De Vastgoed Academy review [Vrijheid Vastgoed]

De Vastgoed Academy

Beleggen in vastgoed, in de volksmond ook wel beleggen in stenen genoemd, behoort nog altijd tot één van de beste investeringen die er zijn. De uitdrukking “steenrijk” bestaat dan ook niet voor niets. Heb je ook interesse om te investeren in vastgoed en zou je dit graag willen leren via de Vastgoed Academy? Dan snap ik dat je eerst wilt weten hoe goed de Vastgoed Academy staat aangeschreven.

In de Vastgoed Academy review nemen we de Vrijheid Vastgoed cursus onder de loep. In deze cursus krijg je (zoals wordt beweerd) alle kennis en tools die nodig zijn om een uitstekende vastgoedbelegger te worden. In de Vrijheid vastgoed cursus leer je hoe je een passief inkomen kunt gaan verdienen met vastgoed, ook wanneer je weinig geld heb.

Benieuwd wat er in de Vastgoed Academy review allemaal voorbij komt? Ik zou zeggen lees hem rustig door en ontdek wat je van de Vrijheid Vastgoed cursus kan verwachten en wat de Vastgoed Academy ervaringen zijn. Wil je je liever eerst aanmelden voor een gratis online training? Dat kan via de knop hieronder! In deze gratis online training leer je o.a. hoe je vandaag nog kunt starten met beleggen in vastgoed, ook als je nu geen kennis, ervaring of veel geld hebt.

Wie is de eigenaar?

Martijn van den Berg is de eigenaar van de Vastgoed Academy en heeft de Vrijheid Vastgoed cursus bedacht. Hij is tevens ook een bekend spreker en coach. Een verandering in iemands leven komt meestal pas tot stand wanneer men de huidige situatie niet meer wil of kan accepteren. Dit was ook het geval bij Martijn. Na het studeren bleef er namelijk een studieschuld van 30.000 euro staan. Hij besefte dat we op jonge leeftijd nooit leren hoe we moeten investeren, laat staan hoe je financieel vrij kunt worden. Het roer moest om en kwam in actie.

De Vastgoed Academy Martijn van den Berg

Financiële vrijheid creëren werd het doel en vastgoed het middel. De wil en overtuiging om niet alleen te werken voor je geld, maar juist het geld vóór je te laten werken, werd alsmaar sterker. Martijn wilde vanaf nu zelf bepalen op welke momenten hij vrij was of ging werken.

Na veel lezen en speuren op het internet en in boeken, bleek investeren in vastgoed voor hem de beste keuze. Hij besloot een aantal cursussen te volgen. Met de juiste mindset nam hij direct actie. Het resultaat? Binnen twee jaar, nadat het roer omging, zette hij al het tiende pand op zijn naam. De tien panden brengen nu samen maandelijks zo’n €6.000 netto aan cashflow op.

Voor wie is de Vastgoed Academy geschikt?

De Vrijheid Vastgoed cursus die je bij de Vastgoed Academy kan volgen is bedoeld voor mensen die willen starten met beleggen in vastgoed. Maar ook als je al vastgoed bezit en graag je portefeuille wilt uitbreiden, is de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg, een uitermate geschikte plek. Althans, dit zijn de woorden van Martijn en het is natuurlijk niet verrassend dat hij zijn eigen cursus aanprijst.

Wat er echt toe doet, zijn natuurlijk de meningen van cursisten. Als de cijfers kloppen zijn er al meer dan 800 cursisten die met tevredenheid de Vrijheid Vastgoed cursus hebben gevolgd. Luister hier op de officiële website naar een aantal testimonials.

Kies je voor beleggen in vastgoed, dan kan er in de komende jaren financieel veel gaan veranderen. Belangrijk is om jezelf af te vragen of je geschikt bent om het vastgoed-vak te leren en of je bereidt bent hier veel energie en tijd in te steken. Met vastgoed kan je een enorm vermogen opbouwen, maar een snelle manier van rijk worden is het niet. Heb jij de juiste mindset en heb je genoeg geduld?

Dat je met vastgoed steenrijk kunt worden is algemeen bekend, maar wist je dat het vermogen van ongeveer de helft van alle miljardairs is opgebouwd voor 30 – 40% uit vastgoed? Duidelijk verhaal lijk me!

Dan wordt het nu tijd voor de inhoud van de cursus.

Waar bestaat de Vastgoed Academy cursus uit?

Voordat Martijn de Vastgoed Academy oprichtte, volgde hijzelf ook allerlei cursussen en trainingen om het vak te leren. Hoewel hij hier veel over leerde ontbraken er volgens hem toch een paar belangrijke dingen. Zo miste hij de wat meer praktische kant van het verhaal en was de nazorg vaak nihil. Deze belangrijke aspecten nam hij mee tijdens het creëren van zijn eigen cursus. In de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg draait het voornamelijk om actie. Je leert datgene wat nodig is zodat je precies weet welke stappen je moet zetten. En wat betreft de nazorg lijkt het wel goed te zitten gezien de inhoud van de cursus.

Bij aanschaf van de cursus ontvang je het volgende:

* Vrijheid Vastgoed

Allereerst bevat de Vastgoed Academy de Vrijheid Vastgoed cursus. Dit is momenteel de beste en complete vastgoedcursus van Nederland en bestaat uit meer dan 20 uur aan videomateriaal. In de video’s wordt je helemaal klaargestoomd om als vastgoedbelegger te kunnen beginnen. Gezien de resultaten die reeds zijn behaald, valt de Vrijheid Vastgoed cursus ook wel onder de noemer “bewezen systemen”. In principe geldt dat iedereen die deze kennis toepast, actie onderneemt én de juiste mindset heeft, het systeem werkt.

De trainingen zijn al op een eerder moment opgenomen zodat je ze in je eigen tempo kan terugkijken waar en wanneer je wilt.

* Wekelijkse groepscoaching

Ook inbegrepen in de Vastgoed Academy zijn de wekelijkse groepscoaching sessies. Na het kijken van de video’s en het nemen van de eerste stappen, kan ik mij voorstellen dat je graag een beroep wilt kunnen blijven doen op Martijn. Je bent nieuw in vastgoedwereld en de stof is misschien allemaal nog redelijk vers, coaching lijkt me dan meer dan welkom.

De groepscoaching is speciaal bedoeld om jou te helpen, te motiveren en te inspireren. Tijdens dit soort momenten kan je live vragen stellen en worden deze beantwoord door Martijn. Ook wordt je op de hoogte gesteld van de nieuwste strategieën en tactieken en kan iedereen zijn successen delen.

Er worden ook regelmatig gastsprekers uitgenodigd over onderwerpen zoals crowdfunding, mindset, belasting, financiering en meer. Ook deze calls worden opgenomen zodat je ze altijd kunt terugkijken.

* Community membership

Bij het aanschaffen van de cursus wordt je automatisch ook lid van het Vastgoed Academy forum (Support Community). Nu is de wekelijkse groepscoaching heel belangrijk, maar je wilt natuurlijk op elk moment van de dag een vraag kunnen droppen. Bij de Support Community van Vrijheid Vastgoed kan dat gelukkig, want het forum is 24/7 bereikbaar.

Dat je op elk moment vragen kunt stellen is leuk, maar het gaat er natuurlijk om dat je een snel en passend antwoord krijgt op je vraag.

Nu is de Community gelukkig behoorlijk actief en het fijne is dat niet alleen Martijn het advies kan geven, maar ook leden die al meer ervaring hebben. Sommige leden hebben ondertussen al een aardig portfolio opgebouwd waardoor hun kennis is vergroot.

Op deze manier leer je van elkaar en kan de community ook heel stimulerend werken. Ook al zal de actie natuurlijk altijd vanuit jezelf moeten komen, toch krijg je bij de Community het gevoel dat je er niet alleen voorstaat.

* De Cashflow Calculator

De Cashflow Calculator is een belangrijke en handige tool waarmee je heel snel kunt beoordelen of je een huis (of een ander vastgoedobject) wel of niet moet kopen. Het scheelt jezelf een hoop tijd en het geeft je de benodigde informatie. Met die informatie weet je hoe je het maximale rendement kunt halen uit jouw toekomstige vastgoed.

Je beslissingen zijn daarmee onderbouwd en gebaseerd op cijfers. Je kan dus snel en makkelijk zien hoeveel winst je zal maken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de BAR en de NAR (Bruto/Netto Aanvangs Rendement) en het rendement op eigen vermogen. Met de Cashflow Calculator kan je ook snel de kosten berekenen en de maandelijkse huuropbrengst.

* Hefboom Roadmap

Je hebt een pand op het oog, maar welke vorm van financiering past daar het beste bij? De Hefboom Roadmap is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Het gaat erom dat je een financiering goed in kaart brengt. Dus hoeveel LTV (Loan To value) neem je en welk rentepercentage zit daar aan vast? Hoeveel eigen middelen heb je nodig? Én welke hypotheek kies je en hoe lang wordt de looptijd?

Allemaal belangrijke gegevens die je duidelijkheid verschaffen over je maandelijks cashflow. Ook wordt je vermogensopbouw door de aflossing op lange termijn inzichtelijk. Door dit inzichtelijk te maken ben je instaat om de beste keuzes te maken die uiteraard zullen zorgen voor het beste rendment.

* De Kennisbank

Elk onderdeel van de Vastgoed Academy is een belangrijke toevoeging. Zo ook de Kennisbank. Wanneer je bepaalde onderwerpen rustig wilt bestuderen, dan kan je uit de Kennisbank deze documenten raadplegen. Momenteel bevat het al ruim 70 documenten en er worden geregeld nieuwe aan toegevoegd.

Dit zijn waardevolle documenten zoals stappenplannen, begrippenlijsten, formules, checklisten en koopaktes. Maar bijvoorbeeld ook documenten die gaan over wet- en regelgeving. Zo is alle kennis beschikbaar en ben je goed op de hoogte.

* Meetups & exclusieve uitnodigingen

Martijn organiseert geregeld events waarin jij als lid ook voor wordt uitgenodigd. Tijdens de Coronaperiode gingen deze events natuurlijk niet door, maar inmiddels mogen we elkaar in groepen weer ontmoeten. Meestal vier keer per jaar organiseert hij een event waarin soms gastprekers aan het woord komen. De samenkomsten zijn echt bedoeld om te netwerken en natuurlijk loopt Martijn er zelf ook rond.

Investeren in vastgoed nog razend populair

Ondanks dat de huizenprijzen al voor langere tijd stijgen, zie je de interesse om vastgoed te kopen nauwelijks afzwakken. Veel mensen willen nog steeds verhuizen, maar er is nu eenmaal krapte op de woningmarkt. Dat leidt uiteraard tot prijsstijgingen van huizen en ander vastgoed en overbieden in zo’n beetje de norm geworden.

Geld investeren in vastgoed is nu misschien niet het beste moment. Maar je kan ook op andere manieren investeren in vastgoed, ook wanneer je weinig geld hebt! Welke mogelijkheden dit zijn, lees je hier!

Feit is wel dat investeren in vastgoed over een langere periode in de meeste gevallen rendement oplevert. Naar alle waarschijnlijkheid gaan de huizenprijzen ook wel weer een keertje dalen, maar de correcties zijn niet zo groot zoals het geval is bij aandelen of crypto. In de video hieronder is Martijn van den Berg te gast in de 100% inspiratie podcast. Martijn legt o.a. uit waarom het juist wel slim is om te beleggen in vastgoed.

Sowieso is het een hele inspirerende podcast. Je krijgt een perfect beeld van hoe het is om starten met beleggen in vastgoed. Ook weet je na het kijken van de video direct of vastgoed iets voor jou is. Wel zo handig!

De Vastgoed Academy ervaringen

Iets waar consumenten de laatste tijd vaker voor worden gewaarschuwd, zijn nepreviews. Het gaat voornamelijk om webshops die valse neprecencies plaatsen om consumenten sneller over te halen. En juist die reviews en ervaringen van anderen zijn voor consumenten vaak van doorslaggevende factor. Het kabinet gaat dit gelukkig verbieden.

Naast deze 18 testimonials die op de homepage van de Vastgoed Academy te beluisteren zijn, zijn er verder geen ervaringen te vinden. Normaal gesproken vind je op Trustpilot genoeg ervaringen van producten. Kan je daar uit concluderen dat Martijn geen honderden nepreviews heeft geplaatst? Ja waarschijnlijk wel, want anders waren we ze wel op het internet tegengekomen.

Opmerking: de neprecencies waar het over gaat zijn voornamelijk op de websites van de webshops zelf gezet. Trustpilot komt in dit verhaal niet voor.

Aan de andere moet je misschien ook niet te snel afgaan op de mening van een ander. Gaat het om de aanschaf van scheermesjes, dan weet je uiteindelijk pas hoe deze mesjes scheren wanneer je zelf gebruikt. Vallen de mesjes tegen dan is de schade niet al te groot, maar wil je in een cursus investeren dan ben je meestal iets voorzichtiger.

De Vastgoed Academy eigen ervaring

Ik ben het met je eens, als je zegt dat je het beste een review kunt schrijven op het moment dat je het product ook zelf hebt gekocht. Ik zeg je heel eerlijk dat ik de cursus (nog) niet heb gevolgd. Zelf ben ik met andere manieren van (online) geld verdienen bezig, maar ik vind vastgoed wel interessant, alleen ben ik er zelf nog niet klaar voor.

Wat ik wel heb gedaan in deze review is zoveel mogelijk feitelijke informatie verzamelen over de Vastgoed Academy. Ik heb hier Martijn ook over gemaild. Op deze manier geef ik je een helder beeld over vastgoed en in het bijzonder de Vrijheid Vastgoed cursus. Jij moet ten slotte voor jezelf bepalen of jij wilt investeren. En dan niet alleen in de cursus zelf, maar in echt vastgoed!

Mocht je nu twijfelen om de stap te zetten om te gaan (leren) beleggen in vastgoed ? Dat is niet erg, een andere manier om in vastgoed te beleggen kan door middel van beleggen in REIT’s (Real Estate Investment Trusts). Je investeert in vastgoed zonder eigenaar te worden. Wil je hier meer over weten? Ik heb daar een mooi artikel over geschreven en die kan je hier lezen.

De belangrijkste voor- en nadelen van de Vrijheid Vastgoed cursus heb ik nog even op een rijtje gezet.

  • Ruim 20 uur aan videomateriaal (in eigen tempo terugkijken).

  • Levenslange toegang.

  • Wekelijkse groepscoach.ing

  • Support Community.

  • Allerlei tools, checklisten, stappenplannen en koopaktes etc.

  • Je investeert in jezelf en in je toekomst.

  • Je bouwt vermogen op.

  • Geen snelle-rijk-worden-methode.

  • Vastgoed hebben betekent veel verantwoordelijkheid.

Conclusie

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de Vastgoed Academy en weet je wat je kan verwachten van de Vrijheid Vastgoed cursus. Ik ben ervan overtuigd dat je van elke cursus wel iets kan leren, alleen begint het avontuur daar pas. Uiteindelijk draait het om actie en is het belangrijk om helder te hebben wat jouw doel is met vastgoed.

Ben je er nog niet uit wat je wilt gaan doen? Ik zou zeggen download dan of het gratis e-boek of meld je aan voor een gratis training van Martijn. Op deze manier kan je de wereld van vastgoed goed tot je laten doordringen en kan je beste keus voor jezelf maken.

Ben je al lang overtuigd dat de Vastgoed Academy de beste vastgoedcursus van Nederland aanbiedt? Hak dan de knoop door en meld je hieronder aan! Succes!

De Vastgoed Academy ervaringen

Leren hoe je een vastgoedimperium opbouwt?

Kies dan voor de Vastgoed Academy en start met de cursus Vrijheid Vastgoed!

JA, IK WIL LEREN BELEGGEN IN VASTGOED!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *