Online verkopen zonder webshop: iets voor jou?

Plug and Pay

Veel ondernemers die online producten verkopen hebben een eigen webshop. Maar voor sommige ondernemers is online verkopen zónder webshop juist veel interessanter. Ik wil graag twee voorbeelden bespreken.

Het eerste voorbeeld kunnen ondernemers zijn die bijvoorbeeld via hun website een eigen product willen verkopen. Om voor dat ene product speciaal een webshop te bouwen, is niet ideaal. Een makkelijkere en goedkopere oplossing is namelijk een eenvoudige betaalpagina. Via een opvallende Call to Action kunnen klanten vervolgens het product via de website bestellen.

Bekijken we het vanuit een andere hoek, dan is online verkopen zonder webshop ook heel interessant voor mensen die met e-commerce willen starten. Wil je online producten verkopen, dan kan je tegenwoordig terecht op grote marktplaatsen als bol.com en Amazon. Via deze bekende platformen kan je gemakkelijk online verkopen zonder webshop.

Aangezien je dit artikel leest kan het goed zijn dat één van deze twee voorbeelden passen bij jouw situatie. Beide voorbeelden bespreken we daarom ook uitgebreid.

Online verkopen zonder webshop zorgt voor gemak

Online verkopen zonder webshop is een manier om producten en diensten te verkopen zonder dat er een traditionele webshop nodig is. Het is een veelgebruikte methode voor bedrijven die geen tijd of middelen hebben om een ​​volledige webshop te bouwen of die maar één specifiek product of dienst aanbieden. In plaats daarvan gebruiken ze een online platform om hun product(en) en dienst(en) te verkopen.

De meest voorkomende manieren om online te verkopen zonder webshop zijn via sociale media, marktplaatsen of via advertentiesites. Sociale media biedt bedrijven de mogelijkheid om hun producten en diensten direct aan hun volgers te promoten. Marktplaatsen zoals bol.com en Amazon bieden bedrijven de mogelijkheid om hun producten op hun platform te verkopen. Advertentiesites zoals Google Ads stellen bedrijven weer in staat om gerichte advertenties te plaatsen voor hun producten en diensten waardoor er meer verkopen kunnen worden gerealiseerd.

Wil je juist met e-commerce starten omdat je een eigen bedrijfje wilt beginnen? Ook dan kun je veel gemak ervaren wanneer je kiest voor bijvoorbeeld verkopen op bol.com.

Voordelen marktplaces

Online verkopen zonder webshop: iets voor jou?

Eén van de voordelen van online verkopen zonder webshop is dat het goedkoper is dan het bouwen van een traditionele webshop. Bedrijven hoeven geen hosting of ontwikkelingsmiddelen te betalen, wat betekent dat ze meer geld kunnen investeren in marketingactiviteiten die gericht zijn op het genereren van meer verkoop.

Daarnaast biedt het bedrijven de mogelijkheid om sneller resultaten te boeken, omdat ze niet afhankelijk zijn van de ontwikkeling van een website.

Ook heb je geen technische kennis nodig om een webshop te maken en te beheren. Een ander voordeel is dat je meer flexibiliteit hebt bij het aanpassen van je productaanbod. Je kunt gemakkelijk nieuwe producten toevoegen of bestaande producten verwijderen zonder dat je eerst een nieuwe website moet bouwen. Ook kun je gemakkelijk prijzen aanpassen en promoties uitvoeren zonder dat je de website hoeft te updaten.

Kies je voor een marktplaats in plaats van een webshop, dan profiteer je bovendien meteen van de naamsbekendheid. Bij de aankoop van producten kiezen mensen steeds vaker voor dit soort grote en betrouwbare kanalen. Ga maar na, bol.com alleen al trekt meer dan 2 miljoen bezoekers per dag.

Nadelen marktplaces

Uiteraard zijn er ook nadelen. Marktplaces zoals bol.com nemen een deel van de winst die je maakt op elke verkoop, wat betekent dat je minder geld overhoudt voor jezelf. Ook ben je uiteraard afhankelijk van de algemene voorwaarden die marktplaces stellen, dit betekent dat je niet altijd de controle hebt over hoe je product wordt verkocht of wordt gepresenteerd op het platform.

Daarnaast ben je afhankelijk van hun leveringsproces en logistieke systemen, wat betekent dat er soms vertraging kan optreden in de levering van producten aan klanten. Een ander nadeel is dat je niet echt een klantenbestand kunt opbouwen. De klanten, waar jij gebruik van maakt, zijn namelijk klanten van het platform.

Online verkopen zonder webshop (voorbeeld 1)

Laten we eens kijken wat online verkopen zonder webshop betekent in het eerste voorbeeld. Heb je een eigen product en wil je dat klanten dit kunnen kopen op je website, dan heb je een betaalpagina nodig. Via zo’n betaalpagina kan je dan gemakkelijk online producten verkopen.

Een bekende tool om zo’n betaalpagina aan te maken en die ondernemers vaak kiezen, is Plug&Pay Premium. Via deze checkout software maak je in een handomdraai effectieve betaalpagina’s voor je producten.

Plug&Pay in het kort

Online verkopen zonder webshop: iets voor jou?

Plug&Pay Premium is een betaaloplossing voor bedrijven die hun klanten de mogelijkheid biedt om online betalingen te verwerken. Het systeem is ontworpen om eenvoudig en veilig te zijn, waardoor het een geweldige optie is voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om online betalingen te verwerken.

Met Plug and Pay Premium kunnen bedrijven betalingen accepteren via creditcards, bankoverschrijvingen, PayPal en andere betaalmethoden. Het systeem biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder fraudepreventie, beveiligde verbindingen en gegevensversleuteling. Daarnaast biedt het systeem ook verschillende rapportage- en analysemogelijkheden, waarmee bedrijven hun transacties kunnen volgen en hun prestaties kunnen verbeteren.

Voordelen van de Checkout Software van Plug&Pay

De betaalpagina’s van Plug&Pay zijn volledig geoptimaliseerd en zorgen voor de beste salesconversie. Met de software van Plug&Pay verhoog je de conversie eenvoudig met salestechnieken zoals testimonials, garanties, actieprijzen en countdown timers. Het pakket kent echter nog meer voordelen.

  • Kies uit één van de vele kant-en-klare betaalpagina templates

  • Ook ideaal voor eenmalige betalingen én abonnementen

  • Verhoog je omzet met conversietechnieken en kassakoopjes

  • De enige Nederlandse software met de beroemde 1-klik upsell

  • Inclusief A/B testing, dashboards en conversie statistieken

  • Inclusief facturen, betaalherinneringen en abonnementbeheer

Het belang van een goede betaalpagina

Ook al ziet een website er nog zo mooi uit en is het product top, met een slechte betaalpagina schiet je weinig op. Bezoekers haken namelijk vaak af omdat een betaalpagina geen vertrouwen uitstraalt en dus niet veilig voelt. Met de software van Plug&Pay voorkom je dit probleem en heb je bovendien geen webshop nodig, maar haal je wél direct meer omzet uit je betaalpagina. Benieuwd of dit product ook voor jou werkt?

Plug and Pay

Plug&Pay gratis uitproberen?

Vraag een gratis proefperiode aan voor 14 dagen en ontdek hoe makkelijk je effectieve betaalpagina’s aanmaakt!

Vraag gratis en vrijblijvend de proefperiode aan

Gratis sales cursus

Even tussendoor…

Wist je dat 80% van Nederland online shopt, maar slechts 15% van de mkb-bedrijven of particulieren succesvol is in online verkopen? Herken je dit en lukt het jou ook niet om (genoeg) online sales te maken?

 

Wil je succesvol online verkopen, dan zal je online marketing en sales technieken moeten beheersen. Veel bedrijven krijgen genoeg verkeer via verschillende kanalen, maar behalen géén of nauwelijks sales. Marketing is géén sales!

Heb je een bedrijf of wil je juist starten met online verkopen? Kies dan voor de Onlineacademy.shop >>

 

De cursus is samengesteld door de Top van Nederland. Het vierkoppige team heeft een buitengewoon trackrecord van ruim 15 jaar in ONLINE sales, marketing en meer. De Online Marketing en Sales cursus is GRATIS te volgen met het STAP-budget!

Wil je meer weten over deze cursus? In het artikel: Gratis cursus sales: succesvol online verkopen ga dieper in op de inhoud van de cursus.

Online verkopen zonder webshop (voorbeeld 2)

Het tweede voorbeeld gaat over e-commerce starten. Je kan een e-commerce bedrijf starten in de vorm van bijvoorbeeld dropshipping of als B2B (Business-to-business). In het geval van dropshipping dien je echter wel te beschikken over een webshop. Bedrijven die zich richten op B2B-verkoop maken uiteraard ook gebruik van een website of webshop. Wil je online producten verkopen zonder webshop of website omdat je een bedrijfje wilt beginnen? Dan kun je het beste verkopen via bol.com.

Hoe werkt verkopen op bol.com?

Leren verkopen via bol.com gratis cursus e-commerce

Het platform biedt zowel particuliere als zakelijke verkopers de mogelijkheid om hun producten te verkopen via het bol.com-platform. Verkopers kunnen online producen verkopen via het bol.com marketplace-programma of via het bol.com fulfillment-programma. Wil je met e-commerce starten, dan maak je dus gebruik van hun platform en webshop.

Kies je voor verkopen op bol.com, dan hoef jezelf dus geen eigen webshop te bouwen (of laten bouwen), maar voegt jouw product of producten slechts toe aan het systeem van bol.com.

Met het marketplace-programma kunnen verkopers hun producten rechtstreeks aan consumenten verkopen, terwijl het fulfillment-programma van bol.com, de voorraad, verzending en retouren van de producten regelt voor de verkoper.

Wat heb ik nodig om op bol.com te verkopen?

Verkopers die hun producten willen verkopen via bol.com moeten eerst een account aanmaken op het platform en hun bedrijfsgegevens invoeren, waaronder hun BTW-nummer en bankrekeningnummer. Daarnaast moet elke verkoper ook eerst worden goedgekeurd door bol.com voordat hij zijn producten kan aanbieden op het platform.

Eenmaal goedgekeurd, kunnen verkopers hun productcatalogus uploaden naar het platform en prijzen instellen voor elk van hun producten. Verkopers kunnen ook promoties instellen om meer klanten te trekken naar hun winkel op bol.com en ze kunnen ook gebruik maken van verschillende marketingtools om meer bezoekers naar hun winkel te lokken.

Online verkopen zonder webshop via bol.com

Is een e-commerce bedrijf starten iets voor jouw, maar zie je het niet zitten om een eigen webshop te bouwen? Dan zit je bij bol.com dus helemaal goed. Je kan bij bol.com een e-commerce bedrijf starten zónder eigen webshop!

Beginnen is niet per se moeilijk, maar hoe ga je vooral succesvol van start met jouw bol.com business? Eenmaal een goede start gemaakt is je doel waarschijnlijk om er een winstgevende business van te maken. Maar hoe realiseer je dit? Dit proces heeft namelijk nog wel wat voeten in de aarde.

Als je het daadwerkelijk ziet zitten om een bol.com business te starten, kan ik je aanraden om een cursus e-commerce te volgen. Een cursus volgen is in veel gevallen een goede keus wanneer je een nieuwe vaardigheid wilt leren, alleen soms vormen de kosten van zo’n cursus een drempel om te starten.

Die drempel is nu gelukkig weg omdat je een gratis cursus e-commerce kunt volgen bij Business Mine.

Gratis Bol.com Kickstart Cursus

Business mine

Waarom is deze e-commerce cursus gratis? Dat heeft te maken met een nieuwe regeling van de overheid. In 2022 heeft de overheid namelijk het STAP-budget in het leven geroepen. Met het STAP-budget kan je je bijvoorbeeld gratis omscholen of verder ontwikkelen. Voldoe je aan de voorwaarden, dan krijg je €1.000 STAP-subsidie en kan jij dus jouw arbeidspositie verbeteren.

Wil jij geld verdienen met bol.com, dan is dit dus een uitgelezen kans. Door deze nieuwe regeling kan je de Bol.com Kickstart Cursus geheel gratis volgen. Deze gratis cursus is de meest volledige bol.com cursus ooit! Oké, dit vraagt misschien wel om een verdere uitleg.

Er komen namelijk wel eens vaker e-commerce cursussen op de markt, maar deze voldoen dan bijvoorbeeld niet aan de kwaliteitseisen die worden gesteld door DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Alleen cursussen en opleidingen etc. die voldoen aan strenge eisen worden aan het scholingsregister toegevoegd.

De Bol.com Kickstart Cursus voldoet dus als enige aan deze strenge eisen en daarom kan deze cursus e-commerce gratis worden gevolgd met het STAP-budget. Mocht je direct meer informatie willen? In het artikel leren verkopen via bol.com, ga ik wat dieper in op de inhoud van de cursus, het bedrijf en de oprichter.

Voor wie is deze e-commerce cursus bedoeld?

Voor iedereen die het tof lijkt om:

  • Met e-commerce te starten en dus graag een eigen bedrijf begint.
  • Je eigen tijd in te kunnen delen.
  • Klanten blij te maken met waardevolle producten.
  • Op termijn te kunnen werken vanaf welke plek dan ook.

Daarnaast maakt het niet uit of je een fulltime baan hebt of niet, met e-commerce ben je namelijk heel flexibel.

De Bol.com Kickstart cursus is uiteraard geschikt voor degenen die nog niet bekend zijn met e-commerce of nog geen ervaring hebben met het starten van een business. In een boordevol programma wordt exact van A-Z uitgelegd hoe je een bol.com business start en alles wat daarbij komt kijken.

Maar dit is niet alleen een e-commerce cursus voor beginners, ook degenen die al een e-commerce business hebben en hun business naar een hoger niveau willen tillen, kunnen veel profijt hebben van deze gratis cursus e-commerce. Zo krijg je toegang tot het CIRS-model, een model waarmee je verborgen winstgevende producten kunt vinden en is er 1-op-1 coaching.

Online verkopen zonder webshop: iets voor jou?

Leren hoe je een succesvolle bol.com business bouwt?

Volg dan nu GRATIS de Bol.com Kickstart Cursus bij Business Mine!

Ja, ik wil deze cursus graag aanvragen met STAP
Moet ik de cursus alsnog betalen als ik het niet haal?

Zo lang je minimaal 80% van de video’s kijkt, zit je goed! Je bent dus niet verplicht om het examen te halen. In totaal heb je 6 maanden toegang tot de cursus. Alle tijd om de video’s te kijken dus. Ook ben je niet verplicht om een bol.com bedrijf te starten.

Wat is het niveau van de cursus?

De cursus is op HBO-niveau. Voor mensen met een MBO4-diploma is deze cursus ook geschikt. Zo kun je dus alvast ervaring opdoen hoe het is om op HBO werk- en denkniveau bezig te zijn.

Wie betaalt mijn cursus?

Het UWV betaalt jouw cursus. Na goedkeuring betaalt het UWV het cursusgeld aan, in dit geval dus Business Mine. Je krijgt dus geen €1.000 op je rekening overgemaakt.

Online verkopen zonder webshop: iets voor jou?

Zoals je hebt kunnen lezen kan het in sommige gevallen een goed idee zijn om online producten te verkopen zonder webshop. Of dit in jouw geval ook zo is, kan alleen jij beoordelen. Zoek je als ondernemer een goede software om betaalpagina’s te maken? Onderzoek dan of Plug&Pay Premium een toevoeging is voor jouw/jullie bedrijf. Liever eerst gratis uitproberen? Vraag dan de 14-daagse proefperiode aan.

Online verkopen zonder webshop biedt ook uitkomst voor mensen die een online bedrijf willen starten, maar liever zelf geen webshop of website willen maken. Via bol.com kan je daarom met e-commerce starten en gemakkelijk online producten verkopen. Met e-commerce starten is dan misschien niet zo moeilijk, maar een bol.com business runnen daarentegen, vraagt wel om de juiste kennis.

Wil je graag met e-commerce starten en daarbij de beste begeleiding krijgen? Start dan met verkopen op bol.com en leer in de Bol.com Kickstart cursus hoe je een winstgevende bol.com business opbouwt!

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *