Beste cryptomunten lange termijn [2022-2026]

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Beste cryptomunten lange termijn [2022 - 2026]

Toen ik begin 2019 voor het eerst Bitcoin kocht, had ik niet echt een plan. Ja, ik hoopte natuurlijk op een forse stijging zodat ik rijk zou worden met crypto. Die forse stijging kwam er, alleen ben ik er helaas (nog) niet rijk mee geworden. Nu is “rijk” een relatief begrip, maar laat ik vooropstellen…, er had tot nu toe meer in kunnen zitten.

Eenmaal Bitcoin gekocht vielen mijn ogen ook op andere cryptomunten en ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik was niet bezig met “wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn“, maar ik dacht hoe meer verschillende munten ik koop, hoe groter de kans om rijk te worden.

Het aanbod cryptomunten is enorm en er zijn ook verschillende manieren om er geld mee te verdienen, maar wat ik vooral heb geleerd is dat ik in mijn situatie, mij beter had kunnen focussen op alleen de lange termijn. Ik kocht dus allerlei waardeloze coins en vooral ook op hele slechte momenten. Achteraf had ik beter alleen Bitcoin en Ethereum kunnen kopen. M’n rendement was dan hoger geweest en waren de obsessieve momenten, waarin ik dagelijks de koersen volgden, mij bespaard gebleven.

Ben jij opzoek naar de beste cryptomunten voor de lange termijn en wil je je leven er niet door laten leiden? Ik zou zeggen; maak niet diezelfde fouten als ik. Hetgeen wat ik schrijf is overigens geen financieel advies, maar het laat wel zien dat de lange termijn eigenlijk altijd z’n vruchten afwerpt. Heb je weinig of nul kennis over crypto? Geen probleem, met de lange termijn strategie in combinatie met de juiste munten, ga je voor safe en is de kans op mooie rendementen het grootst

Inhoudsopgave

Beste cryptomunten korte termijn vs lange termijn (verschil)

Wanneer jij kennis hebt over een bepaalde markt en een ander heeft dat niet, dan ben je in principe in het voordeel. Alleen om geld te verdienen met crypto hoef je niet per se veel kennis te hebben. Althans, dat geldt voor de lange termijn. Ga je crypto kopen voor de korte termijn, dan komt er best veel bij kijken. Mensen die crypto kopen voor de korte termijn, verkopen vaak ook snel weer.

Daytraders zijn daar een mooi voorbeeld van. Op basis van ervaring en kennis en door bepaalde analyses te doen, schatten zij in óf en welke crypto zij het beste kunnen kopen. Vervolgens probeert men op het meest ideale moment de cryptomunten weer te verkopen. Soms gebeurt dit al na een paar minuten of een paar uur.

Koop je crypto voor de lange termijn, dan is dat in mijn ogen drie tot vijf jaar, langer mag ook. Tegen die tijd hoop je dat je investering meer waard is geworden en kan je op bepaalde levels winst pakken. Ook al heb je voor de lange termijn strategie minder kennis nodig, je hebt wel meer mogelijkheden en kansen om geld te verdienen wanneer je meer kennis bezit.

Dan is het nu tijd voor de beste cryptomunten voor de lange termijn!

Investeren in Bitcoin

Beste crypto

Uiteraard beginnen we met Bitcoin. Bitcoin behoort tot de beste crypto en wanneer je een portfolio wilt opbouwen, mag de belangrijkste munt eigenlijk niet ontbreken. Bitcoin was de allereerste cryptomunt en is nog steeds leidend. Dat wil zeggen, wanneer Bitcoin stijgt, stijgen de meeste andere munten meestal ook mee. Andersom geldt ook, bij een correctie van Bitcoin dalen de altcoins ook mee en vaak zelfs nog harder.

Voorheen waren het vooral particuliere beleggers die Bitcoin kochten, maar ergens in 2020 is er een kentering gekomen. Het was een beetje hopen en wachten op dat Bitcoin door een breder publiek zou worden geaccepteerd. Nou, dat moment is dus gekomen want inmiddels investeren institutionele beleggers zoals investeringsfondsen, verzekeraars en pensioenfondsen in Bitcoin. Ook beursgenoteerde bedrijven als MicroStrategy en Tesla zetten Bitcoin op de balans. Zelfs landen doen dit.

De eerste stappen zijn gezet en wanneer er nog veel meer bedrijven, overheden en landen volgen, zal er altijd voor Bitcoin worden gekozen. Het is de belangrijkste, bekendste en veiligste munt.

Waarom Bitcoin kopen?

Tot op heden heeft de bekendste en beste cryptomunt een bizarre groei doorgemaakt. En ook al is de Bitcoin waarde in euro, sinds de all-time high gehalveerd, over een langere periode vormt de koers steeds hogere bodems. Dat is een interessant gegeven! Als je gelooft in crypto, dan is Bitcoin nog steeds de beste crypto om te kopen. De munt groeit over een langere periode en is vanwege de large-cap (hoge marktwaarde) minder risicovol dan cryptomunten met een lage marktwaarde.

Er zijn meerdere redenen waarom mensen Bitcoin kopen. Ik som er een aantal voor je op.

  • Vanwege schaarste, er komen maximaal 21 miljoen Bitcoins op de markt.
  • Bitcoin halving die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt en de prijs opdrijft.
  • Overheden kunnen Bitcoins niet verbieden of manipuleren.
  • Om inflatie af te dekken, sommige landen kennen namelijk hyperinflatie waardoor mensen hun vermogen deels veilig kunnen stellen door te investeren in Bitcoin.

Investeren in Ethereum

Beste cryptomunt

Mensen vragen zichzelf vaak af, in welke crypto zal ik investeren? Nu is daar geen eenduidig antwoord op te geven, het hangt namelijk af van je de doel of strategie, maar ook van het moment. En omdat we ons in dit artikel richten op de lange termijn strategie, beschrijven we de munten die daar het beste bij passen.

Ethereum, de grootste altcoin na Bitcoin, behoort zeker tot de beste cryptomunten voor de lange termijn. Vergeet niet dat institutionele bedrijven of instellingen, naast Bitcoin, ook investeren in Ethereum. Dat heeft te maken met het feit dat Ethereum ook een grote en bekende munt is en het platform veel mogelijkheden biedt. De Ethereum-blockchain is de meest gebruikte blockchain en kun je eigenlijk niet vergelijken met die van Bitcoin.

Eigenlijk heeft de blockchain van Bitcoin maar één functie en dat is het opslaan of verzenden van waarde. Dit kan overigens heel veilig en snel, maar zoals je weet kopen de meeste mensen geen Bitcoin om er betalingen mee te doen, maar is het puur als belegging bedoeld. De blockchain van Ethereum daarentegen is juist heel veelzijdig. Het platform van Ethereum staat voornamelijk bekend om het bouwen van decentrale applicaties. Ontwikkelaars van andere (crypto) bedrijven maken bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van de blockchain van Ethereum.

Waarom Ethereum kopen?

De waarom vraag is altijd goed om te stellen. De beste crypto om te kopen zijn namelijk altijd projecten die iets toevoegen in de cryptomarkt of juist met een nieuwe toepassing komen voor de blockchain. Onthoud dat er heel veel projecten (cryptomunten) zijn die andere projecten kopiëren. Veel van deze projecten verdwijnen ook weer omdat ze meestal niks toevoegen.

Maar waarom Ethereum kopen? Ik geef je een paar redenen.

  • Tot nu toe wordt bij elke nieuwe ontwikkeling de naam Ethereum genoemd. Kijk maar naar DeFi, smart contracts en NFT’s.
  • Ethereum is net als Bitcoin geaccepteerd door institutionele beleggers.
  • 1 Ether is nog redelijk betaalbaar, maar heeft ook de potentie om verder te groeien.
  • Binnenkort grote upgrade naar Ethereum 2.0. Van proof of work naar proof of stake. Dat betekent snellere en goedkope transacties en bovenal energiezuiniger.

Welke crypto nu kopen?

Nu we de twee beste crypto kort hebben besproken vraag je je misschien af in welke crypto je je beste kunt investeren. Zelf investeer ik in zowel Bitcoin als Ethereum omdat ik in beide munten geloof. Ook ben ik inmiddels mijn portfolio aan het bijstellen. Ik investeer enkel nog in cryptomunten waar ik onderzoek naar heb gedaan en die echt iets toevoegen. Daarbij kijk ik alleen naar de top 50. Daarnaast breng ik het aantal verschillende cryptomunten terug naar 5 à 6.

Jij moet voor jezelf bepalen of je gelooft in crypto en in welke crypto je wilt investeren. Eigenlijk alle handelaren en professionele beleggers zullen starters altijd aanraden om te kiezen voor Bitcoin en Ethereum, maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere interessante munten. In het artikel: Welke nieuwe crypto kopen, beschrijf ik nog een zevental projecten. Dit zijn cryptomunten uit de top 50 die interessant zijn en waar je dus naar zou kunnen kijken.

Exit strategie crypto

Continu vragen mensen zich af, welke crypto moet ik nu kopen? In mijn ogen is het niet alleen belangrijk dat je nadenkt over welke crypto je koopt, maar vooral ook wanneer! In het najaar van 2021, toen Bitcoin en andere cryptomunten hoog stonden, stelden mensen zichzelf deze vraag ook. Crypto was weer hot en veel mensen wilde er van profiteren. Maar ja, veel van hen kochten dus ook Bitcoin op een waarde van €60.000.

Een net zo’n belangrijk aspect is dus je timing. Koop je de beste cryptomunt(en) op een beroerd moment, dan kan het wel jaren duren voordat je je verlies hebt goed gemaakt. Nu op het moment van schrijven is de Bitcoin waarde in euro ongeveer gehalveerd (vergeleken met begin november 2021) en is het best een mooi moment om Bitcoin te kopen.

Hetzelfde geldt ook voor winst pakken. Dit kan je doen aan de hand van een strategie waarbij je crypto ook in stapjes verkoopt. Wanneer je inziet dat de cryptomarkt in golven groeit, ga je niet wachten totdat Bitcoin z’n piek bereikt. Dat moment timen gaat je namelijk niet lukken. De ervaring is dat men dan hebberig wordt en ook gelooft dat de stijging zal doorzetten. Het gevolg kan zijn dat de koers instort en er nul winst is gepakt of zelfs verlies wordt gemaakt.

Conclusie

Of je nu veel of weinig kennis hebt over crypto of over het beleggen in het algemeen, het verleden heeft in ieder geval aangetoond dat mensen die cryptomunten lang bewaren, meestal worden beloond. Waar je ook in belegt, ga voor jezelf altijd na of de soort belegging past bij de kennis die je op dat moment hebt.

Voor het investeren in Bitcoin en Ethereum voor de lange termijn is er in principe niet veel kennis vereist. Je moet alleen wel zorgen dat je op goede momenten winst pakt en die winst ook vooral durft te nemen en niet wacht totdat de markt weer is gecrasht. Wil je juist wel meer kennis hebben? Dan zal de kennis je uiteindelijk alleen maar meer voordeel opleveren. Want hoe meer kennis je hebt, hoe beter je de risico’s kunt inschatten en sneller kansen ziet.

Crypto kopen Bitvavo

Crypto kopen bij Bitvavo?

Beleg veilig en voordelig in crypto! Open gratis een account en ontvang een welkomstbonus (€1000 gratis handelen)

GA DIRECT NAAR BITVAVO!

Jesse
Al ruim twee jaar onderzoek en beschrijf ik de mogelijkheden van online geld verdienen. Ik geniet hier enorm van en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Beleggen (in de breedste zin van het woord) en e-commerce zijn mijn favoriete onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close