Zakelijk vastgoed financieren bij RNHB

Let op! Geld lenen kost geld!

RNHB bank

Of je nu zakelijk of als particulier vastgoed wilt financieren, in beide gevallen krijg je bij een gewone bank steeds vaker nul op rekest. Sinds de crisis in 2008 is er meer toezicht op banken en moeten zij strengere eisen stellen aan kredietnemers. Sindsdien is bankvrij vastgoed financieren in opkomst.

Banken zien bijvoorbeeld niks in projectontwikkelingen en al helemaal niet als het gaat om kleine bedragen. Mocht het overigens wel lukken om bij een bank een financiering te krijgen, dan heb je ook niet direct beschikking over het geld. Dit kan soms weken duren, vastgoed financieren bij een bank gaat dus alles behalve snel en is tevens geen zekerheid.

Maar gelukkig kan je ook vastgoed financieren zonder bank. Een bekend voorbeeld van zo’n partij is RNHB. Deze vastgoedfinancierder is er niet zomaar één. Het is de oudste vastgoedspecialist van Nederland.

RNHB is er voor iedereen die wil beleggen in vastgoed. Wil jij om welke reden dan ook zakelijk of als consument vastgoed financieren, maar is een bank geen optie? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij RNHB. Bij RNHB bieden ze verschillende financieringsvormen aan. Deze vormen zullen we uitgebreid bespreken zodat je direct een idee hebt welke financiering bij jouw doel past en of je aan de voorwaarden voldoet.

Verschil zakelijk en privé

In dit artikel richten we ons voornamelijk op zakelijk vastgoed financieren bij RNHB. Een zakelijke vastgoed financiering heeft bijvoorbeeld betrekking op het financieren van een verbouwing van een bedrijfspand. Groeit een bedrijf uit z’n voegen en ligt een verhuizing naar een groter pand meer voor de hand? Ook dan zal er een financiering aan te pas moeten komen. Maar ook als je bijvoorbeeld een appartement wilt kopen als belegging, ben je bij RNHB aan het goede adres.

Er zijn behoorlijk wat verschillende financieringsvormen en daarom is het goed om te kijken welke vorm het beste bij jouw doel past. Want naast dat je bijvoorbeeld wilt uitbreiden als bedrijf, kan je dus ook vastgoed financieren als belegging. Investeren of beleggen in vastgoed bij RNHB kan zowel particulier als zakelijk. Uiteraard is het niet mogelijk om privé vastgoed te financieren met een zakelijke lening, maar daarom is het wel goed om te kijken naar het doel en welke financiering daar het beste bij past.

Voordelen vastgoed financieren zonder bank

Nu we weten dat het in de praktijk lastig is om bij een bank een vastgoedlening te krijgen, kunnen we ons ook afvragen of dit een slechte ontwikkeling is of juist voordelen oplevert? Het laatste lijkt het geval, want doordat RNHB zich uitsluitend richt op vastgoed, hebben zij een enorme expertise opgebouwd.

Er werken momenteel ruim 150 vastgoedspecialisten bij RNHB. Hierdoor is het ook heel makkelijk om een afspraak te maken met een adviseur, in welke regio dan ook.

Een ander punt wat vaak wordt genoemd is de snelle manier van werken, maar er zijn meerdere redenen om zakelijk vastgoed te financieren bij RNHB.

 • Met de enorme kennis sluit RNHB makkelijk aan op de specifieke wensen van een ondernemer.
 • Een alternatieve kredietverstrekker zoals RNHB is sneller bereidt om te financieren.
 • Soms is het ook mogelijk om geld te lenen met een negatieve BKR.
 • Flexibel en boetvrij aflossen.
 • De loan to value is meestal hoger dan bij een bank. De LTV geeft aan voor hoeveel procent het vastgoed wordt gefinancierd.

Wat is RNHB

RNHB is geen bank, maar een vastgoedfinancierder. Officieel gezien begint het verhaal van RNHB ruim een eeuw geleden, om precies te zijn in 1890. Ik kan een heel boek schrijven over de historie van RNHB, maar belangrijker is toch hoe het bedrijf nu opereert. Het mooie aan RNHB is dat het een lange geschiedenis kent en nog steeds te boek staat als dé vastgoedfinancier van Nederland.

RNHB staat voor Rijnlandse en de Nederlandse Hypotheekbank. De samenvoeging van de twee bedrijven vond plaats in 2008 en vanaf dat jaar wordt er gewerkt onder de nieuwe naam. In die tijd werkte RNHB nog onder de vlag van de Rabobank. In 2016 heeft heeft het bedrijf zich losgemaakt van de Rabobank en staat dan op eigen benen. RNHB is, zoals dat zo mooi heet, een aanbieder van hypothecair krediet.

Sinds 2018 heeft het bedrijf ook de AFM-vergunning die nodig is voor het aanbieden van een vastgoedlening. Ondertussen heeft RNHB al aan zo’n ruim 10.000 vastgoedbeleggers (zowel particulier als professional) een financiering verstrekt. Ook roept vakblad Property NL RNHB in 2021 uit tot Top Financier!

Verschillende soorten vastgoed financieren

Het grote voordeel van RNHB is dat zij in alle segmenten vastgoed financieren. Niet in alleen in de Randstad, maar ook op plekken waar weinig mensen wonen. Of je nu commercieel of residentieel vastgoed wilt financieren, eigenlijk is elk type financiering mogelijk. In deze korte video leggen twee financieringsspecialisten uit op welke manieren men vastgoed kan kopen.

Naast residentieel vastgoed, commercieel vastgoed, combinatiepanden en verbouwing/renovatie, is er nog een vijfde type vastgoed financiering. Dit type heet maatwerk financiering. Maatwerk financiering is speciaal voor professionals met een financieringsbehoefte vanaf €2,5 miljoen tot €50 miljoen.

Grote investeringen vragen nu eenmaal om maatwerk, maar door hun expertise durven zij in kansen te denken en kijkt RNHB juist verder dan de standaard mogelijkheden.

Zakelijk vastgoed financieren bij RNHB

Op welke manieren financiert RNHB?

Wanneer je geld wilt lenen voor vastgoed, dan kan dat op verschillende manieren worden gefinancierd. Het doel inclusief het vastgoed zal door RNHB eerst worden beoordeeld. Aan de hand daarvan besluit RNHB om het vastgoed wel of niet te financieren.

Beleggen in vastgoed wordt door professionele beleggers gedaan, maar bij RNHB kan je bijvoorbeeld ook als kleine consument je eerste vastgoedbelegging doen. Het type financiering hangt af van het doel en wat voor belegger je bent. En omdat ik geen idee heb met welk doel jij vastgoed wilt financieren, lopen we alle financieringen even na. Dit zijn de vier bekende vatgoedfinancieringen bij RNHB.

 • Verhuurhypotheek voor consumenten.
 • Vastgoedhypotheek voor professionals.
 • RNHB Simpl.
 • Verduurzaamhypotheek.

1. Verhuurhypotheek voor consumenten

De Verhuurhypotheek voor consumenten is er speciaal voor kleine particuliere beleggers met een financieringsaanvraag tot €2,5 miljoen. Dit houdt in dat je als consument in aanmerking komt voor een aantrekkelijk rentetarief. Dit zijn de voorwaarden:

 • Een privé investering doe je niet vanuit een beroep of bedrijf, maar puur als persoon.
 • Heb je reeds inkomsten uit vastgoed? Dat mag, mits de inkomsten niet hoger zijn dan 30% van je totale jaarinkomen.
 • De maximale inkomsten uit vastgoed mogen ook niet hoger zijn dan €35.000 per jaar.

Je hebt de mogelijkheid om vastgoed te kopen door heel Nederland, ook buiten de Randstad, krimpgebieden en op B-locaties. Het type vastgoed kunnen bijvoorbeeld appartementen, studentenwoningen of studio’s zijn. De maximale LTV is 80% bij een lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek zijn je lasten elke maand gelijk. Voor de aflossingsvrije hypotheek (waarin je alleen rente betaalt) zal RNHB maximaal 70% financieren.

De kosten voor het afsluiten van een financiering bedraagt €950. Het afsluiten van een financiering kan ook via een financieel adviseur. De kosten hiervoor wordt bepaald door de adviseur.

Geld lenen voor vastgoed brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. De maandelijkse kosten lopen altijd door en dat kan vervelend zijn wanneer het pand bijvoorbeeld leeg staat of er onverwachte kosten zijn. In de afbeelding hieronder zie je een overzicht van de RNHB rente. De RNHB rentes verschillen per financiering, maar de rente hieronder heeft dus betrekking op consumenten die in residentieel vastgoed investeren.

RNHB rentes
Let op! Geld lenen kost geld

2. Vastgoedhypotheek voor professionals

Ben je een professionele belegger en wil je graag je portefeuille uitbreiden? RNHB heeft daar de perfecte financiering voor, namelijk de Vastgoedhypotheek voor professionals. Om in aanmerking te komen voor dit type financiering zullen de volgende twee punten betrekking moeten hebben op jouw situatie.

 • Beleggen in vastgoed doe je vanuit een beroep of bedrijf.
 • De vastgoedinkomsten bedragen meer dan 30% van je bruto jaarinkomen (of meer dan €35.000 per jaar).

Bij deze financiering kan de professionele belegger alleen investeren in residentieel vastgoed, net zoals bij de Verhuurhypotheek voor consumenten. Het gaat om de meest uiteenlopende typen woonruimte door heel Nederland. De Vastgoedhypotheek voor professionals kan ook worden gebruikt om residentieel vastgoed te verbouwen. Bovenop de financiering kan er dan een bouwdepot worden afgesloten.

De LTV voor professionals is hetzelfde als voor de consumenten. 80% voor een lineaire hypotheek en 70% voor een aflossingsvrije hypotheek. De afsluitkosten bedragen 1% over de totale leensom. Daarnaast rekent RNHB kosten in de vorm van een exit fee voor het eventueel vervroegd beëindigen van een financiering. Hoe hoog deze fee is hangt van het exit moment, maar ligt tussen de 0 en 3%.

RNHB zal elke situatie goed bekijken, dat betekent dat wanneer zij vastgoed voor jou financieren, jouw risico’s minimaal zullen zijn. Maar besef wel dat RNHB bijvoorbeeld geen invloed heeft op de rentestand. Ook de waarde van vastgoed kan dalen waardoor je meer risico loopt. Over rente gesproken, hieronder zie je de RNHB rente voor de vastgoedhypotheek voor professionele beleggers.

RNHB rentes
Let op! Geld lenen kost geld

3. RNHB Simpl

De RNHB Simpl is een vastgoedfinanciering voor professionals die willen beleggen in stedelijke gebieden zoals de Randstad. Met Simpl kan men vastgoed laten financieren tegen een aantrekkelijke rente vanaf 4,3%. Het gaat enkel om residentieel vastgoed in steden met een financieringsaanvraag tot €15 miljoen. De voorwaarden voor RNHB Simple zijn:

 • Je bent een professionele belegger. Dat houdt dus in dat je vastgoedinkomsten meer dan 30% van je bruto jaarinkomen zijn. Wanneer je vastgoedinkomsten boven de €35.000 per jaar zijn, dan wordt je ook gezien als professional.
 • Je bent woonachtig in Nederland.

Als vastgoedinvesteerder beleg je bij Simpl in zelfstandige woonruimtes die worden verhuurd voor zelfstandig gebruik. Dit zijn woningen en appartementen met een eigen toegang en dus geen woonruimtes waarin de ingang wordt gedeeld zoals in een flat. Onderverhuur en transformaties zijn bij dit type financiering uitgesloten.

De maximale LTV is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. Bij eventuele verbouwingskosten mag het bouwdepotbedrag niet hoger zijn dan 25% van de totale vastgoedlening. Het voordeel is dat er bij een vastgoedlening tot €1 miljoen geen bouwdepotkosten worden gerekend.

Wanneer je de aanvraag direct bij RNHB indient, betaal je 1% afsluitkosten, maar 0% als dit via een adviseur gebeurd. Houdt er dan wel rekening mee dat je bij een adviseur advieskosten betaalt. De risico’s die bij één en twee zijn genoemd, gelden ook voor RNHB Simpl. Hieronder zie de RNHB rentes van Simpl.

RNHB rente
Let op! Geld lenen kost geld

4. Verduurzaamhypotheek

Om het verduurzamen van vastgoed aantrekkelijk te maken heeft RNHB de Verduurzaamhypotheek in het leven geroepen. Deze financieringsvorm is vrij nieuw en bij RNHB geloven ze dat een verduurzaming bijdraagt aan een positieve gebiedsontwikkeling en huurderscomfort. Om in aanmerking te komen voor deze financiering zal je moeten voldoen aan de volgende voorwaarden.

 • De financiering is alleen mogelijk voor residentieel vastgoed of een combinatiepand.
 • De beleggingsfinanciering is niet hoger dan €2,5 miljoen.
 • Het bouwdepot wordt gebruikt voor renovatie, verbouwing of een transformatie van het pand.
 • Na de verbouwing moet het pand energielabel B hebben.
 • Je bent een professionele vastgoedbelegger.

De Verduurzaamhypotheek is er speciaal voor de verduurzaming van woonruimte en combinatiepanden door heel Nederland. Zo kan je met dit type financiering bijvoorbeeld ook een oud winkelpand transformeren naar residentieel of gemixt vastgoed. Het gaat om financieringen vanaf €50.000 tot €2,5 miljoen.

De LTV bij woningen is maximaal 80% van de marktwaarde en bij combinatiepanden is dat 75%. Wanneer je geld wilt lenen voor vastgoed, dan is het gebruikelijk dat je zelf een deel ophoest. Je moet dus zorgen dat je een deel eigen geld hebt omdat een kredietverstrekker als RNHB nooit de volle 100% financiert.

Bij de Verduurzaamhypotheek betaal je ook 1% afsluitkosten over de totale leensom, behalve als je dit via een adviseur regelt. Ook hier gelden dezelfde risico’s als bij de andere financieringsvormen. Wat betreft de rente is er een verschil tussen het financieren van woonruimte en combinatiepanden. De RNHB rente voor de Verduurzaamhypotheek vind je hier. Onder het kopje “Financieringen” vindt je alle RNHB rentes van alle producten.

Commercieel vastgoed financieren

Commercieel vastgoed financieren
Zakelijk vastgoed financieren bij RNHB

Beleggen in commercieel vastgoed kan zowel privé als vanuit een bedrijf. Wanneer je geld wilt lenen om vastgoed te financieren, dan kan je bij RNHB kiezen uit twee financieringsvormen. De eerste is de Vastgoedhypotheek CRE en kan worden gebruikt door zowel consumenten als professionals. De tweede financieringsvorm is Maatwerkfinanciering en is alleen bedoeld voor professionals.

De financiering heeft betrekking op allerlei typen bedrijfsruimte verspreidt over heel Nederland. Vanaf €50.000 tot €50 miljoen en zelfs daarboven.

Hoe werkt een financieringsaanvraag bij RNHB?

Om een financieringsaanvraag in te dienen moet je zijn ingelogd bij RNHB. Op de website kan je dat doen door een account aan te maken. Financieringen tot €2,5 miljoen kunnen online worden aangevraagd. Is de financieringsaanvraag groter dan €2,5 miljoen, dan volgt er eerst een telefonische kennismaking en wordt de aanvraag één op één in gang gezet.

Bij het indienen van een financieringsaanvraag krijg je vrijwel direct een indicatieve offerte. Zo heb je meteen een idee over de mogelijkheden bij RNHB en weet je hoeveel geld je kunt lenen voor vastgoed. Bij RNHB werken ze met IDIN, een veilige omgeving waarin alle gegevens op één plek, overzichtelijk worden bewaard en makkelijk kunnen worden gedeeld.

Vastgoedlening

Conclusie

Wanneer je zakelijk vastgoed wilt financieren (of als particulier), dan wil je uiteraard samenwerken met een betrouwbare partij. Met zo’n lange historie en veel expertise zit je wat dat betreft bij RNHB wel goed. Bij RNHB weten ze dat een financiering meerwaarde creëert en zij geven daar graag advies over.

Het team van vastgoedspecialisten heeft een enorme kennis van verschillende markten. Hierdoor zijn zij instaat om voor elk type vastgoedbelegger een passende financiering te regelen en ook nog eens snel ook. Vastgoed financieren zonder bank is iets van deze tijd en kent veel voordelen. Naast dat RNHB snel en persoonlijk is, is het veel prettiger om zakelijk vastgoed te financieren bij een partij die zich uitsluitend bezighoudt met vastgoed.

Wil je nog meer lezen over RNHB? Bezoek dan de website en bekijk op je gemak de mogelijkheden. Mocht je een financieringsaanvraag willen doen, dan is dat altijd gratis en vrijblijvend!

RNHB bank

Alle financieringsmogelijkheden rustig doorlezen?

Bezoek RNHB en bekijk wat mogelijk is. Een financieringsaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend in te dienen!

Ga DIRECT NAAR RNHB

Zoek je bijvoorbeeld eerder een zakelijke lening? Bekijk dan eens Bridgefund. Bij Bridgefund kan je een zakelijke lening tot €250.000 krijgen. Het voordeel van zo’n lening is dat je deze ook kan gebruiken voor een verbouwing van je bedrijf.

 

Een zakelijke lening is flexibeler en heeft een kortere looptijd. Ook betaal je een vaste maandelijkse prijs en kan je boetevrij aflossen.

 

Bridgefund heeft goede recensies, dus ben je opzoek naar meer flexibiliteit dan is dit een partij waar je eens naar zou kunnen kijken. Wel hebben zij als voorwaarden dat je minstens één jaar in business bent en een omzet hebt van €50.000 over de afgelopen 12 maanden.

Andere interessante artikelen uit dezelfde categorie : Snel geld lenen zonder gedoe

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *