Gratis Sales Cursus: succesvol online verkopen

Gratis Sales Cursus: succesvol online verkopen

Of je nu wilt starten met online verkopen of als bedrijf meer omzet wilt genereren, je zult een aantal sales technieken moeten beheersen. Beheers je deze sales technieken niet, dan is het lastig om (meer) online verkopen te realiseren. Zelfs grote en bekende bedrijven gaan failliet omdat ze geen of te weinig online sales realiseren. Wil je alle sales technieken leren zodat je succesvol gaat verkopen, dan kan je nu een gratis sales cursus volgen.

Deze cursus sales is gratis te volgen met het STAP-budget. Of je nu een product of dienst aanbiedt, een webshop hebt of vacatures in moet vullen, in alle gevallen zal je meerdere online sales technieken moeten beheersen. Deze gratis sales cursus is uiteraard ook bedoeld voor degenen die zich willen omscholen of gewoon wat online willen bijverdienen.

De sales opleiding wordt verzorgd door de Onlineacademy.shop >> Door de uitstekende kwaliteiten is de Online Academy inmiddels landelijk erkend door het UWV en DUO. Bedrijven en particulieren die deze gratis sales cursus volgen, zullen gegarandeerd succesvol online verkopen. Dit is overigens wat zij zelf aangeven, maar ik zal hun woorden onderbouwen. Verder kijken we wat je precies gaat leren en hoe je deze sales training met STAP kunt aanvragen.

Belangrijk om te weten: Via de website van de Online Academy kan je je aanmelden. Dit kan op 2 manieren. Wil je hulp bij het aanmelden van jouw STAP-bewijs, dan kun je dit aangeven. De Online Academy helpt je hierbij.

 

De 2e optie is om zelf je vooraanmelding te bevestigen. In de link die op de website van de Onlineacademy.shop staat, wordt je doorgelinkt naar de NTI. De NTI heeft namelijk de cursus Online Marketing en Sales in haar aanbod opgenomen.


Wat is het STAP-budget?

Voor degenen die niet bekend zijn met het STAP-budget, een korte uitleg. Sinds 1 maart 2022 heeft de overheid het STAP-budget geïntroduceerd. Eenmaal per jaar mogen werkenden en werkzoekenden gebruikmaken van €1.000 subsidie om daarmee een gratis opleiding of training te volgen. De overheid stimuleert mensen op deze manier om hun arbeidspositie te verbeteren of om zich te laten omscholen.

Ben je ouder dan 18 en ontvang je geen AOW of studiefinanciering? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor het STAP-budget. Wil je graag sales technieken leren, dan is dit een uitgelezen kans om via de Online Academy een gratis training sales te volgen.

In de 2022 hebben verschillende opleiders helaas misbruik gemaakt van deze subsidieregeling. Het scholingsregister is op de schop gegaan, hierdoor heeft het kabinet de eerste aanvraagronde in januari overgeslagen. Om een cursus of opleiding aan te bieden met STAP, moet een onderwijsinstelling aan strenge eisen en kwaliteiten voldoen. De Online Academy voldoet dus aan alle eisen. De eerstvolgende aanvraagronde is op 1 mei 2023 om 10:00.


Waarom een Cursus Sales volgen?

Om succesvol online te verkopen moet je sales technieken beheersen. Dit is voornamelijk de reden waarom je een sales cursus of training gaat volgen.

Er zijn namelijk bedrijven die ondanks hun naamsbekendheid en hun goede online marketing, geen sales maken, zelfs niet wanneer deze bedrijven ook goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Dat is super zonde en niet nodig want in een sales training voor beginners kun je dit allemaal leren. Maar wat is nog meer het nut van het volgen van een sales training? We sommen een aantal voordelen op.

Voordeel 1

Verbeterde verkoopvaardigheden: Een cursus sales helpt je om je verkoopvaardigheden te verbeteren. De nodige kennis en technieken worden je bijgebracht zodat je weet hoe je succesvol online kan verkopen. Je leert ook hoe je effectief met klanten communiceert, hoe je hun behoeften kunt identificeren en hoe je kunt inspelen op hun wensen en eisen.

Voordeel 2

Betere klantrelaties: Een goede sales training kan je helpen om betere klantrelaties op te bouwen. Zo krijg je in een sales training technieken aangeleerd hoe je klanten op de juiste manier kunt benaderen, maar ook hun vertrouwen weet te winnen. Hiermee kan je zelfs hun verwachtingen overtreffen, wat uiteraard weer leidt tot meer klanttevredenheid.

Voordeel 3

Verhoogde productiviteit: Een sales cursus helpt om de productiviteit te verhogen. Zo leer je bijvoorbeeld je tijd beter te beheren en verkoopgesprekken efficiënter te maken. Ook leer je hoe je prioriteiten moet stellen, zodat je je dagelijkse taken beter kunt organiseren.

Voordeel 4

Hogere omzet: In een training sales leer je niet alleen sales vaardigheden die de online verkoop verhogen, maar ook hoe je een hogere omzet behaalt. Je leert bijvoorbeeld effectiever onderhandelen en hoe je met prijsstrategieën meer deals kunt sluiten en nieuwe klanten weet aan te trekken.

Daarnaast kan je met een cursus sales je onderscheiden van je concurrentie. Leer jij wel de belangrijke sales technieken, dan heb je waarschijnlijk meer succes dan je concurrenten. Een laatste voordeel wat ik wil benoemen is persoonlijke groei. Want investeren in jezelf is het beste wat je kunt doen. Door deze gratis sales cursus te volgen, kunnen mensen meer zelfvertrouwen krijgen omdat bijvoorbeeld de communicatievaardigheden en leiderschapskwaliteiten verbeteren.


Wist je trouwens dat zo’n 80% van de Nederlanders online koopt, terwijl maar 15% van het MKB of particulieren succesvol online producten en/of diensten kan verkopen!

Wat maakt de Online Academy zo goed?

De reden dat de Online Academy gegarandeerd resultaat biedt is omdat alle kennis die nodig is bij elkaar is gebracht door de top van Nederland. De vier ontwikkelaars van deze cursus hebben een enorme expertise op het gebied van online sales/marketing/ontwikkeling/producten & diensten.

Samen helpen zij dus zowel ondernemers als werknemers om óók online succesvol te worden. Dit doen zij met alle kennis die zij in de afgelopen 15 jaar hebben opgebouwd. Ik stel ze graag even aan je voor!

Sales trainer Karin
Sales trainer
Sales trainer
Sales trainer
 • Karin van Mil heeft jaren gewerkt bij McKinsey&Company en in 2009 in Nederland haar consultancy bureau opgericht. Ook heeft ze voor de Provincie Limburg gewerkt waarbij ze 5 jaar achter elkaar de beste resultaten behaalde van alle projecten die gericht waren op de economie en concurrentiekracht.
 • Ron Emmerink heeft jaren gewerkt voor diverse grote (multi) nationals en met zijn online expertise miljoenen aan extra omzet gerealiseerd. Ook heeft Ron in zijn loopbaan als consultant vele mkb-bedrijven geadviseerd. De resultaten liegen er niet om: 45% meer online sales en 65% meer herhalingsaankopen. Daarnaast is Ron Emmerink ook bekend als contentwriter van RTL Nieuws en AD.nl.
 • Emiel Schiphorst is gekwalificeerd examinator NIMA digital en Consumer and E-marketing. Emiel is ook auteur van het succesvolle boek Productmanagement bij Pearson (inmiddels 4e druk). Voorafgaand studeerde Emiel aan Nyenrode en Insead en implementeerde succesvol e-commerce bij diverse (multi)nationals.
 • Sebastiaan Vondenhoff is weer gespecialiseerd om andere vlakken. Zo is Sebastiaan een OpenCart en WordPress gebruiker van het eerste uur en implementeert hij online learning programma’s bij (multi)nationals. Ook ondersteunt hij al jaren mkb-bedrijven en zzp’ers met websites, webshops en elektronische leeromgevingen.

In werkelijkheid bieden ze bij de Online Academy meerdere deelmodules aan. In totaal zijn het 11 trainingen en 1 programma. Er komt steeds meer vraag naar leermodules en e-learnings. Alle trainingen zoals de sales training voor beginners zijn door de vier experts ontwikkeld.


Belangrijk: Alle korte trainingen of deelmodules die de Online Academy aanbiedt zijn óók gratis te volgen met het STAP-budget.

 

Maar het traject waar ik in dit artikel op doel is de opleiding Online Marketing en Sales. De opleiding bestaat dus niet alleen uit sales technieken leren maar ook uit het onderdeel online marketing. De cursus Online marketing en Sales kost normaal gesproken €976,71, maar is nu dus geheel gratis te volgen.

Voor wie is de Online Marketing en Sales cursus geschikt?

Ben je een bedrijf of particulier en wil je (meer) online verkopen? Dan is de Online Marketing en Sales cursus zeker aan te raden. Als bedrijf of zzp’er wil je meer omzet maken, sterker nog, voor het voortbestaan van de meeste ondernemingen, zijn online sales onmisbaar.

Voor wie of wat is deze training sales/online marketing nog meer geschikt? Zoek of wil jij…

 • Sales cursus voor beginners

 • Direct (meer) online (bij)verdienen, omzet of sales?

 • Meer naamsbekendheid, zichtbaarheid, informatie overdragen of meer omzet bij nieuwe producten?

 • Systematisch en ook op de lange termijn (bij)verdienen, omzetgroei en online klantenbinding?

 • Succesvol klanten verleiden zonder extra “out of pocket costs”

 • WordPress gebruiken als basis voor je website of webshop

 • Beste sales technieken leren?

 • Beste online marketing technieken leren?

De Online Marketing en Sales cursus is overigens niet alleen een sales training voor beginners. De online marketing en sales markt verandert van dag tot dag en daar speelt deze sales training op in. De cursus is dan ook up to date en dat betekent dat zelfs ervaren marketeers veel baat hebben bij deze cursus.


Wat leer je precies in deze cursus sales?

Online marketing en sales hebben natuurlijk veel met elkaar te maken, het is dan ook erg waardevol om zowel kennis van online marketing als sales te hebben. De sales cursus die je gratis kunt volgen met STAP, neemt je mee in de dynamische wereld van online advertising, e-mailcampagnes, zoekmachinemarketing, social media, affiliates en nog veel meer.

De gratis sales cursus genaamd; Online Marketing en Sales en wordt aangeboden door de onlineacademy.shop, lijkt qua inhoud misschien nog het meest op een opleiding Online Marketing. Naast het onderwerp sales, kun je het onderdeel Online Marketing als toegevoegde waarde zien van deze opleiding of vice versa.

De Online Marketing en Sales cursus behoort dan ook tot de beste sales opleiding van Nederland.


De inhoud van de cursus

De sales opleiding bestaat uit drie onderdelen en is dus een combinatie van online marketing en sales technieken.

 • Module 1. SEO/SEA+ zoekmachineoptimalisatie, Google trends, backlinks, slugs, snippets, tags en Google mijn bedrijf.
 • Module 2. Online branding, online segmentatie, targeting bij online branding, opbouwen creative, succesvolle email marketing, enquêtes en marketing automation.
 • Module 3.Online Customer Journey, online funneling, online klantbinding, online upselling, deepselling en crossselling/decoy selling en Google Analytics.
Gratis Sales Cursus: succesvol online verkopen
Sales training
Gratis Sales Cursus: succesvol online verkopen
Sales training

Module 1

In de eerste module wordt er ruim aandacht besteed aan de vindbaarheid van een website of webshop in zoekmachines. De module bevat 20 uur aan videomateriaal. Na deze module weet je precies hoe je het maximale uit zoekmachine optimalisatie weet te halen.

Bij de Onlineacademy.shop weten ze bijvoorbeeld exact hoe de snelst groeiende start-ups en kleine bedrijven hun SEO/SEA toepassen. Dus als jij deze marketing en sales technieken ook wilt leren, wees er dan snel bij, de Onlineacademy.shop heeft namelijk een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Bovendien is de Online Marketing en Sales training, de enige cursus in Nederland die je naast SEO marketing kennis, SEO sales kennis leert. Marketing is namelijk niet hetzelfde als sales!

Module 2

In module twee ga je kennismaken met de belangrijke online marketinginstrumenten zoals emailmarketing, social media, mobiele marketing en video advertising. Het komt namelijk vaak voor dat een website of webshop wél veel bezoekers heeft, maar het aantal online verkopen tegenvalt of zelfs helemaal uitblijft.

In dit geval klopt het marketingtechnisch waarschijnlijk, maar is er een reden waarom klanten niet overgaan tot kopen. Branding is daarom super belangrijk. Hoe branden concurrenten bijvoorbeeld en waar doen ze dit? Qua sales technieken komen onder andere copywriting en contentwriting aan bod. Beide zijn namelijk essentieel voor het genereren van meer online sales en dus meer omzet.

Module 3

Als bedrijf of als particulier is het frustrerend wanneer het aantal online verkopen tegenvalt of zelfs uitblijft. Helemaal als men veel aanwezig is op social media, dagelijks blogs publiceert en geregeld nieuwsbrieven verstuurt. Wat doe ik in hemelsnaam fout? De basis ligt hier in het feit dat, wanneer je klanten over de streep wilt trekken, je kennis moet hebben van het online aankoopproces van mensen, maar ook van het online verkoopproces op je website.

In deze module leer je o.a. hoe je zowel vanuit de organisatie als vanuit de klant de online fases in het (ver)koopproces weet te vinden, maar ook hoe je deze kunt meten en welke acties je vervolgens het beste kan nemen. De Onlineacademy.shop leert je in deze sales training allerlei technieken aan zodat je praktisch en video ondersteunend deze fases doorloopt, uiteraard met als doel om online meer omzet te genereren.


Gratis sales cursus – Overzicht

In het overzicht hieronder heb ik nog wat praktische info wat betreft de Online Marketing en Sales cursus.

 • Geen benodigde voorkennis nodig. Iedereen kan leren succesvol online verkopen

 • 100 uur studiebelasting

 • Certificaat na afloop

 • Taal Nederlands

 • Gegarandeerd snel resultaat

 • Inclusief één praktijkdag (niet verplicht)

 • 6 extra online lessen. In een kleine groepje sparren en vragen stellen

 • Persoonlijke begeleiding

 • Praktijkgericht


Conclusie

Wil je gegarandeerd succesvol worden in online marketing en sales, dan is dit een mooie kans. Met het STAP-budget kunnen particulieren, zzper’s of werknemers, de Online Marketing en Sales cursus GRATIS volgen met het STAP-budget.

Sales vaardigheden en technieken zijn essentieel om succesvol online te verkopen. De opleiding is volledig online te volgen en biedt veel praktische kennis in korte tijd, maar daarnaast is er ook genoeg ruimte voor persoonlijk contact. De vier experts staan voor je klaar. Let op, de Onlineacademy.shop heeft maar een beperkt aantal plekken beschikken. Ik wil mijn plek direct verzilveren >>

Wie betaalt mijn cursus?

Het UWV betaalt de cursus voor jou! Lukt het niet om op een officieel aanvraagmoment jouw STAP-budget te claimen, dan krijg je geen rekening achteraf. Kom je er niet doorheen, dan is het STAP-budget voor die ronde waarschijnlijk op. Je kan je wel meteen opnieuw aanmelden voor de volgende aanvraagronde.

Wat als ik mijn certificaat niet haal?

Natuurlijk ga je het certificaat behalen. Maar mocht het op de één of andere manier niet lukken, hoef je niks terug te betalen. De stelregel van het UWV is namelijk dat je minimaal 80% van het videomateriaal bekijkt.


Alternatief: Bol.com business opbouwen met STAP-budget

Voor mensen die het leuk vinden om een online bedrijf te starten is er ook de mogelijkheid om via een gratis cursus te leren, hoe je een winstgevende bol.com business bouwt.

 

Dit leer je in de Bol.com Kickstart cursus. In deze cursus komen ook marketing en sales technieken aan bod en leer je van A tot Z hoe je een e-commerce business opbouwt. De Bol.com Kickstart cursus is tevens te volgen met het STAP-budget.

 

In een speciaal artikel ga ik uitgebreid in op de inhoud van dit traject en de voordelen die het bol.com platform biedt voor partners. E-commerce is een groeiende business en de verwachting is dat het percentage online aankopen groeit van 35%(2023) naar 85% in 2040!

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *