Geld lenen voor schulden: wat zijn de opties?

Let op! Geld lenen kost geld

Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor schulden

Geld lenen voor schulden, een situatie waar je liever niet in terechtkomt. Toch kan het herfinancieren van schulden voor veel rust zorgen. Dit kun je doen door een nieuwe, goedkopere lening af te sluiten.

Een belangrijke voorwaarden om een lening te kunnen oversluiten is het hebben van een vast inkomen. Maar wat als je wél een vast inkomen hebt, maar het niet lukt om je schulden af te lossen? Wat zijn dan de opties?

Heb je ook schulden en weet je niet hoe je dit moet oplossen? Misschien kun je een lening voordelig oversluiten.

Met die nieuwe lening kun je vervolgens geld lenen om al je schulden af te betalen. Hoe dit precies werkt en wat je daarvoor nodig hebt zal ik aan je uitleggen.

Problematische schulden

Sommige mensen hebben problematische schulden en kunnen ondanks een inkomen hun schulden niet aflossen. Maar mensen die eveneens in de schulden zitten en geen werk hebben, zitten in een lastiger parket.

Zoek je een lening voor schulden? Dan is het dus wel belangrijk om een stabiel inkomen te hebben. Hoe hoog het inkomen is maakt niet, als het maar een vast inkomen is uit werk.

Via een commerciële kredietverstrekker kan je namelijk een lening voor schulden afsluiten. Zit je diep in de schulden en heb je betalingsachterstanden? Dan kan je uiteraard geen geld lenen voor je schulden.

Kom je niet in aanmerking voor een persoonlijke lening bij een commerciële kredietverstrekker, dan kan je in dit geval aankloppen bij Kredietbank Nederland, een sociale bank. Zij regelen bijvoorbeeld schuldhulpverlening en mensen met een laag inkomen kunnen bij deze instantie geld lenen tegen een lagere rente.

Geld lenen om schulden af te lossen

De kredietbank, zoals ik net benoemde, is er onder andere voor mensen met een laag inkomen. Alleen, is je inkomen meer dan 130% van het minimumloon, dan krijg je geen lening om schulden af te lossen. Verdien je inderdaad meer dan die 130%? Dan valt de Kredietbank sowieso af.

Welke opties blijven er dan nog over? Geld lenen voor schulden kan via.

 • Vrienden of familie
 • Of via een online kredietverstrekker

Via vrienden of familie kun je geld lenen om schulden af te betalen. In principe is dit de goedkoopste oplossing, alleen is het niet zo makkelijk om een beroep te doen op familie. Er is misschien sprake van schaamte en wellicht zijn de schulden te hoog om een bekende daarmee op te zadelen.

De laatste optie die overblijft is geld lenen voor schulden bij de bekende online kredietverstrekker Krediet Groep Nederland.

Herfinanciering schulden

Het herfinancieren van schulden kan een belangrijke stap zijn naar een schuldenvrij leven. Bij de herfinanciering van schulden sluit je een nieuwe lening af om daarmee alle huidige leningen en schuldeisers af te betalen.

Uiteraard moet er een duidelijk overzicht zijn van de lopende lening(en) en wat de kosten daarvan zijn. Het herfinancieren van schulden heeft natuurlijk alleen zin wanneer er een nieuwe lening wordt afgesloten die onder aan de streep goedkoper is.

Via een online kredietverstrekker kan je vrij gemakkelijk je schulden herfinancieren door een lening (of meerdere) over te laten sluiten. Soms hebben mensen meerdere kleine leningen lopen. Vaak zijn dit dure leningen en door het herfinanciering van je schulden kunnen de maandelijkse kosten omlaag.

Het voordeel van één lening

Heb je een oude lening lopen of zelfs meerdere, dan kan je deze samenvoegen. Denk aan creditcard schulden, een doorlopend krediet en de schulden die zijn ontstaan bij het kopen op afbetaling.

Vaak heb je met dit soort leningen te maken met lange looptijden, hoge rentes en slechte voorwaarden. Door alle leningen op één hoop te gooien kan je voordeliger uit zijn. Je kan dus geld lenen voor schulden door één of meerdere leningen over te sluiten.

Kies je slechts één lening voor schulden door ze over te sluiten? Dit zijn je voordelen:

 • Doorgaans zorgt het samenvoegen van leningen voor lagere kosten.

 • Bij het oversluiten kan je kiezen voor een korte looptijd (een lening met een korte looptijd is altijd voordeliger).

 • Het zorgt voor overzicht en rust. Met één lening weet je precies waar je aan toe bent.

 • De nieuwe lening oversluiten is gratis en kun je boetevrij eerder aflossen.

Voor kleine leningen betaal je in de meeste gevallen een hogere rente vergeleken met één grotere lening. Een lening afgesloten vóór 2018? Grote kans dat je geld kunt besparen, rentes voor consumptieve kredieten zijn destijds verlaagd.

Geld lenen voor schulden – [de voorwaarden]

Je schulden aflossen met een lening kan een goede oplossing zijn. Alleen, kredietverstrekkers zullen niet zomaar een lening verstrekken en al helemaal niet aan mensen die al schulden hebben. Voor een kredietverstrekker zijn vooral twee dingen belangrijk:

 • De kredietaanvrager kan de lening terugbetalen
 • De kredietaanvrager heeft geen negatieve BKR registratie

Wil je geld lenen voor schulden, dan is het hebben van een vast inkomen een belangrijke voorwaarde. Verdien je geen salaris, dan kan je bij De Nederlandse Kredietmaatschappij geen geld lenen om je schulden af te betalen.

Lening oversluiten met BKR

Heb je een vast inkomen, dan zullen ze dit vergelijken met je lasten en beoordelen ze of je de lening kunt dragen. Vervolgens wordt er ook informatie bij het BKR opgevraagd. Een registratie bij het BKR hoeft geen probleem te zijn. Een lening oversluiten met BKR is dus mogelijk, behalve wanneer het een negatieve registratie betreft.

Geen idee hoe je geregistreerd staat? Vraag je kredietgegevens op via het BKR >>

Checklist → Wel of geen lening oversluiten?

We hebben ondertussen al een aantal belangrijke punten besproken als het gaat om geld lenen voor schulden. Denk je in aanmerking te komen voor een lening voor schulden? Check dan even voor de zekerheid de volgende punten. Kun je er vinkje achter zetten, dan kan je hoogstwaarschijnlijk geld lenen om schulden af te betalen door een lening (of meerdere) over te sluiten en is het vooral slim om dat nu te doen.

 • Je kan een nieuwe lening oversluiten tegen een lagere rente.

 • De voorwaarden van de nieuwe lening zijn gunstiger voor jou.

 • Je hebt momenteel één of meerdere dure leningen lopen.

 • Je hebt een vast inkomen.

Overal een vinkje achter en geen negatieve BKR? Dan kan je bij De Nederlandse Kredietmaatschappij geld lenen voor schulden. Twijfel je of heb je geen idee of je in aanmerking komt? Je kan altijd gratis een aanvraag indienen. Ze bekijken dan wat voor jou de mogelijkheden zijn en of het inderdaad voordeliger is om meerdere leningen samen te voegen tot één lening.

Krediet Groep Nederland

Geld lenen voor schulden

De naam heb ik al een paar keer laten vallen, maar misschien heb je nog nooit gehoord van Krediet Groep Nederland. Wat is het precies voor bedrijf en waarom juist bij hen geld lenen voor schulden?

Wel, De Nederlandse Kredietmaatschappij staat voor goedkoop geld lenen tegen de beste voorwaarden. Deze online kredietverstrekker kun je zien als een bemiddelaar tussen banken en kredietaanvragers. Het proces van aanvragen tot toewijzen vindt geheel online plaats waardoor ze geen dure adviseurs in dienst hoeven nemen.

Of dit ten koste gaat van de service? Helemaal niet, sterker nog, het aanvraagproces verloopt juist sneller en klanten geven het bedrijf een 9,6.

Doordat Krediet Groep Nederland ook samenwerkt met verschillende banken garanderen ze klanten de laagste rente. Zo kan je de beste leningen vergelijken en goedkoop geld lenen om schulden af te betalen.

Nog een paar belangrijke kenmerken:

 • Geld lenen vanaf €5.000.

 • Gratis oversluitservice

 • Bepaal zelf de looptijd (tussen de 12 en 120 maanden)

 • Vaste maandtermijnen

 • Laagste rente van Nederland 7,2% per jaar(bij een minimale aanvraag van €15.000)

Krediet Groep Nederland

Geld lenen voor schulden?

Via Krediet Groep Nederland kun je goedkoop geld lenen tegen de beste voorwaarden!

Lening oversluiten →

Geld lenen voor schulden: eindconclusie

Wanneer je meerdere en dure leningen hebt lopen, kan het slim zijn om deze leningen over te sluiten. Door een nieuwe en voordeligere lening voor schulden af te sluiten kun je oude schulden aflossen. Dat zorgt uiteindelijk voor overzicht en meer rust en kunnen je maandelijkse kosten omlaag.

Zoals je hebt kunnen lezen kun je niet zomaar geld lenen voor schulden. In eerste instantie mag je niet al te diep in de schulden zitten, heb je een vast inkomen nodig en mag er geen negatieve BKR registratie achter je naam staan.

Geldt dit voor jou? Dan is een herfinanciering van je schulden mogelijk. Vraag na of het voor jou voordeliger is om een lening over te sluiten, geld lenen kost namelijk nog steeds geld!

Vraag gratis en vrijblijvend om advies >>

Meer sparen minder schulden

Schulden kunnen ontstaan door allerlei factoren. Een laag inkomen in combinatie met hoge kosten is de bekendste oorzaak.

 

Wil je sneller uit de schulden zijn of meer geld overhouden? Dan is de opdracht om veilig geld te sparen met hoge rente. Alleen, in Nederland zijn de spaarrentes momenteel niet heel aantrekkelijk.

 

Waar ontvang je dan wel hoge spaarrentes? Wel, die vind je via de Raisin Bank, Europa’s grootste spaarbemiddelaar.

Meer hulp en advies nodig bij je financiën? Bij Financieel Fit, een landelijke organisatie, kan je gratis een afspraak inplannen. Een financieel plan en coach zorgen samen met jou dat jouw financiële zaken in de toekomst altijd in topconditie zijn!

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Uit dezelfde categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *