Brand New Day: Review

Wel of niet sparen en beleggen bij deze pensioenbank, en waarom? Lees hier mijn oordeel plus de ervaringen van anderen!

Brand New Day beleggen

Wil je graag pensioen opbouwen of gewoon een beleggingsrekening openen en ontdekken of dit bij Brand New Day een verstandige keus is? De Nederlandse pensioenbank is gespecialiseerd in pensioenen, maar sparen of beleggen op een gewone beleggingsrekening kan natuurlijk ook!

Steeds meer mensen beginnen op jonge leeftijd met sparen of beleggen omdat men bijvoorbeeld de wens heeft eerder met pensioen te gaan. Die wens is overigens best goed te realiseren. Wat jouw wens of doel precies is, om het te realiseren, zijn een betrouwbare pensioenbank waar je goede rendementen behaald én een lange termijn visie, de belangrijkste ingrediënten.

Valt het woord “beleggen”, dan roept dit bij sommigen soms wat angst en wantrouwen op. Dit heeft onder ander te maken met het feit dat er vaak en veel verlies wordt geleden, maar ook omdat we de verhalen kennen van grote verzekeraars die in het verleden slechte producten verkochten. Klanten werden vervolgens opgezadeld met torenhoge kosten en een slechte service. Beter bekend als de woekerpolissen.

Bij Brand New Day vonden ze dat het sentiment in de financiële wereld rondom beleggen moest veranderen. Naar eigen zeggen is Brand New Day om deze reden in het leven geroepen. Hun doel daarbij is: sparen en beleggen voor iedereen toegankelijk maken waarbij de klant ten aller tijden centraal staat.

Dit ben ik uiteraard gaan uitzoeken. In deze Brand New Day review kom je alle ins en outs te weten. Zo meteen weet je exact waar hun specialisme ligt, wat hun kernwaarden zijn en of ze inderdaad nakomen wat ze beloven. Ook lees je hier de Brand New Day ervaringen van mijzelf en van anderen. Uiteraard lees je in deze Brand New Day review ook hoeveel rendement je gemiddeld kunt behalen. Daar is het ten slotte ook om te doen!

Benieuwd naar de uitkomst van de Brand New Day review?

Laten we direct beginnen!

Wat is Brand New Day?

Misschien heb je net een Brand New Day reclame gezien en kende je de Nederlandse pensioenbank helemaal niet. Een kleine introductie lijkt me daarom wel op z’n plaat. De Nederlandse online pensioenbank telt 250 medewerkers. Het bedrijf is opgericht in 2010 en is gevestigd in Amsterdam. Op dit moment beheren zij 3,8 miljard euro voor ruim 350.000 klanten. Een belangrijke vraag is natuurlijk altijd: wie zit er achter Brand New Day?

De Brand New Day eigenaren zijn Kalo Bagijn en Thierry schaap, geen kleine jongens overigens. Zij zijn namelijk ook verantwoordelijk geweest voor de oprichting van de grootste beursgenoteerde Nederlandse beleggersbank, genaamd Binckbank. Binckbank heet tegenwoordig Saxo Bank.

Brand New Day is opgericht met eigen geld en opereert geheel zelfstandig. Op de vraag: Hoe willen zij dat Brand New Day wordt gezien? Antwoordt Kalo Bagijn; als een toonaangevende pensioenbank met top spaar- en beleggingsproducten voor particulieren en bedrijven. Daarbij zijn we een prijsvechter en rennen we ouderwets hard voor onze klanten.

Hun motto daarbij is:

“Calvanistisch in kosten, Bourgondisch in service”

Mooie woorden, maar komen ze deze belofte ook na? Er zal waarschijnlijk geen enkel bedrijf zijn die eerlijk toegeeft dat hun service belabberd is. Dus hoe kan je dan wel als bedrijf aantonen dat eerlijkheid, servicegericht en transparantheid voorop staan? Brand New Day is daarin best wel direct en open en wil dit soort onderwerpen vooral niét ontwijken. Zo doen zij de volgende concrete beloftes en mag je hen daar gerust op afrekenen.

  • Altijd binnen één dag antwoord op je e-mail.
  • Direct iemand aan de lijn. Geen irritante keuzemenu’s of wachtmuziekjes.
  • Eerlijke handel, transparant en geen verborgen kosten. Of zoals zij zeggen: geen kosten op de zijkant van het papier. Aan humor geen gebrek bij Brand New Day.
  • Bellen met de directeur kan als je dat wilt. De directie zit niet ergens afgeschermd in een aparte ruimte, maar gewoon bij elkaar. Waarom? Gewoon, omdat zij dit belangrijk vinden.
  • Niet goed geld terug. Ben je niet tevreden om wat voor reden ook? Je kan al jouw geld laten terugstorten zonder kosten en gedoe.
  • Klachten nemen zij serieus. Op Klantenvertellen.nl reageren zij altijd wanneer er een klacht wordt gedeeld, maar zij reageren ook op positieve reacties. Brand New Day scoort een 8,4 en 87% beveelt hen aan.

Welke groei heeft Brand New Day bank doorgemaakt?

Sparen en beleggen is helemaal hun ding. Er is de afgelopen jaren dan ook hard gewerkt om hier in uit te (blijven) blinken en hebben zij een enorme groei doorgemaakt. Brand New Day heeft ook de keus gemaakt om te gaan samenwerken met onafhankelijke adviseurs.

Naast dat Brand New Day pensioenen voor particulieren aanbiedt zijn zij ook bedrijfspensioenen gaan aanbieden. Ookhebben zij een grote levensverzekeraar overgenomen. In juli 2017 heeft Brand New Day zelfs ANAM (Allianz Nederland Asset Management) overgenomen.

Met de overname van ANAM heeft Brand New Day als jongste pensioenbank van Nederland een bankvergunning verkregen. Deze bankvergunning is best uniek. Sinds 1980 zijn er in Nederland maar 6 bankvergunningen afgegeven. Daarnaast hebben zij in Bangkok onlangs een IT-hub geopend..

Brand New Day review: wat maakt hen uniek?

Ten eerste is er geen één partij in Nederland die precies hetzelfde doet als Brand New Day. Zij richten zich volledig op het opbouwen van pensioenen voor particulieren d.m.v. sparen én beleggen. Ten tweede brengt het platform van Brand New Day alle gegevens van het pensioen samen en werkt het met cijfers van het Nibud. Het Nibud heeft een bekende en vertrouwde naam. Als onafhankelijk instituut geeft het onder andere voorlichting over een goede financiële huishouding. Bij het Nibud vind je alle informatie om grip te krijgen over jouw geld.

Een ander uniek punt is de door hunzelf ontworpen ‘pensioenplanner’. Met deze pensioenplanner kan je in combinatie met cijfers van het Nibud, jouw uitgaven op de pensioendatum vaststellen en deze naast jouw verwachtte pensioen inkomen leggen. Zo krijg je inzicht in jouw toekomstige financiële situatie en kan je jouw pensioen bijsturen waar dat nodig is.

In de pensioenplanner worden gedetailleerde vragen gesteld zoals, wat zijn je huishoudelijke uitgaven? Heb je een huur- of koophuis en indien je een koophuis hebt, op welke datum is deze afbetaald? Wat zullen ongeveer de kosten zijn van de auto waar je dan in rijdt? En wat is het huidige inkomen van je eventuele partner?

Bij elkaar zijn er veel vragen die jouw inkomsten en uitgaven heel inzichtelijk maken wanneer jij deze beantwoordt en weet je dus meteen waar je staat. Ik ben het met je eens als je denkt dat je niet exact kan voorspellen hoeveel kosten je vanaf de pensioendatum zal hebben, maar bedenk dan wel dat je veel meer overzicht houdt. Misschien wordt jouw uitgavepatroon juist drastisch minder. Door dit continu te kunnen aanpassen houdt jij het overzicht over jouw financiële situatie nu en over de situatie straks.

Brand New Day review: productaanbod

Brand New Day pensioen

Brand New Day pensioen : Ben je zzp’er of werknemer, dan beleg je zonder hier naar om te kijken een fatsoenlijk inkomen bij elkaar. Ruim 75.000 mensen hebben inmiddels een pensioenbeleggingsrekening bij Brand New Day geopend. Zoals je misschien wel weet mag je je inleg die je op je pensioenrekening doet, aftrekken van je belastbare inkomen. Laat je dit bedrag uitkeren na je pensioenleeftijd? Dan je betaal hier alsnog belasting over, maar dan wél tegen het lage AOW-tarief.

Spaar of beleg je voor je pensioen bij Brand New Day, dan is het voordeel dat je vermogen in box 1 komt. Over het vermogen op je pensioenrekening hoeft gelukkig geen vermogensbelasting te worden betaald. Aan de andere kant betekent dit wel dat je het totale bedrag niet in één keer mag opnemen en dat je ook niet onbeperkt mag inleggen.

Brand New Day beleggen

Brand New Day beleggen: Beleggen is eigenlijk oersaai, aldus Brand New Day. Hun beleggingsaanpak is puur op wetenschappelijke basis. Ze volgen de markt, de kosten worden laag gehouden en beleggen doen ze in fondsen met veel verschillende aandelen en obligaties (dit noem je indexfondsen). Ga je bij Brand New Day beleggen, dan beleg je altijd in de beste indexfondsen en is een lange horizon het advies!

Jij als belegger hebt wel de keus om te kiezen uit meerdere fondsen. Wil je bijvoorbeeld liever beleggen in de grootste bedrijven ter wereld? Of kies je liever een duurzaam fonds?

Brand New Day pensioen

Pensioenrekeningsparen: Sparen is meer ‘op safe spelen’ en het rendement zal dus ook lager zijn in vergelijking met beleggen. Sparen bij Brand New Day betekent wel een hoger rentepercentage dan wanneer je spaart op je betaalrekening. Het percentage wat je bij Brand New Day krijgt is 0,40%, maar dit is wel variabel en kan dus zowel hoger als lager uitvallen.

Het open van een pensioenspaarrekening kost jammer genoeg wel €25. Al is elke financiële dienstverlener verplicht om deze afsluitkosten éénmalig in rekening te brengen.

In mijn ogen is sparen momenteel geen goede optie. Dat heeft niks te maken met Brand New Day, maar met de lage rentestand en de enorm hoge inflatie.

Jaarruimte

Jaarruimte wordt ook wel pensioengat genoemd. Wanneer je te weinig pensioen opbouwt zal het inkomen vanaf de pensioenleeftijd een stuk lager zijn vergeleken met wat je nu verdient. Om later niet in de problemen te komen is het dus verstandig om dit gat tijdig te dichten. Op mijnpensioenoverzicht kan je direct zien hoeveel je per maand ontvangt van de pensioenleeftijd. Is dit aanzienlijk minder dan dat je nu aan salaris verdient? Dan kom je in aanmerking om een pensioenrekening te openen.

De jaarruimte ( het maximale bedrag wat je jaarlijks mag storten op je pensioenrekening) is voor iedereen anders. Dit hangt dus af van het inkomen en hoeveel er al aan pensioen is opgebouwd.

Het voordeel is dat het bedrag wat je inlegt vervolgens mag worden afgetrokken van je belastbare inkomen. Hoeveel jaarruimte je benut bepaal je zelf. Overigens mag je ook een deel sparen en een deel beleggen. Qua betalen heb je de keuze uit een periodieke (maandelijks) overschrijving of een éénmalige (per jaar) betaling.

Hoe werkt Brand New Day beleggen en wat levert het op?

Een vraag die in deze Brand New Day pensioen review niet onbeantwoord mag blijven, is het verwachte rendement. Om te beginnen heb je bij het openen van een rekening bij Brand New Day de mogelijkheid om te kiezen voor modelbeleggen of vrij beleggen. Bij modelbeleggen bepaal je alleen het risicoprofiel.

Je hebt dan keus uit standaard vijf modellen, variërend van zeer offensief tot zeer defensief). Wanneer je je focust op de lange termijn kan je doorgaans wat meer risico nemen. Je zou dan verhoudingsgewijs meer aandelen kiezen en minder obligaties. Aandelen zijn risicovoller, maar over een tijdsbestek van bijvoorbeeld 30 jaar is het rendement over aandelen hoger.

Bij vrij beleggen stel je zelf de verhouding samen tussen aandelenfondsen en obligatiefondsen. De rendementen zijn afhankelijk van het risico wat je neemt. De afbeelding hieronder laat de behaalde resultaten uit het verleden zien. Deze bieden dus geen garantie voor de toekomst, maar de cijfers in de tabel hieronder geven wel een indicatie over wat je kan verwachten.

Brand New Day beleggen

Brand New Day kosten?

Tijd om het onderdeel “Calvanistisch in kosten” eens te onderzoeken. Hoe zit het met de Brand New Day kosten en waar kunnen we dus op rekenen?

Kosten “gewone” beleggingsrekening

Beleggingsrekening kostenModelbeleggenVrij beleggen
Afsluitkosten€0€0
Transactiekosten€0€0
Servicekosten per jaar
(elk kwartaal afgeschreven)
0,34%0,44%
Fondskosten per jaar0,15% – 0,17%0,15% – 0,26% (afhankelijk
van het gekozen fonds)

Verder is het zo dat je met een Brand New Day rekening beleggen, geen kosten hebt wanneer je er geen geld op de rekening staat. Wijzingen binnen deze rekening zijn ook gratis. zo kan je gratis switchen en beleggingen verkopen.

Kosten pensioenrekeningBrand New Day pensioen sparenBrand New Day pensioen beleggen
Afsluitkosten (eenmalig)€25€45
Stortingskostenn.v.t. 0,50% bij elke storting
Servicekostenn.v.t.0,44% per jaar servicekosten (wordt
berekend over je totale vermogen)
Fondskostenn.v.t.Variërend van 0,15% – 0,17% per jaar

Verder vermeldt Brand New Day dat er bij bepaalde fondsen zoals de Vanguard of Northern Trust er soms nog minuscule kosten kunnen bijkomen. Daarnaast zijn er geen verborgen kosten en worden er bijvoorbeeld geen vertrekkosten berekend. Krijg je te maken met een scheiding of een overlijden, dan is de hulp vanuit de kant van Brand New Day ook nog eens gratis.

Al met al zeer positief en kan je Brand New Day een echte prijsvechter noemen. Zij zijn op dit moment de goedkoopste van Nederland. De reactie hieronder kwam ik zojuist tegen. Deze persoon heeft meerdere pensioenfondsen vergeleken en kwam ook tot de conclusie dat Brand New Day de goedkoopste is.

Brand New Day review ervaringen

Brand New Day ervaringen

Zoals ik eerder al noemde scoort Brand New Day op dit moment een 8,4 bij Klantenvertellen.nl op basis van zo’n 700 reviews. De vele positieve reacties vielen meteen op toen ik de klantervaringen doornam. Wat je veel hoort is: Vriendelijk personeel, goed en snel geholpen en uitstekende producten.

Toch ben ik nog wat verder gaan graven en dan kom ik ervaringen van klanten tegen van jaren geleden die zeker minder positief waren. Die gingen vaak over de slechte bereikbaarheid en soms over een te late betaling. Hoewel dat nog wel eens gebeurt, komt het cijfer 8,4 niet zomaar uit de lucht vallen. Je ziet dat Brand New Day heel actief reageert op klachten van haar klanten. Zij geven daar altijd een vriendelijk en behulpzaam antwoord op, maar blijven ook kritisch naar hunzelf kijken. Daarnaast antwoorden ze ook vaak op positieve reacties. Hieronder lees je enkele ervaringen van anderen:

Brand New Day ervaringen
Brand New Day review

Mijn eigen ervaring

Mijn ervaring met Brand New Day begon met een zoektocht naar een betrouwbare pensioenbank. Brand New Day kwam in de zoekresultaten al snel naar voren. Opzoek naar recensies kwam ik al gauw positieve berichten tegen. Veel mensen die bij Brand New Day beleggen en sparen zijn tevreden.

Dit was voor mij reden genoeg om hun website maar eens te bezoeken. Mijn eerste indruk was een frisse en overzichtelijk website en zeker niet standaard. De informatie over de producten die zij aanbieden is duidelijk en spreekt voor zich. Het verhaal over wie zij zijn en wat zij doen wordt overgebracht op een no-nonsense achtige manier, maar ook met veel zelfverzekerdheid en een beetje humor. Persoonlijk hou ik hier wel van, maar gaat het er natuurlijk om of je ook waar voor je geld krijgt en goed wordt geholpen. Om te checken of Brand New Day snel reageert, heb ik hun gemaild. En inderdaad ik kreeg binnen een paar uur een reactie terug.

Brand New Day pensioen wel of niet?

Bij elkaar heb ik bij Brand New Day een goed gevoel. Ben je opzoek naar een betrouwbare pensioenbank? Dan raad ik Brand New Day zeker aan. Werp gerust een blik op hun website en kijk of deze jou aanspreekt. Brand New Day is een pensioenbank met lage kosten en een uitstekende service. Waar in het verleden miljoenen woekerpolissen zijn afgesloten bij verschillende grote pensioenbanken en verzekeraars en hierdoor een slecht imago kregen, gaat Brand New Day hier de strijd mee aan zodat klanten weer meer vertrouwen krijgen in sparen en beleggen.

Wil je meer lezen over hoe je het beste pensioen kunt opbouwen? Ook hier heb ik een artikel over geschreven: “Zelf pensioen opbouwen – wat zijn de beste opties“.

Maar er zijn ook nog genoeg andere manieren van beleggen die er voor kunnen zorgen dat je bijvoorbeeld eerder met pensioen kan gaan, weliswaar zonder het belastingvoordeel zoals bij een pensioenrekening. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over vastgoed? Vastgoed is natuurlijk ook iets voor de lange termijn en je hoeft echt niet persé fysiek vastgoed kopen. Je kan namelijk ook indirect investeren in vastgoed! Meer weten over investeren in vastgoed? Lees dan Investeren in vastgoed met weinig geld.

Liever beleggen bij een bekende broker? Kijk dan eens bij DEGIRO! Bij deze Nederlandse broker kan je ook zowel gewoon beleggen, als voor je pensioen! Hoewel ze geen pensioenbank zijn, maar een bekend en voordelig handelsplatform, kan je bij de bekendste broker van Nederland ook een prima een pensioenrekening openen.

Veilig sparen of beleggen bij Brand New Day?

Bij Brand New Day kan je sparen en beleggen op een “gewone rekening” óf op een pensioenspaarrekening!

JA, IK WIL GRAAG EEN REKENING OPENEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *