
Misschien heb je al eerder overwogen om te investeren in crypto, maar wil je nu echt de stap maken! Wellicht wordt je getriggerd door het vele nieuws rondom Bitcoin en crypto of zoek je simpelweg gewoon een alternatief voor geld.
Wat de reden ook is, investeren in crypto is mega interessant, alleen is het niet zonder risico. Een complete uitleg lijkt mij daarom op z’n plaats. Helemaal als je nieuw bent in deze wereld en wilt beginnen met crypto.
Aangezien ik zelf al investeer in crypto sinds begin 2019, kan ik uren over dit onderwerp vertellen! Wil je je eerste euro’s investeren in crypto? Blijf dan even hangen, ik weet precies wat je wel en niet moet doen.
Al wel wat ervaring met crypto, maar lukt het je niet goed om er geld mee te verdienen? Ook dan heb ik goede tips voor je!
Inhoudsopgave
Wat is crypto?
Wat is crypto eigenlijk en hoe leg je het bijvoorbeeld aan oma uit? Wel, het makkelijkste is denk ik om crypto of Bitcoin, ook wel digitaal geld genoemd, te vergelijken met fiatgeld zoals de euro of dollar. Waar fiatgeld wordt gecontroleerd en gemanipuleerd door de overheid, staat crypto buiten ons geldsysteem. De overheid heeft er geen macht over.
Goedkoop crypto kopen?
Kies voor het Nederlandse Bitvavo (keus uit ruim 200 verschillende cryptomunten)
Maak nu een account aan en handel je eerste €10.000 gratis >>

Met die gedachte is Bitcoin ook ooit bedacht, geniaal als je het mij vraagt! Ik stuur Bitcoin naar jou zonder tussenkomst van een bank en het aantal Bitcoins dat op de markt komt, is niet te manipuleren. In het protocol staat namelijk vast dat er maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop komen.
De transacties die worden gedaan vinden plaats op de blockchain. Deze technologie is onlosmakelijk verbonden met Bitcoin en andere crypto. Betalingen of transacties met crypto worden niet zoals bij fiatgeld gecontroleerd en gereguleerd door een bank, maar door een heel netwerk van computers.
Wat is de blockchain technologie?

De blockchain kun je het beste zien als een soort digitaal grootboek waarin alle transacties worden bijgehouden. Stel je voor dat je een notitieboek hebt waarin je alle uitgaven en inkomsten opschrijft. In plaats van dat één persoon het boek beheert, wordt het boek gedeeld met een hele groep mensen. Iedereen heeft een kopie van het boek en kan nieuwe transacties toevoegen.
Dit betekent in werkelijkheid dat er bij de blockchain geen centrale autoriteit is die de controle heeft. Nee, bij deze technologie is de controle verdeeld over alle deelnemers in het netwerk. Dit maakt het moeilijk voor kwaadwillende partijen om de gegevens te manipuleren.
Daarnaast is de blockchain transparant. Alle transacties die worden toegevoegd aan de blockchain zijn voor iedereen zichtbaar. Dit betekent dat iedereen kan controleren of een transactie echt heeft plaatsgevonden en of deze correct is uitgevoerd. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van het systeem.
Hoewel de blockchain technologie onlosmakelijk verbonden is met crypto, is deze technologie ook toepasbaar in andere sectoren. Sterker nog, veel bedrijven zoals Mastercard en Amazon maken gebruik van dit gedecentraliseerde netwerk.
Waarom investeren in crypto?
Uiteindelijk investeren we in crypto omdat we er geld mee willen verdienen. Met crypto kun je namelijk niet alleen véél geld verdienen, je kan er ook in relatief korte tijd rijk mee worden. Dat is de reden waarom de cryptomarkt ook zoveel beleggers aantrekt.
Rendement is dus zeker de belangrijkste reden, maar beleggen in crypto doet men bijvoorbeeld ook omdat men een alternatief zoekt voor geld. Mensen willen graag iets schaars in handen hebben en dat is Bitcoin. Ook zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat het verstandig is om een deel van het vermogen om te zetten in Bitcoin of bijvoorbeeld goud.
Op de lange termijn bieden deze assets namelijk een bescherming tegen inflatie en dus ook een bescherming voor je vermogen.
Investeren in crypto voor beginners
Goed, om te starten met crypto is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. Heb je nul kennis en wil je investeren in crypto? Dan is het verstandig om basiskennis op te doen. Dit artikel lezen is sowieso slim, maar je zou daarnaast bijvoorbeeld ook een gratis crypto cursus kunnen volgen. Want, hoe meer kennis je hebt hoe beter je voorbereidt bent!
Maar in de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen hoe je geld wilt verdienen met crypto. Grofweg zijn er 2 manieren.
- Je koopt crypto voor de lange termijn en houdt ze vast (beter bekend als de HODL-strategie)
- Of je gaat crypto traden
Bij manier 1 kun je je voorstellen dat een beperkte kennis voldoende is. Bij deze strategie is het vooral belangrijk dat je op een verstandige manier in de juiste munt of munten investeert en een betrouwbare en voordelige exchange kiest en, niet onbelangrijk, heel geduldig bent.
Bij de 2e manier komt er veel meer bij kijken. Ga je leren crypto traden, dan kan je zowel in de toekomst als op korte termijn veel geld verdienen. Verder in het artikel gaan we hier dieper op in.
Of je nu alleen wilt investeren voor de lange termijn of juist liever wilt leren crypto traden, starten met de basiskennis is essentieel.
Investeren in crypto – Stappenplan
Beginnen met crypto kan lastig zijn en daarom is het slim om te starten met de basiskennis. Nu heb ik zelf redelijk wat ervaring, maar eerlijk is eerlijk, wie kunnen het beter uitleggen dan echte professionals?
Wil je starten met crypto en de basiskennis leren? Dan kun je het beste terecht bij AllesOverCrypto, dé crypto opleider van Nederland! Het bedrijf bestaat al sinds 2013 en heeft een schat aan ervaring. Ooit ben ik mijn cryptoavontuur ook bij hen begonnen. Geen zin om deze belangrijke lessen te leren, lees dan hieronder verder!
a) Waarom investeer jij?

Wat is de reden dat je gaat investeren in crypto? Een reden hebben heeft in werkelijkheid natuurlijk geen effect op het rendement, maar het is wel goed om helder te hebben waarom je investeert.
Mensen die beleggen in vastgoed, doen dit omdat ze vertrouwen hebben in de vastgoedmarkt. Heb jij vertrouwen in Bitcoin en in andere crypto of zie je het allemaal meer als een wilde gok?
b) Bepaal je strategie
Bij het investeren in crypto voor beginners bepaal je dus eerst je strategie. Wil je op de lange termijn graag profiteren van de stijgende koersen, maar zie jij jezelf geen technische analyses maken en allerlei indicatoren leren? Dan is een cursus crypto traden op korte termijn waarschijnlijk niks voor jou.
Een betere strategie is dan om cryptomunten te kopen voor de lange termijn. Dit betekent overigens niet dat je eventuele winsten pas na bijvoorbeeld 15 jaar laat uitbetalen, nee met de HODL-strategie kun je ook regelmatig rendement pakken (hier is overigens wel enige kennis voor vereist).
c) Kies een platform
Ga je starten met crypto, dan wil je natuurlijk een betrouwbaar platform kiezen. In de afgelopen jaren zijn er een hoop platformen bijgekomen en ook weer verdwenen. Wil je beginnen met crypto, dan raad ik altijd Bitvavo aan, maar Finst (een vrij nieuwe broker) is een goed alternatief. Zelf gebruik ik al vanaf mijn start Bitvavo vanwege de veiligheid, lage kosten, eenvoud en omdat ze gewoon een Nederlandse klantenservice hebben.
Mensen die geld verdienen met crypto door middel van traden gebruiken soms ook Bitvavo, maar wil je het traden professioneler aanpakken, dan heb je meer tools nodig en op dat gebied is Bitvavo beperkt. Om succesvol te kunnen traden heb je een platform als FXFlat nodig. FXFlat is een meermaals bekroonde broker die je toegang geeft tot de grootste markten ter wereld.
De keuze van het platform hangt dus ook af van je strategie!
d) Welke crypto kopen
In welke crypto ga je vervolgens investeren? Misschien alleen in Bitcoin of spreid je je kansen liever over een paar verschillende munten? In ieder geval: de keuze is reuze. Er zijn duizenden munten die je kunt kopen, maar wat is verstandig, wanneer loop je bijvoorbeeld veel risico en wat zijn de veiligste cryptomunten om in te investeren?
Kort gezegd zijn de grotere cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook Ripple en Litecoin, relatief veilige munten om in te beleggen. Ze behoren tot de bekendste munten en hebben een bepaalde status of waardering. Bovendien zit het meeste kapitaal in deze munten en zijn ze daardoor minder volatiel, waardoor je weer minder risico loopt.
Daarentegen zijn er ook veel kleinere en onbekende cryptomunten. Sommige van deze cryptocurrencies hebben veel potentie omdat ze een goede businesscase hebben en dus echt iets kunnen toevoegen in cryptoland. Maar er komen ook geregeld coins op de markt om mensen op te lichten, deze moet je dus van elkaar kunnen onderscheiden.
e) Crypto opslaan
Heb je eenmaal crypto gekocht, dan is het belangrijkste dat je je crypto veilig opslaat. In het verleden is er al genoeg crypto verloren gegaan omdat men de code is kwijtgeraakt. Wanneer je je crypto bewaart op een externe wallet (Usb-stick) en je raakt je code kwijt, dan heb je een probleem. Hoewel zo’n externe wallet de veiligste manier is om je crypto te bewaren, dien je dus heel zorgvuldig om te gaan met je password.
Misschien krijg je het nu Spaans benauwd bij het woord crypto wallet, maar geen zorgen, er is ook een alternatief om je crypto veilig op te slaan. Zo maken Bitvavo en Finst gebruik van hosted (hot) wallets. Wanneer je crypto koopt op deze platformen worden jouw cryptomunten automatisch en veilig opgeslagen.
Zowel je tegoeden in cash als de cryptomunten zelf worden beschermd door middel van een gesloten systeem. Ze worden offline bewaard zodat alle activa gescheiden blijven.
Voordelen crypto wallet Bitvavo & Finst
-
Je hoeft zelf geen software te downloaden of externe wallet te kopen
-
Versturen of ontvangen van cryptocurrencies is mogelijk en bovendien heel makkelijk
-
Op elk gewenst moment kun je je cryptomunten verkopen of inwisselen
-
De wallets zijn goed beveiligd en gratis te gebruiken

Veilig starten met crypto?
Volg nu GRATIS de Crypto Summit, een initiatief van AllesOverCrypto! (5 gratis lessen van 20 min) T.w.v. €397,-
Investeren in crypto – hoeveel precies?
Ga je investeren in crypto voor de lange termijn, dan doe je dat uiteraard met geld dat je kunt missen. Hoeveel geld investeren in crypto is heel persoonlijk, maar dat kan bijvoorbeeld een deel zijn van het bedrag dat je maandelijks kunt missen. Misschien kun je elke maand 100 euro investeren in Bitcoin en dit een aantal jaren volhouden.
De strategie waarbij je periodiek in een bepaald beleggingsproduct investeert wordt Dollar Cost Averaging genoemd. Het idee met deze strategie is dat je op vaste momenten investeert en je daarbij niet laat lijden door het sentiment op de markt. Op sommige momenten staat de koers lager en op sommige momenten hoger, maar over een langere periode gezien stijgt de koers doorgaans waardoor je gemiddelde inkoopprijs onder je totaalrendement blijft.
Voordelen & nadelen Dollar Cost Averaging
-
Je verlaagt je risico omdat je handelt volgens een bepaald plan
-
Met deze strategie ben je je emoties de baas
-
Je gemiddelde inkoopprijs blijft vaak onder je totaalrendement
-
Geen analytische kennis nodig voor deze strategie
-
Je kunt je aankopen automatiseren
-
Je mist eventueel goede koopmomenten omdat je de koersen niet volgt
-
Met deze strategie heb je doorgaans meer handelskosten vergeleken met een eenmalige investering

Bitcoin of andere crypto kopen? Begin ook bij het Nederlandse Bitvavo en kies uit meer dan 200 verschillende cryptomunten. Open via de link hieronder gratis een account en ontvang een bonus!
Bitcoin marktcyclus
Ondertussen heb je kunnen lezen hoe je veilig en verantwoord kunt starten met crypto. Maar een belangrijk aspect hebben we nog niet besproken, namelijk marktcyclussen. Een marktcyclus is een patroon wat zich elke keer opnieuw herhaalt. Marktcyclussen horen bij aandelen, goud, vastgoed en dus ook bij crypto.
Een cyclus bestaat altijd uit een periode waarin koersen stijgen en uit een periode waarin koersen dalen. Veel mensen die beginnen met crypto, stappen bijvoorbeeld in op een moment dat de hype enorm is. Op dat moment zijn de koersen van Bitcoin (plus de meeste andere cryptocurrencies) aan het pieken, maar niet lang daarna zullen de koersen weer dalen.
Ben je niet bekend met marktcyclussen, dan kun je worden overspoeld met emoties omdat je bijvoorbeeld je inleg minder waard ziet worden.
Tip: Luister deze opname en kom er achter wat de meeste beleggers fout doen tijdens zo’n marktcyclus.

Bron: Tradingview
Crypto (koersen) verwachtingen
Waar staan Bitcoin en crypto eigenlijk en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? Ga je investeren in crypto, dan doe je dat uiteraard omdat je gelooft dat crypto, zoals Bitcoin, toekomst heeft. Bitcoin bestaat sinds 2009 en wordt daarmee nog altijd gezien als een jonge en onvolwassen investeringsklasse.
Maar in die periode tot aan nu heeft Bitcoin al veel meegemaakt en is het veruit de best presterende asset allertijden. Je hebt altijd voor- en tegenstanders en ook al kunnen we toekomstverwachtingen niet voorspellen, tot nu toe blijft Bitcoin een interessante belegging.
Zelf volg ik het nieuws rondom crypto dagelijks en dat is omdat ik het leuk vind, maar het helpt mij ook om betere keuzes te maken. Wil je de ontwikkelingen op de cryptomarkt ook graag volgen? Bekijk dan eens het nieuws bij BTC direct (BLOX).
Bitcoin halving
De interesse in Bitcoin en in andere crypto is het hoogst wanneer er positief nieuws wordt gedeeld of wanneer de koersen simpelweg stijgen, maar vooral ook in het jaar waarin de Bitcoin halving plaatsvindt. De Bitcoin halving, misschien wel de grootste kracht van deze munt, is een proces waarbij de beloning voor miners elke 210.000 blokken (gelijk aan eens in de 4 jaar), wordt gehalveerd.
Miners zijn eigenlijk grote krachtige computers die transacties valideren en toevoegen op de blockchain. Voor hun werk krijgen zij Bitcoin als beloning, maar de beloning wordt dus bij elke halving (ongeveer eens in de 4 jaar) gehalveerd. Dit zorgt voor ultieme schaarste. Er komen namelijk maximaal 21 miljoen stuks in omloop en het aantal Bitcoins dat in dezelfde tijdspanne op de markt komt, wordt steeds kleiner. Meer interesse → minder aanbod in combinatie met pure schaarste zal de prijs als maar meer opdrijven.

De volgende Bitcoin halving zal ergens in april 2024 plaatsvinden. Momenteel ontvangen miners 6,25 Bitcoin voor elk blok, in 2024 zal de beloning worden gehalveerd naar 3,125 Bitcoin.
Institutioneel geld naar Bitcoin
Als we het hebben over de toekomst van Bitcoin en de ontwikkeling van de blockchain technologie, dan zie ik het persoonlijk zonnig in. Bitcoin is zich langzaamaan aan het ontwikkelen als een belangrijke investeringsklasse, net zoals goud, aandelen en vastgoed dat zijn. Maar om te groeien moet Bitcoin wel worden omarmd en worden geaccepteerd door een breder publiek.
Volg je het nieuws, dan weet je dat Bitcoin en zelfs andere cryptocurrencies steeds meer aandacht krijgen. Tot 2020 zagen we bij crypto voornamelijk particuliere beleggers, maar dat is momenteel compleet aan het veranderen. Ook veel bedrijven wereldwijd investeren in Bitcoin of tonen hun interesse.
Maar de belangrijkste ontwikkeling die aanstaande is, is de goedkeuring van een Bitcoin-ETF in de VS. Zo willen BlackRock (grootste vermogensbeheerder ter wereld) en veel andere aanbieders, klanten de mogelijkheid bieden om ook in Bitcoin te beleggen. Bij goedkeuring zal er veel kapitaal naar Bitcoin stromen wat een positief effect zal zijn op de koers.
Investeren in cryptomunten – de verschillen

Zoals ik eerder al noemde zijn er veel verschillende cryptomunten. En hoewel er helaas waardeloze coins op de markt te vinden zijn, zijn de meeste cryptocurrencies betrouwbaar, maar zeker niet allemaal nuttig. Je moet je voorstellen dat de blockchain technologie zich snel ontwikkelt en dus ook continu verbetert.
Cryptomunten zijn in principe gewoon bedrijven met deskundige mensen in dienst. Op allerlei vlakken werken ontwikkelaars aan deze technologie, bijvoorbeeld om een blockchain sneller te maken. Andere cryptomunten zoals Ethereum en Stellar richten zich op smart contracts. (bekijk de video hieronder voor een korte uitleg).
Andere cryptocurrencies zijn weer gespecialiseerd in de gamingwereld en de metaverse en andere weer op schaalbaarheid. Neem bijvoorbeeld Solana, deze cryptomunt staat bekend om z’n razendsnelle blockchain waarop transacties velen malen sneller en goedkoper worden uitgevoerd vergeleken met Ethereum. Ga je investeren in crypto en heb je een interessante munt op het oog? Bekijk dan wat het project inhoudt en of het iets toevoegt!
Een (onbekende) cryptomunt op waarde schatten is zeker niet makkelijk, daar heb je kennis en ervaring voor nodig. Toch is het uiterst interessant om in veelbelovende munten te beleggen omdat deze in potentie hard kunnen stijgen (soms wel 100 keer over de kop). Het team van AllesOverCrypto doet al jaren onderzoek naar dit soort pareltjes. Ben je ook opzoek naar zo’n parel?
Ben je ook op zoek naar zo’n munt?
Geld verdienen met crypto [3 manieren]
Mensen die geld verdienen met crypto, doen dat via één van deze 3 manieren. De eerste manier heb ik al even kort besproken, maar voor het overzicht zet ik de HODL-strategie er tussen.
1) HODL
De HODL (Hold On For Dear Life) strategie is eigenlijk een strategie die iedereen zou moeten toepassen. Dat is omdat ik geloof dat crypto en dan vooral Bitcoin toekomst heeft. Ik geloof namelijk dat over een langere periode gezien Bitcoin blijft stijgen.
Dat betekent dat een inleg nu en in de komende jaren je mooie rendementen kunnen opleveren.
2) Crypto staken
Wil je geld verdienen met crypto, dan kan dat heel gemakkelijk door middel van staken, ook wel staking genoemd. Crypto staken is niets anders dan cryptomunten bewaren in een wallet. Sommige munten bieden staking diensten aan en door te investeren in deze munten ontvang je rewards, dus rente.
Bij Bitvavo kan dit bijvoorbeeld heel gemakkelijk. Je koopt een munt die je kunt staken en ontvangt automatisch elke week rente. De hoogte van het bedrag dat je ontvangt, hangt uiteraard af van het geïnvesteerde bedrag.
Dit is overigens een hele simpele manier van staken, maar er zijn daarnaast ook manieren waarbij er een hardware wallet of software wallet nodig is en je een minimaal aantal munten moet bezitten.
3) Crypto (day) traden

Zoals beloofd zou ik ook het onderdeel crypto (day) traden bespreken, een zeer populaire manier van geld verdienen met crypto. In principe kun je alle assets traden, maar omdat de cryptomarkt mega volatiel is en de koersen soms wel met tientallen procenten per dag kunnen stijgen, trekt deze markt veel beleggers aan.
Crypto traden kan zeer lucratief zijn, maar gaat wel gepaard met de nodige risico. Bij het traden voorspel je wat de koers gaat doen. Dit doe je op basis van een technische of fundamentele analyse. Via zo’n analyse kun je redelijk goed inschatten of en waar kansen liggen en wat de koers gaat doen. Tijdens het maken van een analyse maak je gebruik van allerlei indicatoren, trends, patronen en gegevens uit het verleden.
Heb je het traden eenmaal onder de knie, dan kan je er een flinke boterham mee verdienen. Maar voordat dat zover is moet je veel trainen en moet je het bovendien vooral leuk vinden! Om te onderzoeken of crypto (day) traden iets voor jou is, kun je het beste gewoon beginnen, uiteraard eerst gratis! Traden kun je momenteel het beste leren bij de heren van Doopiecash. Onder het kopje “Leren Traden” op de website vind je de Gratis Cursus Crypto Traden!
Risico’s crypto
Ga je investeren in crypto, dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s. Dat geldt overigens bij elke vorm van beleggen, want het kan je helpen om de risico’s te verlagen. Een aantal risico’s waar je mee te maken kunt krijgen:
- Marktrisico: De cryptomarkt is gevoelig voor speculatie en sentiment. De prijzen kunnen worden beïnvloed door nieuwsberichten, geruchten en het gedrag van grote investeerders. Dit kan leiden tot onvoorspelbare schommelingen in de marktwaarde van cryptovaluta.
- Volatiliteit: Cryptovaluta staan bekend om hun extreme prijsvolatiliteit. De waarde van een bepaalde cryptocurrency kan binnen korte tijd aanzienlijk stijgen of dalen. Deze volatiliteit kan leiden tot grote winsten, maar ook tot aanzienlijke verliezen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de prijzen van cryptovaluta sterk kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder marktsentiment, regelgeving, technologische ontwikkelingen en economische gebeurtenissen.
- Regelgevingsrisico: De regelgeving met betrekking tot cryptovaluta verschilt per land en is vaak nog in ontwikkeling. Overheden over de hele wereld proberen grip te krijgen op deze nieuwe vorm van financiële activa en kunnen nieuwe regels en voorschriften invoeren die van invloed kunnen zijn op de waarde en het gebruik van cryptovaluta. Veranderingen in regelgeving kunnen leiden tot onzekerheid en volatiliteit op de markt.
- Beveiligingsrisico: De beveiliging van cryptovaluta is een belangrijk aandachtspunt. Hackers en cybercriminelen richten zich vaak op crypto-investeerders en -platforms om toegang te krijgen tot digitale portefeuilles en exchanges. Als je niet de juiste beveiligingsmaatregelen neemt, loop je het risico dat je je investering verliest. Het is belangrijk om gebruik te maken van sterke wachtwoorden, tweefactorauthenticatie in te schakelen en je cryptovaluta op te slaan in een veilige offline portemonnee.

Fiatgeld is ook niet zonder risico!
Investeren brengt risico’s met zich, maar niks doen is eigenlijk ook geen optie. Want, bestaat je vermogen alleen uit euro’s, dan loop je ook risico vanwege de inflatie! Meer weten over hoe je je vermogen beter kunt beschermen? Bekijk de gratis Masterclass van Madelon Vos!
Crypto en belasting
Ga je als particulier beleggen in crypto zoals in Bitcoin, dan hoor je dit aan te geven bij de belastingdienst. Cryptovaluta behoren tot box 3 (overige bezittingen). Dit betekent dat je bij de aangifte over 2023, 1 januari 2024 als peildatum aanhoudt. Bekijk op de peildatum dus hoeveel jouw crypto op dat moment waard is en geef dat op aan de belasting. Heb je meerdere cryptovaluta? Tel alles bij elkaar op en maak een foto van je account waarop je cryptomunten staan.
Omdat cryptovaluta als vermogen wordt beschouwd, behoor je het aan te geven. Nu is het zo dat je in Nederland tot een bepaalde grens geen vermogensbelasting betaalt. Voor 2023 en 2024 geldt er een heffingsvrij vermogen van €57.000. Veel mensen blijven onder die grens, ondanks dat ze in crypto hebben geïnvesteerd.
Maar, dat kan natuurlijk veranderen. Velen geven hun cryptovaluta niet op aan de belastingdienst en op zich is dat niet erg, maar wat als je crypto (op de peildatum) flink is gestegen? Stel je koopt 0,25 Bitcoin. Met de huidige koers betekent dat €8.000. Eind 2024 zie je Bitcoin stijgen naar een prijs van €100.000, waardoor jouw Bitcoin nu €25.000 waard is. Wat is nu je totale vermogen? Misschien zijn nu al jouw bezittingen opgeteld, op 1 januari 2025, wel hoger dan €57.000!?
Het aangeven van crypto is uiteindelijk belangrijk, vooral wanneer je bezittingen door stijgingen flink zijn toegenomen. Doe je dat niet, dan zal de belastingdienst bij grote bedragen, vroeg of laat bij je aankloppen.

Bitcoin of andere crypto kopen? Begin ook bij het Nederlandse Bitvavo en kies uit meer dan 200 verschillende cryptomunten. Open via de link hieronder gratis een account en ontvang een bonus!
Alternatief voor crypto
Kom je er achter dat beleggen in crypto toch niet helemaal bij je past, dan is dat goed om te weten. Je moet je er vooral goed bij voelen, maar gelukkig kun je ook op andere manieren investeren. Misschien dat je wel degelijk een manier zoekt om je vermogen te beschermen, maar vind je crypto te risicovol.
In dat geval passen obligaties of edemetaal misschien beter bij je. Obligaties, goud en zilver en zelfs vastgoed, worden over het algemeen gezien als en veilige belegging. Neem bijvoorbeeld obligaties, daarmee leen je geld uit aan een overheid of bedrijf. In ruil voor de lening, ontvang je een vaste rente per maand. Na afloop van de afgesproken looptijd krijg jij uiteraard je inleg weer terug!
Investeren in crypto – samenvatting
Om af te sluiten nog een paar belangrijke woorden. Ga je beginnen met crypto dan komt er een hoop op je af. Daarom is het verstandig dat je je goed laat informeren zodat je een goede start kunt maken. Met een goede start ga je zeker geld verdienen met crypto, dus pak die kans!
Wil je voor nu enkel investeren op de lange termijn, dan kun je direct het stappenplan volgen of eventueel eerst de 5 gratis lessen. Je legt daarmee een goed fundament om geld te verdienen met crypto. Een betrouwbaar platform is daarbij natuurlijk een must. Nog geen account bij Bitvavo? Maak er dan snel één aan en ontvang een bonus → (eerste €10.000 gratis handelen).
Succes met jouw crypto avontuur!