Geld verdienen met een YouTube-kanaal

Geld verdienen met een YouTube-kanaal

Terwijl er een hoop nieuwe social media platformen bij zijn gekomen, blijft YouTube toch veruit het meest bekeken en gebruikte platform. Video’s delen of bekijken is voor velen dagelijkse kost geworden en een wereld zonder, is eigenlijk niet meer voor te stellen. Met miljarden bezoekers per dag, snap ik wel dat er genoeg mensen zijn die geld verdienen met een YouTube-kanaal.

Wist je dat er elke minuut, wereldwijd, meer dan 500 minuten aan video’s worden geüpload? Doordat het aantal mensen wat Youtube gebruikt nog steeds groeit, zal de hoeveelheid videomateriaal alleen maar toenemen.

Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die geld verdienen met YouTube, maar waar halen zij hun inkomsten vandaan? Misschien heb je zelf al wat ervaring met YouTube of juist helemaal niet, maar wil je graag zien hoe je met een YouTube-kanaal geld kunt verdienen. Of beter nog, hoe je geld kunt verdienen zonder ook maar één video zelf te hoeven maken.

Een YouTube-kanaal aanmaken is niet moeilijk en zo gepiept, alleen hoe zorg je dat jouw kanaal gaat groeien zodat je op YouTube inkomsten kunt genereren? Mensen die goed geld verdienen met een YouTube-kanaal zijn voornamelijk (bekende) mensen, die altijd met hun gezicht voor de camera staan. En juist dát is iets waar niet iedereen zich comfortabel bij voelt. Maar wat als ik je vertel dat dit dus helemaal niet hoeft. Dat je toch geld kunt verdienen met een YouTube-kanaal zonder te hoeven praten en in beeld te hoeven komen.

Kort door de bocht kun je dus op twee verschillende manieren geld verdienen op YouTube. De eerste manier is dat je letterlijk en figuurlijk het gezicht bent voor de camera (alleen de stem laten horen kan natuurlijk ook) óf op een manier waarbij je never nooit in beeld komt. Je zet video’s in elkaar, maar deze video’s gaan niet over jou. Kijkers zullen jou dus niet horen of zien.

Kan je niet wachten om te zien hoe dit werkt? Klik dan alvast hieronder!

Bij beiden manieren zijn er vaak meerdere verdienmodellen in het spel. Bij iemand die goed geld verdient met YouTube zullen de inkomsten dus niet alleen komen uit views, maar ook uit bijvoorbeeld reclame.

Benieuwd hoe dit allemaal werkt? Lees dit artikel op je gemak door!

Een persoonlijk YouTube-kanaal aanmaken

Voordat je überhaupt geld kunt verdienen met video’s maken, zal je moeten beginnen met het aanmaken van een YouTube-kanaal. Heb je dit nog niet gedaan, dan kan je dit doen door de volgende stappen te volgen.

 1. Ga naar YouTube.com.
 2. Klik op inloggen (rechts bovenin naast het icoontje “meldingen”).
 3. Log in met je Google-account!
 4. Je kan nu een kanaal aanmaken.
 5. Klik op “kanaal aanpassen” voor een mooi header en voor bijvoorbeeld het plaatsen van een korte video voor op je homepage. Dit wordt “brand your channel” genoemd. Via een korte, zelfgemaakte kanaaltrailer zorg je dat de kijker direct begrijpt waar jouw video’s over gaan. Dit kan je natuurlijk pas doen, wanneer je een niche hebt gekozen.

Wat maakt jouw kanaal uniek?

Het toffe is dat je uit zoveel verschillende onderwerpen kunt kiezen, dat je alle kanten op kan. Alleen kies wel een onderwerp of niche waar je iets mee hebt. Iemand kopiëren is natuurlijk niet de oplossing, vooral in een markt waar al heel veel YouTubers actief zijn.

Het onderwerp bepalen van je YouTube-kanaal is dus super belangrijk en het zorgt ervoor dat je weet wie jouw doelgroep is. Zorg dat je met iets vernieuwends komt, waardoor de kans dat jouw video’s onderling worden gedeeld groter wordt, met als gevolg er steeds meer mensen naar jou video’s zullen gaan kijken.

De content, dus jouw video’s, moeten aantrekkelijk zijn. Nieuwe kijkers moeten ook in één oogopslag kunnen zien waar jouw YouTube-kanaal over gaat. De abonnees die je reeds hebt, moet je warm houden en zij moeten op jou kunnen rekenen. Daarom is het ook belangrijk om consistent te zijn. Dit doe je door op vaste momenten, (zelfde dag, zelfde uur) een nieuwe video te delen.

Hoe zorg je dat je meer views krijgt?

Geld verdienen op youtube

Goed, je hebt nu een YouTube-kanaal aangemaakt en een leuk onderwerp of niche bedacht waar je video’s over gaat maken. Je kanaal ziet er ook aantrekkelijk uit en er is eventueel een kanaaltrailer (korte introductievideo van je kanaal) te zien zodat nieuwe kijkers met jou kunnen kennismaken.

Het allerbelangrijkste is om consistent goede en unieke video’s te delen. Maar jouw YouTube-kanaal is nieuw en heeft nog weinig views, laat staan veel abonnees. Door heel goed aandacht te besteden aan je thumbnails, titels en beschrijvingen, kan het aantal views en abonnees snel groeien.

Een thumbnail is een kleine afbeelding afkomstig uit de video zelf die je in de zoekresultaten van YouTube ziet. Op de thumbnail staat ook je zorgvuldig uitgekozen titel. Die titel moet eruit springen. In een korte beschrijving kun je vervolgens in één of twee zinnen duidelijk maken wat ze gaan zien in jouw video.

In zowel je titel als in je beschrijving, is het heel belangrijk om de juiste zoekwoorden te verwerken. Wanneer je in Google een zoekopdracht invoert, dan zie je vaak naast verschillende websites ook video’s naar voren komen. Je wilt daarom relevante zoekwoorden verwerken in je titels en beschrijvingen. Het gaat er dus om dat je zoekwoorden gebruikt waar veel mensen in Google of op YouTube naar zoeken en waarbij de concurrentie niet al te hoog is.

Stel, jouw channel gaat over het bakken van brood. Je zal vast niet de enige zijn die hier een video over maakt en deze vervolgens op YouTube deelt. Een belangrijk zoekwoord is “brood bakken”, of “brood bakken oven”. Op deze korte zoekterm ga je met een YouTube-kanaal wat nog weinig views heeft, niet snel scoren. Je kan beter op zoek gaan naar langere zoektermen, (longtail) zoals “volkoren brood bakken zonder suiker”, of “grof volkoren brood bakken”. Door deze longtail zoektermen te gebruiken, kan je als net gestarte kanaal toch goed gevonden worden en dat is nou net wat je nodig hebt! Een fijne en gratis tool om zoekwoorden of zoektermen te vinden is semrush.com.

Wanneer kan je geld verdienen met YouTube

Om geld te verdienen op YouTube zal je je eerst moet aanmelden voor het YouTube-partnerprogramma. Vervolgens gaat YouTube jouw kanaal beoordelen. Er zitten namelijk strenge eisen verbonden aan wat je jouw kijkers wel en niet mag voorschotelen. Bij het beoordelen of je wordt toegelaten tot het partnerprogramma zal je minimaal aan de volgende eisen moeten voldoen:

 1. Jouw kanaal voldoet aan het YouTube-beleid.
 2. Je bent woonachtig in een land of regio waar het partnerprogramma beschikbaar is.
 3. In de afgelopen 12 maanden heb je minimaal 4000 uur aan video’s geüploade.
 4. De grens van 1000 abonnees ben je gepasseerd.
 5. Je YouTube-kanaal is gekoppeld met een AdSense-account.

Verschillende inkomstenbronnen

Het antwoord op de vraag: hoeveel verdient een Youtuber met honderdduizend abonnees, is lastig te beantwoorden. Wel wordt er beweerd dat je met vijftigduizend abonnees al een redelijk salaris kunt verdienen. Je kanaal zal je optimaal moeten benutten zodat je er op verschillende manieren (passief) geld mee verdient.

Google AdSense

Om te beginnen heb je sowieso al een AdSense- account (dit was namelijk een vereiste van Google om te worden toegelaten). Google kan hierdoor advertenties plaatsen op jouw kanaal. Jijzelf hebt alleen geen invloed op wat voor soort advertenties dit zijn, dit bepaalt Google namelijk zelf. Als mensen op zo’n advertentie klikken, krijg jij daar voor betaald. Reken op ongeveer een paar cent per klik.

Dit is natuurlijk niet veel, maar je zit in de opstartfase van je YouTube-kanaal. Het opbouwen kost tijd en je zal zeker geduldig moeten zijn. Zolang je maar consistent aan je toffe kanaal blijft werken en de juiste dingen doet, gaan de views vanzelf komen.

Gerichte reclame door bedrijven

Zodra je echt een merk aan het opbouwen bent en steeds bekender wordt, kan jouw YouTube-kanaal interessant worden voor bedrijven. Er kunnen bedrijven zijn die graag op jouw kanaal willen adverteren omdat je al veel abonnees hebt. Meestal zijn dit ook zeer relevante kijkers, die datgene wat jij doet, erg leuk vinden.

Om het voorbeeld brood bakken aan te houden: bedrijven die producten of diensten omtrent brood bakken aanbieden, kunnen zo zeer gerichte reclame maken. Zo kan er worden afgesproken dat zij in ruil voor een geldbedrag, reclame mogen maken op jouw kanaal. Heb je al veel abonnees, dan willen bedrijven gerust honderden en soms wel duizenden euro’s voor één campagne neerleggen.

Affiliate marketing

Een ander verdienmodel wat zeer interessant is en wat vaak wordt toegepast, is affiliate marketing. Dit houdt in dat je een product of dienst promoot van iemand anders. Zo kan je geld verdienen op YouTube door producten of diensten aan te bieden met een persoonlijke affiliate link. Klikt er iemand op zo’n link en wordt het product of dienst gekocht, dan ontvang jij daar een vergoeding over. De vergoedingen verschillen nogal. Op sommige producten ontvang je slechts 5% commissie, maar op heel veel andere producten vaak ook 30%, of zelfs 50%.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Dan raad ik je aan om het volgende artikel te lezen. “Geld verdienen met affiliate marketing“.

Een andere manier die voor zeer goede inkomsten kan zorgen is het aanbieden van een eigen product. Wellicht wil je op den duur een eigen e-boek uitbrengen met verschillende recepten over de broden die jij bakt.

Misschien heb je ook wel eens gehoord van Patreon? Patreon is een platform waar videomakers en andere creatievelingen zich kunnen aanmelden. Zo worden sommigen videomakers ondersteunt met een klein bedrag per maand. In ruil, vermelden de videomakers in hun video vaak de namen van degenen die hen hebben geholpen.

YouTube-kanaal starten zonder dat je ooit in beeld komt

In het eerste deel heb ik beschreven hoe je een YouTube-kanaal kan starten. Vervolgens heb ik je uitgelegd aan welke eisen je moet voldoen om überhaupt geld te kunnen verdienen met een YouTube-kanaal. En als derde, een aantal verdienmodellen die je kan inzetten om inkomsten te genereren op YouTube.

Waar je met een YouTube-kanaal dus als persoon heel erg bekend kan worden, zou je ook heel groot en bekend kunnen worden met een YouTube-kanaal zonder ooit ook maar één keer in beeld te hoeven komen. De mensen die jouw video’s kijken weten niet dat jij hierachter zit en zullen jou ook nooit zien, maar zij kijken wel naar jouw video’s.

Om geld te verdienen op YouTube hoef je dus niet perse in beeld te komen. De meesten denken van wel en haken al af bij de gedachte om voor de camera te moeten staan. Maar gelukkig hoeft dit dus helemaal niet. Hoe dit precies heet? Cash Cow Channels! Dit zijn video’s die alleen visuele inhoud bevatten. Het gaat dus niet om een merk of een persoon, maar om video compilaties. Bijvoorbeeld een compilatie over de top-10 slechtste bestuurders die een auto inparkeren, of de 5 meest uitdagende mountainbikeparcours ter wereld.

Hoe werkt het starten van een Cash Cow Channel

Het werkt precies hetzelfde als bij een YouTube-kanaal waar jij het middelpunt bent. Je begint namelijk ook met het maken van een YouTube-kanaal, waar je vervolgens de vetste video’s over een bepaald onderwerp gaat delen. Heb je iets met auto’s, dan kan je voor deze niche kiezen. Maar je kan echt alle kanten op, zolang je maar consistent en aantrekkelijke video’s blijft delen. Je kan ook gebruik maken van bestaande video’s zonder dat je copyright rechten schendt. Dit betekent ook dat je geen ervaring met filmen hoeft te hebben. Ben je echter wel handig met filmen, dan zou je natuurlijk zelf ook het één en ander kunnen maken.

Om uiteindelijk geld te gaan verdienen op YouTube, geldt ook hier dat je je moet aanmelden voor het partnerprogramma. YouTube zal in deze fase gaan checken of je aan de eisen voldoet. De concurrentie op het gebeid van Cash Cow Channels is helemaal niet zo groot, hier liggen dus mogelijkheden genoeg.

Een Cash Cow Channel starten is daarom een mooie kans om passieve inkomsten mee op te bouwen. Je Cash Cow Channel is 24 uur per dag online, wat betekent dat je elk uur van de dag geld kunt verdienen. Gemiddeld verdien je met 1000 views tussen twee tot acht euro. Daarbij kun je op een Cash Cow Channel o.a. ook reclame toelaten voor extra inkomsten en gebruik maken van affiliate marketing.

Alleen vergeet niet dat net als bij het opbouwen van een Instagram account of een website, ook het opbouwen van een Cash Cow Channel tijd kost. YouTube zelf is ook ooit gestart met niks en is ontstaan vanuit een garage aan huis, ergens in California.

Leer een winstgevend Cash Cow Channel opbouwen

Hoewel er volop kansen liggen om met een Cash Cow Channel geld te verdienen op YouTube, vraagt het ook om het hebben van enige kennis. Hoe kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je super snel de eisen haalt die YouTube stelt ,waardoor je eerder en meer geld kunt verdienen. Maar ook hoe je jouw kanaal snel kunt laten groeien.

Je kan ervoor kiezen om alles zelf uit te zoeken met als gevolg dat je veel beginnersfouten maakt en daardoor een hoop oponthoud creëert. Maar je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van de expertise van mensen die hier dag in dag uit mee bezig zijn.

Mensen die graag willen leren hoe ze een online business starten met een YouTube-kanaal, kunnen nu terecht bij de enige online cursus van Nederland over YouTube Cash Cow Channels, genaamd de Cash Cow academy.

Wat leer je bij de Cash Cow Academy

 • Je krijgt alle kennis en leert technieken om een winstgevend YouTube-kanaal op te bouwen.

 • Hoe je geld verdient met een YouTube-kanaal, zonder ooit zelf één video op te nemen.

 • Je leert ook hoe je winstgevende niche markten ontdekt.

 • Hoe je een YouTube-kanaal kunt automatiseren, zodat je met minder dan een uur per dag hier jarenlang geld mee kunt blijven verdienen.

 • Hoe je jouw kanaal snel kunt laten groeien.

 • Hoe je meerder YouTube-kanalen kunt beheren.

Dit is nog lang niet alles. In totaal bevat de Cash Cow Academy 80 video’s en krijg je wekelijks coaching. Ook kom je in community terecht die alleen voor cursisten toegankelijk is. Zo’n leeromgeving werkt vaak heel goed, omdat iedereen met dezelfde doelstelling rondloopt.

Je hebt nu waarschijnlijk wel een aardig idee van hoe je een YouTube-kanaal begint en op welke manier je hier geld mee kunt verdienen, maar daarmee is je succes nog niet verzekerd. Door te kiezen voor de Cash Cow Academy, zal je in ieder geval nooit twijfelen of je het wel goed doet. Sterker nog, je krijgt alles wat je nodig hebt om een succesvol YouTube-kanaal te starten aangereikt. Lijkt dit je wat?

Dan kan je via de link hieronder een kijkje nemen! Benieuwd naar andere manieren van online geld verdienen? In dat artikel bespreek ik namelijk de beste manieren van online geld verdienen.

Let op: ik heb een leuke kortingsactie weten te regelen. Wanneer je met de Cash Cow Academy aan de slag wil, krijg je via deze pagina maar liefst €200 korting op de cursus. Via de link hieronder kom je bij de cursus. Wanneer je vervolgens in het betaalmenu komt, dan gebruik je de volgende kortingscode: GELDOOGSTEN200

Wil je ook starten met de Cash Cow Academy voor een winstgevend YouTube-kanaal?

Klik op de knop hieronder!

Ja, ik wil de cursus bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *