Beste cursus beleggen [6 x beste cursus in 6 verschillende markten]!

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
Beste cursus beleggen

Inmiddels beleggen er in Nederland al zo’n 2 miljoen huishoudens. Vanwege de lage rente en de hoge inflatie is dit aantal de afgelopen jaren enorm gegroeid. Alleen jammer genoeg zijn er weinig mensen die geld verdienen met beleggen. Zo’n 80% van de beleggers verliest namelijk geld op de beurs. Met hefboomproducten zoals CFD’s (Contract For Difference) is het percentage zelfs nog veel hoger.

Dat mensen geld verliezen op de beurs heeft verschillende oorzaken. De grootste oorzaak is omdat men probeert de markt te verslaan terwijl de juiste kennis ontbreekt. Maar óók voor professionele beleggers, die wel kennis van financiële producten hebben, is het vaak een hele uitdaging. Een goede belegger beweegt eerder mee met de markt en zal niet koste wat het kost, de markt willen verslaan.

Alleen een goede belegger wordt je natuurlijk niet zomaar, daar komt een hoop bij kijken. Om te beginnen is het aan te raden om een cursus beleggen te volgen. Het liefst een gerichte cursus die door een professional wordt verzorgd. Alleen ja, wat is dan de beste cursus beleggen?

Beleggen in het algemeen kent een aantal basisregels, maar om in een bepaalde markt goed te kunnen handelen, is specialistische kennis vereist. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede cursussen waarin heel specifiek een bepaald product/markt wordt onderwezen. Uit elke markt heb ik de beste cursus beleggen gekozen. 6 verschillende markten, 6 keer de beste cursus beleggen! Dit zijn ze!

Inhoudsopgave

Criteria

Voordat we de beste cursus beleggen gaan bespreken, vind ik het toch belangrijk om even aan te geven waar ik op heb geselecteerd. Een cursus maken kan namelijk iedereen en ook al is de inhoud van een cursus goed, er zijn andere belangrijke punten die een cursus beleggen kunnen maken of kraken.

Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat sommige aspecten simpelweg niet mogen ontbreken en dat een bepaald onderdeel juist heel veel meerwaarde biedt, maar bij het aanschaffen van een cursus beleggen heb je daar natuurlijk niet altijd weet van. In mijn ogen en volgens succesvolle beleggers, zijn dit de belangrijkste aspecten waar je een cursus beleggen op beoordeelt.

 • Is of zijn de maker(s) van de cursus zelf actief in deze markt?
 • Is de kwaliteit van de cursus in verhouding met de prijs?
 • Worden er de nodige updates doorgevoerd of is het een verouderde cursus?
 • Hoe actief is de community en zijn er genoeg specialisten aanwezig die leden snel en adequaat kunnen helpen?

Ik heb dus ook gekeken naar verschillende markten, je hebt namelijk allerlei typen beleggers met verschillende interesses. Jij wilt bijvoorbeeld liever de vastgoedmarkt ontdekken, terwijl een ander juist crypto veel interessanter vindt. Na een uitgebreide cursus beleggen vergelijking zijn dit winnaars!

6 x beste cursus beleggen voor beginners:

 1. Crypto Masterclass
 2. NFT Moosty
 3. 500 Procent Renewable Race
 4. Vastgoed Academy
 5. FXminds – Forex Academy
 6. MoneyTalks Community

1. Beste crypto cursus van Nederland [Crypto Masterclass]

Gratis cursus beleggen

Bij het zoeken naar een crypto cursus beleggen, kom je al snel uit bij de Crypto Masterclass. En dat is niet zo gek, want de heren die deze crypto cursus beleggen verzorgen, zijn zeer ervaren.

Derek en Patrick, de oprichters van de Crypto Masterclass, begaven zich al in 2013 in de wereld van crypto. Met hun fascinatie en enthousiasme voor crypto is hun bedrijf reeds uitgegroeid tot het grootste crypto platform van Nederland en België. Uiteraard met dank aan de groeiende interesse in cryptocurrency wereldwijd.

Waar ze ooit met z’n tweeën begonnen, bestaat het team van AllesOverCrypto inmiddels uit 11 man. De Crypto Masterclass wordt al jaren gezien als de beste crypto cursus van Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat de heren de cryptomarkt door en door kennen. Maar naast dat zij zelf al 9 jaar fulltime in de cryptowereld actief zijn, is de rest van het team ook zeer ervaren.

Zo zijn er aantal crypto traders en trendwatchers toegevoegd aan het team. Zij hebben allemaal hun eigen specialiteit. Van blockchain tot aan DeFi en van technische analyse tot aan traden.

De Crypto Masterclass bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De Cryptocurrency Cursus – Uitgebreide cursus beleggen voor beginners die bestaat uit meer dan 200 video’s. De cursus start uiteraard bij de kern. Wat is geld, Bitcoin en blockchain en hoe werkt dit precies? Maar uiteindelijk leer je in de Crypto Masterclass geld verdienen met crypto. Je leert dit door middel van crypto traden, passief inkomen genereren en trends herkennen.
 • Crypto Portfolio – In dit Portfolio, wat je ook los kunt kopen, worden 10 cryptoparels gepresenteerd waar uitgebreid onderzoek naar is gedaan. Patrick en Derek, speuren al jaren naar kleine munten die in toekomst nog flink kunnen groeien. En met succes, een aantal getipte munten zijn in het verleden al keer 100 of zelfs meer gegaan. Het Crypto Portfolio wordt ook geregeld geupdate, gratis welteverstaan! Van dit Portfolio kan je dus eigenlijk levenslang profiteren.
 • Je krijgt ook een hele rits gratis e-boeken, plus levenslange toegang tot de VIP Community – De informatievoorziening is echt tot in de puntjes verzorgd. Zo krijg je de Bitcoinbijbel en begrippenlijst, maar ook een e-boek over Bitcoin en belasting en het ultieme investerings-handboek.

Wat kost de Crypto Masterclass? De beste crypto cursus van Nederland kost €1.997. Tip >> via de website betaal je inderdaad dit bedrag, maar door mee te doen aan de Gratis Bitcoin Training betaal je slechts €997. Deze gratis training is eigenlijk een soort kennismaking met de Crypto Masterclass.

2. Leren beleggen in NFT’s [Moosty’s NFT cursus]

Leren beleggen cursus

Als je een beetje op de hoogte bent van cryptocurrency, dan ken je het fenomeen NFT’s waarschijnlijk ook. Met een NFT (Non Fungible Token) koop je een eigendomscertificaat van een digitaal bestand. Zo’n digitaal bestand kan van alles zijn. Van digitale kunst tot aan personages en wapens in NFT games, maar ook muziekfragmenten of sporthoogtepunten worden steeds vaker verkocht als NFT.

De gekte rondom NFT’s speelt zich af sinds 2021 en lijkt zeker geen eendagsvlieg te zijn. De NFT-markt is inmiddels al een miljardenindustrie en je hoeft niet rijk te zijn om geld te verdienen met NFT’s. Ook wordt het overigens steeds eenvoudiger om een NFT te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld een NFT kopen met iDEAL.

De wereld van NFT’s is nog heel jong en verandert voortdurend, maar dat er kansen liggen moge duidelijk zijn. Alleen schuilen er in deze markt ook een aantal risico’s. Om op een veilige manier te leren beleggen in NFT’s, zal je de markt door en door moeten kennen. Maarten, van Moosty, is zo’n iemand. Hij was al met NFT’s in de weer voordat de gekte losbrak en al zijn opgebouwde kennis en ervaring heeft hij samengebracht tot een NFT cursus.

Waar bestaat de Moosty’s NFT cursus uit? Wel, in de basis ga je leren beleggen in NFT’s. In deze NFT cursus beleggen, leer je dus alles over het kopen en verkopen (flippen) van NFT’s. Ook leer je hoe je zelf een NFT kunt maken, maar bijvoorbeeld ook hoe je onontdekte NFT’s kunt vinden en op waarde weet te schatten. Tevens krijg je bij deze cursus beleggen een levenslange toegang tot de Community Discord. In deze sociale omgeving deelt Maarten ook zijn eigen aankopen en verkopen en kan je leren van andere beleggers.

Wat kost Moosty’s NFT cursus? Je betaalt voor de cursus eenmalig €247. Twijfel je toch? Probeer dan eerst de gratis NFT cursus, om te ontdekken of het bij je past!

3. Cursus beleggen in energie [500 Procent Renewable Race]

Geld verdienen met beleggen

Dé cursus beleggen waarin je alles leert over energie, is de 500RR. Harm van Wijk en Ronald de Zoete, twee heren die beiden een aardig trackrecord hebben, verzorgen de cursus. Harm van Wijk, oprichter van beleggen.com, is al 32 jaar beleggingsexpert en ondersteunt particuliere beleggers in aandelen en opties. Ook is Harm jarenlang adviseur geweest voor verschillende Nederlandse banken.

Ronald de Zoete daarentegen heeft ruim 25 jaar lang ervaring in de internationale handelswereld. Zijn expertise is energie en traden. Hij weet alles over olie, wat nog steeds de belangrijkste energiebron is, maar heeft juist ook kennis van alternatieve en toekomstige energiebronnen.

De wereld bevindt zich momenteel namelijk in een energietransitie. Zo is er bijvoorbeeld veel vraag naar zonnepanelen en waterstof. Volgens Ronald hebben overheden wereldwijd miljarden dollars klaarliggen om bedrijven die willen investeren in groene energie, te ondersteunen.

In deze cursus beleggen ga je leren beleggen in energie. Het doel van de cursus is dat de heren jou helpen je rendement te vervijfvoudigen binnen vijf jaar. Eigenlijk is de basis heel simpel. In de cursus laten Harm en Ronald namelijk precies zien wat zij doen. Je kan als het ware hun acties direct kopiëren. Uiteraard geeft Ronald aan waar kansen liggen met onderbouwde analyses om zelf aan de slag te gaan.

Maar wat kan je nog meer verwachten van de 500 Procent Renewable Race? Nou, behoorlijk veel! Naast de 6-weekse online training en de mogelijkheid om altijd hun acties te kopiëren, krijg je bij deze cursus beleggen het volgende:

Beste cursus leren beleggen

4. Leren beleggen in vastgoed [Vastgoed Academy, van Vrijheidvastgoed]

De Vastgoed Academy ervaringen

De beste cursus beleggen in vastgoed is de Vastgoed Academy. Martijn van den Berg, de eigenaar van vrijheidvastgoed, is tevens oprichter van de Vastgoed Academy. Martijn is eigenlijk online ondernemer, vastgoed beleggingsexpert, public speaker en trainer in één. In zijn zoektocht naar manieren om passief inkomen te genereren ontdekte hij als snel vastgoed.

In de afgelopen jaren heeft Martijn alles kennis opgedaan en eigen strategieën ontwikkeld waardoor hij nu geld verdient met vastgoed. Zo kocht hij in 15 maanden maar liefst 15 woningen en is hij financieel vrij. Nu hij vrij is, helpt hij ook anderen. Hij heeft inmiddels ruim 1100 mensen geholpen die nu ook financieel vrij zijn door in vastgoed te beleggen. De waarde van vastgoed is in 2020 en 2021 hard gestegen en sommigen vragen zich af, of investeren in vastgoed momenteel wel verstandig is. Geen gekke vraag!

Nu is er achteraf altijd wel een moment aan te wijzen waarop een investering beter had kunnen uitpakken, maar investeren in vastgoed heeft doorgaans alleen zin wanneer je je richt op de lange termijn. De vastgoedprijzen gaan namelijk één kant op! Dat je veel geld moet hebben om in vastgoed te kunnen beleggen, is overigens ook niet helemaal waar. Er zijn wel degelijk opties om te beleggen met weinig geld.

Met de Vastgoed Academy ga je echt aan de slag om fysiek vastgoed te kopen. Bij deze directe vorm van investeren in vastgoed, wordt je daadwerkelijk eigenaar. Daar komt wel het één en ander bij kijken, maar het verhuren is wel een manier om passief geld te verdienen. Zie je jezelf nog geen vastgoed kopen, maar wil je wel investeren in vastgoed? Lees dan het artikel: Investeren in vastgoed met weinig geld – mogelijkheden.

Maar goed, even terug naar de cursus vastgoed beleggen. Want wat kan je zoal verwachten? Eigenlijk en zoals verwacht, komen alle belangrijke aspecten aanbod. Hier volgt een korte impressie over de verschillende modules.

 • De basis van vastgoed – (hoe ziet de huizenmarkt er bijvoorbeeld uit en waar liggen kansen)
 • Fundering van jouw portefeuille – (een module die gaat over doelen, waar sta je en waar wil je heen?)
 • Zoekgebied bepalen – (waar ga je investeren)
 • Deals zoeken – (welke methodes zijn er bijvoorbeeld om off-market deals te vinden?)
 • Wet en regelgeving
 • Rendementsberekening
 • Financieel en creatief financieren
 • Verbouwen en verhuren

Kortom, zoals je ziet komen alle facetten in de Vastgoed Academy langs. In dit gratis webinar vertelt Martijn nog veel meer over vastgoed. Weet je niet of vastgoed bij jou past? In het gratis webinar legt Martijn nog eens duidelijk en rustig uit, hoe je met vastgoed kunt beginnen en hoe je daarmee passief geld kunt verdienen.

5. Cursus beleggen in Forex [FXminds – Forex Academy]

Forex tarding leren

Bij Forex trading draait alles om het handelen op de valutamarkt. Als je wilt leren beleggen in Forex, dan ben je bij de heren van FXminds aan het juiste adres. Hoewel de vier mentoren nog vrij jong zijn, hebben ze al wel ruim vijf jaar ervaring op het gebied van Forex. Forex trading leren is niet perse makkelijk. Er zijn een hoop vreemde termen en allerlei technieken die je moet begrijpen om goed in Forex te kunnen beleggen.

Als Forex handelaar is het van belang om een eigen winstgevende tradingsstrategie te ontwikkelen. Zo’n strategie ontwikkel je niet zomaar. Wanneer je echt gaat traden, zoals de naam Forex trading al zegt, is de technische analyse je belangrijkste wapen. Jouw analyses bepalen uiteindelijk welke actie je gaat maken.

Maar ook al weet je nog niks van Forex af, geen punt, de heren begeleiden je in de Forex Academy van het begin tot aan het eind! Je leert alles over de Forex markt en het traden en uiteraard hoe je dit op een veilige manier doet. Ook leer je handelen met risicomanagement zodat je nooit meer geld verliest.

Volgens Warren Buffett, is dat regel nummer 1, “verlies nooit geld“. Als belegger of als trader zijn we te vaak gericht op winst maken en zijn we vaak niet bezig om verlies te beperken. Procentueel zijn verliezen namelijk moeilijker te herstellen. Stel dat je voor €1.000 hebt belegt en de waarde halveert. Dat betekent een daling van 50%, waardoor je €500 overhoudt. Maar wil je terug naar €1.000, dan zal je rendement 100% moeten zijn!

Er valt een hoop te vertellen over Forex, maar de heren van FXminds kunnen jou daar veel beter bij helpen. Om te ontdekken of deze cursus beleggen bij jou past, krijg je de eerste module cadeau! Zo krijg je meteen een idee wie zij zijn en hoe deze beleggen opleiding in z’n werk gaat. Wil je de gratis lessen volgen? Meld je dan hieronder aan!

6. MoneyTalks Community

Tot slot mag de MoneyTalks Community niet ontbreken. En het klopt, zoals de naam al doet vermoeden, is dit geen cursus. De MoneyTalks Community is opgericht door Madelon Vos. De reden waarom ik deze toch plaats onder de “beste cursus beleggen” is omdat het de grootste en actiefste community is van Nederland.

Madelon, ook wel miss Bitcoin genoemd, is al ongeveer 10 bezig met investeren, crypto traden en heeft in het bijzonder veel kennis over Bitcoin en traden. Ze heeft ook het vak technische analyse gegeven aan de Hogeschool in Amsterdam. Maar in de community zelf, wordt niet alleen gesproken over Bitcoin en crypto, maar eigenlijk over allerlei manieren van investeren. Zo wordt kennis gedeeld over aandelen, goud en zilver en zelfs vastgoed.

De MoneyTalks Community is dus dé online community waarin je alles kunt leren over investeren, Bitcoin, traden en macro-economie. Volgens Madelon en verschillende economen, hangen markten met elkaar samen. Alles heeft invloed op elkaar en vinden het belangrijk dat iedereen op de hoogte moet zijn van een aantal essentiële zaken. Zo zitten er in Community, naast Madelon, nog drie andere experts die veel kennis hebben op verschillende vakgebieden.

De MoneyTalks kun je dan ook zien als een mix van allerlei slimme mensen en tools die jou helpen om geld te verdienen met beleggen. Of het nou met crypto is of met aandelen, het kan allemaal. Lijkt zo’n omgeving jou wat? Probeer dan de MoneyTalks Community 7 dagen uit, voor €1.

Wat houdt de MoneyTalks Community in?

Cursus beleggen voor beginners

Welke cursus past bij jou?

Je hebt kunnen lezen wat de beste cursus beleggen is. Nu zijn er altijd bepaalde technieken die op meerdere financiële producten kunnen worden toegepast, maar om goed te kunnen beleggen is specialistische kennis essentieel. Om het verschil te maken is de basiskennis meestal te weinig en brengt een expert je pas echt naar hoger niveau. Ook heb je als belegger verschillende voorkeuren, vandaar dat ik de beste cursus beleggen heb gekozen in verschillende markten.

Voor nu is het aan jou om te bepalen of je een cursus beleggen gaat volgen. Met welke markt heb je de meeste feeling? Wanneer je een leren beleggen cursus gaat volgen, moet je er ook echt voor gaan! Besef dat niets vanzelf komt en dat het geen cursussen zijn die je snel rijk maken.

Zie het leren beleggen als een studie waarin je steeds een beetje bijleert en steeds beter wordt. Maar ook al zijn de cursussen inhoudelijk sterk en is er professionele begeleiding, je zult geduldig moeten zijn en over de juiste mindset kunnen beschikken.

Jesse
Al ruim twee jaar onderzoek en beschrijf ik de mogelijkheden van online geld verdienen. Ik geniet hier enorm van en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Beleggen (in de breedste zin van het woord) en e-commerce zijn mijn favoriete onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close