Beste cryptomunten lange termijn [2022-2026]

Beste cryptomunten lange termijn [2022 - 2026]

Geloof je in crypto, ben je geduldig en niet vies van een beetje risico? Dan is investeren in de beste cryptomunten op de lange termijn een interessante optie!

Een van de beste en veiligste strategieën bij beleggen is de HODL- strategie. Je koopt cryptomunten en bewaart ze netjes in een wallet, meer is het niet.

De kans is behoorlijk groot dat cryptomunten in der loop tijd meer waard worden. Kijk alleen al naar Bitcoin, ook al daalt de grootste munt op bepaalde momenten, over een langere periode gezien zie je hogere hoogtepunten.

Ben je ook op zoek naar de beste cryptomunten voor de lange termijn? In dit artikel bespreken we de beste cryptomunten om in te investeren, ook geef ik je er graag een aantal tips erbij!

Waarom Investeren in Cryptomunten op de Lange Termijn?

Investeren in cryptomunten op de lange termijn kan een verstandige keuze zijn vanwege verschillende redenen. Ten eerste biedt de cryptomarkt enorme groeimogelijkheden. Hoewel de markt volatiel kan zijn, heeft de geschiedenis aangetoond dat cryptomunten op de lange termijn aanzienlijke winsten kunnen opleveren.

Ten tweede bieden cryptomunten vaak unieke eigenschappen en toepassingen. Veel projecten achter cryptomunten zijn gericht op het oplossen van specifieke problemen in verschillende industrieën. Door te investeren in deze projecten, kun je profiteren van de innovatieve technologieën en oplossingen die ze bieden.

Daarnaast heb je bij het investeren in cryptomunten op de lange termijn niet zoveel kennis nodig. Naast het kiezen van een betrouwbaar platform, heb je vooral geduld nodig en moet je vooral investeren in betrouwbare cryptomunten. Op die manier kun je profiteren van de groeiende cryptomarkt zonder er veel tijd in te hoeven stoppen.

Verschillen lange termijn en korte termijn investeren

Voordat we verder gaan, een korte uitleg over de verschillen. Hoewel beide strategieën hun eigen voordelen hebben, is het belangrijk om het verschil tussen de twee te begrijpen voordat je je zuurverdiende geld in een digitale munt steekt.

Laten we beginnen met korte termijn investeren. Dit is als een achtbaanrit: snel, opwindend en vol adrenaline. Korte termijn investeerders proberen te profiteren van de volatiliteit van de markt door snel in en uit te stappen. Ze houden de prijsgrafieken nauwlettend in de gaten en maken gebruik van technische analyse om koop- en verkoopsignalen te identificeren. Het is als het spelen van een spannend spel, maar het vereist ook een scherp oog en snelle reflexen.

Aan de andere kant hebben we lange termijn investeren. Dit is als het planten van een boom en wachten tot hij volgroeid is. Lange termijn investeerders zijn niet geïnteresseerd in de dagelijkse schommelingen van de markt. Ze geloven in de lange termijn potentie van een cryptomunt en zijn bereid om geduldig te wachten op de vruchten van hun investering. Het is als het hebben van een schildpad als huisdier – langzaam maar gestaag.

Lees ook: Beste Cryptomunten voor de Korte Termijn >>

Bitvavo exchange

Bitcoin of andere crypto kopen? Begin ook bij het Nederlandse Bitvavo en kies uit ruim 200 verschillende cryptomunten! Maak een account aan en ontvang direct een bonus (gratis handelen tot €10.000)

Hoe Kies ik de Beste Cryptomunten voor de Lange Termijn?

Waarschijnlijk ben je het meest nieuwsgierig naar het lijstje met de beste cryptomunten voor de lange termijn, wat ik heel goed begrijp, maar ik wil mijn keuze ook graag onderbouwen!

Want het kiezen is geen eenvoudige taak, de opties zijn namelijk nogal groot, dus waar kijk ik naar? In de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de reputatie en het trackrecord van de cryptomunt. Is het project al lang actief en heeft het een solide basis? Heeft het een betrouwbaar team van ontwikkelaars en adviseurs? Dit zijn allemaal indicatoren van de potentie en stabiliteit van een cryptomunt op de lange termijn.

Daarnaast is het essentieel om te kijken naar de technologie achter de cryptomunt. Is het gebaseerd op een solide en innovatieve technologie, zoals blockchain? Heeft het unieke functies of toepassingen die het onderscheiden van andere cryptomunten? Dit kan een indicatie zijn van de toekomstige groei en adoptie van de munt.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met crypto, HODL (vasthouden) is er één van. Benieuwd welke manieren er nog meer zijn? Lees dan het artikel Geld verdienen met Crypto: 5 strategieën om winst te maken.

Investeren in Bitcoin

Beste crypto

Uiteraard kan Bitcoin niet ontbreken. Bitcoin behoort tot de beste cryptomunten en wanneer je op de lange termijn wilt investeren, mag deze munt eigenlijk niet ontbreken. Bitcoin was de allereerste cryptomunt en heeft daarmee het voordeel van wereldwijde bekendheid en acceptatie.

Steeds meer bedrijven, institutionele beleggers en zelfs landen investeren in Bitcoin, dat was in 2017 bijvoorbeeld wel anders. Hoewel Bitcoin een veilige en gedecentraliseerde manier van waardeoverdracht biedt (en zelfs om die reden is bedacht), wordt Bitcoin nu toch echt gezien als inflatiehedge, een asset om je vermogen mee te beschermen.

Een van de belangrijkste redenen waarom Bitcoin wordt beschouwd als een topinvestering is de beperkte voorraad. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn, wat betekent dat de vraag naar deze cryptomunt hoog zal blijven terwijl het aanbod beperkt is. Dit heeft in de loop der jaren al geleid tot bizarre prijsstijgingen en zal deze trend zich hoogstwaarschijnlijk gaan voortzetten.

Waarom Bitcoin kopen?

Rendement is uiteraard het belangrijkste argument om te investeren in Bitcoin, maar er zijn meer redenen waarom beleggers Bitcoin kopen. Een paar voorbeelden:

 • Bitcoin biedt een alternatief voor traditionele financiële systemen.
 • Bitcoin halving die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt en de prijs opdrijft.
 • Overheden kunnen Bitcoins niet verbieden of manipuleren.
 • Om inflatie af te dekken, sommige landen kennen namelijk hyperinflatie waardoor overheden, maar ook bedrijven hun vermogen deels veilig stellen door te investeren in Bitcoin.

Investeren in Ethereum

Beste cryptomunt

Nummer 2 op mijn lijst is Ethereum. Ethereum is ook daadwerkelijk de grootste munt achter Bitcoin en staat daarmee dus op plek 2 gezien de totale markwaarde.

Ethereum (ETH) is één van de meest populaire en veelbelovende cryptomunten voor de lange termijn. Als één van de oudste en meest gevestigde cryptocurrencies, heeft Ethereum een solide reputatie opgebouwd en blijft het groeien in populariteit en acceptatie.

Ethereum is niet alleen een digitale valuta, maar ook een platform voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en slimme contracten. Dit maakt hen uniek en onderscheidt het van andere cryptomunten omdat zij de eerste waren. Ondertussen proberen andere cryptomunten zoals Cardano Ethereum te verslaan, maar of dat ooit gaat gebeuren?

Het Ethereum-netwerk biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om innovatieve toepassingen te bouwen op basis van blockchain-technologie. Waar de blockchain van Bitcoin in principe maar één functie heeft, namelijk het opslaan en verzenden van waarde, is de blockchain van Ethereum juist ontworpen voor allerlei toepassingen.

Waarom Ethereum kopen?

Doorgaans kunnen we stellen dat hoe groter de munt, des te veiliger het is om in te beleggen. Zo zijn Bitcoin en Ethereum samen al goed voor meer dan 75% van het totale bedrag dat wereldwijd is geïnvesteerd in crypto. Ethereum behoort dus zeker tot de beste cryptomunten voor de lange termijn. Een paar redenen waarom beleggers Ethereum kopen:

 • Tot nu toe wordt bij elke nieuwe ontwikkeling de naam Ethereum genoemd. Kijk maar naar DeFi, smart contracts en NFT’s.
 • Ethereum is net als Bitcoin geaccepteerd door institutionele beleggers.
 • Upgrade naar Ethereum 2.0. Van proof of work naar proof of stake. Dat betekent snellere en goedkope transacties en bovenal energiezuiniger.

Investeren in Ripple (XRP)

Ripple (XRP) is een van de beste cryptomunten voor de lange termijn en biedt investeerders grote kansen in de crypto-industrie. Met zijn unieke blockchain-technologie en focus op de financiële sector, heeft Ripple al veel aandacht getrokken van grote bedrijven en financiële instellingen over de hele wereld. Ripple is een netwerk om snelle en goedkope betalingen mee te doen, vergelijk het met Paypal.

Een van de belangrijkste voordelen van Ripple is zijn snelheid en efficiëntie in het verwerken van transacties. In tegenstelling tot andere cryptomunten, kan Ripple tot wel 1500 transacties per seconde verwerken, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor grote financiële instellingen die behoefte hebben aan snelle en veilige transacties.

Bovendien heeft Ripple partnerships gesloten met verschillende grote banken, waaronder American Express, Santander en Standard Chartered. Deze samenwerkingen versterken de positie van Ripple in de financiële sector en laten zien dat grote spelers vertrouwen hebben in de technologie en het potentieel van XRP.

Waarom Ripple kopen?

De laatste tijd heb ik mij meer verdiept in Ripple en zie ik de munt als één van de beste cryptomunten voor de lange termijn. Uiteraard zegt dat niets over hoeveel Ripple waar wordt en of het een investering is die bij jou past. Je eigen onderzoek doen is daarom altijd belangrijk! Een aantal redenen waarom ik investeer in Ripple:

 • Uniek project, nauwelijks concurrentie.
 • Ripple heeft potentie, veel banken kiezen bijvoorbeeld nu al voor Ripple i.p.v. PayPal.
 • Sterke samenwerking met gerenommeerde financiële instellingen over de hele wereld.
 • Beperkte voorraad van 100 miljard XRP-munten.

Welke crypto nu kopen?

Nu we de beste cryptomunten (in mijn optiek) even kort hebben toegelicht vraag je je misschien af in welke crypto jij het beste kunt investeren. Zelf investeer ik in zowel Bitcoin, Ethereum als Ripple omdat ik in alle drie de munten geloof en ik wil spreiden. Door je investering te verdelen over meerdere munten zorg je voor spreiding, wat sowieso aan te raden is.

Jij moet voor jezelf bepalen of je gelooft in crypto en in welke crypto je wilt investeren. Ga je starten met crypto, dan geven alle expert en professionele beleggers het advies om te beginnen met Bitcoin en Ethereum en eventueel Ripple, maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere interessante munten.

Onderzoek doen naar cryptomunten is tijdrovend en bovendien niet makkelijk. Naast de gevestigde munten investeer ik ook geregeld in altcoins die nu nog relatief klein zijn, maar in potentie enorm kunnen groeien. Voor dit soort munten raadpleeg ik altijd AllesOverCrypto. Zij hebben een schat aan ervaring en doen dag in dag uit onderzoek naar cryptomunten. (zie onderaan de pagina voor meer info)

Exit strategie crypto

Continu vragen mensen zich af, welke crypto moet ik nu kopen? In mijn ogen is het niet alleen belangrijk dat je nadenkt over welke crypto je koopt, maar ook het moment waarop. In het najaar van 2021, toen Bitcoin en andere cryptomunten hoog stonden, stelden mensen zichzelf deze vraag ook. Crypto was weer hot en veel mensen wilde er van profiteren. Maar ja, veel van hen kochten dus ook Bitcoin op de top (ruim €64.000).

Een net zo’n belangrijk aspect is dus je timing. Koop je de beste cryptomunten voor de lange termijn op een beroerd moment, dan kan het een tijdje duren voordat je je verlies hebt goed gemaakt. Nu op het moment van schrijven is de Bitcoin waarde in euro ongeveer gehalveerd (vergeleken met begin november 2021) en is het best een mooi moment om Bitcoin te kopen.

Hetzelfde geldt ook voor winst pakken. Dit kan je doen aan de hand van een strategie waarbij je crypto ook in stapjes verkoopt. Wanneer je inziet dat de cryptomarkt in golven groeit, ga je niet wachten totdat Bitcoin z’n piek bereikt. Dat moment timen gaat je namelijk niet lukken. De ervaring is dat men dan hebberig wordt en ook gelooft dat de stijging zal doorzetten. Het gevolg kan zijn dat de koers instort en er nul winst is gepakt of zelfs verlies wordt gemaakt.

Conclusie

Of je nu veel of weinig kennis hebt over crypto of over het beleggen in het algemeen, het verleden heeft in ieder geval aangetoond dat mensen die cryptomunten lang bewaren, meestal worden beloond. Waar je ook in gaat investeren, ga voor jezelf altijd na of de investering past bij de kennis die je op dat moment hebt.

Voor het investeren in Bitcoin, Ethereum en Ripple is er voor de lange termijn in principe niet veel kennis vereist. Je moet alleen wel zorgen dat je je lange termijn strategie niet uit het oog verliest en een goed exit plan hebt (en je hieraan houdt). Wil je juist veel gaan leren over crypto ? Dan zal deze kennis je uiteindelijk alleen maar helpen en je waarschijnlijk meer opleveren. Want hoe meer kennis je hebt, hoe beter je de risico’s kunt inschatten en sneller kansen ziet.

AllesOverCrypto

Geen idee welke cryptomunten je moet kopen voor het beste rendement?

Leer in 10 minuutjes hoe zij de beste rendementen behalen!

Ja, dat wil ik!
Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *