AEX ETF kopen via DEGIRO of eToro?

Think AEX ucits ETF

Ook beleggen in een AEX ETF? Heel verstandig! De AEX is lekker aan de weg aan het timmeren en staat momenteel op zijn all-time high qua waarde. De afgelopen tijd heeft het keer op keer records bereikt, maar nooit eerder zo hoog als nu. 2021 is daarom een ontzettend goed jaar voor kopers van een AEX ETF.

Maar wat is de AEX precies en waarom is het zo verstandig om in een AEX ETF te beleggen? En waar moet je de AEX ETF vervolgens opkopen? Is dat nou DEGIRO of eToro? Een hoop vragen, waar je allemaal antwoordt op gaat krijgen!

Een kleine tip: misschien is het handig om te weten dat DEGIRO een kernselectie heeft. DEGIRO biedt beleggers de mogelijkheid om maandelijks een ETF aan te kopen zonder transactiekosten. Toevallig heeft DEGIRO een AEX ETF in de kernselectie zitten. Het is de VanEck AEX ucits ETF.

Wat is een ETF

Ben je bekend op de beurs en in de wereld van beleggen, dan heb je vast weleens van een ETF gehoord. Een ETF (Exchange Traded Fund) is een fonds dat ernaar streeft om dezelfde beleggingsresultaten te behalen als de beursindex doet. Zo’n index bestaat vaak uit verschillende aandelen. Wanneer je een ETF koopt, koop je eigenlijk de index. Een index volgt de ontwikkelingen op de beurs en heeft daardoor ongeveer hetzelfde verloop als de koersindex zelf. 

In dit artikel ligt de focus voornamelijk bij de AEX en waar je het beste een AEX ETF kunt kopen. In een ander speciaal artikel duik ik juist wat dieper in hoe je het beste kunt beleggen in ETF’s. Mocht je dat willen, dan kan je dat artikel hier lezen.

Wat is een AEX ETF

Een AEX ETF bestaat uit twee onderdelen: De AEX en ETF’s. De AEX is eigenlijk een verzameling van de waarde van de 25 grootste bedrijven in Nederland. Denk hierbij aan Shell en KPN. De waarde van die bedrijven wordt bijgehouden door de AEX. Hoe hoger de waarde is, des te beter deze grote bedrijven het doen. Die waarde is vrijwel gelijk aan de economie in Nederland. 

ETF staat voor Exchange Traded Fund. Het is een tracker of index tracker: een beursgenoteerd fonds dat de index volgt. Koop je een ETF, dan koop je eigenlijk alle aandelen uit een bepaalde index. Een voorbeeld van zo’n index is de AEX.  

Het is mogelijk om te investeren in die 25 grootste bedrijven. Hoe? Door los alle aandelen van deze bedrijven te kopen, waardoor je 25 keer transactiekosten betaald. Of…

In één keer! Door een AEX ETF te kopen! In feite is een AEX ETF een mandje met aandelen van al deze bedrijven. Daardoor hoef je ook niet per se te kiezen.

Welke bedrijven zitten in de AEX ETF

Heb je interesse in AEX ETF kopen? Laten we dan eens bekijken welke bedrijven er precies meedoen in de AEX. Op alfabetische volgorde behoren de volgende bedrijven tot de AEX: Adyen, Aegon, Ahold Delhaize, Akzo Nobel, ArcelorMittal, ASM International, ASML Holding, ASR Nederland, BE Semiconductor, DSM, Heineken, IMCD, ING Group, Just Eat Takeaway, KPN, NN Group, Philips, Prosus, Randstand NV, RELX, Royal Dutch Shell, Signify NV, Unibail-Rodamco, Unilever en Wolters Kluwer.

Voordelen van een AEX ETF kopen

AEX ETF kopen heeft verschillende voordelen. Zo is het vrij eenvoudig en spreid je je risico over alle 25 bedrijven die in de AEX zitten. Het is een stuk gemakkelijker om op de gehele index te bepalen wat de koers gaat doen, dan naar resultaten van één specifiek bedrijf te kijken. Wanneer de AEX index stijgt, stijgt de waarde van jouw AEX ETF mee. Andersom geldt hetzelfde: wanneer de index daalt, zal jouw ETF dat ook doen. Wat ook een groot voordeel is van ETF’s, is dat de beheerkosten laag zijn. In beleggingsfondsen zijn die kosten vaak hoger. Daarom is een ETF ook meer geschikt voor mensen die net beginnen met beleggen en nog niet veel vermogen hebben opgebouwd. En er is meer! 

  • De markt is onvoorspelbaar, maar dankzij een ETF kun je hem tegen lage kosten volgen. Dat is uiteindelijk de meest winstgevende manier; 
  • ETF’s zijn transparant: je weet precies waar in belegd wordt en je kunt in de gaten houden hoe het met je geld gaat; 
  • Je kunt gemakkelijk kopen en verkopen, wat flexibiliteit oplevert. 

Nadelen van een AEX ETF kopen

Natuurlijk kent beleggen in AEX ETF niet alleen maar voordelen. Er zijn ook enkele nadelen te benoemen. 

  • De prestatie van het fonds hangt samen met de economische situatie van Nederland; 
  • Sommige mensen zien het ook als nadeel dat er ‘maar’ 25 bedrijven in de AEX zitten en dat het risico daardoor niet heel erg gespreid kan worden.   

Gemiddeld rendement van de AEX

Het is lastig te voorspellen hoe rendabel beleggen zal zijn. De koersen schommelen immers nogal, dus niemand weet het ooit echt zeker. Wel is gebleken dat de AEX sinds haar ontstaan in negen jaren een negatief rendement opleverde en in 28 jaren een positief rendement. Wanneer gekeken wordt naar het gemiddelde AEX rendement, dan staat dat op 10,4 procent per jaar. 

Zoals je misschien begrijpt is dat vele malen hoger dan de spaarrente bij de bank momenteel is. Een AEX ETF kopen is daarom een goede manier om je vermogen te laten groeien. Het brengt echter wel altijd risico met zich mee. Houd dat in gedachten wanneer je hiermee begint. Beleg alleen geld wat je eventueel kunt missen. Zo verminder je het risico voor jezelf.

Ook investeren in de AEX?

Heb je de voor- en nadelen goed tegen elkaar afgewogen en ben je van plan om AEX ETF te kopen? Dan wil je natuurlijk weten welke AEX ETF je zou moeten kiezen. De beste AEX ETF trackers zijn DEGIRO en eToro

AEX ETF via DEGIRO

AEX ETF DEGIRO

DEGIRO begon als een platform voor professionele partijen. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste Nederlandse broker voor particuliere beleggers. Dat komt door haar ongekend lage tarieven. Het platform maakt beleggen hierdoor toegankelijk voor elke belegger. Het begon in Nederland, maar is inmiddels actief in 18 landen in Europa. In al die landen kunnen beleggers tegen lage kosten beleggen. Daarnaast biedt DEGIRO een gebruiksvriendelijk platform. Dat is dan ook de reden dat inmiddels meer dan 1.000.000 beleggers met DEGIRO in zee zijn gegaan. 

Starten met beleggen via DEGIRO is heel eenvoudig. Je opent een gratis rekening en de wereld van beleggen opent zich direct voor je. Beleg vervolgens wereldwijd in 200 geselecteerde ETF’s, zonder transactiekosten te hoeven betalen. Je krijgt hierbij toegang tot 50+ beurzen, verspreid over 30 landen. Maak je geen zorgen over je gegevens en bezittingen, want DEGIRO heeft veiligheid en vertrouwen hoog in het vaandel staan. Bovendien is deze broker heel transparant over haar voorwaarden. DEGIRO heeft al ruim 80 internationale awards gewonnen en wordt de beste, eerlijkste en goedkoopste online broker genoemd. 

Over DEGIRO vertellen mensen uit eigen ervaring veelal positieve dingen. Zo zegt één belegger: “Best trading platform ever. Low cost of transactions, perfect working platform, helpful customer service.” En een ander vertelt: “I am based in NL, but I speak English. I like that it is one of the tools which is in the local market and is available in English. Fees are quite low, which is also a plus.” Weer een andere review luidt als volgt: “De Giro is a simple, but highly efficient trading platform for a regular investor like me. Highly recommended.” 

Een geweldige AEX ETF is de Think AEX UCITS ETF. Deze ETF kent de laagste transactiekosten van allemaal en daarom zal je hier het meeste rendement op behalen van alle AEX ETF’s. Ideaal!

(Let op: zoals je vast weet kent beleggen risico’s, de kans dat je geld verliest is dus aanwezig)

AEX ETF via eToro

Een ander toonaangevend sociaal handelsnetwerk dat een AEX ETF verhandeld, is eToro. Dit gebruiksvriendelijke en innovatieve platform stelt jou in staat om vandaag nog te beginnen met handelen in de beste ETF’s. Sluit je aan en kom in contact met beleggers van over de hele wereld om strategieën te bespreken en van elkaar te leren. Er hebben zich namelijk miljoenen beleggers uit 140+ landen bij aangesloten. Zo ben je nooit alleen! Bovendien kun je de acties van de beste beleggers direct kopiëren door gebruik te maken van eToro’s CopyTrader. 

eToro maakt beleggen in financiële markten eenvoudig en het is een betrouwbare partij om mee in zee te gaan. Het is namelijk al meer dan 10 jaar een vertrouwde broker. Dankzij beveiligingsprotocollen wordt jouw vermogen goed beschermd en is het dus altijd veilig. Bovendien zal eToro jouw privégegevens nooit zonder toestemming delen met derden. Bij eToro ontvang je op een nieuw account direct $100.000 om mee te oefenen. Zo kun je het handelen eerst onder de knie krijgen, voordat je met je eigen geld aan de slag gaat.  

Om je een beter beeld te geven van wat anderen vinden, hebben we enkele reviews over eToro verzameld. Reinhardt vertelt: “eToro is a fantastic trading platform, both from an ease of use and technical perspective.” Een andere tevreden belegger zegt: “eToro is by far the best social trading platform. It provides a huge variety of investments and a great community of traders.” Weer een ander vertelt het volgende: “It has been a pleasure trading with eToro. eToro has been making my trading experience enjoyable and secure.” 

Ook op eToro kun je de AEX ETF: Think AEX UCITS ETF kopen. De meest voordelige AEX ETF op de markt, en daarmee het meest interessant voor ons beleggers!

77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of je het risico kan en wil lopen om je geld te verliezen.

Aan de slag!

Nu je dit artikel hebt gelezen, kan je vast niet wachten om met AEX ETF aan de slag te gaan. Waar wacht je nog op? Kies welke broker het beste bij jou past en ga aan de slag. De beleggingswereld is enorm interessant en je kunt er nog veel meer over leren. En natuurlijk is het mogelijk om enorme winst te behalen, als je het goed aanpakt. Blijf wel voorzichtig met je geld, want beleggen is nooit zonder risico.

Mocht je aan de slag willen, dan raden wij in elk geval de beste AEX ETF brokers DEGIRO en eToro aan om mee in zee te gaan. Heel veel succes gewenst! 

Voel je je niet comfortabel bij beleggen? Misschien is het volgen van een training dan een goede stap. Dit artikel gaat dan specifiek over een AEX ETF, maar er zijn veel meer financiële producten waar je in kunt beleggen en die hoge rendementen opleveren. Alleen de kennis en techniek die nodig is verschilt per product.

Bij Happy Investors Mindset bieden ze verschillende cursussen aan. De oprichters van HIM hebben veel ervaring met beleggen, sterker nog, zij zijn hierdoor financieel vrij geworden. Hoewel ze verschillende trainingen aanbieden, kan je ook voor het all-in abonnement kiezen. In de afbeeldingen hieronder kan je zien waar het all-in abonnement uit bestaat. Met dit abonnement krijg je eigenlijk toegang tot alle cursussen! De kosten zijn €49 per maand (maandelijks opzegbaar).

Veilig beleggen bij DEGIRO?

Start vandaag nog bij Nederlands voordeligste beleggingsbank en ontvang direct een welkomstbonus! (€100 transactietegoed)

OPEN GRATIS EEN REKENING!

Wil je beleggen bij eToro?

Beleg ook op één van de grootste handelsplatformen ter wereld! Aandelen altijd commissievrij beleggen!

Let op, je vermogen loopt risico. Er zijn andere kosten van toepassing. Voor meer informatie, kijk op etoro.com/trading/fees

OPEN GRATIS EEN REKENING!

eToro stelt beleggers altijd op de hoogte van de risico’s. Dat houdt in dat je vermogen ten alle tijden risico loopt. Ook zijn er bij deze broker kosten van toepassing waar je misschien niet van op de hoogte bent. Ga voor meer informatie etoro.com/trading/fees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *