Qeld bedrijfsleningen review |kosten + ervaringen|

Let op Geld lenen kost geld

Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Banken verstrekken nauwelijks nog kleine zakelijke leningen aan bijvoorbeeld mkb’ers en zzp’ers. Voor grote leningen vanaf één miljoen euro komen banken pas in actie, alles daaronder is niet lucratief genoeg zeggen ze zelf.

Maar gelukkig zijn we tegenwoordig niet meer alleen afhankelijk van banken. Kredietverstrekkers, vaak online bedrijven, zijn in het gat gesprongen en dat is een zegen voor een ondernemer die snel zakelijk geld wilt lenen. Zonder tussenkomst van een bank kan je bij een bedrijf als Qeld, vrij eenvoudig en snel een bedrijfslening afsluiten.

Heb je op korte termijn ook een (kleine) zakelijke lening nodig en wil je weten of Qeld een goede kredietverstrekker is? In deze Qeld bedrijfsleningen review leggen we het bedrijf onder een vergrootglas. Op deze manier weet je precies wat je van Qeld kunt verwachten.

Ook zijn we in deze Qeld bedrijfsleningen review uiteraard opzoek gegaan naar ervaringen van mensen die bij Qeld een lening hebben en kijken we wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening voor starters.

Daarnaast bekijken we het kostenplaatje, want geld lenen kost natuurlijk geld. Ten slotte geven we antwoordt op de meestgestelde vragen zodat je eigenlijk meteen al weet of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening bij Qeld.

Qeld in het kort

We starten de Qeld bedrijfsleningen review met een kort overzicht. Zo zie je in één oogopslag een aantal belangrijke gegevens.

QeldMoederbedrijf is het Zweedse Qred
Actief in NederlandSinds 2018
Offerte aanvragenGratis en vrijblijvend
OpstartkostenGeen
Bindende looptijdGeen, bedrijfslening kan altijd boetevrij worden terugbetaald
Minimale lening€1.000
Maximale lening€200.000
LooptijdMin 6 maanden, max 18 maanden
RenteGeen variabele rente, in plaats daarvan krijg je een persoonlijk aanbod bestaande uit
gebruikskosten en aflossing. (lees: Qeld kosten)

Qeld staat voor zakelijk geld lenen zonder gedoe

Qeld is dus sinds 2018 in Nederland actief. Qeld is onderdeel van het Scandinavische Qred, dat in 2015 is opgericht in Zweden. Inmiddels is Qeld, na Zweden en Nederland, ook actief in Finland, Noorwegen, Denemarken, België en Brazilië. Geld lenen zonder gedoe, daar staat Qeld voor. Hun doel is dan ook om alle ondernemers, klein of groot, te helpen met het vinden van een snelle bedrijfslening.

Elk bedrijf heeft af en toe wat hulp nodig en wanneer iemand geld wilt lenen voor z’n bedrijf, dan moet dat volgens Qeld op een eenvoudige en persoonlijke manier te regelen zijn. Ik heb even zitten zoeken, maar tijdens mijn Qeld review blijkt inderdaad dat men al veel bedrijven heeft geholpen. Een zakelijke lening zonder gedoe? Klop gerust aan bij Qeld, al zo’n 30.000 bedrijven hebben momenteel bij Qeld een bedrijfslening afgesloten.

Als bedrijf heb je natuurlijk kapitaal nodig om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe machines of bedrijfswagens. Als bedrijf wil je dan ook snel het geld kunnen lenen en zit je niet te wachten op een langdurige aanvraag zoals dat bij een bank vaak het geval is. Bij Qeld is het gelukkig wel mogelijk om snel geld te lenen. Binnen 1 minuut kan je namelijk bedrijfskrediet aanvragen en krijg je binnen 24 uur een persoonlijk aanbod. Ga je akkoord, dan krijg je nadat je online je handtekening zet, diezelfde dag nog het geld overgemaakt.

Wie kunnen bij Qeld een lening aanvragen?

In principe kunnen alle ondernemers bij Qeld een bedrijfslening aanvragen. Van een tijdelijk bedrijfskrediet voor starters, tot grote leningen voor multinationals. Qeld biedt een flexibel bedrijfskrediet aan voor de volgende ondernemingsvormen.

  • Zzper’s
  • Mkber’s
  • Bv’s
  • Nv’s
  • Overige ondernemingsvormen

Bij sommige kredietverstrekkers kom je pas in aanmerking voor een zakelijke lening wanneer je een minimale omzet hebt van €50.000 per jaar. Een andere voorwaarde die je vaak tegenkomt is dat je als bedrijf al een tijdje in business moet zijn.

Qeld is wat dat betreft makkelijker, maar voor de zekerheid heb ik hierover contact met ze opgenomen. Marketing manager Samantha bevestigt inderdaad dat ook starters, die nog nauwelijks of geen omzet draaien, bij Qeld snel zakelijk krediet kunnen aanvragen. Wel wordt er aangeraden om het bedrijfsplan met hun te delen zodat er een completere kredietbeoordeling kan plaatsvinden.

Qeld review – Voorwaarden

Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Elke type onderneming en zelfs een onderneming in de opstartfase kan dus bij Qeld een lening aanvragen. Wel stelt het bedrijf uiteraard een aantal voorwaarden. Wat meteen opvalt is dat je in de regel gemakkelijk geld kunt lenen zonder jaarcijfers in te dienen. In die zin, je hoeft niet je hele boekhouding op te sturen.

In sommige gevallen vraagt het bedrijf juist wel naar informatie of documenten zoals jaarverslagen en omzetgegevens. Een bedrijfslening afsluiten heeft volgens het bedrijf dan de meeste kans van slagen. Daarnaast kan er met deze gegevens ook een betere offerte op maat worden gemaakt.

Om zakelijk geld te kunnen lenen bij Qeld moet men in ieder geval voldoen aan drie voorwaarden, namelijk:

  • De onderneming moet bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven.
  • De leiding van de onderneming moet in Nederland woonachtig zijn.
  • De onderneming moet een goed en gezond bedrijfsconcept hebben.

Ook al staat Qeld voor het verstrekken van een snelle zakelijke lening zonder gedoe, dit wil niet zeggen dat je zomaar gemakkelijk geld kunt lenen. Elke aanvraag wordt namelijk geëvalueerd op basis van meerdere factoren. Het belangrijkste punt waar het hier omgaat is de kredietwaardigheid. Qeld maakt zoals zij op de website aangeven een kredietbeoordeling. Zo bekijken zij per aanvraag of een ondernemer instaat is om de toekomstige betalingen te kunnen voldoen.

Daarbij wordt ook gekeken naar eventuele schulden, geld lenen zonder BKR registratie is daarom niet mogelijk. In die zin, Qeld heeft namelijk beschikking over kredietinformatie over de aanvrager van de lening. Aan de andere kant moet Qeld bedrijfsleningen ook aangeven bij het BKR. Een kredietverstrekker als Qeld is dit bij de wet verplicht. Ook moet het langdurig uitblijven van betalingen bij het Bureau Krediet Registratie worden vermeldt.

Belangrijk: ook al heb je als particulier of ondernemer een negatieve BKR-registratie, dit wil niet zeggen dat je pér definitie uitgesloten bent voor het krijgen van een lening.

 

Is er in het verleden bij een bank of bij een andere kredietverstrekker een betalingsachterstand opgelopen, dan zijn ze benieuwd naar het verhaal erachter. Er zijn verschillende redenen die tot een negatieve registratie kunnen leiden en daarom zullen zij elke aanvraag individueel bekijken.

 

Het is dus wél mogelijk om bij Qeld geld te lenen met een negatieve BKR-registratie.

.

 

Qeld bedrijfsleningen – Kosten

In het korte overzicht las je misschien al dat Qeld niet met een variabele rente werkt. In plaats van de gebruikelijke rente op een zakelijke lening, betaal je bij Qeld alleen aflossing en gebruikskosten (ook wel rente naar risico genoemd). Deze twee bedragen samen vormen je maandelijkse kosten. Voor iedere ondernemer die bij Qeld een lening aanvraagt, wordt er een gepersonaliseerd aanbod gemaakt. Dit aanbod komt tot stand op basis van de score die uit de kredietbeoordeling naar voren komt.

Wat goed is om te weten is dat wanneer je bij Qeld een lening gaat afsluiten, je altijd een vaste maandelijkse prijs betaalt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Vooraf weet je dus precies jouw maandelijkse kosten voor de duur van de looptijd. Wil je de lening eerder aflossen? Ook dat kan, zonder extra kosten kan je eerder aflossen. Je betaalt bij Qeld alleen voor de maanden dat je de lening nodig hebt.

In de afbeelding hieronder zie je een klein voorbeeld van de maandelijkse kosten en aflossing. Het leenbedrag in dit voorbeeld is €25.000 en de looptijd 6 maanden. In totaal betaal je voor de lening €27.534 wat neerkomt op 1,69% maandelijkse gebruikskosten of rente of hoe je het ook wilt noemen.

Qeld bedrijfsleningen review (kosten & ervaringen)

Kleine lettertjes

We kennen ze allemaal, “de kleine lettertjes”, maar soms zien we ze over het hoofd. Iemand die snel zakelijk geld wilt lenen om daarmee zijn of haar bedrijf te redden, kan een gehaaste beslissing nemen, met alle gevolgen van dien. Want ook al lijkt een kredietverstrekker transparant, de voorwaarden moeten zorgvuldig worden doorgelezen.

Nu heb ik dat uiteraard voor je gedaan en kunnen we in deze Qeld bedrijfsleningen review ook de verborgen kosten afvinken. Ook hier heb de marketing manager voor benaderd en gevraagd of zij dit kan bevestigen. Het volgende antwoord kreeg ik terug:

“Hoi Jesse, wij werken inderdaad alleen met een vaste maandelijkse prijs en vaste maandelijkse aflossing. Dat betekent dat elke ondernemer iedere maand (termijn) precies hetzelfde bedrag betaalt.

 

Daarnaast is het aanvragen van een offerte 100% vrijblijvend. Wil je weten hoeveel geld je kunt lenen en wat de kosten zijn? Wij rekenen het gratis – en zonder enige verplichting – nog dezelfde dag voor je uit”.

Bij een bank of bij andere kredietverstrekkers betaal je vaak een variabele rente. Dat de rente variabel is, kan juist ook een voordeel zijn, maar omdat de rente niet vaststaat kan deze gedurende de looptijd blijven oplopen. Het nadeel is dat je als ondernemer nooit weet waar je aan toe bent.

We kennen allemaal nog wel de woekerpolissen uit de jaren 90 en begin 2000. Kredietverstrekkers, maar bijvoorbeeld ook een grote bank als ABN AMRO, hebben klanten jarenlang in een wurggreep gehouden door hele hoge rentes te rekenen. Gelukkig worden er momenteel geen woekerpolissen meer aangeboden, maar dat neemt niet weg dat je bij sommige kredietverstrekkers nog steeds veel rente betaalt.

Qeld lening (niet te verwarren met doorlopend krediet)

Bij Qeld draait het dus echt om bedrijfsleningen en niet om een doorlopend krediet. Waarschijnlijk weten de meesten dit wel, maar lijkt het me toch goed om dit onderscheid te maken. In sommige gevallen heeft men liever een doorlopend krediet omdat er behoefte is aan liquide middelen. In dat geval kan men bijvoorbeeld beter informeren naar de Nederlandse kredietverstrekker Bridgefund.

Een bedrijfslening, doorlopend krediet, bij allebei leen je geld en betaal je rente of gebruikskosten. Maar bij een doorlopend krediet heb je beschikking over een afgesproken geldbedrag. Binnen dit kredietbedrag mag je zo vaak en zoveel als je wilt geld opnemen. Is er een gedeelte afgelost, dan mag dat opnieuw worden opgenomen. Een doorlopend krediet is dus eigenlijk een flexibele lening, waarvan de looptijd niet vaststaat.

Bij een lening heb je meer zekerheid. Het bedrag, de kosten en de looptijd staan vast. Iemand die geld wilt lenen voor z’n bedrijf, omdat er een eenmalige grote uitgave moet worden gedaan, zal eerder voor een lening kiezen. Een zakelijk of doorlopend krediet komt vaak beter van pas wanneer een bedrijf tijdelijk rekeningen niet kan betalen of de voorraad moet worden aangevuld. Er is voor een langere periode behoefte aan meer liquide middelen.

Qeld review – Ervaringen

Qeld bedrijfslening afsluiten

Een belangrijk onderdeel in deze Qeld review zijn natuurlijk ook de gebruikerservaringen. Wanneer je veel positieve reacties leest, dan zegt dat wel iets over de werkwijze van het bedrijf. Om te beginnen wordt Qeld bedrijfsleningen op Trustpilot (op basis van ruim 700 reviews) beoordeelt met bijna 5 sterren. Dat is dus een uitstekend begin!

Een bedrijf kan je natuurlijk op meerdere aspecten beoordelen, maar één van de belangrijkste is toch wel de service.

Wat je bij Qeld ervaringen veel leest is dat men verbaast is hoe snel een zakelijke lening is geregeld. Daarnaast is men vooral te spreken over de service. Dit kan natuurlijk te maken hebben met de snelle aanpak van het bedrijf. Maar goed daar staat Qeld ook om bekend, aanvragen worden namelijk dezelfde dag nog beantwoordt.

De goede bereikbaarheid van de klantenservice is voor iedereen een must. Op dat punt scoort het bedrijf ook goed, maar ze reageren niet alleen snel, het team van Qeld denkt ook goed mee en geeft een helder advies. Hieronder een aantal Qeld ervaringen van klanten.

Qeld lening
Geld lenen voor bedrijf
zakelijk geld lenen

Meestgestelde vragen

Is Qeld betrouwbaar?

Ja, Qeld bedrijfsleningen staat ingeschreven bij de KvK en wordt gereguleerd door de Zweedse autoriteit financiële diensten (vergelijkbaar met de AFM).

Hoeveel kan ik lenen als startende ondernemer?

In ieder geval minimaal €1000 tot maximaal €200.000, De grootte van de zakelijke lening hangt af van de score die uit de kredietbeoordeling naar voren komt.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd betaal?

Qeld stuurt eerst een vriendelijke betalingsherinnering. Mocht de betaling uitblijven dan sturen zij de zaak door naar een incassobureau. De garant stellende persoon wordt altijd verantwoordelijk gehouden voor de uitstaande betalingen.

Moet ik BTW betalen over de vaste maandelijkse prijs?

Nee, de maandelijkse prijs die Qeld rekent voor het gebruikmaken van de lening (gebruikskosten) is vrijgesteld van BTW.

Qeld bedrijfsleningen review – Conclusie

Of je nu een goedlopend bedrijf hebt of een starter bent zonder omzet, bij Qeld is iedereen welkom. Ook al moet je voldoen aan een aantal voorwaarden, Qeld staat bekend om z’n snelheid en uitstekende service. Qeld staat voor bedrijfsleningen zonder gedoe. Binnen één of twee minuten vraag je bij Qeld een lening aan en krijg je binnen 24 een antwoord. Iedereen kan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ondernemers die bij Qeld een lening hebben omdat ze snel geld moesten lenen, zijn zeer tevreden, dat blijkt uit het grote aantal positieve reviews. Wil je direct geld lenen en heb je ook een goed gevoel bij dit bedrijf, bekijk dan jouw leenmogelijkheden. Besef natuurlijk wel dat geld lenen geld kost en dat de rente per aanbieder kan verschillen.

Zo noemde ik eerder al de Nederlandse kredietverstrekker Bridgefund. Bij hen kan je al geld lenen vanaf een 1,5% per maand, wat dus iets goedkoper is dan Qeld. Alleen heeft Bridgefund een aantal voorwaarden. Om bij Bridgefund in aanmerking te komen voor een snel zakelijk krediet, moet je 12 maanden in business zijn en in die 12 maanden minimaal €50.000 omzet hebben gedraaid.

Elke situatie is anders en jij weet als geen ander hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat. Twijfel je of je bij Qeld in aanmerking komt voor een bedrijfslening? Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wil je meer informatie over Qeld bedrijfleningen?

Klik dan hieronder om direct de website te bezoeken!

GA DIRECT NAAR QELD

Let op! Geld lenen kost geld

Er zijn uiteraard meerdere geschikte kredietverstrekkers die een zakelijke lening aanbieden. Wil je daarom meerdere partijen vergelijken? Lees dan: Zakelijk geld lenen zonder gedoe. Nederlandse bedrijven die zakelijk geld willen lenen kiezen hoofdzakelijk uit één van deze partijen!

Alternatief

Is er juist eerder behoefte aan een verbouwing van een bedrijfspand? Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw bedrijf meer ruimte nodig heeft of zelfs liever naar een groter pand verhuist. Om dit te realiseren zal er in veel gevallen ook geld moeten worden geleend, alleen is een bedrijfslening van Qeld daar niet voor bedoeld.

In zo’n geval zal je een vastgoedfinancierder moeten benaderen. Onlangs heb ik een artikel geschreven over RNHB. RNHB is dé vastgoedfinancierder van Nederland. Bij RNHB kan je zakelijk of als particulier beleggen in vastgoed. Maar wil je een bedrijfspand verbouwen of een nieuw pand financieren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Wil je dit artikel graag lezen? Je vindt hem in de link: Zakelijk vastgoed financieren bij RNHB.

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *