Beste e-commerce cursus [Top 3]

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Beste e-commerce cursus

E- commerce groeit wereldwijd en dat biedt volop kansen voor mensen die een online bedrijf willen starten. Tegenwoordig kan je online van alles kopen! Denk alleen al aan grote marktplaatsen als Amazon en Bol.com waar je allerlei producten kunt bestellen. Maar ook een auto of zelfs een huis kun je online kopen.

Of je nu een bol.com verkoper wilt worden of producten wilt verkopen door middel van affiliate marketing? Kansen zijn er, maar doordat je natuurlijk niet de enige bent, moet je wel weten hoe je met concurrentie omgaat. Je kan nog zulke waardevolle teksten schrijven of mooie productafbeeldingen maken, wanneer je nooit in het koopblok van bol.com komt of op de eerste pagina in Google, dan is het lastig geld verdienen.

Hoe dan ook, de essentiële basiskennis en de fijne kneepjes mogen daarom niet ontbreken bij het starten van een business. Wanneer je met e-commerce wilt starten, dan kan je overwegen om een cursus te volgen, helemaal als je natuurlijk weinig ervaring hebt. Ik heb onderzoek gedaan naar de beste e-commerce cursus. De uitkomst? Drie verschillende cursussen die ik hieronder graag met je wil bespreken!

Inhoudsopgave

Hoe komt deze top 3 tot stand?

Misschien vraag je je af hoe de beste e-commerce cursus top 3 tot stand is gekomen? Wel, in eerste instantie heb ik de cursussen deels gevold. Zelf heb ik mij voornamelijk op affiliate marketing gericht en doordat ik toegang heb, weet ik precies wat je van de cursussen kunt verwachten. Maar goed, dit is enkel mijn ervaring en ik zal uitleggen welke factoren ik nog meer heb meegenomen.

De beste e-commerce cursussen zijn tot stand gekomen door de volgende zaken.

  • Updates van cursussen. E-commerce is een markt waarin trends en ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Het is daarom van belang dat een e-commerce cursus belangrijke updates doorvoert.
  • Het contact met de eigenaar van het product. Wanneer je een cursus e-commerce start, dan wil je ten aller tijden contact kunnen leggen en vooral snel een antwoord krijgen. Ook is het belangrijk dat de eigenaar nog steeds zijn vak uitoefent.
  • Kwaliteit van een community. Bij e-learning volg je thuis en in je eigen tijd een online cursus. Een goede e-commerce cursus biedt ook toegang tot een plek waar je met anderen kunt sparren over je business. In zo’n community zitten vaak één of meerdere experts die je kunnen helpen. Daarnaast is een community vooral ook een plek die je extra motiveert.
  • Reviews & ervaringen. Uiteraard kijk ik ook naar scores in Google. Wat zeggen anderen en welke waarderingen worden er gegeven?

Dat gezegd hebbende kunnen we nu de beste e-commerce cursus top 3 bespreken!

1) Bol.com Kickstart cursus

Beste e-commerce cursus

Verkopen op bol.com kun je leren via een cursus. De beste en meest uitgebreide e-commerce cursus bol.com van dit moment, is de Bol.com Kickstart cursus. De cursus ik zowel geschikt voor mensen die nog geen ervaring hebben met e-commerce, als voor ondernemers die al een e-commerce bedrijf hebben, maar juist willen groeien.

Voordat we verder gaan zal ik eerst uitleggen waarom deze e-commerce cursus bol.com zo goed is. Sinds 2022 heeft de overheid het STAP-budget geïntroduceerd. Met het STAP-budget kan je gratis een opleiding, cursus of training volgen. Nu is het STAP-budget alleen van toepassing op opleidingen, cursussen of trainingen met een certificaat of keurmerk. Elk type scholing moet dus aan strenge eisen en kwaliteiten voldoen. Indien daar niet aan wordt voldaan, kan er geen STAP-subsidie worden aangevraagd.

De Bol.com Kickstart cursus voldoet dus wél aan deze strenge eisen en dat betekent dat je deze cursus e-commerce gratis kunt volgen. Andy de Wit is de oprichter van deze cursus en is al sinds 2017 bezig met e-commerce. Andy wordt gezien al dé autoriteit op het gebied van verkopen via bol.com. Het leuke is dat Andy samen met andere bol.com verkopers onderneemt vanuit één pand. De afgelopen twee jaar hebben zij samen maar liefst €10 miljoen omgezet!

De cursus biedt tevens drie maanden toegang tot het Business Mine platform. Een plek waar je niet alleen leert hoe je succesvol kunt verkopen op bol.com, maar ook hoe je makkelijk je business automatiseert.

Het voordeel aan spullen verkopen op bol.com is dat je geen eigen webshop of website hoeft te maken. Je maakt immers gebruik van het bol.com platform. Bol.com neemt veel taken uit handen waardoor het heel laagdrempelig is om te starten met deze vorm van e-commerce. Wil je alles weten over het STAP-budget en de inhoud van de Bol.com Kickstart cursus? Lees dan: Leren verkopen via bol.com. Liever meteen de cursus bekijken?

2) De AMR (Affiliate Marketing Revolutie)

Beste e-commerce cursus

Wil je met affiliate marketing beginnen, dan is er eigenlijk maar één goede cursus en dat is de Affiliate Marketing Revolutie van internetsuccesgids. Nu kan je affiliate marketing toepassen op verschillende manieren, maar de AMR is puur gericht op het opzetten van een affiliate website. In deze basiscursus leer je dus precies hoe je vanaf nul een website maakt en hierop affiliate marketing toepast.

Met affiliate marketing verdien je geld doordat je andermans producten of diensten verkoopt. In werkelijkheid promoot je op een eigen platform, zoals een website of social media kanaal, producten of diensten van iemand anders. Wanneer mensen via jou iets kopen dan krijg je van de producent of eigenaar een commissie.

Met affiliate marketing beginnen is vrij laagdrempelig. Je hebt in principe alleen een computer en internet nodig. Vervolgens kan je, wanneer je een beetje kennis hebt van computers, vrij eenvoudig en goedkoop of zelfs gratis een website maken. Zelf heb ik gekozen voor Marketheme en dat bevalt mij uitstekend. Ik betaal €67 per maand voor dit programma. Meer kosten zijn er niet om te starten met affiliate marketing waardoor dit één van de meest laagdrempelige verdienmodellen is.

Wel zijn er bij affiliate marketing een aantal stappen die je niet mag missen. Niet dat deze stappen per se moeilijk zijn, maar ze zijn heel belangrijk bij het opstarten van een affiliate website. In de e-commerce cursus worden deze stappen allemaal één voor één besproken. De affiliate marketing cursus kan je al volgen voor €47,-.

Het is belangrijk om te weten dat je met de AMR vooral de basis leert en daarmee goed van start gaat. Je moet namelijk niet verwachten dat je direct geld gaat verdienen met affiliate marketing. Het kan soms maanden duren voordat je je eerste commissie verdient, je zult dan ook een lange adem moeten hebben. Affiliate marketing via een website is iets voor de lange termijn, maar het kan je op den duur wel een mooi passief inkomen opleveren.

3) Dropshipping Academy

Beste e-commerce cursus

De derde e-commerce cursus die ik met je wil bespreken is de Dropship Academy van Joshua kaats. Met dropshipping kunnen mensen bij jou in de webshop producten bestellen. Alleen het grote voordeel van dropshipping is dat je zelf geen voorraad hebt. Je spreekt namelijk met jouw leveranciers af, dat zij zorgen voor de verzending. Een leverancier krijgt een bestelling binnen en stuurt het product direct door naar de klant.

Bij dropshipping heb je dus wel een eigen webshop nodig vergeleken met verkopen op bol.com. Wanneer je wilt starten met dropshipping zijn er behoorlijk wat aspecten die je onder de knie moet krijgen. Je gaat ten slotte leren hoe je een e-commerce bedrijf opstart en daar komt dus een hoop bij kijken. Geld verdienen met dropshipping is qua verdienmodel niet per se moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet.

De Dropshipping Academy bestaat al jaren, maar er is de laatste tijd wel het één en ander veranderd. Voorheen was de Dropship Academy van Joshua gericht op low ticket producten. Voor een schijntje bestelde men producten uit Azië om deze vervolgens met veel winst door te verkopen. Overigens gebeurt dit nog steeds, maar richt de Dropship Academy zich nu voornamelijk op high ticket dropshipping.

High ticket dropshipping producten zijn over het algemeen dure producten. Ook is high ticket dropshipping duurzamer dan low ticket dropshipping. High ticket producten zijn namelijk beter van kwaliteit, zijn geen impulsaankopen en worden dichter bij huis gekocht. High ticket dropshipping producten worden meestal ingekocht bij Nederlandse of Europese leveranciers.

Vind je dropshipping een interessante vorm van e-commerce en wil je er graag meer over lezen? In het artikel High Ticket Dropshipping ga ik dieper in op het onderwerp en bespreken we ook uitgebreid de cursus. Liever meteen van start met de cursus?

Zie jij jezelf met e-commerce geld verdienen?

E- commerce is nog steeds een snelgroeiende markt. Om je een idee te geven: in Nederland alleen al wordt er per jaar voor meer dan €30 miljard uitgegeven. Ongeveer 30% van alle aankopen in Nederland vindt online plaats. De verwachting is zelfs dat in 2040 dit percentage oploopt naar ruim 90%. Wat dat betreft is er nog genoeg ruimte voor e-commerce ondernemers.

Alleen zoals ik in de inleiding al noemde is er behoorlijk veel concurrentie. In het geval van het verkopen via bol.com of dropshipping zal het succes o.a. afhangen van het soort product wat je verkoopt. Er zijn altijd bepaalde trends waarin artikelen populair zijn en dus vaak worden gekocht. De kunst is dus om trends vroegtijdig te signaleren om de concurrentie voor te zijn. Zo krijg je met de e-commerce cursus bol.com een tool in handen waarmee je verborgen winstgevende producten vindt. En zo zijn er meer van dit soort handige tools of weetjes die alleen experts kennen.

Wanneer je aan de slag wilt met e-commerce en een cursus wilt volgen, weet je in ieder geval waar je moet zijn. Onderzoek nog eens goed of een e-commerce business starten bij jou past. Het vraagt immers om een investering, in zowel tijd als geld. Behalve de Bol.com Kickstart cursus, die is tijdelijk gratis te volgen met €1.000 STAP-subsidie.

Jesse
Al ruim twee jaar onderzoek en beschrijf ik de mogelijkheden van online geld verdienen. Ik geniet hier enorm van en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Beleggen (in de breedste zin van het woord) en e-commerce zijn mijn favoriete onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close