen zijn begonnen hebben gekozen voor low ticket dropshipping. In de basis verkoop je met low ticket goedkope producten uit Azië waar je als klant helaas vaak lang op moet wachten. De levertijd is soms wel zes weken. En de kwaliteit van de producten? Die is meestal bedroevend slecht. Dit heeft de afgelopen jaren voor veel ergernis gezorgd en klanten zullen niet snel weer bij diezelfde webshop een product bestellen.

Wil je met dropshipping starten dan ben je ook verantwoordelijk voor de klantenservice. Als ondernemer wil je natuurlijk zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het afhandelen van vragen en klachten van klanten. Met de verkoop van low ticket producten, kan je daar je handen aan vol hebben.

High ticket dropshipping heeft als voordeel dat je met Nederlandse of Belgische leveranciers samenwerkt. De kwaliteit van deze producten is ook velen malen beter. Daarnaast is de levertijd meestal één tot drie dagen.

High ticket producten zijn duurder waardoor de marges ook een stuk hoger zijn. Om tot een zelfde omzet te komen hoef je met high ticket dus ook een stuk minder producten te verkopen. Hoe duurder een product hoe minder impulsief het product wordt gekocht. Het aantal klanten zal minder zijn in vergelijking met low ticket dropshipping. En lever jij, jouw klanten producten van kwaliteit en komen deze ook nog eens op tijd aan, dan zal je weinig aan klantenservice hoeven doen. Wat je wilt, is dat klanten terugkomen bij jouw webshop en daarom is het belangrijk om een goede naam op te bouwen én vooral te behouden.

Is dropshippen makkelijk?

Wel, zoals ik in het begin al noemde is het starten met dropshipping niet perse moeilijk. Je hebt enkel een relatief klein budget nodig voor het ontwerpen van je webshop. En investeren in een voorraad hoeft niet, want de producten die je verkoopt worden rechtstreeks verzonden naar jouw klanten.

Alleen ook al run je een webshop, de verantwoordelijkheid ligt als ondernemer wel bij jou. Dat moet je niet onderschatten. Ondanks dat je zelf niet hoeft te investeren in een grote voorraad, moet je er wel voor zorgen dat de producten op tijd en in de goede staat worden geleverd. Betrouwbare en snelle leveranciers zijn dus voor jouw bedrijf van groot belang. En als er iets verkeerd gaat, ben je dan in staat om deze problemen op te lossen, of raak je snel in de stress omdat een klant a la minute een oplossing van je eist?

Het opzetten van een dropship webshop kan in principe iedereen en er is ook veel geld in te verdienen. Kijk maar naar het toenemende aantal online aankopen. Vanwege corona zijn we veel meer online gaan shoppen, maar voor corona groeide het aantal online aankopen jaarlijks ook al. En de verwachting is dat deze groei blijft doorzetten. Cijfers vertellen ons dat de wereldwijde markt voor dropshipping meer dan 100 miljard euro bedraagt. In 2026 verwacht men dat de markt met 300% is gegroeid, wat neerkomt op zo’n 400 miljard euro.

Starten met dropshipping

De meesten die starten met dropshipping ontwerpen een webshop via Shopify. Maandelijks betaal je daar 29 dollar voor. Daarnaast ben je hooguit 10 euro per jaar kwijt voor een domeinnaam en eenmalig 50 euro voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Bij elkaar is dat dus nog geen 100 euro en is het slechts een kleine horde voor een eerste stap naar het ondernemerschap. Doordat je weinig hoeft te investeren loop je ook weinig risico’s. Maar een goedlopende webshop neerzetten die winstgevend is, is niet voor iedereen weggelegd. Hoewel een dropship webshop starten eenvoudig is, is geld verdienen met dropshipping een heel ander verhaal. Je webshop kan er bijvoorbeeld wel aantrekkelijk uitzien, maar heb je ook bezoekers op je webshop en hoe ga je zorgen dat het aantal bezoekers groeit?

Om je webshop in de picture te zetten kan je werken met Facebook advertenties. Het is ook aan te raden om daar een budget voor vrij te houden. Facebook Ads kan een heel krachtig middel zijn om jouw webshop te laten groeien. Is er verder ook goed nagedacht over het type product? Welke producten ga je verkopen en hoe weet je of deze producten gewild zijn?

Dropshipping leren

Wanneer je graag een e-commerce bedrijf wilt beginnen, is het goed om jezelf af te vragen hoe je de fijne kneepjes van het vak gaat leren. Misschien weet je al het één en ander over high ticket dropshipping, maar is dat genoeg om te starten? Uit de praktijk komt naar voren dat er vaak betere resultaten worden behaald na het volgen van een gerichte cursus. Ik spreek uit eigen ervaring!

Er zijn genoeg mensen die met iets nieuws starten, zoals high ticket dropshipping, maar niet verder komen omdat de juiste kennis ontbreekt.

Nu is er op YouTube ook veel te vinden over (high ticket) dropshipping en een hoop informatie kan zeker nuttig zijn. Alleen is de informatie vaak erg basic en vind je nooit een duidelijk stappenplan. Belangrijke onderwerpen zoals verschillende strategieën en technieken komen ook niet aan bod. En als je ze tegenkomt weet je ook nooit zeker of ze echt werken. Iemand die wel weet waar hij over praat, is Joshua Kaats. High ticket dropshipping én Joshua Kaats worden meestal in één adem genoemd.

High ticket dropship academy

Misschien klinkt de naam Joshua Kaats jou ook bekend in de oren. Joshua is in 2017 al gestart met e-commerce en wordt gezien als dé autoriteit op dit vakgebied. In de loop der jaren heeft hij al zijn kennis en ervaring verzameld en heeft hij dit samengebracht tot een cursus. Bovendien wordt deze cursus ook continue geüpdatet. Wel zo fijn, er vinden namelijk nog wel eens veranderingen plaats in dit wereldje.

Zijn cursus (high ticket dropshipping) kan je aan de Dropship Academy volgen. Zelf heeft hij in het verleden tientallen webshops opgezet waarmee hij veel geld verdient. Wat misschien nog wel interessanter is om te vertellen, is dat al hij ruim 3500 leerlingen heeft geholpen om geld te verdienen met dropshippen.

Lijkt het jou ook verstandig om deze skills van hem te leren en wil je graag meer te weten komen over de Dropship Academy? Dat komt mooi uit, Ik heb hier namelijk een uitgebreide review geschreven. In de review lees je alle ins en outs en ontdek je hoe de Dropship Academy door mij en anderen wordt ervaren. Je kan hem hieronder lezen.

Geloof je het wel en kijk je liever een video? In de video hieronder is Joshua aan het woord en vertelt o.a. wat high ticket dropshipping inhoudt en waarom het zo’n aantrekkelijk verdienmodel is.

High ticket dropshipping leveranciers

Bij high ticket dropshipping werk je met Nederlandse of Belgische leveranciers en hoewel je in het Nederlands kunt communiceren, je zult een band met ze op moeten bouwen. Als nieuwkomer is dat in het begin best lastig. Je moet je als het ware eerst bewijzen in de ogen van leveranciers. Ik heb het in dit geval dan wel over de “premium leveranciers”.

Er zijn ook leveranciers waar je zo terecht kunt, deze leveranciers zijn vaak makkelijk te vinden op het internet. Het nadeel van dit soort leveranciers is dat er door hen geen of nauwelijks service wordt geboden. Ook de kwaliteit van de producten speelt geen rol, waardoor je nooit kunt garanderen dat jouw klanten de beste producten krijgen.

Het is dus belangrijk om je te richten op die premium leveranciers. Dat vergt best veel onderzoek en heb je eenmaal een premium leverancier gevonden, dan moet je ook nog eens goed nadenken hoe je deze leverancier gaat overtuigen.

Veel mensen hebben moeite om dit type leveranciers te vinden. Joshua kent dat probleem natuurlijk maar al te goed en het heeft hem ook veel tijd gekost. Hij wil daarom ook graag een handje helpen. Degenen die investeren in de Dropship Academy, krijgen toegang tot al zijn premium leveranciers waar hij zelf dus ook mee samenwerkt.

Voordelen en nadelen high ticket dropshipping

 • Weinig concurrentie
 • Hoge winstmarges (15% – 40%)
 • Je hebt geen voorraad of bedrijfspand nodig
 • Je levert kwaliteit, dat betekent blije klanten
 • Meer tevreden klanten betekent minder klantenservice
 • Met een laptop en internetverbinding kan je werken waar je wilt
 • High ticket is duurzamer dan low ticket
 • Veel verantwoordelijkheid
 • Hoewel high ticket nog relatief nieuw is, zal de concurrentie op den duur toenemen
 • Gesprekken met leveranciers voeren
 • Het leren vergt veel geduld en doorzettingsvermogen

Iets voor jou, high ticket dropshipping?

Hopelijk is je meer duidelijk geworden wat high ticket dropshipping inhoudt en waarom hier kansen liggen. Met high ticket producten kan je serieus een mooi merk opbouwen. Maar wat ook waar is, is dat dit tijd kost. Wil je daarom met dropshipping starten, vraag jezelf dan goed af hoeveel je hier voor over hebt. Een afweging die je natuurlijk ook moet maken is, óf het avontuur helemaal alleen aangaan of kiezen voor een cursus waardoor je een gegarandeerd goede start zult hebben.

Denk er goed over na!

Lijkt jou high ticket dropshipping toch niet het ideale verdienmodel? Misschien dat je liever op een andere manier geld wil verdienen. Wekelijks schrijf ik artikelen over online geld verdienen! Ik zou zeggen houd mijn platform goed in de gaten!

High ticket dropshipping cursus

Wil je starten met dropshipping?

Leer dan in de cursus van Joshua hoe je een eigen dropshipping business opbouwt! Een eenmalige prijs én levenslang toegang! Normaal gesproken €1.500,- maar nu €997,- (excl btw)

BEKIJK DE CURSUS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close