Geld lenen met spoed: met BKR & laagste rente

Let op! Geld lenen kost geld!

Geld lenen met spoed: met BKR & laagste rente

Heb je direct geld nodig, dan kun je tegenwoordig terecht bij online kredietverstrekkers. Via verschillende aanbieders kan je geld lenen met spoed, ook met BKR en met de laagste rente. Of je nu een lening wilt aanvragen als particulier of als bedrijf, de slimme software waar kredietverstrekkers gebruik van maken, maken het mogelijk om binnen 24 uur goedkeuring te krijgen.

Geld lenen met spoed is dus absoluut mogelijk, alleen dien je echter te voldoen aan een aantal voorwaarden. Wil je met spoed geld lenen? Dan moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je een inkomen hebt. Vaak geldt hier: hoe meer inkomen, des te meer geld er kan worden geleend.

Om in aanmerking te komen voor een lening zijn er aantal punten waar je rekening mee moet houden. Op de eerste plaats, dat geld lenen geld kost, een lage rente is daarom zeer gewenst. Maar waar kan je momenteel goedkoop geld lenen en welke documenten moet je indienen? Om op je weg te helpen zetten we de belangrijkste informatie uiteen!

Geld lenen met BKR

In eerste instantie is het van belang om onderscheidt te maken tussen verschillende termen. De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat elke lening wordt geregistreerd bij het BKR. Dit klopt! Er is echter wel één uitzondering. De enige mogelijkheid om geld te lenen zónder BKR registratie is door middel van een minilening. Zo’n minilening bedraagt dan maximaal €250 en dient binnen 30 dagen te worden afgelost.

Is een lening hoger dan €250, dan zal de lening altijd worden geregistreerd. Kun je dan wel geld lenen met BKR? Wel, dat hangt af van de registratie. Zijn er in het verleden betalingsproblemen geweest bij een eerdere lening, dan is er sprake van een negatieve BKR registratie. Is een lening juist keurig afgelost, dan staat er een positieve registratie achter je naam.

Geld lenen met een negatief BKR is dus in de meeste gevallen niet mogelijk. Bij een enkele kredietverstrekker kan dit wel, zij vinden vooral je huidige financiële situatie belangrijk en zijn van mening dat iedereen een tweede kans verdient. Geld lenen met een negatief BKR kan in principe alleen bij Qeld bedrijfsleningen >>.

Er is nog een uitzondering op de regel: sommige aanbieders hebben een vrijstelling en hoeven geen vergunning te hebben van de AFM.

Dit betekent dat de Autoriteit Financiële Markten niet meekijkt en de aanbieders dus ook geen meldingsplicht hebben bij het BKR. Bridgefund, een bekende aanbieder van zakelijke leningen, is zo’n partij en hoeft geen BKR registratie uit te voeren.

Met spoed geld lenen zonder BKR toetsing

Een lening aanvragen zonder BKR is dus niet mogelijk. Wanneer iemand een lening aanvraagt zal een kredietverstrekker altijd een BKR toetsing doen. Een kredietverstrekker doet dit om te beoordelen of het geleende geld kan worden terugbetaald. Kan degene die een lening aanvraagt niet aantonen dat hij of zij salaris verdient, dan wordt er géén lening verstrekt.

Wil je toch met spoed geld lenen zonder BKR toetsing? Dan geldt ook hier weer als enige uitzondering; de minilening. Men kan dus alleen via een minilening (tot €250) geld lenen zonder BKR registratie en zonder BKR toetsing.

Alleen het aanbod is niet groot, sterker nog, in Nederland kun je voor een minilening (tot €1.000) enkel terecht bij Saldodipje. Saldodipje is Europees marktleider op het gebied van het verstrekken van minileningen en is al sinds 2005 actief. Punt is alleen wel dat je altijd een garantsteller dient aan te wijzen, voldoet de garantsteller niet aan de gestelde voorwaarden, dan volgt er een boete.

Ben je er zeker van dat iemand garant staat voor jou en wil je bijvoorbeeld maar een paar honderd euro lenen, dan is Saldodipje op zich een prima keus.

Met spoed geld lenen particulier

Een hele andere manier om een BKR registratie en toetsing te ontlopen is door middel van een onderhandse lening. Hierbij leen je geld van bijvoorbeeld vrienden of familie en worden er onderling afspraken gemaakt. Nu zijn kredietvertrekkers instaat om snel een lening te verstrekken, maar kun je ook met spoed geld lenen ván een particulier, zoals van een vriend of familielid dus.

Dit tussenkopje kan ook anders worden geïnterpreteerd, namelijk: met spoed geld lenen áls particulier. Zoek je als particulier een lening, dan krijg je te maken met consumptief krediet. Consumptief krediet is gewoon een verzamelnaam voor verschillende kredieten voor privégebruik. Een minilening of persoonlijke lening zijn hier voorbeelden van.

Zo’n persoonlijke lening kan normaal gesproken niet worden gebruikt als zakelijke financiering, daarvoor kun je alleen terecht bij kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van zakelijke leningen.

Tip: ben je op zoek naar een lening tussen de €1.000 en €7.000, bekijk dan eens Bondora. Bondora is een bekend peer-to-peer platform uit Estland en bestaat al sinds 2008.

 

Bondora verstrekt enkel persoonlijke leningen, maar het voordeel is dat je zo’n lening ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het starten van een bedrijf. Een lening bij Bondora is eigenlijk voor elk doel te gebruiken. Bovendien is een lening bij Bondora ongedekt waardoor er geen garantsteller hoeft worden aangewezen.

1000 euro lenen

Er zijn talloze redenen waarom mensen geld willen lenen met spoed. Uiteraard weet ik jouw reden niet en weet ik ook niet welk bedrag je graag zou willen lenen. Maar wat ik wel weet is dat je bij een bedrag vanaf €1000 beter niet voor Saldodipje kunt kiezen. Ook al kun je bij Saldodipje maximaal €1.800 lenen, Bondora is een betere optie.

Niet alleen omdat je bij Bondora geen garantsteller hoeft aan te wijzen, maar ook omdat Bondora zelf geen geld leent van een bank. De meeste kredietverstrekkers lenen zelf ook geld bij een bank om leningen te kunnen verstrekken. Niet dat dit gevaarlijk ik, maar wanneer de marktrente op staatsleningen stijgt, betaal je als consument ook meer rente.

Bondora leent in dit geval dus geen geld, maar haalt geld op bij investeerders. De investeerders krijgen een percentage voor het uitgeleende geld en Bondora financiert met dat geld allerlei leningen aan particulieren. De rente ligt hierdoor iets lager vergeleken met Saldodipje.

Bondora cijfers: om je een idee te geven, Bondora telt momenteel al zo’n 219.000 investeerders. Samen hebben deze investeerders ruim €782 miljoen belegd. Bondora heeft daarmee al aan meer dan 1.374.000 mensen een lening verstrekt.

Geld lenen met spoed (laagste rente)

Wil je met spoed geld lenen, dan is Bondora een goede optie. Alleen de leenruimte is beperkt, namelijk maximaal €7.000. Is er een grotere financieringsbehoefte, dan zal je moeten aankloppen bij andere partijen. Voordat ik hier verder op inga, even een kort overzichtje bij wie je het goedkoopst geld kunt lenen.

De volgorde in rente is van laag naar hoog.

 • Vrienden familie. Zij kunnen als enige een lening verstrekken zonder rente. Wil je kleine bedragen lenen, dan is deze optie wel één om over na te denken. Bij grotere bedragen wordt het lastiger en zullen er goede afspraken moeten worden gemaakt en worden vastgelegd. Officieel is het ook verplicht om een marktconforme rente te betalen bij een onderhandse lening die schriftelijk is vastgelegd.
 • Via een traditionele bank. Banken verstrekken tegenwoordig vooral aan bedrijven minder snel een lening. De aanvraagprocedures zijn vaak verouderd en traag en bovendien hebben banken te maken met strenge richtlijnen m.b.t. het verstrekken van leningen. Het kan zo zijn dat een lening aanvraag bij een bank na vier weken wordt afgewezen. Zeker niet prettig wanneer je met spoed geld wilt lenen.
 • Persoonlijke lening of zakelijke lening. Via alternatieve kredietverstrekkers zoals Saldodipje en Bondora betaal je een hogere rente. Voor een persoonlijke lening is er een maximale rente. Dit is wettelijk vastgelegd en bedraagt momenteel 12%. Voor een bedrijfsfinanciering ligt de rente gemiddeld een stukje hoger, bovendien is de maximale rente voor een zakelijke lening niet vastgelegd.

Krediet Groep Nederland als slimme oplossing

Wil je geld lenen met spoed, maar is die €7.000 te weinig? Raadpleeg dan eens Krediet Groep Nederland. Krediet Groep Nederland is een Nederlandse aanbieder en kun je zien als een bemiddelingspartij.

Bij Krediet Groep Nederland werken ze samen met verschillende banken en andere aanbieders. Het bedrijf verstrekt als sinds 1999 leningen aan consumenten en startende ZZP’ers.

Doordat zij bemiddelen voor verschillende banken zijn zij altijd instaat om de laagste rente te bieden. Momenteel is dat 3,6%. Maar let wel, rentepercentages kunnen elk jaar veranderen, de percentages zijn namelijk afhankelijk van de rentetarieven in de markt.

Wil je een persoonlijke lening afsluiten en heb je een financieringsbehoefte van minimaal €5.000? Dien dan gratis en vrijblijvend een aanvraag in bij Krediet Groep Nederland. Via deze aanbieder kun je gemakkelijk goedkoop geld lenen inclusief de best voorwaarden.

Waar kun je een lening voor gebruiken?

Lenen bij Krediet Groep Nederland betekent geld lenen mét BKR, het gaat namelijk om leningen boven de €250 en deze zullen dus altijd worden geregistreerd. Geld lenen met een negatief BKR is in de meeste gevallen niet mogelijk, behalve wanneer een negatieve registratie is verlopen.

Op het moment dat een kredietaanbieder een kredietovereenkomst beëindigt, worden gegevens over de registratie vijf jaar bewaard. Dit zijn kredietverstrekkers verplicht. Na die vijf jaar wordt een negatieve registratie verwijderd en kan men weer in aanmerking komen voor een lening.

Waar kun je een lening bij Krediet Groep Nederland voor gebruiken?

 • Auto

 • Boot

 • Motor

 • Woning verbetering

 • Tiny house financieren

 • Overname lopend krediet

 • Restschuld financieren

 • Aanschaf van een woning

 • Belasting betalen

 • Zakelijk doel

 • Of gewoon voor extra financiële ruimte

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Je kan geld lenen als particulier voor bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto. Maar het kan ook zo zijn dat er een nieuwe bedrijfswagen moet komen, in dit geval leen je geld voor een zakelijk doel.

Particulier geld lenen voor een woningverbetering? Ook dat kan natuurlijk! Een mooie bijkomstigheid is juist dat de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar is, mits het geld ook echt wordt gebruikt voor het verbeteren van de woning. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud, verbouwing of de aanschaf van een woning, maar ook voor het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp.

Verder is het belangrijk om te weten dat de totale kosten van een lening lager zijn bij een korte looptijd. Aan de andere kant wordt er soms ook een lagere rente afgesproken wanneer het leenbedrag groter wordt. Bij het aflossen van een lening heb je de keuze uit een looptijd van 12 tot 120 maanden. Daarnaast kan je een lening via Krediet Groep Nederland altijd boetevrij eerder aflossen.

Goedkoop geld lenen met de laagste rente?

Vergelijk leningen via Krediet Groep Nederland en kies de laagste rente voor je persoonlijke lening

Vraag direct een lening aan

Geld lenen met spoed (zakelijke lening)

Heb je een onderneming en wil je snel geld lenen omdat je een belangrijke investering wilt doen of gewoon een dipje moet overbruggen? Dan zal er een zakelijke lening moeten worden afgesloten. In Nederland zijn er aantal kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van bedrijfsleningen. Bij deze aanbieders kan je soms wel tot €1 miljoen lenen.

Afhankelijk van de omzet en de huidige financiële situatie van een bedrijf wordt er een leenbedrag vastgesteld. Het eerder genoemde Qeld bedrijfsleningen is zo’n aanbieder. Andere belangrijke spelers in deze markt zijn Swishfund en het eerdergenoemde Bridgefund. Via deze kredietverstrekkers kun je met spoed geld lenen zonder al teveel gedoe.

In principe hoef je als onderneming weinig documenten aan te leveren. Wel stellen Swishfund en Bridgefund drie belangrijke voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening moet een bedrijf namelijk minimaal 12 maanden in business zijn, ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en moet de jaaromzet €50.000 bedragen.

Gratis offerte opvragen

Op het moment dat je geld wilt lenen met spoed, kan dat betekenen dat de nood hoog is. Dit kan zowel privé als zakelijk het geval zijn. Zeer prettig is het dan wanneer je snel een aanvraag kunt doen. Via de bekende kredietverstrekkers krijg je gelukkig binnen een paar uur al uitsluitsel en eventueel een offerte op maat.

Een lening aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend, dat geldt voor alle kredietverstrekkers die in dit artikel zijn genoemd.

Of je nu privé geld wilt lenen of op zoek bent naar een zakelijke lening, het is wel goed om even uit te zoeken hoe het allemaal werkt. Hopelijk heb ik je met deze informatie op weg kunnen helpen!

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *