Top 3 Beste Crypto Exchanges in Nederland

Header image by Freepik

Beste crypto exchanges

Investeren in crypto biedt volop kansen om mooie rendementen te behalen. Alleen, welk platform kies je wanneer je wilt starten en waar moet je rekening mee houden? Om je te helpen heb ik de top 3 beste crypto exchanges in Nederland samengesteld.

Het kiezen van een platform is een belangrijke stap, niet alleen op basis van veiligheid en betrouwbaarheid, maar bijvoorbeeld ook op het feit hoe prettig een platform navigeert.

Wereldwijd is er momenteel een groot aanbod van crypto exchanges, zowel kleinere als grotere, maar wat zijn de beste crypto exchanges van dit moment?

Een belangrijke vraag die ik ga beantwoorden. Zelf investeer ik al sinds 2019 in crypto, ik ben dus bekend met veel platforms en dit is mijn top 3.

Welke factoren weeg ik mee?

In eerste plaats geef ik even aan op welke onderdelen ik de platformen heb getoets.

Bij het beoordelen van een crypto exchange zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Of je nu een beginnende of ervaren handelaar bent, de volgende factoren kunnen je helpen bij het kiezen van de beste crypto exchange voor jouw behoeften.

 • Veiligheid & betrouwbaarheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Aanbod cryptomunten
 • Kosten
 • Educatie

Dat gezegd hebbende zullen we de top 3 beste crypto exchanges bespreken zodat je snel een keuze kunt maken. Uiteraard kun je ook combineren door bijvoorbeeld op eToro professionele traders te kopiëren en Bitvavo te gebruiken wanneer je ook in de wat meer onbekendere munten wilt investeren.

Beste Crypto exchanges Nederland

1. Bitvavo (Crypto exchange Nederland)

Beste crypto exchanges

Bitvavo is één van de beste crypto exchanges in Nederland. Op het platform kun je handelen in ruim 200 verschillende cryptomunten, waaronder Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Polygon. Het platform is heel gebruiksvriendelijk en daarom makkelijk om te gebruiken, zelfs voor beginners.

Een groot voordeel van Bitvavo is dat het lage transactiekosten hanteert, een belangrijk aspect wanneer je bijvoorbeeld regelmatig gaat handelen. Bovendien biedt Bitvavo een eenvoudige manier om geld te storten en op te nemen, met verschillende betaalmethoden zoals iDEAL en SEPA.

Een ander belangrijk kenmerk van Bitvavo is de beveiliging. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals het opslaan van de meeste cryptocurrencies in offline portefeuilles. Dit helpt om je digitale activa te beschermen tegen hackers en diefstal.

Daarnaast biedt Bitvavo ook een handelsplatform met geavanceerde functies, zoals limietorders en stop-loss orders. Dit stelt ervaren handelaren in staat om hun strategieën toe te passen en winst te maximaliseren.

Handelsmogelijkheden

Een van de belangrijkste handelsmogelijkheden op Bitvavo is het plaatsen van limietorders. Naast het direct kopen en verkopen van munten kun je dus ook limietorders instellen op specifieke prijzen waartegen je een cryptomunt wilt kopen of verkopen. Op deze manier kun je de markt nauwkeurig volgen en profiteren van gunstige prijsbewegingen.

Daarnaast biedt Bitvavo ook handelsmogelijkheden voor margin trading. Met margin trading kun je handelen met geleend geld, waardoor je jouw winstpotentieel kunt vergroten. Het is echter belangrijk op te merken dat margin trading ook risico’s met zich meebrengt, omdat het verlies ook groter kan zijn.

Bitvavo biedt ook handelsmogelijkheden voor staking. Door cryptocurrencies in te zetten, kun je beloningen verdienen in de vorm van extra cryptovaluta (soort van rente). Dit is een interessante optie voor langetermijnbeleggers die hun cryptovaluta graag voor langere tijd vasthouden.

Kernpunten Bitvavo

 • Bitvavo heeft een goede reputatie

 • Groot aanbod (200+ cryptomunten)

 • Veilige digitale omgeving (offline opslag en Two-factor authentication)

 • Lage kosten

 • Gratis geld opnemen en storten

 • Nederlandse helpdesk

 • Tijdelijke actie: open bij Bitvavo een account en handel je €10.000 helemaal gratis

2. Finst (Crypto exchange Nederland)

Finst crypto

Finst behoort ook tot de beste crypto exchanges in Nederland. Het platform dat pas sinds januari 2023 in de lucht is, is opgericht met als doel het bieden van een veilige en gebruiksvriendelijke handelservaring voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Een van de belangrijkste voordelen van Finst is de gebruiksvriendelijke interface. Het platform is ontworpen met het oog op eenvoud en intuïtiviteit, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en handelen in verschillende cryptocurrencies. Ze hebben serieus een schitterende website!

Een ander belangrijk aspect van Finst is de veiligheid. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je cryptomunten en persoonlijke informatie veilig zijn. Finst maakt net al Bitvavo gebruik van cold storage, wat betekent dat het grootste deel van de cryptocurrencies offline wordt bewaard. Hierdoor minimaliseer je het risico op hackers etc.

Ook maakt Finst als enige crypto exchange in Nederland gebruik van PoR (Proof of Reserves). Met dit systeem kunnen klanten namelijk checken of een bedrijf als Finst beschikt over voldoende middelen om klanttegoeden te dekken.

Handelsmogelijkheden

Naast het direct kopen en verkopen van cryptomunten en het instellen van limitorders, biedt Finst ook de mogelijkheid om te handelen op basis van margin trading net zoals dat bij Bitvavo kan. Een andere benaming voor margin trading is handelen met een hefboom.

Handelaren kunnen hiermee met meer kapitaal handelen dan ze daadwerkelijk bezitten, waardoor ze potentieel hogere winsten kunnen behalen. Wees je ervan bewust dat handelen met hefboomwerking meer risico’s met zich meebrengt en je over bepaalde kennis moet bezitten. Zelfs ik doe niet aan deze vorm van handelen ondanks dat ik al sinds 2019 in crypto zit. Je moet er namelijk volledig in verdiepen wil je het onder de knie hebben.

Kernpunten Finst

 • Redelijk groot aanbod (100+ cryptomunten)

 • Veilige exchange met volledige reserve & scheiding van activa

 • Lage kosten (ietsjes goedkoper dan Bitvavo)

 • Gratis geld opnemen en storten

 • Nederlandse helpdesk

 • Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang €10 tegoed!

Even tussendoor…

De beste crypto exchange is natuurlijk een platform dat aan jouw wensen voldoet en is dus persoonlijk. Maar heb je eenmaal een platform gekozen, welke cryptomunten ga je vervolgens kopen? In welke munten kun je eigenlijk het beste investeren?

Er zijn namelijk duizenden verschillende cryptomunten met allemaal hun eigen visie. Om een lang verhaal kort te maken, er zijn munten met een hoog risico en munten met een laag risico. Hoe groter de munt des te veiliger het is om te investeren. Maar hoe maak je dan de keus? Lees in het artikel Beste Crypto om te Investeren waar jij het beste in kunt investeren (inclusief tips)

3. eToro (Sociaal handelsplatform)

Met eToro maken we de top 3 beste crypto exchanges in Nederland compleet. eToro heeft wereldwijd een grote reputatie opgebouwd en behoort zeker tot de beste crypto exchange in Nederland en zelfs daarbuiten. In werkelijkheid is eToro een sociaal handelsplatform waarop beleggers kunnen investeren in crypto, maar ook in andere assets zoals aandelen, ETF’s, CFD’s en edelmetalen.

De mogelijkheid om op één platform te kunnen handelen in al deze verschillende assets, is voor velen beleggers een groot voordeel. Je hoeft bijvoorbeeld niet te switchen van platform, want alle soorten beleggingen vindt je bij eToro onder één dak. Van oorsprong is eToro een Israëlisch bedrijf, maar biedt al jaren haar diensten aan in 140 verschillende landen, waaronder Nederland.

Dat betekent ook dat eToro is gereguleerd in Nederland en wordt gecontroleerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Deze regulering zorgt ervoor dat eToro zich aan strikte regels en richtlijnen moet houden om de veiligheid van haar gebruikers te waarborgen. Wat dat betreft is eToro een veilig platform en een prima keus om te starten met crypto.

Handelsmogelijkheden

Wat eToro onderscheidt van andere crypto exchanges is de mogelijkheid om te handelen via het zogenaamde “social trading”. Dit betekent dat je de transacties van succesvolle handelaren kunt volgen en kopiëren. Dit is vooral handig voor beginners die nog niet veel ervaring hebben met handelen in cryptomunten. Door de transacties van ervaren handelaren te volgen, kun je leren van hun strategieën en hopelijk winstgevende resultaten behalen.

Daarnaast biedt eToro uiteraard ook de mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking, maar deze vorm is zoals eerder gezegd vrij risicovol. Het handelsplatform van eToro staat ook bekend als een veelzijdig platform en biedt o.a. geavanceerde grafieken en tools die je helpen bij het nemen van handelsbeslissingen. Zo kun je eenvoudig transacties uitvoeren, stop-loss en take-profit niveaus instellen en gemakkelijk verschillende strategieën toepassen.

Kernpunten eToro

 • Zeer betrouwbare crypto exchange

 • Sociaal investeringsplatfrom (verschillende assets onder één dak)

 • Kopiëren van ervaren traders

 • eToro Academy (gratis kennis opdoen)

 • 80+ cryptomunten

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming en winstbelasting kan van toepassing zijn.

Beste Crypto exchanges – Overzicht

Om de beste crypto exchanges samen te vatten, volgt hieronder een overzicht. Zo kun je de platforms nog even makkelijk met elkaar vergelijken.

PlatformBitvavoFinsteToro
VeiligheidZeer goedZeer goedZeer goed
Aanbod cryptomunten200+100+80
KostenLaagLaagGemiddeld
Betalen met iDEALJaJaJa
Gratis Demo-accountNeeNeeJa
EducatieNiksNiksJa
Gratis registrerenJaJaJa
Minimale storting€1€1€50

Top 3 Beste Crypto exchanges in Nederland – Conclusie

Ga je beginnen met crypto, dan is het kiezen van een goede en betrouwbare crypto exchange één van de belangrijkste stappen. Met de top 3 beste crypto exchanges in Nederland, biedt ik jou in ieder geval 3 veilige opties. Welk platform je kiest is een beetje afhankelijk van jouw wensen.

Bezoek de platformen anders nog even op je gemak en kijk wat goed voelt! Wil je puur bij een Nederlands bedrijf crypto kopen, dan zijn Bitvavo en Finst de beste keus. Maar wil je bijvoorbeeld meer handelsmogelijkheden hebben en traders kunnen kopiëren? Dan is eToro uitermate geschikt!

De juiste crypto exchange kiezen is belangrijk, maar vergeet niet na te denken over de strategieën. Welke strategie ga je toepassen en in welke cryptomunten ga je investeren?

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Andere berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *