BridgeFund review | Beste zakelijke lening?

Let op! Geld lenen kost geld

Gemiddelde leestijd: 24 minuten
BridgeFund review ervaringen

Wanneer je een kredietverstrekker zoekt, dan kom je al snel de naam BridgeFund tegen. Bij BridgeFund kan je zowel een zakelijke lening als een zakelijk krediet afsluiten. Tegenwoordig wordt het voor zzp’ers en mkb’ers steeds lastiger om geld te lenen bij een traditionele bank. Dit is één van de redenen waarom BridgeFund in het leven is geroepen.

In deze BridgeFund review keren we het bedrijf binnenstebuiten en kijken we of BridgeFund inderdaad de beste zakelijke lening biedt. Uiteraard stelt deze Nederlandse kredietverstrekker ook een aantal voorwaarden. Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening of krediet zijn er een aantal punten waar je aan moet voldoen.

Verder kijken we naar de BridgeFund rente en BridgeFund ervaringen. Deze twee belangrijke aspecten geven vaak de doorslag. In deze BridgeFund review krijg je een compleet beeld van deze alternatieve financierder. Jij weet als geen ander hoe jouw onderneming verder kan groeien. Ja, uiteraard met geld, maar of je ook daadwerkelijk bij BridgeFund kunt aankloppen voor een lening, moet nog blijken.

Inhoudsopgave

Wat is BridgeFund? (kort overzicht)

BridgeFund is een FinTech kredietverstrekker. Met andere woorden: BridgeFund is een kredietverstrekker die slimme technologie toepast. Die slimme technologie zorgt ervoor dat het aanvragen van een zakelijke lening super eenvoudig en snel verloopt.

Om na te gaan of dit klopt heb ik een aantal BridgeFund ervaringen gelezen en dit bij het bedrijf geverifieert. Het klopt inderdaad dat zij snel uitbetalen. Het record waarin een lening is overgemaakt, staat op vijf uur. Uiteraard is BridgeFund afhankelijk van hoe snel de aanvrager de benodigde documenten opstuurt.

Voor het overzicht zetten we de belangrijkste hoofdpunten even op een rij.

BridgeFundOpgericht in Nederland in 2018
Zakelijke leningVanaf €5.000 tot €250.000
Looptijd3 tot 24 maanden
RenteVanaf 1,3% per maand
Lening regelenBinnen 24 uur
Offerte aanvragenGratis en vrijblijvend
Kleine lettertjesGéén
Afsluitkosten€0,00
Boetevrij aflossenJa, je krijgt zelfs korting
Zonder gedoe aanvragenJa, zonder jaarcijfers of businessplan

Kort zakelijk krediet

Naast een zakelijke lening kan je bij BridgeFund ook terecht voor een kort zakelijk krediet. Een kort zakelijk krediet werkt iets anders dan een zakelijke lening. Bij een zakelijke lening wordt het totale bedrag in één keer overgemaakt en betaal je maandelijks een vaste prijs gedurende de looptijd. Die vaste prijs bestaat uit gebruikskosten en de aflossing van de lening. Een zakelijke lening bij BridgeFund is bijvoorbeeld handig voor een eenmalige uitgave.

Wil je als onderneming juist wat extra werkkapitaal achter de hand hebben, dan is een kort zakelijk krediet daarentegen handiger. Soms moeten bedrijven projecten voorfinancieren of facturen overbruggen. Een zakelijk krediet gebruik je bijvoorbeeld ook om te anticiperen op een belangrijke investeringskans.

Bij een kort zakelijk krediet kan je geld opnemen binnen de afgesproken limiet. Hoeveel en hoe vaak je opneemt maakt niet uit. Het wordt ook wel een flexibel zakelijk krediet genoemd. Je lost namelijk elke week automatisch een klein deel af en hetgeen wat je aflost, kan je opnieuw opnemen. Daarnaast betaal je alleen rente over het geld wat je opneemt. Bij BridgeFund is een kort zakelijk krediet maximaal €100.000.

Motto en missie van BridgeFund

Zakelijk geld lenen zonder gedoe, daar staat het bedrijf voor. BridgeFund is van mening dat geld pas gelukkig is als het aan het werk kan. Bij BridgeFund snijdt het mes aan twee kanten, zij brengen namelijk vraag en aanbod van geld bij elkaar. Enerzijds kunnen ondernemers dus makkelijk geld lenen via BridgdeFund, maar kan je als ondernemer ook geld beschikbaar stellen. BridgeFund hoeft daarom zelf geen geld te lenen bij een bank, het geld wat zij uitlenen komt bij de investeerders vandaan.

Bij BridgeFund kan je dus niet alleen snel zakelijk geld lenen, maar ook investeren in leningen. Aangezien de hoge inflatie en de lage spaarrente nog steeds niet uitnodigt om vermogen bij een bank te stallen, zijn er genoeg ondernemers die zoeken naar alternatieven.

Ondernemers die willen beleggen in mkb-leningen krijgen een vast rendement van 5,25% per jaar. BridgeFund heeft momenteel al ruim 5000 ondernemers geholpen aan een zakelijke lening. Dat betekent dat wanneer je gaat beleggen in mkb-leningen, je belegt in een zeer gespreide portefeuille.

BridgeFund review

Beleggen in mkb-leningen bij BridgdeFund?

Meer informatie over beleggen bij BridgeFund? Vraag de gratis brochure aan!

Ja, ik wil meer informatie

Voor wie is BridgeFund geschikt?

BridgeFund is dus geschikt voor ondernemers die behoefte hebben aan een kort zakelijk krediet van maximaal €100.000 of een zakelijke lening tot €250.000. De onderneming is een BV, VoF, maatschap of eenmanszaak. Momenteel verstrekt BridgeFund nog geen leningen aan bijvoorbeeld stichtingen, verenigingen, CV’s en NV’s.

BridgeFund is ook bij uitstek geschikt voor ondernemers die op zoek zijn naar leningen zonder BKR!

De reden voor een lening verschilt natuurlijk per ondernemer. Een paar voorbeelden waarvoor een zakelijke lening kan worden gebruikt:

 • De aanschaf van nieuwe machines
 • Voertuigen
 • Voorfinanciering
 • Debiteuren
 • Belastingschuld aflossen
 • Voorraad
 • Of zelfs voor een verbouwing

Aan de andere kant kunnen ondernemers dus ook bij BridgeFund investeren. Door te beleggen in mkb-leningen help je niet alleen andere ondernemers, maar zorg je er ook voor dat het eigen vermogen verzekerd is van rendement. Wat dat betreft is dit precies hetgeen wat BridgeFund verkondigt én mogelijk maakt: “geld moet ondernemen, anders is het waardeloos.’

Wanneer je bij BridgeFund gaat investeren in leningen dan kan je kiezen uit een flexibele looptijd of een vaste looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Met een flexibele looptijd is de lening dagelijks opzegbaar. Kies je voor een vaste looptijd, dan krijg je bij BridgeFund 5,25% rente per jaar.

BridgeFund review – de voorwaarden

Voordat we verder gaan met deze BridgeFund review lopen we de voorwaarden even na. Want ja, voldoe je niet aan deze vier punten, dan heeft het weinig zin om verder te lezen. In ieder geval gelden er voor zowel de zakelijke lening als voor een zakelijk krediet dezelfde voorwaarden. Dus stel iemand wilt een zakelijke lening als zzp’er aanvragen, dan moet men minimaal aan deze punten voldoen.

 • Ingeschreven staan bij de KvK
 • Onderneming is minimaal één jaar in business
 • Beschikken over een zakelijke rekening
 • Minimale jaaromzet €50.000

Een kort zakelijk krediet is maximaal €100.000 en een zakelijke lening €250.000. Alleen hoeveel geld je precies kunt lenen hangt af van meerdere factoren. Uiteraard speelt de hoogte van de omzet een belangrijke rol, maar ook in welke branche de onderneming actief is. Ook wordt er goed gekeken naar het risicoprofiel.

Een zakelijke lening berekenen? Dat kan gratis en vrijblijvend! Vul je je gegevens in en BridgeFund gaat voor je aan de slag!

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen zonder businessplan en zonder jaarcijfers

Geld lenen zonder gedoe is het motto van BridgeFund. Dit zijn natuurlijk mooie woorden, maar wat houdt dit precies in en werkt dat in de praktijk ook zo? Bij zakelijk geld lenen zonder gedoe denk je aan een snelle zakelijke lening. Dat betekent geen lange en trage aanvraagprocedures en dat een financiering ook daadwerkelijk snel op de rekening van de aanvrager staat.

De software die BridgeFund gebruikt maakt dat inderdaad mogelijk. Diezelfde software kan snel recente financiële data scannen. Aan de hand van deze data wordt bepaald hoeveel er maximaal verantwoord kan worden geleend. Hierdoor hoeven er bij BridgeFund geen jaarcijfers of business plan te worden ingediend, het gaat hen enkel om de actuele data.

Ik heb dit nog eens nagekeken en het klopt inderdaad dat eigenlijk alleen een overzicht van de zakelijke banktransacties over de afgelopen 12 maanden nodig is. Dit dient in de vorm van een MT940 bestand te worden aangeleverd. Het MT940 bestand kan je downloaden via jouw online bankomgeving. Daarnaast dient er een UBO-formulier te worden ingevuld en een schuldenformulier zodat eventuele crediteuren in beeld komen.

In uiterste gevallen zullen ook Btw-aangiftes worden opgevraagd.

BridgeFund review – geld lenen zonder BKR

Een groot voordeel bij BridgeFund is dat je zakelijk geld kunt lenen zonder BKR. Dat houdt aan de ene kant in dat je geld kunt lenen met een negatieve BKR. Dus heb je in het verleden schulden gemaakt? Geen probleem, bij BridgeFund kijken ze alleen naar je huidige financiële situatie.

Aan de andere kant wordt een zakelijke lening ook niet bij het BKR geregistreerd. BridgeFund valt namelijk niet onder regulering van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). BridgeFund heeft dus geen meldingsplicht. Overigens vinden zij dit ook niet nodig, aangezien BKR registraties van ondernemers niet worden meegenomen in een kredietwaardigheidsanalyse.

Er wordt dus wel gevraagd om een schuldenformulier in te vullen, maar zij kijken niet naar je BKR registratie. Veel ondernemers willen graag met spoed geld lenen zonder BKR toetsing, omdat er in het verleden betalingsproblemen zijn geweest en hun schuld is geregistreerd.

Met een negatieve registratie kan je bij de meeste kredietverstrekkers geen geld lenen. Ondernemers zoeken dus het liefst naar leningen zonder BKR. Bij BridgeFund zijn ze van mening dat een schuld vaak een samenloop van omstandigheden is en iedereen kan overkomen.

Belangrijk:

Je las het goed, BridgeFund valt buiten het toezicht van de AFM.

Financiële diensten, gericht op consumenten, moeten inderdaad een vergunnings- of prospectusplicht hebben voor activiteiten omtrent beleggen en het aanbieden van kredieten of verzekeringen etc. Maar aanbieders van zakelijke leningen zoals BridgeFund vallen buiten het toezicht.

 

Kredietverstrekkers van consumentenleningen staan wel onder toezicht van de AFM. Ook als het gaat om het aanbieden van beleggingsproducten vanaf €100.000, is er geen vergunning nodig.

BridgeFund kosten

Geld lenen kost geld, dus ook bij BridgeFund. Een zakelijke lening berekenen gaat als volgt: elke ondernemer die bij BridgeFund een lening aanvraagt betaalt 1% vaste rente per maand. Daarboven komt er een premieopslag van minimaal 0,3% en maximaal 2,2% per maand. Deze vaste rente en premieopslag vormen samen je maandelijkse kosten.

De hoogte van de premieopslag is afhankelijk van de gezondheid van het bedrijf. Hoe gezonder een bedrijf is, des te lager de rente. Verder zijn er geen verborgen kosten of iets dergelijks. De BridgeFund rente staat vast gedurende de aflossingsperiode, dat is maximaal 24 maanden. De aflossing is dus elk termijn hetzelfde waardoor je als ondernemer precies weet waar je aan toe bent.

Nu kan je bij kredietverstrekkers meestal eerder aflossen en zelfs vaak boetevrij, maar bij BridgeFund zijn helemaal vriendelijk. Los je eerder af, dan wordt je daarvoor beloond. Heb je bijvoorbeeld een looptijd van 24 maanden en wil je de lening na een jaar aflossen? Dan krijg je dus flinke korting!

BridgeFund review ervaringen
BridgeFund review – leenmogelijkheden

Hoe vraag je een lening aan?

Ondanks dat een zakelijke lening aanvragen heel eenvoudig is, laat ik toch even de stappen zien.

Stap 1. Vraag eenvoudig online aan

Bij de eerste stap geef je aan hoeveel geld je zakelijk wilt lenen en met welk doel. Vul vervolgens je gegevens in en upload je zakelijke banktransacties in de beveiligde omgeving van BridgeFund.

Stap 2. De slimme software doet z’n werk

Na het ontvangen van de gegevens doet de slimme software z’n werk en rekent uit wat je maximaal verantwoord kunt lenen. Je krijgt vervolgens een vrijblijvend aanbod op maat.

Stap 3. Dubbele check

Ter verificatie vraagt BridgeFund eventueel nog andere documenten op. De kredietanalisten doen de laatste check en wanneer alles er goed uit ziet, wordt het geld dezelfde dag nog overgemaakt.

Nu is dat ideaal dat je online snel een zakelijke lening kunt regelen, alleen kan ik mij voorstellen dat je liever persoonlijk contact hebt. Nou geen zorgen, je kan gerust met Isabelle of Pieter bellen. Zij staan klaar om je vragen m.b.t. tot een financiering te beantwoorden.

Let op! Geld lenen kost geld

BridgeFund ervaringen

BridgeFund review ervaringen
Ondanks dat het bedrijf pas in 2018 is opgericht, heeft het al ruim 5000 ondernemers geholpen. Op basis van dit aantal zouden we een goed beeld moeten kunnen krijgen.
Een belangrijk onderdeel in deze BridgeFund review zijn dan ook de BridgeFund ervaringen. En er zijn gelukkig genoeg te vinden. Momenteel wordt op Trustpilot meer dan 84% van de BridgeFund ervaringen beoordeeld met 5 sterren. Dat is dus goed om te horen!

Alleen ook al lezen we vooral positieve berichten, in elke bedrijf gaan er dingen mis. Zo kom ik namelijk ook een paar berichten tegen waarin klanten een mindere ervaring hebben. Zo lees je bijvoorbeeld dat de aanvraagprocedure in sommige gevallen toch langer duurt dan op de website wordt aangegeven.

Al met al reageert BridgeFund structureel op zowel positieve als negatieve berichten en zijn ze welwillend. Uiteindelijk kan je bij BridgeFund snel een lening regelen en dat is ook hun kracht. Maar andere kant vindt er altijd een uitgebreide risicoanalyse plaats en zorgt dit soms voor wat vertraging.

Toch is zo’n risicoanalyse niet alleen in het belang van de lener, maar ook voor de mensen die bij BridgeFund investeren. Zo wordt voorkomen dat leningen terechtkomen bij ongezonde bedrijven waardoor zowel de ondernemer, investeerder, maar ook BridgeFund zelf, geen extra risico lopen.

BridgeFund review ervaringen

BridgeFund zelf ervaren?

Bekijk het platform en ontdek jouw leenmogelijkheden!

Ga direct naar Bridgefund

Let op! Geld lenen kost geld

Gegevens over het bedrijf

Zoals ik eerder zei, verlopen eigenlijk alle procedures bij BridgeFund online. Maar dat betekent niet dat persoonlijk contact niet mogelijk is, integendeel. Je kan BridgeFund op alle werkdagen bereiken (tussen 08:30 en 18:00). Dit kan via het nummer: 085- 4016600 of via contact@bridgefund.nl. Ook is de klantenservice bereikbaar via de app en chat.

Andere gegevens van het bedrijf:

 • KvK: 70304580
 • BTW: NL858248621B01
 • Adres: Amsteldijk 216, 1079 LK Amsterdam

BridgeFund review – beste zakelijke lening?

Op basis van mijn eigen BridgeFund ervaringen en die van anderen, kunnen we stellen dat ze over het algemeen zeer snel zijn, goed meedenken en een prima service leveren. De informatie op de website is duidelijk zodat je als ondernemer achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Maar ook al ben ik positief over deze kredietverstrekker, een BridgeFund review is niet compleet zonder het hele verhaal. Los van pluspunten zijn er namelijk ook minpunten. Ook kunnen ondernemers de plus- en minpunten anders interpreteren en daarom probeer ik zo compleet mogelijk te zijn zodat je zelf kunt beoordelen of BridgeFund een geschikte partij is.

 • Geld lenen zonder BKR
 • Geld lenen zonder businessplan en jaarcijfers
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Veel ondernemers geholpen (ruim 5000)
 • Eerder aflossen = korting
 • Hoge klanttevredenheid (4,7 van 5 sterren op Trustpilot)
 • Hoge rente
 • Korte looptijd (max 24 maanden)
 • Beperkte financiering (tot €250.000)

Hoe werkt aflossen?

Het terugbetalen van een zakelijke lening gaat automatisch via een dagelijkse incasso op je zakelijke rekening. Iedere dag betaal je dus een klein gedeelte van de lening terug, zolang de looptijd duurt.

Wanneer je eventueel wekelijks wilt aflossen, dan kan dit worden aangegeven bij de Customer Succes Managers. Aan de hand van jouw situatie wordt bekeken of wekelijks aflossen mogelijk is. Mocht het zijn dat een automatische incasso mislukt, om wat voor reden dan ook, dan er is niks aan de hand. De betaling zal dan opnieuw worden aangeboden. Mocht ook deze incasso mislukken, dan neemt het bedrijf contact op om te zoeken naar een oplossing.

Alternatief voor BridgeFund

Hoewel een financiering van €250.000 niet niks is, hebben sommige ondernemers behoefte aan een ruimere financiering. Is de €250.000 die ze bij BridgeFund verstrekken te weinig voor jouw bedrijfsdoel, dan zou je eens kunnen kijken naar Swishfund. Swishfund is zo’n zelfde type FinTech-bedrijf en zij verstrekken leningen tot €1.000.000. Ook bij deze kredietvertrekker kan je terecht voor een zakelijke lening met spoed.

Ook het Scandinavische Qeld bedrijfsleningen is een goede optie. Qeld heeft ook een vestiging in Nederland en scoort qua klanttevredenheid erg goed. Zoek je een zakelijke lening als starter? Dan is Qeld de ideale partij. Bij hun maakt het namelijk niet uit hoe lang je bedrijf bestaat en is er geen minimale omzeteis. Een maximale lening is bij Qeld €200.000 en de looptijd maximaal 18 maanden. Dit kan een nadeel zijn, maar de rente is in ieder geval gemiddeld iets lager vergeleken met BridgeFund.

BridgeFund betrouwbaar

Heb je deze BridgeFund review tot nu toe helemaal gelezen, dan zal je hoogstwaarschijnlijk met mij eens zijn dat BridgeFund betrouwbaar is. Het bedrijf levert als sinds 2018 bedrijfskrediet aan ondernemers. Al ruim 5000 ondernemers zijn in deze periode geholpen en de positieve ervaringen spreken voor zich.

Verder staat het bedrijf netjes ingeschreven bij de KvK handel en niets wijst erop dat BridgeFund niet betrouwbaar is. Nauwkeurig heb ik alle facetten besproken die van toepassing zijn op het bedrijf. Uiteraard kan je zelf het beste inschatten of BridgeFund de beste zakelijk lening biedt en dus een geschikte partij is om bij te lenen.

Beste zakelijk lening?

Zoek je een zakelijke lening met spoed, dan is BridgeFund zeker één van de snelste. Ze doen niet moeilijk en ook staan ze bekend om een zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers. De kosten zijn wel wat aan de hoge kant, maar dat schrikt ondernemers niet af. Afhankelijk van de kredietwaardigheid van het bedrijf kan de rente van een lening juist ook lager uitpakken.

In ieder geval zijn veel ondernemers te spreken over BridgeFund. Als je alleen al kijkt naar de reviews op Trustpilot, dan zijn dat er meer dan 1050. 84% van hen beoordelen BridgeFund met een uitstekend!

BridgeFund review ervaringen

Wil je meer weten over Bridgefund?

Bekijk op je gemak nog eens de mogelijkheden

Ga direct naar Bridgefund
Jesse
Al ruim twee jaar onderzoek en beschrijf ik de mogelijkheden van online geld verdienen. Ik geniet hier enorm van en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Beleggen (in de breedste zin van het woord) en e-commerce zijn mijn favoriete onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close