Bitcoin Meester vs Bitvavo

Bitcoin Meester vs Bitvavo

Wil je gewoon graag crypto kopen op Nederlandse bodem, dan kom je al gauw uit bij Bitcoin Meester óf Bitvavo. Bitcoin Meester en Bitvavo zijn namelijk twee bekende crypto platformen in Nederland. De laatste jaren is de interesse in cryptovaluta fors toegenomen. Nederland telt op dit moment ongeveer 1,7 miljoen cryptobeleggers. Vooral onder jongeren is cryptovaluta in trek, maar liefst één op de vijf jongeren bezit momenteel Bitcoin of andere cryptomunten.

De meesten kiezen normaal gesproken voor een crypto platform uit Nederland. Waarschijnlijk is dat omdat er aardig wat keus is en een Nederlands bedrijf in eerste instantie meer vertrouwen geeft. In 2017 was er eigenlijk nauwelijks keus. BTC Direct was zo’n beetje het enige platform in Nederland waar je crypto kon kopen. In het begin kon je alleen investeren in Bitcoin, Ethereum of Litecoin, meer keus was er niet.

Hoewel er dus meer crypto platformen in Nederland zijn, richten we ons in dit artikel puur op Bitcoin Meester en Bitvavo. Beide crypto platformen zullen we uitgebreid vergelijken en bespreken zodat je voor jezelf kunt beoordelen waar jij veilig en het beste crypto kunt kopen. Zo bekijken we welke functies en mogelijkheden deze crypto handelsplatformen bieden, welke voor- en nadelen we hebben ervaren en hoe het zit qua kosten. Dat en en meer in deze Bitcoin Meester vs Bitvavo!

Grote verschil

Het grote verschil tussen deze twee crypto platformen uit Nederland is dat Bitcoin Meester een broker is en Bitvavo een exchange. Een exchange is eigenlijk een soort crypto market of beurs waar kopers en verkopers cryptovaluta van elkaar kopen. Op een exchange ben je doorgaans goedkoper uit dan bij een broker. Degenen die aan crypto trading doen, zullen eerder een exchange kiezen.

Een broker kun je zien als een makelaar of tussenpersoon. Op allebei de platformen kan je crypto kopen, alleen bij een exchange gebeurt dat direct en bij een broker indirect. Een broker werkt samen met één of meerdere exchanges en wanneer een klant crypto koopt bij een broker, plaatst de broker de order door naar de exchange.

Je kan wel nagaan dat een broker dan duurder is omdat zo’n bedrijf ook geld moet verdienen. Wel zijn brokers zo ontworpen dat het heel eenvoudig is om crypto te kopen. Via een duidelijk dashboard, met niet al teveel functies, kan je makkelijk en veilig crypto kopen. Een crypto market of exchange is wat complexer en minder overzichtelijk. Dat komt door de vele functies en verschillende schermen die ervaren en actieve traders nodig hebben.

Crypto broker Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is officieel onderdeel van Coin Meester B.V. Coin Meester staat geregistreerd in Nederland en heeft ook Nederlandse eigenaren. Het staat ook netjes geregistreerd bij DNB (De Nederlandse Bank). Bitcoin Meester is dus een Nederlands crypto platform waar je cryptovaluta kunt kopen en verkopen. Er is ook een app beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Bitcoin Meester is gevestigd in Aalsmeer en is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag vanaf 09:00 tot 17:00, via de telefoon en de chat. Daarnaast is Bitcoin Meester sowieso elke dag van 09:00 tot 21:00 bereikbaar via de e-mail. Het crypto handelsplatform biedt ongeveer 200 verschillende cryptovaluta aan. Maak je een account aan en koop je crypto, dan krijg je automatisch een online wallet. Vanuit je account kan je vervolgens makkelijk en snel in crypto handelen.

Zo’n online wallet noem je een “custodial wallet”. Dat betekent dat het bedrijf, in dit geval Bitcoin Meester, jouw crypto opslaat. Zo lang een crypto broker gereguleerd is en jij als klant de veiligheidsvoorwaarden in acht neemt, hoef je crypto niet te bewaren op een externe wallet. Uiteraard is een externe wallet wel de veiligste manier, maar wat Bitcoin Meester doet, is ook veilig. Zij bewaren namelijk 95% van alle middelen van klanten offline.

Crypto platform Nederland Bitcoin Meester vs Bitvavo

Bitvavo exchange

Er zijn momenteel niet meerdere crypto exchanges in Nederland, nee Bitvavo is de enige crypto exchange van Nederland. Het crypto handelsplatform werd gelanceerd in 2018 en is uitgegroeid tot één van de grootste digitale valuta exchanges van Europa. Verdeeld over 27 Europese landen telt het platform ruim een miljoen actieve gebruikers.

Bitvavo begon eerst als broker, maar heeft zich later omgevormd naar een crypto exchange. Dat zie je ook meteen terug wanneer je de website bezoekt. Je kan zeggen dat Bitvavo de fijne eigenschap van een broker heeft behouden, namelijk het gebruiksgemak. Het platform navigeert makkelijk en is erg overzichtelijk. Maar het grootste voordeel zit hem in de lage kosten die passen bij crypto exchanges.

Bij Bitvavo bieden ze ongeveer 175 verschillende cryptovaluta aan, wat behoorlijk veel is voor een exchange. Ook Bitvavo, marktleider in Nederland, heeft zijn registratie op orde. Bitvavo was zelfs de eerste crypto-dienstverlener dat in Nederland een registratie van de DNB kreeg. Qua bereikbaarheid is het jammer dat je hen alleen kunt bereiken via de e-mail en chat. Chatten kan op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 en e-mailen tot 21:00. In het weekend beantwoorden ze e-mails tot 18:00.

Crypto exchange Nederland

Crypto Awards

Jaarlijks worden er een aantal verschillende awards uitgereikt in Nederland. Denk aan een award voor het beste crypto platform van Nederland, of een award voor het meest klantvriendelijke platform. Weer een andere award is die van de meest Impactful Person Award wat betreft crypto. Die laatstgenoemde prijs is overigens naar Madelon Vos gegaan. Ik weet niet of je haar kent, maar zelf volg ik haar al een tijdje. Zij combineert haar 10 jaar ervaring en kennis over crypto met technische analyse, andere soorten beleggingen en macro-economisch nieuws.

Maar even terug na Bitvavo en Bitcoin Meester. Allebei hebben ze namelijk wel het één en ander gewonnen. Bitcoin Meester heeft in 2020 de Community Award gewonnen en was in 2021 genomineerd voor de Dutch Blockchain Award. Binnen de Dutch Blockchain zijn er verschillende categorieën, maar helaas voor Bitcoin Meester bleef het bij een nominatie.

Bitvavo daarentegen heeft onlangs nog een mooie prijs binnengesleept. In 2021 wonnen ze nog de categorie “Best Public Solutions” in de Dutch Blockchain, maar de mooiste prijs werd behaald eind maart 2022. Bitvavo won de award in de categorie “Beste crypto exchange” in de IEX’s Golden Bull Awards. Dit is een award die al vanaf 2007 jaarlijks wordt uitgereikt. Er wordt geselecteerd op bedrijven die de beste financiële producten en diensten aanbieden. Eerder winnaars waren bijvoorbeeld ABN AMRO en Saxo Bank.

Bitcoin Meester vs Bitvavo kosten

Zoals ik al eerder vertelde, verschillen de kosten per crypto handelsplatform. Maar een broker is per definitie duurder dan een exchange. Sommige brokers hanteren 2% fee per trade en soms zelfs meer. Bitcoin Meester rekende eerst ook 2% fee (transactiekosten). Die 2% is nogal fors en dat nodigt niet echt uit om veel te gaan handelen. Gelukkig heeft Bitcoin Meester begin 2021 de fee naar 1% verlaagd.

Crypto trading is eigenlijk alleen interessant wanneer de transactiekosten laag zijn. Stel dat je tien trades van €100 doet, dan ben je alleen al €20 euro kwijt voor het uitvoeren van alle orders. Nu is die 1% fee bij Bitcoin Meester niet zo’n probleem wanneer je heel af en toe handelt. Wat veel erger is, is dat je bij verkoop van je cryptovaluta, er nog eens ruim 4% wordt ingehouden. Dat zie je ook in de afbeelding. Je ziet namelijk “Portefeuillewaarde” en “Verkoopwaarde” staan.

Bij de beste crypto exchange Bitvavo, wordt slecht 0,25% transactiekosten gerekend. Bij zowel Bitcoin Meester als Bitvavo kan je gratis via iDEAL geld storten. Wel gelden er bij beide platformen opnamekosten, ook wel blockchain fee’s genoemd. Dit zijn kosten voor het versturen van cryptovaluta. De kosten behoren tot een standaard onderdeel van het verzenden van cryptovaluta en is bij elk platform van toepassing.

Belangrijke informatie: Dit artikel gaat puur over het vergelijken van twee crypto handelsplatformen. En een goed platform kiezen is natuurlijk enorm belangrijk!

 

Alleen de volgende stap is net zo belangrijk, namelijk welke crypto ga je kopen? Het is altijd van belang om bewust te zijn van de risico’s, maar ook van de mogelijkheden!

 

Kijk dus niet alleen wáár je crypto gaat kopen, maar vooral ook naar wélke. Investeer je in grotere bekendere munten of neem je meer risico door kleinere munten te kopen? Check altijd of de manier van beleggen overeenkomt met de kennis die je op dat moment hebt. Zo maak je de meeste kans op mooie rendementen! Wil je trouwens meer weten over “welke nieuwe crypto kopen“? Ik zou zeggen lees dan eerst het artikel hieronder!

Bitcoin Meester vs Bitvavo functies

Bitcoin Meester

Dat je veilig crypto kunt kopen bij Bitcoin Meester staat vast, maar wat kan je nog meer op dit crypto handelsplatform? Wel, een broker zoals Bitcoin Meester is vooral ontworpen om het beginnende beleggers zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat is gelukt! Veel functies heeft het daarom niet. Wat wel tof is, is dat Bitcoin meester veel nieuwsartikelen schrijft.

Er wordt onder andere geschreven over het laatste nieuws in cryptoland, maar men schrijft bijvoorbeeld ook artikelen waarin tips en andere waardevolle informatie wordt gegeven omtrent crypto. Hier kan je veel van leren, want hoe meer je van digitale valuta afweet, hoe sneller en meer geld je kunt verdienen met crypto.

Een functie die Bitcoin Meester wel heeft en die ik ook af en toe gebruik, is de omwissel-functie. Mocht je niet zo blij zijn met een bepaalde cryptovaluta, dan kan je deze kosteloos omwisselen voor een andere. Normaal verkoop je een munt eerst en ontvang je direct euro’s om vervolgens met dat geld een andere munt te kopen. Op deze manier betaal je tweemaal transactiekosten. Via de omwissel-functie ontloop je deze kosten dus. Verder is er de mogelijkheid om een aantal cryptomunten te staken.

Bitvavo

Bij de Bitvavo exchange is het ook mogelijk om te staken. Zo kan je bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Cardano staken. Wil je meer weten hoe je cryptovaluta kunt staken? Lees dan Bitvavo staking – hoe werkt dat en wat levert het op?

Een exchange biedt actieve handelaren allerlei functies aan om zo goed mogelijk te kunnen traden. Zonder goede functies is dat onmogelijk. Bij een exchange kan je altijd bepaalde orders invoeren, zo ook bij Bitvavo. Bij een broker als Bitcoin Meester dus niet. Een trader wil bijvoorbeeld op bepaalde prijsniveaus crypto kunnen kopen, zonder 24 uur achter z’n te hoeven zitten. Er kan dan een limit order worden ingesteld. De trader voert in voor welke koers hij een bepaalde munt wil kopen en wanneer de koers daadwerkelijk dat level bereikt, zal er automatisch een transactie plaatsvinden.

Naast dat je verschillende orders kunt invoeren, kunnen traders gebruikmaken van indicatoren. In het geavanceerde scherm bij Bitvavo is dat allemaal mogelijk. Elke crypto exchange heeft zo’n speciale interface waarop je koersen kunt analyseren. Het uiterlijk en de mogelijkheden verschillen overigens per exchange.

Voordelen/nadelen Bitcoin Meester

 • Gereguleerde broker

 • Nederlandse klantenservice

 • Veel verschillende cryptovaluta (190+)

 • Simpel en overzichtelijk platform

 • Veel informatieve blogs

 • Hoge kosten

Voordelen/nadelen Bitvavo

 • Gereguleerde broker

 • Award Beste Crypto Exchange

 • Nederlandse klantenervice

 • Veel verschillende cryptovaluta(175+)

 • Lage transactiekosten

 • Geavanceerde interface

 • Niet per telefoon bereikbaar

Conclusie

In deze Bitcoin Meester vs Bitvavo hebben we belangrijke informatie gedeeld. De informatie over beide crypto handelsplatformen is gebaseerd op mijn eigen ervaring en feiten. Als je het mij vraagt, kan je veilig crypto kopen bij zowel Bitcoin Meester als Bitvavo. Dat is het punt niet. Qua aanbod van cryptovaluta verschillen de twee ook nauwelijks.

Het verschil zit hem voornamelijk in de kosten, maar dat was waarschijnlijk al duidelijk. Bitcoin Meester heeft over het algemeen, naast grote en bekende munten, ook vaak wat kleinere munten in het assortiment. Daar is vast goed over nagedacht, sommige beleggers willen nu eenmaal graag investeren in kleinere munten. De kans op een hoog rendement is groter wanneer zo’n munt het goed doet, alleen zijn de risico’s op verlies ook groter.

Mijn voorkeur zou als eerste uitgaan naar de beste crypto exchange van Nederland, Bitvavo. Bitvavo is even makkelijk in het gebruik als Bitcoin Meester, alleen is Bitvavo veel goedkoper. Daarnaast is Bitvavo ook nog eens handig wanneer je actief gaat traden. Het is aan jou!

Crypto kopen Bitvavo

Crypto kopen bij Bitvavo?

Beleg veilig en voordelig in crypto! Open gratis een account en ontvang een welkomstbonus (€1000 gratis handelen)

GA DIRECT NAAR BITVAVO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *