Welke baan past bij mij? | Volg nu gratis loopbaancoaching met subsidie!

Welk werk past bij mij

Welke baan past bij mij? Deze vraag heb ik mij 40 jaar lang gesteld. Het blijft fascinerend dat de één vanaf jongs af aan al weet welk beroep hij of zij later gaat uitoefenen en iemand anders van 40, nog steeds zoekende is.

Hoe oud jij bent en hoe lang je al met deze vraag rondloopt weet ik natuurlijk niet, maar het is nooit te laat om je droombaan te vinden!

Loop jij ook rond met de vraag: welke baan past bij mij en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Mooi, dan heb ik goed nieuws! Tenminste, alleen als je behoefte hebt aan professionele begeleiding.

Het goede nieuws is namelijk dat je nu een gratis loopbaancoachingstraject kunt volgen bij Unique Label. Unique Label (loopbaancoaching Amsterdam) biedt het online programma “vind jouw droombaan aan”.

Piekeren over wat wil ik worden en welk werk past bij mij, is straks verleden tijd. Met de gratis loopbaancoaching van Unique Label ontdek je jouw talenten en kwaliteiten en weet je straks exact wat je wilt in je werk!

Wil je graag serieuze stappen zetten in jouw loopbaan en gebruikmaken van deze unieke kans? Slimme zet, ik ga uitleggen hoe dit werkt. In het eerste deel leg ik het STAP-budget uit en kijken we naar de voorwaarden en hoe je de subsidie kunt aanvragen. In het tweede deel daarentegen, gaan we juist wat dieper in op het online programma. Liever meteen het programma bekijken? Bekijk dan snel wat je gaat leren.

Hoe zit dat, gratis loopbaancoaching?

Wel, de overheid heeft vanaf 1 maart 2022 het STAP-budget geïntroduceerd. Het STAP-budget is een regeling waarbij zowel werkenden als werkzoekenden subsidie kunnen aanvragen voor een studie, cursus of training. Dit doet de overheid om scholing te stimuleren en een grotere groep mensen de kans te geven om zich te blijven ontwikkelen.

Voldoe je aan de voorwaarden, dan kan jij ook STAP-subsidie aanvragen. Voor 2022 is er 160 miljoen euro budget vrijgemaakt. Het STAP-budget geldt overigens niet alleen voor 2022. De overheid heeft namelijk al laten weten dat deze actie in ieder geval tot 2026 doorloopt.

Alleen opleidingen, cursussen en traingingen etc. met een certificering of keurmerk, worden door de overheid gesubsidieerd. Daarom valt Unique Label ook onder deze regeling. Vraag jij jezelf dus af, welk werk past bij mij en kom je er zelf niet uit? Laat je dan nu gratis begeleiden door de specialisten van Unique label.

Ik weet niet wat ik wil worden, is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. En of dat nu komt omdat we tegenwoordig enorm veel keus hebben of omdat je het gewoon lastig vindt om te achterhalen wat bij jou past. Het feit is dat het gewoon fijn is en rust geeft wanneer je ontdekt wat je echt graag wilt en waar je goed in bent.

Wat wil ik worden?

Unique Label logo

Het belangrijkste voor nu is dat je gemotiveerd bent om je droombaan te vinden. De cursus, “vind jouw droombaan” van Unique Label, is een online cursus die bestaat uit negen modules verdeelt over negen weken. Om deze cursus te voltooien zal je dus echt even tijd moeten vrijmaken. Maar ja, hoe leuk is dat, om binnen een paar weken je kwaliteiten en talenten te ontdekken en met als klap op de vuurpijl te solliciteren naar je droombaan.

Je krijgt namelijk ook tools in handen om succesvol te solliciteren. Deze tools en tips zijn ook gericht op de laatste trends en zorgen ervoor dat je er helemaal klaar voor bent!

Goed, voordat ik je helemaal enthousiast maak, eerst even de voorwaarden. Heb je recht op STAP-budget, dan kan je €1.000 STAP-subsidie aanvragen en kunnen we verder.

Voorwaarden STAP-budget

In de eerste plaats krijg je geen STAP-subsidie wanneer je studiefinanciering ontvangt. Sorry, maar dit is nu eenmaal de regel. Ontvang je geen studiefinanciering en zijn ook de volgende voorwaarden voor jou van toepassing, dan kan jij geheel gratis loopbaancoaching volgen bij Unique Label.

 • Je woont in Nederland en bent EU-burger.
 • Je bent tussen 18 en 67 jaar.
 • Je hebt werk of je zoekt werk. Ontvang je momenteel een uitkering? Ook dan mag je STAP-subsidie aanvragen.
 • In de afgelopen 27 maanden heb je 6 maanden in Nederland gewoond.

Je weet nu of je in aanmerking komt voor het STAP-budget. Wil je direct het STAP-budget aanvragen? Dat kan hieronder! 1 september om 10:00 is de volgende aanvraagronde. Redt je dat niet, richt je dan op 1 november. 1 november is de vijfde en laatste aanvraagronde van 2022.

Hoe STAP-budget aanvragen?

Het totale STAP-budget in 2022 wordt dus verdeeld over vijf aanvraagrondes en om iedereen een gelijke kans te geven, worden de virtuele deuren op vaste momenten geopend. Je moet dus zorgen dat je op 1 september of 1 november om 09:45 klaar zit, zodat je als één van de eerste je deelname officieel bevestigt. De hoeveelheid geld die voor elke aanvraagronde is gereserveerd, vliegt er namelijk in een mum van tijd doorheen.

Om subsidie loopbaancoaching voor 2022 aan te vragen volg je deze drie stappen.

 1. Reserveer je plek. Vul hier eerst het registratieformulier in. Met jouw registratie ontvang je van Unique Label het STAP-aanmeldbewijs.
 2. Bevestig je aanvraag bij het UWV. Log in met DigiD op UWV STAP-portaal. Door het aanmeldbewijs te uploaden kan je het programma “vind jouw droombaan” aanvinken. Zorg dat je op 1 september om 09:45 klaar zit om zo snel mogelijk je aanvraag te bevestigen.
 3. Start met het programma. Het UWV heeft maximaal vier weken nodig om jouw aanmelding goed te keuren. Na goedkeuring kan je dus meteen aan de slag!

Hoe vaak STAP-budget aanvragen?

Per jaar kan je eenmaal STAP-subsidie aanvragen. Dat betekent dat je in ieder geval nog een paar jaar gratis kunt studeren met het STAP-budget. Voor jou is dat waarschijnlijk niet aan de orde, want vind je binnenkort jouw droombaan, dan ga je hoogstwaarschijnlijk werken en maak je dus geen gebruik meer van deze regeling.

Maar voor degenen die bijvoorbeeld een meerjarige opleiding gaan volgen bij de NHA kunnen dus elk jaar opnieuw subsidie aanvragen. Wel is het zo dat de overheid maximaal €1.000 vergoedt. Zijn de kosten voor een studie of cursus etc. duurder? Dan is het resterende bedrag voor eigen rekening.

Unique Label (loopbaancoaching Amsterdam)

Welke baan past bij mij? Met deze vraag weten de eigenaren Mariëlle en Delano wel raad. Samen coachen zij al jaren mensen naar hun droombaan. Unique Label heeft daarom ook niet voor niets het NRTO-keurmerk ontvangen en dat zegt natuurlijk iets over de kwaliteit en deskundigheid.

We zullen nu in het kort het online programma bespreken. Want wat kan je nu precies verwachten van dit 9-weekse programma? Je kan voordat je verder leest ook eerst even deze korte video bekijken waarin Delano het één en ander uitlegt. Zo heb je meteen een idee en gevoel bij het programma.

Ontdek welke baan past bij mij

Hoe ziet de cursus “vind jouw droombaan” er nu eigenlijk uit? Mensen die zich afvragen wat wil ik en welk werk past bij mij en daar geen antwoord op kunnen geven, zijn soms onzeker. Dit is niet per definitie zo, maar feit is wel dat er vaak inzichten ontbreken, waardoor het moeilijker is om je eigen waarden helder te krijgen.

Om echt duidelijk te krijgen waar jij voor staat en wat je zoekt in je werk, komt er best veel bij kijken. In de modules worden daarom alle belangrijke aspecten besproken die je nodig hebt om je droombaan te vinden. De online cursus kunnen we eigenlijk samenvatten met de volgende punten.

 • Ontdek wat je echt wilt in je werk

 • Vergroot je zelfvertrouwen

 • Ontwikkel een groei-mindset

 • Talenten en kwaliteiten ontdekken

 • Vind de juiste functie bij je talenten

 • Bouw een personal brand en leer netwerken

 • Alle tools om succesvol te solliciteren

 • Leer hoe je een persoonlijk ontwikkelingsplan maakt

Droombaan vinden

Over de inhoud van de cursus

Uit de korte video en de paragraaf hierboven heb je misschien al wel een beeld van de cursus, maar laat ik iets specifieker over de inhoud zijn. In totaal zijn het 96 video’s verdeeld over 9 modules. Bij elkaar bevat de cursus “Vind jouw droombaan” 15 uur aan videomateriaal. Dit zijn de modules:

 • Unique Label Geheim (5 lessen)
 • Gedragsveranderingen (5 lessen)
 • Mindset en Leiderschap (6 lessen)
 • Zelfinzicht (5 lessen)
 • Talentontwikkeling (4 lessen)
 • Loopbaanmarketing (5 lessen)
 • Sollicitatietraining (9 lessen)
 • Persoonlijk actieplan (4 lessen)
 • Duurzame inzetbaarheid (3 lessen)

Het geheim van Unique Label

De cursus start uiteraard met een uitleg over het programma en met welke reden het is gemaakt. Het geheim van Unique Label is dat zij een unieke methodiek hebben. Nu ik de naam Unique Label voor mij zie, besef ik dat deze methodiek waarschijnlijk een inspiratie is geweest voor het verzinnen van hun bedrijfsnaam. Maar goed dat terzijde. De methodiek die wordt gebruikt zodat mensen hun droombaan kunnen vinden, ziet er als volgt uit.

Het zijn zes stappen die één voor één worden genomen. De eerste drie stappen hebben betrekking op jezelf ontdekken, namelijk “wat wil ik”, “wat wil ik worden” en wat zijn mijn kwaliteiten en talenten? Daarnaast gaat het over je zelfvertrouwen vergroten en dat je je blijft doorontwikkelen. Deze drie stappen zijn volgens hen nodig om van binnenuit echt te weten wie je bent, wat je kan en wat je wilt.

Dit is de basis! Wanneer je dit goed helder hebt, dan kan je van jezelf makkelijker een merk maken en kan je jezelf beter verkopen. Je maakt automatisch sneller en makkelijker contact. Op deze manier trek je ook de juiste mensen naar je toe.

Alle 9 modules worden afgesloten met een inspiratieopdracht. De opdrachten kan je uiteraard in je eigen tempo maken.

Wat wil ik worden

Aan de slag

Goed, hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt voor het volgen van gratis loopbaancoaching. Als je je afvraagt welke baan past bij mij of gewoon niet weet wat je wilt, dan is loopbaancoaching altijd een goed idee. Alleen daar zit normaal gesproken natuurlijk altijd een prijskaartje aan. Behalve nu dus. Nu de overheid tijdelijk STAP-budget heeft geïntroduceerd, kan je gratis loopbaancoaching volgen!

Tip

Wat bijvoorbeeld ook onder het STAP-budget valt is het volgen van een e-commerce cursus. Een hoop mensen starten graag met een e-commerce business. E-commerce is nog steeds groeiende en een online business starten is vrij laagdrempelig, ook naast een studie of baan.

Vindt je e-commerce interessant en lijkt het je leuk om te leren verkopen via bol.com? Volg dan gratis de Bol.com Kickstart cursus van Business Mine. Het voordeel van verkopen op bol.com is dat je gebruikmaakt van het bol.com-platform. Zelf hoef je dus geen website of webshop te maken. Bovendien hoef je ook geen klanten te zoeken, bol.com heeft namelijk een enorm bereik. Met meer dan 10 miljoen bezoekers per maand, zijn er genoeg potentiële kopers.

Business mine

Leren verkopen via bol.com?

Met de gratis Bol.com Kickstart cursus bouw je een winstgevende e- commerce business op!

Vraag direct aan met €1.000 STAP-budget

Anderen lezen ook: Gratis studeren met STAP-budget

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *