Bitcoin Meester – review

Waarom kopen mensen cryptomunten bij Bitcoin Meester en is dit slim?

Bitcoin meester review

Het moment is daar: je beslist om geld te investeren in crypto, maar wat nu? Vaak hebben mensen al lang besloten dat ze willen investeren, alleen is men vervolgens een beetje voorzichtig als het gaat om het kiezen van een platform.

Eigenlijk is dit heel begrijpelijk en is het juist ook goed om niet blindelings zomaar ergens geld naar over te maken. Jij ben hier natuurlijk ook voor een reden. Of je nou je eerste crypto gaat kopen of niet, jij wilt onderzoeken of Bitcoin Meester veilig en betrouwbaar is.

Deze Bitcoin Meester review is bedoeld om mensen zoals jou te helpen, zodat je een goed beeld krijgt van deze Nederlandse broker en weet wat je kan verwachten. Meerdere aspecten van Bitcoin Meester komen aan bod, zodat je zelf als (beginnende) crypto-investeerder kunt bepalen of Bitcoin Meester hét platform is voor jou om crypto te kopen.

De laatste jaren is het aantal platformen waar je cryptomunten kunt kopen flink gestegen. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen, maar de voor- en nadelen zijn lastig te ontdekken wanneer je zelf geen gebruikmaakt van een platform. Reviews van mensen die deze ervaring wél hebben, kunnen ons daar een beetje bij helpen. Dus laten we direct beginnen met deze Bitcoin Meester review! Wil je liever al meteen het Bitcoin Meester platform bezoeken? Klik dan op knop hieronder!

Betrouwbaar & veilig

Wat super logisch is, is dat eigenlijk iedereen die cryptomunten wil kopen, vooral wil weten of Bitcoin Meester veilig en betrouwbaar is. Hier hoef je bij Bitcoin Meester gelukkig nul zorgen over te maken. Een bedrijf als Bitcoin Meester is veilig en betrouwbaar omdat in Nederland elke aanbieder van cryptodiensten zich moet laten inschrijven en registreren bij De Nederlandse Bank (DNB). Dit geldt overigens niet alleen voor aanbieders in Nederland, maar ook voor bijvoorbeeld een Binance of Kraken.

De wetgeving waarin staat dat aanbieders van cryptomunten een vergunning van DNB moeten hebben, geldt pas sinds 21 mei 2020. Bitcoin Meester heeft de vergunning inmiddels ontvangen en staat sinds 17 november 2020 officieel geregistreerd. De wet is er op gericht om witwassen en financiering voor terroristen te voorkomen.

DNB houdt enkel toezicht op de naleving van deze wet en heeft overigens verder niks te maken met consumentenbescherming. In principe staat niemand garant voor de investering die jij doet. Nu hoeft dit ook niet perse, je kan er namelijk voor kiezen om jouw cryptomunten veilig te bewaren in een Bitcoin wallet. Zo lang je jouw cryptomunten veilig opslaat en zorgt dat je je private-keys goed bewaart, beperk je het risico je cryptomunten te verliezen.

Hoewel DNB zich officieel niet bemoeid met het financiële aspect, zal een bedrijf als Bitcoin Meester niet zomaar met jouw geld ervandoor gaan. Bitcoin Meester is de grootste broker van Nederland en staat netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en verschuilt zich niet. De afgelopen tijd zien we Bitcoin Meester dan ook steeds vaker in de media verschijnen, positief welteverstaan.

De naam Bitcoin Meester duikt steeds vaker op

Misschien is het je opgevallen dat Bitcoin Meester regelmatig te zien was in de reclameblokken tijdens het laatst gespeelde EK voetbal. En om zich zichzelf nog wat meer in de kijker te spelen hebben ze zelfs een oranje tram laten rondrijden door Aalsmeer. Ook is Bitcoin Meester sinds 1 juli exclusief cryptocurrency partner geworden van de voetbalclub AZ uit Alkmaar.

Bitcoin Meester wint prijs

Bitcoin Meester richt zich als het om sport gaat overigens niet alleen op voetbal, maar ook op hockey. Zo zijn zij ook een partnership aangegaan met één van de bekendste hockeyclubs van Nederland, HC Bloemendaal.

De reden dat Bitcoin Meester een partnership aangaat is de toenemende interesse in crypto. Zo’n partnership levert Bitcoin Meester natuurlijk een grotere naamsbekendheid op waardoor zij op deze manier makkelijk hun doelgroepen bereiken. Geïnteresseerden kunnen op hun beurt weer laagdrempelig kennis maken met crypto.

Onlangs heeft Bitcoin Meester ook een award gewonnen voor het meest klantvriendelijke en laagdrempelige platform van Nederland. Het gaat om de BCNL Community Award die elk jaar wordt uitgereikt. Bitcoin Meester nam het op tegen drie andere partijen.

Welke munten heeft Bitcoin Meester

Als je het niet erg vindt ga ik ze niet allemaal opnoemen… Bij Bitcoin Meester kan je namelijk ruim 200 verschillende cryptomunten kopen, verkopen en uiteraard bewaren. Daarmee zijn ze veruit het beste cryptoplatform van Nederland als het gaat om het aanbieden van de hoeveelheid verschillende cryptomunten.

Niet dat de grootte van het aanbod cryptomunten voor mij doorslaggevend is, maar duik je eenmaal wat dieper in crypto, dan ontdek je soms nieuwe cryptomunten waar je ook in wilt beleggen. Biedt het platform waar je al eerder crypto hebt gekocht deze desbetreffende cryptomunt niet aan, dan ga je opzoek naar een platform die deze wel aanbiedt. Althans, zo ging dit bij.

Bezit je nog geen crypto, dan zou Bitcoin Meester wel eens het eerste platform kunnen worden waar jij je eerste cryptomunten koopt. Alleen de meeste beginnende crypto-investeerders zullen zich vooral richten op de bekendere cryptomunten zoals, Bitcoin, Ethereum, Cardano en Ripple. Zo’n lijst met 200 vreemde namen, zegt hun waarschijnlijk dus niet zoveel. Eerlijk gezegd ken ik ze ook niet allemaal. Om het beste crypto platform te kiezen is de grootte van het aanbod in mijn ogen niet het meest relevante, voor mij is dit voornamelijk gebruiksvriendelijkheid, bereikbaarheid van de klantenservice én lage kosten. Daarover zo direct meer.

In de afbeelding hieronder een kleine impressie van de digitale valuta’s bij Bitcoin Meester.

Overzicht cryptomunten bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester persoonlijke ervaringen

De reden dat ik bij Bitcoin Meester een account heb aangemaakt was dus dat ik een specifieke cryptomunt op het oog had. Hoewel ik de grootste broker van Nederland wel kende, kocht ik mijn digitale valuta’s tot dan toe alleen bij Kraken en Bitvavo. Nadat ik een account ben gaan aanmaken, kocht ik bij Bitcoin Meester nog geen half uur later de cryptomunt die ik zo graag wilde hebben. Wil je vast weten hoe dit aanmeldingsproces in zijn werk gaat? Volg dan de stappen hieronder.

  1. Maak een gratis account aan door naar bitcoinmeester.nl/registreren te gaan en vul daar je gegevens in plus jouw wachtwoord.
  2. Zijn je gegevens ingevuld, dan krijg je van Bitcoin Meester een email terug met daarin een link. Klik op de link om te bevestigen waardoor je registratie wordt afgerond.
  3. Log vervolgens in op de website en voer je emailadres en wachtwoord in. Is dit correct, dan wordt er om een verificatiecode gevraagd. De verificatiecode heb je als het goed is via je email ontvangen. Zo niet, klik dan op “email opnieuw verzenden”.
Bitcoin Meester account/dashboard

Nu komen we op het punt dat je geld gaat overmaken van je bankrekening naar je Bitcoin Meester account. Althans als je geld wilt verdienen met cryptomunten en daar Bitcoin Meester als platform voor wilt gebruiken.

Allereerst begin je bij Bitcoin Meester altijd met inloggen. Eenmaal ingelogd klik je op “portefeuille” en verschijnt het volgende in beeld (zie afbeelding). Klik dan op “storten” en er verschijnt een pop-up in beeld waarin je het type betaling kunt aanvinken en het bedrag. Kies bijvoorbeeld voor iDEAL. Het bedrag staat standaard op €50, maar dit kan je dus zelf aanpassen. Het geld staat nadat je het hebt overgemaakt direct op je account.

Een bedrijf als Bitcoin Meester is verplicht om een identiteitscontrole uit te voeren. Stort je wekelijks niet meer dan €100, dan zal Bitcoin Meester hier niet naar vragen. Wil je meer geld storten of geld opnemen, dan is dat alleen mogelijk wanneer zij de identiteitscontrole hebben uitgevoerd en voltooid. Jij hoeft alleen de geldige documenten te uploaden. In de video hieronder wordt het Bitcoin Meester verificatieproces duidelijk uitgelegd.

Bitcoin Meester app

Waar we vroeger voor iets specifieks voornamelijk de computer raadpleegden, gebruiken we onze smartphone nu voor allerlei zaken. Een app waarbij je onderweg altijd kunt blijven handelen is dan geen overbodige luxe. De Bitcoin Meester app is er voor zowel Android als iOS.

Je ziet dat het gebruik van smartphones toeneemt. Bij de meeste websites loggen meer dan 60% van de bezoekers al in via hun smartphone en dit percentage blijft jaarlijks groeien. Het fijne aan de Bitcoin Meester app is dat de functies hetzelfde zijn als op de website. De app is net zo overzichtelijk als de website zelf en werkt super snel.

Bitcoin Meester & belastingdienst

Hoe ziet dan nou precies, betalen we over onze Bitcoins en andere cryptomunten belasting en hoeveel dan? Ja, je betaalt belasting vanaf een bepaalde grens. Vanaf de adoptie van Bitcoin in 2009 zijn eigenaren van digitale valuta verplicht belasting te betalen.

In de beginjaren waren er nog weinig beleggers die digitale valuta kochten, maar nu wereldwijd het aantal beleggers sterk toeneemt, bemoeit de Belastingdienst er zich ook steeds vaker mee. Dit klinkt misschien wat onaardig, maar ik bedoel dat de Belastingdienst ons er op wijst, dat we vanaf een bepaalde grens verplicht zijn belasting te betalen. Ook al stelt de waarde van jouw cryptomunten nu niet zoveel voor, toch raadt de belastingdienst ons aan om dit wel alvast aan te geven.

Digitale valuta wordt gewoon gezien als vermogen en moeten we aangeven in box 3. Box 3 gaat over het inkomen wat is vergaard uit sparen en beleggen. Kocht je vroeger voor €100 aan Bitcoins en heb je ze al die tijd niet verkocht. Tja, dan zijn deze Bitcoins nu samen misschien wel €1.000.000 waard. Verkoop je ze en stort je het bedrag op je rekening, dan kan je er vanuit gaan dat de Belastingdienst hier vroeg of laat naar gaat vragen. In een ander artikel heb ik dit trouwens allemaal uitvoerig beschreven. Hierin schets ik o.a. een aantal situaties, waardoor je direct kan zien wat voor jou van toepassing is. Het artikel heet: Bitcoin en belasting: hoe zit het precies?

Bitcoin Meester ervaringen

Om mij heen ken ik mensen die het platform Bitcoin Meester als prettig ervaren. Dezelfde ervaringen zie ik ook terugkomen op Trustpilot. Natuurlijk is lang niet iedereen tevreden, maar van de 1447 reacties geeft 58% aan een uitstekende ervaring te hebben gehad. Daarnaast beoordeelt nog eens 25% Bitcoin Meester met “goed”. Al met al kun je concluderen dat een grote groep mensen erg tevreden is. Zij zijn voornamelijk tevreden over het platform dat goed, snel en overzichtelijk werkt. Daarnaast zijn er veel positieve reacties over de snel reagerende klantenservice. Op Trustpilot reageert de klantenservice vrij actief op zowel klachten als positieve ervaringen die worden gegeven.

4 sterren Bitcoin Meester ervaringen op Trustpilot

Je ziet ook de naam “Bitladon” staan. Bitcoin Meester richt zich niet alleen op de Nederlandse markt, maar ook op de internationale markt. Wanneer het bedrijf zich in het Engels uit, wordt de naam Bitladon gebruikt.

Bitcoin Meester kosten

Dit onderwerp kan en mag in deze Bitcoin Meester review natuurlijk niet ontbreken. Ik ga er ook niet om heen draaien: Bitcoin Meester is gewoon duur. Hoewel het een prima bedrijf is, met een snelle en vriendelijke klantenservice en een waanzinnig groot aanbod van cryptomunten, baal ik toch van de hoge kosten.

Ik zal uitleggen hoe dit zit. Ten eerste betaal je 1,5% aan fees over elke transactie. Nu gaat dit percentage omlaag wanneer je maandelijks meer gaat handelen. Handel je maandelijks met €1.000 euro of meer, dan krijg je 0,50% korting. De korting kan vervolgens oplopen naar 1,25%. Vanaf welk bedrag deze korting geldt, durf ik bijna niet te zeggen… (ja echt, deze korting gaat pas in wanneer je maandelijks voor minimaal €1.000.000 handelt).

Dit gaat natuurlijk nergens over want wie handelt er nu voor zulke bedragen op Bitcoin Meester? Waar we dus gewoon van uitgaan is dat we sowieso 1,5% transactiekosten moeten betalen en heel misschien komen we een keer in de buurt van de 1%. Overigens is de 1,5% die Bitcoin Meester hanteert, vergeleken met andere platformen, niet eens perse heel hoog, maar het kan goedkoper.

Afbeelding digitale portefeuille Bitcoin Meester

Helaas was dit nog niet alles; het ergste moet nog komen. In je account worden twee bedragen weergegeven. Namelijk je “portefeuillewaarde” en de “verkoopwaarde”. De portefeuillewaarde is hetzelfde als de marktwaarde en geeft dus aan voor hoeveel je de cryptomunten nu kunt kopen. Maar wil je je cryptomunten verkopen, dan krijg je daar veel minder euro’s voor terug dan de huidige marktwaarde. Omgerekend lever je ongeveer 3,9% in op de waarde van jouw cryptomunten. Zie de afbeelding die ik heb gemaakt uit mijn eigen account.

Alternatief

Ik raad Bitcoin Meester zeker niet af, maar er zijn platformen die goedkoper zijn. Een exchange is vergeleken met een broker veel goedkoper. Een exchange kun je zien als een beurs die cryptomunten zelf in bezit heeft. Een broker is niets anders dan een tussenpartij.

Bitvavo is zo’n exchange! Deze Nederlandse exchange kent dezelfde positieve gebruikerservaringen als Bitcoin Meester, maar wel veel goedkoper. Bij Bitvavo betaal je namelijk nooit meer dan 0,25% transactiekosten. Het aanbod van cryptomunten ligt wel een stukje lager, maar alsnog heb je de keus uit meer dan 50 verschillende cryptomunten. In het dashboard van Bitvavo zie je de totale waarde van jouw cryptomunten staan, daar gaat dus niet nog eens 3,9% vanaf, zoals bij Bitcoin Meester wel het geval is. Spreekt Bitvavo jou meer aan en wil je hier meer over weten, dan zou je ook de Bitvavo review kunnen lezen.

Conclusie

Om deze review af te sluiten lijkt het mij handig om nog even stil te staan bij het volgende: Wanneer je op het punt staat om te gaan investeren en je heel graag geld wilt verdienen met crypto, is het belangrijk om te weten wat je precies gaat doen. Ben je van plan om af en toe wat cryptomunten te kopen en wil je deze vasthouden voor de lange termijn, dan is Bitcoin Meester een prima platform om te gebruiken.

Ben je juist van plan om actief te gaan handelen omdat je op korte geld wilt verdienen met crypto? Dat is een mooi streven, alleen loop je wel telkens tegen de 1,5% transactiekosten aan bij elke trade die je doet. Of je moet zoals je hebt gelezen, maandelijks met grote bedragen gaan handelen om extra korting te krijgen. Voor een daytrader is Bitcoin Meester dus zeker niet geschikt. Slimmer zou dan zijn om te kiezen voor Bitvavo vanwege de lage kosten.

Sowieso is daytraden een vak apart. Het klinkt vrij simpel: een cryptomunt voor een lage prijs kopen en vervolgens binnen een mum van tijd verkopen voor een hogere koers. Veel beleggers onderschatten dit en lijden hierdoor enorme verliezen. Wil je meer weten over hoe je geld verdient met daytraden? Lees dan “Geld verdienen met daytraden“.

Bitcoin Meester staat voor veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak!

Zijn dit voor jou de belangrijkste aspecten? Kies dan voor de nr1 broker van Nederland!

JA, IK WIL MIJ GRATIS AANMELDEN BIJ BITCOIN MEESTER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *