Snel geld lenen zonder gedoe (ook mét BKR registratie)

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
Snel geld lenen zonder gedoe, ook mét BKR registratie

Soms heb je op korte termijn geld nodig omdat je onverwachte kosten hebt. Je wilt dan het liefst snel geld lenen zonder gedoe. Een ondernemer die z’n zaak draaiende wilt houden of moet investeren, is evenmin gebaat bij een snelle lening. In dit geval een zakelijke lening.

Alleen bij een traditionele bank aankloppen heeft tegenwoordig niet zoveel zin meer. Zo lenen Nederlandse banken bijvoorbeeld niet zo snel geld meer aan kleine mkb’ers en zzp’ers. Dit heeft te maken met het feit dat banken sinds de crisis in 2008 strengere eisen zij gaan stellen. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook alternatieve financieringen.

Zo kan je buiten een bank om, bij verschillende partijen, alsnog snel geld lenen zonder gedoe, ook mét BKR registratie. Is geld lenen bij een bank voor jou geen optie, maar heb je het geld wel hard nodig? Lees dan even verder, er zijn namelijk kredietverstrekkers die binnen 24 uur een lening verstrekken.

In dit artikel bespreken we dus een aantal Nederlandse kredietverstrekkers waar je geld kunt lenen zonder gedoe. Zo laat ik o.a. zien wat de voorwaarden zijn om te kunnen lenen en wat je betaalt aan rente. Uiteraard bespreek ik alleen kredietverstrekkers die betrouwbaar zijn en die hoog scoren in de klanttevredenheidsonderzoeken.

Inhoudsopgave

Geld lenen zonder BKR, bestaat dat wel?

Veel mensen vragen zich af of je geld kunt lenen zonder BKR. Wel, dat hangt af van het type lening. Aanbieders van consumentenleningen staan altijd onder toezicht van de AFM. Dit betekent dat zij verplicht zijn om leningen bij het BKR te registreren. Zowel in positieve als negatieve zin.

Sommige kredietverstrekkers hebben een vrijstelling. Kredietverstrekkers die een (kleine) zakelijke lening aanbieden vallen niet onder het toezicht van de AFM. Wanneer een kredietverstrekker een vrijstelling heeft en dus niet wordt gecontroleerd door de AFM, zegt dat niets over de betrouwbaarheid van zo’n partij.

Vaak denken mensen ten onrechte dat je met een negatieve BKR registratie, geen zakelijke lening kunt krijgen. Dit geldt alleen bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Als ondernemer kan je in veel gevallen met spoed geld lenen zonder BKR registratie. Een kredietverstrekker is voornamelijk geïnteresseerd in de actuele financiële situatie van een onderneming.

Minilening zonder BKR

Er is één uitzondering waarbij je met een persoonlijke lening geen registratie krijgt. Dit is het geval wanneer je een minilening afsluit (tot €250). Deze lening moet dan vervolgens wel binnen 30 dagen worden afgelost. Met een minilening zonder BKR leen je dus maximaal €250 en los je binnen 30 dagen af, maar krijg je geen registratie.

Welke kredietverstrekkers zijn betrouwbaar?

Er heerst hier en daar nog wel wat wantrouwen omtrent kredietverstrekkers. Zo hebben in het verleden veel banken, maar ook andere bedrijven, klanten jarenlang hoge rentes laten betalen.

Deze contracten staan ook wel bekend als de woekerpolissen. Gelukkig worden woekerpolissen niet meer verstrekt omdat kredietaanbieders zich aan strengere regels moeten houden. Maar toch is het opletten geblazen voor fraudeurs.

In ieder geval is er bij een persoonlijke lening een wet in het geroepen om consumenten te beschermen. Zo staat vast dat de rente van een persoonlijke lening niet hoger mag zijn dan 10% per jaar. Houd er rekening mee dat dit percentage in de toekomst wel weer kan worden verhoogd. In 2020, tijdens de pandemie, is dit percentage namelijk verlaagd van 14% naar 10%. Kijk voor meer informatie over regels en de maximale rente op rijksoverheid.nl.

Los van de AFM moeten alle kredietverstrekkers wel een vergunning bij DNB (De Nederlandse Bank) hebben. Doordat FinTech kredietverstrekkers financiële diensten aanbieden, krijgen ze automatisch ook inzicht in bankgegevens. De PSD2, een Europese richtlijn, zorgt ervoor dat kredietverstrekkers zorgvuldig met deze data omgaan.

Daarnaast heeft een betrouwbare kredietverstrekker ook een bankvergunning. Wanneer je jezelf opzoek gaat, kijk dan altijd of je deze informatie kunt vinden. Ook geven reviews, bijvoorbeeld in Google, een goed beeld over de betrouwbaarheid van een partij.

Verschillende leningen

Welke soort lening je kiest, hangt af van de situatie. Nu kan je op verschillende manieren snel en direct geld lenen, maar beperken we ons tot de twee belangrijkste vormen. Namelijk, de persoonlijke lening en de zakelijke lening.

Bij een persoonlijke lening kan je meestal een bedrag lenen wat afhankelijk is van jouw situatie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je inkomen, wat je vaste lasten zijn en of je nog andere leningen hebt. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel geld je mag lenen. Bij een persoonlijke lening wordt er meestal maximaal €25.000 uitgeleend. De rente is vastgesteld op maximaal 10% per jaar.

Een zakelijke lening wordt vaak gebruikt wanneer een onderneming een belangrijke directe uitgave moet doen zoals een investering. Een zakelijke lening is een bedrag wat in z’n geheel wordt overgemaakt. Je betaalt een vaste maandelijkse prijs. Meestal kan je kiezen uit een looptijd tussen zes en 60 maanden. Het voordeel is dat je bij de meeste kredietverstrekkers boetevrij eerder mag aflossen. Je betaalt dus alleen voor de maanden dat je de lening gebruikt.

Voor een zakelijke lening is er geen wettelijke maximale rente vastgesteld. De rente wordt individueel bepaald op basis van de grootte van het leenbedrag en de financiële gezondheid van de onderneming. De rente kan per aanbieder enorm verschillen. De rente voor een zakelijke lening schommelt tussen de 20% en 38% op jaarbasis.

In dit artikel schrijf ik dus zowel over de persoonlijke als de zakelijke lening. Maar ben je enkel geïnteresseerd in een zakelijke lening? Dan raad ik je aan om het volgende artikel te lezen, namelijk: Zakelijk geld lenen zonder gedoe. Hierin beschrijf ik de beste kredietverstrekkers van dit moment. Naast Qeld en BridgeFund komen nog twee andere namen naar voren en vind je een fantastische vergelijkingstip!

1. Geld lenen als particulier (Saldodipje minilening)

Snel geld lenen zonder gedoe

Iemand die met spoed geld wilt lenen als particulier kiest soms voor een minilening, ook wel flitslening of flitskrediet genoemd. Het maximale bedrag van zo’n flitskrediet is meestal €2.500. Het nadeel is wel dat zo’n lening vaak binnen twee maanden moet worden afgelost. Maar moet je bijvoorbeeld binnen een paar dagen een rekening betalen en heb je daar geen geld voor? Dan wil je snel €2.500 kunnen lenen zonder gedoe en kan zo’n minilening uitkomst bieden.

Met zo’n minilening ben je dan uit de brand geholpen en wanneer je gewoon een vast inkomen hebt, dan kan je de lening binnen deze termijn terugbetalen. Wil je absoluut met spoed geld lenen zonder BKR toetsing? Dan kan je dus maximaal €250 lenen. De beste kredietverstrekker waarbij je momenteel een minilening kunt afsluiten, is Saldodipje. Saldodipje is ideaal voor mensen die bijvoorbeeld snel geld willen lenen zonder gedoe.

voorwaarden Saldodipje

Om met spoed geld te kunnen lenen als particulier stelt Saldodipje een aantal voorwaarden.

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig ID-document (rijbewijs telt niet)
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Jouw leeftijd is tussen de 18 en 75 jaar
 • Je hebt een Nederlands rekeningnummer op je eigen naam staan

Bij Saldodipje kan je minimaal €100 lenen en maximaal €1.500. Het JKP (Jaarlijks Kostenpercentage) ligt tussen de 6,17% en de 9,86%. Het percentage verschilt per lening. Voorbeeld: leen je €500, dan is de leentermijn 30 dagen en betaal je voor de lening €502,47. Bij Saldodipje kan je dus geld lenen tegen een lage rente. In dit voorbeeld is de rente namelijk maar 0,49%.

Snel geld lenen zonder gedoe

Snel geld lenen zonder gedoe?

Bij Saldodipje kan je snel, eenvoudig en betrouwbaar geld lenen!

Vraag direct een minilening aan

Let op! Geld lenen kost geld.

2. Geld lenen als particulier (Lender & Spender)

met spoed geld lenen zonder BKR toetsing

Voor een persoonlijke lening kan je ook terecht bij Lender & Spender. Je kan bij hen alleen geen minilening afsluiten zoals bij Saldodipje. De minimale lening bij Lender & Spender is €2.500 en de maximale lening €25.000. Zo’n lening is uitermate geschikt voor een grote uitgave of een verbouwing.

Lender & Spender is een typisch peer-to-peer lending platform. Het platform werkt met investeerders en leners. Leen jij geld via het platform, dan komt jouw lening tot stand door een financiering van bedrijven en consumenten. Je kan dus zowel geld lenen, maar dus ook geld verdienen met geld uitlenen. Omdat het minimale leenbedrag hoger is dan €250, kan je bij hen geen geld lenen zonder BKR. De looptijd kan je uiteraard zelf bepalen. Deze ligt tussen de 12 en 60 maanden.

Voorwaarden Lender & Spender

Wil je met spoed geld lenen als particulier, dan stelt Lender & Spender een aantal voorwaarden. Wat dus sowieso niet kan, is geld lenen met een negatieve BKR. Heb je dus in het verleden schulden of betalingsproblemen gehad, dan kom je bij Lender & Spender niet in aanmerking voor een lening. Dit zijn de andere voorwaarden:

 • Minimaal 21 en maximaal 65 jaar oud
 • Je bezit de Nederlandse nationaliteit en woont in Nederland
 • Je moet of een salaris ontvangen (tijdelijk dienstverband telt ook) of een pensioenuitkering krijgen
 • Het salaris wat wordt ontvangen, is afkomstig van een onderneming dat in Nederland is gevestigd

Bij Lender & Spender kun je dus terecht voor een persoonlijke lening tot €25.000. Ze rekenen een vaste rente, hebben geen verborgen kosten en je kan boetvrij aflossen. Voorbeeld: stel je leent €15.000 en je kiest voor een looptijd van 60 maanden. In totaal ben je dan €16.664 kwijt voor een lening van €15.000. Je betaalt dus €1.664 aan kosten voor de lening, wat neerkomt op 2,22% rente per jaar.

Met spoed geld lenen zonder BKR toetsing

Wil je ook een persoonlijke lening afsluiten?

Bij Lender & Spender kan je gemakkelijk geld lenen met een maximum van €25.000!

Ja, ik wil direct een lening aanvragen

Let op! Geld lenen kost geld.

3. Geld lenen voor een bedrijf (Qeld)

Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zakelijke lening als zzp’er of als starter, dan is Qeld de ideale partij. Een zakelijke lening met spoed kan bij Qeld binnen 24 uur worden geregeld. Het voordeel van Qeld is dus dat het niet uitmaakt hoeveel omzet je maakt en hoe lang je bedrijf bestaat.

Qeld is marktleider in Scandinavië op het gebied van bedrijfsleningen en is inmiddels ook een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Bij Qeld werken ze niet met rentepercentages, maar met vaste maandelijkse kosten. Deze kosten zijn een stukje maandelijkse aflossing inclusief een vaste prijs voor het gebruikmaken van een zakelijke lening.

Voorwaarden Qeld

Qeld bedrijfsleningen staat voor geld lenen zonder gedoe. Dat betekent een zakelijke lening zonder jaarcijfers of businessplan. Daarnaast kan je uiteraard gratis en geheel vrijblijvend een offerte indienen. Een aanvraag is zo gepiept en wordt meestal dezelfde dag nog beantwoord. In sommige gevallen staat het geld diezelfde dag nog op de rekening.

Bij Qeld kan je ook zakelijk geld lenen zonder BKR. In die zin, Qeld moet alle leningen wel bij het BKR registreren, maar hoeft een oude BKR-registratie van een ondernemer geen probleem te zijn. Zij beoordelen elke aanvraag individueel en kijken daarbij zowel naar de huidige financiële situatie als naar de financiële situatie in het verleden.

Volgens het bedrijf kan iedereen een keer in de financiële problemen raken en vinden ze dat je niet per se moet worden uitgesloten voor een lening. In sommige gevallen kan je bij Qeld dus geld lenen met een negatieve BKR. De enige voorwaarden die zij stellen zijn:

 • De onderneming moet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar moet in Nederland woonachtig zijn

Zakelijk geld lenen met BKR en met spoed? Bekijk dan eens de leenmogelijkheden bij Qeld. Een minimale lening is €1.000 en de maximale lening €200.000. De lening moet worden afgelost binnen 6, 12 of 18 maanden. Voorbeeld: bij een lening van €100.000 met een looptijd van 12 maanden zijn je maandelijkse kosten €9.833. 12 keer €9.833 = €117.996. Dat is dus niet goedkoop, maar goed, geld lenen kost nu eenmaal geld.

Er verder geen verborgen kosten en kan je boetevrij eerder aflossen. Onlangs heb ik een uitgebreide review geschreven over Qeld. Wil je daarom alle ins en outs weten over dit bedrijf? Lees dan mijn Qeld bedrijfsleningen review.

Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Veilig en snel zakelijk geld lenen?

Bij Qeld kan elk type onderneming een bedrijfslening aanvragen. Je kan gratis en geheel vrijblijvend een offerte indienen!

Bekijk direct je leenmogelijkheden

Let op! Geld lenen kost geld.

4. BridgeFund

BridgeFund review ervaringen

Als we het hebben over snel geld lenen zonder gedoe, dan komt BridgeFund het beste uit de bus. Deze Nederlandse financierder verstrekt sinds 2018 zakelijke leningen aan bedrijven. BridgeFund heeft al meer dan €100.000.000 gefinancierd aan ruim 5000 ondernemers. BridgeFund behoort tot de leningen zonder BKR.

Het voordeel van BridgeFund is dat je niet alleen zakelijk kan lenen zonder BKR, maar ook geen stapels documenten hoeft op te sturen. Je kan bij hen per direct geld lenen zonder documenten. Gegevens zoals jaarcijfers, Btw-aangiftes en een businessplan zijn niet nodig. Het enige wat zij vragen is een bestand met recente banktransacties.

De slimme software die BridgeFund gebruikt rekent uit hoeveel een ondernemer maximaal verantwoord kan lenen. Naast dat je geld kunt lenen kan je ook bij BridgeFund investeren. BridgeFund is wat dat betreft vergelijkbaar met Lender & Spender. Het geld dat BridgeFund uitleent, is afkomstig van de investeerders. Er komt dus geen bank aan te pas. Ook al kan je snel geld lenen zonder gedoe, het bedrijf stelt wel aantal voorwaarden.

Voorwaarden BridgeFund

 • Ingeschreven staan bij de KvK
 • Bedrijf is minimaal 12 maanden in business
 • Beschikken over een zakelijke rekening
 • Minimaal €50.000 omzet over de laatste 12 maanden

BridgeFund biedt in sommige gevallen ook een kort zakelijk krediet. Een kort zakelijk krediet is handig op het moment dat er behoefte is meer werkkapitaal. Bij een zakelijk krediet staat er een geldbedrag klaar en kan je binnen de afgesproken limiet geld opnemen wanneer je wilt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Hetgeen wat je aflost, kan je telkens opnieuw opnemen.

Bij een zakelijke lening daarentegen, krijg je het totale bedrag in één keer overgemaakt. Je betaalt een vaste maandelijkse prijs zo lang de looptijd duurt. De kleinste lening bij BridgeFund is €5.000 en is uit te breiden tot maximaal €250.000. Hoe hoog de lening wordt, hangt af van de gezondheid van een onderneming.

Bij BridgeFund betaal je altijd 1% vaste rente. Daarbovenop komt een premieopslag van 0,3% tot 2,2%. Een risicoanalyse bepaalt hoeveel premieopslag er bij komt, dit verschilt per onderneming. Wil je meer weten over deze kredietverstrekker? Lees dan de uitgebreide BridgeFund review.

BridgeFund review ervaringen

Zakelijk geld lenen zonder gedoe?

Bij BridgeFund kan je zakelijk lenen zonder BKR en zonder jaarcijfers. Bekijk gratis en vrijblijvend wat jouw leenmogelijkheden zijn!

Vraag gratis een offerte aan

Let op! Geld lenen kost geld.

Wanneer een bedrijf geld nodig heeft, dan wordt er vaak ten onrechte gedacht dat het bedrijf in financiële problemen zit. Echter, in veel gevallen is er juist behoefte aan geld om te groeien.

 

Een onderneming die groeit, heeft bijvoorbeeld meer ruimte nodig. Om door te kunnen groeien is een verbouwing van het pand noodzakelijk. Maar een verhuizing naar een nieuw groot pand kan ook tot de mogelijkheden behoren.

 

In zo’n geval kan je zakelijk vastgoed financieren. Ook vastgoed financieren bij een bank, met uitzondering van de koopwoning waar je in woont, is niet makkelijk.

Wil je dus geld lenen voor vastgoed, dan kan je dit vastgoed financieren zonder bank. Een bekende partij die vastgoed financiert is RNHB. RNHB is dé vastgoedfinancierder van Nederland. Zij bieden verschillende financieringen aan met een aantrekkelijke rente. Meer weten over de aanbieder?

Zit er een geschikte partij voor jou tussen?

Je hebt kunnen lezen dat snel geld lenen zonder gedoe, ook mét BKR registratie mogelijk is. Hoewel dit niet bij elke kredietverstrekker kan, zijn er toch mogelijkheden. Er zijn verschillende redenen waarom iemand geld nodig heeft. Daarom heb ik zowel de persoonlijke lening als de zakelijke lening besproken.

Geld lenen via een bank wordt steeds lastiger en bovendien is hun werkwijze vaak traag en onpersoonlijk. Bij de kredietverstrekkers die ik zojuist heb besproken, draait het juist om flexibiliteit en staat de klant centraal. Gelukkig kan je vaak al binnen een paar dagen een lening krijgen, ook wanneer je in het verleden betalingsproblemen hebt gehad.

Wanneer je bijvoorbeeld geld wilt lenen zonder BKR en zonder gedoe, dan is een online kredietverstrekker een fijne oplossing. Alleen niet elke kredietverstrekker werkt volgens het boekje .De AFM (Autoriteit Financiële Diensten) waarschuwt daar ook voor. Saldodipje, Lender & Spender, Qeld en BridgeFund hebben hun zaakjes wel op orde en wordt ook wel bevestigd door het grote aantal positieve beoordelingen.

Bekijk je op gemak gratis en vrijblijvend jouw leenmogelijkheden!

Jesse
Al ruim twee jaar onderzoek en beschrijf ik de mogelijkheden van online geld verdienen. Ik geniet hier enorm van en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Beleggen (in de breedste zin van het woord) en e-commerce zijn mijn favoriete onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close