Review > SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Sceptisch over de succesverhalen? of juist benieuwd hoe jou dit ook gaat lukken!

Boyd geeft een presentatie

We leven in een tijd waarin het mogelijk is dat we via het internet een inkomen kunnen verdienen. Steeds meer jonge mensen zien de mogelijkheden om online geld te verdienen. Eén van deze manieren is, het starten van je eigen social media marketing bureau.

De KVK (kamer van koophandel) geeft aan dat er op dit moment al ruim 13000 jonge ondernemers staan ingeschreven die met hun eigen e-commerce bedrijf zijn gestart. Boyd Hoek is ook zo’n jongen die op jonge leeftijd ondernemer is geworden. Hij is zelf in korte tijd veel geld gaan verdienen en kreeg nadat hij gestart was met het maken van Youtube filmpjes, steeds vaker de vraag, wil jij mij alsjeblieft coachen? Van daaruit kwam hij met het plan om de SMMB Masterclass te ontwikkelen zodat een groter publiek dit doormiddel van zijn training ook kon gaan leren en toepassen.

Misschien dat jij ook de ambitie hebt om je eigen bedrijf te starten en had je al het één en ander gehoord over deze cursus. Dan ben je natuurlijk benieuwd naar ervaringen van anderen en ga je dus research doen op internet.

En dat is heel verstandig, dat je altijd onderzoek doet naar ervaringen over een product voordat je het gaat aanschaffen en een goed beeld krijgt van de persoon achter het product. Ik ben dit zelf ook gaan doen en hopelijk kun je nadat je dit artikel hebt gelezen voor jezelf bepalen of de SMMB Masterclass iets voor jou is.

Dus laten we beginnen…

Wat is dan belangrijk in zo’n research?

Persoonlijk kijk ik altijd naar twee punten.

Ten eerste, wat heeft het product mij te bieden wat ik overweeg aan te schaffen? In dit geval gaat het om een cursus en wil je weten of de inhoud de essentiële kennis en toepassingen bevat zodat je inderdaad datgene kan bereiken wat er wordt belooft.

Wordt de cursus ook wanneer nodig is ge-update? Gebeurt dit niet, dan zou ik zelf dit product niet aanschaffen. Tegenwoordig doen de meeste bedrijven dit wel en krijg je bij een cursus een levenslange toegang. Beetje onprofessioneel wanneer er in het vervolg geen updates meer worden doorgevoerd.

Ten tweede, wil ik graag weten wie de persoon achter het product is. In de meeste gevallen zal ik deze persoon nooit in het echt ontmoeten en vind ik dat ik daar dus ook niet over mag oordelen. Maar wanneer we gaan googelen en we lezen een hoop narigheid over deze persoon, dan hebben we toch onze mening gevormd en blijven we heel verstandig uit de buurt.

In dit geval vind ik geen schokkende verhalen over Boyd en lees ik voornamelijk positieve ervaringen, toch kom je ook een aantal negatieve reacties tegen van mensen die het oplichting vinden. Wat ik juist wel leuk vind, is dat Boyd vrij openhartig in een notendop vertelt over zijn jeugd, opvoeding en problemen waar hij tegen aanliep. Zo krijg je er van uitgaande dat dit waar is een beetje een beeld van hem. Eigenlijk een doodgewone jongen met issues die we allemaal kennen en waar dus ook een hoop jongeren zich mee kunnen identificeren.

Wat lees ik over Boyd?

Boyd met een traytje bier in de tuin
(Jonge Boyd)

Boyd is opgegroeid zonder vader en was in die tijd erg op zoek naar zichzelf. Toen hij 14/15 jaar was zette hij zich af tegen school en regeltjes. Zijn schoolprestaties waren dramatisch en hij spijbelde veel. Toen hij 17 jaar was is hij het huis uit gezet. School en studie waren niks voor hem vertelt hij. Er moest wel iets veranderen want zijn leven bestond toen voornamelijk uit drinken, feesten en drugs..

Op een gegeven moment kwam hij in aanraking met het concept “online business” en besloot dat het roer om moest. Zo kwam hij iemand op Instagram tegen die zich voordeed als een mentor en waar hij zijn problemen aan voorlegde. De mentor in kwestie kon zijn openheid wel waarderen en wilde Boyd advies geven bij de problemen die hij had. Zijn advies was, wordt de beste werknemer bij het bedrijf waar je werkt (hij was net z’n baantje kwijt) en begin met het bouwen aan je eigen business en zorg dat je super fit wordt.

Zijn mindset veranderde en hij veroverde zijn oude job terug en maakte in de eerste maand meteen de meeste sales. Hij werd topfit en zijn SMMB bedrijf genaamd “Digital Presence” kreeg steeds meer vorm. Het ging zelfs zo lekker dat hij besloot te stoppen met school en zijn baan en ging hij op zoek naar een kamer in Amsterdam. Dit bleek achteraf eigenlijk niet haalbaar te zijn op korte termijn met zo weinig geld. Hij besloot naar Bali te gaan. Daar is hij o.a. begonnen met het maken van Youtube video’s waarin hij snel veel volgers kreeg. Het gevolg daarvan was, dat er veel mensen met hem contact opnamen met de vraag, wil jij mij alsjeblieft coachen?

Dit ging Boyd doen, hij ging studenten coachen en het lukte die studenten om dezelfde resultaten te halen als hijzelf, maar dan sneller. Hij vond dit geweldig en werd steeds vaker gevraagd. Hij kon eigenlijk niet meer aan de vraag voldoen en besloot een cursus te ontwikkelen zodat het voor meer mensen toegankelijk werd.

Waar draait de SMMB Masterclass om in het kort?

De SMMB Masterclass is een 6-weekse online cursus die jou exact leert hoe je jouw eigen Social Media Marketing Bureau kunt starten. Dit 6-weekse systeem en proces in getest en bewezen te werken voor diegene die de motivatie bezitten om aan de bak te gaan en bereid zijn om zichzelf te willen verbeteren. Het is een stap voor stap systeem waarin de “wat” en “hoe” worden behandeld en uitgelegd. Ook gebruikt Boyd live voorbeelden die door hem zelf worden behandeld.

Waar is het pakket mee gevuld?

Zoals je hieronder ziet is het een behoorlijk uitgebreid pakket. Het pakket is namelijk gevuld met het volgende:

 • De SMMB Masterclass. (de online video’s)
 • Wekelijkse groepscoaching met Boyd zelf. Je kan zelfs 1 op 1 coaching krijgen van hem.
 • Kant-en-klare funnels & ads. Jij krijgt de beschikking over de best werkende funnels & ads van Boyd zodat jij direct goede resultaten voor jouw klanten kunt behalen.
 • Levenslange toegang tot de exclusieve Mastermind Facebook en Whatsapp groep. Een hechte community met allemaal gelijkgestemden waar iedereen voor elkaar klaar staat.
 • Live meetups & exclusieve uitnodigingen. Alleen voor jou als cursist zijn er elke maand meet-ups en krijg je de kans om met elkaar en Boyd te netwerken.
 • Ultieme sales scripts. Een exact script wat Boyd in zijn sales zelf gebruikt en kun je zien hoe hij dus te werk gaat.
 • Kant en klaar contract. Wanneer je een deal gaat sluiten met een klant moet er een contract worden getekend. je hoeft dit contract niet zelf op te stellen of te laten maken door een bedrijf wat je daarvoor zou moeten inhuren. Boyd laat zijn eigen contract zien wat hij gebruikt bij zijn eigen klanten en jij mag dit gewoon gebruiken.
 • Kant-en-klare website. Geen gedoe met een website (laten) maken. Je krijgt een professionele template website tot je beschikking die overal aan voldoet en die jij meteen kan gebruiken voor jouw SMMB.
 • KVK & Ondernemersloket Cheatsheet. In deze cheatsheet krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je je inschrijft bij de KVK in Nederland en ditzelfde geldt voor het Ondernemersloket in België.
 • Persoonlijke Acountability Coach. Een fulltime coach die speciaal voor de SMMB cursisten in het leven is geroepen.
 • De full-proof 14 dagen 1e klant methode. Alle tips en tactieken krijg je mee zodat het mogelijk is net als vele andere cursisten om binnen 14 dagen je eerste klant binnen te halen.
 • Certificaat van deelname. Een certificaat wat jij krijgt nadat je de cursus volledig hebt afgerond. Het laat zien dat jij weet waar je het over hebt en dit hebt geleerd van mensen die dit werkelijk doen.
SMMB E-bookPakket

Aan dit pakket zijn drie bonussen toegevoegd.

Bonus # 1 Youtube Marketing.

Je hebt het script, de theorie en dus snap je waarschijnlijk hoe het ongeveer werkt, alleen wil je dit toch graag in het echt zien. Je krijgt dus toegang tot de live sales calls van Boyd met zijn klanten. Dus kun je exact meekijken en luisteren hoe hij dit doet.

Bonus # 2 Financiën en boekhouding trainingen.

Belasting en boekhouding is toch waar een beginnende ondernemer tegenop ziet. Een module waar alle basisinformatie wordt aangereikt. Het bevat ook de nuttige software en een kant en klare template waarmee je al je financiën overzichtelijk hebt.

Bonus # 3 SMMB audit software. Software wat kan worden gebruikt om marketing rapporten te maken. Je kan met een paar klikken een bedrijf volledig scannen en belangrijke gegevens tot je beschikking krijgen.

De inhoud van de lessen van de SMMB Masterclass

Hoe zijn de 6 weken ingedeeld?

Week 1 Fundering leggen

Hier worden in bijna drie uur durende video’s de fundering besproken. Zoals het businessmodel, je markt, service en aanbod. Het leren kennen van je markt. Daarnaast wordt er een lange module besteedt aan mindset. Want wil je gaan knallen, geld verdienen en persoonlijk veranderen? Dan moet je bereid zijn om offers te bieden. Vraag jezelf af hoe graag wilt starten met een SMMB. En hoeveel tijd en energie wil ik hier instoppen.

Week 2 Resultaten behalen

Een ruim vier uur durende module met video’s over zaken als het sales proces, het Facebook algoritme, clickfunnels, ads opzetten en worden er drie verschillende branches als voorbeeld gebruikt.

Week 3 Je eerste klant

Je gaat op zoek naar je eerste klant, of je hebt deze inmiddels en ga je daar deze week mee aan de slag. Het zijn twee video’s waarin wordt besproken hoe jij en jouw klant een proefperiode aangaan en hoe jij deze klant natuurlijk weet te behouden na de proefperiode.

Week 4 Sales

Bijna zes uur aan video’s over verschillende meetings zetten, de close formule, het sales script en twee live sales calls van Boyd. Hier zitten een paar video’s bij waarbij Boyd live de sales calls doet. Super handig om te kijken en te luisteren hoe hij dit doet. Hij heeft inmiddels een hoop ervaring en skills en weet dus wel hoe je zoiets aanpakt.

Week 5 Systemen & processen

Hier krijg je de kennis over automatiseren van betalingen en factureren. Het magische contract en hoe werkt klanten on-boarden.

Week 6 Passief maken & schalen

Eén video van een uur over hoe je top freelancers kunt vinden en deze kunt inhuren en managen.

Drie e-commerce experts geven hun mening over de SMMB

Thijs Broekhuizen (docent innovatie):Voor de mensen die graag hun eerste stappen willen maken als ondernemer, is dit bedrag wat je betaalt voor deze cursus eigenlijk een ‘koopje’

Cor Molenaar (hoogleraar): De informatie die wordt gegeven in de lessen is gewoon juist. We hebben dit bestudeerd en hebben geen fouten ontdekt.

Ernst de Roos (marketing expert): Ik denk dat het heel aantrekkelijk is voor jonge mensen die de cursus ontdekken en er naar gaan kijken en nieuwsgierig worden.

Toch zijn de heren ook kritisch en verschillen zij van mening.

Terwijl Thijs de cursus een koopje vindt, vraagt Ernst zich toch af of de geboden informatie de investering wel waard is. Thijs vindt dan weer op zijn beurt, “het is alsof ze jouw leren fietsen maar dat je niet meteen moet verwachten dat je een goeie wielrenner wordt”. En Cor zegt dat je door de illusie heen moet prikken dat je hier zomaar geld mee verdient. Het is zeker mogelijk zegt hij, alleen wordt het soms naar voren gebracht als een easy methode.

Mijn eigen ervaringen

Afbeelding logo met tekst SMMB Masterclass

Zelf had ik eigenlijk weinig kennis op het gebied van e-commerce. Nu ik mij al een tijdje aan het verdiepen ben in deze cursus en naar ervaringen van anderen op zoek ben, besef ik dat je als leek met alle informatie uit de cursus hier makkelijk mee aan de slag kan gaan. Alleen kost nieuwe vaardigheden leren gewoon tijd. Neem die tijd ook voor jezelf!

Inmiddels zijn er ruim 400 cursisten uit Nederland en België die hier behoorlijk veel geld mee verdienen. En zijn er genoeg voorbeelden waarbij er mensen hun baan hebben kunnen opzeggen omdat ze nu genoeg verdienen met hun eigen SMMB.

Internetfraude of oplichting gebeurt natuurlijk genoeg. Daar is in dit geval absoluut geen sprake van. Je betaalt gewoon voor een uitgebreid pakket met kennis plus allerlei toevoegingen zoals ik al had beschreven en krijg je hier meteen toegang tot.

Er zijn genoeg mensen die meteen aan oplichting denken wanneer ze bijvoorbeeld Boyd horen spreken in een Facebookadvertentie over zijn manier van geld verdienen. Ze geloven überhaupt niet dat je via het internet geld kan verdienen of ze zijn zelf in het verleden een keer opgelicht. Dat jij deze review leest betekent dat jij wel op de hoogte bent van het feit dat je op het internet een inkomen kan verdienen en waardoor je niet meer voor een baas hoeft te werken. Besef dat heel veel mensen hier niet bij stilstaan en dat het meteen argwaan bij hen opwekt wanneer ze horen over geld verdienen op het internet.

Ik kan zeggen dat je met de SMMB Masterclass een uitgebreid pakket met informatie in huis haalt waar je wat aan hebt. Het is aan jou of je er iets mee doet. Vaak behaalt toch maar een klein percentage van de mensen die zo’n cursus koopt goede resultaten. Dit zijn mensen die niet geloven in een snel rijk worden methode en die beseffen dat je hier wel degelijk hard voor moet werken, vooral in het begin. Ook zijn dit meestal mensen die er in geloven en er vol voor gaan.

Ervaringen van anderen

Hier volgen een aantal voorbeelden van jonge mensen die geld zijn gaan verdienen nadat ze de SMMB Masterclass hebben gevolgd en toegepast.

SMMB Masterclass whatsappjes

Een reactie uit de whatsappgroep van de SMMB Masterclass. Eerste klant is binnen! Successen worden hier volop gedeeld en dat werkt natuurlijk enorm motiverend.

SMMB Masterclass whatsappgroep

Deze reactie komt ook uit de whatsappgroep. Alec heeft er weer een (klantje) bij voor 1500 euro. Ook worden er niet alleen successen gedeeld. Zo kun je ook gewoon een vraag stellen en is er altijd wel iemand die daar op reageert.

Whatsappbericht aan Boyd

Hier een jong meisje van 15 jaar! Zij verdiend ongeveer 1200 euro per maand. En dat is wat Boyd ons ook graag mee wil geven, dat er dus veel meer mogelijk is dan de rest van ons leven van 9-5 te blijven werken voor een baas.

Email van Joey Bruggeman

Zoals je hier kan lezen klinkt Joey in mijn oren als een expert. Hij weet waar die het over heeft en worden mooie bedragen genoemd.

Wat kost de SMMB Masterclass mij?

De totale waarde van het hele pakket is 10.482 euro. Allemaal leuk maar het gaat er om wat je echt moet betalen. In werkelijkheid is het gelukkig veel minder. Je kan kiezen uit twee opties:

Of éénmalig 997 EURO, of je kiest voor drie termijnen van elk 397 EURO.

Liever eerst kennismaken doormiddel van een gratis live training?

Onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor een gratis online Masterclasstraining van Boyd.

Conclusie

Je hebt kunnen lezen wat de SMMB Masterclass precies inhoudt en wat de ervaringen zijn van mij en anderen. Wat een feit is, is dat er al honderden mensen hier succes mee hebben gehaald. En deze mensen hebben er juist alle baat bij gehad bij het volgen van de Masterclass.

Wanneer je al langer met het idee rond loopt om een eigen online business te beginnen en interesse hebt in socialmedia en marketing, zou dit een goeie stap kunnen zijn. Vraag jezelf echt goed af, waar sta ik op dit moment en waar wil ik naar toe? Ben ik niet toevallig gevallen voor de mooie woorden en beelden over rijkdom en de snelheid waarmee dit doel ook voor jou haalbaar zou kunnen zijn?

Of ben je juist heel bewust van het feit dat je naast dat je graag voor jezelf wilt beginnen, je serieus moet aanpoten wanneer je een bedrijf op wilt bouwen. Dat hoeft geen 6 uur per dag, met een uurtje per dag bereik je ook goeie resultaten.

Daarnaast moet jouw mindset goed zijn. Geloof ik dat ik dit kan? Je moet je focus kunnen houden. Hoe graag wil je het? Als je nu al zegt dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt dan wil je het niet graag genoeg, denk daar over na!

Heb je eenmaal de knoop doorgehakt kan zo’n stap ook stimulerend werken. Je hebt geïnvesteerd in jezelf en je wordt in de Facebook – en WhatsApp groep omringd door mensen die hetzelfde doel hebben als jou. Een en al positiviteit en waar men elkaar graag helpt. Extra leuk is natuurlijk de successen die worden gedeeld (en helemaal die van jezelf)

Succes met het maken van jouw keus!

Je weet waar je staat en je wilt graag beginnen

Dat is heel goed!

Klik op de knop hieronder voor een nieuwe stap in jouw leven!

SMMB Pakket afbeelding CTA knop

Ja, ik wil graag leren hoe ik mijn eigen SMMB start

Klik op de knop hieronder en begin vandaag nog!

GA DIRECT NAAR DE GRATIS TRAINING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *