Minilening aanvragen: met spoed & zonder BKR

Let op! Geld lenen kost geld

Zit je klem omdat je het financieel even niet kan bolwerken? Vervelend, maar indien je gewoon een inkomen of uitkering hebt, kun je een minilening aanvragen, met spoed en zonder BKR.

Tegenwoordig is dit online gemakkelijk te regelen. Wil je ook een minilening aanvragen met spoed en zonder BKR? Bij welke partij kun je dan het beste lenen?

En, welk bedrag kun je dan lenen en aan welke voorwaarden moet er worden voldaan?

Let op: in dit artikel besteden we aandacht aan de minilening of flitslening. Zo’n minilening gebruik je bijvoorbeeld om op korte termijn een rekening mee te betalen of om een nieuwe wasmachine te kopen. Ben je toevallig meer op zoek naar een kleine lening voor je bedrijf? Dan kun je het beste terecht bij Swishfund of Bridgefund. Beide Nederlandse aanbieders zijn gespecialiseerd in zakelijke leningen voor ondernemers.

Bridgefund valt buiten het toezicht van de AFM, zij hebben namelijk een vrijstelling. Dit betekent dat Bridgefund geen leningen laat registreren bij het BKR.

Is een BKR registratie erg? (BKR uitleg)

Er worden geregeld vragen gesteld over de BKR registratie en of dat problemen geeft bij het aanvragen van een lening. Vaak wordt er ook geroepen dat men een minilening kan aanvragen zónder BKR. Om verwarring weg te nemen som ik alle feiten op die gelden bij een BKR registratie of toetsing.

 • In de eerste plaats worden in Nederland álle leningen vanaf €250 geregistreerd bij het Bureau Krediet, behalve een studiefinanciering en een hypotheek. Kredietverstrekkers zijn nu eenmaal bij de wet verplicht een lening boven de €250 te laten registreren. Een BKR toetsing is iets anders en wordt gedaan om te kijken of er in het verleden eerder een lening is afgesloten. Bij een negatieve registratie krijg je meestal geen lening.
 • Een minilening of flitslening van maximaal €250 kan je aanvragen zonder BKR. Dit betekent dat de aanbieder de lening niet registreert en je zonder BKR toetsing en gedoe de lening krijgt. Deze kleine lening dient dan wel binnen 30 dagen te worden afgelost.
 • Heb je in het verleden meer dan €250 geleend, dan heb je sowieso een BKR registratie! Het verschil is alleen dat je een negatieve registratie krijgt op het moment dat je betalingsproblemen hebt gehad. Is een lening juist netjes en binnen de looptijd afgelost, dan krijg je een positieve registratie. Na vijf jaar vervallen de gegevens van een negatieve registratie.
 • Als laatste punt is het zo dat je bij sommige kredietverstrekkers alsnog geld kunt lenen met een negatieve BKR registratie. Kredietverstrekkers zijn dan vooral nieuwsgierig naar iemands huidige financiële situatie.

Maximale rente consumptief krediet (12%)

Update: per 1 juli 2023 is de maximale rente verhoogd naar 14%.

Ga je een minilening aanvragen, dan betaal je vanaf 1 januari 2023 maximaal 12% rente. Een minilening, flitslening of flitskrediet wordt ook wel consumptief krediet genoemd. De overheid stelt de maximale rente jaarlijks bij omdat deze gekoppeld is aan de renteontwikkelingen in de markt.

Zo’n minilening of flitslening is te vergelijken met een persoonlijke lening. In principe gebruik je dit geld om bijvoorbeeld onverwacht onderhoud van je auto te kunnen bekostigen of om een leuke vakantie te boeken. Een persoonlijke lening kan dus in principe niet worden gebruikt voor een zakelijk doel.

Let op: Er is dus een verschil tussen een persoonlijke en zakelijke lening. Bij consumptief krediet, zoals een minilening of flitslening is de maximale rente 12% op jaarbasis.

 

Bij een zakelijke lening is er geen maximum. Er zijn aanbieders waarbij de rente richting de 30% of meer gaat, maar een lening afsluiten onder de 10% is ook mogelijk. Het loont dus om aanbieders te vergelijken.

Leningen vergelijken

Een goede plek om aanbieders te vergelijken is via kredietgroepnederland.nl. Krediet Groep Nederland kun je zien als een soort schakel tussen een kredietaanvrager en een bank.

Je dient één aanvraag in en ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes van kredietverstrekkers. Krediet Groep Nederland werkt namelijk samen met verschillen partijen waaronder een aantal banken. Op deze manier vind je altijd de voordeligste lening.

Minilening aanbieders

Wil je in Nederland een minilening aanvragen, dan kan je momenteel terecht bij twee aanbieders. De twee aanbieders van een minilening zijn Saldodipje en Bondora. Bij deze twee kredietverstrekkers kan je een minilening aanvragen met spoed. Wil je bijvoorbeeld snel 100 euro lenen, dan kan je bij saldodipje in 10 minuten je aanvraag regelen.

Minilening aanvragen: met spoed & zonder BKR

Saldodipje en Bondora verschillen van elkaar. Hieronder alvast een kort overzichtje met de verschillende eigenschappen.

Minilening aanbiederSaldodipjeBondora
Lenen vanaf €100€1.000
Maximaal leenbedrag€1.800€7.000
Rente % per jaar11,62% – 11,95%Vanaf 9%
Minilening direct gestortNee, wel binnen 24 uurNee, wel binnen 24 uur
Looptijd 30 tot 62 dagen3 tot 60 maanden
BKR registratieJa, vanaf €250Ja
GarantiestellingJaNee
Geld lenen zonder documentenNeeNee

1) Saldodipje minilening

Wil je een minilening aanvragen met spoed en zonder BKR, dan kan je het beste terecht bij Saldodipje. Saldodipje is Europees marktleider op het gebied van minileningen. Zij vertrekken al sinds 2005 kleine leningen en hebben wereldwijd meer dan 2 miljoen klanten. Saldodipje is onderdeel van het Finse Ferratum en is sinds een aantal jaar ook in Nederland actief.

Minilening aanvragen met spoed – Stappenplan

Hoe werkt een Saldodipje minilening aanvragen? Via de website kun je snel, eenvoudig en betrouwbaar een kleine lening aanvragen. Volg deze vier stappen:

 1. Selecteer het gewenste leenbedrag en looptijd
 2. Upload je ID-document
 3. Vul verdere gegevens in
 4. Verifieer bankrekening

Bij Saldodipje kun je dus geen flitslening zonder documenten aanvragen. De enige manier om een flitslening zonder documenten te regelen is via een onderhandse lening. Dit is een lening via bijvoorbeeld vrienden of familie.

Wil je bij Saldodipje een minilening aanvragen met spoed, dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Een duidelijke scan van de voor- en achterkant van een geldige ID-kaart of paspoort

 • Kunnen aantonen dat je werkt + startdatum van dienstverband

 • Jouw bruto maandinkomen (minimaal €1.000)

 • Je maandelijkse terugkerende uitgave van kosten en aflossingen van andere leningen

 • IBAN

 • Bankpas

Nadeel Saldodipje: Nu is een minilening aanvragen heel eenvoudig. Maar een groot nadeel is de garantiestelling. In de akkoordverklaring moet je namelijk een persoonlijk garantsteller aanwijzen.

 

Voordat je een minilening gaat aanvragen, moet je dus eerst kijken of er iemand in jouw omgeving is die voor deze lening garant wilt staan. Heb je niemand, dan moet je bij Saldodipje géén minilening aanvragen. Wellicht dat Bondora en Krediet Groep Nederland voor jou een betere optie is.

De garantiesteller die je aanwijst moet minimaal 25 jaar zijn en moet aan strenge voorwaarden voldoen. Zo mag deze persoon bijvoorbeeld geen lening hebben afgesloten bij Saldodipje en niet al garant staan voor iemand anders. Voor alle voorwaarden verwijs ik je naar de pdf.

Saldodipje rekenvoorbeeld

In het overzicht kun je zien wat de rente is bij het bedrag dat je wilt lenen. Een Saldodipje minilening is minimaal €100 en maximaal €1.800. Binnen 62 dagen moet een lening worden terugbetaald. De looptijd om de lening terug te betalen is dus kort.

Voorbeeld: Stel je wilt een minilening aanvragen van €1.500 met een looptijd van 62 dagen. Voor deze lening betaal je bij Saldodipje in totaal €1.520,77. Omgerekend is het JKP 11,66%, het percentage op jaarbasis.

Saldodipje minilening

Saldodipje minilening aanvragen?

Ja, ik wil een minilening aanvragen met spoed en zonder BKR* (tot €250 is zonder BKR)

Vraag vrijblijvend een minilening aan

Alternatief Saldodipje

Hoewel Saldodipje een betrouwbare kredietverstrekker is, zijn ze wel duur. Aan de andere kant is Saldodipje super snel, een minilening wordt namelijk direct gestort, althans binnen 24 uur. Maar een minilening, flitslening of flitskrediet heeft niet mijn voorkeur. Naast dat de rente hoog is, betaal je ook een boete wanneer je niet tijdig aflost.

Wil je kleine bedragen lenen, dan kan je beter kiezen voor een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening heeft vaak meer voordelen. Zo is de rente een stukje lager, de looptijd langer en is de lening meestal ongedekt. Ga je bijvoorbeeld een kleine lening aanvragen bij Bondora, dan hoef je geen garantsteller aan te wijzen. Zij nemen als het ware het risico op zich om jou geld te lenen.

Daarnaast is Bondora een zogenaamd peer-to-peer lenen platform. Het platform brengt geldleners en investeerders samen. Via Bondora kan je dus geld uitlenen tegen een vaste rente en met dat geld verstrekt Bondora vervolgens leningen aan particulieren.

Bondora leent dus geen geld van de bank. Normaal gesproken leent een kredietverstrekker ook geld bij de bank, maar op het moment dat de rente op leningen stijgt, is dat nadelig en kan dat zelfs voor problemen zorgen. Bondora zit dus wat dat betreft safe.

2) Bondora

Wanneer je kleine bedragen wilt lenen, dan kun je beter bij Bondora een minilening aanvragen. Een bedrag tussen de €1.000 en €7.000 beschouwen we ook als een kleine lening, maar deze lening wordt bij Bondora een persoonlijke lening genoemd. Misschien klinken de verschillende namen wat verwarrend, maar doorgaans is een persoonlijke lening is vergeleken met een minilening een stuk voordeliger.

Bovendien kan je een Bondora lening ook gebruiken om een bedrijf te starten. Het maakt niet uit voor welk doel je het geld gebruikt!

Bondora lening aanvragen – Stappenplan

Hoe kan je bij Bondora lenen? Een kleine lening aanvragen is zeer eenvoudig en doe je door de volgende 3 stappen te volgen:

 1. Verifeer je identiteit
 2. Kies een geschikte leningofferte
 3. E-onderteken en van het contract (lening soms al dezelfde dag overgemaakt)

Elke instantie vraagt om bepaalde gegevens. Per direct geld lenen zonder documenten is dus niet mogelijk. Ook bij Bondora moet je je identificeren. Hoe zit het dan met het BKR? Wel, bij Bondora is het niet mogelijk om een kleine lening zonder BKR aan te vragen. Behalve wanneer je een positieve BKR registratie hebt of nooit eerder geld hebt geleend. Bij Bondora trekken ze dus sowieso je kredietverleden na.

Wil je een kleine lening aanvragen bij Bondora dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Tussen de 21 en 65 jaar zijn

 • Een permanente of hoofdverblijfplaats hebben in Nederland

 • Een regelmatig en voldoende inkomen hebben

 • Geen negatieve BKR registratie hebben

 • Geen geschiedenis van gokproblemen hebben

Voordeel Bondora: De kleine en persoonlijke lening bij Bondora is te gebruiken voor elke gelegenheid. Zelfs als je een bedrijfje wilt starten. Maar misschien wel het grootste voordeel is dat de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar is!

De rente is aftrekbaar in box 1. Nu is het wel zo dat de rente op een persoonlijke rekening alleen aftrekbaar is bij het kopen, verbouwen of onderhoud van je huis en niet bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Bondora rekenvoorbeeld

Via Bondora’ calculator kan je eenvoudig je leenaanbiedingen bekijken. Je kiest een bedrag tussen de €1.000 en €7.000 en de gewenste looptijd. De looptijd om de lening af te lossen kan je zelf kiezen, deze is minimaal 3 en maximaal 60 maanden. Kies een looptijd en je ziet direct hoeveel je per maand betaalt om de lening af te lossen.

Voorbeeld: Wil je een kleine lening aanvragen van bijvoorbeeld €1.500 met een looptijd van 6 maanden, dan wordt jouw maandelijkse termijn €257,85. In werkelijkheid betaal je dus 6 x €257,85 = €1.547,10. Dit komt neer op een halfjaarlijkse rentepercentage van slechts 3,14%.

Bondora lening aanvragen?

Vraag een persoonlijke lening aan en profiteer van het belastingvoordeel!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Waar wil jij geld voor lenen?

Je kan om verschillende redenen geld willen lenen, maar besef goed dat geld lenen geld kost! Je kan snel een minilening aanvragen bij Saldodipje, maar je dient dan wel een garantsteller aan te wijzen die voldoet aan de strenge eisen. Wil je onder de €1.000 lenen, dan kan je alleen terecht bij Saldodipje. Wil je snel 1000 euro lenen of meer? Dan raad ik eerder Bondora aan!

Een kleine lening aanvragen zonder BKR is dan wel niet mogelijk, maar voor de lening hoef je geen garantsteller aan te wijzen. Gebruik je bovendien een lening bij Bondora voor een verbouwing, dan profiteer je mogelijk van belastingvoordeel doordat de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar is.

Ben je niet overtuigd van Saldodipje en Bondora? Schakel dan Krediet Groep Nederland in. Via kredietgroepnederland.nl kan je ook kleine bedragen lenen. Bij Krediet Groep Nederland werken ze samen met verschillende partners die leningen verstrekken. Via de website worden meerdere aanbieders vergeleken, kan je altijd boetevrij aflossen en bieden ze je jouw de laagste rente. (momenteel 6,9%).

Door (meer) te sparen kun je misschien voorkomen dat je in de toekomst niet meer hoeft te lenen. Zelf spaar ik bij de Raisin Bank omdat ik daar een veel hogere rente ontvang, momenteel 4,30%. Wil je ook meer rente over je spaargeld? Dan is dat heel makkelijk te regelen! Lees voor meer informatie: Veilig sparen met hoge rente.

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Uit dezelfde categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *