Geld verdienen met programmeren + gratis leertraject

Geld verdienen met programmeren + gratis leertraject

Geld verdienen met programmeren is een veelgebruikte manier om online inkomsten te genereren. Programmeren is het schrijven van code om computersoftware te maken. Het kan worden gebruikt om websites, apps, games en andere digitale producten te creëren.

Door de digitalisering is en blijft er veel vraag naar goede programmeurs. Lijkt het jou daarom leuk om geld te verdienen met programmeren, ook al heb je momenteel weinig tot geen kennis? Geen probleem, er is nu juist een mooie mogelijkheid om een gratis leertraject te volgen waarin je gaat leren programmeren. Hoe dat precies zit ga ik allemaal uitleggen!

Er zijn verschillende manieren waarop programmeurs geld kunnen verdienen met hun vaardigheden. Eén van de meest populaire manieren om geld te verdienen met programmeren is door freelance werkzaamheden aan te nemen. Freelance programmeurs kunnen opdrachten aannemen van bedrijven of particulieren die op zoek zijn naar iemand die hun softwareproject kan voltooien. Ze kunnen ook hun eigen producten maken en deze verkopen via online marktplaatsen zoals Etsy of Fiverr.

Geld verdienen als programmeur

Een andere optie voor programmeurs is het werken voor een bedrijf als softwareontwikkelaar. Bedrijven zoeken vaak naar programmeurs die hun softwareproducten kunnen ontwikkelen en onderhouden. Programmeurs kunnen ook worden ingehuurd door bedrijven om hun bestaande systemen te upgraden of om nieuwe functies toe te voegen.

Programmeurs kunnen ook geld verdienen door het schrijven van tutorials en artikelen over programmeren voor websites zoals Stack Overflow of Medium. Ze kunnen ook betaalde cursussen aanbieden waarin ze leerling programmeurs leren hoe ze bepaalde technologieën moet gebruiken.

Ook kunnen programmeurs geld verdienen door het maken van open source-software, waarbij ze de broncode gratis beschikbaar stellen aan iedere gebruiker die er baat bij heeft. Dit kan echter alleen worden gedaan als de programmering goed is uitgewerkt en er veel interesse in is vanuit de gemeenschap.

Voor wie is programmeren geschikt?

Programmeren is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het creëren van software, websites, apps en andere digitale producten. Het is een vaardigheid die je kunt leren, ongeacht je leeftijd of achtergrond.

Programmeren vereist logisch denken en problemen oplossen, dus als je deze vaardigheden bezit, zou je goed kunnen zijn in programmeren. Ook als je geïnteresseerd bent in technologie en computers, kan programmeren een goede keuze voor je zijn.

Wat verdient een programmeur?

Geld verdienen met programmeren

Het salaris van een programmeur hangt af van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en locatie. In het algemeen kunnen programmeurs verwachten tussen de €2.000 en €4.000 per maand te verdienen, afhankelijk van hun ervaring en vaardigheden.

Programmeurs met meer ervaring kunnen ook meer verdienen, zij verdienen gerust €10.000 per maand. Wil je veel geld verdienen met programmeren, dan zal je veel kennis en vaardigheden moeten bezitten. Ben je eenmaal werkzaam als programmeur, dan is het dus vooral belangrijk om in jouw branche op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en trends.

Ook is het belangrijk om een goede communicator te zijn als programmeur. Je moet in staat zijn om duidelijk te communiceren met andere mensen over technische onderwerpen, waaronder softwareontwikkeling en -ontwerp. Daarnaast moet je in staat zijn om samen te werken met andere programmeurs en andere professionals binnen een bedrijf of organisatie.

Hoe werkt programmeren?

Programmeren is het schrijven van code om een computerprogramma te maken. Het proces bestaat uit het schrijven van code, testen en debuggen van de code en het implementeren van de code in een product of systeem.

De technische details van programmeren verschillen afhankelijk van de programmeertaal die wordt gebruikt. Programmeertalen zijn algemene doeleinden talen die worden gebruikt om instructies aan een computer te geven. Er zijn veel verschillende programmeertalen, waaronder C, C++, Java, Python, JavaScript en HTML. Elk heeft zijn eigen syntaxis (de manier waarop de code wordt geschreven) en regels voor het schrijven van code.

Om een programma te schrijven moet de programmeur begrijpen hoe de taal werkt en hoe hij of zij de taal kan gebruiken om instructies aan de computer te geven. De programmeur moet ook begrijpen hoe hij of zij data kan verwerken en bewerken met behulp van variabelen, functies en loops. Daarnaast moet de programmeur ook weten hoe hij of zij foutmeldingen kan interpreteren en debuggen om problemen op te lossen die kunnen optreden tijdens het schrijven van code. In een cursus programmeren kan je dit uiteraard stap voor stap te leren.

Coderen is hetzelfde als programmeren

Eens de code is geschreven, moet deze getest worden om ervoor te zorgen dat alle functies werken zoals verwacht. Dit proces kan bestaan uit het testen van elke functie afzonderlijk of door het programma als geheel te testen met behulp van testgevallen. Als er foutmeldingen optreden tijdens het testproces, moet de programmeur teruggaan naar de code om problemen op te lossen voordat hij of zij verder gaat met testen.

Als alle tests succesvol zijn afgerond, kan het programma worden geïmplementeerd in een product of systeem. Dit proces kan bestaan uit het installeren van software op computersystemen of servers, of het uploaden van webpagina’s naar websites.

Cursus programmeren

Is leren programmeren moeilijk?

Het hangt af van wat je leert. Kies je bijvoorbeeld voor Java leren programmeren of een taal als C++, dan is dat best moeilijk. Om de details van dit soort programmeertalen te begrijpen kost namelijk best veel tijd. Je moet veel kennis hebben over hoe de taal werkt en hoe je een code correct schrijft.

Er zijn ook veel verschillende concepten die je moet begrijpen, zoals variabelen, functies, lussen en objectgeoriënteerd programmeren. Als je eenmaal begrijpt hoe deze dingen werken, kan het leren programmeren in detail makkelijker worden.

Om dit vak te leren dien je echter wel een cursus programmeren te volgen, maar dat komt goed uit want ik heb een programmeer cursus die je gratis kunt volgen, maar niet zomaar een cursus…

Gratis leren programmeren, hoe zit dat?

Wil je geld verdienen met programmeren, dan je zal dus een cursus programmeren moet volgen. Programmeren is immers een vak en daarom is het aan te raden dat je de specialistische kennis via experts tot je krijgt. In de titel las je al “gratis leertraject“, maar hoe zit dat nu precies?

Dat zit namelijk zo! Sinds 2022 heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Met het STAP-budget geeft de overheid mensen een kans om zich om te scholen of verder te ontwikkelen. Door jouw STAP-subsidie aan te vragen, is het mogelijk om een opleiding of cursus te volgen. Gratis welteverstaan.

Het STAP-budget bedraagt €1.000 voor elke Nederlander en is eenmaal per jaar beschikbaar. De opleidingen die met STAP kunnen worden gevolgd voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Dit betekent dat het traject waarin je gaat leren programmeren, goed in elkaar zit en waarin je wordt begeleidt door een echte expert. Via Soofos, een onderwijsinstelling, kan je het traject “Leren programmeren voor beginners” volgen.

Java leren programmeren gratis

Via Soofos is het leren programmeren gratis. Het is een hands-on, praktisch traject wat je op kosten van de overheid kunt volgen. Om te kunnen oefenen met de stof krijg je uiteraard wel eerst een uitleg over de belangrijkste concepten bij het programmeren. Tijdens het traject ga je praktisch aan de slag met het maken van een aantal programmeur-opdrachten.

Het traject is gericht op Java leren programmeren. Dit traject is dus gratis te volgen met het STAP-budget. Dit traject kost normaal gesproken €995.

Hieronder zie je een overzicht waarin je kunt zien hoe het traject in elkaar zit.

 • Traject bestaat uit uit 27 uur cursusmateriaal

 • Meer dan 25 toetsen

 • Meer dan 50 programmeer oefeningen om jouw programmeur skills te testen

 • 5 projecten om jezelf in vast te bijten

 • Meerdere, praktische, online live-sessies

 • Je wordt lid van een speciale groep met andere cursisten

 • Na afloop krijg je een certificaat

 • Het traject duurt ongeveer 6 maanden

 • Geen voorkennis vereist

Uit welke onderdelen bestaat het traject?

Het traject bestaat uit 9 onderdelen. In het traject leren programmeren voor beginners leer je JavaScript vanaf de basis, stap voor stap. Wil je ook geld verdienen met programmeren, dan is het aan te raden om bij het begin te beginnen en les te krijgen van een echte experts. In het traject krijg je les van Maarten Hus. Maarten heeft al 16 jaar ervaring als programmeur en programmeert in verschillende talen, waaronder JavaScript.

Bron: Soofos, module 1 t/m 3

De cursus Java programmeren bij Soofos bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Module 4: Arrays, objecten en classes. Deze module gaat over datastructuren. Er zijn verschillende manieren om dat in het geheugen van een computer te structureren.
 • Module 5: De tricky bits. Hierin worden een aantal moeilijke onderwerpen besproken omtrent programmeren, maar die wel essentieel zijn om te weten.
 • Module 6: Standaard API. JavaScript zelf komt met allerlei handige toeters en bellen, zodat je deze niet zelf hoeft te programmeren. In deze module krijg je te zien wat JavaScript allemaal aanbiedt.
 • Module 7: Async. JavaScript werkt ook met asynchroon. In dit blok krijg je te zien hoe dit werkt en wat je ermee kunt.
 • Module 8: DOM. JavaScript is de taal van de browser. In deze module ga je leren hoe je JavaScript kunt gebruiken om een webpagina interactiever te maken.
 • Module 9: Modules. In dit onderdeel leer je hoe je meerder grote JavaScript projecten kunt structureren in verschillende bestanden, dit om zo goed mogelijk het overzicht te bewaren.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Dat is niet zo moeilijk, je hoeft namelijk maar twee stappen te volgen. De eerste stap is je bij Soofos aanmelden voor dit traject. Door je aan te melden voor het leren programmeren traject krijg je van Soofos direct een uniek aanmeldbewijs. Met dit unieke aanmeldbewijs registreer je je vervolgens bij het UWV, dit kan met je DigiD.

Dit is als het ware je voorregistratie. Om iedereen een gelijke kans te geven vindt de officiële aanvraag op vaste momenten plaats. Gezien het STAP-budget vaak binnen een paar uur op is, is het aan te raden om op tijd klaar te zitten (09:15).

Lukt aanmelden niet, dan kan het zijn dat het STAP-budget voor die ronde op is. Je kan je wel alvast opnieuw aanmelden voor de volgende ronde.

Soofos

Wil je ook gratis leren programmeren?

Kies dan voor het traject bij Soofos en leer geld verdienen met programmeren!

Ja, ik wil leren programmeren!

Geld verdienen met programmeren iets voor jou?

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel en weet je of programmeren iets voor jou is. In een wereld die steeds digitaler wordt, zullen programmeurs een belangrijke rol blijven spelen. Wil je dus je geld verdienen met programmeren, dan kan je nu een eerste goede stap zetten door gratis te leren programmeren bij Soofos! Je kan je nu al aanmelden voor de gratis opleiding programmeren!

Twijfel je toch? Soofos biedt ook nog een paar andere trajecten aan die je gratis kunt volgen met het STAP-budget. Dit zijn voornamelijk creatieve beroepen waarbij je leert ontwerpen voor geld. Programmeren valt ook onder de categorie creatieve beroepen. Benieuwd welke beroepen er nog meer zijn?

Lees daarvoor: Ontwerpen voor geld: 7 creatieve online beroepen.

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *