Zakelijk geld lenen zonder gedoe | Vergelijken & aanvragen

Zakelijk geld lenen zonder gedoe | Vergelijken & aanvragen

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven geld willen lenen. Denk aan een verbouwing of het verhuizen naar een groter bedrijfspand. Zakelijk geld lenen gebeurt ook voor de aanschaf van een wagenpark of om nieuwe machines te financieren.

Een andere reden is dat je als bedrijf belasting moet terugbetalen. Ondernemers die in coronatijd een belastingschuld hebben opgebouwd, weten waar ik het over heb.

Of je nu wilt groeien als onderneming of bijvoorbeeld geld nodigt hebt om crediteuren te betalen en schulden af te lossen, in alle gevallen wil je als bedrijf zakelijk geld lenen zonder gedoe. En het liefst een lening die zonder al teveel papierwerk op korte termijn wordt geregeld.

Nu telt Nederland een aantal goede en betrouwbare kredietverstrekkers waar je zakelijk geld kunt lenen zonder gedoe, maar de voorwaarden om een lening te krijgen verschillen hier en daar. Is een zakelijke lening voor jou noodzakelijk? We bespreken de beste kredietverstrekkers zodat je ze kunt vergelijken en eventueel zelf direct kunt aanvragen.

Alternatieve financiering vs een gewone bank

Vroeger was het veel eenvoudiger om bij een gewone bank een bedrijfslening aan te vragen. Maar sinds de crisis in 2008 hanteren banken strengere regels. Hierdoor duurt het aanvragen van een zakelijke lening lang, of nog erger, je komt er niet eens voor in aanmerking. Alle kredietverstrekkers die geen bank zijn, worden alternatieve financieringen genoemd.

Het voordeel van zo’n kredietverstrekker is het persoonlijke contact en de efficiënte manier van werken. Er vindt een snelle kredietbeoordeling plaats en wanneer een kredietverstrekker groen licht geeft, dan wordt het geld vaak al binnen 48 uur overgemaakt. Ben je dus op zoek naar een zakelijke lening met spoed? Ik zou zeggen lees dan even verder.

Duidelijkheid en een snelle lening op maat is nou precies hetgeen wat een ondernemer vaak nodig heeft. De oprichters van online kredietvertrekkers zijn zelf natuurlijk ook ondernemer en snappen daarom heel goed dat een zakelijke lening met spoed het verschil kan maken.

Zakelijk geld lenen met of zonder BKR

Zoals ik in de inleiding al noemde kunnen de voorwaarden per aanbieder verschillen. Iets wat voor sommige ondernemers belangrijk is om te weten, is of je bij een kredietverstrekker zakelijk geld kunt lenen zonder BKR? Sommige kredietverstrekkers hanteren namelijk strengere voorwaarden.

Wanneer je als bedrijf of als particulier in het verleden schulden hebt gemaakt en bijvoorbeeld betalingsachterstanden hebt of had, kom je bij sommige kredietverstrekkers niet in aanmerking voor een zakelijke lening. Je staat dan geregistreerd bij het BKR en zij gaan dan liever niet mee jou in zee.

Aan de andere kant vinden sommige kredietverstrekkers dit juist geen probleem. Zij kijken naar je huidige financiële situatie en beoordelen of jouw huidige situatie gezond is. Dat betekent dat je zakelijk geld kunt lenen zonder BKR of beter gezegd: bij sommige kredietverstrekkers kan je zakelijk geld lenen met een negatieve BKR.

Beste kredietvertrekkers (Top 4)

Ben je ondernemer en wil je snel zakelijk geld lenen? Dan kan je eens een kijkje nemen bij deze Nederlandse kredietverstrekkers. Dit zijn momenteel de beste kredietvertrekkers van dit moment. Ondanks dat deze vier kredietverstrekkers nu als beste naar voren komen, houd ik deze markt goed in de gaten. Dit betekent dat ik een kredietverstrekker toevoeg of weghaal wanneer dat nodig is.

Er zijn namelijk meerdere alternatieve financieringen die in de basis uitstekende diensten leveren, maar waar verder nog weinig goede recensies over te vinden zijn. Komen die goede recensies wel, dan verdient zo’n kredietverstrekker misschien wel een plaats in dit rijtje. Voor nu focussen we ons op deze vier.

Bridgefund

Bridgefund logo

Bij Bridgefund kan je zakelijk geld lenen zonder BKR en jaarcijfers. Bridgefund is dus zo’n partij die niet naar het verleden kijkt, maar je huidige financiële situatie beoordeelt. Zij kijken naar de omzet die je nu draait en in welke branche je actief bent. Ondanks dat Bridgefund staat voor zakelijk geld lenen zonder gedoe, doen zij een uitgebreide, maar snelle kredietbeoordeling.

Hoeveel je zakelijk geld kunt lenen hangt af van de score die uit de kredietbeoordeling naar voren komt. Momenteel komen bij Bridgefund alleen BV’s, VoF’s en eenmanszaken in aanmerking voor een lening. Een zakelijke lening als starter is in principe niet mogelijk bij Bridgefund. Eén van de voorwaarden is namelijk dat je als bedrijf minstens 12 maanden actief moet zijn.

Wanneer je een lening krijgt toegewezen, dan krijg je het bedrag in één keer op je rekening gestort. De looptijd bepaalt vervolgens de hoogte van de aflossing, maar de rente staat vast. Een grote of een kleine zakelijke lening? Bij Bridgefund betaal je voor een lening een vaste rente van 1%. Daarbovenop komt er een premieopslag die afhankelijk is van de gezondheid van je bedrijf. De premieopslag ligt tussen de 0,3% en de 2,2% per maand.

Eerder aflossen is ook mogelijk. Waar je bij sommige kredietverstrekkers een boete betaalt, geven ze bij Bridgefund zelfs korting voor vroegtijdig aflossen!

Even de belangrijkste kenmerken en voorwaarden van Bridgefund.

 • Lenen vanaf €5.000 tot €250.000
 • Looptijd van 3 tot 24 maanden
 • Vanaf 1,3% rente per maand
 • 12 maanden actief en €50.000 omzet gedraaid
 • Beschikken over een zakelijk rekening
 • Snel, simpel en verantwoord lenen
 • Eerder aflossen betekent korting!
 • Gratis en vrijblijvend aanvragen in 5 minuten
 • 4,8 sterren uit 1000 reviews!
Zakelijk geld lenen Bridgefund

Zakelijk geld lenen bij Bridgefund?

Doe een gratis en vrijblijvende aanvraag en ontdek jouw leenmogelijkheden!

Offerte aanvragen

Let op! Geld lenen kost geld.

Swishfund

De tweede kredietverstrekker die een plek in deze lijst verdient is Swishfund. Het bedrijf bestaat sinds 2016 en is een toonaangevende FinTech-kredietverstrekker. FinTech-bedrijven zijn bedrijven die financiële diensten leveren en gebruikmaken van slimme technologie. Dit soort bedrijven innoveren en investeren veel, dit in tegenstelling tot grote traditionele bedrijven zoals banken.

Eigenlijk gebruiken de meeste online kredietverstrekkers zoals Bridgefund en Swishfund dit soort slimme software. Hierdoor werken ze veel efficiënter en sneller en zijn ze bovendien ook nog eens veel klantgerichter. De ontwikkelingen in deze branche volgen elkaar snel op waardoor het steeds makkelijker wordt om online zakelijk geld te lenen.

Swishfund is gericht op het midden- en kleinbedrijf en heeft naast een kantoor in Amsterdam ook een kantoor in London. Het bedrijf heeft al meer dan €200 miljoen uitgeleend aan meer dan 4600 ondernemers. Ook Swishfund staat voor snel zakelijk geld lenen zonder gedoe. Een zakelijke lening aanvragen duurt 10 minuten en binnen 24 krijg je antwoord.

De aflossing van de kosten van de lening worden dagelijks automatisch afgeschreven. Je hebt daarvoor niet per se een pinapparaat nodig. Bij het afschrijven wordt er uiteraard rekening gehouden met de onderneming en fluctuaties in omzet zoals seizoenspatronen. Of je nu een grote of kleine zakelijke lening afsluit, bij Swishfund rekenen ze gemiddeld 2% afsluitkosten.

De maandelijkse rente ligt tussen de 1% en 2,3% per maand. Dit is dus vergelijkbaar met Bridgefund. Daarnaast kan je de lening boetvrij aflossen. Voor het overzicht zetten de belangrijkste kenmerken en voorwaarden van Swishfund nog even op een rij.

 • Lenen vanaf €3.000 tot €1000.000
 • Looptijd 3 tot 24 maanden
 • Maandelijkse rente vanaf 1% tot 2,3% (wel eenmalig 2% afsluitkosten)
 • Onderneming moet ingeschreven staan bij Kvk
 • 12 maanden in business zijn en €50.000 omzet over de laatste 12 maanden
 • Zakelijke lening met spoed
 • Boetvrij aflossen mogelijk
 • Vrijblijvend en kosteloos aanvragen

.

Zakelijk geld lenen bij Swishfund?

Doe een gratis en vrijblijvende aanvraag en ontdek jouw leenmogelijkheden!

Lening aanvragen

Let op! Geld lenen kost geld.

Qeld

Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Qeld, marktleider in Scandinavië, timmert inmiddels ook in Nederland aardig aan de weg. Zakelijk geld lenen zonder gedoe, daar staat Qeld voor. Nu hebben dit soort slogans natuurlijk wel iets weg van een slimme marketingstrategie. Een zakelijke lening met spoed, maar zonder BKR en jaarcijfers, dat klinkt uiteraard interessant. De vraag is natuurlijk of dit in de praktijk zo werkt?

Natuurlijk zal een zakelijke lening niet altijd binnen de aangegeven termijn worden toegekend. Maar doorgaans zijn kredietverstrekkers, waaronder ook Qeld, erg snel met het financieren en wordt de lening vaak zonder gedoe nog binnen 48 uur overgemaakt. Het heeft dus niet zoveel zin om te adverteren met woorden als: een zakelijke lening zonder gedoe, wanneer men deze belofte niet kan waarmaken.

Wie je ook bent en wat voor type onderneming je ook hebt, bij Qeld is elke Nederlandse onderneming welkom. De enige harde eis die zij stellen is dat een onderneming ingeschreven staat bij de KvK en dat de leiding van het bedrijf in Nederland woont.

Wil je zakelijk geld lenen bij Qeld, dan maakt het niet uit hoe lang je bedrijf bestaat en in welke sector het bedrijf actief is. Bij Qeld kan je dus een zakelijke lening als starter aanvragen. Bij de meeste kredietverstrekkers is dat dus niet mogelijk.

Wat betreft de kosten werken ze bij Qeld niet met een variabele rente, maar betaal je maandelijkse gebruikskosten. Dit is natuurlijk ook een vorm van rente, maar deze kosten zijn elke maand gelijk. Wanneer een onderneming een kredietbeoordeling krijgt, komt er een score uit. Op basis van de score wordt duidelijk wat de gebruikskosten zijn.

 • Lenen vanaf €1.000 tot €200.000
 • Looptijd 6 tot 18 maanden
 • Geen variabel rente, maar vaste maandelijkse gebruikskosten. Voorbeeld: maandelijkse gebruikskosten zijn bij Qeld ongeveer 1,5% bij een lening van €100.000 en looptijd van 12 maanden
 • Zakelijke lening kan op elk moment boetevrij worden afgelost
 • Gratis en vrijblijvend aanvragen
 • 4,8 sterren uit 733 reviews
Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Zakelijk geld lenen bij Qeld?

Dien gratis en vrijblijvend binnen 2 minuten een aanvraag in en ontdek jouw leenmogelijkheden!

Vraag een lening aan

Let op! Geld lenen kost geld.

Wil je meer ins en outs weten over Qeld? Ik raad je dan aan om deze Qeld review te lezen.

PIN Voorschot

Bij PIN Voorschot kan je terecht voor een kleine zakelijke lening tot €50.000. PIN Voorschot is opgericht in 2015 en biedt ondernemers een zakelijke lening met spoed. Een financiering wordt automatisch afgelost via het pinautomaat.

De enige voorwaarden om een zakelijke lening te krijgen, is dat je sinds 12 maanden uit je onderneming omzet ontvangt via een pinapparaat of via een webshop.

Dat noemen we nog eens een zakelijke lening zonder gedoe! Een ondernemer heeft soms een bedrijfsfinanciering nodig. En of dat nu voor een investering is of om belasting mee te betalen, bij PIN Voorschot is zo’n lening snel geregeld. Daarnaast heb je geen omkijken naar het aflossen omdat de aflossing automatisch via het pinapparaat verloopt.

PIN Voorschot heeft voornamelijk ondernemers geholpen in de horeca en retail branche, maar andere type ondernemers zijn ook van harte welkom. Hoeveel geld je kunt lenen is vooraf lastig te zeggen. In ieder geval maximaal €50.000, maar omdat elke onderneming anders is, wordt er een passende lening gemaakt op basis van verschillende factoren.

Ook bij PIN Voorschot betaal je voor een zakelijke lening kosten. De rente ligt tussen de 1,25% en de 2,5% per maand. Het voordeel is dat je, net als bij Bridgefund, wordt beloond bij het vroegtijdig aflossen. Je krijgt dus een bonus wanneer je de bedrijfslening eerder aflost.

 • Lenen vanaf €2.000 tot €50.000
 • Looptijd tussen de 3 en 12 maanden
 • Je ontvangt omzet via een pinapparaat of een webshop
 • Minimaal 12 maanden omzet historie
 • Gratis en vrijblijvend aanvrgaen
 • 4,8 sterren uit 200+ reviews

Zakelijk geld lenen bij PIN Voorschot?

Vraag gratis en vrijblijvend binnen 5 minuten een offerte aan en ontdek jouw leenmogelijkheden!

Direct een lening aanvragen

Let op! Geld lenen kost geld.

Tip: zakelijke lening rente vergelijken

Graag wil ik je nog de volgende tip meegeven. Op het internet kom je allerlei vergelijkingssites tegen die bedoeld zijn voor consumenten, zoals een vergelijking van een snelle persoonlijke lening. Maar als het gaat om bedrijfsleningen voor ondernemers, dan missen we dit soort handige vergelijkingssites. Best irritant, want wanneer er meer goede kredietverstrekkers zijn, zou er eventueel ook een andere partij kunnen zijn die een betere financiering voor jou kan regelen.

Nu doe ik zelf natuurlijk onderzoek naar een groot aantal kredietverstrekkers, maar omdat het aanbod alternatieve financieringen groot is en blijft groeien, lukt het mij niet om elke kredietverstrekker te checken. Een partij waar je dus wel een groot aantal zakelijke leningen op één platform kunt vergelijken is Creddo. Creddo is opgericht in Zweden en heeft ook in Nederland een vestiging.

Via Creddo heb je dus overzicht tussen alle verschillende leningen. Creddo brengt kredietverstrekkers in contact met ondernemers die op zoek zijn naar een snelle zakelijke lening zonder gedoe. Andersom krijgen ondernemers te zien welke lening het beste bij hun past. Twijfel je of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening bij de vier kredietvertrekkers die ik heb besproken of vind je Creddo sowieso een goede tip? Bezoek dan hieronder direct de website.

Zakelijk geld lenen Creddo

Zakelijke leningen vergelijken?

Dat doe je bij Creddo! Aanvragen van offertes zijn gratis en vrijblijvend!

Vergelijken via Creddo
Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *