Wil jij graag een passief inkomen creëren?

Een vaste baan en elke maand hetzelfde salaris? Het kan ook anders! De 4 beste manieren voor een passief inkomen en dus veel (financiële) vrijheid!

Groot blauw touw in een hand

Hoe fijn is het om de touwtjes in eigen handen te hebben? Dat je een passief inkomen hebt weten te creëren wat jou financieel onafhankelijk maakt. Steeds meer mensen zoeken naar manieren om zelf geld te verdienen waardoor ze dus niet meer genoodzaakt zijn om voor een baas te hoeven werken. Dit zie je vooral ook in tijden van crisis.

Als het voor de meesten mensen voor de wind gaat en we ons minder zorgen maken over bijvoorbeeld het verliezen van een baan, dan maken we ons ook minder zorgen over financiën.

Zijn jouw vooruitzichten financieel somberder of wil je gewoonweg zelf gaan bepalen waar en wanneer je werkt? Dan is het creëren van een passief inkomen dé perfecte manier. Een passief inkomen creëren kan op verschillende manieren.

Wanneer het jou lukt om hier een volledig salaris uit te halen, begrijp je dat dit enorm veel voordelen biedt. We leven nu eenmaal in een wereld waar we niet zonder geld kunnen en waar we onze rekeningen niet kunnen vereffenen met rondjes om de kerk lopen. Gelukkig zijn er een hoop mensen die blij zijn met hun baan en daar voldoening uithalen, maar wat denk jij? Denk je dat de meerderheid van de mensen het liefst door zou blijven werken als ze te horen zouden krijgen dat ze nog maar een jaar te leven hebben?

Nee, dan zal veel tijd met dierbaren doorbrengen en mooie vakantiebestemmingen de meest gehoorde wensen zijn. Júist door een passief inkomen te creëren is tijd niet meers schaars en hebben we voortaan de mogelijkheid om datgene te doen wat we het liefst zouden willen. Anyway, wat jouw wensen precies zijn weet ik niet, maar je bent waarschijnlijk wel aan het bedenken hoe je aan een passief inkomen komt.

Dan zit je goed want dit artikel gaat over de vraag: wat houdt een passief inkomen in? Welke goede manieren er zijn én wat je kan doen zodat ook jij vandaag nog begint met het bouwen van een passief inkomen. De manieren die ik noem zijn erg in trek en werken ook echt. De kans om hier geld mee te verdienen is altijd het grootst wanneer je goed geïnformeerd van start gaat en dus weet wat je doet.

Wat betekent passief inkomen?

Eigenlijk is ‘passief inkomen’ een grappige en ietwat verwarrende term. Het woord passief doet vooral lekker lui en inactief overkomen. Betekent dit dan dat je lekker lui en zonder iets te doen geld verdient? Ja en nee.., laat ik dit even aan je uitleggen want misschien heb je nog nooit eerder gehoord van de term ‘passief inkomen’.

Een passief inkomen betekent dat je op alle uren van de dag dat je niét aan het werk bent, maar bijvoorbeeld aan het slapen bent, geld verdient. Bij een passief inkomen heb je een situatie gecreëerd waarbij je de hele dag door geld kan verdienen, dus ook wanneer je op de koffie bent bij oma. Dit in tegenstelling tot uurtje-factuurtje waarbij je enkel geld verdient op het moment dat je daadwerkelijk werkt.

Voordat je zover bent dat er óók geld jouw kant op stroomt op de momenten dat je niet werkt, zal je moeten investeren. Vooral in het begin is het heel belangrijk dat je een beetje geld maar vooral tijd wilt en durft te investeren. Nu komen we ook meteen op een breakpunt en waar veel mensen mee worstelen.

Twee dingen spelen hierbij een grote rol. Ten eerste willen wij als mens het liefst meteen resultaat zien van het bloed, zweet en tranen die bij onze inspanning nodig waren. Daarnaast durven we vaak ook niet te investeren. Waar doen ik het voor, ik wil nu meteen resultaat zien, zeggen we tegen onszelf. Wanneer je niet durft te investeren durf je ook niet goed vooruit te kijken omdat je niet gelooft en vertrouwt dat je dié situatie kan creëren die je graag zou willen.

Om het nu concreet te maken en waar je vast benieuwd naar bent, de 4 beste manieren van het creëren van een passief inkomen. De selectie is gebaseerd op basis van eigen onderzoek en mijn eigen ervaring, omdat ik zelf ook twee van de beschreven manieren toepas.

Dus hoe creëer ik een passief inkomen?

1) Passief inkomen door beleggen in aandelen

Bij het beleggen in aandelen maak ik onderscheid tussen 2 manieren.

  • Traden van aandelen op de korte termijn
  • Beleggen in aandelen op de lange termijn

Traden van aandelen op de korte termijn

Jaarlijks beleggen ongeveer 1,2 miljoen particulieren in aandelen. Ongeveer driekwart van de mensen maakt verlies en dat schrikt natuurlijk wel af. Het percentage mensen wat verlies lijdt is het grootst bij traders. Over het algemeen is het traden risicovoller dan het beleggen in aandelen voor de lange termijn.

Bij het traden ben je actief aan het handelen en wordt er bij deze vorm voornamelijk gespeculeerd op een onderliggende waarde van een aandeel of een ander financieel product. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van een hefboomwerking. Voor de uitleg van een hefboomwerking, raad ik je aan dit artikel te lezen. Op deze manier neem je meer risico met als doel een grotere winst te behalen.

Traden is echter een vak apart en naast de kennis die je nodig hebt is vooral mindset en hoe je je emotie onder controle houdt allesbepalend.

Eigenlijk past traden niet direct in de categorie ‘passief inkomen’. Een passief inkomen betekent wel dat je van te voeren een hoop werk te doen hebt voordat er passieve inkomsten binnen kunnen komen. Een daytrader zou in wezen na lang oefenen genoeg kennis kunnen hebben om trades automatisch of semiautomatisch te laten uitvoeren. Zonder er mee bezig te zijn kunnen zijn strategieën voor inkomsten zorgen.

Lijkt jou het gaaf om te gaan leren daytraden? Pak dit dan serieus aan en zie dit als een project waarin je steeds meer leert en weet hoe je jouw kansen kan vergroten om wél winstgevend te zijn in daytraden.

Beleggen in aandelen op de lange termijn

Een andere manier om te beleggen in aandelen en waarbij het rendement ongeveer tussen de 5-8% op jaarbasis ligt, is beleggen in aandelen op lange termijn. Hier koop je aandelen van bedrijven waar jij potentie inziet en waar jij de verwachting hebt dat deze bedrijven in de toekomst zullen gaan groeien. Elk jaar wordt door het bedrijf waar jij aandeelhouder van bent dividend uitbetaald. Dit is een vorm van passief inkomen.

In de regel zie je dat over een lange periode, laten we zeggen over dertig jaar, de meeste aandelen altijd in waarde stijgen. Neemt niet weg dat een aandeel ook zeker hele slechte jaren kan hebben met soms wel tientallen procenten verlies per jaar. Als je dit weet en beseft dat je uiteindelijk over een langere periode wel een mooi rendement haalt, is dit een ideale manier voor mensen die hier niet actief mee bezig willen zijn.

Je hoeft dan niet bezig te zijn met het volgen van de aandelenkoersen en het weten wanneer je het best aandelen kan kopen en verkopen. Nee, om de juiste aandelen te kiezen en welke strategieën voor het beste rendement zorgen, vraagt toch om de nodige kennis.

Vaak beginnen mensen maar gewoon met aandelen kopen zonder zich goed te hebben verdiept en weten ze niet wat ze doen en dus ook niet wat ze fout doen. In de video hieronder zie je wat mensen fout doen en wat je beter wel kunt doen!

Harm is niet de eerste de beste op het gebied van beleggen. Hij zit al tientallen jaren in het vak en heeft spectaculaire resultaten behaald. Een echte autoriteit als het gaat om beleggen. Misschien is hij iets te ambitieus wanneer hij zegt dat hij er van overtuigd is dat iedereen winstgevend kan zijn met beleggen. Ik geloof in ieder geval in zijn strategieën en vertrouw op zijn jarenlange ervaring.

Lijkt deze manier van beleggen voor jou een betere keus en wil je hier graag meer over leren dan kun je ook een gratis training volgen. De training krijg je van Harm zelf.

Passief inkomen bereiken met cryptocurrencies

De laatste maanden zijn cryptocurrencies weer volop in het nieuws. Inmiddels heeft Bitcoin ook het record uit begin 2018 verbroken en is nu ongeveer het dubbele waard als toen. Cryptocurrencies zijn vrij nieuw en in deze markt moet je niet raar opkijken wanneer je een koersstijging of daling ziet van 50% op dezelfde dag. In principe is de basis van de manier van geld verdienen met cryptocurrencies hetzelfde als bij het beleggen in reguliere aandelen.

Vergelijk een aandeel Unilever kopen met het kopen van een Bitcoin. Verschil hierin is dat je bij het aandeel van Unilever wel aandeelhouder wordt van het bedrijf en dividend krijgt uitbetaald en bij Bitcoin niet. Bij Bitcoin wordt je geen aandeelhouder en kun je alleen maar verdienen op het moment dat de munt in waarde stijgt.

Op dit moment wordt er vooral veel geld verdient met cryptocurrencies door middel van speculatie. Dit is een actieve manier van handelen zoals je vaak bij daytraders ziet en waarbij men speculeert over de onderliggende waarde van een aandeel. Deze vorm van handelen is dus ook toepasbaar bij cryptocurrencies.

Mensen kiezen er ook steeds vaker voor om hun cryptocurrencies vast te houden omdat ze geloven dat deze de komende jaren in waarde zullen stijgen. Dit kun je wel zien als een passief inkomen waar je verder niks voor hoeft te doen, behalve het aankopen van de munt.

Cryptocurrencies staken

‘Staken’ (Engelse term) houdt in dat je cryptocurrencies koopt en deze voor langere tijd in je wallet bewaart. Zie het als een soort rente die je daarvoor krijgt. Het staken of vastzetten van deze coins draagt bij aan verbeteren van het netwerk in meerdere opzichten. Staken is dus een mooi voorbeeld van een passief inkomen creëren.

Niet alle soorten bieden de mogelijkheid om te staken. Bij sommige cryptocurrencies die je kunt staken verdien je een redelijk percentage. Dit verschilt wel per munt en het hangt ook af van hoeveel coins je wilt staken en bovendien voor hoe lang.

Zo is Bitvavo de grootste en goedkoopste exchange van Nederland met een uitgebreid aanbod aan cryptocurrencies die je kunt staken.

Lijst met verchillende cryptocurrencies

Ben je toch meer een type wat graag meer kennis wilt opdoen en het maximale rendement wilt behalen? In een gratis Bitcoin training kom je meer te weten over hoe Bitcoin en cryptocurrencies werken en wat je precies moet doen zodat je ook eigenaar bent van één of meerdere coins. Verder leer je met welke strategie je geld gaat verdienen en onthullen ze een sleeping giant, een onbekende coin waar zij veel potentie inzien.

Passief inkomen bereiken met Bol.com

Laptop op tafel met koffie en een bril ernaast

In 2019 is er in Nederland voor meer dan 22 miljard euro online gekocht. Je begrijpt dat dit bedrag over 2020 vanwege Corona nog hoger zal uitvallen omdat winkels meerdere periodes hun deuren hebben moeten sluiten. Los daarvan groeide het online shoppen sowieso al elk jaar. Ik denk dat alle Nederlands die online shoppen weleens eens een keer iets bij Bol.com hebben gekocht. Het zou mij niet verbazen als er ook mensen zijn die misschien wel ál hun aankopen doen via Bol.com.

Hier zou je dus best op kunnen inspelen! Je zou je eigen e-commerce business kunnen starten. Dit betekent dat je in grote lijnen een platform hebt in de vorm van een website en hierop producten aanbiedt die goed verkopen. Je gaat zelf goed onderzoek doen naar welke producten veel vraag is en of deze producten ook makkelijk worden gekocht door de consument. Je gaat ook zelf op zoek naar de juiste leveranciers.

Met deze leveranciers en Bol.com kun je bijvoorbeeld overeenkomen dat Bol.com de ontvangst, verzending en retouren voor zijn rekening neemt. Zo kun je een online business runnen waar en wanneer jij wilt. Grote voordelen zijn dat je geen (grote) voorraden hoeft te hebben, geen klantenservice hoeft te onderhouden en met klein budget kan beginnen.

Cursus hoe start je een e-business via Bol Masterclass

De afgelopen jaren is het aantal webshops enorm toegenomen. De concurrentie is tegenwoordig hevig bij het starten van een e-business. De markt kan op den duur ook wel een beetje verzadigd raken, maar dat komt ook omdat mensen die beginnen met een webshop, producten aanbieden waar er al zoveel van zijn.

De kunst is dus om juist producten te ontdekken die elders op de wereld goed verkopen maar in Nederland nog niet bekend zijn en dus ook hier goed kunnen aanslaan. Dit verdienmodel waarbij je jouw webshop geheel kan automatiseren kan jou een mega passief inkomen opleveren.

Stel je voor dat mensen dag en nacht op jouw webshop producten kunnen bestellen. Vervolgens worden de bestellingen automatisch doorgestuurd naar Bol.com. Zij handelen vervolgens het hele proces af van binnengekomen order, verzending, klantenservice en alles wat daar tussen zit.

Nu begrijp ik het wanneer je je serieus afvraagt of dit iets voor jou is en of je wel de juiste kennis hebt. Hoe kan je dan het beste beginnen? Wil je een gratis Webinar volgen om te kijken hoe je precies een e-business start? Dat kan via de knop hieronder.

Passief inkomen door het toepassen van affiliate marketing

We zijn aangekomen bij nummer vier, namelijk een passief inkomen creëren d.m.v. affiliate marketing. Affiliate marketing bestaat al sinds de opkomst van het internet en toch weten veel mensen niet precies wat het is. Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je een product of dienst promoot van iemand anders. Koopt een consument dit product of dienst bij jou, dan ontvang jij daar een vergoeding voor.

Bedrijven hebben vaak behoeften aan een grotere naamsbekendheid en een hogere omzet. Wanneer hun producten of diensten dus via meerdere kanalen onder de aandacht worden gebracht zullen deze bedrijven hiervan profiteren.

Op deze website pas ik ook affiliate marketing toe. Met mijn website bied ik mensen zoals jou, allerlei informatie aan die gaan over ‘online geld verdienen’. Op het moment dat ik met mijn informatie aan jouw vraag heb kunnen voldoen en jij iets via mijn website koopt, dan krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald daar niks extra’s voor, sterker nog, vaak krijg ik van de producent zelfs de mogelijkheid om een korting weg te geven, als ik voor hun een product promoot.

Zo heb ik de cursus Affiliate Marketing Revolutie (AMR) gevolgd om te kunnen doen wat ik nu doe. Dit is een hele gave cursus waarin je stap voor stap wordt geleerd hoe je een affiliate website opbouwt. Ik had heel weinig kennis over computers en het internet, maar dit heb je ook niet nodig. Je hebt alleen veel doorzettingsvermogen, focus, vertrouwen en geduld nodig.

Om het nog even te verduidelijken… Bestel jij de Affiliate Marketing Revolutie hier bij mij, voor de normale prijs van 47 EURO? Dan ontvang ik daar een klein bedrag voor.. Leuk toch!?

Slotwoord

Hopelijk heb je in dit artikel de informatie gevonden die je zocht en waar je iets mee kan. Besef ook dat deze tijd waarin wij leven en waar het internet niet meer weg te denken is, ons juist enorm veel mogelijkheden biedt. In het moment leven is fantastisch, maar deze 4 manieren die ik heb besproken om een passief inkomen te creëren en waarbij je dus wel vooruit moet kijken, levert je uiteindelijk veel meer (financiële) vrijheid op. En dit zorgt uiteindelijk juist weer voor méér momenten van leven in het NU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *