Dropship Academy review – nog steeds de beste dropship cursus?

Dropship Academy review

Een e-commmerce business starten is nog steeds mega interessant. Al jaren groeit de online verkoop en volgens experts is de rek er nog lang niet uit. Dropshipping is een vorm van e-commerce.

Veel mensen die een dropship business zijn gestart, hebben dit geleerd aan de Dropshipping Academy van Joshua Kaats. Overweeg je ook om de cursus te volgen, maar wil je eerst het fijne ervan weten? In deze Dropship Academy review geef ik antwoord op alle vragen.

Zo kijken we natuurlijk naar de inhoud van de cursus en wie Joshua is, maar onderzoeken we ook een aantal Dropship Academy ervaringen. Deze ervaringen geven een goed beeld en helpen je vaak om een goede beslissing te nemen. Wil je dus onderzoeken of deze cursus iets voor jou is? Lees dan op je gemak deze Dropship Academy review door.

Wie is Joshua Kaats? [Joshua Kaats ervaringen]

Los van of een cursus kwalitatief goed of minder goed is, je wilt in de eerset plaats weten wie er achter zit. Nu is er over de oprichter Joshua veel te vinden op het internet. Eigenlijk worden Joshua Kaats en de Dropship Academy, vaak in adem genoemd. Ook zal je bij het zoeken naar de beste dropship cursus, de Dropshipping Academy direct vinden. Dat is in ieder geval al positief nieuws.

Maar wie is Joshua eigenlijk? Wel, ik ken hem persoonlijk niet en ook al is er veel te vinden over hem op het internet, je kan eigenlijk pas echt iets van iemand vinden, wanneer je die persoon hebt ontmoet. Anyway, Joshua is een internetondernemer en noemt zichzelf een digital nomad. Hij heeft in de afgelopen jaren meerdere bedrijven opgericht en reist daarnaast de hele wereld over. Dit is ook meteen één van de grote voordelen van het runnen van een online business, locatie onafhankelijk werken. Met een laptop en internetverbinding kan je werken waar je wilt.

Terwijl hij al jaren zijn brood verdient op het internet, is hij pas echt bekend geworden sinds 2017. In dat jaar is hij de Dropship Academy gestart. Joshua Kaats verdiende inmiddels een vermogen en vond dat het tijd werd om zijn kennis en vaardigheden te gaan delen. Op het moment dat je doel is bereikt, is er niets mooiers dan anderen ook leren hoe je financieel vrij kunt worden, aldus Joshua.

Dropshipping Academy review [update]

Nog niet zo lang geleden is de Dropship Academy cursus opnieuw geüpdatet. Ook dat is een positief signaal. Door de jaren heen zie je dat er vaak nieuwe strategieën en technieken worden ontwikkeld. Dat gebeurt overigens in elk vakgebied en zodra je een cursus aanschaft, vind ik dan ook dat al deze nieuwe kennis moet worden opgenomen. Onlangs is de gloednieuwe Dropship Academy 4.0 live gegaan. Eerdere studenten zijn automatisch overgegaan op de nieuwe versie.

In principe kan je uit elke cursus of training dingen leren, maar wanneer er geen updates meer plaatsvinden kan sommige informatie achterhaald zijn en belangrijke nieuwe informatie ontbreken. Dit gaat dan ten koste van de groei van je business. Ik vind het updaten een heel sterk punt van de Dropship Academy, maar dus ook een vereiste.

Vanaf 2017, nadat Joshua Kaats de Dropship Academy heeft opgericht, is hij tot op de dag van vandaag door blijven werken in deze business. Ook dit vind ik een belangrijk punt. Wanneer ik een cursus volg, wil ik graag zien dat de oprichter het vak of hetgeen wat hij of zij doet, nog steeds beoefend. Dit zorgt ook voor extra motivatie onder leerlingen en dat heeft weer een actieve community als gevolg. De Dropship Academy heeft een grote community en kent momenteel meer dan 3500 leden die Joshua succesvol heeft kunnen helpen.

High ticket dropship Academy

In 2021 is voor er dropshippers het één en ander veranderd. Zo hebben er bijvoorbeeld veranderingen plaatsgevonden omtrent wet- en regelgeving. Dat kan betekenen dat oude strategieën nu niet meer werken. Je zult dus op de hoogte moeten zijn van de laatste ontwikkelingen zodat je geen tijd en geld verspilt. Misschien wel dé belangrijkste ontwikkeling van de laatste tijd is dat de Dropship Academy is afgestapt van low ticket dropshipping en haar pijlen is gaan richten op high ticket dropshipping.

Bij low ticket dropshipping verkoop je voornamelijk goedkope producten van Aziatische leveranciers zoals AliExpress. Deze producten hebben een lage inkoopprijs, maar zijn helaas vaak ook van bedroevende kwaliteit.

Een ethisch vraagstuk als: wat vinden we milieutechnisch van deze vorm van handelen, laat ik hier maar achterwege. Het positieve is namelijk dat Joshua is overgestapt naar high ticket dropshipping en producten dus dichter bij huis zoekt. Mocht je hier meteen meer over willen lezen, in het artikel: High ticket dropshipping review, ga ik uitgebreid in op dit onderwerp.

In de Dropship Academy wordt alleen nog maar gesproken over het verkopen van high ticket producten. Bij high ticket dropshipping verkoop je voornamelijk dure en kwalitatieve artikelen. Dit zijn geen producten die vallen onder impulsaankopen, maar waar je als consument goed over nadenkt. Het zijn meestal producten vanaf €100 of €200 die broodnodig zijn, maar waar men dus wel de tijd voor neemt. De producten die je verkoopt komen van Nederlandse of Europese leveranciers. Dat betekent snellere levertijden (1 tot 2 dagen), kwalitatief goede producten en tegelijkertijd milieuvriendelijker. Daarnaast is de winstmarge op high ticket producten vele malen hoger.

Hoe winstgevend is dropshipping?

Dit is natuurlijk een belangrijke vraag. Voordat je ergens geld en energie in gaat steken, wil je weten waar je het voor doet. Mijn ervaring leert en dat zullen succesvolle ondernemers ook beamen, dat succes voor een groot deel afhangt van de juiste money mindset en motivatie. Jij zal ook je reden(en) hebben om te starten met dropshipping. Misschien is dat het creëren van financiële vrijheid omdat je niet je hele leven voor een baas wilt werken.

Jouw motivatie is dan de motor om dingen te veranderen in je leven. Maar hoe graag wil jij dingen veranderen en vooral wat heb je daar voor over? Wanneer je een nieuwe weg inslaat en nieuwe dingen gaat leren, moet je jezelf die tijd gunnen. En dat is nou net iets waar velen moeite mee hebben. Daarom zullen in mijn ogen alleen mensen slagen die doorzettingsvermogen hebben, zichzelf genoeg tijd geven en realistisch zijn over het feit dat een bedrijf opzetten nu eenmaal tijd kost.

Maar wat verdienen dropshippers? Wel, er zijn mensen die bakken met geld verdienen met dropshipping. Er zijn dropshippers die €100 per dag verdienen, maar er zijn ook voorbeelden van dropshippers die met een ton, een magere maand hebben. De verdiensten lopen erg uiteen, maar dat je goed geld kunt verdienen met dropshipping, moge duidelijk zijn. Ook zij zijn met niks begonnen en hebben alles geleerd. Zo kwam ik net twee Dropship Academy cursisten tegen die onlangs zijn begonnen, maar erg tevreden zijn.

Dropship Academy review – de inhoud van de cursus

De inhoud van de Dropship Academy 4.0 is erg uitgebreid. Ik ga je precies uitleggen wat je kan verwachten van de cursus en van Joshua. Hieronder zie je alvast een samenvatting. De volgende punten zitten sowieso in de Dropshipping Academy:

 • Een complete resultaatgerichte videocursus

 • Dropshipping leren van A tot Z

 • Persoonlijke coachingsessies met Joshua

 • Case studies van winstgevende webshops

 • Hoe je kunt dropshippen zonder onbetrouwbare dropship leveranciers

 • Hoe je de juiste producten vind

 • Toegang tot Joshua’s Nederlandse dropship leveranciers

 • Gratis bonussen (t.w.v. €3.650)

 • Geen resultaat = geld terug

High ticket dropshipping cursus

Wil je starten met dropshipping?

Leer met de Dropship Academy hoe je een winstgevende business opbouwt

Start met de cursus

Videocursus stap voor stap uitleg

De cursus heeft om te beginnen ruim 100 video’s waarin Joshua uitlegt hoe je een winstgevende webshop opzet en runt. Als beginner start je helemaal bij nul en kan je in je eigen tempo de video’s volgen. Heb je al een webshop, maar vallen de resultaten tegen, ook dan kan de Dropship Academy het verschil maken.

Naast de video’s krijg je ook toegang tot allerlei belangrijke documenten zoals: PDF’s, templates en cheatsheets. Deze documenten gebruikt Joshua zelf ook en kan je 1-op-1 kopiëren.

Toegang tot de Dropship Community

Omdat Joshua als één van de eersten een dropship cursus ontwikkelde en deze tot op de dag vandaag heel goed heeft onderhouden, is er geen grotere community dan die van de Dropship Academy. In de loop der jaren hebben er ruim 3500 cursisten zich aangemeld. Het wordt ook wel de Dropship Academy Family genoemd en is verreweg de grootste community van Nederland én België.

De community is er natuurlijk om elkaar te helpen en om elkaar naar een volgend niveau te tillen. En het is niet alleen Joshua die de kennis in huis heeft. De community bestaat inmiddels uit een grote groep e-commerce experts die allemaal hun eigen succesvolle dropshipping business runnen. Uiteraard kan je ook een beroep doen op hun expertise. Daarnaast krijg je ook toegang tot het netwerk van Joshua. Dit kun je zien als een groep vrienden/collega’s die hetzelfde werk doen, maar dan buiten de community om.

Persoonlijke coaching

Geheel gratis kan je wekelijks een coachinggesprekken inplannen. Zo’n gezamenlijke community is natuurlijk heel waardevol, maar soms kan je ook behoefte hebben aan een 1-op-1 gesprek. In de coaching sessies wordt er persoonlijk mee gekeken naar jouw business.

In de Dropship Academy sta je er nooit alleen voor en dat wordt door veel leden zo ervaren. Heb je wat meer moeite op een bepaald gebied? Geen probleem, in de Dropship Academy heeft het behalen van jouw doelen de grootste prioriteit en krijg je de ondersteuning die je nodig hebt!

Case studies winstgevende webshops

Een heel interessant onderdeel van de Dropship Academy 4.0 zijn de case studies. Joshua Kaats heeft in de afgelopen jaren tientallen winstgevende webshops opgezet. Van één van deze winstgevende webshops heeft hij een case studie gemaakt.

Hierin kan je precies zien welke stappen Joshua zet. In 24 uur laat hij zien hoe hij een webshop opzet en waarbij de omzetcijfers van €0 naar meer dan €10.000 schieten. Je ziet dus alle stappen die worden gezet en dus ook hoe de webshop er uit ziet en welk product hij verkoopt. Ook laat hij zien hoe de Facebook advertentie er uit ziet. Geen idee hoe je een Facebook advertentie maakt? Maak je geen zorgen, ook dat ga je leren.

Toegang tot Nederlandse leveranciers

In de cursus ligt de focus dus op high ticket dropshipping. Alle Dropship Academy leden krijgen ook toegang tot de leveranciers waar Joshua mee samenwerkt. Als dropshipper is het uitzoeken van goede leveranciers mega belangrijk. Je wilt niet alleen kwalitatieve goede producten verkopen, maar je wilt ook zorgen dat je deze producten voor een scherpe prijs kunt inkopen.

Start je met dropshipping, dan heb je nog geen naam opgebouwd bij een leverancier of groothandel en je regelt dus ook niet zomaar een korting. Het voordeel is dat Joshua dé autoriteit is op het gebied van dropshipping, waardoor hij voor jou wel die goedkopere inkoopprijzen kan regelen.

Bonussen (t.w.v. €3.650)

 • Facebook Ads Blueprint – je ontdekt hoe je een expert wordt in het adverteren op Facebook en Instagram.

 • Google Ads Blueprint – je krijgt strategieën aangereikt om succesvolle advertenties via Google te maken.

 • Cursus e-mail marketing – e- mails verzamelen is belangrijk. Daarmee verdien je geld. Je leert hoe je e-mails automatiseert.

 • Finance Mastery – alles over boekhouding, administratie en belasting. Inclusief belastingtrucjes.

 • Global Dropshipping Blueprint – een aparte cursus om je webshop te schalen tot een internationaal niveau.

Is de dropship cursus de moeite waard?

Dropship Academy review

Over de inhoud van de cursus ben ik zeker te spreken. Wanneer de Dropship Academy 4.0 een verouderde en éénmalig uitgebrachte cursus zou zijn, was ik afgehaakt. Helemaal omdat er in 2021 rond dropshipping een hoop dingen zijn veranderd. De Dropship Academy is vanaf het begin (2017) dus wel continue geüpdatet. Daarnaast is Joshua actief als dropshipper en worden er nog steed goede resultaten geboekt, ook door nieuwe cursisten.

Dat gezegd hebbende, kan ik nu al concluderen dat dit de beste dropship cursus is en de Dropship Academy uitermate geschikt is als je een dropship business wilt starten.

Wel is het goed om te beseffen dat er de afgelopen jaren veel webshops zijn opgericht, waardoor de concurrentie behoorlijk hoog is. Je zult op alle vlakken (zoals een goede lay-out van je webshop, reclame, de juiste producten en het contact met leveranciers), hoog moeten scoren om je concurrenten voor te blijven.

Je zou natuurlijk ook informatie over dropshipping van het internet kunnen halen. Neem bijvoorbeeld YouTube, wat vol staat met video’s. Sommige video’s zijn kwalitatief heel goed, maar vaak ook erg matig. Feit is dat je onderscheidt moet kunnen maken tussen wat goed is en minder goed. Daarnaast is het vooral belangrijk dat je bij het opbouwen van een dropship webshop de juiste volgorde aanhoudt. Bij de Dropship Academy ben je daar van verzekerd!

Dropship Academy ervaringen

Wanneer je overweegt om te starten met de Dropship Academy, wil je natuurlijk weten hoe anderen de cursus ervaren. Op Truspilot lees je bijvoorbeeld een hoop positieve ervaringen en ook in het ledengedeelte worden veel successen gedeeld.

Alleen iedereen ervaart op z’n eigen manier. Zo ook het volgen van een cursus. Er zijn dus ook mensen die een mindere ervaring hebben met de cursus. Dit zou te maken kunnen hebben met verkeerde verwachtingen of dat ze beseffen dat ze het mentaal niet kunnen opbrengen om zich volledig te richten op hun business.

Mijn ervaring is om ervaringen van anderen niet zwaar te laten meewegen. Of het nou om een positieve of negatieve ervaring gaat, de persoon erachter ken je (waarschijnlijk) niet. Hoe staat hij of zij bijvoorbeeld in het leven? Ik ben van mening dat het belangrijker is om bij jezelf te blijven. Hoe graag wil jij iets bereiken?

Omdat de Dropship Academy barst van de mooie successen en om te laten zien dat het echt werkt, hier een paar positieve ervaringen.

Dropship Academy ervaringen
Dropship Academy ervaringen

Joshua Kaats Dropship Academy – kosten

Uiteraard zitten er aan de Dropship Academy kosten verbonden. De kosten voor de cursus is een eenmalige betaling van €1.206,37 (dit bedrag is inclusief btw). Daarmee heb je ook levenslang toegang tot de cursus en natuurlijk de community.

Naast de kosten van de cursus wordt er aangeraden om een potje geld achter de hand te hebben. Je hebt ongeveer een budget van €350 nodig om je business te starten. Denk aan de volgende kosten:

 • Shopify lidmaatschap (€20). Via Shopify bouw je een webshop.
 • Domeinnaam (€5).
 • Startbudget Facebook advertenties (€250).
 • Inschrijving KvK (eenmalig €50).

Een groot voordeel vind ik dat je de cursus een maand kunt proberen. Kom je er na een paar weken achter dat een dropship business toch niet helemaal bij je past of heb je geen verkopen weten te realiseren? Geen punt, dan krijg jij gewoon je investering terug!

Dropship Academy high ticket

Ga je dropshippen?

Als we het totaalplaatje bekijken dan we kunnen zeggen dat de Dropship Academy absoluut de moeite waard is. Vanuit verschillende richtingen hebben we naar de Academy gekeken. Een van de belangrijkste bevindingen is toch wel de bevlogenheid van Joshua. Dat heeft waarschijnlijk veel effect op het groeiend aantal leden en de successen die worden behaald. Over de breedte zie je het niveau groeien.

Dus qua inhoud, opbouw, begeleiding en behaalde resultaten, is de Dropship Academy 4.0 meer dan de moeite waard. Maar denk er niet te makkelijk over. Ken jezelf goed en wees er dus van bewust hoe graag je een e-commerce bedrijf wilt opzetten. Is je motivatie goed en weet je dat het opzetten van een business tijd kost? Dan gaat het jou lukken!

Het laatste puntje (en misschien wel het leukste) wat ik wil benoemen, is dat op het moment dat je een dropship webshop gaat opzetten, je in werkelijkheid een echt bedrijf start. En omdat je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel, kan je 21% van het bedrag terugvragen bij de belastingdienst. Dat betekent dat je geen €1.206,37 betaalt, maar €987,63.

High ticket dropshipping cursus

Wil je starten met dropshipping en leren van een expert?

Neem dan deel aan de Dropship Academy en leer hoe je winstgevende dropship business bouwt!

Start jouw eigen dropship business!

E-commerce via bol.com

Dropshipping niet helemaal jouw ding? Wat dacht je van een bol.com business?

 

Het voordeel van een bol.com business is dat je geen webshop hoeft te maken. Je maakt immers gebruik van het bol.com-platform. Het is heel laagdrempelig om via bol.com een e-commerce business te starten.

 

Waar je dit leert? Via de Bol.com Kickstart cursus! En het leuke is…, de cursus kan je gratis volgen met het STAP-budget van de overheid! Wil je hier meer over weten? Lees dan: Leren verkopen via bol.com.

Liever meteen de inhoud van de cursus bekijken?

Jesse
Met (financiële) vrijheid als doelstelling ben ik mij jaren geleden volledig gaan verdiepen in geldzaken. Ik geniet hier enorm van, want het werkt en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Goed omgaan met geld geeft rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *