Online geld verdienen? Bouw passieve inkomsten op zoals jij wilt!

Donkere man zittend in stoel met laptop op schoot en één been over de leuning

Steeds meer Nederlanders verdienen hun geld online. Ook bestaande ondernemers worden door de marktontwikkelingen gedwongen om de focus van offline naar online te verschuiven. Doordat het aantal online aankopen blijft stijgen, verwachten experts dat 95% (!) van de aankopen in 2040 online plaats zal vinden.

Dit brengt voor jou en mij ontzettend veel kansen met zich mee. Zo heeft het internet verschillende manieren van investeren toegankelijker gemaakt en ontstaan er ook geregeld nieuwe mogelijkheden om te investeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cryptocurrency.

Ook is het investeren zelf dankzij het internet nu een stuk eenvoudiger dan vroeger. Waar je vroeger nog naar de bank moest om een effectenrekening te kopen en moest aantonen vermogend te zijn, kan iedereen nu via het internet binnen 5 minuten een effectenrekening openen. Ook kan iedereen makkelijk en snel aandelen kopen en verkopen. Ik neem je graag mee in de wereld van online geld verdienen. In dit artikel lees je meer over online geld verdienen en vertel ik je wat de beste manieren van online geld verdienen zijn. Ben jij er klaar voor? Lees dan snel verder!

Voordelen van online geld verdienen

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen zich bezighouden met online geld verdienen. Ondanks dat iedereen hier zijn eigen redenen voor heeft, horen we toch vaak dezelfde redenen terugkomen.

Zo levert online geld verdienen de volgende voordelen op ten opzichte van je geld verdienen op de traditionele manier:

✔️Locatie-onafhankelijk. Je bent niet meer verplicht om te werken vanaf één locatie, zoals een kantoor. Wanneer je online je geld verdient, heb je de vrijheid om te werken waar je maar wilt. Vaak is het enige wat je nodig hebt een laptop en een goede internetverbinding.

✔️Meer flexibiliteit. Zeg maar vaarwel tegen vaste werkdagen en -tijden. Verdien je je geld online, dan kun je werken waar en wanneer jou dat het beste uitkomt.

✔️Op een passieve manier inkomsten verdienen. Het internet geeft je de mogelijkheid om je geld op een passieve manier te verdienen. Dit betekent dat je niet meer per uur betaald krijgt, maar voor het resultaat. Dit betekent ook dat je betaald krijgt wanneer je niet werkt. Het internet maakt automatisering namelijk mogelijk. Zo krijg je bijvoorbeeld ook betaald wanneer je gewoon weekend aan het vieren bent, aan het slapen bent of wanneer je op vakantie bent. Ideaal toch?

✔️Schaalbaar. Wanneer je niet beperkt bent aan het aantal uren dat je kan werken, maar betaald krijgt op basis van resultaat, kan je het een en ander gaan opschalen. Dit is het geheim van miljardairs als Jeff Bezos, die ongeveer 1,5 miljard per week verdient.

Bovenstaande voordelen leveren op zichzelf ook weer voordelen op. En daar gaat het vaak pas echt om. Wanneer je locatie-onafhankelijk kan werken en op een passieve manier inkomsten kan verdienen, hou je meer tijd over om te doen wat je écht leuk vindt. Hierbij kun je denken aan:

✔️ Meer tijd met vrienden en familie spenderen.

✔️ Meer reizen.

✔️ Meer tijd spenderen aan hobby’s.

✔️ Meer tijd spenderen aan een gezonde levensstijl.

Nu je weet wat de voordelen zijn van online geld verdienen, is het tijd voor het echte werk. Ik neem je graag mee in de wereld van online geld verdienen en zal iedere mogelijkheid van online geld verdienen met je doornemen. Zet de gordels maar vast, want er gaat een nieuwe wereld voor je open!

Investeren in cryptocurrency

Investeren in cryptocurrency kun je vergelijken met het investeren in het internet in de jaren ’90. Heb je ooit gezien hoe er in de jaren ’90 werd gedacht over het internet en het telefoneren met een mobiele telefoon? Mensen zagen hier toen helemaal niet het nut van in.

Inmiddels weten we wel beter. Ons hele leven is veranderd door de komst van het internet en mobiele telefonie. Maar de wereld staat niet stil en blijft zich door ontwikkelen. Een heel nieuw fenomeen is geboren en begint, net als het internet dat deed, onze wereld te veranderen. Dit fenomeen is cryptocurrency.

Cryptocurrency maakt het mogelijk om zonder tussenpersonen (dus ook zonder banken) en volledig anoniem handel te drijven met anderen. Niet alleen in Nederland of Europa, maar over de hele wereld. Binnen enkele seconden kan jij iemand uit China betalen met cryptocurrency en andersom. 

Je hebt veel verschillende soorten cryptocurrencies. Zo zijn er momenteel ongeveer 5.000 verschillende cryptocurrencies. Iedere munt heeft zijn eigen missie en visie. Hierbij een greep uit de top 10 bekendste cryptocurrencies.

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ripple
  • Tether
  • Bitcoin Cash
  • Dogecoin
  • Litecoin
  • Polkadot
  • Binance Coin
  • Tezos

Investeren in Bitcoin

De grootste en bekendste cryptocurrency is Bitcoin. Dit is de allereerste cryptocurrency en werd gemaakt op 3 januari 2009 door Satoshi Nakamoto.

Leuk feitje: Satoshi Nakamoto bestaat niet echt! Nog steeds is het een raadsel wie Satoshi Nakamoto nou echt is.

Sinds het ontstaan van Bitcoin is de waarde van deze crypto aanzienlijk gegroeid. Waar de waarde van 1 Bitcoin in april 2011 nog gelijk was aan $1, staat 1 Bitcoin in april 2021 gelijk aan $64.000 (!). Dit maakt Bitcoin de best presterende assetclass van de afgelopen decennia.

Moet je nagaan hoeveel vermogen je had opgebouwd wanneer je in 2011 voor een paar dollar een aantal Bitcoins had gekocht…

Gemiddeld heeft de Bitcoin een jaarlijks rendement opgeleverd van 230%. Geen enkele andere assetclass komt hierbij in de buurt. Zo ligt het jaarlijkse rendement van aandelen gemiddeld op zo’n 8%. Een ongekend groot verschil!

Is het te laat om te investeren in Bitcoin?

Het einde lijkt nog zeker niet in zicht, maar wat kunnen we de komende jaren van Bitcoin & en andere crypto verwachten? Zo zijn veel experts het erover eens, 1 Bitcoin zou wel eens een miljoen euro waard kan kunnen worden! Volgens hen is het dus zeker nog niet te laat om te investeren in Bitcoin.

Nu hoor ik je denken: 1 miljoen euro voor een muntje dat in 2011 $1 waard was? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Ik begrijp je gedachtegang, maar sinds 2011 is er ontzettend veel gebeurd. Wat vooral heel interessant is en waar je (nog) weinig mensen over hoort praten, is de achterliggende blockchain technologie.

Deze technologie maakt het dus mogelijk dat wij peer-to-peer Bitcoin naar elkaar over kunnen maken, dus zonder tussenkomst van een centrale partij. Maar de blockchain is veel meer dan dat. De technologie zorgt voor een veel veiligere en transparantere manier van het delen en opslaan van data. Experts verwachten dat de blockchain eenzelfde revolutie teweeg gaat brengen, als het internet destijds.

Zie je het voorlopig niet gebeuren dat Bitcoin naar een 1 miljoen euro gaat? Misschien moeten we het in stapjes bekijken en ons eerst afvragen of Bitcoin naar 100K kan gaan?

Bitcoin: het digitale goud

Een staand Bitcoin munt met weerkaatsing op de vloer

Waar Bitcoin in 2011 nog een onbekend muntje was, wordt Bitcoin nu het digitale goud genoemd. Grote investeringsfondsen en bedrijven zijn op het dit moment massaal aan het investeren in Bitcoin.

Grayscale bijvoorbeeld, een beheerder van cryptocurrency beleggingsfondsen, heeft de afgelopen tijd maar liefst 650.000 Bitcoins gekocht. Dit is ongeveer 3% van het totale aantal Bitcoins op dit moment.

Ook zijn centrale banken massaal geld aan het bijprinten. Hierdoor vluchten ook veel particulieren naar Bitcoin. Er kunnen namelijk maar maximaal 21 miljoen Bitcoins gemaakt worden. Dit zorgt bij een hogere vraag voor meer schaarste. Hierdoor behoudt Bitcoin niet alleen zijn waarde, maar neemt de waarde van Bitcoin steeds meer toe.

Altcoins

Naast Bitcoin bestaan er ook andere coins. Een verzamelnaam van deze overige coins is “altcoins”. Iedere altcoin heeft zijn eigen missie, visie en toepassing. Zo zijn er coins die beweren beter te zijn dan Bitcoin. Maar er zijn ook coins die een hele andere toepassing hebben dan Bitcoin, zoals Ethereum.

Het investeren in altcoins kan heel winstgevend zijn, maar de risico’s liggen hier ook erg hoog. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over de beste altcoins van 2021. In dit artikel lees je welke 6 altcoins in het eerste kwartaal van 2021 het hardst zijn gestegen. Het laat zien hoe hard en snel crypto kan stijgen. Onthoud wel dat je maar een klein deel van je vermogen moet investeren in altcoins. Er is namelijk ook een reële kans dat je je investering verliest.

Het risico van crypto

Let wel op: Bitcoin en andere cryptocurrencies bestaan nog niet zo lang. We spreken hier dan nog steeds over een experiment. De potentie van Bitcoin en andere cryptocurrencies is gigantisch, maar er zitten ook grote risico’s verbonden aan investeren in crypto. Houdt hier dus rekening mee wanneer je besluit om te investeren in cryptocurrencies.

Zoek je een voordelige en betrouwbare exchange voor het kopen van cryptovaluta? Dan kan ik je Bitvavo aanraden! Zelf handel ik ook op dit platform. Bitvavo is een Nederlands bedrijf en biedt meer dan 150 verschillende cryptocurrencies aan. Het platform is gebruiksvriendelijk en vooral ook geliefd door de lage handelskosten. Lees voor meer informatie mijn Bitvavo review.

Wil je meerdere platformen vergelijken? Lees dan Top-3 beste crypto broker/exchange van Europa.

Crypto staking

Je bent er waarschijnlijk al achter gekomen. Het sparen van geld op jouw spaarrekening levert geen rente meer op. Vroeger nog wel – waar is die goede oude tijd gebleven!

Maar… wist je dat je nog wel rente kan ontvangen op het sparen van cryptocurrencies, zoals Cardano?

Ze hoeven dus geen stof te vangen op jouw hardware wallet of ergens op een exchange. Je kunt ze ook aan het werk zetten. Hup! Van die Ledger af!

We hebben het hier dan over rente van wel soms wel boven de 7% (!). Dit is geheel afhankelijk van de munt en hoelang je deze vastzet. Zo ontvang je bij de munt (op moment van schrijven januari 2022) Cardano 5% rente, maar bij de munt ICON maar liefst 7,5% rente!

Dit noemt men staking.

Wat is crypto staking?

Staking is het vastzetten van een bepaalde cryptomunt, waarbij binnen de blockchain nieuwe blokken worden gecreëerd. Het staken zorgt dus direct voor het helpen functioneren en verbeteren van de blockchain.

Waarom willen bepaalde partijen jouw cryptomunten?

Dit heeft te maken met het Proof-of-Stake protocol waar sommige munten op draaien. Je hebt eigenlijk twee verschillende protocollen: Proof-of-Stake (PoS) of Proof-of-Work (PoW). Bitcoin, de grootste cryptomunt van dit moment, draait op het Proof-of-Work (PoW) protocol.

Heel simpel gezegd betekent dit dat er voor het maken van nieuwe munten een bepaald werk vereist is. In dit geval computers die berekeningen oplossen. Het nadeel van dit systeem is dat het veel elektriciteit kost.

Daarom is er in 2012 een nieuw protocol in het leven geroepen: Proof-of-Stake (PoS). In plaats van het feit dat de beste computers berekeningen kunnen oplossen (zoals dit bij Proof-of-Work wel het geval is), wordt er bij Proof-of-Stake (PoS) gekeken naar het aantal munten die je bezit. Des te meer munten je hebt, des te meer nieuwe munten je kunt minen.

Welke munten zijn geschikt voor crypto staking

Staken kan dus niet bij iedere cryptomunt, alleen bij cryptomunten die werken op het Proof-of-Stake (PoS) protocol. Voorbeelden van deze munten zijn:

  • Bitcoin
  • Tezos
  • Komodo
  • Ethereum
  • Cardano
  • ICON
  • Zcoin

Op welke platformen kan je starten met staking

Steeds meer exchanges maken het mogelijk om te gaan staken. Ook op Bitvavo is dat mogelijk! Wil je weten hoe Bitvavo staking werkt? Lees dan het artikel: Bitvavo staking – hoe werkt het en wat levert het op? Daarnaast kan je ook terecht op andere platformen zoals:

Voor- en nadelen crypto staking

Voordelen van crypto staking

Staking van cryptomunten levert voor jou de volgende voordelen op:

✔️Een manier van passieve inkomsten door middel van jouw crypto portfolio.

✔️Je helpt de blockchain verder te ontwikkelen van jouw favoriete cryptomunt(en).

Nadelen van crypto staking

Een wijze man zei ooit: “Ieder voordeel kent zijn nadeel”. Waarschijnlijk hoef ik je dan niet uit te leggen wie dit ooit heeft gezegd. Dat is natuurlijk onze beste voetballer aller tijden: Johan Cruijff.

En dat geldt ook voor staking. Want er hangen ook een aantal nadelen aan staking:

❌Bij sommige platformen geldt dat je voor een bepaalde tijd niet meer bij je cryptomunten kan, dit maakt dat staking niet geschikt is voor traders.

❌Sommige cryptomunten kan je alleen staken vanuit het platform. Niet vanuit jouw hardware wallet (waar ze natuurlijk het veiligst zijn opgeslagen). Dit maakt jouw cryptomunten kwetsbaar voor eventuele inbraken van hackers op het platform.

Zoek je wat hulp bij het uitzoeken van de beste Bitcoin wallet? Lees dan dit artikel! “Een Bitcoin wallet kiezen“.

Geld verdienen met NFT’s

Non Fungible tokens braken in 2021 door. NFT’s zijn digitale creaties die worden verkocht via het internet. Deze digitale creaties zijn vaak kunstwerken of verzamelobjecten. Maar het kunnen bijvoorbeeld ook historische gebeurtenissen of sporthoogtepunten zijn. Alles wat digitaal is kan worden omgezet naar een NFT.

Zo zijn er kunstenaars, maar ook hele doorsnee mensen die NFT’s hebben uitgebracht en voor miljoenen euro’s hebben verkocht. Het proces waarbij je zelf een NFT maakt en online zet is niet perse moeilijk. Geld verdienen met NFT’s kan ook door zelf een NFT te kopen. Omdat een NFT schaars is kun je het zien als een investering.

Een NFT is overigens niet hetzelfde als een cryptocurrency. Een NFT is uniek, maar dat geldt bijvoorbeeld niet voor Bitcoins. Alle 21 miljoen Bitcoins zijn identiek. De enige gelijkenis van een NFT en een cryptocurrency is dat ze allebei niet zonder de blockchain kunnen. In het geval van Bitcoin wordt de blockchain gebruikt om transacties te verwerken en op te slaan. Een NFT wordt ook opgeslagen op de blockchain alleen niet op de blockchain van Bitcoin. Om een NFT op te slaan wordt er gebruik gemaakt van een smart contract, wat meestal via het Ethereum-netwerk loopt.

Wil je lezen over Non Fungible tokens? Lees dan Wat zijn NFT’s?

Crypto kopen Bitvavo

Crypto kopen bij Bitvavo?

Beleg veilig en voordelig in crypto! Open gratis een account en ontvang een welkomstbonus (€1000 gratis handelen)

GA DIRECT NAAR BITVAVO!

Investeren in aandelen

Via het internet is het ook mogelijk om te beleggen in aandelen. Al eeuwenlang één van de beste manieren om een vermogen op te bouwen. Grote, bekende beleggers als Warren Buffet hebben dit wel bewezen.

Wanneer een bedrijf beursgenoteerd is, kan je hier voor een bepaald bedrag één of meerdere aandelen van kopen. Met een aandeel word je voor een heel klein gedeelte eigenaar van een bedrijf.

Wanneer een bedrijf, waar jij aandelen van hebt, goede prestaties levert, stijgt de waarde van het aandeel. Ook keren sommige bedrijven een deel van de winst uit aan de aandeelhouders. Dit noem je ook wel dividend.

Dankzij de waardestijgingen en het dividend kun je rendement behalen op je investeringen. Over het algemeen bedraagt het rendement op aandelen jaarlijks zo’n 8%.

Je kunt aandelen kopen via een broker. In Nederland zijn er verschillende brokers. De meest bekende broker in Nederland is DEGIRO. De bekendste internationale broker is eToro. eToro is ’s werelds grootste handelsplatform en geschikt voor zowel beginnende beleggers als voor gevorderde traders. Bij eToro kan je bijvoorbeeld ook oefenen met een demo-account en kan je succesvolle traders kopiëren.

Let op: beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen.

Wil je graag DEGIRO en eToro met elkaar vergelijken? In speciaal artikel leg ik de twee bekende brokers naast elkaar. Hierin kan je makkelijk de verschillen en overeenkomsten tussen beiden zien. Lees daarvoor eToro vs DEGIRO.

Investeren in dividendaandelen

Een specifieke methode van investeren in aandelen is dividend investeren. Hierbij koop je aandelen van bedrijven die een deel van de winst uitkeren aan de aandeelhouders. Veel bedrijven keren ieder kwartaal een deel van de winst uit.

Voorbeelden van deze bedrijven zijn:

  • Apple
  • Microsoft
  • The Coca-Cola Company
  • Unilever
  • Ahold Delhaize
  • Shell
  • Ford

Dividendinkomsten kan je zien als de ultieme manier van passieve inkomsten verdienen. Naast het bezitten van een aandeel hoef je namelijk verder niets te doen. De medewerkers van het bedrijf zorgen voor de inkomsten en jij pikt er als aandeelhouder een graantje van mee. Meer weten? Lees dan mijn uitgebreide artikel over dividend investeren.

Investeren in groeiaandelen

Een andere populaire manier van investeren is het investeren in groeiaandelen. Dit zijn aandelen van bedrijven die over het algemeen geen dividend uitkeren, maar alle winsten weer herinvesteren in het bedrijf. Vaak zijn dit bedrijven in de technologische sector. Zij investeren de winsten weer terug in het bedrijf om de technologie verder te kunnen ontwikkelen. Voorbeeld van bedrijven met groeiaandelen zijn:

  • Alphabet (Bedrijf achter Google)
  • Tesla
  • Shopify
  • Amazon
  • Coinbase

Bij het investeren in groeiaandelen loop je dividendinkomsten mis, maar de kans op waardestijgingen van de aandelen zijn groter dan bij dividendaandelen. Zo steeg de waarde van de aandelen van Tesla in 10 jaar tijd met ruim 4000%.

Investeren in Exchange Traded Funds(ETF’s)

Wil je liever niet individuele aandelen uitkiezen? Gelukkig hoeft dit ook niet! Je kunt namelijk ook Exchange Traded Funds (ETF’s) kopen. ETF’s kan je zien als een mandje vol met aandelen, waarbij je met één transactie in honderden bedrijven kunt beleggen.

Een van de bekendste ETF’s is de S&P 500 ETF. Dit is een mandje vol met aandelen van de top 500 bedrijven van de Verenigde Staten. Hierbij kan je denken aan aandelen als Apple, Microsoft, Tesla, Facebook en McDonalds.

De S&P 500 ETF kun je al kopen vanaf ongeveer €65. Jouw inleg wordt vervolgens verspreid over deze 500 bedrijven. Zo is jouw portfolio direct goed verspreid.

Wist je dat de S&P 500 ETF gemiddeld ieder jaar zo’n 8% rendement maakt?

Wist je ook dat dit meer is dan de gemiddelde rendement van grote investeringsmaatschappijen die allemaal hun uiterste best doen om de markt te verslaan?

Ongelofelijk toch! Maar waar!

Ook is een andere ETF erg bekend in Nederland. Namelijk de Vanguard All World ETF (ook wel VWRL genoemd). Hiermee koop je een mandje met meer dan 3000 verschillende aandelen er in. Een betere spreiding dan dit is er niet.

Veilig beleggen bij DEGIRO?

Start vandaag nog bij Nederlands voordeligste beleggingsbank en ontvang direct een welkomstbonus! (€100 transactietegoed)

OPEN GRATIS EEN REKENING!

De voordelen van investeren in ETF’s

✔️Super goedkoop. Je bent niet bezig met het handelen in aandelen en vermijd daarom transactiekosten.

✔️Je hebt direct een goed gespreide aandelenportfolio. Hierdoor loop je veel minder risico.

✔️De kosten van een ETF zijn vele malen lager dan wanneer je jouw aandelenportfolio laat beheren door een investeringsmaatschappij of bank.

✔️Ironisch maar waar: ETF’s leveren een bovengemiddeld rendement op.

Tip: Via DEGIRO kan je elke maand zonder transactiekosten de S&P 500 ETF van Vanguard aankopen.

Nieuwsgierig geworden naar het beleggen in ETF’s? In een speciaal artikel Exchange Traded Funds vertel ik je er meer over en laat ik je ook zien waar je bij het investeren in ETF’s op moet letten.

Wil je liever weten wat de beste ETF’s voor 2022 zijn? Lees dan Beste ETF’s voor 2022. In dit artikel geef ik vijf ETF’s prijs die al jaren goed presteren. Ik heb gekeken naar het rendement over de afgelopen 10 jaar en naar spreiding. Het gemiddelde rendement van deze vijf ETF’s ligt ruim boven 10%

Investeren in crowdfunding

Jaarlijks wordt er voor honderden miljoenen euro’s gecrowdfund. Crowdfunding is een manier waarbij investeerders ondernemers helpen om hun project te financieren. Via een platform kunnen ondernemers zich aanmelden en geven zij aan wat voor een project zij willen gaan starten en hoeveel geld daar voor nodig is.

Vervolgens kunnen bedrijven maar ook particulieren zich aanmelden. Vaak kan je al investeren vanaf €250. Steeds meer beleggers kiezen voor deze laagdrempelige manier van online geld verdienen. Het rente percentage ligt tussen de 4% tot 8% per jaar, de keuze tussen het geld op je spaarrekening bewaren of te investeren in een crowdfunding project kan snel zijn gemaakt.

Een heel bekend crowdfunding platform is Oneplanetcrowd. Het mooie is dat zij zich alleen richten op duurzame bedrijven. Op Oneplanetcrowd leveren alle ondernemers die zich hebben aangemeld een bijdrage aan de SDG’s (Sustainable Development Goals). Deze doelen voor duurzame ontwikkeling zullen in de ogen van Oneplanetcrowd sneller kunnen worden bereikt door het focussen op de financiering van deze duurzame projecten.

Een andere mogelijkheid is vastgoed crowdfunding. Misschien heb je wel eens gehoord van Reinvest24? Reinvest24 in een groot investeringsplatform dat gespecialiseerd is op het gebied van vastgoed. Door te beleggen bij Reinvest kunnen projecten worden gefinancierd. Je kan al vanaf €100 investeren en de gemiddelde rendementen liggen op 14,9%.

Handelen met aandelen

Een populaire manier om online geld te verdienen, is door te handelen met aandelen. Er zijn namelijk verschillende manieren om een aandeel tegen een lage prijs in te kopen en binnen een paar minuten, uren of dagen het aandeel met een forse winst weer te verkopen.

Een expert in handelen met aandelen is Harm van Wijk. Via zijn training Trading Navigator Methode leer je alles over succesvol handelen met aandelen. Meer weten hierover? Lees mijn uitgebreide review over de Trading Navigator Methode.

Veel mensen verliezen om verschillende redenen geld met het kopen van aandelen. Zonder enige kennis gaan ze ervan uit dat ze de juiste keuzes maken en weinig risico lopen. Met als gevolg dat er veel beginnersfouten worden gemaakt. Door een cursus te volgen bespaar je jezelf een hoop ellende. Met de juiste kennis en persoonlijke begeleiding leer je hoe je winstgevend kan zijn in beleggen. Naast de Trading Navigator Methode zou je ook eens kunnen kijken naar de Happy Investors Mindset. Dit is een alles-in-één cursus inclusief persoonlijke begeleiding.

Passief beleggen

Leren hoe je structureel geld kunt verdienen met beleggen?

Bij Happy Investors Mindset bieden ze verschillende cursussen aan! (inclusief coaching) Bekijk hieronder het aanbod!

JA, IK WIL HET AANBOD BEKIJKEN!

Investeren in edelmetalen

In tijden van economische onzekerheid kopen veel beleggers edelmetalen, voornamelijk goud en zilver. Ook wel ‘sound money’ of ‘God’s money’ genoemd. Maar waar komt dit vandaan?

Hiervoor moeten we terug naar het ontstaan van geld. Vroeger was het gebruikelijk om handel met elkaar te drijven door te ruilen. Wilde je vroeger een koe kopen? Dan moest je kijken naar wat je had, bijvoorbeeld twee varkens, en moest je op zoek naar iemand die zijn koe verkocht en toevallig twee varkens kon gebruiken.

Je ziet het al: dit is een heel gedoe. Daarom keken mensen naar wat zeldzaam was in de omgeving en gebruikten deze waardevolle middelen als geld zoals wij het nu kennen. Deze zeldzame middelen waren over de hele wereld hetzelfde, namelijk goud en zilver!

Goud en zilver voldoen aan een aantal kwaliteiten waardoor het als uitstekende ruilmiddel kon dienen:

✔️Het vergaat niet. Edelmetalen kunnen als enig metaalsoort niet roesten. Hierdoor werd het mogelijk om edelmetalen op te slaan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een varken, appels of melk. Deze hebben allemaal een vervaldatum.

✔️Het is zeldzaam. Er is maar een beperkt hoeveelheid goud en zilver op de markt. Zo kan je met al het goud in de wereld 3 olympische zwembaden vullen. Meer goud dan dat is er niet. Er is meer zilver op de markt, maar ook het aantal zilver is beperkt.

✔️Het is makkelijk mee te nemen. Veel makkelijker dan bijvoorbeeld twee varkens.

✔️Het is deelbaar. Het is lastig om een varken in tweeën te splitsen, laat staan het vlees zonder koeling in goede kwaliteit te bewaren. Maar goud en zilver is eenvoudig te delen én te wegen.

Maar wat is dan het verschil tussen edelmetalen en ons geldsysteem (euro, dollars etc.)?

Bijna alle voordelen van goud en zilver komen overeen met ons geldsysteem, op één voordeel na. Dat is dat goud en zilver zeldzaam zijn. Waar dagelijks nieuwe euro’s, dollars en andere valuta worden bijgedrukt, blijft het voorraad met goud en zilver beperkt en daardoor zijn deze metalen zeldzaam. Dit maakt goud en zilver een geweldige manier om waarde in op te slaan. Het aanbod blijft namelijk hetzelfde.

Maar de vraag naar goud en zilver… die is de laatste jaren enorm toegenomen! Steeds meer mensen zien dat geld ongelimiteerd wordt bijgedrukt en vluchten daarom naar goud en zilver. Waar een kilo goud in 2009 nog €21.000 waard was, is een kilo goud in 2022 wel €51.000 waard. Deze enorme stijging zien we ook in de zilverprijs. In 2009 kocht je een kilo zilver voor €300. In 2022 betaal je hier €685 voor.

Wordt goud en zilver meer waard of wordt de euro en dollar minder waard?

Investeren in goud

Meerdere vierkante en rechthoekige goudstukken

Al eeuwenlang doet goud iets met ons. In de tijd van de farao’s versierden mensen zich met goud en tot nu toe is dit niet veel veranderd. Zo blijven we onder andere gouden ringen, oorbellen, armbanden en kettingen kopen. Goud blijft effect op ons hebben. Alsof het in ons DNA is verworven.

Maar goud is meer dan een sieraad. Het is ook een beleggingsproduct! Je kunt namelijk investeren in goud. Investeren in goud wordt gezien als een methode om je vermogen te beschermen tegen inflatie. Sommige experts zijn van mening dat ons huidige geldsysteem op barsten staat en het daarom verstandig is om goud te kopen. Want als alle valuta op de wereld niks meer waard is, waarmee kunnen we dan nog eten en drinken kopen?

Goud is al eeuwenlang dé manier om handel te drijven. Als dat geen bewijs is van de kracht van goud, dan weet ik het ook niet meer.

Twijfel je over investeren in goud of Bitcoin? Lees dan mijn uitgebreide artikel waarbij ik het verschil tussen goud en Bitcoin uitleg.

Investeren in zilver

Ook zilver is een interessant beleggingsproduct. Misschien nog wel interessanter dan goud! Waarom? Naast de voordelen van goud heeft zilver nog een bijkomend voordeel: zilver wordt veel gebruikt in de industrie. Het is hét perfecte metaal om elektriciteit te geleiden.

De vraag naar onder andere elektrische batterijen, zonnepanelen en computerchips neemt steeds meer toe. Om deze producten te maken, is zilver nodig, maar het zilver raakt een keer op. We weten allemaal wat er gebeurd als enerzijds de vraag naar zilver steeds meer toeneemt en anderzijds het aanbod zilver steeds minder wordt: een gigantische prijsstijging!

Zilver en goud kopen

Zilver en goud kun je op diverse manieren kopen:

1) Op papier. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een ETF. Zo kan je een zilver- of goud-ETF kopen. Een goud-ETF kan uit verschillende goudbedrijven bestaan. Dit kunnen bedrijven zijn die in de goudmijnen actief zijn, of enkel bedrijven die goud zelf in bezit hebben.

2) Fysiek. Als je goud en zilver fysiek koopt, dan weet je zeker dat het van jou is. Het nadeel is dat je het goud en zilver zelf moet opslaan. Maar niet als je het via het Nederlandse bedrijf Gold Republic koopt! Zij kopen het goud en zilver voor je in en slaan het netjes voor je op. Hierdoor is het goud en zilver wel van jou, maar hoef je er niet voor te zorgen dat je de metalen op een veilige manier opslaat.

Omdat de laatste tijd de interesse in goud en zilver weer toeneemt, heb ik de twee bekendste edelmetalen nog eens met elkaar vergeleken. In het artikel beleggen in zilver of goud, kom je meer te weten en ontdek je welke beter is.

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed wordt gezien als een van de beste manieren om passieve inkomsten te genereren. Echter, het investeren in vastgoed is ook een van de moeilijkste manieren om te investeren. Vooral direct, direct investeren in vastgoed vraagt vaak om een hoge investering. Hierbij kun je denken aan een bedrag van meer dan €100.000. Dit is natuurlijk een bedrag dat de gemiddelde Nederlander niet even heeft klaarliggen.

Niet getreurd. Je kunt namelijk ook met een veel lager bedrag starten met investeren in vastgoed. Al vanaf €50!

Laten we snel kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Real Estate Investment Trust (REIT’s)

De meest laagdrempelige manier om te investeren in vastgoed zijn REIT’s. REIT is een afkorting voor Real Estate Investment Trust. REIT’s zijn aandelen van vastgoedbedrijven. Door het kopen van deze aandelen kun je profiteren van winsten die in de vastgoedmarkt worden behaald. Op deze manier kun je investeren in verschillende onderdelen van de vastgoedmarkt, zoals:

  • Huizen
  • Kantoren
  • Winkels
  • Datacenters
  • Bejaardentehuizen
  • Ziekenhuizen

Een REIT kun je kopen via een broker als DEGIRO. Heb je nog geen ervaring met DEGIRO? Lees dan mijn uitgebreide review over DEGIRO.

REIT’s Exchange Traded Funds

Liever investeren in een mandje vol met vastgoedaandelen? Heel verstandig! Ook dit is zeker mogelijk via onder andere DEGIRO.

VanEck heeft een geweldige REIT ETF gemaakt, genaamd de VanEck Vectors Global Real Estate ETF. Een hele mond vol – maar een geweldige ETF waarmee je in één keer investeert in verschillende onderdelen van de vastgoedmarkt.

Een andere mogelijkheid om indirect te beleggen in vastgoed is via Synvest. Synvest is een Nederlands bedrijf waar je in zowel Nederlands als Duits vastgoed kan beleggen, maar ook in beleggingsfondsen.

Synvest investeerde voorheen alleen in Duits vastgoed, maar sinds kort ook in Nederlands vastgoed. Het Dutch RealEstate fund van Synvest heeft over het jaar 2021 een gerealiseerd rendement van 9,3% weten te behalen. Het Duitse fonds (German RealEstate Fund) geeft sinds de oprichting in 2011 een gemiddeld rendement van 7,6% per jaar.

Investeren in vastgoed met weinig geld

Eigenlijk kan je op twee manieren investeren in vastgoed. Namelijk direct of indirect. Wanneer je weinig geld hebt zijn aandelen of een REIT ETF goede mogelijkheden. Je investeert dan indirect in vastgoed. Direct investeren in vastgoed betekent dat je een vastgoed object koopt. Het komt op jouw naam te staan. En ook al gaan de huizenprijzen momenteel door het dak, vastgoed blijft razend populair.

Ben je toch benieuwd welke mogelijkheden er zijn om te investeren in vastgoed, ook al heb je weinig of geen geld? De verschillende mogelijkheden heb ik in een uitgebreid artikel beschreven. Lees daarvoor: Investeren in vastgoed met weinig geld.

Heb je geen zin om te lezen, maar ben je wel erg nieuwsgierig naar hoe je in deze tijd makkelijk kunt investeren in vastgoed? Meld je dan hieronder aan voor een gratis webinar!

Zelf pensioen opbouwen

Een andere manier van online geld verdienen is door het opbouwen van je eigen pensioen. Heb je enig idee hoe het er momenteel voor staat met jouw pensioen? Check mijnpensioenoverzicht.nl om te zien wat je reeds hebt opgebouwd. Een deel van je pensioen krijg je standaard in de vorm AOW, omdat je een inwoner bent van Nederland.

Het tweede deel moet je zelf opbouwen door te werken. Als je niet voor een werkgever werkt of wanneer je gewoon extra geld wilt opbouwen voor je oude dag, kun je zelf pensioen opbouwen. Er zijn meerdere manieren om dat te doen. De beste opties om zelf pensioen op te bouwen, hebben we eerder uitgebreid besproken.  

Een van die manieren is je geld beleggen of investeren waardoor je geld kunt laten renderen. Dit kan gemakkelijk online. Weet je hoeveel je extra wilt sparen en in hoeveel jaar je dat gaat doen? Dan kun je maandelijks geld opzijzetten op een spaarrekening of je kunt het beleggen.

Houd je niet zo van risico, maar wil je wel sneller geld verdienen? Kies er dan voor om een gedeelte te sparen en een ander deel te beleggen. Zo spreid je het risico en ga je er toch gemakkelijker op vooruit dan wanneer je alles op je spaarrekening zou zetten. Dat levert namelijk vrijwel geen rendement meer op. Heb je bovendien veel spaargeld (lees: meer dan €50.000), dan moet je hier belasting over betalen. Zeker met zulke bedragen zijn beleggen en investeren interessante en meer rendabele opties.   

Wist je dat er ook zoiets als een pensioenspaarrekening bestaat? Het rentepercentage is daarop wel iets hoger dan op een gewone spaarrekening bij de bank. Het bedrag dat je per jaar op deze pensioenrekening inlegt mag je aftrekken van je belastbaar inkomen uit box 1. 

Pensioenbeleggen

Kies je wel voor het beleggen van geld om een (extra) pensioen op te bouwen? Weet dan dat je van flink wat belastingvoordeel kunt genieten. Je kunt zo’n 30 tot 40 procent terugkrijgen, afhankelijk van je salaris. Een pensioenbeleggingsrekening is handig, maar bevat een aantal voorwaarden. Je mag het geld wat je hier op zet echt alleen voor je pensioen gebruiken. Je kunt het bedrag daarom niet in één keer opnemen.

Het bedrag wat je op deze rekening kunt storten is bovendien gelijk aan je jaarruimte. Je kunt daarom niet onbeperkt geld storten. Wil je weten hoeveel jaarruimte jij hebt? Via deze tool kan je jouw jaarruimte berekenen.

(Gewoon) beleggen voor je pensioen

Heb je grotere plannen voor je oude dag? Dan wil je wellicht meer geld beleggen om pensioen op te bouwen. In dat geval is standaard beleggen een mogelijkheid. Je hebt wellicht geen belastingvoordeel, maar je kunt op elk moment geld opnemen van een gewone beleggingsrekening. Je hoeft dus niet te wachten tot je pensioengerechtigde leeftijd. Wil je eerder met pensioen, dan kun je alvast bij het geld dat je op deze manier gespaard hebt, zonder dat je hier een boete over betaalt.

Bij zowel Brand New Day als DEGIRO kan je (gewoon) beleggen op een beleggingsrekening, of beleggen voor je pensioen op pensioenbeleggingsrekening. Het verschil tussen deze twee bekende Nederlandse bedrijven is, dat Brand New Day puur een pensioenbank is en gespecialiseerd is in pensioenen en DEGIRO echt een handelsplatform is.

Producten online verkopen

Het internet heeft voor veel veranderingen gezorgd. Ook de manier waarop we producten kopen is veranderd. Waar we vroeger verplicht waren om een fysieke winkel te bezoeken, kunnen we nu vanuit onze luie stoel producten via het internet bestellen. Dit biedt verkopers veel kansen.

Er zijn veel verschillende manieren om jouw producten online te verkopen. Lees hieronder welke dat zijn!

Verkopen via Bol.com

Bol.com is de grootste webshop van Nederland. Dat merk ik zelf ook. Als ik iets nodig heb, zoek ik het vaak niet meer op Google, maar ga ik direct naar Bol.com om het product te bestellen.

Bol.com verkoopt niet alleen zelf producten. Je kunt als partner van Bol ook producten verkopen via Bol.com. Zo kun je meeliften op de populariteit van Bol.com en hoef je niet zelf een webshop te maken. Daarnaast hoef je ook geen geld en tijd te investeren in het opbouwen van naamsbekendheid.

Iemand die enorm succesvol is in het verkopen van producten via Bol.com is Jia Ruan. Goed nieuws, hij deelt graag al zijn geheimen met jou! Zo heeft hij zijn eigen Bol masterclass gecreëerd waar iedereen kan leren hoe hij of zij op succesvolle wijze producten kan verkopen via Bol.com. Opmerking: De lessen zelf worden niet meer gegeven door Jia Ruan, maar door Winston Zwemmer. Beiden maken deel uitvan het team Unstoppable.

Wil je meer weten over de Bol masterclass? Lees dan snel mijn uitgebreide review.

Dropshipping

Bij dropshipping verkoop je producten niet vanuit een eigen voorraad, maar rechtstreeks vanaf de leverancier. De leverancier verstuurt het product dus naar de klant. Hierdoor kun je starten met weinig investeringen en loop je geen risico dat je je voorraad niet kunt verkopen.

Joshua Kaats is de bekendste dropshipper van Nederland en heeft al veel mensen geholpen met het succesvol opzetten van een dropshipping business.

Wil je geld verdienen met dropshipping? Lees dan mijn uitgebreide artikel over High ticket dropshipping. Geen zin om te lezen, maar ben je wel geïnteresseerd? Joshua geeft af en toe een gratis live webinar weg. Hierin vertelt hij in het kort hoe je een winstgevende dropship business kunt opzetten.

Een webshop starten

Online geld verdienen is natuurlijk ook mogelijk door zelf een webshop te beginnen! Dit is niet alleen een gemakkelijke, maar ook een populaire manier van geld verdienen. Dat betekent overigens niet dat de markt al verzadigd is. Webshops zijn er namelijk in allerlei soorten en ze bieden stuk voor stuk verschillende producten of diensten aan. Bovendien blijft e-commerce nog steeds elk jaar groeien, dus de vraag naar online producten of diensten kopen blijft ook toenemen.  

Voordelen van een webshop

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het hebben van een eigen webshop. Ik heb ze hieronder voor je opgesomd: 

✔️Je kunt doen wat je leuk vindt: in je eigen webshop verkoop je producten die het goed doen, maar die jou ook interesseren. Door bezig te zijn met wat je leuk vindt, voelt werken niet echt meer als een ‘moetje’. Je doet het dan omdat je het leuk vindt. Op die manier beleef je er veel meer plezier aan en zul je je gelukkiger voelen in het leven; 

✔️Je kunt klein beginnen: wanneer je een webshop begint, hoef je niet direct je vaste contract op te zeggen. Je kunt klein beginnen en het naast je huidige baan opzetten. Pas wanneer de webshop echt goed loopt, kun je beslissen om minder te gaan werken bij je andere baan of deze zelfs helemaal op te zeggen; 

✔️Je krijgt meer vrijheid en flexibiliteit: werk op momenten dat jij het productiefst bent, de meeste creativiteit ervaart of wanneer het jou het beste uitkomt. Je bent flexibel in het indelen van je dagplanning en je hebt veel meer vrijheid dan wanneer je in loondienst werkt; 

✔️Je kunt vanuit huis werken: omdat je niet gebonden bent aan een bepaalde werkplek, kun je je webshop gewoon vanuit huis runnen. Voor veel mensen is dat echt een uitkomst. Heb je een dagje geen zin om thuis te werken, dan kies je een andere plek waar je internetverbinding hebt; 

✔️Het is een extra verkooppunt: een webshop is een extra verkooppunt dat je opzet naast een fysieke winkel. Zo ben je niet alleen op locatie vindbaar voor mensen in de omgeving, maar ook online voor iedereen die over internetverbinding beschikt! 

✔️Het is goed te combineren met een gezin: heb je kinderen, dan kan werken nog weleens een uitdaging zijn. Niet met een eigen webshop! Dan bepaal je namelijk zelf je dagindeling en kun je bijvoorbeeld werken wanneer de kinderen naar school gaan of slapen; 

✔️Het creëert een passieve inkomensstroom: het opzetten van een webshop is even een klus, maar wanneer het eenmaal geregeld is, zal het geld vanzelf binnenstromen. Je hoeft namelijk niet online te zijn om producten of diensten te verkopen. Dit gaat gewoon door, terwijl jij je focust op andere dingen. 

Wist je bovendien dat steeds meer consumenten bedrijven eerst online opzoeken? Zij vergelijken bedrijven met elkaar en dat is online erg gemakkelijk. Daarom is het van belang dat je (ook) online zichtbaar bent met je producten of diensten. Zo wordt de kans op verkopen een stuk groter! 

Nadelen van een eigen webshop

  • Het kost tijd: naast het up-to-date houden van je aanbod, moet je ook tijd investeren in het inpakken en verzenden van pakketjes. Is iemand niet tevreden, dan moet je artikelen retour nemen, geld terugbetalen, enzovoort. En vergeet niet dat er ook promotie bij komt kijken, bijvoorbeeld via social media. Klanten verwachten zo nu en dan ook een leuke kortingscode of andere actie waar zij iets aan hebben; 
  • Het kost geld: naast het geld dat je besteed aan de inkoop van je producten, kost een webshop starten ook geld. Het opzetten van de webshop is niet kosteloos en een domeinnaam kost ook geld. Daarbij komt nog de hosting van je webshop. Weet daarom dat je bereid moet zijn om geld te investeren als je een eigen webshop wilt starten;

Het starten van een webshop is dan niet perse heel moeilijk, maar de webshop winstgevend maken en houden wel. Ben je geïnteresseerd in het starten van een webshop en wil je hier goede begeleiding bij hebben? Misschien is het voor jou dan verstandig om een cursus te volgen. Zo weet je direct wat je wel en niet moet doen en zal het je een hoop geld en ellende besparen. Een cursus die hier bij uitstek voor is bedoeld is de cursus Succesmetjewebshop” Klik hieronder voor de inhoud!

Natuurlijk kent elke vorm van online geld verdienen voor- en nadelen. Laat je daarom niet afschrikken. Zolang jij de voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt en zeker bent van je besluit, dan komt het vast helemaal goed! 

Een eigen website beginnen

Heb je een eigen website of ben je bereid er één te maken? Dan is dat ook een manier om online geld verdienen mogelijk te maken. Op je website kun je – naast goede en interessante content – advertenties plaatsen. Zo kun je geld verdienen met Google Adsense. Klikt een bezoeker op de advertentie, dan krijg jij daar een vergoeding voor. Het is van belang dat je eerst veel bezoekers op je website hebt, voordat je Google Adsense activeert. Bij een relatief nieuwe website en weinig bezoekers levert dit namelijk nog weinig op. Het zal overigens nooit echt de jackpot opleveren, maar het is een leuke manier om wat extra geld te verdienen. Houd rekening met een paar cent per klik. 

Wat sneller werkt dan advertenties via Google Adsense, is het laten plaatsen van advertenties door bedrijven. Nu bepaalt niet Google welke advertenties relevant zijn voor jouw website, maar jij zelf. Je spreekt zelf af met het desbetreffende bedrijf welke maandelijkse vergoeding hier tegenover staat. Heb je voldoende websitebezoekers, dan kan dit heel interessant zijn voor bedrijven. 

Affiliate Marketing

Ooit op een affiliate marketing website geweest? Nee? Dan is dit de eerste keer! Dit is namelijk mijn eigen affiliate marketing website.

Bij affiliate marketing deel je informatie met anderen over een bepaald onderwerp (in dit geval online geld verdienen) en deel je vervolgens partners die mogelijk van waarde kunnen zijn voor de websitebezoeker.

In dit geval zijn bepaalde brokers waar je aandelen, cryptocurrency, goud of zilver kan kopen hartstikke interessant om met jou te delen. En daarom doe ik dit ook graag.

Maar achter affiliate marketing zit ook in verdienmodel. Ik spreek namelijk met deze brokers af dat ik commissie ontvang wanneer iemand via mijn website naar de website van de broker is gegaan en daar een account heeft aangemaakt.

Harstikke leuk toch! Zo kan ik waardevolle informatie met jou delen en verdien ik er zelf ook wat aan.

De mes snijdt hier aan beide kanten. Ik help jou met waardevolle informatie. En ik ontvang door jou een commissie.

Dit betekent trouwens niet dat je meer hebt moeten betalen aan de broker. De prijs blijft namelijk altijd hetzelfde. Vaak profiteer je zelfs van kortingscodes of tijdelijke acties bij affiliate marketing websites.

Dat noem ik nog eens een win-win situatie!

Jacko Meijaard

Ongetwijfeld dé guru van affiliate marketing. Waar Warren Buffet wordt gezien als de meest legendarische belegger allertijden, zie ik Jacko Meijaard als dé legendarische affiliate marketeer allertijden.

En goed nieuws! Jacko Meijaard deelt al zijn kennis en ervaringen met anderen om zelf ook een eigen affiliate marketing website te beginnen. Daarom ben ik zelf ook tot deze website gekomen. Zonder de hulp van Jacko Meijaard was dit echt niet gelukt.

Door het volgen van de cursus van Jacko, genaamd de Affiliate Marketing Revolutie, leer je alles over het opzetten van jouw eigen affiliate marketing website. Ik kan het daarom zeker aanraden!

Voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing heeft ontzettend veel voordelen

✔️Je helpt anderen met het delen van waardevolle informatie.

✔️Door het verdienmodel achter affiliate marketing kan je hier veel inkomsten mee verdienen.

✔️Het verdienen van de inkomsten gebeurt geheel passief en online. Na het schrijven van een artikel heb je hier verder geen omkijken meer naar.

✔️Je hebt niet meer verbonden aan een locatie en tijd. Overal op de wereld kan je geld verdienen aan jouw eigen affiliate website. Het geeft dus enorm veel vrijheid!

✔️Je kunt al met weinig startkapitaal beginnen.

Nadelen van affiliate marketing

Ik kan eigenlijk heel weinig nadelen bedenken van affiliate marketing. Daarom ben ik er ook zelf mee begonnen. Uit eigen ervaring wil ik je graag wel één nadeel meegeven:

In het begin moet je er veel tijd in stoppen. Rome is niet in één dag gebouwd. En dat is jouw affiliate marketing website ook niet.

Wees hier dus op voorbereid en zie het opbouwen van jouw eigen affiliate marketing website als een investering voor de lange termijn.

In de video hieronder legt Jacko affiliate marketing kort en bondig uit. Zo maak je het ook meteen visueler.

Geld verdienen met social media

Je hebt overigens geen website nodig om online geld verdienen mogelijk te maken. Een social media account is soms al voldoende!

Het begrip ‘influencer’ is haast niet meer weg te denken uit de wereld van social media. Een influencer is iemand met veel volgers, maar ook iemand die veel aandacht en tijd besteed aan de content op zijn of haar social media account. Het laten groeien en het inspireren, motiveren of activeren van dit publiek, is het doel van een influencer.  

Ben je een influencer, dan ben je interessant voor bedrijven en kun je geld verdienen. Je maakt dan namelijk impact op je volgers, de mensen die jou interessant vinden. Wanneer jij een bepaald product of dienst promoot, is de kans groot dat jouw volgers er ook interesse in krijgen. Bedrijven kunnen jou als influencer betalen voor die promotie. Weet wel dat je hiervoor heel wat volgers nodig hebt en dat je erg actief moet zijn op social media. Vooral geld verdienen met Instagram is populair. Dit is een veelgebruikt platform voor dit doeleinde. 

Geld verdienen met een YouTube-kanaal

YouTube is na Google de best bekeken website ter wereld. Ook het aantal gebruikers op dit platform blijft elk jaar toenemen. Waar Instagram bekend staat om z’n verticale video’s, zie je op YouTube voornamelijk horizontale video’s. Heb je een gaaf YouTube-kanaal met veel abonnees, dan kan je daar net als met Instagram, veel geld mee verdienen.

Zo kan je geld verdienen op YouTube door veel views en abonnees te hebben, maar ook door gebruik te maken van advertenties en affiliate marketing. Wist je dat je trouwens ook een winstgevend kanaal kan opbouwen zonder zelf ooit één keer in beeld te komen? In een ander artikel ga ik uitgebreid op in. Hier lees je alles over het opbouwen van een YouTube-kanaal en vooral hoe je hier geld mee verdient. Lees: geld verdienen met een YouTube-kanaal.

Aan de slag als freelancer

Heb jij momenteel een fulltime baan of werk je parttime? Wellicht heb je in het weekend of in de avonden tijd over om extra geld te gaan verdienen.

Er staan ongetwijfeld opdrachtgevers om jou te springen. Wellicht ben je wel een goede tekstschrijver? Of kan je bedrijven helpen met het adverteren op social media?

Schrijf je dan in op platformen als Fiverr.com of Jellow.nl. Dit zijn freelance platformen waar je kan reageren op opdrachten van bedrijven. Of zelf opdrachten kunt plaatsen waar opdrachtgevers weer op kunnen reageren.

Ideaal om wat extra bij te verdienen – en wellicht wel op lange termijn jouw fulltime baan van kan maken!

Helikopterview

Wanneer we uitzoomen zien we de vele manieren van online geld te verdienen. Er zullen in de toekomst ook zeker nieuwe manieren bijkomen. Als deze manieren relevant zijn, zal ik ze uiteraard aan deze lijst toevoegen. Ik zou zeggen houdt het in de gaten!

Sowieso plaats ik elke welke nieuwe content op dit platform. Voor onderwerpen zoals, aandelen, crypto, vastgoed, pensioen en reviews, schrijf ik specifieke blogs.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *