REVIEW over de Bol masterclass van Jia Ruan!

Kloppen de succesverhalen wel en werkt het echt?

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

We kennen allemaal de momenten dat we ons afvragen welk soort werk zie ik mijzelf doen tot aan mijn pensioen? De één weet het al van jongs af aan en de ander doet daar veel langer over. Eén ding is zeker, de norm is wel dat er van ons wordt verwacht dat we 40 uur in de week gaan werken.

Ooit is dit systeem dus bedacht en wij als mensen moeten dit systeem dienen. Toch heeft iedereen wel eens een keer zo’n succesverhaal gehoord waarvan je dacht, hoe doet ie dat? Zo’n iemand, een jonge ondernemer die zich maar weinig lijkt aan te trekken van dit systeem en er een heerlijk leventje op na houdt. Misschien dat jou dit ook al langer fascineert en gelooft dat dit ook tot jouw mogelijkheden behoort. Dat je de moeite neemt om dit lezen geeft sowieso aan dat je overweegt stappen te zetten.

En dat is positief, de naam Jia Ruan en de Bol Masterclass komen jou dan vast bekend voor, en je bent niet de enige. Al meer dan 2500 mensen zijn inmiddels gestart met deze cursus en worden er momenteel al veel successen gedeeld. Maar ja, wat is de Bol Masterclass precies en zijn die successen niet allemaal een beetje te mooi om waar te zijn? Ik ben dit gaan uitzoeken. En in deze review ga ik jou proberen duidelijkheid te geven wat deze cursus precies inhoudt, wat je kan verwachten en voor wie de Bol Masterclass is geschikt.

Inhoudsopgave

Maar als eerste…

Wie is Jia Ruan eigenlijk?

Geen idee, ik ken hem persoonlijk niet dus ik kan in ieder geval niks vertellen over wie hij is als persoon.

Wat ik wél over hem te weten ben gekomen op het internet is dat Jia Ruan een jonge gast is en die een droom had. En die droom was vrijheid. Vrijheid om niet meer voor een baas te hoeven werken. Ook heeft hij het altijd heel leuk gevonden om mensen iets te leren. Hij wilde dan wel alleen, die mensen iets leren of coachen die geïnteresseerd en gemotiveerd zouden zijn.

Daarnaast is Jia Ruan eigenaar en oprichter van de Bol Masterclass. Eigenlijk heeft hij twee bedrijven, namelijk: een online e-commerce business en een bedrijf wat gericht is op educatie. Hierin doet hij coaching, geeft hij cursussen en verzorgd hij workshops.

Zijn streven is om jou te leren de beste versie van jezelf te worden. Mindset is daar een belangrijk onderdeel van en dat is meteen wel tof om te horen en te lezen, want Jia Ruan staat ondertussen wel bekend als een autoriteit als het gaat om de juiste mindset creëren. Daarnaast geeft hij business -, e-commerce – en social media trainingen.

Waar draait deze cursus om in het kort?

De Bol Masterclass leert jou kort gezegd hoe jij spullen inkoopt uit bijvoorbeeld Azië en deze gaat verkopen via Bol.com. Van a-z wordt precies verteld welke stap je moet nemen.

De inhoud van de Bol Masterclass

In de Masterclass worden in 10 weken verschillende modules behandeld. Volgens Jia kun je na het volgen van deze 10 weken jezelf een expert noemen op dit gebied. Oké, na deze 10 weken heb je zeker veel kennis tot je genomen en heb je ook wat ervaring inmiddels. Alleen geef ik persoonlijk een iets andere betekenis aan de naam ‘expert’, maar dat terzijde.

Stel je gaat van start, dan is dit de volgorde:

Week 1 en 2

Jia Ruan armen over elkaar KVKsucces

In het begin wordt de nadruk gelegd op mindset en fundering. Bij fundering moet je denken aan een account aanmaken, inschrijven bij kvk, btw-nummer aanvragen en een zakelijke rekening openen. Maar vooral focust Jia ons op het krijgen van de juiste mindset. Je gaat reflecteren.

Jij moet voor jezelf goed helder hebben hoe graag jij ondernemer wilt worden? En ben je bereid om oude gedachten los te laten? Want als je bijvoorbeeld altijd de overtuiging hebt gehad dat veel geld verdienen slecht voor je is of dat überhaupt geld jou niet gelukkig maakt, dan zal dat ook voor de rest van je leven zo blijven.

Week 3 en 4

Hier ga je onderzoek doen naar de producten die jij wilt gaan verkopen. Dit kost behoorlijk wat tijd om dit uit te zoeken. Je doet research naar wat goede producten zijn om in te kopen en bekijkt bij welke leveranciers je het best inkopen.

Week 5

In deze week ga je daadwerkelijk over tot actie, je gaat de producten inkopen. In het verleden was dit het moment zoals Jia ook zegt, dat veel mensen deze stap niet durfden te zetten. Daarom begint de cursus met de volle focus op mindset. Hij is er van overtuigd dat je mindset goed moet zijn en dat er blokkades overwonnen moeten worden, anders is deze missie kansloos.

Week 6, 7 en 8

Je hebt inmiddels je producten online en daarmee een aantal verkopen gedaan waarmee je dus geld aan het verdienen bent. Er wordt o.a. aandacht besteedt aan marketingstrategieën zodat je meer verkopen gaat krijgen.

Week 9 en 10

In deze fase wordt er gesproken over hoe je van je bedrijf een geldmachine maakt? Denk hier aan het opschalen van je business, het automatiseren en dus gewoon op een slimmere manieren werken.

In dit hele traject is er wekelijks coaching op de woensdag. Dit is standaard om 20:00.

Tips voor het volgen van de deze cursus

Gewoon even een paar belangrijke tips die nodig zijn zodat je de cursus op de juiste manier volgt en dus met het beste resultaat voor jou, ook al lijken deze tips vanzelfsprekend.

  • Wees consistent!
  • Denk op lange termijn je bent aan het investeren, wees geduldig.
  • Wees bereid om fouten te maken.
  • Wees besluitvaardig en ga er 100% voor.
  • Focus!

Jia Ruan trekt het breder

Wat ik heel boeiend vind is dat Jia zoals je inmiddels weet, jou en mij het belang van de juiste mindset probeert mee te geven. Als de mindset goed is dan is eigenlijk alles mogelijk. En dit zie je ook bij vele wereldberoemde sporters als Epke Zonderland en wat dacht je van televiesiepresentatrice Oprah Winfrey, hoe denk je dat zij aan hun succes komen? Focus!

Het is goed om te onthouden dat niets u succes zal brengen, alleen uzelf.

NapOLEON HILL

Jia daagt je in de cursus ook uit om niet alleen succesvol te zijn op financieel gebied. Hij vindt, en dat ben ik met hem eens dat een gelukkig en succesvol leven over meerdere aspecten gaat dan alleen op financieel gebied, maar dus ook op het gebied van liefde en relaties, op gezondheid en het algehele welbevinden, dus zit je lekker in je vel, ben je tevreden en kan jij dankbaar zijn met wat je hebt? Je kan ontzettend veel geld hebben maar wat heb je daar aan als je geen echte vrienden hebt en fysiek beperkt bent door allerlei lichamelijke kwalen en die je wel had kunnen voorkomen.

Mijn eigen ervaringen en mening

Als we kijken naar Jia en de Bol Masterclass, vind ik dat hij wel een strakke cursus in elkaar heeft gezet. De video’s zijn verre van saai, dit ook vooral door zijn heldere stem en hoe hij met enthousiasme en gedrevenheid de kennis overbrengt. (zelf hou ik hier wel van, terwijl een ander het misschien too much vindt..)

Naast dat de inhoud van de cursus goed is, is er een ander belangrijk onderdeel waar positief over gesproken wordt. Het heet (The Tribe) een soort facebook waar je terecht kan met vragen. Cursisten reageren hier super snel. Een omgeving met allemaal like – minded people die super gedreven zijn en een ander graag helpen. The Tribe is op dit moment zelfs nr1 actiefste community van de wereld. Daar is Jia natuurlijk uitermate trots op.

Of de Bol masterclass echt werkt? Ik heb een hoop gelezen en gesproken over de ervaringen van anderen. Wat blijkt is dat de echte doorzetters die hun focus kunnen houden met indrukwekkende resultaten komen. En nee niet binnen 10 weken. Dat is ook wat Jia zegt, dit is geen snel rijk worden methode. (die bestaat sowieso niet)

Er zijn natuurlijk genoeg mensen die niet in deze methode geloven. Dat zijn zowel mensen die wel met de cursus zijn begonnen als niet. De gene die de cursus niet eens hebben aangeschaft staan vaak vanaf de zijlijn te roepen dat het oplichting is, ze geloven er niet in. En de gene die er wel mee aan de slag zijn gegaan waren of zijn er blijkbaar niet klaar voor. Iets met de vraag hoe graag wil je het eigenlijk? Waarschijnlijk heb je dan simpelweg toch andere prioriteiten.

Selectie van ervaringen van deelnemers

In dit overzichtje links zie je dat van de 196 reviews 77% als uitstekend wordt beoordeeld. Behoorlijk hoog percentage dus.

Murad bijvoorbeeld heeft het dus super goed gedaan in de eerste maand. Maar hij is ook eerlijk en zegt ook dat het niet vanzelf komt en dat je er hard voor moet werken.

Hier lees je dat Luuk al interesse had in het online verkopen. Dat is mooi meegenomen, maar ook hij benoemt het belang van de juiste mindset en dat je gewoon hard moet werken voor je resultaten.

Een korte maar bondige review van deze mevrouw waarin ze dik tevreden is en dat haar ogen zijn geopend na het volgen van de Bol Masterclass. Waarschijnlijk dat ze inziet wat er allemaal mogelijk is bij het verkopen via Bol.com.

Zoals je van Wesley kan lezen is hij tevreden over de Bol Masterclass en vindt hij het een goede investering wanneer je interesse hebt om je eigen bedrijf te starten. Ook goed en eerlijk dat hij (en zoals je eerder hebt gelezen) aangeeft dat het geen snel rijk worden methode is. Succes komt niet aanwaaien

Sander is ook positief. Voor hem heeft deze cursus ook veel positieve invloed op de rest van zijn leven. Je hoort en leest vaker dat mensen in positieve zin veranderen, ook op andere vlakken. Er kan van alles veranderen wanneer je een doel hebt en daar gefocust naar toewerkt. (Vraag jezelf weer af, wil jij wel het risico lopen dat ook in jouw leven ineens dingen positief kunnen veranderen?)

Wat betaal ik voor de Bol Masterclass?

Jouw investering kost jou eenmalig 997 EURO of 5 termijnen van 250 EURO.

Je blijft je hele leven lid en dus toegang houden tot deze Masterclass. Alles op jouw tempo!

Conclusie

Ben je al langer in je hoofd bezig om je eigen e-commerce business te starten en je weet niet precies waar je moet beginnen? De Bol Masterclass biedt hier de uitkomst in! Alles zelf uitzoeken kan, maar het bespaart je veel tijd en beginnersfouten. Bovendien geeft The Tribe je een gevoel van saamhorigheid en dat werkt extra stimulerend.

Wel zijn er dus wat ik net hiervoor al zei, mensen die er wel in geloven en mensen die er niet in geloven. Dit zal altijd zo blijven. Al heeft een product zich bewezen dat het voor 100% perfect werkt en een oplossing biedt voor een probleem, het blijft die mening van die persoon over dat product.

Misschien komen de filmpjes/reclames van Jia wat verkoperig over, en lijkt het alsof je met deze methode binnen afzienbare tijd binnenloopt. Toch bestaan die verhalen wel, al zijn ze waarschijnlijk op twee handen te tellen. Maar deze succesverhalen worden natuurlijk maar al te graag genoemd.

Uiteindelijk zullen dus ook genoeg jongeren hier gevoelig voor zijn, en inderdaad denken, ik koop deze cursus en de rest komt vanzelf. Maar stel jezelf niet teleur en besef dat je hier elke dag hard aan moet werken. ( maar ja dat is toch tof, het is je eigen business!) Als mens willen we graag snel resultaat zien van de energie en tijd die we ergens in hebben gestopt. Daarom haken we snel af.

Ander interessant iets vind ik dat juist de mensen die positief zijn over Bol Masterclass en waar hun inkomsten lekker groeien, zij als persoon ook enorm groeien. Wanneer je dus op een bepaald vlak groeit, groei je op andere vlakken mee. Hoe gaaf is dat?

Hoe denk jij er over?

Hopelijk is het voor jou duidelijk of jij hier klaar voor bent of niet

Is het antwoord JA? en wil je beginnen?

Klik op de knop hieronder en start vandaag nog met jouw nieuwe business!

Leren hoe jij je eigen succesvolle e-commerce business begint?

Klik op de knop hieronder voor een nieuwe fase in jouw leven

Ga DIRECT naar de KORTINGSPAGINA!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close