eToro review: hoe wordt eToro ervaren en wat maakt hen uniek?

eToro review en ervaringen

De laatste jaren wordt er volop geadverteerd door verschillende brokers en eToro doet daar lekker aan mee. Beleggen wordt namelijk steeds “normaler” en dat is te zien aan de instroom van nieuwe beleggers. De wereldwijde belangstelling voor beleggen zorgt uiteraard ook voor een hele nieuwe aanwas van brokers. En dat maakt een platformkeuze niet perse makkelijker.

Nu behoort eToro niet tot de categorie “nieuwe aanwas”, nee eToro is al een decennium lang, een toonaangevende broker met beleggers van over de hele wereld. eToro is dus zeker geen kleine jongen. Wil je weten of eToro een goed platform is en ontdekken of het bij jouw wensen aansluit en het fijne ervan weten? Goeie zet, het is namelijk altijd goed om vooraf te onderzoeken wat voor vlees je in de kuip hebt.

Of je nu een beginnende belegger bent of al meer ervaring hebt, je wilt weten of je met eToro datgene kunt bereiken wat je graag zou willen. Daarom bespreek ik in deze eToro review alle belangrijke aspecten om je een zo compleet mogelijk beeld te geven van deze toonaangevende broker.

Zo bespreek ik de voor- en nadelen van de verschillende beleggingen en kijk ik welke functies er binnen het platform zijn. Ook laat ik zien wanneer je beter wel en niet kunt investeren op eToro. Uiteraard komen eToro kosten en eToro ervaringen ook aanbod. Dit zijn twee belangrijke onderdelen die vaak bepalend zijn bij een platformkeuze. Heb je de tijd? Lees dan de hele review zodat je voor jezelf goed kunt beoordelen of eToro bij jou past!

eToro review in het kort

Voor degenen die geen zin of tijd hebben om mijn hele eToro review te lezen, kunnen ook alleen het eerste deel doornemen. In het gedeelte “eToro review in het kort” krijg je direct een idee wat eToro precies is en wat de mogelijkheden zijn. Het platform meteen bezoeken kan natuurlijk ook!

77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s. Wees je bewust van de hoge risico’s en ga voor jezelf na of je het risico kunt lopen om je geld te verliezen.

Het handelsplatform eToro is in 2007 opgericht in Israël. De hoofdvestiging bevindt zich in de hoofdstad Tel Aviv. Naast Tel Aviv heeft eToro wereldwijd nog 10 kantoren, waarvan twee hoofdkantoren in Cyprus en Londen. Met ruim 20 miljoen geregistreerde gebruikers, in 140 verschillende landen, behoort eToro tot ’s werelds grootse handelsplatform. Het platform kenmerkt zich onder andere door de ultieme sociale samenwerkingsmogelijkheden.

Al in 2007 werkte eToro aan de missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Dat resulteerde in het lanceren van de WebTrader in 2009. Met de WebTrader konden zowel beginnende als ervaren handelaren, gebruikmaken van professionele tools. In 2010 introduceerde eToro als eerste sociaal handelsplatform, de mogelijkheid om andere handelaren te kopiëren. De CopyTrader-functie is één van de sociale functies die eToro in het leven heeft geroepen om de samenwerking tussen beleggers te versterken.

eToro review in het kort (deel 2)

Vervolgens kwam in 2012 de eToro app uit. Deze app zorgt ervoor dat beleggers altijd in de mogelijkheid zijn om via hun smartphone bepaalde acties uit te voeren. Een jaartje later, in 2013, bracht eToro naast grondstoffen en valuta’s, een brede selectie aandelen uit. In datzelfde jaar kon je ook al handelen in Bitcoins, zij het via CFD’s (hefboomproduct). Vanaf 2017 werd het mogelijk om direct te beleggen in crypto. Zo kon je naast het kopen van Bitcoin en Ethereum bij eToro, ook beleggen in XRP (Ripple), Litecoin of in andere cryptovaluta.

Momenteel is het aanbod cryptovaluta flink uitgebreid, maar kan je bij eToro uiteraard ook beleggen in producten als, aandelen, grondstoffen, valuta’s, indices, ETF’s en CFD’s. Een belangrijk onderdeel om beleggen toegankelijk te maken is gebruiksvriendelijkheid. Met een overzichtelijke interface en een simpele aanmeldingsprocedure heeft eToro dat goed voor elkaar. Ook wil je natuurlijk goedkoop kunnen beleggen. Om aan die wens te voldoen introduceert eToro vanaf 2019 0% commissie op alle aandelen en ETF’s.

Dit klinkt natuurlijk allemaal vrij positief, maar misschien wil je alleen maar weten of eToro betrouwbaar is? Wel, ook al kunnen ervaringen verschillen, eToro is sowieso betrouwbaar. Al sinds 2007 maken miljoenen beleggers dagelijks gebruik van het eToro-platform. Dit gegeven alleen al, geeft voor mij aan dat eToro betrouwbaar is.

Overigens heeft eToro haar registratie ook op orde en staat het hoofdkantoor onder toezicht van de SySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Voor de andere landen waar eToro wordt ondersteunt zijn regionale wetten van kracht. Omdat eToro ook crypto in Nederland aanbiedt, staat eToro ook geregistreerd bij de DNB (De Nederlandse Bank).

eToro review

77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. Overweeg of je het kunt veroorloven of je het hoge risico wilt nemen om je geld te verliezen.

eToro mogelijkheden

Waarom zijn er wereldwijd zoveel particuliere beleggers en actieve handelaren aangesloten bij eToro? Misschien komt dat door de naamsbekendheid, maar waarschijnlijk heeft het meer te maken met de mogelijkheden die het platform biedt.

Zo is het platform aantrekkelijk voor startende beleggers omdat het zonder handelskosten kan beleggen in aandelen en ETF’s.

Maar aan de andere kant biedt het eToro-platform dus ook genoeg mogelijkheden voor actieve handelaren. Denk aan een professioneel hulpmiddel als procharts waarin men technische analyses kan uitvoeren op verschillende financiële producten. Ook maakt eToro het mogelijk dat er offline specifieke handelsorders kunnen worden geplaatst. Bijvoorbeeld wanneer het platform vanwege onderhoud offline is.

Bij elkaar zijn er een hoop mogelijkheden die voor beleggers een reden kunnen zijn om te kiezen voor eToro.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden bij eToro:

 • Handelaren en beleggers hebben toegang tot meer dan 2000 financiële activa.

 • Lage kosten en zelfs 0% commissie op aandelen en ETF’s.

 • Groot sociaal handelsplatform. eToro is wereldwijd het grootste netwerk waarin beleggers en handelaren elkaar kunnen ontmoeten en helpen.

 • eToro biedt een gratis beleggingsverzekering aan tot 1 miljoen EUR/GBP/AUD. Voor meer informatie over de verzekering, klik in de balk hieronder en kies het kopje “bedrijf” en klik vervolgens “waarom voor ons kiezen?”.

 • Beleggen met experts. Zo bestaat er onder andere de CopyTrader-functie en zijn er kant-en-klare beleggingsportefeuilles.

 • Gereguleerd platform. eToro voldoet aan de strenge regelgeving van veschillende autoriteiten.

Een groot pluspunt bij eToro is dat je kunt oefenen op een demo-account. Je krijgt standaard $100.000 om te handelen. Of je nu af en toe belegt of veel gaat traden, in beide gevallen is het prettig om het platform eerst via een demo-account uit te proberen.

77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s. Wees je bewust van de hoge risico’s en ga voor jezelf na of je het risico kunt lopen om je geld te verliezen.

Waar kan je bij eToro in beleggen?

Nu beleggen steeds toegankelijker wordt, wil men als belegger ook kunnen kiezen uit verschillende activa. Om een groot publiek te bereiken, zal een handelsplatform daarom een breed assortiment van financiële producten moeten aanbieden. Bij eToro is het assortiment nogal breed te noemen. Elk type belegger kan er z’n ei kwijt en dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom 20 miljoen mensen handelen bij eToro.

Er kan in de volgende producten worden belegd:

 • Aandelen (ruim 2700 verschillende aandelen, zoals Tesla en Adyen)
 • ETF’s (meer dan 250 ETF’s, zoals de S&P 500 Vanguard en de VanEck Vectors Junior Gold Miners)
 • Forex (49 verschillende valuta’s, zoals de EUR/USD en de GBP/JPY)
 • Grondstoffen (32 grondstoffen waaronder zilver en olie)
 • Indexen (13 verschillende indexen, zoals de NASDAQ en de S&P)
 • Cryptovaluta (inmiddels 56 cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum)
 • CFD’s (Contract For Difference). Bij een CFD koopt men niet de onderliggende waarde, maar wordt er enkel gespeculeerd.

Let op: je kapitaal loopt risico. Er zijn mogelijk andere kosten van toepassing!

Hoe open je een rekening bij eToro?

Een rekening openen bij eToro is heel makkelijk!

Stap 1. Ga naar www.eToro.com en druk op “Meld je nu aan”.

Stap 2. Maak een account aan met je email, dat kan met je gewone email, Gmail of met een Facebook account.

Stap 3. Je krijgt automatisch $100.000 om te oefenen met een demo-account.

Stap 4. Wil je met echt geld beginnen? Dat zullen ze bij eToro als eerste je account verifiëren. Dit heet het KYC-verificatieproces en is een standaard procedure voor bedrijven die beleggingsdiensten aanbieden. Je zult een aantal gegevens moeten invullen en de volgende twee documenten uploaden.

 • Een document met je ID-kaart of paspoort.
 • Een document van bewijs van adres. Dit kan een formulier zijn van je zorgverzekering of telefoonrekening waar jouw naam en adres op staat.
Handel op eToro

Stap 5. De vervolgstap van het KYC-proces is het invullen van een vragenlijst. Op deze manier kan eToro een profiel maken en jou als belegger gerichter helpen.

Stap 6. Je kan nu geld storten en de handel op eToro kan beginnen!

Hoe kan je geld storten op eToro?

Je kan pas echt investeren op eToro wanneer er geld in je account staat. Gelukkig kan je bij eToro met iDEAL betalen, maar er zijn ook nog genoeg andere betaalopties.

eToro iDEAL

Stap 1. Log in op je account.

Stap 2. Klik op “Geld storten”.

Stap 3. Kies bedrag en valuta.

Stap 4. Selecteer iDEAL of een andere methode.

Opmerking: De minimale storting is $50, omgerekend is dat ongeveer €45. Vanaf dat moment kan je echt beginnen met investeren op eToro.

Aandelen kopen in eToro

Heb je eenmaal geld gestort, dan kan je aandelen kopen in eToro. Hoe dat werkt in eToro? Ik laat het je zien! Als voorbeeld neem ik aandelen, maar in principe koop je alle beleggingsproducten op dezelfde manier.

Koop je bijvoorbeeld het AAPL stock in eToro (Apple aandeel) zonder hefboom, dan beleg je in de onderliggende waarde. Je koopt dus als het ware een mini stukje van het bedrijf. Bij eToro kan je gelukkig ook fractionele aandelen kopen. Sommige aandelen zijn soms honderden euro’s per stuk en niet iedereen wil of heeft dat geld er voor over. Dus hoe duur een aandeel ook is, je kan er altijd een fractie in beleggen.

Om het AAPL aandeel te kopen in eToro log je in en selecteer je “Aandelen”. Je kan ook AAPL in de zoekbalk invoeren. Het aandeel Apple verschijnt en de handel op eToro kan beginnen. Klik op “Handelen” en voer het bedrag in. Ik heb $150 ingevoerd en dat betekent dat ik, nu op dit moment, met dat bedrag bijna één aandeel Apple kan kopen. Zie afbeelding.

Aandelen kopen in eToro

CFD’s zijn complexe beleggingsproducten. 77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s. Wil je in CFD’s handelen? Bekijk voor jezelf of je voldoende kennis hebt en of je het risico waard vindt om je geld te verliezen.

eToro en crypto

Nu eToro weer crypto aanbiedt in Nederland, kan je weer volop handelen in verschillende munten. Sinds mei 2020 moeten bedrijven die crypto-diensten aanbieden zich laten registreren. eToro liep in 2020 vertraging op en moest deze dienst tijdelijk stopzetten. Vanaf juli 2021 heeft eToro de crypto-dienst weer mogen hervatten.

Doordat handelen in crypto bij eToro weer mogelijk is, heb je wel lekker alles onder één dak. Sommigen beleggen in meerdere assets, zoals fysiek goud, crypto én aandelen en willen dat liever niet verspreidt hebben over meerdere platforms.

Even terug naar crypto…, het aanbod cryptomunten is eigenlijk best groot. Momenteel kan je in 56 verschillende cryptomunten handelen. Naast dat je Bitcoin kan kopen in eToro, kan je bijvoorbeeld ook kiezen uit:

 • Polkadot
 • Solana
 • Polygon
 • Chainlink
 • Maker
 • AAVE
 • The Sandbox

Nu is het zo dat platformen verschillende koersen hanteren. Zo kan het zijn dat de Ethereum koers in eToro hoger is dan de Ethereum koers in Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse exchange en biedt alleen cryptovaluta aan. De reden waarom koersen per platform verschillen is omdat bedrijven er ook geld aan moeten verdienen.

Sowieso is het voordeliger om cryptovaluta te kopen op een exchange, zoals Bitvavo. Is eToro dan perse duurder? Wel, als we de Ethereum koers in eToro vergelijken met de koers in Bitvavo, is eToro iets duurder. Voor 1 Ether betaal je bij eToro momenteel $2560. Bij Bitvavo kost diezelfde Ether $2535. Dat is dus een verschil van $25.

Maar.., wanneer je Ether bij Bitvavo verkoopt, dan krijg je ook daadwerkelijk (op een paar cent na) het bedrag van $2535 op je rekening gestort. eToro daarentegen verdient geld door een hogere koopkoers en lagere verkoopkoers aan te houden. Het verschil tussen deze bied- en laatkoers wordt ook wel spread genoemd. Kijkend naar de huidige koers krijg je bij eToro, bij verkoop, geen $2560, maar $2510. Dat is $25 minder dan wat je bij Bitvavo krijgt. Samen is dat dus een verschil van $50 en heb ik de 1% commissie (eToro’s kosten) nog niet eens meegerekend.

77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s. Wees je bewust van de hoge risico’s en ga voor jezelf na of je het risico kunt lopen om je geld te verliezen.

 

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming en winstbelasting kan van toepassing zijn.

Wat maakt eToro uniek?

Twee functies waar eToro bekend om staat en die uniek zijn, zijn de CopyTrader en de beleggingsportefeuilles. We zullen ze even kort uitleggen.

Copytrader

Met de CopyTrader-functie kan je echte handelaren volgen en kunnen hun handelingen automatisch worden gekopieerd. Iedereen kan op deze manier handelen als een tophandelaar. Met eToro copy trading maak je dus gebruik van de ervaring van andere handelaren. Van de 50 meest gekopieerde handelaren in 2021, was de gemiddelde jaarlijkse winst, 30,4%.

De CopyTrader-functie is overigens gewoon gratis, er worden geen extra kosten berekend. Wel is er een minimumbedrag van $200 nodig om te beginnen met kopiëren. Beleggers die worden gekopieerd kunnen daar trouwens ook geld mee verdienen. In principe kan jij ook worden gekopieerd, mits je wordt toegelaten tot eToro’s Popular Investor Program.

Hieronder zie je drie populaire gekopieerde beleggers bij eToro.

eToro copy trading
eToro copy trading
eToro copy trading

Copy trading is geen beleggingsadvies. De waarde van je beleggingen kunnen stijgen of dalen. Je kapitaal loopt risico.

CopyPortfolios

De kant-en-klare beleggingsportefeuilles is ook een hele interessante functie. De verschillende portefeuilles worden gekozen op basis van een langetermijnstrategie. De portefeuilles bestaan uit verschillende activa en zijn ideaal wanneer je niet van plan bent om actief te gaan handelen.

De meeste portefeuilles worden door het eToro-beleggingsteam samengesteld en sowieso wordt elke portefeuille ondersteund door professioneel onderzoek. Je kan portfolio’s zoeken die gericht zijn op markten waar jij je goed bij voelt. Eigenlijk is er voor ieder wat wils.

Trading Academy

Bij eToro kan je via meerdere functies, goed profiteren van andere beleggers, maar sommigen vinden het net zo leuk en belangrijk om zelf te leren. eToro vindt dat ook belangrijk en heeft daarom een gratis Trading Academy waar je kennis kunt opdoen.

Bij eToro’s Trading Academy kan je lessen volgen over allerlei beleggingsproducten en hoe je erin kunt handelen. Er zijn video’s waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd wat het verschil is tussen investeren en handelen. Maar bijvoorbeeld ook hoe werkt crypto en wat zijn NFT’s?

eToro review – kosten

Een belangrijk onderdeel in deze eToro review zijn de kosten. Want wat ben je kwijt? Iedereen wil natuurlijk zo min mogelijk kosten, maar dit hangt heel erg af van wat je precies doet. Jouw platformkeuze heeft ook invloed op de kosten. Bij sommige aanbieders betaal je zomaar een paar tientjes voor één enkele transactie. Dan ben je zo een paar weken of maanden verder, voordat je weer quitte staat. Dat schiet natuurlijk niet echt op.

Waar je precies in belegt en hoe vaak je orders plaatst, heeft in de meeste gevallen ook invloed op de kosten. Bij sommige brokers zijn de kosten ook niet altijd even duidelijk, wat logischerwijs voor irritatie zorgt. Bij eToro wordt het duidelijk aangegeven en zijn er geen verborgen kosten. Ik heb de kosten en de handelingen die gratis zijn, in een handig overzichtje gezet. Aansluitend geef ik een voorbeeld waarom je beter we of niet kunt beleggen bij eToro.

Let op: kosten worden altijd berekend in dollar, per nacht en per eenheid.

Product (zonder CFD, je koopt de onderliggende activa)Transactiekosten
Alle aandelenGratis
Alle ETF’sGratis
Cryptovaluta1% aankoopcommissie
Producten in CFD-vorm (je koopt de onderliggende activa niet)Spread
Aandelen (spread bij zowel kopen als verkopen)0,09%
ETF’s (spread bij zowel kopen als verkopen)0,09%
Forex/valuta’s (spread bij orders verschilt per valuta, voorbeeld: EUR/USD)Short = $-0,00001103
Long = $-0,00005343
Forex/valuta’s (ook betaal je pips, deze verschillen ook per valuta. Een pip wordt gebruikt
om de prijsverandering in een valuta met betrekking tot een andere valuta te
berekenen)
1 pip is vergelijkbaar
met 0,009%
Grondstoffen (spread bij orders verschilt per grondstof, voorbeeld: zilver)Short = $0,00014697
Long = $0,00180697
Grondstoffen (voor zilver wordt bijvoorbeeld 5 pip gerekend en voor goud 45)Vanaf 2 pip
Indices (spreads bij orders verschilt per index, voorbeeld: S&P 500)Short = $0,3305
Long = $0,4483
Indices in punten (aantal punten verschilt per index, voorbeeld: S&P 500
is 0,75 punt en is omgerekend ongeveer $0,00017)
Vanaf 0,75 punt

Zoals ik hierboven aangeef kan de spread verschillen. Je ziet wat de spreads zijn bij het handelen in zilver als CFD. Vergelijk je dit met goud, dan betaal je bij goud een veel hogere spread. Een shortorder bij goud kost je een kleine $0,003. Maar voor koper en palladium gelden er bijvoorbeeld weer geen spreadkosten.

Andere kosten

Type Kosten
Geld stortenGratis*
Geld opname (minimale
opnamebedrag $30)
$5
Inactiviteitskosten$10 p.m. (geldt pas wanneer je 12 maanden
lang niet inlogt)
Conversiekosten (valuta’s omrekenen)Minimaal 50 pips (0,45%)
Nachtpremies (geldt alleen bij CFD’s-posities die
in de nacht open blijven staan)
Kleine toeslagen welke relatief zijn aan de waarde
van de positie. Stel je speculeert op de NASDAQ voor een bedrag van €500. Om deze positie ’s nachts open te houden betaal je doordeweeks $0,26 en in het weekend $,076.

*Geld storten is in principe gratis, maar bij eToro gaan transacties en orders allemaal in dollar. Dat betekent dat er continu wordt omgerekend. Stort je euro’s, dan wordt het bedrag direct omgezet in dollar. eToro brengt je dan ongeveer 0,45% in rekening. Wil je geld terugstorten? Idem dito. De kosten hiervoor kunnen zo helaas wel flink oplopen. Houdt daar rekening mee!

Al met al zal een actieve handelaar, die geregeld orders plaatst, sneller kiezen voor eToro in plaats van DEGIRO. DEGIRO hanteert ook lage kosten, maar het hangt er wel van af wat je precies doet. Zo kan je bij DEGIRO ook deels commissievrij beleggen, maar betaal je geen $5 opnamekosten, zoals bij eToro het geval is.

Ben je ook benieuwd naar DEGIRO? In het artikel eToro vs DEGIRO kijk ik uitgebreid naar de verschillen tussen beide brokers.

eToro kosten – voorbeeld

Om het niet heel ingewikkeld te maken, nemen we als voorbeeld aandelen en ETF’s. Deze twee producten worden dus zonder transactiekosten verhandeld. In dit voorbeeld gaat het dus niet om een CFD, maar om een order waar je de onderliggende waarde van koopt.

Stel je gaat elke maand €100 investeren op eToro. Je koopt aandelen en ETF’s bij eToro en je doet dat voor een langere periode. Pak geen winst, want elke keer dat je je laat uitbetalen, betaal je $5 aan opnamekosten. Wanneer je 12 maanden lang €100 overmaakt en daarvan aandelen en ETF’s gaat kopen, betaal je alleen de omrekenkosten van euro naar dollar. Wil je wél geregeld wat winst pakken, dan kan je beter in aandelen en ETF’s beleggen bij DEGIRO.

eToro review – mijn ervaring

Mijn eigen ervaring met eToro is positief. Als eerste heb ik mij ingebeeld als startende belegger. Ik probeerde mij in te beelden of het als leek, te doen is om een account aan te maken en een aandeel te kopen. Uiteraard zal een stukje basiskennis en enig inzicht bij de één meer aanwezig zijn, maar de procedure van het aanmelden en een order plaatsen, zal voor de meesten geen probleem zijn.

Kom je er toch niet uit, dan kan je bovendien gebruikmaken van de live chat. In de chat kan je meteen je vraag stellen en wordt je netjes geholpen. Omdat eToro een internationale broker is, zullen de meeste medewerkers in het Engels communiceren

Als ik kijk naar het dashboard van eToro, dan wordt er vooral veel kleur gebruikt. Maar het leidt niet af, sterker nog, het navigeert eenvoudig en het oogt heel overzichtelijk. Verborgen achter een aantal knoppen komen verschillende functies tevoorschijn, zoals de CopyTrader en CopyPortfolio’s. Dit zijn toch wel dé twee paradepaardjes van eToro .Via deze functies kan je profiteren van de kennis van anderen en hoef jij je er niet vol in te verdiepen.

Wil je dit uiteraard wel graag? Dan kan je terecht bij eToro’s Trading Academy waarin je lessen kunt volgen op verschillende niveaus.

Kijk ik door de bril van een actieve handelaar, dan zullen de meeste traders eToro wel waarderen. Traders willen voornamelijk zoveel mogelijk hulpmiddelen die nodig zijn om een goede technische analyse te maken. eToro heeft meer dan 60 tools waarmee de beste analyses kunnen worden gemaakt. Daarnaast spelen kosten ook een grote rol. Voor de meeste actieve handelaren zijn de kosten op eToro laag genoeg. Maar ook het aanbod beleggingsproducten is behoorlijk groot en wordt geregeld uitgebreid.

eToro ervaringen

eToro reviewen ervaringen

Met zoveel miljoenen beleggers wereldwijd zijn er ook genoeg verschillende ervaringen. Maar wat telt is dat de meerderheid, tevreden is of zelfs heel positief is. Op Truspilot lees je uiteraard ook negatieve ervaringen, maar het punt is dat we het complete verhaal erachter nooit kennen. Niet dat we deze reacties niet serieus moeten nemen, nee integendeel, het is juist goed dat er zovéél mogelijk eToro ervaringen worden gedeeld.

Daar kan eToro alleen maar beter van worden. eToro reageert overigens ook vaak op zowel positieve als negatieve reacties van klanten. Dat kan een bedankje zijn omdat een klant een fijne ervaring deelt, maar ook een reactie waarin een niet tevreden klant juist wordt geholpen.

Een score van 4,1 ster, uit bijna 14.000 reviews, is best netjes en dat zegt wel iets. Om je een idee te geven heb ik er even twee reacties uitgepikt.

eToro review en ervaringen
eToro review en ervaringen

Conclusie: eToro review

Om deze review netjes af te sluiten kan ik alles nog een keer samenvatten, maar misschien val ik dan een beetje in herhaling. Hoe dan ook, mijn doel was om met deze uitgebreide review een zo compleet mogelijk beeld van eToro te geven. Naar mijn mening is dat gelukt en ik hoop dat je er iets aan hebt.

Om toch nog het één en ander samen te vatten volgt er nog een kort overzicht van de voor- en nadelen van eToro.

 • Toonaangevende broker met een uitstekende beoordeling.

 • Beste en grootste sociale handelsplatform ter wereld.

 • Groot aanbod van verschillende beleggingsobjecten.

 • Lage kosten.

 • Veel functies je kunnen helpen bij het beleggen.

 • Genoeg leermogelijkheden

 • Gereguleerde broker

 • Oefenen op een demo-account

 • Hoge opnamekosten.

 • Kosten bij crypto zijn hoog.

 • Handelsmarkten zijn soms beperkt.

Wil je beleggen bij eToro?

Beleg ook op één van de grootste handelsplatformen ter wereld! Aandelen altijd commissievrij beleggen!

Let op, je vermogen loopt risico. Er zijn andere kosten van toepassing. Voor meer informatie, kijk op etoro.com/trading/fees

OPEN GRATIS EEN REKENING!

Meest gestelde vragen

Is mijn geld veilig bij eToro?

Jazeker, eToro is een meervoudig gereguleerd platform in naleving van de SySEC, de FCA en de ASIC. Daarnaast hanteert eToro de hoogste normen voor de bescherming van geld en persoonlijke gegevens. Zo worden bijvoorbeeld alle tegoeden van klanten op een aparte rekening bewaard. Dit is eToro ook verplicht en bij een eventueel faillissement, zijn klanten altijd beschermd.

Is eToro gratis?

Een rekening openen is helemaal gratis. Nadat je een account hebt aangemaakt kan je direct starten met een gratis demo-account. Klaar om met echt geld te beleggen? De minimale storting is $50, omgerekend zo’n €45.

Hoeveel kun je verdienen met eToro?

Er zijn genoeg mensen die goed geld verdienen met beleggen en dus ook bij eToro. Alleen hoeveel iemand verdient hangt af van verschillende aspecten zoals de mate van kennis, ervaring of het vermogen waarmee wordt belegd.

eToro is een multi-assetplatform dat zowel beleggen in aandelen en cryptoassets, als handel in CFD’s aanbiedt.

 

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 77% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Je moet overwegen of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het kunt veroorloven om het hoge risico te lopen om je geld te verliezen.

 

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indictie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan vijf volledige jaren en is mogelijk niet voldoende als basis voor investeringsbeslissingen.

 

Copy trading is een dienst voor portefeuillebeheer, aangeboden door eToro (Europe) Ltd, geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission.

 

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige Eu-landen. Dat betekent geen consumentenbescherming en dat er winstbelasting van toepassing kan zijn.

 

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met de betrekking tot de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van de publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *