Kleine zakelijke lening | Vergelijken & aanvragen

Let op! Geld lenen kost geld

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
Kleine zakelijke lening | vergelijken & aanvragen

Met een zakelijke lening kan die ene belangrijke investering doorgaan. Ook kan een kleine zakelijke lening redding bieden in financieel zware tijden. De reden voor een financiering verschilt per onderneming en omdat elke onderneming ook anders is, is een bedrijfslening op maat zeer gewenst.

Verschillende Nederlandse kredietverstrekkers bieden een kleine zakelijke lening aan. Alleen om in aanmerking te komen voor een financiering worden er voorwaarden gesteld. De voorwaarden verschillen per aanbieder. Heb je ook een kleine zakelijke lening nodig en zoek je daarvoor de juiste partij? Wellicht dat je in aanmerking komt voor een lening bij één van de volgende partijen.

In dit artikel bespreken we een aantal kredietverstrekkers en zoomen we in op de verschillende eigenschappen. Zo kan je in één oogopslag een zakelijke lening vergelijken en zie je bij wie een financiering mogelijk is. Twijfel je of je bij een partij in aanmerking komt? Geen zorgen, een zakelijke lening aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend.

Inhoudsopgave

Feiten op een rij

Voordat we de beste kredietverstrekkers gaan bespreken wil ik eerst een aantal zaken ophelderen. Er heerst namelijk soms onduidelijkheid over het feit of een kredietverstrekker in het bezit moet zijn van een AFM-vergunning. Daarnaast vraagt men zich af of een kleine zakelijke lening wordt geregistreerd bij het BKR. Ondernemers willen nu eenmaal graag met spoed geld lenen zonder BKR toetsing.

Om goed onderscheidt te maken: een persoonlijke lening valt altijd onder het toezicht van de AFM en een zakelijke lening niet. Een persoonlijke lening wordt daarom automatisch geregistreerd bij het BKR. Kredietverstrekkers die een zakelijke lening aanbieden worden niet gereguleerd door de AFM en zijn dus ook niet verplicht om leningen van ondernemers bij het BKR te melden.

Ben je ondernemer, dan is de kans op een BKR-registratie sowieso groot, denk alleen al een telefoonabonnement. In dit geval gaat het meestal om een positieve registratie. Enkel een negatieve registratie kan voor problemen zorgen. Maar ook al heb je een negatieve BKR-registratie, door bijvoorbeeld betalingsproblemen uit het verleden, als nog kom je bij de meeste partijen in aanmerking voor een zakelijke lening. En wat betreft de rente…

Voor een persoonlijke lening of een consumentenkrediet is de maximale rente wettelijk vastgelegd. Het JKP (jaarlijkse kostenpercentage) mag niet hoger zijn dan 10%. Op 10 augustus 2020 is de rente verlaagt van 14% naar 10%. De wet is er om consumenten te beschermen.

 

Voor een (kleine) zakelijke lening is er in principe geen maximum, althans nog niet. De rentepercentages lopen erg uiteen, maar gemiddeld betaal je voor een zakelijke lening tussen de 20% en 38% per jaar.

Zakelijke lening zonder onderpand

Is het mogelijk om een zakelijke lening zonder onderpand af te sluiten? Een belangrijk punt, want ook hier worden geregeld vragen over gesteld. Wanneer je een (kleine) zakelijke lening afsluit bij één van de kredietverstrekker in dit artikel, vragen ze niet om een onderpand.

Een zakelijke lening zonder onderpand is hetzelfde als een onverzekerde lening. Het risico dat een lening niet wordt terugbetaald ligt dus volledig bij de kredietverstrekkers. Toch dekken ze hun risico echter goed af door het hanteren van rente en een strenge kredietbeoordeling.

Bij een hypotheek is er bijvoorbeeld wel sprake van een onderpand. Wanneer je een huis koopt en de bank jou een hypotheek verstrekt, zal in de hypotheekakte worden vastgelegd dat het huis als onderpand dient. Zo is de bank altijd verzekerd in het geval dat een lening niet kan worden terugbetaald.

Beste zakelijke lening voor starter

Om in aanmerking te komen voor een kleine zakelijke lening stellen kredietverstrekkers vaak de eis dat een onderneming al één of twee jaar in bedrijf is. Zoek je daarom een zakelijke lening als starter, dan ben je waarschijnlijk net begonnen en kan je dus niet overal terecht. Een kredietverstrekker die wél een zakelijke lening aan starters verleent is QELD.

Qeld is van oorsprong een Zweeds bedrijf, maar heeft sinds 2018 ook een vestiging in Nederland. Het bedrijf staat voor geld lenen zonder gedoe. De enige voorwaarden die het bedrijf stelt is dat een onderneming staat ingeschreven bij de kvK en dat de leiding van het bedrijf ook daadwerkelijk in Nederland woont.

Qeld

Bij Qeld kan je terecht voor een zakelijke lening met spoed. In sommige gevallen staat het geld namelijk binnen 24 uur op de rekening. Maar voordat het zover is maakt Qeld eerst een kredietbeoordeling. Hierin wordt bekeken of een onderneming kredietwaardig genoeg is. In sommige gevallen willen ze graag inzage in documenten zoals bankafschriften en omzetcijfers.

Omdat Qeld een betalingsinstelling is, zijn zij wel verplicht een lening te melden bij het BKR. Maar dit betekent niet dat je geen zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers kunt aanvragen. Een negatieve registratie heeft volgens hen wel invloed op de kredietwaardigheid waardoor een kleine zakelijke lening lager kan uitpakken.

Door kredietinformatie op te vragen kan volgens het bedrijf het beste worden beoordeeld of een lening verantwoordt is. Krijg je als bedrijf groen licht, dan krijg je een financiering op maat. De hoogte van de lening hangt uiteraard ook af van de huidige financiële gezondheid van een onderneming. De kosten per onderneming zijn daarom ook verschillend.

Voor een kleine zakelijke lening betaal je bij Qeld een maandelijkse vaste prijs. Deze bestaat uit een vast rentepercentage en een stukje aflossing. Een zakelijke lening bij Qeld heeft altijd een vaste looptijd. De looptijd is minimaal één maand en maximaal 18 maanden. Wil je een kleine zakelijk lening eerder aflossen, dan kan dat op elk moment én boetevrij.

Zoek je een zakelijke lening als starter, dan heb je bij Qeld de grootste kans. Het bedrijf biedt een kleine zakelijke lening aan vanaf €1.000 tot maximaal €200.000. In de afbeelding hieronder een voorbeeld van de kosten bij Qeld. Nogmaals, de kosten per onderneming zullen verschillen. Om je een voorbeeld te geven: bij een lening van €50.000 en een looptijd van 6 maanden zijn dit ongeveer je kosten. In totaal betaal je voor de lening dus €54.876, wat neerkomt op 1,63% rente per maand.

 • 4,8 sterren op Trustpilot (780+ reviews)
 • Snelste zakelijke lening voor starter
 • Aanvragen binnen 1 minuut (gratis en vrijblijvend)
 • Binnen 24 uur uitsluitsel
Kleine zakelijke lening | vergelijken & aanvragen
Bron: website Qeld

Voor meer informatie over Qeld verwijs ik je naar het artikel: Qeld bedrijfsleningen review

Beste zakelijke lening zzp

Tegenwoordig is het als zzp’er lastig om geld te lenen bij een traditionele bank. Ook mkb ondernemers merken dat. Voor een kleine zakelijke lening kan je dan gelukkig altijd terecht bij een kredietverstrekker zoals Qeld. Maar is er behoefte aan een lening van meer dan twee ton, dan zou je eens kunnen kijken naar SwishFund.

SwishFund is een Nederlands bedrijf en bestaat sinds 2016. Het bedrijf was één van de eerste FinTech-kredietverstrekker van Nederland. Via razendsnelle en slimme software bieden zij klanten financiële diensten aan. Door deze software kan een ondernemer via een zakelijke lening met spoed snel geld lenen.

SwishFund

Zakelijk geld lenen Swishfund

Bij SwishFund kan je bijvoorbeeld terecht voor een lening van 10.000 euro met een maximum van 1 miljoen. Ook kan je een speciale vastgoed lening afsluiten. In ieder geval heeft SwishFund als doel dat ondernemers efficiënt en flexibel toegang krijgen tot een financiering.

Bij SwishFund kan je met spoed geld lenen zonder BKR toetsing. SwishFund heeft namelijk geen verplichting om leningen te melden aan het BKR. Uiteraard doet SwishFund een uitgebreide maar snelle check om te kijken of een lening mogelijk is. Hierbij vragen zij altijd naar een transactieoverzicht van je zakelijke bankrekening.

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening als zzp’er stelt het bedrijf een aantal voorwaarden. Het moet om een Nederlands bedrijf gaan en ingeschreven staan bij de KvK. Daarnaast moet de onderneming minimaal 12 maanden in bedrijf zijn en een omzet hebben van €50.000. Ben je een startende zzp’er en voldoe je niet aan deze eisen, dan kom je bij Qeld wellicht wel in aanmerking.

Als we kijken naar SwishFund kosten, dan zitten zij aan de onderkant. Het bedrijf rekent minimaal 1% rente per maand voor alle leningen. Daarbovenop komt nog een percentage (maximaal 1,3%) dat afhankelijk is van de uitkomst van de kredietanalyse. De maximale rente per maand zal dus niet hoger zijn dan 2,3% per maand. Wel rekent het bedrijf eenmalige afsluitkosten van gemiddeld 2%.

 • 4,3 sterren in Googlereviews
 • Lening zonder BKR
 • Beste zakelijke lening zzp
 • Aanvragen in 2 minuten (gratis en vrijblijvend)
 • Binnen 24 uur uitsluitsel

SwishFund tijdelijke actie:

Naar aanleiding van de torenhoge inflatie komt het bedrijf met een actie.

Tijdens de Inflatie Compensatie Weken kun je bij SwishFund maar liefst 25% korting krijgen op een zakelijke lening!

Let op! Geld lenen kost geld

Beste zakelijke lening zonder jaarcijfers

Ondernemers willen graag per direct geld lenen zonder documenten. Hierin proef je de bittere noodzaak, maar toch is het niet realistisch om te denken dat je zonder documenten snel geld kunt lenen. Een kredietverstrekker heeft altijd wel iets van informatie nodig om een goede analyse te maken.

Uiteraard hangt het ook af van de hoogte van de lening. Hoe groter de lening des meer informatie men nodig heeft. Het risico voor de geldverstrekker is natuurlijk groter naarmate het leenbedrag hoger wordt. De beste zakelijke lening zonder jaarcijfers vind je bij PIN Voorschot.

PIN Voorschot

Zakelijke lening spoed PIN Voorschot

Bij PIN Voorschot begint een kleine zakelijke lening vanaf €2.000 en kan je maximaal €50.000 lenen. Tot €20.000 heeft PIN Voorschot alleen een MT940 bestand nodig om een snelle kredietbeoordeling te doen. Wil je meer dan €20.000 lenen, dan zullen ze ook om jaarcijfers vragen.

Wel is het zo dat je een zakelijke lening zonder BKR toetsing krijgt. Ook bij een kleine zakelijke lening die hoger is dan €20.000, doen ze nooit een BKR toetsing. De aflossing van een kleine zakelijk lening vindt automatisch plaats via je pinautomaat. Dagelijks los je een klein gedeelte van de lening af. Bij een hogere omzet iets meer en bij een lage omzet juist wat minder.

Dit betekent dus wel dat je als ondernemer een pinapparaat moet hebben of omzet ontvangt via een webshop. Ook dien je een omzethistorie te hebben van minimaal één jaar. Dat houdt in dat een zakelijke lening als starter bij PIN Voorschot niet mogelijk is.

Verder is het aanvragen van een kleine zakelijke lening uiteraard ook bij PIN Voorschot erg eenvoudig. Nadat je een aanvraag indient, vindt er een intake op locatie plaats. Een accountmanager komt dus persoonlijk langs om te praten over de beste oplossing. Vervolgens wordt op kantoor de aanvraag behandeld en zal na goedkeuring de lening binnen twee dagen worden overgemaakt.

 • 4,8 sterren op Trustpilot (261 reviews)
 • Geld lenen zonder gedoe
 • Zakelijke lening zonder BKR
 • Snel aan te vragen (intake op locatie volgt)
 • Aflossing via pinapparaat

De hoogte van een lening wordt bepaald door de maandelijkse omzet. Om je een idee te geven wat je bij PIN Voorschot kwijt bent aan kosten, een voorbeeld. Met een maandelijkse omzet van €15.000 kun je ongeveer rekenen op een lening van iets meer dan €15.000. Met een looptijd van zes maanden waarin je €99 per dag aflost, betaal je in totaal €17.820. Omgerekend is dat 2,3% rente per maand.

Zakelijke lening spoed
Bron: website PIN Voorschot

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen binnen 1 uur op je rekening

Ook al kenmerkt een alternatieve financiering zich door eenvoud en snelheid, een uur iets te optimistisch. Een zakelijke lening met spoed is zeker mogelijk, maar een goede kredietanalyse kost natuurlijk altijd tijd. Bovendien kan een kredietanalyse pas plaatsvinden als een ondernemer de benodigde documenten opstuurt.

Een kredietverstrekker die razendsnel handelt is BridgeFund. Wanneer je tijdens de aanvraag direct je bankgegevens in hun beveiligde omgeving upload en ze keuren jouw aanvraag goed, maken ze diezelfde dag nog het geld naar je over. Het record is vijf uur. Maar het goed, het is uiteraard geen wedstrijd, maar om even aan te geven hoe snel een lening bij BridgeFund kan worden geregeld.

BridgeFund

BridgeFund review ervaringen

Zakelijk lenen zonder gedoe is het motto van BridgeFund. Toch werkt BridgeFund op een andere manier. Het bedrijf brengt namelijk vraag en aanbod van geld bij elkaar. Zo kunnen investeerders bijvoorbeeld beleggen in mbk-leningen. Leen je als ondernemer geld bij BridgeFund, dan is dat geld dus afkomstig van investeerders. In wezen kun je BridgeFund zien als een p2p-platform. Bij peer-to-peer lenen zijn banken overbodig.

Bij BridgeFund kan je met spoed geld lenen zonder BKR toetsing. Tijdens de aanvraag van een kleine zakelijke lening vragen ze eigenlijk alleen om een overzicht van je zakelijke banktransacties van de afgelopen 12 maanden. Een lening zonder BKR kan omdat ze bij BridgeFund alleen geïnteresseerd zijn in actuele financiële data. Heb je in het verleden bijvoorbeeld schulden gehad en daardoor een negatieve registratie gekregen, geen zorgen, het gaat om de huidige financiële gezondheid van je bedrijf.

Om in aanmerking te komen voor een kleine zakelijk lening moet een onderneming ingeschreven staan bij de KvK. Ook moet de onderneming beschikken over een zakelijke bankrekening en moet het minimaal één jaar in bedrijf zijn. De laatste eis is dat er een omzet is gedraaid van minimaal €50.000.

Voldoe je aan deze eisen, dan kan je bij BridgeFund een kleine zakelijke lening met spoed aanvragen. Een zakelijke lening begint bij €5.000 en is maximaal €250.000, met een looptijd van 3 tot 24 maanden. Aflossen gebeurt via een dagelijkse automatische incasso. Zo los je gedurende de looptijd elke dag een stukje af. Een kleine zakelijke lening eerder aflossen mag ook, normaal kan dat bij de meeste kredietverstrekkers boetevrij, maar bij BridgeFund krijg je hier zelfs korting voor.

 • 4,7 sterren op Trustpilot (1050+ reviews)
 • Zakelijk geld lenen zonder gedoe
 • Zakelijke lening zonder jaarcijfers
 • Zakelijke lening zonder BKR
 • Aanvragen in 5 minuten
 • Binnen 1 dag op je rekening

Als we kijken naar BridgeFund kosten, dan hanteren zij net als SwishFund een vast rentepercentage van 1% per maand. Daarbovenop komt dan een premieopslag tussen de 0,3% en 2,2%, die afhankelijk is van de financiële situatie van een onderneming. Ondanks dat de rente bij BridgeFund dus vrij hoog kán uitvallen, schrikt dat ondernemers niet af. Dit is te zien aan het aantal leningen die zijn verstrekt, namelijk meer dan 5000.

BridgeFund review ervaringen

Snel geld lenen bij BridgeFund?

Vraag direct een zakelijke lening met spoed aan, zonder BKR en zonder jaarcijfers! Let op! Geld lenen kost geld

GA DIRECT NAAR BRIDGEFUND

Wil je meer informatie over BridgeFund? Lees dan BridgeFund review.

Zakelijke lening vergelijken

Zoals je hebt kunnen lezen hebben kredietverstrekkers zeker overeenkomsten, maar verschillen ze hier en daar ook op bepaalde vlakken. Zoek je een zakelijke lening als starter, dan is bijvoorbeeld alleen Qeld een optie. Voor een kleine zakelijke lening zijn partijen als BridgeFund en Swishfund zeer geschikt, al zul je natuurlijk wel aan de voorwaarden moeten voldoen.

Zijn er twijfels of je wel in aanmerking komt voor een zakelijke lening bij één van deze kredietverstrekkers? Vraag dan om hulp bij Creddo. Creddo is hét platform waar je alle zakelijke leningen kunt vergelijken. Dit hoef je niet zelf te doen, maar zij doen dit voor jou. Op het platform kan je meerdere offertes aanvragen (uiteraard gratis en vrijblijvend) en kan je op deze manier makkelijk de beste zakelijke lening vinden.

Jesse
Al ruim twee jaar onderzoek en beschrijf ik de mogelijkheden van online geld verdienen. Ik geniet hier enorm van en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Beleggen (in de breedste zin van het woord) en e-commerce zijn mijn favoriete onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close