Leren crypto- traden en beleggen?

Dit zijn de top 3 beste crypto cursussen van Nederland!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Een boek staand op tafel naast een klein plantje in potje

Iets nieuws leren kost tijd en energie en vergt vooral veel motivatie. Wanneer je overweegt om te gaan leren crypto traden dan ga je uiteraard opzoek naar de beste crypto cursus.

Crypto traden is sowieso lastig voor beginners. Heel verstandig dat je niet zomaar bij een broker of exchange gaat beginnen, zonder hier ook maar iets over te hebben geleerd. Crypto traden vraagt om de juiste skills. Maar waar leer je dit het best?

Zelf zit ik al sinds 2019 in crypto. Ik weet dus maar al te goed waar een cursus aan moet voldoen. Overweeg je dus om te leren geld verdienen met crypto traden of beleggen? Dat snap ik heel goed! Lukt het je namelijk om hier goed in te worden, dan kan je hiermee een mooi inkomen verdienen.

Om jouw kansen hiermee te vergroten heb ik de 3 beste crypto cursussen uitgezocht. Hoe kom ik bij deze 3? Ik kijk voornamelijk naar hoeveel ervaring de personen achter deze cursussen hebben. Maar ook of dezelfde personen momenteel nog actief zijn in de crypto-beleggingswereld.

Ook kijk ik naar de inhoud van een cursus en hoe deze stapsgewijs is opgebouwd. Heel belangrijk is ook de persoonlijke begeleiding in zo’n traject en dit is ook een van de redenen waarom ik tot deze 3 beste crypto cursussen ben gekomen.

Lees het op je gemak door!

Inhoudsopgave

Wees je hier van bewust!

Net zoals bij traden en beleggen in andere financiële producten zoals aandelen, is ook traden en beleggen in crypto risicovol. Het is niet voor niets dat ruim 75% van de mensen die belegt verlies lijdt. Bij traden ligt dit percentage zelfs nóg hoger. De broodnodige kennis over o.a. het maken van technische analyses en het kunnen toepassen van verschillende strategieën is er bij de meesten gewoon niet.

Het is dus belangrijk om te weten wat deze 75% fout doet, maar het is nog belangrijker om te kijken wat die 25% juist goed doet? Nu zullen er ook mensen zijn die zonder kennis en op ‘goed geluk’ weleens geld hebben verdiend met traden of beleggen. Alleen is de kans op verlies groot wanneer je op deze manier te werk gaat. Toch is dit wel wat de meeste mensen doen. Ze beginnen met traden of beleggen zonder enige kennis, plan en ook nog vaak met geld wat ze niet kunnen missen.

Verschillende termen

Voordat we verder gaan bedenk ik me dat het verstandig is om een aantal termen uit te leggen. Mogelijk herken je ze al, maar vind je ze verwarrend? Het punt is dat deze begrippen, naast dat ze veel overeenkomsten hebben toch van elkaar verschillen. In dit artikel, maar ook in andere artikelen van mij, komen deze begrippen vaker voor. Ik zal hier in mijn woorden zo duidelijk mogelijk uitleggen wat ik ermee bedoel. Het gaat er om dat jij snapt wat ik met een bepaalde term bedoel.

Beleggen

Als ik het heb over beleggen dan bedoel ik hiermee dat ik met geld bijvoorbeeld aandelen, obligaties of crypto koopt. Daarbij verwacht ik dat de waarde van het financiële product de komende jaren gaat stijgen. We focussen ons bij beleggen op de lange termijn. Voor de één kan dit 30 jaar zijn en voor een ander slechts 5 jaar. Er zijn verschillende financiële producten waar je in kan beleggen. Naast aandelen, obligaties of crypto kan je bijvoorbeeld ook beleggen in goudmijnen, vastgoed of indexfondsen. Ook al richten we ons met beleggen op de lange termijn, een financieel product is in principe makkelijk verhandelbaar en kan dus snel van de hand worden doen.

Investeren

Bij de term ‘Investeren’ denken de meesten mensen aan het kopen van vastgoed zoals een huis of een kantoor. In de regel, wanneer je bijvoorbeeld een huis koopt, koop je dit niet om deze vervolgens een paar dagen later weer te verkopen. Bij zowel beleggen als investeren stopt iemand ergens geld in. Beiden hebben hier hetzelfde uitgangspunt; winst maken. Men hoopt of verwacht dat het geld wat er wordt ingestopt op den duur rendement oplevert. Bij een investering komt er niet alleen geld bij kijken, maar is er vaak ook tijd en energie ingestopt.

Je kent vast de term ‘een investering in jezelf’. Hierbij plan je een pad en maak je bepaalde offers omdat je een wens of ambitie hebt. Ben je erachter gekomen dat je het werk wat je nu doet helemaal niet zo leuk vindt? En zou je eigenlijk veel liever sportmasseur willen worden? Dan betekent dit misschien wel dat je de komende twee jaar geld moet vrij maken voor een cursus of opleiding. Daarnaast investeer je in jezelf omdat je in de avonduren deze opleiding gaat volgen. Het zal je geld, tijd en energie kosten om uiteindelijk in die positie te komen waar je graag wilt zijn.

Traden

Laptop op tafel met de armen op de onderkant

Bij traden (of handelen) is het hebben van kennis en ervaring essentieel. Iemand die aandelen gaat traden koopt bijvoorbeeld op maandag 100 aandelen van bedrijf X en 100 aandelen van bedrijf Z. Deze persoon heeft het nieuws rondom deze twee bedrijven gevolgd en houdt de koersen nauwlettend in de gaten. Alhoewel, eigenlijk hoeft dit tegenwoordig niet meer perse, omdat je allerlei acties automatisch kan instellen zodat je niet continu achter je scherm hoeft te zitten.

Bij traden kies je een strategie en heb je een tradeplan. Je leert namelijk dat het houden aan een plan beter werkt dan zomaar iets doen. Terug naar de aandelen die deze persoon op maandag kocht, blijkt het dat op vrijdag beide aandelen met 15% zijn gestegen. De persoon vindt dit een goed moment om de aandelen te verkopen en zijn winst te pakken.

Naast traden is ook daytraden populair. Het verschil is dat je bij daytraden in principe elke dag opnieuw posities opent. Meestal worden deze posities door een daytrader nog op dezelfde dag en het liefst op het meest gunstige moment van de dag gesloten. Doordat een daytrader zijn posities sluit (sluiten betekent verkopen) voorkomt hij risico’s. Cryptobeurzen zijn wereldwijd 24 uur per dag open. Daarom sluiten zij hun posities omdat ze de koersen niet kunnen volgen op het moment dat ze bijvoorbeeld slapen. Men kan op het moment dat de koersen ineens flink dalen miet ingrijpen.

De basis moet goed zijn!

Misschien dat jouw mindset dik in orde is en heel goed beseft dat je hier tijd en energie in moet stoppen wanneer je wilt leren om serieus geld te verdienen met crypto. Toch benoem ik liever nog een keer deze belangrijke aandachtspunten. In mijn ogen zijn deze punten essentieel om je doel te kunnen halen. Vaak hoor en zie ik om mij heen dat mensen weinig focus hebben en weinig geduld. Vraag jezelf goed af hoe graag je wilt leren crypto traden, maar vooral wat heb je er allemaal voor over?

 • Mindset: Hoe graag wil jij leren om geld te verdienen met crypto? Vraag jezelf af wat je hier voor over hebt? Ben je bereid om hier elke dag of elke week mee bezig te blijven? Of word je toch eerder gedreven door geld en zie je dit als een manier om snel geld te verdienen?
 • Lange termijn: Wanneer je aandacht blijft geven aan je nieuwe project, ‘leren geld verdienen met crypto’, zal je kennis en ervaring elke dag toenemen. In het begin weet je nog weinig, maar op den duur leer je wat je op het juiste moment moet doen. Je ervaring neem je mee en dat geeft vertrouwen.
 • Investeren: Investeren is ook durven! Wanneer je kennis wilt opdoen of nieuwe vaardigheden wilt leren, kan je boeken gaan lezen of op bijvoorbeeld Youtube video’s gaan kijken. Er is op het internet veel informatie te vinden zoals je weet.

Is alleen crypto kopen voor jou nu de beste stap en zie je het niet zitten om een cursus of training te volgen? Geen punt, zoek je wel een veilige en betrouwbare exchange om crypto te kopen? Dan kan ik je Bitvavo aanraden. Dit is de grootste en bekendste Nederlandse exchange. Bitvavo is vooral erg geliefd onder beleggers door de lage handelskosten. Je kan je hier gratis aanmelden en je betaald zelfs over de eerste €1000 nul handelskosten.

Wat zijn de beste crypto cursussen?

1) Crypto Masterclass

In de adoptie jaren van Bitcoin en crypto waren Patrick Suiker en Derek Westra er al bij. Twee enthousiaste gasten die hier alles over wilde weten. Zij hebben zich volledig ondergedompeld in de wereld van crypto met als resultaat dat ze hier nu niet alleen goed geld mee verdienen, maar ook hun expertise inzetten om anderen te leren hoe je geld kunt verdienen met crypto traden. De heren hebben inmiddels jarenlange ervaring en worden dan ook beschouwd als echte kenners op dit gebied. Deze crypto cursus is bedoeld voor jong en oud en dan met name voor de beginnende crypto-investeerder.

Wat leer ik met de Crypto Masterclass?

 • Hoe kan ik leren beleggen in crypto?
 • Hoe handel ik op een verantwoorde manier in crypto?
 • Je begrijpt precies waarom het nu interessant is om in crypto en blockchaintechnologie te investeren.
 • Je weet hoe je geld voor jou kan laten werken, in plaats van dat jij werkt voor geld.
 • En heel belangrijk, dat jij leert je emoties onder controle te houden tijdens het handelen.

Kortom, hier leer je alles wat je moet weten over blockchain en crypto. Je hoeft zelf niks uit te zoeken. Deze alles in één cursus heeft ook een Crypto Community waar alle leden plus Patrick en Derick deel van uitmaken om elkaar te helpen het maximale uit de cryptomarkt te halen.

Liever eerst ontdekken of deze cursus bij jou past? Geen probleem, zij bieden een gratis crypto training aan van 1,5 uur. Misschien haal je hier zelfs voorlopig wel genoeg kennis uit.

2) X10 met crypto

Jan Robert schutte (Crypto Trader&ICO consultant) en Harm van wijk (beleggingsexpert), zijn de heren achter deze cursus. Jan Robert helpt beleggers rendement te maken met crypto traden. Harm van Wijk helpt al meer dan 32 jaar particulieren ondersteunen met beleggen in aandelen en opties. Met deze cursus streven zij naar een vertienvoudiging van jouw inleg binnen een jaar met crypto.

Wat zit er in deze cursus?

 • Een 6-weekse online cursus die je stap voor stap leert om geld te verdienen met crypto.
 • Een jaar lang maandelijkse onderzoeksrapporten over veelbelovende altcoins. Zij kunnen door research goed inschatten welke altcoins veel potentie hebben om te groeien.
 • Je krijgt een jaar lang coaching.
 • Live Q&A’s waarbij vragen worden beantwoordt door experts.
 • Wekelijks kan je een webinair volgen van één van de heren.
 • De naam zegt het al, de heren helpen hoe je jouw inleg in een jaar tijd vertienvoudigd.

Niet alles wat in dit pakket zit heb ik benoemd. In werkelijkheid heeft het pakket meer extra’s, zoals toegang tot andere online trainingen die gaan over crypto traden en beleggen. Je sluit geen abonnement af, maar betaald éénmalig de cursuskosten. Dit betekent dat je levenslang toegang krijgt tot deze cursus.

3) Gratis crypto cursus Bitcoin basics&crypto Madelon

De laatste cursus in dit rijtje die niet mag ontbreken is de cursus van Madelon. Eigenlijk biedt zij meerdere cursussen aan, waarvan twee gratis. Madelon is zo’n beetje de enige vrouw in de cryptowereld met zoveel kennis en ervaring. Al negen jaar is zij actief en je vindt haar wekelijks terug op Youtube en in één van haar podcast, die natuurlijk gaan over Bitcoin, crypto en de blockchain technologie.

Madelon is ook een succesvol trader en heeft veel kennis over het lezen van technische analyses. Deze vrouw mag niet worden onderschat. Ik volg haar al een tijdje en zij heeft echt kennis van zaken. Om haar kennis over te brengen op beginnende crypto traders heeft ze een aantal cursussen ontwikkeld. Van één waar de basis wordt uitgelegd over hoe je precies crypto koopt en bewaart tot aan een cursus die meer gaat over het crypto traden. Hier wordt veel meer de technische kant belicht.

Wat zit er nog meer in de gratis cursus van Madelon:

 • Kennismaking met Bitcoin en andere termen
 • Je leert veilig crypto kopen en opslaan
 • Je leert welke crypto je het best kan traden
 • Deze gratis cursus dient als preview van de volledige (betaalde) cursus

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn dit drie uitstekende cursussen die jouw skills en kennis vergroten. Wat is de beste crypto cursus van deze drie? Naar mijn mening bevatten alle drie de cursussen minimaal de basiskennis die beginnende crypto traders nodig hebben. Maar daarnaast gaan de cursussen ook verder de diepte. Kijk anders eerst welke website jou meer aanspreekt of volg de gratis training.

Over gratis training gesproken, hier heb ik nog één waardevolle gratis handleiding voor je. “Handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum“. Genoeg voer lijkt me om jouw kennis en skills te gaan ontwikkelen.

Wanneer je nieuwe dingen wilt leren, geef dit dan de tijd. Denk niet aan snel veel geld verdienen, maar bouw iets voor jezelf op. Doordat je continue aandacht blijft geven aan hetgeen je aan het leren bent en je focust op jouw ideale (financiële) situatie, hou je jouw doel voor ogen.

Succes met leren crypto traden!

Benieuwd naar andere manieren van geld verdienen? Lees bijvoorbeeld: “Jouw weg naar financiële vrijheid“.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close