Leren verkopen via bol.com | Gratis cursus e-commerce

Leren verkopen via bol.com gratis cursus e-commerce

Tja, bol.com, wie kent de webwinkel niet. Veel online aankopen worden via bol.com gedaan en vanwege het grote assortiment, is dat ook niet zo gek. Maar naast dat je er kunt shoppen, kan je ook geld verdienen via bol.com.

Bol.com bestaat al sinds 1999 en was zo’n beetje het eerste online winkelplatform in Nederland. Van een kleine webshop voor boeken, is bol uitgegroeid tot een groot e-commerce platform. Een hoop Nederlandse en Belgische ondernemers verkopen producten op bol.com en dit aantal blijft groeien.

Wil je ook graag leren verkopen via bol.com, dan heb ik een interessant aanbod voor je! Doordat er dagelijks meer dan twee miljoen mensen de website bezoeken, heb je als ondernemer een enorm bereik en daardoor goede mogelijkheden om geld te verdienen.

Ik heb het dan over het starten van een business waarin je online producten gaat verkopen via bol.com. We noemen dit e-commerce, maar vérkopen via bol.com is niet hetzelfde als dropshipping. Ik zal precies uitleggen hoe het wél werkt!

Geld verdienen met bol.com (online bedrijf starten)

Een e-commerce bedrijf starten kan lastig zijn omdat je niet precies weet waar je moet beginnen. Daarnaast is er natuurlijk genoeg concurrentie en om de concurrentie te verslaan zal je over de juiste kennis moeten beschikken. Heb je daarom interesse om een bol.com business te starten en wil je dat graag leren van een expert?

Dan is dit het moment! Vanaf nu kan je namelijk tijdelijk gratis een e-commerce cursus bol.com volgen. Het gaat om de Bol.com Kickstart cursus. In de cursus ga je leren verkopen op bol.com. Het is de beste en meest uitgebreide bol.com cursus van 2023. De cursus wordt verzorgd door Andy de Wit. Andy wordt gezien als dé autoriteit op het gebied van producten verkopen op bol.com.

Met zijn bedrijf Business Mine helpt hij niet alleen startende bol.com verkopers, maar ook ervaren verkopers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. Andy de Wit is al sinds 2017 bezig met producten verkopen via bol.com en is met z’n bedrijf immens hard gegroeid.

E-commerce cursus bol.com, hoezo gratis?

Hoezo is deze cursus verkopen via bol.com gratis? Wel, sinds 1 maart 2022 heeft de overheid het STAP-budget geïntroduceerd. De overheid stimuleert scholing voor een betere arbeidspositie. Werkenden en werkzoekenden tussen de 18 en 67 jaar kunnen dus gratis studeren met STAP-budget.

Eén keer per jaar kan je aanspraak doen op het STAP-budget en zo op kosten van de overheid een opleiding, cursus of training volgen. Voldoe je aan de voorwaarden, dan heb je recht op €1.000 STAP-subsidie.

Zo hebben bijvoorbeeld ook mensen met weinig geld de mogelijkheid om zich te laten omscholen. Nu is het zo dat er voor elk jaar een bepaald budget is. Het budget wordt vervolgens verdeeld over 5 aanvraagrondes en deze momenten staan vast.

De vaste momenten waarop de officiële aanvraagrondes starten zijn bedoeld om iedereen een gelijke kans te geven. Je kan je dus nu inschrijven voor de cursus verkopen via bol.com, maar de officiële aanvraag dien je dus in op de vaste aanvraagmomenten. Ben je er op tijd bij, dan kan je via de Bol.com Kickstart cursus leren hoe je succesvol kunt verkopen op bol.com!

UPDATE: HET KABINET SCHAFT HET STAP-BUDGET AF

Vanaf 2024 kan men helaas geen subsidie meer aanvragen, maar niet getreurd, de Bol.com cursus blijft voorlopig gelukkig gratis te volgen!

Het doel van de cursus

Lijkt jou geld verdienen via bol.com nog steeds leuk en heb je recht op STAP-subsidie? Dan wil je vast weten wat deze cursus inhoudt! Ik kan mij voorstellen dat je graag het één en ander wilt weten over deze e-commerce cursus bol.com van Andy de Wit. In ieder geval ga je natuurlijk leren hoe je producten kunt verkopen op bol.com. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Met de Bol.com Kickstart cursus ga je dus leren geld verdienen via bol.com. Dit betekent dat je producten gaat verkopen via bol.com en dus gebruikmaakt van hun platform. Je hoeft zelf geen webshop of website te bouwen en dus ook geen specialistische kennis te hebben. Bol.com neemt eigenlijk de belangrijkste taken uit handen!

Vergelijk het met een Marktplaats. In de basis voeg je enkel producten toe aan het systeem van bol.com en zij zorgen ervoor dat deze producten op de website veilig worden weergegeven. Jij zorgt voor de juiste productomschrijving en plaatst goede foto’s etc.

Producten via bol.com verkopen, voor wie is dat interessant?

Voordat we wat dieper op de cursus ingaan wil ik graag het volgende benadrukken. De cursus is namelijk niet alleen bedoeld voor een starter die interesse heeft in e-commerce. Omdat het bol.com platform dagelijks 2 miljoen bezoekers trekt en dus in wezen allemaal potentiele klanten zijn, kan de cursus wellicht ook interessant zijn voor een aantal andere mensen. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die:

 • Een fysieke winkel hebben en online willen verkopen
 • Of een webshop hebben en hun online zichtbaarheid willen vergroten
 • Het kan ook zijn dat je al een bol.com partner bent en je kennis wilt vergroten

De inhoud van de cursus

Leren verkopen via bol.com gratis cursus e-commerce

Ik heb de Bol.com Kickstart cursus goed bekeken en ik kan je zeggen; de cursus is nogal uitgebreid. Het is daarom ook onmogelijk om alle informatie in dit artikel te verwerken. Maar ik wil toch proberen een zo’n duidelijk mogelijk beeld te geven van de cursus, zodat je beseft hoe waardevol deze is.

Wanneer je kiest voor de cursus en gaat leren verkopen op bol.com, dan ga je van start met het e-learning programma. De Bol.com cursus bestaat uit 10 modules met daarin 94 video’s. Andy de Wit is in de video’s aan het woord en legt letterlijk van a-z uit, hoe je jouw eigen succesvolle bol.com business start.

Denk aan het inschrijven bij de KvK en het openen van een bol.com-account. En daarnaast natuurlijk het vinden van de juiste producten die je vervolgens gaat aanbieden. Andy laat bijvoorbeeld zien hoe hoog de winstmarges zijn bij sommige producten. Je moet bedenken dat op veel artikelen die via bol.com worden verkocht, zo’n 25- 40% winstmarge zit. Genoeg geld te verdienen dus!

10 modules

Zoals ik al zei wordt alles van a-z uitgelegd en kan je uiteraard de video’s terugkijken wanneer je maar wilt. Wil je via bol.com verkopen, dan is het van belang dat je de juiste stappen in de juiste volgorde neemt. Andy weet hoe belangrijk dit is en helpt je bij elke stap. De opbouw van de Bol.com Kickstart cursus bestaat uit tien modules en ziet er als volgt uit.

 1. Introductie van de cursus
 2. Fundering van je bedrijf
 3. Product research (door middel van het bewezen CIRS-model)
 4. Brandig basics (Private label, dus hoe je in paar simpele stappen je eigen “brand” creëert)
 5. Inkopen (hoe je de juiste leveranciers vindt en met kant-en-klare templates contact kan leggen)
 6. Listing Creation & Optimization (de belangrijkste informatie voor het online zetten van jouw producten en hoe sales binnen no-time kunnen binnenstromen)
 7. Verkopen en verzenden
 8. Aftersales
 9. Merkregistratie (door jouw brand officieel te registreren, verstevig je je online positie in de markt
 10. Automatisering (verzendingen, voorraadbeheer, facturatie en zelfs klantenservice kan je automatiseren
Producten verkopen op bol.com

Op bol.com verkopen is interessant omdat je geen klanten hoeft te zoeken. Dit is ook een van de redenen waarom er zoveel ondernemers zijn aangesloten. Een andere reden is dat je makkelijk van start kunt en zelf kunt bepalen hoeveel tijd je er aan besteedt.

Hoewel je goed geld kunt verdienen en zelfs rijk kan worden met bol.com, moet je niet verwachten dat je binnen een maand je baan kunt opzeggen. Uiteraard hangt de groei van jouw bol.com business af van de tijd die je erin steekt en hoe je serieus je er mee bezig bent. Om deze e-commerce cursus bol.com te starten, moet je wel iets met ondernemen hebben. Maar nee, kennis hoef je niet te hebben, dit ga je namelijk allemaal leren.

Om nog even terug te komen op de inhoud van de cursus besef ik dat ik nog niet alles heb besproken. Naast de videotraining bevat de cursus bijvoorbeeld ook alle extra trainingen en e-boeken. Ook wordt er twee keer per maand een Live Q&A georganiseerd waarin je vragen kunt stellen en is er ook een programma dat gericht is op producten verkopen op Amazon. Heb je het kunstje op bol.com namelijk onder knie, dan kan je dit herhalen op Amazon!

Ook is een cursus boekhouden inbegrepen omdat je echt een bedrijf start en moet weten hoe en wat je aan de belastingdienst moet opgeven.

Voordelen bol.com (i.v.m. een webshop)

Elk verdienmodel heeft natuurlijk zo zijn eigen voor- en nadelen. Maar geld verdienen via bol is eigenlijk heel laagdrempelig, vergeleken met bijvoorbeeld een webshop. Ik laat daarom graag even het verschil zien tussen producten verkopen via bol.com en producten verkopen via een webshop.

 • Website maken

 • Zorgen voor de beveiliging

 • Marketing

 • Betalingen

 • Eventueel personeel

 • Inkoop

 • Klantenservice (totaal)

 • Opslag

 • Verzending

 • Inkoop

 • Klantenservice (gedeeltelijk)

 • Opslag

 • Verzending

De linker kolom heeft betrekking op de webshop. Je ziet dat je bij het runnen van een webshop veel meer zaken moet regelen. Een bol.com business starten is een stuk eenvoudiger. Dit komt omdat bol.com dus een aantal taken voor jou uit handen neemt. Wel rekenen ze daar uiteraard een commissie voor. Je betaalt dus per verkocht product een bepaalde vergoeding aan bol. Reken ongeveer tussen 5% en 15% van de verkoopprijs van een product.

Wanneer je ook een bol.com verkoper wordt, maak je dus gebruik van het platform en de systemen van bol. Zelf hoeft je dus geen webshop te maken of te laten bouwen. Je voegt jouw product(en) slechts toe aan hun systeem. Super handig dus!

Nadelen van een bol.com business

Hoewel op bol.com geld verdienen vrij laagdrempelig is, is het wel zo eerlijk om even stil te staan bij de nadelen. In de eerste plaats is het ideaal dat je geen eigen website hoeft te maken, maar dat betekent wel dat je geen invloed hebt op bijvoorbeeld de lay-out van de website.

Je bent dus altijd afhankelijk van een derde partij, in dit geval dus bol.com. Ook betaal je een commissie voor het gebruikmaken van hun platform. Heb je een eigen website, dan heb je deze kosten natuurlijk niet. Daarnaast is het via bol.com lastiger om een klantenbestand op te bouwen. Via een website kan je veel gemakkelijker e-mails verzamelen en daardoor potentiele kopers benaderen met mooie acties.

Is de cursus verkopen via bol.com iets voor jou?

Ben je ondernemend ingesteld en wil je graag leren verkopen via bol.com? Dan ben je bij de Bol.com Kickstart cursus aan het juiste adres! Het kopen en verkopen van goederen en diensten zit al jaren in de lift en niets wijst erop dat deze trend gaat afnemen. Wel is het verstandig om de fijne kneepjes te leren van een expert.

Met maandelijks 130 miljoen bezoeken per maand, is het bol.com platform een perfecte plek om producten te verkopen. Hoe jij jouw eigen online bedrijf kunt starten en uitbouwt tot een succesvolle business, leer je in de Bol.com Kickstart cursus.

Met het STAP-budget kan je deze cursus gratis volgen. Mocht het zo zijn dat jouw eerstvolgende aanvraag wordt afgewezen, dan krijg je achteraf geen rekening of iets dergelijks, je zit nergens aan vast! Je kan je vervolgens opnieuw vrijblijvend aanmelden voor de nieuwe ronde.

Wel wordt er van het STAP-budget volop gebruik gemaakt en zitten duizenden mensen klaar om hun STAP-subsidie te claimen. De gereserveerde pot met geld is meestal binnen twee uur op. Dus zorg dat je er klaar voor zit!

De Bol.com Kickstart cursus gratis volgen?

Claim dan nu hier jouw plek met het STAP-budget! in plaats van €990, nu €0,00.

Direct aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten bij bol.com als ik niks verkoop?

Nul, dat is juist het mooie. Je betaalt namelijk alleen een commissie aan bol wanneer je iets verkoopt!

Producten via bol.com verkopen, is dat trouwens nog rendabel?

Jazeker, de omzet die partners verdienen via bol.com groeit nog steeds. In 2018 was de gemiddelde omzet van een bol.com partner €37.000 per jaar. Momenteel is deze omzet ruim verdubbeld!

Hoe vraag ik STAP-budget aan?

Door je hierboven aan te melden voor de cursus ontvang je een aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs ga je naar het UWV STAP-portaal. Dit is als het ware een voorregistratie. Op 18 september om 10:00 dien je dan officieel je aanvraag in.

Wat is het niveau van de cursus?

De cursus is op HBO-niveau. Heb je maximaal een MBO4-diploma? Ook dan is de cursus geschikt voor jou

Moet ik de cursus alsnog betalen als ik het niet haal?

Zo lang je 80% van de video’s bekijkt, zit je helemaal goed. In totaal bestaat de cursus uit ruim 11 uur aan videomateriaal. Je bent niet verplicht om het examen te halen en ook niet verplicht om een bol.com bedrijf op te zetten.

Alternatief

De Bol.com Kickstart cursus is een traject waar alles in zit. Stap voor stap legt Andy uit hoe je een winstgevende bol.com business opzet. Uiteraard komen er in de cursus ook sales en marketing technieken aan bod. Het voordeel van het gebruiken van het bol.com platform is dat bol.com zelf ook stukje marketing uit handen neemt. Daar profiteer je als bol.com partner dus van.

Wil je ook succesvol online verkopen, maar dan niet via een bol.com business? Lees dan even het blok hieronder. Dit is zowel interessant voor bedrijven die geen of nauwelijks online sales maken, als voor startende ondernemers! Want…

Wist je dat 80% van Nederland online shopt, maar slechts 15% van de mkb-bedrijven of particulieren succesvol is in online verkopen? Herken je dit en lukt het jou ook niet om (genoeg) online sales te maken?

 

Wil je succesvol online verkopen, dan zal je online marketing en sales technieken moeten beheersen. Veel bedrijven krijgen genoeg verkeer via verschillende kanalen, maar behalen géén of nauwelijks sales. Marketing is géén sales!

Heb je een bedrijf of wil je juist starten met online verkopen? Kies dan voor de Onlineacademy.shop >>

 

De cursus is samengesteld door de Top van Nederland. Het vierkoppige team heeft een buitengewoon trackrecord van ruim 15 jaar in ONLINE sales, marketing en meer. De Online Marketing en Sales cursus is GRATIS te volgen met het STAP-budget!

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *