Snel geld lenen zonder gedoe (ook mét BKR registratie)

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
Snel geld lenen zonder gedoe, ook mét BKR registratie

Soms heb je als particulier op korte termijn geld nodig omdat je onverwachte kosten hebt. Je wilt dan het liefst snel geld lenen zonder gedoe. Een ondernemer die z’n zaak draaiende wilt houden of wilt investeren, is evenmin gebaat bij een snelle lening.

Alleen bij een traditionele bank aankloppen heeft tegenwoordig niet zoveel zin meer. Zo lenen Nederlandse banken bijvoorbeeld niet zo snel geld meer aan kleine MKB’ers. Dit heeft te maken met het feit dat banken sinds de crisis in 2008 strengere eisen zij gaan stellen. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook alternatieve financieringen.

Zo kan je buiten een bank om, bij verschillende partijen, alsnog snel geld lenen zonder gedoe, ook mét BKR registratie. Weigert je bank jou bijvoorbeeld een lening te geven, maar heb je het geld hard nodig? Lees dan even verder, er zijn namelijk goede mogelijkheden voor het krijgen van een zakelijke of persoonlijke lening.

In dit artikel bespreken we dus een aantal Nederlandse kredietverstrekkers waar je geld kunt lenen zonder gedoe. Zo laat ik zien wat er nodig is om in aanmerking te komen voor een lening. Uiteraard bespreek ik alleen kredietverstrekkers die betrouwbaar en gereguleerd zijn en die door klanten positief worden beoordeeld.

Inhoudsopgave

Geld lenen zonder BKR, bestaat dat wel?

Veel mensen vragen zich af of je geld kunt lenen zonder BKR. Wel, dat antwoord is simpel. Wanneer je bij een kredietverstrekker geld gaat lenen, dan wordt de lening geregistreerd bij het BKR. De enige mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR is wanneer je voor een minilening kiest (tot €250). Deze lening moet dan vervolgens wel binnen 30 dagen worden afgelost.

Een persoonlijke lening van meer dan €250 die langer dan één maand loopt, staat bij het BKR geregistreerd. Ook een zakelijk krediet of lening van meer dan €1.000, waarvoor je zelf aansprakelijk bent, staat geregistreerd. Wanneer men geld wilt lenen, dan gaat dat meestal om grotere bedragen en kunnen we dus stellen dat geld lenen zonder BKR in de meeste gevallen niet kan.

Dat betekent niet dat je per definitie geen geld kunt lenen met een negatieve BKR. Dus ook al heb je in het verleden betalingsproblemen gehad, dan wil dat niet zeggen dat je bij elke kredietverstrekker automatisch uitgesloten bent voor het krijgen van een lening.

Welke kredietverstrekkers zijn betrouwbaar?

Er heerst hier en daar nog wel wat wantrouwen omtrent kredietverstrekkers. Zo hebben in het verleden veel banken, maar ook andere kredietverstrekkers, klanten jarenlang hoge rente laten betalen. Deze contracten staan ook wel bekend als de woekerpolissen. Gelukkig worden woekerpolissen niet meer verstrekt omdat kredietaanbieders zich aan strengere regels moeten houden. Daarnaast worden de bedrijven ook gecontroleerd door de AFM.

Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat sinds 10 augustus 2020 de maximale rente voor een persoonlijke lening niet hoger mag zijn dan 10% per jaar. Houd er rekening mee dat dit percentage in de toekomst wel weer kan worden verhoogd. In 2020, tijdens de pandemie, is dit percentage namelijk verlaagd van 14% naar 10%. Kijk voor meer informatie over regels en de maximale rente op rijksoverheid.nl.

Zoals ik al zei werk ik alleen met kredietverstrekkers die betrouwbaar zijn. Dat betekent dat de Nederlandse bedrijven in dit artikel aangesloten zijn bij de AFM (Autoriteit Financiële Diensten). De AFM houdt vervolgens toezicht of een kredietverstrekker volgens de regels werkt. Daarnaast heeft een betrouwbare kredietverstrekker ook een bankvergunning. Wanneer je jezelf opzoek gaat, kijk dan altijd of je deze informatie kunt vinden. Ook geven reviews, bijvoorbeeld in Google, een goed beeld over de betrouwbaarheid van een partij.

Verschillende leningen

Welke soort lening je kiest, hangt af van de situatie. Nu kan je op verschillende manieren snel geld lenen, maar beperken we ons tot de twee belangrijkste vormen. Namelijk, de persoonlijke lening en de zakelijke lening.

Bij een persoonlijke lening kan je meestal een bedrag lenen wat afhankelijk is van jouw situatie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je inkomen, wat je vaste lasten zijn en of je nog andere leningen hebt. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel geld je mag lenen. Bij een persoonlijke lening is dat hooguit €75.000. De rente is vastgesteld op maximaal 10% per jaar.

Een zakelijke lening wordt vaak gebruikt wanneer een onderneming een belangrijke directe uitgave moet doen zoals een investering. Een zakelijke lening is een bedrag wat in z’n geheel wordt overgemaakt. Je betaalt een vaste maandelijkse prijs. Meestal kan je kiezen uit een looptijd tussen zes en 60 maanden. Het voordeel is dat je bij de meeste kredietverstrekkers boetevrij eerder mag aflossen. Je betaalt dus alleen voor de maanden dat je de lening gebruikt.

Voor een zakelijke lening is er geen wettelijke maximale rente vastgesteld. De rente wordt individueel bepaald op basis van de grootte van het leenbedrag en de financiële gezondheid van de onderneming. De rente kan per aanbieder enorm verschillen. De rente voor een zakelijke lening schommelt tussen de 3,6% en 20% op jaarbasis.

Geld lenen als particulier (Saldodipje)

Iemand die geld wilt lenen als particulier kiest soms voor een minilening, ook wel flitslening of flitskrediet genoemd. Het maximale bedrag van zo’n flitskrediet is meestal €2.500. Het nadeel is wel dat zo’n lening meestal binnen twee maanden moet worden afgelost. Maar moet je bijvoorbeeld binnen een paar dagen een rekening betalen en heb je daar geen geld voor? Dan wil je snel €2.500 kunnen lenen zonder gedoe en kan zo’n minilening uitkomst bieden.

Met zo’n minilening ben je dan uit de brand geholpen en wanneer je gewoon een vast inkomen hebt, dan kan je de lening later terugbetalen. Wil je absoluut met spoed geld lenen zonder BKR toetsing? Dan kan je dus maximaal €250 lenen. De beste kredietverstrekker waarbij je momenteel een minilening kunt afsluiten, is Saldodipje. Saldodipje is ideaal voor iemand die bijvoorbeeld snel €100 wilt lenen zonder BKR.

voorwaarden Saldodipje

Om geld te lenen als particulier stelt Saldodipje een aantal voorwaarden.

 • Je woont in Nederland
 • Je hebt een geldig ID-document (rijbewijs telt niet)
 • Je hebt een Nederlands telefoonnummer
 • Jouw leeftijd is tussen de 18 en 75 jaar
 • Je hebt een Nederlands rekeningnummer op je eigen naam staan

Bij Saldodipje kan je minimaal €100 lenen en maximaal €1.500. Het JKP (Jaarlijks Kostenpercentage) ligt tussen de 6,17% en de 9,86%. Het percentage verschilt per lening. Voorbeeld: leen je €500, dan is de leentermijn 30 dagen en betaal je voor de lening €502,47. Bij Saldodipje kan je dus geld lenen tegen een lage rente. In dit voorbeeld is de rente namelijk maar 0,49%.

Snel geld lenen zonder gedoe

Snel geld lenen zonder gedoe?

Bij Saldodipje kan je snel, eenvoudig en betrouwbaar geld lenen!

Vraag direct een minilening aan

Let op! Geld lenen kost geld.

Geld lenen als particulier (Lender & Spender)

Voor een persoonlijke lening kan je ook terecht bij Lender & Spender. Je kan bij hen alleen geen minilening afsluiten zoals bij Saldodipje. De minimale lening bij Lender & Spender is €2.500 en de maximale lening €25.000. Zo’n lening is uitermate geschikt voor een grote uitgave of een verbouwing.

Lender & Spender is een typisch peer-to-peer lending platform. Het platform werkt met investeerders en leners. Leen jij geld via het platform, dan komt jouw lening tot stand door een financiering van bedrijven en consumenten. Je kan dus zowel geld lenen, maar dus ook geld verdienen met geld uitlenen. Omdat het minimale leenbedrag hoger is dan €250, kan je bij hen geen geld lenen zonder BKR. De looptijd kan je uiteraard zelf bepalen. Deze ligt tussen de 12 en 60 maanden.

Voorwaarden Lender & Spender

Wil je een persoonlijke lening aanvragen, dan zal je moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Wat sowieso niet kan, is geld lenen met een negatieve BKR. Heb je dus in het verleden schulden of betalingsproblemen gehad, dan kom je bij Lender & Spender niet in aanmerking voor een lening. Daarnaast ben je:

 • Minimaal 21 en maximaal 65 jaar oud
 • Je bezit de Nederlandse nationaliteit en woont in Nederland
 • Je moet of een salaris ontvangen (tijdelijk dienstverband telt ook) of een pensioenuitkering krijgen
 • Het salaris wat wordt ontvangen, is afkomstig van een onderneming dat in Nederland is gevestigd

Bij Lender & Spender kun je dus terecht voor een persoonlijke lening tot €25.000. Ze rekenen een vaste rente, hebben geen verborgen kosten en je kan boetvrij aflossen. Voorbeeld: stel je leent €15.000 en je kiest voor een looptijd van 60 maanden. In totaal ben je dan €16.664 kwijt voor een lening van €15.000. Je betaalt dus €1.664 aan kosten voor de lening, wat neerkomt op 2,22% rente per jaar.

Met spoed geld lenen zonder BKR toetsing

Wil je ook een persoonlijke lening afsluiten?

Bij Lender & Spender kan je gemakkelijk geld lenen met een maximum van €25.000!

Ja, ik wil direct een lening aanvragen

Let op! Geld lenen kost geld.

Geld lenen voor een bedrijf (Qeld)

Heb je een onderneming en wil je geld lenen, dan kun je een zakelijke lening aanvragen. Waar een Lender & Spender puur bedoeld is voor een persoonlijke lening, zal je voor een zakelijke lening een andere kredietverstrekker moeten raadplegen. Maar geen zorgen, ook hier heb ik twee voorbeelden van partijen die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van zakelijke leningen.

Eén van de best beoordeelde kredietverstrekkers van dit moment is Qeld. Qeld is marktleider in Scandinavië op het gebied van bedrijfsleningen en inmiddels ook een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Bij Qeld werken ze niet met rentepercentages, maar met vaste maandelijkse kosten. Deze kosten zijn een stukje maandelijkse aflossing en een vaste prijs voor het gebruikmaken van de bedrijfslening.

Voorwaarden Qeld

Qeld bedrijfsleningen staat voor geld lenen zonder gedoe. Dat houdt in dat je altijd gratis en geheel vrijblijvend een offerte kunt indienen. Een aanvraag is zo gepiept en wordt meestal dezelfde dag nog beantwoord. In sommige gevallen staat het geld diezelfde dag nog op de rekening. Qeld staat ook voor snel en flexibel lenen. Daarnaast kan je bij Qeld geld lenen zonde BKR. In die zin, zij beoordelen elke aanvraag individueel waarbij ze kijken naar het verleden van de aanvrager van de lening.

Volgens het bedrijf kan iedereen een keer in de financiële problemen raken en vinden ze dat je niet per se moet worden uitgesloten voor een lening. In sommige gevallen kan je bij Qeld dus geld lenen met een negatieve BKR. De enige voorwaarden die zij stellen zijn:

 • De onderneming moet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • De eigenaar moet in Nederland woonachtig zijn

Bij Qeld is een minimale lening €1.000 en de maximale lening €200.000. De lening moet worden afgelost binnen 6, 12 of 18 maanden. Voorbeeld: bij een lening van €100.000 met een looptijd van 12 maanden zijn je maandelijkse kosten €9.833. 12 keer keer €9.833 = €117.996. Dat is dus niet goedkoop, maar goed, geld lenen kost nu eenmaal geld. Wel zijn er verder geen verborgen kosten en kan je boetevrij eerder aflossen. Onlangs heb ik een uitgebreide review geschreven over Qeld. Wil je daarom alle ins en outs weten over dit bedrijf? Lees dan mijn Qeld bedrijfsleningen review.

Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Veilig en snel zakelijk geld lenen?

Bij Qeld kan elk type onderneming een bedrijfslening aanvragen. Je kan gratis en geheel vrijblijvend een offerte indienen!

Bekijk direct je leenmogelijkheden

Let op! Geld lenen kost geld.

Snelle zakelijke financiering bij Floryn

De vierde en laatste kredietverstrekker die we bespreken is Floryn. Floryn is een grote en bekende Nederlandse zakelijke financierder. Bij Floryn heb je de keus uit een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Bij een lening krijg je het bedrag in een keer op je rekening gestort en betaal je vaste rente en aflossing per maand. Bij een zakelijk krediet daarentegen staat er een geldbedrag voor je klaar. Je kan geld opnemen wanneer je wilt en de kredietruimte groeit automatisch met je omzet mee, dat laatstgenoemde is overigens vrij uniek.

De beoordelingen over Floryn zijn ook goed ,zo scoort het bedrijf enorm hoog op het gebied van service. Snelheid in combinatie met persoonlijk contact is hun manier van werken. Steeds vaker keren banken ondernemers de rug toe en kan men dus geen geld meer lenen. Bij Floryn doen ze niet zo moeilijk en bovendien wordt het online systeem als zeer prettig ervaren.

Voorwaarden Floryn

Wanneer je bij Floryn krediet gaat aanvragen hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schulden die in het verleden zijn opgelopen. Floryn is één van de weinige kredietverstrekkers bij wie je geld kunt lenen zonder BKR. Het voordeel is dus dat je geld kunt lenen met een negatieve BKR registratie. Bij Floryn kijken ze vooral hoe je bedrijf nu draait en niet hoe de vlag er vijf jaar geleden bij hing.

Op de website kan je binnen twee minuten een zakelijke financiering aanvragen en hoor je binnen 24 uur of je aanvraag is goedgekeurd. Wanneer je bij Floryn een financiering aanvraagt stelt het bedrijf uiteraard wel een aantal voorwaarden.

 • Je hebt een minimale omzet van €30.000 in de laatste drie maanden
 • Je beschikt over openstaande debiteurenvorderingen
 • Je bent minimaal zes maanden in business
 • Jouw kredietbehoefte is maximaal 1,5 keer je maandomzet

Voor een krediet tot €150.000 hoeven alleen bankafschriften van de afgelopen zes maanden worden aangeleverd.

Bij Floryn kan je tussen de €10.000 en €3.000.000 lenen. Hoeveel je uiteindelijk kunt lenen wordt bepaald aan de hand van de jouw financiële situatie en risicoprofiel. Bij Floryn kan je geld lenen tegen een lage rente, je hebt namelijk al een krediet tegen 4,7% per jaar. Daarnaast betaal je bij een zakelijk krediet opnamekosten en rente over het gemiddeld uitstaande saldo. De kosten verschillen per aanvrager. Voorbeeld zakelijk krediet: leen je bijvoorbeeld €100.000, dan betaal je voor dit kredietbedrag zo’n €103.626. Je hebt tot vijf jaar de tijd om af te lossen.

Geld lenen zonder gedoe

Zoek je een snelle zakelijke financiering?

Bij Floryn kan je snel geld lenen zonder gedoe, ook mét BKR registratie. Bekijk gratis en vrijblijvend wat jouw leenmogelijkheden zijn!

Vraag gratis een offerte aan

Let op! Geld lenen kost geld.

Wanneer een bedrijf geld nodig heeft, dan wordt er vaak ten onrechte gedacht dat een bedrijf in financiële problemen zit. Echter, in veel gevallen is er juist behoefte aan geld om te groeien.

 

Een onderneming die groeit heeft bijvoorbeeld een groter pand nodig. Om door te kunnen groeien is een verbouwing van het pand noodzakelijk. Maar een verhuizing naar een nieuw groot pand kan ook tot de mogelijkheden behoren.

 

In zo’n geval kan je zakelijk vastgoed financieren. Ook vastgoed financieren bij een bank, met uitzondering van de koopwoning waar je in woont, is niet makkelijk.

Wil je dus geld lenen voor vastgoed, dan kan je dit vastgoed financieren zonder bank. Een bekende partij die dit doet is RNHB. RNHB is dé vastgoedfinancierder van Nederland. Zij bieden verschillende financieringen aan met een aantrekkelijke rente. Meer weten over de aanbieder?

Conclusie

Je hebt kunnen lezen dat snel geld lenen zonder gedoe, ook mét BKR registratie mogelijk is. Hoewel dit niet bij elke kredietverstrekker kan, zijn er toch nog genoeg mogelijkheden. Er zijn verschillende redenen waarom iemand geld nodig heeft. Daarom heb ik zowel de persoonlijke lening als de zakelijke lening besproken.

Geld lenen via een bank wordt steeds lastiger en bovendien is hun werkwijze vaak onpersoonlijk. Bij de kredietverstrekkers die ik zojuist heb besproken, draait het juist om flexibiliteit en staat de klant centraal. Gelukkig kan je vaak binnen een dag al een lening krijgen. ook wanneer je in het verleden betalingsproblemen hebt gehad.

Wanneer je bijvoorbeeld geld wilt lenen zonder BKR en zonder gedoe, dan is een online kredietverstrekker een fijne oplossing. Alleen niet elke kredietverstrekker werkt volgens het boekje .De AFM (Autoriteit Financiële Diensten) waarschuwt daar ook voor. Saldodipje, Lender & Spender, Qeld en Floryn hebben hun zaakjes wel op orde en wordt ook wel bevestigd door het grote aantal positieve beoordelingen.

Bekijk je op gemak gratis en vrijblijvend jouw leenmogelijkheden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close