Alternatief Saldodipje [minilening]: een overzicht

Let op! Geld lenen kost geld
Saldodipje minilening

Momenteel zijn er een hoop partijen die consumptief krediet aanbieden. Saldodipje is er één van. Alleen, misschien wil of kun je niet bij deze kredietverstrekker geld lenen en zoek je daarom een alternatief voor Saldodipje.

Wat zijn op dit gebied dan precies de mogelijkheden? Is er een goed alternatief voor Saldodipje?

Het is goed om de opties te bekijken, Saldodipje is namelijk niet in alle gevallen de juiste keus. Hoe dat precies zit zal ik uitleggen en zal ik je vervolgens een aantal alternatieven voorleggen.

Wil je graag een minlening aanvragen omdat je geld nodig hebt? Neem dan even de tijd om dit te lezen, zo kom je niet voor verassingen te staan.

Wat zijn ook alweer de kenmerken van een minilening?

Een minilening, ook wel flitslening of flitskrediet genoemd is een vorm van consumptief krediet. Het is een lening voor privégebruik. Vaak wordt zo’n type lening gebruikt om plotselinge onvoorziene kosten te dekken.

Een flits lening of minilening zoals die van Saldodipje heeft een aantal kenmerken:

 • Een minilening is een klein bedrag (officieel max €1.000)
 • Kenmerkend is de korte aflossingsperiode (max 62 dagen)
 • Er vindt géén BKR registratie plaats
 • Maximale rente is wettelijk vastgelegd (momenteel 14% p.j.)

Bij saldodipje kun je een minilening upgraden naar een pluslening van maximaal €1.800.

Ben je toevallig op deze pagina gekomen, maar zoek je een zakelijke lening i.p.v. een consumenten lening? Ontdek dan eens Qeld bedrijfsleningen of vergelijk meerdere aanbieders op Kompar.nl.

Saldodipje minilening

Aangezien je een alternatief zoekt voor Saldodipje, neem ik aan dat je een minilening wilt afsluiten. Saldodipje is Europees markteider op het gebied van het verstrekken van minileningen. Dit doen zij al sinds 2005. Als consument kun je bij Saldodipje een lening afsluiten van minimaal €100 tot een maximumbedrag van €1.800.

Het aantal aanbieders dat minileningen aanbiedt in Nederland is trouwens niet groot. Sterker nog, het aanbod is beperkt. Maar wil je snel een klein bedrag lenen omdat je gewoon een onverwachte rekening moet betalen, dan kan zo’n minilening of flitslening uitkomst bieden.

De meeste kredietverstrekkers accepteren echter alleen lening aanvragen vanaf €5.000, dat is dus niet zo handig wanneer je slechts een klein bedrag nodig hebt. Geld lenen kost immers geld.

Wel of niet Saldodipje kiezen?

Zoek je een alternatief voor Saldodipje om welke reden dan ook, let dan toch even goed op het volgende. Misschien dat Saldodipje in jouw situatie namelijk toch de beste oplossing is.

Saldodipje kan heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een paar honderd euro wilt lenen en niet méér dan €1.800 nodig hebt. Wil je dus snel geld lenen zonder al teveel gedoe, dan kan je in een mum van tijd bij Saldodipje een minilening aanvragen.

Alleen, en dit is heel belangrijk, je dient een garantsteller aan te wijzen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar vraag je bij Saldodipje een minilening aan, bekijk dan eerst of je een persoonlijk garantsteller kunt aanwijzen. Deze persoon belooft in werkelijkheid aan jou en Saldodipje, garant te staan voor jouw lening. De garantsteller moet hierbij aan een aantal voorwaarden voldoen.

In wezen gaat het erom dat je een garantsteller aanwijst die voldoet aan de juiste voorwaarden. Binnen 5 dagen, na het aanvragen van een lening, moet je een garantsteller aanwijzen. Doe je dit niet, dan kan er een boete volgen. Dit is dus een belangrijk aandachtspunt.

Saldodipje alternatief

Wil je een minilening aanvragen, dan zou ik eerst ook kijken naar andere mogelijkheden. Mensen die sowieso structureel maandelijks geld tekort komen en snel een minilening willen afsluiten, raad ik liever aan om te kijken naar de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de rijksoverheid en gemeente.

Kijk hier voor meer informatie op rijksoverheid.nl voor ondersteuning bij een laag inkomen.

Geld lenen kost namelijk geld en het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen die het financieel al moeilijk hebben, nog meer in de problemen komen doordat ze een lening niet kunnen terugbetalen.

Overigens is het zo dat je niet zomaar een lening kunt afsluiten. Betrouwbare kredietverstrekkers beoordelen heel secuur of een aanvrager de financiële middelen heeft om een lening te kunnen terugbetalen.

In veel gevallen lenen mensen geld omdat er iets moet worden gefinancierd. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of voor de aanschaf van een nieuwe auto.

 

Er is niet voldoende geld beschikbaar en daarom vraagt men een lening aan. Heeft de aanvrager genoeg inkomsten? Dan krijgt de persoon hoogstwaarschijnlijk goedkeuring.

 

Wil je ook geld lenen voor een grote en belangrijke uitgave en zoek je een alternatief voor Saldodipje? Bekijk dan eens de volgende opties.

A) Santander

Santander lening

Wil je een klein bedrag lenen, dan is Santander een goed alternatief voor Saldodipje. Zoals gezegd bieden de meeste kredietverstrekkers leningen aan vanaf €5000, maar bij Santander kan dat al vanaf €1.000.

Santander is een bekende Spaanse bank en vormt een onderdeel van de Santander Group. De consumentenfinancieringstak die in Nederland consumentenleningen aanbiedt, heet officieel Santander Consumer Finance SA. Santander heeft zich niet alleen in Nederland gevestigd, maar is ook aanwezig in 16 andere Europese landen, plus Canada en China.

Santander biedt hoofdzakelijk consumentleningen en autofinancieringen aan en doen dat al sinds 1992. Santander staat voor veilig, betrouwbaar en eenvoudig lenen. Online kun je een lening aanvragen en ontvang je direct een offerte in je e-mail. Een lening bij Santander begint bij €1.000 en kan maximaal €50.000 bedragen.

Wat heb je nodig voor het aanvragen?

Een Santander lening aanvragen is heel eenvoudig, maar er gelden natuurlijk wel een aantal voorwaarden om een persoonlijke lening te krijgen.

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • De aanvrager woont in Nederland
 • In het bezit van een geldig identiteitsbewijs
 • Vaste inkomsten uit loon of eventueel uitkering

Belangrijkste in deze is dat Santander een inschatting maakt of en hoeveel geld iemand kan lenen. Zo vraagt Santander om een bankafschrift of een recente loonstrook om te beoordelen of het verantwoord is om een lening te vertrekken.

Voordelen Santander

 • Minilening zonder garantsteller

 • Betrouwbare partij (gemiddeld een 8!)

 • Geen verborgen kosten

 • Boetevrij eerder aflossen

 • Toezicht door de AFM (Autoriteit Financiële diensten)

Nadelen Santander

 • Hoge rente (niet hoger dan maximaal wettelijk is vastgelegd, maar er zijn goedkopere alternatieven)

 • Lange looptijden, kortste looptijd is 24 maanden

Alternatief Saldodipje

B) Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland

Een ander goed alternatief voor Saldodipje is Krediet Groep Nederland. Deze Nederlandse kredietvertrekker met een AFM-vergunning bemiddelt voor verschillende banken waardoor zij een scherpe rente kunnen bieden.

Net zoals Santander biedt Krediet Groep Nederland persoonlijke leningen aan. Met een persoonlijke lening kun je vaak een groter bedrag lenen en kun je kiezen uit een langere looptijd. Bovendien is de rente op een persoonlijke lening lager vergeleken met een minilening van bijvoorbeeld Saldodipje.

Bij Krediet Groep Nederland kun je lenen vanaf €5.000. Wil je slechts een klein bedrag lenen, dan kun je wellicht beter voor een Saldodipje minilening kiezen, maar dat is dus even afhankelijk van jouw financieringsbehoefte.

Welke voorwaarden gelden er?

Bij Krediet Groep Nederland kun je online binnen een paar minuten een lening aanvragen, maar welke voorwaarden stellen zij?

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • In het bezit van een geldig paspoort of identiteitsbewijs
 • Je hebt een vast inkomen
 • Ook mensen met een pensioenuitkering komen in aanmerking voor een lening

Ben je ZZP’er of wil je voor jezelf beginnen? Dan is het niet mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten. Gelukkig kun je in zo’n situatie aankloppen bij Krediet Groep Nederland!

Voordelen Krediet Groep Nederland

 • Betrouwbaar snel geld lenen

 • Lenen tegen de laagste rente

 • Exellente service

 • Lening zonder garantsteller

 • Keus uit verschillende looptijden (tussen de 12 en 120 maanden)

 • Boetevrij eerder aflossen

Nadelen Krediet Groep Nederland

 • Geld lenen met een negatief BKR is niet mogelijk

Een negatieve BKR registratie is in de meeste gevallen terecht, maar er zijn helaas ook Nederlanders die een onterechte negatieve BKR registratie achter hun naam hebben staan en daardoor geen geld kunnen lenen. Coderingvrij.nl geeft gratis en vrijblijvend advies m.b.t. het verwijderen van een negatieve codering.

Overzicht aanbieders

Wil je een minilening aanvragen, maar zoek je een alternatief voor Saldodipje, dan ga je die in Nederland niet vinden. Officieel gezien is Saldodipje momenteel namelijk de enige flitskrediet aanbieder.

Maar was je oorspronkelijk toch van plan om minimaal €1.000 euro te lenen? Dan zijn Krediet Groep Nederland en Santander een goed alternatief voor Saldodipje.

Om de aanbieders goed met elkaar te vergelijken heb ik ze hieronder in een overzicht gezet.

KredietverstrekkerSaldodipjeKrediet Groep
Nederland
Santander
Type leningMinileningPersoonlijke leningPersoonlijke lening
Minimale lening€100€5.000€1.000
Maximale lening€1.800€75.000€50.000
Laagste rente*13,67%7,8%%12,5%
Maximale rente14%10,8%14%
Looptijd30 – 62 dagen12 – 120 maanden24 – 72 maanden
Boetevrij eerder
aflossen
n.v.t.JaJa
BKR registratieNeeJaJa
Gratis aanvragenJa JaJa
Direct aanvragen >>Direct aanvragen >>Direct aanvragen >>

*Naast dat de rente per aanbieder verschilt, wordt de hoogte van de rente ook bepaald door het leenbedrag en door de kredietscore. Hoe beter je kredietwaardigheid des te lager de rente zal zijn.

Belangrijke punten bij geld lenen

Een persoonlijke lening of minilening aanvragen is in werkelijkheid heel makkelijk. Een lening krijgen daarentegen is een ander verhaal. Ook krijg je bijvoorbeeld te maken met een aantal verplichten. Ga je geld lenen, dan zijn er aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Aflossen

Ook al zal een kredietverstrekker een kredietcheck doen om te bepalen of het verantwoord is om een lening te verstrekken, het helpt ook om voor jezelf in te schatten of je de (extra) lasten van de lening makkelijk kunt en wilt dragen. Met een persoonlijke lening los je maandelijks een vast bedrag af en dat bedrag zal je gedurende de looptijd misschien hard nodig hebben voor andere zaken.

Looptijd keuze

Bij een persoonlijk lening kun je zelf de looptijd bepalen. Althans, je hebt keus uit een aantal verschillende termijnen. In principe is het zo dat hoe sneller je aflost, des te minder je betaalt voor de lening. Een lening bij Krediet Groep Nederland is dus bijvoorbeeld goedkoper met een looptijd van 12 maanden i.p.v. een lening met een looptijd van 60 maanden.

Rente

Zoals ik al eerder heb genoemd is de maximale rente op consumenten leningen wettelijk vastgelegd. Momenteel is dat 14% per jaar, maar de overheid kan de rente dus aanpassen. Ga je zelf op zoek naar andere aanbieders let dan goed op de rente. Een te lage rente is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn.

Verandert er iets, geef het aan

Op het moment dat je een betalingsverplichting aangaat los je maandelijks een deel van je lening af. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat je, om wat voor reden dan ook, niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen. Maar geef dat altijd vroegtijdig aan! Een kredietverstrekker zal altijd meedenken voor een oplossing en het waarderen wanneer je openkaart speelt.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Vaak worden er leningen afgesloten vanwege verbouwingsplannen of omdat men wilt verduurzamen. In dat geval is een lening vaak niet alleen noodzakelijk, maar ook nog eens voordelig. De rente op een persoonlijke lening is namelijk aftrekbaar. Gebruik je een lening dus daadwerkelijk voor een woningverbetering, dan profiteer je dus van fiscaal voordeel!

Sparen of lenen?

Aangezien geld lenen geld kost en sparen geld oplevert, is het altijd goed om een afweging tussen sparen en lenen te maken. Alleen, heb je aan het einde van de maand geen geld over om te sparen en gaat je wasmachine stuk? Tja, dan valt er weinig af te wegen.

Maar kun je maandelijks wel een bedrag sparen en is de uitgave die je wilt doen niet urgent? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om te sparen. Zo sparen veel Nederlanders bijvoorbeeld via Raisin omdat je daar een veel hogere rente krijgt. Vergeleken met onze Nederlandse banken scheelt dat soms al 2%.

Wil je meer weten over sparen? Lees daarvoor: Hogere rente op spaarrekening: in 3 stappen

Alternatief Saldodipje – Conclusie

Als we het hebben over Saldodipje, dan hebben het over een minilening. Andere flitskrediet aanbieders zijn er in Nederland niet. Wat betreft de minilening is er dus geen alternatief voor Saldodipje.

Uiteraard zijn er naast een Saldodipje minilening andere mogelijkheden om geld te lenen. Dit gebeurt vaak in de vorm van een persoonlijke lening. Twee goede alternatieven voor Saldodipje zijn Krediet Groep Nederland en Santander. Bij deze kredietverstrekkers kun je betrouwbaar snel geld lenen.

Overigens krijg je niet zomaar een lening, er wordt namelijk altijd een kredietcheck gedaan, maar weeg voor jezelf goed af of een lening echt noodzakelijk is.

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Uit dezelfde categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *