DEGIRO REVIEW-|Compleet + Ervaringen

Om welke redenen verkiezen beleggers DEGIRO boven andere brokers?

DEGIRO

Wanneer je wilt beginnen met beleggen, wil je weten waar je dit het beste kunt doen. Zoek je online iets over beleggen of juist iets specifieks als “wat is een betrouwbare broker”? Dan komt DEGIRO in alle zoekresultaten naar voren.

Bij het onderwerp “beleggen” voelen veel mensen zich vaak wat onzeker. Voel je je wel zeker genoeg en ben je klaar om te starten met beleggen en wil je dit graag doen bij DEGIRO? Dan wil je in ieder geval zeker weten of DEGIRO een geschikte, veilige en vooral betrouwbare broker is.

Goed dat je daarom opzoek gaat naar recensies en ervaringen van anderen over beleggen bij de DEGIRO.

Door je mee te nemen in de ins en outs, zal ik je in mijn DEGIRO review laten ontdekken of DEGIRO een geschikte broker voor jou is. Na het lezen weet je wat je van deze broker kan verwachten en welke beleggingsmogelijkheden er zijn. Op alle mogelijke vragen die jij over DEGIRO hebt, zal je hier de antwoorden vast en zeker vinden.

Wil je alvast een kijkje nemen op het platform? Klik dan hieronder en bezoek direct de officiële website van DEGIRO!

(Let op: met beleggen loop je het risico je inleg te verliezen)

De oprichting van DEGIRO

We gaan terug naar 2008, het jaar waarin DEGIRO werd opgericht. Het DEGIRO-platform was in het begin voornamelijk gericht op de professionele markt en zeker niet bedoeld voor particuliere beleggers. Sinds 2013 ligt de focus juist wél op de particuliere beleggers. Zo is het bedrijf dus een online beleggingsplatform geworden voor alle type beleggers.

DEGIRO is op dit moment veruit de grootste broker van Nederland, maar er wordt niet alleen gebruik van gemaakt in Nederland. Ruim één miljoen beleggers, verspreid over 18 Europese landen maken ook gebruik van dit platform.

Wilde je jaren geleden al beleggen? Dan kon je vaak alleen terecht bij de beurs zelf mits je een flinke hoeveelheid geld te beleggen had. De tijd waarin beleggen nog lastig was en alleen werd gedaan door rijke mensen, ligt gelukkig achter ons. Tegenwoordig zijn er gebruiksvriendelijke platformen zoals DEGIRO waar je toegang krijgt tot beurzen wereldwijd. Vergeleken met vroeger is beleggen veel makkelijker en toegankelijker geworden.

Overname door Flatex

Zeg je DEGIRO, dan mag sinds 1 augustus 2020 de naam Flatex (een toonaangevende Duitse broker) hier niet ontbreken. Vanaf die datum zijn deze twee bedrijven een samenwerking aangegaan, of beter gezegd, Flatex heeft DEGIRO overgenomen. Beide zijn bekende online brokers, maar het grote verschil tussen deze twee is dat DEGIRO een beleggingsonderneming is en Flatex een broker met een bankvergunning.

Een beleggingsonderneming als DEGIRO mag niet zomaar het niet-belegde geld van klanten aanhouden. Deze tegoeden van klanten worden in een geldmarktfonds gestopt. Dit geld wordt belegd met als doel om de waarde van deze tegoeden te handhaven. Een nadeel voor klanten is dat DEGIRO maar voor een bedrag van €2.500 verantwoordelijk is.

Nogmaals, het gaat hier niet om het geld wat jij hebt belegd in bijvoorbeeld aandelen of ETF’s, maar om het niet- belegde geld. Nu zullen er weinig mensen zijn die duizenden euro’s op hun beleggersrekening storten en het daar laten staan, zou je zeggen. Maar de grens van €2.500 is niet voor niets ingesteld. De grens is ingesteld om te voorkomen dat klanten niet zomaar massaal geld bij DEGIRO gaan parkeren omdat ze bij hun eigen bank geen rente krijgen.

Flatex daarentegen heeft wel een bankvergunning waardoor het depositogarantiestelsel ervoor zorgt dat klanten, bij een eventueel faillissement, verzekerd zijn tot een bedrag van €100.000. Door de samenwerking kunnen nu ook de klanten van DEGIRO een Flatex rekening openen zodat ook zij verzekerd zijn van hun tegoeden.

Met een goed gevoel beleggen bij DEGIRO

In de alinea hierboven noemde ik al het veiligheidsaspect waarbij je als klant verzekerd bent tot een bedrag van €100.000. Let op, dit is dus alleen het niet-belegde geld wat op een persoonlijke rekening van de flatexDEGIRO Bank AG staat. Meld je je dus aan bij DEGIRO? Dan kan je, mocht je dat willen, een aparte rekening openen bij flatexDEGIRO. Deze rekening is gekoppeld aan je beleggingsrekening bij DEGIRO. Dit is dus puur bedoeld voor het beschermen van je tegoeden.

De vermogens van klanten en dat van bedrijven als DEGIRO worden altijd gescheiden. Een onderneming als DEGIRO is in de wet verplicht gebruik te maken van een juridische entiteit. Dit noem je een vermogensscheiding. Met andere woorden: mocht er iets met DEGIRO gebeuren (bijvoorbeeld een faillissement), dan zullen vermogens van klanten nooit onder de failliete boedel vallen.

DEGIRO ervaringen

Daarnaast staat DEGIRO in Nederland onder toezicht van de DNB (De Nederlandse Bank) en is de AFM (Autoriteit Financiële Markten) verantwoordelijk voor het gedragstoezicht. Voor de flatexDEGIRO Bank AG is De BaFin het equivalent van de Nederlandse AFM en staat het onder toezicht van het ECB (Europese Centrale Bank).

Al met al is er geen reden om te twijfelen wanneer je wilt gaan beleggen bij DEGIRO. Niet voor niets beleggen al ruim één miljoen klanten bij DEGIRO. Wat vooral ook vertrouwen wekt, is dat DEGIRO de één na de ander prijs in de wacht sleept. Inmiddels zijn ze al weer zo’n 80 internationale awards rijker. De laatste is zoals je hier ziet de award voor “Best broker For Stock Trading”. Een prijs die wordt uitgedeeld voor beste financiële dienstverlener op het gebied van service- en prijskwaliteitsverhouding.

Voor wie is DEGIRO bedoeld?

DEGIRO biedt, zoals zij zelf zegt, een toegankelijk platform voor zowel professionele partijen als voor beginnende beleggers. Lage tarieven, veel beleggingsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijk platform zijn daarin de kernwaarden. Of en hoe dit tot uiting komt en hoe beleggers dit daadwerkelijk ervaren, lees je verderop.

Eigenlijk kan elke belegger, jong of oud, ervaren of onervaren, heel goed uit de voeten op dit platform. De kosten die brokers hanteren kunnen nogal verschillen. Als belegger wil je natuurlijk zo weinig mogelijk kosten hebben en omdat DEGIRO de goedkoopste is, zal dit één van de belangrijkste reden zijn waarom zoveel beleggers klant zijn bij DEGIRO. Dit wil natuurlijk niet meteen zeggen dat DEGIRO daarmee ook de beste broker is. Ook hier kom ik straks nog op terug.

Is er een fase in jouw leven aangebroken waarin je op het punt staat om te beginnen met beleggen? Hoe fijn is het dan dat je bij het leren van de basiskennis bij de hand wordt meegenomen. DEGIRO biedt voor diegene die dat leuk en belangrijk vinden, via de beleggersacademie gratis een tiental lessen aan.

Zo wordt je klaargestoomd om zelfstandig en verstandig te gaan beleggen. Je ontdekt o.a. wat voor type belegger je bent, in welke financiële producten je kan beleggen en hoe je een beleggingsplan maakt. Ook wordt er aandacht besteedt aan de technische kant. Je leert bijvoorbeeld hoe je grafieken en technische analyses leest, maar ook hoe je verschillende orders kan plaatsen door gebruik te maken van een stoploss order of een stoplimit order.

Waar kan je bij DEGIRO in beleggen?

Om te beginnen krijg je toegang tot 50 verschillende beurzen verspreid over 30 landen. Daarin heb je als belegger de keus uit meerdere beleggingsinstrumenten. Het is belangrijk om te weten welke kennis je bij een bepaalde belegging nodig hebt en welke risico’s het met zich mee brengt.

Bij DEGIRO zijn dit de vijf belangrijkste en meest voorkomende beleggingsinstrumenten:

  • Aandelen
  • Beleggingsfondsen
  • ETF’s
  • Futures
  • Hefboomboomproducten

Aandelen

Zoals gezegd kan je bij DEGIRO terecht bij 50 verschillende beurzen en kan je dus zelf de aandelen kopen die jij wilt. Jij bepaalt in welke aandelen je gaat beleggen. Er bestaan verschillende soorten aandelen, zoals groeiaandelen ,waarde-aandelen en dividendaandelen.

Het mooie aan beleggen in dividendaandelen is dat je passieve inkomsten opbouwt. Naast dat het jou al rendement kan opleveren omdat de koers van een dividendaandeel stijgt, profiteer je ook nog een (meestal elk kwartaal) van het uitkeren van het dividend. Bij sommige dividendaandelen ontvang je gerust 7%. Besef wel dat aandelen met een hoog dividend ook risico’s met zich mee kunnen brengen. Bedrijven zullen het dividend soms hoog houden om aandeelhouders gerust te stellen. Het gevolg kan zijn dat bedrijven geen of nauwelijks geld overhouden om te blijven investeren.

Wil je leren hoe je in een paar minuten de beste aandelen selecteert? Via deze gratis handleiding krijg je enkele tips aangereikt.

Beleggingsfondsen

Beleg je in een beleggingsfonds, dan beleg je in meerdere financiële producten tegelijk. Je kiest dan de producten niet zelf uit, maar specialisten hebben voor jou al de beste financiële instrumenten geselecteerd en hebben daar een pakket van samengesteld. Je laat eigenlijk jouw geld beleggen door een fondsmanager, alleen bepaal je zelf in welke fondsen je belegt.

Er zijn meestal meerdere fondsen waarbij de verhoudingen tussen de financiële producten verschillen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een aantal DEGIRO kernselectie fondsen die voor een groot deel bestaan uit aandelen en voor een kleiner deel uit obligaties. Loop je liever iets minder risico? Dan neem je in verhouding meer obligaties en minder aandelen. De meeste bedrijven uit de DEGIRO kernselectie keren dividend uit. Er zitten bedrijven in de kernselectie die een dividend van wel een procent of 4 uitkeren, maar de percentages kunnen echter verschillen.

ETF’s

ETF’s (Exchange Traded Funded) en beleggingsfondsen lijken erg op elkaar. Bij beide is er sprake van een mix waarbij je belegt in verschillende financiële instrumenten waardoor spreiding zorgt voor het minimaliseren van de risico’s. Het verschil tussen deze twee is dat een beleggingsfonds meestal actief wordt beheerd door een fondsmanager. Daar tegenover staat dat een ETF juist weer snel en op elk moment van de dag kan worden verhandeld en een beleggingsfonds niet.

DEGIRO staat o.a. bekend om zijn lage kosten, maar zij bieden klanten zelfs de mogelijkheid te beleggen zonder transactiekosten. Hoe zit dat? Beleg je in een DEGIRO kernselectie ETF, dan betaal je per kalendermaand over één transactie geen kosten. Zelfs een tweede transactie in diezelfde maand kan gratis zijn. Deze telt pas mits de tweede transactie minimaal €1000 is. Én als zowel de eerste als de tweede transactie beide een kooporder of een verkooporder zijn.

Direct de beste ETF DEGIRO kernselectie ontdekken? Via de button hieronder kan je gratis een account aanmaken. Er zijn ruim 200 ETF’s waar je in kan beleggen waarbij je geen transactiekosten hoeft te betalen. In je account vind je deze onder ETF’s, ook wel Trackers genoemd. Selecteer dan “Trackers gratis.”

Futures

DEGIRO betrouwbaar

Als beginnende belegger ga je als het goed is niet zomaar beleggen in futures. Dit vereist veel kennis en ervaring en het is bovendien een risicovolle belegging.

Een future is een termijncontract tussen een koper en verkoper. Het contract of de future heeft altijd een onderliggende waarde. De onderliggende waardes kunnen verschillende beleggingsproducten zijn zoals aandelen, een ETF, Bitcoins, maar ook grondstoffen zoals goud.

Er wordt een afspraak gemaakt dat op een vastgesteld moment een onderliggend product voor de afgesproken prijs wordt geleverd. Officieel gezien zou het kunnen zijn dat bij een onderliggend product als goud, dit ook daadwerkelijk fysiek moet worden geleverd. Nu gebeurt dit vrijwel nooit omdat men niet perse het onderliggende product direct wil hebben, maar omdat men winst wil pakken door te speculeren op de prijs van het onderliggende product.

Een nadeel is dat je een behoorlijk vermogen moet hebben om te beleggen in futures. Omdat pas bij de levering de afgesproken prijs moet worden betaald kan er zelfs om een onderpand worden gevraagd. Beleggers met wat minder vermogen beleggen daarom liever in CFD’s. De instapprijs is bij een CFD vele malen lager, terwijl er net zo makkelijk veel winst kan worden gemaakt. Een future en een CFD lijken erg op elkaar. Een ander verschil is dat een future wel een afgesproken prijs en verloopdatum heeft en een CFD niet.

Wil je handelen in CFD’s? Besef dan dat deze financiële producten om enige kennis vragen. Verdiep je hier goed in voordat je met echt geld gaat handelen. In CFD’s handelen bij DEGIRO is helaas niet mogelijk. Wel heeft DEGIRO andere hefboomproducten. Een platform wat speciaal gericht is op het handelen in CFD’s is 101investing.

Hefboomproducten

Bij DEGIRO kan je dus wel beleggen in hefboomproducten als Turbo’s en Sprinters. Deze vorm van beleggen is erg gewild bij (ervaren) beleggers. Ook hier wordt gespeculeerd op een koersstijging of daling van een onderliggende waarde. Met een hefboom kan er met een relatief kleine inleg een hoog rendement worden behaald. Andersom is het risico ook groot om snel en veel geld te verliezen.

Je kan dus zowel winst maken op een koersstijging als op een daling. Stel dat jij met een Turbo gokt op de onderliggende waarde van een aandeel. Dit aandeel kost €10 per stuk. Met een hefboom (aan het gebruik van een hefboom zitten kosten aan verbonden) kan jij het rendement vergroten. Je zet in op een koersstijging van dat aandeel en neemt een hefboom x10. Stijgt dit aandeel een dag later naar €12? Dan kan je €20 winst pakken.

Pensioenbeleggen bij DEGIRO

Wil je sparen of beleggen voor een aanvullend pensioen? Ook hiervoor kun je terecht bij DEGIRO. De voordelen van extreem lage kosten, een ruim productaanbod en het fiscale aftrek zorgen ervoor dat pensioenbeleggen bij DEGIRO erg populair is.

Je kan helemaal zelf bepalen waarin je wilt beleggen. Bepaal zelf of je in aandelen, obligaties of ETF’s gaat beleggen. Hier zitten natuurlijk ook risico’s aan verbonden, dus enige kennis is hier wel vereist. DEGIRO is geen pensioenaanbieder, maar biedt klanten juist de mogelijkheden om zelfstandig te beleggen.

Werk je in loondienst of ben je ZZP’er en heb je een pensioengat? Dan zou je ook kunnen voor een partij als Brand New Day. Dit is een bekende pensioenbank in Nederland. Bij Brand New Day kan je sparen of beleggen voor je pensioen door middel van passief indexbeleggen. Je belegt dan in grote indexfondsen met duizenden bedrijven. De indexfondsen hebben door de spreiding een laag risico en staan bekend om z’n constant gemiddelde rendement.

DEGIRO en crypto

Nu de laatste tijd crypto weer volop in het nieuws is, komt ook de vraag waar je het beste crypto kan kopen steeds vaker voorbij. Voor de duidelijkheid, bij DEGIRO kan je niet direct investeren in crypto. Dit kan wel indirect door middel van het kopen van een Exchange Traded Fund cryptocurrency, of door het kopen van aandelen van cryptobedrijven.

Zo biedt VanEcKVectors een Bitcoin- en Ethereum ETN aan. Een ETN (Exchange Traded Note) lijkt erg op een ETF. Het verschil zit hem voornamelijk in dat een ETF een beursgenoteerd beleggingsfonds is en een ETN een schuldcontract. Een ETN wordt vaak ook vergeleken met een obligatie.

In ieder geval kan je bij DEGIRO dus alleen indirect in Bitcoin en Ethereum investeren. Je koopt je eigen cryptomunten niet zoals je dit bijvoorbeeld wel doet bij Bitvavo. Bij een exchange als Bitvavo of bij een andere exchange koop je cryptomunten en ben je ook eigenaar van deze munten. Je slaat deze zelf veilig op en je bent dus geheel verantwoordelijk voor je eigen wallet.

Handelen bij een echte broker of exchange is wel veel voordeliger. Maar wil je liever alles onder één dak, omdat je weinig afweet van crypto en het niet ziet zitten om je cryptomunten zelf te bewaren? Dan is DEGIRO een slimme keuze.

Wil je dus wel direct cryptomunten kopen bij een veilige en betrouwbare exchange en hier eigenaar worden? Bitvavo is de goedkoopste en veiligste exchange van Nederland. Via de link hieronder kan je ontdekken welke cryptomunten zij naast Bitcoin en Ethereum nog meer aanbieden (118 stuks). Het voordeel van Bitvavo is dat je hier geen aparte wallet voor hoeft te hebben. Je account is tevens ook een ingebouwde wallet.

DEGIRO kosten

Kosten spelen vaak een belangrijke rol bij het kiezen van een broker. Ik noemde al eerder dat DEGIRO de minste kosten rekent van alle brokers. Omdat er zoveel verschillende financiële producten zijn die allemaal weer hun eigen kosten hebben leek het mij handiger om dit niet allemaal hier te bespreken. Voor een overzicht van alle kosten raad ik je aan om de desbetreffende pagina te bekijken van DEGIRO. Je vind hier het overzicht van alle kosten kosten. TarievenoverzichtDEGIRO.

In de afbeelding hieronder wordt DEGIRO vergeleken met andere aanbieders. Wat je ziet is maar een kleine selectie van een aantal aandelen, maar je kunt direct zien hoe groot het prijsverschil is met andere aanbieders.

DEGIRO Vergelijkingsoverzicht met andere brokers

DEGIRO ervaringen

Vanwege Corona en de daarop geldende maatregelen hebben mensen meer geld overgehouden. Dit heeft als gevolg gehad dat meer en meer mensen zich zijn gaan aanmelden bij een broker om te beleggen. Ook DEGIRO heeft het drukker dan ooit.

De klantenservice is wel gewoon goed bereikbaar. Alleen het antwoorden op mijn mail duurde wat langer dan ik gewend was, namelijk twee dagen. Zij gaven extreme drukte aan als reden. In 2020 kwam je zelfs op een wachtlijst te staan wanneer je je wilde aanmelden. Inmiddels is de lijst bijgewerkt en kan je direct een rekening openen zodat je kan starten met beleggen.

Op Trustpilot scoort DEGIRO 3,5 sterren op een kleine 2200 reviews. Dit geeft meestal wel een redelijk beeld van hoe de klantenservice en diensten van een bedrijf zijn. Toch zullen er waarschijnlijk door ruim 90% van klanten never nooit reviews worden geplaatst. Dan ligt het voor de hand dat het overgrote deel vast tevreden is. Ik er even twee reviews uitgepikt.

DEGIRO ervaringen
DEGIRO ervaringen

Het gebruiksvriendelijke platform in combinatie met lage kosten en veel beleggingsmogelijkheden zorgen ervoor dat veel (on)ervaren beleggers zich hier prettig voelen. Niet voor niets dat DEGIRO zoveel awards heeft gewonnen. Met de beleggersacademie bieden ze de onervaren klanten een mooie service waarbij een aantal belangrijke basisregels worden geleerd.

Wil je liever dieper in deze materie duiken en graag leren om goed en succesvol te worden in beleggen? Dan zou ik je deze gratis training aanraden om te kijken of dit iets voor je is.

Conclusie

Beleggen wordt tegenwoordig steeds makkelijker en daarom ook interessanter. Iedereen kan het, maar dit wil niet zeggen dat er automatisch rendement wordt gemaakt, integendeel. Verdiep je daarom goed waarom je wilt beleggen, voor hoe lang en waarin. Bij DEGIRO ben je zowel als ervaren belegger als nieuwkomer aan het goede adres.

De gratis lessen die je online bij de academie kan volgen zijn waardevol en geven je misschien wat meer richting. Zonder deze lessen is het trouwens ook prima te doen.

Benieuwd naar andere manieren van beleggen? Neem eens een kijkje op dit platform. Elke week schrijf ik nieuwe artikelen over online geld verdienen. Lees bijvoorbeeld “Verschillende manieren van online geld verdienen

(Let op: met beleggen loop je het risico je inleg te verliezen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *