1000 euro lenen: via Bondora of Saldodipje?

Verantwoord & snel geld lenen

Let op! Geld lenen kost geld
1000 euro lenen: via Bondora of Saldodipje?

Geld tekort kan voor zeer stressvolle momenten zorgen. Om iets meer lucht te krijgen kan een bedrag als 1000 euro al een boel schelen. Wil je ook graag 1000 euro lenen, maar heb je geen idee waar je dit soort “kleine” bedragen kunt lenen?

Ik laat je zien waar je het beste en voordeligste 1000 euro kunt lenen. Via Bondora of Saldodipje is dat mogelijk, maar wat zijn de verschillen tussen deze twee aanbieders?

Kun jij in jouw situatie beter bij Bondora of Saldodipje geld lenen en welke documenten moet je bijvoorbeeld indienen?

Kortom: een duidelijke en korte uitleg over hoe je op een veilige en goedkope manier 1000 euro kunt lenen, → een bedrag dat bij goedkeuring uiteraard ook nog eens binnen 24 uur op je rekening staat!

Kredietvertrekkers Nederland

Wil je veilig en snel geld lenen? Dan ben je bij een kredietvertrekker als Bondora en Saldodipje aan het juiste adres. Deze online kredietverstrekkers zijn vergeleken met traditionele banken supersnel.

Nu zijn er naast Bondora en Saldodipje meerdere aanbieders op de markt, maar kun je bij dit soort partijen alleen een kredietaanvraag doen vánaf 5000 euro. Een voorbeeld hiervan is Krediet Groep Nederland.

Maar heb je in principe genoeg aan die 1000 euro, dan is het dus niet logisch om 5000 euro te gaan lenen, het bedrag moet immers ook worden terugbetaald. Wil je 1000 euro lenen of zelfs iets meer? Dan heb je in Nederland momenteel dus alleen keus uit Saldodipje of Bondora.

Maar ja, wat zijn de verschillen en wat is de beste optie?

De rente voor consumptief krediet, zoals een minilening of persoonlijke lening is wettelijk vastgelegd. Dit is bedoeld om consumenten te beschermen tegen hoge woekerrentes. Anno augustus 2023 is de rente maximaal 14% per jaar. Aanbieders van dit type lening mogen dus nooit méér kosten in rekening brengen.

Wanneer bij Saldodipje lenen?

Saldodipje minilening

Officieel gezien valt Saldodipje onder de categorie minilening. De kenmerken van een minilening zijn: een klein bedrag lenen (van 100 euro t/m/1800 euro), snel aflossen (dus een korte looptijd → max 62 dagen) en een maximale rente (momenteel 14% per jaar).

Wil je 1000 euro lenen, dan kun je dus aankloppen bij Saldodipje. Alleen, in welke situatie kies je dan voor deze aanbieder? Wel, dat kan om de volgende redenen zijn:

 • Minder dan 1000 euro lenen. Bij Saldodipje kun je ook bedragen onder de 1000 euro lenen. Hoe minder je hoeft te lenen des te beter natuurlijk.

 • Geld lenen zonder BKR registratie. Saldodipje is de enige aanbieder waarbij je geld kunt lenen zonder BKR registratie, zij registreren jouw lening niet.

 • Als je een lening snel wilt aflossen, bijvoorbeeld binnen 2 maanden.

 • Wanneer je een klein bedrag wilt lenen met spoed.

 • Kies alleen voor Saldodipje wanneer je een garantsteller hebt!

Belangrijk: op zoek naar een 1000 euro lening? Ga eerst na of je een persoonlijke garantsteller kunt aanwijzen. Deze persoon belooft als het ware aan jou en Saldodipje om voor de lening op te draaien, mocht jij de lening niet kunnen terugbetalen.

 

De garantsteller moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar kun je geen garantsteller aanwijzen nadat je een lening hebt aangevraagd, dan loop je het risico op een boete. Let daar dus goed op!

Check hier de voorwaarden voor de garantsteller →

Wie of wat is Saldodipje?

Allemaal leuk en aardig zo’n minikrediet afsluiten, maar misschien wil je iets meer weten over Saldodipje, wat ik overigens goed kan begrijpen. Saldodipje maakt in werkelijkheid deel uit van de Multitude Groep en is Europees marktleider in het aanbieden van minileningen. Saldodipje wordt gereguleerd door de AFM.

Het platform is in 2005 opgericht en momenteel in 15 landen actief. Wereldwijd heeft Saldodipje 2 miljoen klanten en krijgt het bedrijf op Trustpilot een beoordeling van gemiddeld 4,3 sterren.

Saldodipje staat voor snel, eenvoudig en betrouwbaar geld lenen.

1000 euro lening, wat kost dat?

Ga je 1000 euro lenen bij Saldodipje, dan betaal je daar natuurlijk rente over. Nu is het zo dat een 1000 euro lening binnen 45 dagen moet worden afgelost. De lening los je in één keer af. Over het geleende bedrag betaal je dus nooit meer dan de wettelijk afgesproken rente, namelijk 14%.

1000 euro lenen: via Bondora of Saldodipje?

Bij Saldodipje betaal je momenteel 1016,22 euro voor een 1000 euro lening.

Wanneer kom je aanmerking voor een lening of met andere woorden: aan welke voorwaarden moet je voldoen?

De aanvrager is:

 • Minimaal 18 jaar
 • Heeft een vast inkomen
 • Woont op een Nederlands adres

Samenvatting Saldodipje

Een lening afsluiten is een serieuze zaak en daarom is het belangrijk dat je niet voor verassingen komt te staan. Wil je 1000 euro lenen dan zijn er aantal zaken waar je op moet letten. Ik heb alle belangrijke punten omtrent Saldodipje besproken, maar vat ze graag nog even samen. Hieronder een overzicht.

 • Saldodipje behoort tot de minilening (min 100 euro max 1800 euro lenen)

 • Enige aanbieder waarbij je snel 100 euro kunt lenen

 • Geld lenen zonder BKR

 • Geld lenen zonder gedoe (geen lastige en trage procedures)

 • Bij akkoord geld binnen 24 uur

 • Maximale rente 14% per jaar

 • Lenen met garantsteller

Saldodipje minilening

Snel 1000 euro lenen zonder BKR?

Via Saldodipje kun je gemakkelijk kleine bedragen lenen zonder al teveel gedoe!

Bezoek direct Saldodipje →

Alternatief Saldodipje

De naam Bondora heb je natuurlijk al voorbij horen komen en is een uitstekend alternatief voor Saldodipje. Maar naast het verschil dat je bij Bondora een groter bedrag kunt lenen, zijn er nog een aantal andere belangrijke verschillen.

Bondora is dus zeker een alternatief voor Saldodipje, sterker nog Bondora is in sommige situaties juist een betere optie. Hoe dat precies zit zal ik meteen uitleggen!

Het voordeel bij Bondora is dat je géén garantsteller hoeft aan te wijzen, deze partij verkies ik daarom boven Saldodipje. Uiteraard doet Bondora een goede kredietcheck en krijg je niet zomaar een lening, wat overigens een veilig en betrouwbaar gevoel geeft.

Wanneer bij Bondora lenen?

Bondora lenen

Ga je bij Bondora lenen, dan sluit je een persoonlijke lening af. De kenmerken van een persoonlijke lening zijn: je leent een vast bedrag (vaak vanaf 5000 euro tot max 75000 euro → bij Bondora vanaf 1000 lenen), langere looptijden (min 12 maanden en max 120 maanden → bij Bondora min 3 maanden tot max 60 maanden) en een maximale vaste rente (momenteel ook 14% per jaar)

Wil je 1000 euro lenen, dan kun je dus ook kiezen voor Bondora. Maar, in welke situaties kies je dan bijvoorbeeld liever om bij Bondora te lenen?

 • Wanneer je minimaal 1000 euro wilt lenen.

 • Bij het lenen van een groter bedrag. Een bedrag tot 7000 euro is mogelijk.

 • Je een lening altijd eerder en zonder kosten wilt kunnen aflossen dan de afgesproken looptijd.

 • Wanneer je een lening zonder onderpand of garantsteller zoekt.

Interessant gegeven: Wil je 1000 euro lenen via Bondora of Saldodipje? Dan raad ik Bondora aan! Dit omdat zij dus niet vragen om een garantsteller of onderpand. Heb je moeite met terugbetalen? Dan zijn de risico’s altijd voor Bondora en niet voor de garantsteller.

 

Daarnaast werkt Bondora ook net even anders vergeleken met Saldodipje. Bondora is namelijk een peer-to-peer lending platform.  Dit betekent dat het bedrijf geen geld van een bank leent, maar geld ophaalt via investeerders. Het geld waarmee leningen worden verstrekt is dus afkomstig van investeerders.

Wie of wat is Bondora?

Sta je op het punt om een 1000 euro lening af te sluiten, dan wil je natuurlijk eerst weten met welke partij je in zee gaat? In dit geval dus Bondora. Zoals ik net hierboven al noemde is Bondora een platform waarop investeerders en geldleners samenkomen.

Het platform uit Estland bestaat al sinds 2008 en is 5 landen actief, waaronder dus Nederland. Het concept waarbij er financieringen tot stand komen zonder tussenkomst van een bank, zie je steeds vaker. Het Nederlandse Bridgefund (aanbieder van zakelijke leningen) is daar een voorbeeld van. Ook Reinvest24 werkt op dezelfde manier, maar dan op het gebied van vastgoedbeleggen.

Zoek je als investeerder een stabiel rendement, dan kun je dus via het platform geld uitlenen tegen een vaste rente. Actuele cijfers Bondora:

 • 1.467.450 leningen verstrekt aan consumenten
 • Totaal geleend bedrag: momenteel €840,3 miljoen
 • Aantal investeerders: 223.700 personen

1000 euro lenen, wat kost dat?

Ook bij Bondora geldt de maximaal wettelijk vastgestelde rente van 14%. In de praktijk kan de rente per persoon verschillen. Factoren als het inkomen, woonsituatie en de kredietgeschiedenis hebben invloed op de hoogte van de rente. Als voorbeeld heb ik een 1000 euro lening genomen met een looptijd van 10 maanden.

1000 euro lenen: via Bondora of Saldodipje?

Bij Bondora betaal je momenteel 1058,50 voor een 1000 euro lening (10 maandelijkse termijnen van €105,85). Let op: dit is dus een indicatie, de rente kan per persoon verschillen.

Wat heb je nodig of waar moet je aan voldoen om een lening te krijgen?

 • Minimaal 21 jaar
 • Een vast inkomen hebben (gepensioneerd mag ook)
 • In het bezit van een Nederlandse identiteitskaart of paspoort
 • Geen negatieve BKR registratie achter je naam

Samenvatting Bondora lenen

Voor het overzicht zetten we de belangrijkste punten even op een rijtje. Het echte grote verschil met Saldodipje is dat geld lenen zonder BKR niet mogelijk is. Bij Bondora registreren ze een lening wel degelijk, wat overigens ook verplicht is. Hieronder de belangrijkste punten wat betreft Bondora.

 • Snel 1000 euro lenen (tot max 7000 euro)

 • Geen garantsteller of onderpand

 • Geld lenen zonder gedoe en papierwerk

 • Bij goedkeuring het bedrag dezelfde dag gestort

 • Maximale rente 14% per jaar

 • Looptijden tussen 3 en 60 maanden

 • Gereguleerde aanbieder

Snel 1000 euro lenen bij Bondora?

Leen veilig zonder tussenkomst van een bank, bekijk direct jouw leenmogelijkheden!

Naar Bondora →

1000 euro lenen: via Bondora of Saldodipje → Conclusie

Wil je kleine bedragen lenen, dan kun je in Nederland momenteel terecht bij Bondora en Saldodipje →. Bij Saldodipje kun je zelfs vanaf 100 euro lenen! Wil je bovendien een BKR registratie ontlopen? Dan is Saldodipje voor jou de beste optie, maar houdt wel rekening met de persoonlijke garantsteller voor jouw lening.

1000 lenen? Dan raad ik altijd Bondora aan! Je hoeft namelijk geen vriend of familielid te vragen om voor jou garant te staan. Bovendien heb je ook meer tijd om de lening terug te betalen, de looptijd bij Bondora kun je bijvoorbeeld op 12 maanden zetten en zelfs op 60. Tegelijkertijd zit hier natuurlijk ook een keerzijde aan: want hoe langer een looptijd, des te hoger de kosten voor een lening zijn.

Door (meer) te sparen kun je misschien voorkomen dat je in de toekomst niet meer hoeft te lenen. Zelf spaar ik bij de Raisin Bank omdat ik daar een veel hogere rente ontvang, momenteel 4,30%. Wil je ook meer rente over je spaargeld? Dan is dat heel makkelijk te regelen! Lees voor meer informatie: Veilig sparen met hoge rente.

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Uit dezelfde categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *