NFT kopen is vanaf nu een makkie!

NFT kopen vanaf nu een makkie!

Begin 2021 barstte de gekte rondom NFT’s los. Hoewel de hype voorlopig nog niet voorbij lijkt, is de toekomst van deze markt moeilijk in te schatten. Maar de NFT-markt is inmiddels al wel een miljardenindustrie. En ook al is de groei vergeleken met 2021 wat afgevlakt, het aantal unieke adressen waarmee NFT’s worden gekocht, neemt wel toe.

Degenen die weten wat NFT’s zijn, weten ook dat ze onlosmakelijk verbonden zijn met cryptocurrency. Toch zijn een NFT en een cryptomunt niet hetzelfde, sterker nog; ze lijken niet eens op elkaar. Hetgeen wat de twee met elkaar verbindt is de blockchain technologie en het feit dat je crypto nodig hebt om een NFT te kunnen kopen.

Is het dan niet een heel gedoe om een NFT te kopen? Wel, voor sommigen kan het behoorlijk ingewikkeld zijn. Het proces gaat namelijk over meerdere schijven, maar er is een alternatief. Een NFT kopen kan vanaf nu gelukkig ook een stuk eenvoudiger! Hoe dat precies zit vertellen we in dit artikel.

Vergelijk het met crypto, in de beginjaren was het namelijk vrij omslachtig om Bitcoin te kopen en moest je een aardige nerd zijn, om te weten hoe je de munten in bezit kon krijgen. Tegenwoordig is dat een stuk makkelijker geworden. Zo is het inmiddels al een tijdje mogelijk om crypto te kopen met iDEAL.

Nu de NFT-markt razendsnel groeit, wordt er volop ingezet om het kopen van een NFT eenvoudiger en toegankelijker te maken. Tegelijkertijd zorgt dat ook voor meer fake websites. Een markt waar veel geld in omgaat, trekt immers ook mensen aan met verkeerde intenties. Wees daarom altijd op je hoede! Uiteraard spreken we in dit artikel alleen over betrouwbare partijen zodat je een NFT altijd op een veilige manier kunt kopen.

Wat is NFT? (NFT uitleg)

Voordat we verder gaan leg ik het crypto-fenomeen graag nog even uit. Want wat zijn NFT’s nou precies? De NFT betekenis is letterlijk; Non-Fungible Token, een niet-inwisselbaar token. Dat betekent dat een NFT uniek is en eigenlijk een link is naar een digitaal bestand. Alles wat digitaal is vast te leggen, kan in principe worden omgezet naar een Non-Fungible Token. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een kunstwerk, muziekbestand of een videogame zijn. Maar vaak zijn NFT’s ook verzamelobjecten, characters of stukjes land binnen een videospel.

Met een NFT bezit je dus een uniek digitaal object. Vergeleken met andere digitale activa, zijn NFT’s niet te kopiëren. Dat komt omdat NFT’s worden beheerd door smart contracts en zijn opgeslagen op de blockchain. De blockchain is als het ware een openbare database waar iedereen kan inzien wie de eigenaar is. Bezit je zelf een NFT, dan staat vast dat jij de eigenaar bent, maar niemand kan er bij. Alleen jij als eigenaar kan de NFT verkopen door middel van een unieke code.

Waarom NFT kopen?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom mensen in een NFT investeren. Ten eerste heb je met een NFT iets unieks in handen. En iets wat schaars is, kan gemakkelijk in waarde toenemen. Een reden waarom mensen een NFT kopen is dus omdat ze het zien als een investering. Maar NFT’s zijn momenteel ook gewoon erg populair. De hype zelf is tegelijkertijd ook een reden waarom mensen kiezen om een NFT te kopen. Je kan er immers trots over vertellen.

Soms zit er juist ook een diepere betekenis achter. Zo zijn er bijvoorbeeld artiesten die muziek als NFT verkopen. Fans kunnen een NFT van hun favoriete band kopen en ontvangen tegelijkertijd wat extra’s. Naast dat ze een uniek exemplaar van een optreden van hun favoriete band bezitten, krijgen ze bijvoorbeeld ook een aantal bonustracks, speciale VIP-kaarten of een meet-en-greet.

Een andere reden waarom mensen een NFT kopen is omdat ze deze nodig hebben voor het spelen van NFT games. Binnen de gamewereld is blockchain gaming enorm aan het groeien. NFT games worden ontwikkeld op de blockchain en vaak kan je het spel pas spelen wanneer je in het bezit bent van een speciale NFT. De reden waarom deze markt zo groot is en groeit, is dat je er geld mee kunt verdienen. Dat kan bijvoorbeeld doordat je jouw NFT voor meer geld doorverkoopt of tokens verdient in het spel die je omwisselt voor geld.

Hoe koop je een NFT?

Ten eerste zal je opzoek moeten gaan naar een platform of een marktplaats om een NFT te kopen. Nu kun je bijvoorbeeld ook een NFT kopen op Binance. Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, is een platform waar je cryptocurrency kan kopen. Maar Binance heeft dus ondertussen ook een eigen NFT marktplaats.

Een NFT kopen op Bitvavo kan daarentegen weer niet. Misschien in de toekomst wel, maar voorlopig is Bitvavo puur bedoeld om cryptovaluta te kopen, verkopen en te bewaren. NFT tokens kopen is uiteraard wel mogelijk. Daar kom ik zo nog even op terug.

De bekendste marktplaats om een NFT te kopen en verkopen is OpenSea. OpenSea is dus geen platform waar je crypto aanschaft, maar waar je een NFT kan kopen, verkopen of zelfs te maken. Maar hoe koop je dan een NFT? Wel, daarvoor heb je drie dingen nodig. Een wallet, cryptocurrency (meestal Ethereum) en een marktplaats.

NFT kopen met iDEAL
NFT kopen met iDEAL
NFT kopen met iDEAL

NFT kopen

Om te beginnen kan je Bitvavo wel uitstekend gebruiken om Ethereum te kopen. Bitvavo heeft een ingebouwde wallet, maar om een NFT te kopen is er een ander type wallet vereist. De meest gebruikte wallet is de MetaMask wallet. Dit is een online wallet waar je je gekochte Ethers naar toe stuurt. Vervolgens maak je op OpenSea een account aan en koppel je dit account aan je MetaMask wallet.

Voor sommigen die nog helemaal niet bekend zijn met het kopen van crypto, kan dit best een uitdaging zijn. Je moet het zo zien dat zowel cryptocurrency als NFT’s worden bewaard in een wallet. In werkelijkheid worden ze bewaard op de blockchain en heb jij, alleen met jouw wachtwoord, toegang. Dit is in principe hoe een NFT kopen in z’n werk gaat, maar ik hoor je denken…hoe zit het dan met zoals de titel luidt: “een NFT kopen is vanaf nu een makkie

NFT kopen met iDEAL bij Authic

NFT Authic

Ja een NFT met iDEAL betalen zou heel makkelijk zijn. Zo’n beetje iedereen heeft wel eens een keer een betaling gedaan via iDEAL en weet hoe makkelijk dat is. Vanaf nu is het dus mogelijk om een NFT te kopen met iDEAL! Dit kan bij het Nederlandse bedrijf Authic. Authic is een exclusief platform waar enkel geverifieerde kunstenaars en artiesten uit de Benelux NFT’s mogen aanbieden.

Authic biedt alleen hoogwaardige kunst aan en de toelating van aanbieders van NFT’s is streng. Voor mensen die in een NFT willen investeren wordt het proces vergemakkelijkt. Naast dat bij Authic een NFT kopen vanaf nu een makkie is, is het ook nog eens veilig. Eenmaal aangemeld bij Authic kan je op het platform eenvoudig de benodigde Ethereum kopen met iDEAL. BTC Direct, een Nederlandse crypto broker, faciliteert de betalingsmogelijkheden voor Authic.

Ook al kan je dan vanaf nu een NFT kopen met iDEAL, een wallet zoals MetaMask, blijft een vereiste.

NFT tokens kopen

Zoals ik net al benoemde kan je dus geen NFT kopen bij Bitvavo. NFT tokens of NFT coins daarentegen wel. NFT coins zijn in principe gewoon cryptocurrencies, maar hebben geen eigen blockchain. NFT coins zoals Axie Infinity, ApeCoin,The Sandbox en Flow zijn bedrijven die vooral bezig zijn met de ontwikkeling van NFT’s. Vaak bieden ze zelf ook NFT’s aan.

In totaal zijn er wel 100 verschillende NFT coins waar je in kunt investeren. Is een NFT kopen niks voor jou, dan zou je eventueel wel indirect kunnen investeren in NFT’s door NFT coins te kopen. Veel van deze coins zijn het afgelopen jaar flink gestegen door de toenemende interesse. In het artikel Welke nieuwe crypto kopen, beschrijf ik een aantal veelbelovende nieuwe crypto’s, waaronder twee NFT coins.

Naast Axie en The Sandbox benoem ik ook Solana. Solana is zelf geen NFT coin, maar je kan er op sommige plekken wel NFT’s mee kopen. Hoewel de meeste betalingen van NFT’s in Ether gaan, is Solana terrein aan het winnen. De transactiekosten van Ethereum kunnen enorm oplopen, afhankelijk van de drukte op het netwerk. Op piekmomenten lopen de kosten van één transactie soms op, tot honderden euro’s. Solana daarentegen is spotgoedkoop en tevens veel sneller.

Conclusie

Nu steeds meer mensen geïnteresseerd raken in NFT’s, wil men natuurlijk ook weten hoe je er één koopt. We hebben uitgelegd hoe dit in z’n werk gaat. En eerlijk is eerlijk, iemand die crypto kopen al een uitdaging vindt, zal de NFT wereld niet snel betreden. Maar het Nederlandse bedrijf Authic komt met een heel gebruiksvriendelijk platform. Bij Authic is een NFT kopen vanaf nu een makkie! Via deze marktplaats kan je namelijk veilig een NFT kopen met iDEAL.

Dit artikel laat dan voornamelijk zien dat het kopen van een NFT makkelijk is. Maar de volgende vraag is waarschijnlijk; Welke NFT kopen of wat zijn populaire NFT’s. Voor populaire NFT’s, verwijs ik je naar dit artikel. Welke NFT kopen is afhankelijk van veel factoren. Want wat is je doel? Is het bedoeld als investering of bijvoorbeeld voor het spelen van een game. En wat voor budget heb je voor ogen? Een NFT is dan wel uniek, maar er is geen garantie dat deze in de toekomst meer waard gaat worden.

Of je nu bij Authic een NFT wilt kopen of elders, het is sowieso altijd verstandig om te onderzoeken waar je precies in investeert. Wie is of zijn de personen die de NFT hebben gemaakt en wat is er over hen bekend! Wees daarom altijd onderzoekend en bewust van de risico’s!

Trouwens, over risico’s gesproken…In het begin van dit artikel benoemde ik al kort de gevaren rondom NFT’s. Bij elke investering die je doet, of het nou gaat om het kopen van crypto, aandelen, vastgoed of NFT’s, je moet je bewust zijn van de risico’s.

 

Maar betreed je een hele nieuwe wereld, dan is het verzamelen van alle juiste kennis die je nodig hebt, nou niet bepaald makkelijk. Wil je een specifieke markt, zoals de NFT-markt beter begrijpen en er alles over leren? Dan is het volgen van een cursus vaak een slimme zet.

 

Zo heeft Maarten (van Moosty) een betaalbare en praktische cursus ontwikkeld. Maarten was zelf al actief in de NFT-markt, vóórdat de gekte losbrak. In de NFT cursus van Maarten leer je hoe je NFT’s kunt kopen en verkopen voor winst. Ook leer je NFT’s op de juiste waarde te schatten. Wil je meer weten over deze cursus? Bekijk de inhoud hieronder!

Beste NFT cursus

Leer alles over digitale kunst (NFT’s)

Wil je leren hoe je geld kunt verdienen met het kopen & verkopen van NFT’s? Volg dan de beste NFT cursus van Nederland! Bekijk de inhoud van de cursus hieronder (nu met €150,- korting!)

START MET DE NFT CURCUS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *