Spaarrentes vergelijken | Beste spaarrekening & deposito sparen

Spaarrentes vergelijken

Ben je op zoek naar een manier om je spaargeld sneller te laten groeien, dan is het een slimme zet om spaarrentes te vergelijken.

Of je nu op zoek bent naar een korte of lange termijn spaarrekening, de mogelijkheden zijn divers. Maar wat is momenteel de beste spaarrekening en waar vind je de hoogste depositorente?

In dit artikel gaan we spaarrentes vergelijken zodat je de beste spaarrekening kunt kiezen en het maximale uit je spaargeld kunt halen!

Daarnaast bespreken we de belangrijkste factoren waar je op moet letten wanneer je spaarrentes gaat vergelijken, op deze manier maak je altijd de beste keuze voor jouw eigen financiële situatie.

Liever zelf spaarrentes vergelijken?

Spaarrentes vergelijken → waar op letten?

Bij spaarrentes vergelijken is het in eerste instantie belangrijk om te kijken naar de hoogte van de rente, een inkoppertje maar de rentes tussen verschillende banken en financiële instellingen kunnen namelijk sterk variëren. Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden die aan de rente gekoppeld zijn. Zo kan een hogere rente bijvoorbeeld alleen gelden voor een bepaalde periode of van toepassing zijn op een beperkt bedrag.

Een andere factor om rekening mee te houden is de veiligheid van de spaarrekening. In Nederland vallen spaartegoeden onder het depositogarantiestelsel, wat betekent dat spaarders tot een bepaald bedrag verzekerd zijn in geval van faillissement van de bank. Het is echter wel belangrijk om te controleren of de bank waarbij men wil sparen onder dit stelsel valt.

Ga je spaarrentes vergelijken, dan kijk je niet alleen naar de hoogte van de rente en de veiligheid van de spaarrekening, maar eventueel ook naar gebruikerservaringen. Kan je bijvoorbeeld makkelijk online sparen bij de bank die je op het oog hebt en eenvoudig geld overmaken?

Gewoon sparen vs deposito sparen

Wanneer je spaarrentes gaat vergelijken is het belangrijk om na te denken over hoe je wilt sparen. Via een gewone spaarrekening of op een deposito sparen rekening? Tussen deze twee verschillende typen rekeningen zitten nogal verschillen. Laten we even inzoomen op beide rekeningen.

Gewone spaarrekening

Via een gewone spaarrekening spaar je geld zonder beperkende voorwaarden. Veel mensen sparen geld op hun betaalrekening, maar vaak is het beter om te sparen op een aparte spaarrekening.

De reden waarom je beter kan sparen op een aparte spaarrekening is omdat je dan goed kan budgetteren en het geld apart houdt. Bovendien ontvang je meestal meer rente vergeleken met een betaalrekening. Een ander kenmerk van een gewone spaarrekening is dat je altijd bij je geld kunt.

Deposito sparen

Zoek je de hoogste spaarrente, dan zal je een depositospaarrekening moeten openen. Bij deposito sparen is de rente meestal een stuk hoger vergeleken met een spaarrekening. Daartegenover staat wel dat je voor een bepaalde looptijd niet bij je geld kunt.

Heel af en toe kan je een flexibele deposito afsluiten. Dan kun je zonder kosten je rekening beëindigen wanneer je wilt. De Raisin Bank biedt momenteel zo’n flexibele rekening aan. Bij de Italiaanse CiviBank kan je een depositospaarrekening openen met een vaste rente van 3,35% en op elk moment beëindigen. De minimale inleg bedraagt €20.000.

Nog geen idee op welk type rekening je wilt sparen? Misschien dat het overzicht hieronder meehelpt!

Spaarrekeningen vergelijkenDeposito sparenSpaarrekening
RenteEen vaste rente
(hoogste rente momenteel 4,05%)
Variabel, hoogste rente
momenteel 2,50%
LooptijdTussen de 3 maanden en 10 jaarGeen looptijd
Minimale inleg€500€1
BijstortenNee, eenmalig stortenJa
Tussentijds opnemenNee, of anders met boeteJa
kostenGeen kostenGeen kosten

Raisin Bank

Raisin Bank

Zoek je de beste spaarrekening met de hoogste rente, dan kom je automatisch uit bij de Raisin Bank. Liever deposito sparen? Ook dan zal je via deze bekende Duitse kredietinstelling de hoogste rente vinden. De Raisin Bank is Europa’s nummer 1 marktplaats voor spaarproducten.

Het fijne aan de Raisin Bank is dat je gemakkelijk spaarrentes kunt vergelijken en met één account kan sparen bij verschillende banken in Europa. Of je nu de hoogste spaarrente zoekt omdat je wilt sparen op een gewone rekening of op een depositorekening, de hoogste rente vind je bij de Raisin Bank.

Feit is dat buitenlandse banken vergeleken met Nederlandse banken een hogere rente bieden. Wil je het maximale uit je spaargeld halen, dan kun je dus het beste buitenlandse banken vergelijken.

De Raisin Bank is een betrouwbare kredietinstelling, maar ik kan mij voorstellen dat je meer wilt weten over dit platform. In dat geval zou je eerst de Raisin review kunnen lezen waarin we het bedrijf binnenstebuiten keren.

Lees Raisin review >>

Spaarrentes vergelijken

Goed, tijd voor het echte werk! Je wilt waarschijnlijk sparen met de hoogste rente, dus gaan we de spaarrentes vergelijken. Omdat je kan kiezen uit twee verschillende typen rekeningen, zullen we ook beide meenemen in de vergelijking.

We vergelijken een aantal banken met de hoogste rente en kijken ook naar de voorwaarden. Niet alleen de hoogte van de rente is doorslaggevend, ook de voorwaarden neem je mee in je beslissing. Bij sommige banken kan je bijvoorbeeld alleen sparen bij een inleg van €20.000 en zijn er rekeningen waarbij je geen geld kan opnemen gedurende de looptijd.

In de overzichten heb ik ook de kredietstatus aangegeven. Met de kredietstatus wordt de kredietwaardigheid van een land aangegeven. Landen krijgen een beoordeling op basis van een rapport dat wordt uitgevoerd door onafhankelijke partijen. De rating loopt van tripel A tot C, waarbij AAA de hoogste status betekent.

Laten we de rentes op spaarrekeningen vergelijken.

Rente spaarrekening vergelijken

Indien je op zoek bent naar een veilige manier om te sparen met een hoge rente en altijd toegang wilt hebben tot je geld, dan is het aan te raden om te kiezen voor een gewone spaarrekening en deze af te sluiten via de Raisin Bank. Bij deposito sparen staat je geld vast gedurende de gekozen looptijd en is het in principe niet mogelijk om erbij te komen.

Via de Raisin Bank kan je kiezen uit vier spaarrekeningen. Deze vier zijn vrij opneembare spaarrekeningen waar verder geen voorwaarden aan vastzitten. Bovendien ben je bij deze banken en landen ook vrijgesteld van bronbelasting.

Lees hier meer over bronbelasting op belastingdienst.nl.

Beste spaarrekeningen (zonder voorwaarden)

 • Klarna Bank
 • Renault Bank
 • Nordax Bank
 • Inbank

1. Klarna Bank

De hoogste spaarrente van Europa op een spaarrekening krijg je bij de Klarna Bank. De Klarna Bank is een Zweedse bank, maar misschien beter bekend als betaalservice. Klarna levert wereldwijd financiële diensten aan meer dan 400.000 webshops. De bank biedt momenteel een rente van 2,55% en behoort daarmee tot de beste spaarrekening met de hoogste rente.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Variabele rente, momenteel 2,55%

 • Onbeperkt storten en opnemen

 • Rente-op-rente (wordt elk kwartaal bijgeschreven)

 • Geen kosten

 • Minimale inleg €1

 • AAA status

2. Renault Bank

Als we de spaarrentes vergelijken via de Raisin Bank, dan behoort ook de Renault Bank tot de beste spaarrekeningen. Op de vrij opneembare spaarrekening van de Renault Bank ontvang je momenteel namelijk de op één na hoogste spaarrente van Europa, 2,40%. De Renault Bank is een bekende Franse bank en gespecialiseerd in autofinancieringen.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Variabele rente, momenteel 2,40%

 • Onbeperkt storten en opnemen

 • Rente-op-rente (wordt elk kwartaal bijgeschreven)

 • Geen kosten

 • Minimale inleg €1

 • AA status

3. Nordax Bank

Tot de beste spaarrekening met de hoogste rente behoort ook de Nordax Bank. De Nordax Bank is ook Zweeds, net als de Klarna Bank en biedt een rente van 2,38%. Deze toonaangevende bank biedt niet alleen spaarrekeningen aan, maar is ook gespecialiseerd in producten op het gebied van persoonlijke leningen en hypotheken.

De volgende eigenschappen zijn van toepassing:

 • Variabele rente, momenteel 2,38%

 • Onbeperkt geld opnemen en storten

 • Rente-op-rente (wordt ieder kwartaal bijgeschreven)

 • Geen kosten

 • Minimale inleg €1

 • AAA status

4. Inbank

De laatste bank in de categorie → beste spaarrekening, is de Inbank, een bank uit Letland. Via de Raisin Bank kan je dus kiezen uit deze vier vrij opneembare spaarrekeningen. De Inbank geeft op dit moment een iets lagere rente vergeleken met de andere drie banken, namelijk 2,16%. De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt naast spaarrekeningen ook spaardeposito’s en kleine leningen aan.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Variabele rente, momenteel 2,16%

 • Onbeperkt geld opnemen en storten

 • Rente-op-rente (elk kwartaal bijgeschreven)

 • Geen kosten

 • Minimale inleg €1

 • AA-status

Spaarrekening met voorwaarden: Via de Raisin Bank kan je ook sparen bij de Banco Progetto.

 

Bij deze Italiaanse bank ontvang je een hogere rente, namelijk 2,75% per jaar. Alleen, het verschil met de zonet genoemde spaarproducten is dat je bij de Banco Progetto pas kan sparen bij een inleg van €10.000.

 

Ook wordt de rente niet elk kwartaal bijgeschreven, maar pas uitgekeerd wanneer de rekening wordt beëindigd.

Rente deposito vergelijken

De Raisin Bank heeft een samenwerking met een groot aantal Europese banken. Wij Nederlanders kunnen een deposito spaarrekening openen bij 23 verschillende banken, aardig wat keus dus. Wil je deposito sparen met de hoogste rente? Via de Raisin Bank vind je automatisch de hoogste spaarrentes van Europa.

We zullen niet van alle 23 banken de spaarrentes vergelijken. Sommige zijn simpelweg niet aantrekkelijk genoeg om te bespreken. Deposito sparen is natuurlijk erg interessant, de rente op een deposito spaarrekening is in veel gevallen hoger vergeleken met een gewone spaarrekening. We pikken de vier beste eruit.

Aangezien de voorwaarden per bank kunnen verschillen en spaarders hun eigen wensen hebben, kan het ook zijn dat een andere bank beter op jouw wensen aansluit. De banken hieronder, met uitzondering van de Haitong Bank, heb ik gekozen op basis van de hoogste rente in combinatie met een korte looptijd (1 jaar) en een lage inleg (€500).

Doe gerust je eigen onderzoek door ook andere spaarrentes te vergelijken.

Update (1-7-2023) de spaarrentes veranderen voortdurend. Op dit moment spaar je via Raisin tegen toprentes van 4,20%.

Beste deposito spaarrekening

 • Haitong Bank
 • LHV Bank
 • Inbank
 • Klarna Bank

1. Haitong Bank

De hoogste spaarrente van Europa krijg je bij de Haitong Bank, namelijk 4,05%. Deze rente geldt overigens wel pas bij een looptijd van 3 jaar, maar omdat je bij deze bank de hoogste rente op deposito sparen krijgt, wilde ik deze bank toch bespreken. De Haitong Bank, een investeringsbank uit China is actief in Amerika, Azië en Europa en heeft een bankvergunning in Portugal. Vandaar dat je via Raisin kan sparen bij deze bank.

De belangrijkste eigenschappen van deze rekening zijn:

 • Rente deposito: 4,05% (vast)

 • Looptijd 3 jaar

 • Geen rente-op-rente

 • Geen kosten

 • Bronbelasting

 • Minimale inleg €10.000

 • Hoogste spaarrente van Europa

 • BBB+status

2. LHV Bank

Als we de deposito rente vergelijken via de Raisin Bank, dan zien we dat de LHV Bank (Pank in het Lets) goed scoort. De bank uit Letland is onderdeel van de LHV Groep en heeft ruim een half miljoen klanten. De LHV Bank biedt verschillende financiële diensten aan voor particuliere en zakelijke klanten waaronder dus deposito sparen.

Dit zijn de eigenschappen die van toepassing zijn:

 • Rente deposito: 3,85% (vast)

 • Looptijd 1 jaar

 • Geen rente-op-rente

 • Geen kosten

 • Minimale inleg €500

 • AA-status

3. Inbank

Ook de Inbank biedt één van de hoogste spaarrentes van Europa aan als het gaat om deposito sparen. De bank biedt goede spaarproducten aan, want tijdens het vergelijken van spaarrentes kwam de Inbank zojuist ook al naar voren als één van de beste spaarrekeningen. De rente die je krijgt op deposito sparen is uiteraard een stukje hoger dan op de spaarrekening.

Een overzicht met de eigenschappen van deze depositorekening:

 • Rente deposito: 3,60% (vast)

 • Looptijd 1 jaar

 • Geen rente-op-rente

 • Geen kosten

 • Minimale inleg €500

 • AA-status

4. Klarna Bank

Als we de laatste spaarrentes vergelijken dan zien we ook dat de Klarna Bank op beide spaarproducten goed soort. Op zowel de spaarrekening als bij deposito sparen krijg je een hoge rente. Bij de Klarna Bank ontvang je met deposito sparen momenteel 3,95%.

De eigenschappen van de rekening deposito sparen:

 • Rente deposito: 3,95% (vast)

 • Looptijd 1 jaar

 • Geen rente-op-rente

 • Geen kosten

 • Minimale inleg €500

 • AAA status

Hoogste spaarrente Nederland

Liever niet sparen in het buitenland? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een Nederlandse bank, alleen zoals je weet ontvang je in Nederland een lagere rente. Maar heeft een gewone spaarrekening jouw voorkeur, dan zou je ook kunnen kiezen voor bunq. De Nederlandse bunq bank geeft namelijk 2,01% rente en dat scheelt dus niet zoveel met de beste spaarrekeningen in het buitenland.

Wel scheelt bunq nogal met de Nederlandse (groot)banken, waarbij je momenteel zo’n 1% rente ontvangt. Bij bunq kun je niet deposito sparen, maar alleen een spaarrekening openen. Hieruit kun je vervolgens kiezen uit vier verschillende abonnementen waarbij je met het gratis abonnement tweemaal per maand een bedrag mag opnemen en onbeperkt geld mag storten.

Meer weten over bunq?

Sparen met de hoogste rente bij een Nederlandse bank?

Kies dan één van de abonnementen bij bunq!

Ga direct naar bunq

Conclusie

Wil je meer rente over je spaargeld ontvangen, dan heeft het zeker zin om te sparen in het buitenland. Ben je op zoek naar de hoogste spaarrentes van Europa en wil je meerdere spaarproducten openen, dan is de Raisin Bank het ideale platform! Met slechts één account kan je sparen bij meerdere banken in de EU.

Of je nu op een gewone rekening wilt sparen of op een deposito spaarrekening, de Raisin Bank biedt als tussenpersoon 23 verschillende banken aan met de hoogste spaarrente.

Overweeg goed welk type rekening het beste bij je past en haal meer uit je vermogen.

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Uit dezelfde categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *