De 5 beste crypto brokers en exchanges wereldwijd!

Waar koop jij makkelijk, veilig en met vertrouwen jouw cryptocurrencies?

Schatkistje met spaarvarkentje en nep cryptomunten

Nu Bitcoin en andere cryptocurrencies aan populariteit winnen overweeg jij misschien ook om in te stappen. Dan is het logisch dat je op zoek gaat naar een veilige en betrouwbare crypto broker of exchange. Nu hoef je niet persé te kiezen voor de beste crypto exchange van Nederland, genaamd Bitvavo.

Ook internationaal zijn er meerdere platformen die goed staan aangeschreven waar je Bitcoins en andere cryptocurrencies kan kopen en verkopen.

Waar het vroeger nogal een omslachtige manier was om Bitcoins te kopen zijn er tegenwoordig gelukkig makkelijkere manieren voor. Zo is het nu ook mogelijk om crypto te kopen met iDEAL.

Ben je dus op zoek naar een veilige en betrouwbare plek waar je cryptocurrencies koopt en bewaart? Dan raadt ik je aan om verder te lezen, ik heb de top 5 beste crypto brokers en exchanges wereldwijd hier beschreven waarvan 3 uit Nederland. Of je nu nieuw bent en je eerste geld wilt gaan verdienen met cryptocurrencies, of je bent al langer eigenaar van een of meerdere cryptomunten, in beide gevallen zou je hier iets kunnen ontdekken wat je nog niet wist.

Uit een hele lijst crypto brokers en exchanges die ik heb vergeleken, heb ik de best beoordeelde (door mijzelf en door anderen) geselecteerd. Ook ontdek je nog andere voordelen waarom deze platformen een goede keus zijn. Zelf heb ik bij vier van de vijf een account aangemaakt. Dit om reden dat het aanbod van verschillende cryptocurrencies bij elke broker en exchange verschilt.

De meest brokers en exchanges zijn heel veilig, wel hoor je nog af en toe dat een bedrijf voor miljoenen euro’s wordt gehackt. Zo wisten in het verleden hackers zelfs de grootste crypto exchange Binance te bestelen voor 40 miljoen euro. De 5 uit mijn lijstje zijn nooit gehackt.

Ik zeg daar wel bij dat een broker of exchange die in het verleden is gehackt nu best een goede en veilige keus kan zijn. Iedereen heeft qua platform zo zijn voorkeur en je kunt jouw keuze bepalen door te kijken wat je precies wilt doen. Dus wil je éénmalig Bitcoins kopen, of ben je juist van plan om veel te gaan handelen? Elke exchange of broker heeft zo weer zijn eigen functionaliteit.

Daarom heb ik voor iedereen die geen tijd heeft om zelf crypto brokers en exchanges te vergelijken hier de top 5 beste crypto brokers en exchanges geselecteerd. Zo kan je op je gemak lezen en beoordelen welke het beste bij jou past.

Crypto broker vs exchange, het verschil

Regelmatig gebruik ik de woorden broker en exchange. Misschien dat je je afvraagt wat het verschil is tussen deze twee? Daarom zal ik dit voordat ik verder ga even kort uitleggen.

Exchange:

Bij een exchange heb je over het algemeen wat meer keus bij het kopen van cryptocurrencies. De meeste exchanges zijn ook in het buitenland gevestigd waardoor de klantenservice Engelssprekend is. Daarnaast is het investeren en verhandelen van cryptocurrencies over het algemeen goedkoper bij een exchange dan bij een broker.

Een exchange kan in gebruik voor een beginner moeilijker zijn als het gaat om het navigeren op het dashboard. Het kost tijd om te begrijpen hoe sommige functies werken en welke handelingen je daar voor moet doen. Voor de ervaren beleggers is dit geen probleem. Wat een nadeel kan zijn is, wanneer een exchange in het buitenland gevestigd is het langer duurt voordat het geld is overgemaakt op deze buitenlandse rekening.

Broker:

Gebruiksvriendelijk, zoals makkelijke en snelle betalingsmogelijkheden en ingebouwde wallets zijn vaak kernwaarden van een broker, los van veiligheid en betrouwbaarheid. Wil je als beginner graag aanmelden op een platform en meteen Bitcoin kopen met iDEAL en die voorzien is van Nederlandse sprekende klantenservice? Dan is een broker ideaal. Je betaalt bij een broker wel een hogere fee omdat zij veel aandacht besteden om het platform voor iedereen zo laagdrempelig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. ( fee’s zijn transactiekosten).

Voordat ik verder ga en deze vijf één voor één bespreek. Vroeg ik mij af of je misschien met meer kennis en vertrouwen geld wilt gaan verdienen met cryptocurrencies. Beleggen is risicovol en omdat de wereld van crypto nog vrij jong is, kan het je helpen om het beter te begrijpen en geef je jezelf de kans om hier goed in te worden. De handleiding is gratis!

Top 5 brokers/exchanges

 • Bitvavo (Ned) – Broker/exchange
 • Bitcoin Meester (Ned) – Broker
 • Kraken (USA) – Exchange
 • BTC Direct (Ned) – Broker
 • Bitpanda (Oos) – Broker

1) Bitvavo

Bitvavo begon als broker en heeft sinds kort bepaalde aanpassingen gedaan waardoor deze nu is omgevormd tot een exchange. Op dit moment zijn zij marktleider in Nederland. Het bedrijf is pas in 2018 opgericht en is gevestigd in Amsterdam. De beginner ervaart op Bitvavo nog steeds de voordelen van een broker en is tegelijkertijd nu ook aantrekkelijk voor de ervaren beleggers. Bitvavo wordt op dit moment gezien als beste crypto exchange van Nederland.

Voor wie geschikt: Geschikt zoals ik al had genoemd voor zowel de beginner als de ervaren trader. Ben je helemaal nieuw op dit gebied dan kun je in een paar snelle stappen je eerste cryptocurrencies kopen. Naast het doel om cryptocurrencies kopen voor iedereen toegankelijk te maken staat vooral veiligheid voorop. Zo gebruikt Bitvavo o.a de twee factor authenticatie (2FA) en kun je als gebruiker zelfs nog kiezen voor extra veiligheidsinstellingen.

Voordelen:

 • Keuze uit meer dan 50 verschillende cryptocurrencies
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goedkoopste exchange (max 0,25% fee)
 • Nederlandse klantenservice
 • Zeer veilig en betrouwbaar
 • Uitstekende beoordeling op Trustpilot
 • Geen aparte wallet nodig (kan natuurlijk wel)

Opmerking: Om de veiligheid van je tegoeden te vergroten raadt men bij het bewaren van cryptocurrencies altijd een online portemonnee aan, ook wel een wallet genoemd. Wanneer je dus cryptocurrencies bij een broker of exchange koopt kun je deze voor de veiligheid overhevelen naar een aparte wallet. Hier zijn zowel verschillende interne als externe mogelijkheden voor. Een voordeel is dat dit bij Bitvavo dus niet hoeft, je account is tegelijkertijd ook je wallet. Jouw cryptocurrencies worden veilig opgeslagen in zogenaamde “cold wallets” Zo worden alle tegoeden van gebruikers veilig offline opgeslagen. Ze worden opgeslagen in kluizen van bank-niveau en 24/7 gemonitord. Deze kluizen vallen onder de strenge categorie 4+ eisen, de hoogste veiligheidscategorie in Nederland. Liever in eigen beheer? Geen probleem, dat is aan jou.

Nadelen:

 • Telefonisch niet bereikbaar (contact gaat via email)
 • Weinig of geen kleine coins

Klantenbeoordelingen:

Bitvavo scoort hoog. Op Trustpilot geeft 62% van de ruim 3500 beoordelingen aan een UITSTEKENDE ervaring te hebben gehad. 29% beoordeeld Bitvavo als GOED.

2) Bitcoin Meester

Ook Bitcoin Meester is van Nederlandse bodem en is opgericht in 2017. Voor een broker heeft Bitcoin Meester veel keus. Je kan uit meer dan 200 verschillende cryptocurrencies kiezen. Sinds de start van dit bedrijf richten zij zich op het creëren van een klantvriendelijk, transparant en laagdrempelig platform. Mede hierdoor en door het harde werk wat zij hebben verricht, zijn zij winnaar geworden van de BCNL Community Award. Deze Blockchain Netherlands Award is een prijs voor het beste crypto platform van Nederland

Men wil dat het voor iedereen mogelijk is om cryptocurrencies te kopen. Zo kun je snel en eenvoudig met iDEAL betalen. Het dashboard waarop je koopt en verkoopt is super eenvoudig. Bitcoin Meester hanteert het beleid “What you see is what you get”. Zo zijn er geen verborgen kosten.

Afgelopen jaar heeft Bitcoin Meester ook de apps voor zowel iPhone als Android gebruikers gelanceerd, zodat je eenvoudig en waar dan ook snel cryptocurrencies kan verhandelen.

Voor wie geschikt: Bitcoin Meester is geschikt voor mensen die een groot aanbod willen en die juist ook naast de grote bekendere cryptocurrencies kunnen kiezen uit onbekende coins. Naast de top 10 grote coins, kunnen juist totaal onbekende pareltjes mega veel potentie hebben. Je wilt dan een ruime keus hebben en dat biedt Bitcoin Meester met ruim 200 verschillende coins. De hogere transactiekosten maken Bitcoin Meester voor een handelaar onaantrekkelijker. Bij het kopen en verkopen betaal je tussen 1,5% en 2% aan kosten (fee’s). Afhankelijk van hoeveel handel er maandelijks plaatsvindt kan men korting krijgen, deze kan oplopen tot 1,25%.

Voordelen:

 • Ruime keus uit meer dan 200 cryptocurrencies
 • Gebruiksvriendelijk en duidelijk platform
 • Goede klantenservice
 • Op de stable coins krijg je op jaarbasis 3% rente
 • Nederlandse klantenservice
 • Goede beoordeling op Trustpilot

Nadelen:

 • Hoge transactiekosten, schommelt tussen de 1,5% en 2%
 • Belangrijke functie voor beleggers is de stop-loss, deze ontbreekt (nog) bij Bitcoin Meester. Wil je dat er automatisch een order plaatsvindt bij een door jou opgegeven prijs, dan kan dat d.m.v. de stop-loss. Zo hoef je niet continue de koersen in de gaten te houden.

Klantenbeoordelingen:

Bitcoin Meester scoort goed. Op Trustpilot lezen we dat 88% van de klanten tevreden is. Van dit percentage wordt door 63% beoordeeld met UITSTEKEND en 25% met GOED.

3) Kraken

Als ik buiten Nederland kijk vind ik persoonlijk de hoog aangeschreven exchange Kraken veruit de beste. Kraken is Amerikaans en is er vanaf 2011 al bij omdat de oprichters toen al het belang van Bitcoin erkende. Kraken wordt gezien als één van de oudste en grootste Bitcoin-beurzen te wereld. Zij begrepen dat juist het versturen van cryptocurrencies een cruciaal onderdeel was wat het huidige financiële systeem in de toekomst zou kunnen gaan vervangen.

Hun missie: Onze missie is om de acceptatie van cryptocurrencies te versnellen”

Voor wie geschikt: Kraken richt zich zowel op de gevorderde handelaar als de crypto-beginner. Als ik eerlijk ben en je begint met crypto dan is Bitvavo of Bitpanda vele malen makkelijker en veel overzichtelijker. Natuurlijk heten zij iedereen welkom, maar is het voor de crypto-beginner niet heel gebruiksvriendelijk

Voordelen:

 • Staat bekend als oudste en betrouwbaarste exchange ter wereld
 • Zeer veilig
 • Lage kosten
 • Makkelijk om te handelen

Nadelen:

 • Beperkt aanbod
 • Niet mogelijk om met Ideal te betalen
 • Niet al te gebruiksvriendelijk voor de beginner

Klantenbeoordelingen:

Op Truspilot scoort Kraken slecht. Hoewel ik zelf, plus 14% van de 450 reacties Kraken als uitstekend beoordeel, geeft 68% ZEER SLECHT aan als ervaring.

4) BTC Direct

Ook BTC Direct bestaat al enige tijd. Deze broker is opgericht in 2013 en is gevestigd in Nijmegen, zij zijn één van de oudste Bitcoinbedrijven van Europa. Toen de Bitcoin in 2013 nog maar op 65 euro stond waren er dus al mensen die geloofde dat cryptocurrencies in de toekomst wel eens heel belangrijk zouden kunnen gaan worden. 7 jaar later groeit de acceptatie van cryptocurrencies wereldwijd en is Bitcoin inmiddels 250 keer meer waard. BTC Direct heeft op dit moment zo’n ruim 400.000 gebruikers.

BTC Direct had in 2018 een primeur, zo betaalde zij hun werknemers uit in Bitcoins (werknemers hadden hierin de keus). Het is mooi om te zien hoe gedreven en gepassioneerd het team achter BTC Direct is. Ze zijn overtuigd dat Bitcoin dé belangrijkste munt is en blijft en heb je daarom geen ruime keus uit andere cryptocurrencies. Zij bieden 5 munten aan, naast Bitcoin kun je alleen Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin en Ripple kopen.

BTC Direct is er ook heilig van overtuigd dat het huidige financiële systeem niet werkt en moet worden vervangen. Al langer is men op zoek naar een alternatief waarbij ons geld niet wordt gemanaged door centrale bankiers. Ondanks dat Bitcoin nog jong is en de koersen niet stabiel genoeg zijn groeit de interesse en het draagvlak. Het heeft tijd nodig voordat Bitcoin gaat worden gezien als “normaal”.

Dit lijstje hieronder spreekt voor zich. Op één jaar na is Bitcoin telkens in prijs gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. En de prijs die wordt aangegeven is ook nog eens de bodemprijs in dat jaar.

Bron: BTC Direct

Voor wie geschikt: Voor iedereen die gemakkelijk, veilig en snel Bitcoin wilt kopen en niet geïnteresseerd is kleine altcoins.

Voordelen:

 • Één van de oudste Bitcoinbedrijven van Europa
 • Groot team met veel expertise
 • Snel gemakkelijk betalen met o.a. iDEAL
 • Posten dagelijks nieuws rondom Bitcoin in de vorm van een artikel of video
 • Veel tevreden klanten

Nadelen:

 • Klein aanbod
 • Hoge transactiekosten (max 3%)

Klantenbeoordelingen:

BTC Direct doet het qua reviews op Trustpilot fantastisch. Maar liefst 70% van de ruim 7300 reviews geeft als beoordeling UITSTEKEND aan. Ook geeft nog eens 19% GOED aan.

5) Bitpanda

Zwarte letters Bitpanda

De laatste die niet in dit rijtje mag ontbreken is Bitpanda. Bitpanda is namelijk de grootste broker uit heel Europa met ruim 1,2 miljoen gebruikers. Het bedrijf is gevestigd in Oostenrijk en is in 2014 opgericht. Dit handelsplatform is razend populair bij zowel beginners als de ervaren beleggers. Bitpanda biedt naast verschillende cryptocurrencies ook de mogelijkheid om in goud en andere digitale activa te handelen.

Zo zegt het bedrijf: “We zijn vastbesloten om de crypto-industrie vooruit te helpen”

Dagelijks werken zij met 250 werknemers continue aan het versterken van Bitpanda’s positie als Europa’s toonaangevende platform voor digitale activa.

Gebruiksgemak, daar draait het bij Bitpanda om. Het doel is ook vooral dat iedereen op een laagdrempelige manier kan gaan investeren in digitale activa, het moet even makkelijk worden als het bestellen van een taxi of pizza. Zo bieden zij met hun diensten verschillende betalingsmogelijkheden en accepteren zij naast de euro ook Zwitserse franken, Engelse ponden en Amerikaanse dollars.

Voor wie geschikt: Bitpanda is geschikt voor mensen die verschillende assets bij één en hetzelfde bedrijf willen kopen, zoals Bitcoin én goud. Alleen Bitcoin kopen kan natuurlijk ook. Wil je je eerste cryptocurrencies kopen of wil je graag traden? Bij Bitpanda is het voor een beginner heel eenvoudig om direct te starten met investeren. De pro-versie daarentegen biedt veel mogelijkheden voor traders.

Voordelen:

 • Grootste toonaangevende broker van Europa
 • Ultra moderne beveiliging
 • Naast cryptocurrencies ook mogelijk om in goud en zilver te investeren
 • Keus uit ruim 50 digitale activa
 • Gebruiksvriendelijk
 • Bitpanda Pro ( de pro-versie is een exchange voor ervaren traders)
 • Ideal betaling plus vele andere betaalmogelijkheden
 • Geen aparte wallet nodig ( zij bewaren alle tegoeden in cold wallets)

Nadelen:

 • Hoge transactiekosten (1,49% per transactie)
 • Geen Nederlandse klantenservice

Klantenbeoordelingen:

Op Trustpilot scoort Bitpanda het hoogst. 80% van ruim de 3000 reviews worden beoordeeld met UITSTEKEND. Nog eens 9% geeft als beoordeling GOED.

Conclusie

Zo heb je kunnen lezen dat de brokers of exchanges uit dit lijstje stuk voor stuk veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Kraken komt dan wel naar mijn mening op de laatste plaats qua gebruiksvriendelijkheid, maar als oudste exchanges daarentegen zeer veilig en betrouwbaar. Je ziet juist vooral bij de (nieuwe) brokers, dat ze heel erg inspelen op het zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Mijn voorkeur ligt bij deze vijf, maar kijk gerust verder want er zijn natuurlijk meer mogelijkheden.

Heb je nu het idee dat je nog lang niet alles begrijpt en wil je wel graag in de toekomst investeren in cryptocurrencies? Dan zou je een cursus kunnen volgen die je alles leert over het kopen en verhandelen van cryptocurrencies. De cursus is ontworpen door twee heren die al 7 jaar met niets anders bezig zijn dan met crypto. Je kan proefdraaien met een gratis online Bitcoin training.

GRATIS ONLINE BITCOIN TRAINING!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *