Top-3 beste crypto broker/exchange Europa

Beste crypto broker/exchange

De keuze om in crypto te gaan beleggen kan soms al een moeilijke stap zijn. Is de keuze eenmaal gemaakt, dan moet er natuurlijk nog wel een fatsoenlijk en betrouwbaar platform worden gekozen.

Want wil je geld verdienen met crypto, dan heb je op z’n minst een eerlijk platform nodig waar je met een gerust hart in crypto kunt handelen.

Tegenwoordig hechten steeds meer platformen aandacht aan veiligheid, maar vooral ook aan gebruiksvriendelijkheid en lage kosten. Daarom beginnen ook steeds meer mensen met beleggen. Doordat het aantal beleggers groeit, zie je ook een toename van het aantal brokers en exchanges. En ja, welke zijn echt veilig en hoe bepaal je dan wat voor jou de beste broker of exchange is? Misschien wil je naast crypto ook wel aandelen, ETF’s of edelmetaal kopen? Is er dan een platform waar je zowel aandelen als cryptomunten kunt kopen? Allemaal vragen die ik voor je ga beantwoorden!

Zelf beleg ik al een aantal jaartjes en gebruik ik ook meerdere platformen. Mij kostte het namelijk best veel tijd om de beste crypto brokers/exchanges te ontdekken. Uiteindelijk, na veel crypto brokers/exchanges vergelijken, kwam ik tot deze top-3. De selectie is gebaseerd op mijn eigen ervaring en de waarderingen van anderen beleggers. Jouw ervaring kan anders zijn. Bekijk het overzicht van de top-3 beste brokers/exchanges op je gemak en ontdek of deze platformen ook bij jou passen!

Beste crypto exchange/broker

 1. Bitvavo
 2. Bitcoinmeester
 3. Bitpanda

1) Bitvavo

Beste crypto exchange Nederland

Het platform waarop ik regelmatig cryptomunten koop is Bitvavo. Bitvavo is de beste Nederlandse exchange. Het verschil tussen een broker en exchange is dat een broker zelf geen cryptomunten in bezit heeft. Een broker heeft hier ook geen vergunning voor. Een broker kun je zien als een tussenhandelaar. Wanneer een belegger bij een broker cryptomunten koopt, plaatst de broker de order door naar een exchange. De exchange zorgt op haar beurt ervoor dat de cryptomunten in de juiste wallet terechtkomen.

Een exchange (zoals Bitvavo) heeft wel de bevoegdheid en de beschikking om cryptomunten in bezit te hebben. Het grootste voordeel voor beleggers is dat je bij een exchange tegen veel lagere kosten kunt handelen. De handelskosten bij Bitvavo zijn namelijk 0,25%. Een broker heeft eigenlijk altijd een overzichtelijk dashboard en is daarom gebruiksvriendelijker. Dat is ook het doel van een broker.

Bitvavo, is als broker opgericht, maar het platform heeft zich onlangs omgevormd tot exchange. Het mooie aan Bitvavo is dat het platform juist de fijne eigenschappen van een broker heeft behouden. Een overzichtelijk dashboard, lage kosten en een aantal tradingtools, maken het platform interessant voor zowel beginnende crypto-beleggers als voor de wat meer ervaren.

Bitvavo biedt op dit moment ongeveer 120 verschillende cryptomunten aan. In een jaar tijd hebben ze het aantal verdubbeld. Naast de grote jongens zoals, Bitcoin, Ethereum en Cardano bieden zij bijvoorbeeld ook kleinere munten aan. Denk aan Icon, Golem en Numeraire.

Beste crypto exchange Nederland
 • Registratie bij de Nederlandse Bank.

 • Veilig en betrouwbaar platform.

 • Goedkoopste van Nederland (0,25% handelskosten).

 • 120 verschillende cryptomunten.

 • Ook als app beschikbaar.

 • Betaling met iDEAL.

 • Actie: je betaalt nu €0,00 handelskosten over de eerste €1.000.

Wil je meer lezen over de beste crypto exchange van Nederland? Dan kan je hieronder altijd nog de Bitvavo review lezen.

Wil je cryptomunten kopen bij Bitvavo?

Maak hieronder gratis een account aan!

JA, IK WIL GRAAG CRYPTOMUNTEN KOPEN BIJ BITVAVO!

2) Bitcoinmeester

Beste crypto broker Nederland

Nummer twee in mijn top-3 is Bitcoinmeester. Bitcoinmeester is de beste crypto broker van Nederland. Een broker steekt veel tijd en energie in het creëren van een overzichtelijk en toegankelijk dashboard.

Bij Bitcoinmeester is dat goed gelukt, sterker nog, het is een genot om op dit platform crypto te kopen. Naast dat je bij Bitcoinmeester heel makkelijk kunt handelen in crypto, is het platform ook heel actief als het gaat om het plaatsen van nieuwsartikelen. Ze plaatsen geregeld nieuwsberichten over crypto en de blockchain.

De afgelopen tijd is Bitcoinmeester ook een aantal samenwerkingen aangegaan. Zo zijn zij partner geworden van voetbalclub AZ en van hockeyclub HC Bloemendaal. Bitcoinmeester wil graag meerdere doelgroepen bereiken en deze samenwerkingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Op het platform kan je handelen in ruim 190 verschillende cryptomunten, een enorm aanbod dus. Een handige functie bij Bitcoinmeester is dat je gratis een munt kunt kan inruilen voor een andere munt. Normaal gesproken verkoop je eerst een cryptomunt (tegen handelskosten). Het eurobedrag komt dan direct in je account te staan en met dat geld kan je weer een andere munt kopen.

Munt tegen munt ruilen is dus gratis en een echte toevoeging, Alleen de handelskosten zijn een stukje hoger in vergelijking met Bitvavo. Hoewel Bitcoinmeester onlangs de fee heeft verlaagd betaal je alsnog 1%. Dit is gelukkig wel het enige nadeel bij Bitcoinmeester. Voordelen zij er veel meer van!

Beste crypto broker Nederland
 • Ruim 190 verschillende cryptomunten.

 • Grote naamsbekendheid en staat geregistreerd.

 • Gebruiksvriendelijk platform.

 • Veel nieuws rondom crypto waar je van kan leren.

 • Ook te gebruiken via de app.

 • Nederlandse klantenservice.

 • Betaling met iDEAL.

Bitcoinmeester mag zich absoluut de beste crypto broker van Nederland noemen. Twijfel je toch nog en wil je meer weten over Bitcoinmeester? Ik zou zeggen lees dan even onderstaande review.

Wil je cryptomunten kopen bij Bitcoinmeester?

Maak hieronder een gratis account aan!

JA, IK WIL GRAAG CRYPTOMUNTEN KOPEN BIJ BITCOINMEESTER!

3) Bitpanda

Top-3 beste crypto broker/exchange Europa

Nummer drie Bitpanda is ook een heel tof platform en wordt gezien als één van de beste crypto brokers van Europa. Het bedrijf is niet Nederlands, maar heeft een aantal Oostenrijkers aan het roer en is gevestigd in Wenen. Bij Bitpanda werken maar liefst 500 werknemers en ruim 3.000.000 mensen beleggen wereldwijd via dit platform. Bitpanda is hét platform waar je zowel kan beleggen in crypto als in andere financiële producten. Heb je dus liever al je beleggingen onder één dak? Dan is Bitpanda daar het aangewezen platform voor!

Beleggen was vroeger eigenlijk alleen weggelegd voor rijke mensen. Beleggen was ook vrij complex en duur. Gelukkig is beleggen tegenwoordig voor Jan en alleman mogelijk en we kunnen stellen dat Bitpanda hier mede verantwoordelijk voor is. Bij Bitpanda hebben ze namelijk een heel aantrekkelijk platform weten neer te zetten, waar je ook als leek zonder problemen direct kan beginnen met beleggen. Grote bedragen hoef je op Bitpanda niet te storten, vanaf €1 kan je al beginnen met vermogen op te bouwen.

Het aantal producten waar je in kunt beleggen is groot. Je hebt keus uit 175 verschillende producten, van cryptomunten tot aan metalen zoals zilver, losse aandelen, ETF’s en crypto indices. In de afbeelding hieronder zie je de verschillende assets weergegeven.

Top-3 beste crypto broker/exchange Europa
Het toffe aan Bitpanda is dat ze ook hele goede content over crypto delen. Vooral wanneer je begint met beleggen dan kan je het verschil maken door de basiskennis tot je te nemen. Op deze manier tonen ze aan hoe belangrijk Bitpanda het vindt, dat nieuwe beleggers over deze basiskennis moeten kunnen beschikken.

De lessen die zij delen zijn uiteraard geheel gratis. Eigenlijk gaat het veel verder dan alleen de basiskennis, er komen ook moeilijkere onderwerpen aan te pas. Denk bijvoorbeeld aan lessen als: hoe werkt de blockchain, wat betekent open source, wat zijn smart contracts of wat is een Bitcoin node?
 • Meerdere beleggingsproducten (crypto, aandelen, metalen en ETF’s).

 • Bitpanda is een geregistreerde aanbieder.

 • Automatiseer reguliere beleggingen inclusief spaarplannen.

 • Super gebruiksvriendelijk.

 • Ook als app te gebruiken.

 • Veel verschillende betalings- en uitbetalingsproviders.

 • Bitanda Academy (waardevolle lessen over crypto en blockchain).

Wil je naast beleggen in crypto ook beleggen in andere financiële producten en dit samen beheren onder één dak? Dan ben je bij Bitpanda aan het juiste adres! Liever nog wat meer informatie over deze crypto broker uit Wenen? Check dan de Bitpanda review!

Wil je graag beleggen bij Bitpanda?

Maak hieronder een gratis account aan!

JA, Ik WIL GRAAG BELEGGEN BIJ BITPANDA!

Conclusie

Als het gaat om beleggen en geld toevertrouwen aan derden, zijn de meeste mensen voorzichtig. En dat is juist ook goed! Crypto is nog relatief jong en er zijn genoeg verhalen te noemen waarbij tegoeden van klanten zijn gehackt. Op Bitvavo, Bitcoinmeester en Bitpanda is dit tot op heden niet gebeurd.

Deze drie platformen zijn erg veilig en hebben een goede naam. Mijn ervaring met deze drie platformen is uitstekend. Hopelijk ga jij hetzelfde ervaren.

Succes met beleggen in crypto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *