Geld verdienen met Dropshipping

Dropshipping proces met icoontjes en pijltjes

Wanneer je e-commerce interessant vindt zal het business model dropshipping je vast bekend in de oren klinken. Hoewel het niet iets nieuws is lijkt het toch alsof het de laatste tijd (ineens) razend populair is geworden. Vooral jongeren zie je met bosjes tegelijk hun eigen webshop starten. Zijn ze gevallen voor de mooie praatjes van Joshua Kaats? (bekend van de Dropship Academy) Of kwam er toevallig een hele nieuwe generatie tot ontplooiing die het ondernemingsbloed door hun aderen voelde stromen en dezelfde ambitie deelde.

Op zich doet dat er niet echt toe, want het gaat eigenlijk om de vragen of en hoe je geld kunt verdienen met dropshipping. Op de eerste vraag, of je geld kunt verdienen met dropshipping? Jazeker, Joshua is hier een mooi voorbeeld van. Ook al hoor je dan in zijn video’s of reclames vaak alleen de grootste successen die door hem en anderen zijn behaald, toch bewijst hij hiermee de kracht van dit verdienmodel.

Het antwoord op de vraag hoe je hier dan geld mee kunt verdienen vertel ik jou in dit artikel. Ook beschrijf ik twee soorten dropshipping en leg ik je uit hoe je aan slag kunt gaan.

Feiten

Zoals je weet zijn de vele leegstaande pandjes in dorpen, steden en winkelcentra het resultaat van zwaar concurrerende webshops. Nederland telt ongeveer 50.000 webshops waarvan 90% door 1 iemand wordt gerund. Van dit aantal zullen inmiddels een paar duizend puur aan dropshipping doen, hoeveel precies is niet duidelijk. Het overgrote deel van de webshops is een fysieke business met een pand inclusief voorraad. Sommige van deze webshops passen ook voor een deel dropshipping toe. Al is het alleen maar om het assortiment uit te breiden zodat de klant minder snel naar de concurrent gaat.

Aan de hand van deze grafiek uit Google Trends is duidelijk te zien dat er steeds meer wordt gezocht op Dropshopping. Ook zie je dat er een enorme piek ontstond toen we in maart door Corona in een gedeeltelijke lockdown gingen.

Grafiek met b;auwe lijn zoekterm Dropshipping

Wat is Dropshipping en hoe werkt het

Dropshipping houdt in dat producten rechtstreeks vanaf de leverancier worden geleverd aan de klant. Via een webshop kunnen klanten de dropshipping producten die jij aanbiedt kopen. Het liefst zijn dit producten die makkelijk worden gekocht en waar genoeg winstmarge op zit (hier kom ik zo op terug). Op het moment dat een klant iets koopt in jouw webshop en dus een bestelling plaatst, stuur jij (of automatisch) deze bestelling door naar jouw leverancier. De afspraak die jij met de leverancier hebt, is dat de leverancier de bestelling rechtstreeks levert aan de klant. Zo heb jij als dropshipper geen voorraad of pand nodig.

Dit zijn dus twee grote voordelen wat het vrij laagdrempelig maakt voor mensen die graag geld willen verdienen met dropshipping. Daarnaast is het ook aantrekkelijk dat je geen startkapitaal of personeel nodig hebt. Vandaar dat dit business model erg in trek is bij startende ondernemers.

Wat de meeste doen is goedkope producten van Chinese leveranciers op hun webshop plaatsen. Deze producten verkopen zij soms wel voor het tienvoudige of zelfs meer. Aan producten zoals leuke gadgets en hobbyartikelen tussen 10 en 30 euro geven mensen nou eenmaal makkelijk geld uit.

High ticket Dropshipping

Bij dropshipping worden voornamelijk relatief goedkope producten aangeboden. Er bestaat ook zoiets als High Ticket Dropshipping, bij deze vorm worden duurdere en exclusievere producten aangeboden. Officieel gezien beginnen deze producten vanaf 200 euro, maar de bedragen kunnen ook oplopen tot duizenden euro’s. Dit zijn natuurlijk geen impuls aankopen en mensen zullen deze producten minder snel kopen. De winstmarge daarentegen is bij dit soort producten vele malen hoger en daardoor kan het snel aantikken wanneer je high ticket producten verkoopt.

Stel je verkoopt in jouw webshop een product voor 25 euro en dit product heb je voor 5 euro ingekocht. Los van de leverancierskosten heb je dan een winst van 20 euro. In het High ticket segment verkoop je bijvoorbeeld een bierketel voor 500 euro. Deze bierketel kun jij bij jouw leverancier voor 300 euro inkopen, waardoor je een winst hebt van 200 euro. Aangezien speciaalbier het goed doet en het aantal doe-het-zelf brouwers groeit, verkoop je misschien wel 5 ketels in een maand waardoor je op 1000 euro winst komt. Vraag jezelf af of je per maand diezelfde winst kan maken met dat product van 25 euro? Is het haalbaar dat je maandelijks dus 50 stuks van deze producten verkoopt.

Is Dropshipping legaal of illegaal?

Nee, dropshipping is legaal. Wel is het de laatste tijd meer in het nieuws door de lange levertijden van pakketjes, doordat men vaak wordt geconfronteerd met een bedroevende kwaliteit of doordat men zich bewust wordt dat ze eigenlijk een product voor de hoofdprijs hebben gekocht. Ze zien ineens dat hetzelfde product bijna voor niets ook gewoon direct bij de leverancier is te bestellen, bijvoorbeeld bij AliExpress.

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van kwalitatief slechte producten die ook nog eens de halve wereld overreizen voordat ze bij de klant arriveren. Vaak zijn het ook impulsaankopen en hebben we het product niet eens zo hard nodig. Maar omdat het product wel “handig” is om te hebben en goedkoop is, kopen we het toch maar

Heeft Dropshipping nog toekomst?

Als we het hebben over Low Ticket Dropshipping, denk ik dat het een kwestie van tijd is voordat de meeste door hebben dat je hetzelfde product voor veel minder net zo goed direct bij de leverancier kan bestellen. Op dit moment heeft nog zeker niet iedereen dit in de gaten waardoor het in mijn ogen nog steeds mogelijk om hier geld mee te verdienen.

Wel hoop ik dat er wat meer bewustzijn komt en dat we allemaal wat minder rommel gaan kopen. Vergeet niet dat juist veel leveranciers gebaat zijn bij producten die niet zo lang mee gaan. Iedereen moet dit voor zichzelf weten, maar ik vind het persoonlijk fantastisch dat ik 17 jaar geleden van mijn toenmalige baas een combimagnetron voor mij verjaardag kreeg (een zo goed als nieuwe zelfs) en deze doet het nog steeds perfect!

Zelf zou ik dus liever aan High Ticket Dropshipping doen. Hier werk je in principe met Nederlandse of andere Europese leveranciers samen. De kwaliteit is vele malen beter en waar Low Ticket Dropshipping meestal een levertijd heeft van 14 tot 35 dagen, garanderen de Europese leveranciers een levertijd van gemiddeld 3 tot 7 dagen. Ook gaat het bij deze aankopen vaak om producten waarvan je zeker wilt zijn dat de kwaliteit goed is. Je wil nog jarenlang kunnen genieten van het product. En als het even kan zou het mooi zijn als je het in goede staat kan verkopen of weggeven aan mensen die het minder breed hebben.

Aan de slag met Dropshipping

Wil je graag aan de slag met dropshipping dan heb ik hier een stappenplan wat je zou kunnen volgen.

1) Begin met onderzoeken welk product of producten jij wilt verkopen op jouw website. Waar geven mensen makkelijk geld aan uit? Ga je voor producten die voor een kleinere specifiekere doelgroep zijn? Dit zou betekenen dat de concurrentie voor jou als verkoper minder zal zijn, maar aan de andere kant is de kans dat je minder snel verkoopt ook groter omdat er simpelweg minder geld in die branche omgaat.

Of ga je juist voor wat meer random producten waarbij de kans groter is dat menigeen webshop het product ook verkoopt. Het zoeken naar een winstgevend product kost tijd, maar dan ben je misschien wel een van de weinige die een origineel product aanbiedt waaraan mensen ook nog eens makkelijk geld aan uitgeven.

2) Vervolgens ga je op zoek naar de juiste leverancier(s). Je kan op AliExpress zowel onderzoek doen welke producten jij graag wilt verkopen maar ook wie goede leveranciers zijn. Hier zit nogal verschil tussen. Je kan uit reviews wel een idee krijgen of een leverancier betrouwbaar is of niet. Een leverancier gevonden?, neem dan contact op en vertel dat je met Dropshipping wilt beginnen en graag zijn of haar producten wilt verkopen. Wordt er snel gereageerd, gaat het contact soepel en voelt dit goed aan? Vraag naar de levertijden en wat hun retourbeleid is. Hoeveel vragen zij voor het opslaan en verzenden van de producten etc.

Tegenwoordig zijn er veel goede webshop software te koop (vaak met gratis proefperiode van 14 dagen) Dit zijn meestal totaalpakketten voor het ontwerpen van een webshop en waar je direct je leveranciers kunt uitkiezen. Hier volgen een paar bekende die zeer in trek zijn en goeie reviews hebben:

3) Je zult je moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als het goed is ga je omzet draaien en daar zal je vervolgens belasting over moeten betalen.

4) De volgende stap is het maken van een webshop. Voordat je hiermee begint kun je alvast een domeinnaam bedenken die past bij de markt waar je in wilt zitten of het product wat je gaat verkopen. Is de domeinnaam nog vrij dan kun jij hem kopen inclusief webhosting bij bijvoorbeeld Neostrada.nl. Nu denk je misschien pff website en webshop maken, niks voor mij. Don’t worry, via de links wordt je stapsgewijs uitgelegd hoe je een webshop bouwt. Je hebt geen technische kennis nodig, de software is eenvoudig en overzichtelijk waardoor beginners hier makkelijk mee aan de slag kunnen.

5) Wil je je nu een beetje onderscheiden en dus niet teveel op anderen lijken qua webshop zodat het voor de bezoekers niet snel opvalt dat jij een Dropship website hebt, dan zal je een eigen unieke product omschrijving moet geven. Wat vaak gebeurt is dat de product foto’s met beschrijving in z’n geheel wordt overgenomen en op de website wordt geplaatst.

6) De volgende stap, een hele belangrijke, is adverteren. Hoe doe je dat en via welk kanaal? Shoutouts op Instagram worden tegenwoordig veel gebruikt. Door het kopen van een Schoutout kun je reclame maken voor jezelf op een groot Instagramaccount van iemand anders die veel volgers heeft. Deze volgers kun jij weer doorsturen naar jouw webshop. Aan de hand van data van jouw bezoekers kun je op Facebook advertenties maken die weer gericht zijn op jouw doelgroep.

Even een opsomming van de voor- en nadelen van dropshipping vanuit mijn perspectief..

Dropshipping voordelen

 • Laagdrempelig, een internetverbinding en laptop volstaat, plus een paar tientjes voor webhosting en een software pakket.
 • Je werkt vanuit huis of van welke plek dan ook.
 • Geen pand, voorraad of personeel nodig.
 • Naast je huidige baan en leven kun je met 1 à 2 uurtjes per dag je business opbouwen (hoe meer uur hoe sneller natuurlijk)

Dropshipping nadelen

 • Je bent en blijft verantwoordelijk voor het hele proces van verkoop tot aan de levering en dus ook voor de klantenservice.
 • Dropshipping vanuit Azië heeft lange levertijden.
 • Geen controle over voorraad en kwaliteit van producten.
 • Je krijgt eventueel ook te maken met retourzendingen op je eigen adres.
 • Je moet op de hoogt zijn van Wet- en regelgeving en invoerkosten rondom de producten die jij verkoopt.

Wat zegt Joshua Kaats?

Joshua zegt zelf dat je eigenlijk beter kan kiezen voor High Ticket Dropshipping. Het is absoluut nog mogelijk om met Low Ticket Dropshipping via AliExpress geld te verdienen maar hij raadt het je af want de concurrentie neemt enorm toe.

Hij zelf is in 2017 begonnen en merkt dat het steeds moeilijker wordt om met goedkopere producten geld te verdienen.

Daarnaast kleven er aan Low ticket Dropshipping nog een hoop andere nadelen zoals…

 • Wil je invoerrechten ontwijken dan ben je gebonden aan producten die niet duurder zijn dan 22 euro inkoop.
 • Je hebt veel orders nodig om winstgevend te zijn.
 • Afhankelijk van Facebook en toenemende advertentiekosten.
 • Concurrentie neemt fors toe

Ga voor High ticket Dropshopping

De meeste kennen Joshua Kaats van advertenties op Facebook of zijn Dropship Academy waarin hij jou leert jouw eigen Dropship bedrijf op te zetten. Hij heeft hier al ruim vier ervaring in. Hij weet wel wat er allemaal speelt in de markt. Hij geeft een aantal redenen waarom hij is overgestapt naar High ticket Dropshipping.

 • Je bent niet meer afhankelijk van AliExpress.
 • De winstmarges liggen hoger.
 • Kwaliteit is beter want je hebt alleen Nederlandse en andere Europese leveranciers.
 • Snellere leveringen.
 • Niet meer afhankelijk van Facebook Ads.
 • Weinig concurrentie.

Lijkt het jou ook wat om je eigen webshop te starten? Joshua leert jou in de Dropship Academy vanaf nul, stapje voor stapje een High ticket Dropshipping webshop op te zetten.

Ben je nieuwsgierig, dan kun je via de button kan je een gratis training bijwonen.

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel over Dropshipping. Je weet nu wat het is, wat er allemaal bij komt kijken en hoe jezelf kunt beginnen.

Succes wanneer je aan de slag gaat!

Besef wel dat niks vanzelf komt. Soms worden deze manieren van geld verdienen gebracht als een easy methode wat iedereen kan.

Wanneer je jaren aan je business hebt gewerkt en deze als een huis staat, zou twee uurtjes per dag werken aan je business kunnen volstaan. Maar in het begin hebben gasten als Joshua Kaats hier ook volle bak voor gewerkt. Het belangrijkste is dat je iets heel graag wilt. Een goede mindset en focus zullen hier niet mogen ontbreken.

Bol.com E-boek 3 schermen en een boek

Liever een e-commerce business via Bol.com opzetten?

KLIK HIER VOOR EEN GRATIS TRAINING!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *