Geld verdienen zonder te investeren (5 manieren!)

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Snel geld verdienen online

Geld verdienen moeten we allemaal, maar de één zal harder moeten werken voor z’n geld dan de ander. Tot welke groep behoor jij? Natuurlijk, als we mochten kiezen dan waren we allemaal financieel vrij. Want wat een geruststellend gevoel is dat, dat er geld binnenkomt zonder al te veel te hoeven doen.

Trouwens, voor veel mensen is hard werken nog niets eens het probleem. Het wordt pas vervelend wanneer je werk doet wat je niet wilt. Helaas zullen sommigen zich hierin herkennen. En daarom is het ook heel begrijpelijk dat we zoeken naar manieren om geld te verdienen zonder te investeren.

Maar is geld verdienen zonder te investeren wel mogelijk? De vraag die ik dan meteen terugstel is, wat versta jij onder investeren? Geld verdienen zonder te investeren kan je namelijk op twee manieren bekijken. Investeren zonder tijd en investeren zonder geld. Wil je geld verdienen, maar wil je in allebei niet investeren? Dan houdt het hier op. Maar wat is dan wel mogelijk? Er zijn namelijk wel manieren waarbij je online geld kunt verdienen zonder geld te investeren. Ik wil vijf manieren met je bespreken en ben benieuwd of je hier iets mee kan.

Inhoudsopgave

Geld verdienen zonder tijd en geld te investeren

Zonder het investeren in tijd en geld, is geld verdienen onmogelijk. Dat zal je met me eens zijn. Als we kijken naar online geld verdienen en iemand wil bijvoorbeeld een webshop starten, dan kan je twee dingen doen. Of de webshop zelf opbouwen of alles uitbesteden. Een combinatie van deze twee zou natuurlijk ook kunnen! Maar wil je geen tijd investeren, dan zal je met een hoop geld over de brug moeten komen. Het uitbesteden kost natuurlijk een vermogen.

Dit is uiteraard een manier die je niet snel toepast, ook al mocht je het geld wél hebben. Investeren zonder geld is daarentegen toegankelijker. Je loopt namelijk geen of nauwelijks risico en je wordt er niet armer van. Het enige waarin je moet investeren is tijd.

Met de vijf manieren die ik ga bespreken kan je online geld verdienen, zonder dat je geld hoeft te investeren. Oké eerlijk is eerlijk, bij twee manieren kost het je een klein beetje geld. Maar het gaat vooral om het investeren in tijd. Sta je hier niet voor open, dan wordt het heel lastig om online geld te verdienen. Dat is niet erg, maar investeer dan liever in iets waar je wel voor openstaat!

1) Geld verdienen met YouTube

De eerste manier die ik wil bespreken is geld verdienen met YouTube. YouTube is één van de oudste social media kanalen en heeft wereldwijd maar liefst twee miljard gebruikers. Een YouTuber kan geld verdienen wanneer hij of zij veel volgers heeft. Misschien ken je zelf ook wel namen van mensen die met YouTube geld verdienen.

Om geld te verdienen met YouTube moet er wel het één en ander gebeuren. Maar het mooie is dat je geen geld hoeft te investeren. Een YouTube-kanaal aanmaken is namelijk gratis en ook het krijgen van volgers kost geen geld. Alleen het opbouwen van een mooi kanaal kost wel tijd. Je moet ook iets unieks te bieden hebben waar mensen geïnteresseerd in zijn en daar moet goed over na worden gedacht.

De kunst is om consistent toffe en kwalitatieve video’s te blijven delen. En wanneer het aantal volgers en abonnees groeit, kunnen je verdiensten ook oplopen. Vanaf een x aantal abonnees kan jouw YouTube-kanaal namelijk interessant worden voor bedrijven. Ze willen dan bijvoorbeeld jouw platform gebruiken om op te adverteren. Zo heb je niet alleen inkomsten uit je views, maar dienen er zich ook andere verdienmodellen aan.

In een ander speciaal artikel genaamd geld verdienen met een YouTube-kanaal, ga ik dieper in op de mogelijkheden om geld te verdienen met YouTube. Hou je er niet van om met je gezicht voor de camera te komen, geen punt. Je kan namelijk ook een Cash Cow Channel starten. Hoe dat precies werkt, lees je ook in hetzelfde artikel.

2) Geld verdienen met Instagram

Met een ruime één miljard gebruikers wereldwijd, behoort ook Instagram tot dit rijtje. Geld verdienen met Instagram en YouTube hebben wel iets met elkaar gemeen. Alleen verdien je op Instagram geen geld met views. Uiteindelijk draait Instagram ook om het hebben van volgers en dan vooral om actieve volgers.

Je kan op Instagram bijvoorbeeld gaan vloggen over jouw leven of over een onderwerp waar je veel verstand van hebt. De bedoeling is dat je met jouw video’s mensen vermaakt of inspireert. Daarom is het ook heel belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. En als je jouw doelgroep aan je weet te binden, kan het aantal volgers ook snel groeien.

Het gaat ten slotte om de interactie die jij hebt met jouw volgers. Wanneer je veel actieve volgers hebt, ben je wederom interessant voor bedrijven. Misschien melden er zich wel bedrijven die graag willen adverteren via jouw account. Het product of dienst wat zij willen verkopen past in hun ogen goed bij jouw imago en doelgroep.

Als er vervolgens mensen via jouw account iets kopen, krijg je van de bedrijven waar je mee samenwerkt een vergoeding. Om op dat punt te komen is niet zo eenvoudig, want je zult veel tijd moeten investeren en geduld moeten hebben. Maar ook Instagram is dus een mooi voorbeeld waarbij je geld kunt verdienen zonder dat je geld hoeft te investeren.

Bij Instagram gaat ook echt om het vertellen van jouw unieke verhaal. Zou jij jouw story ook graag willen delen via Instagram, maar weet je niet precies hoe en ben je nogal onzeker over je skills? Wellicht dat deze cursus jou dan wel eens kan gaan helpen.

3) Verdien referral commissies bij een cryptobroker

Dat crypto de laatste tijd aan populariteit wint, zal je niet zijn ontgaan. Vanuit de groeiende interesse zijn er ook veel cryptoplatformen ontstaan. Via een broker of exchange kan je beleggen in crypto. Maar wist je ook dat je via zo’n platform vrienden kunt uitnodigen? Via een referral code (verwijzingscode) kan je bijvoorbeeld vrienden, of wie dan ook, uitnodigen om te handelen in crypto.

Wanneer een referral zich via jouw link aanmeldt, kan je geld verdienen zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. Op het moment dat iemand zich via jou link heeft aangemeld, krijg je telkens een vergoeding op de momenten dat zij een trade doen. Een broker of exchange rekent handelskosten en omdat jij een nieuwe klant hebt aangebracht, willen ze jou daarvoor belonen. Gemiddeld ontvang je tussen de 15% en 25% commissie over de handelskosten.

Nu gaat het er natuurlijk wel om hoe mensen aan jouw link komen. Heb je al een groot netwerk via een social media kanaal, dan is dat mooi meegenomen. Je kan dan een stukje schrijven over crypto en daar jouw link in plaatsen. Je hoeft overigens zelf geen crypto te kopen om commissies te ontvangen. Een mooi voorbeeld van geld verdienen zonder te investeren toch?

Mensen die zich via jouw link aanmelden betalen niks extra, het enige wat er gebeurt is dat jij commissies ontvangt. Zij kunnen op hun beurt hetzelfde doen door ook mensen te verwijzen. Heb je hier interesse in? Ik zou zeggen kies dan een bekend en veilig platform om dit te doen. Zelf verwijs ik namelijk ook mensen door. Ik doe dit via de Nederlandse exchange Bitvavo.

Geld verdienen met referral commissies bij Bitvavo?

Maak gratis een account aan en verwijs met jouw unieke code zoveel mogelijk mensen door!

GA DIRECT NAAR BITVAVO!

4) Geld verdienen met affiliate marketing

Bij affiliate marketing verkoop je een product of dienst van iemand anders. Affiliate marketing wordt meestal toegepast via een website, maar bijvoorbeeld ook door influencers op Instagram. Zij promoten dan een product op hun account met de mogelijkheid dat hun volgers het product ook kunnen bestellen.

Via een link worden mensen doorgestuurd naar de officiële website van het desbetreffende product. Wanneer men het product koopt, kan het bedrijf via cookies zien, vanaf welke website of account de klant is doorgestuurd. Bij elke verkoop krijg je een vergoeding. Zo’n vergoeding kan variëren van een paar euro tot wel honderden euro’s per verkoop. De hoogte van een commissie hangt af van het type product en hoe duur het is.

Voor zowat elk product of dienst is er wel een affiliate programma te vinden, je kan echt alle kanten op. Via een social media kanaal kan je dus heel goed geld verdienen met affiliate marketing. Je zult alleen goed moeten nadenken over welke producten je gaat aanbieden. Vervolgens ga je kijken welke affiliate netwerken hier op aansluiten en kan je beginnen met promoten.

Wil je snel geld verdienen zonder investeren, dan valt affiliate marketing af. Affiliate marketing is alles behalve een snelle manier van geld verdienen. Wil je affiliate marketing toepassen op een website, dan moet je wél rekening houden met een paar kosten. Denk aan kosten voor een domeinnaam en webhosting, bij elkaar een paar tientjes per jaar.

Onthoudt goed dat affiliate marketing tijd kost en dat je vanaf het begin af aan geen fouten wilt maken. Ik ben zelf al ruim een jaar lang aan het leren over affiliate marketing en heb daar ook cursussen voor gevolgd. Blij dat ik daar voor gekozen heb. Ik kan daarom ook iedereen aanraden hetzelfde te doen. Welke cursus je het beste kan kiezen? Lees daarvoor het artikel – beste affiliate marketing cursussen.

5) Geld verdienen met high ticket dropshipping

Net als bij affiliate marketing verkoop je ook bij high ticket dropshipping geen eigen producten. Dat betekent dus dat je ook geen voorraden hoeft te hebben. Bij dropshipping worden producten rechtstreeks vanaf een fabrikant of leverancier verzonden naar de klant. Je kan zelf je eigen webshop/website bouwen en daar producten op aanbieden. Je maakt dan goede afspraken met leveranciers, zodat verkooporders van jouw webshop direct worden doorgestuurd naar de leveranciers.

Vergeleken met affiliate marketing ben je bij dropshipping wel verantwoordelijk voor de klantenservice. Je wilt daar natuurlijk zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Daarom is het belangrijk om goede leveranciers te vinden die kwalitatieve producten verkopen. Bij high ticket dropshipping gaat het om duurdere producten. Producten die vaak weloverwogen worden gekocht en waar mooie winstmarges op zitten.

Het opbouwen van een webshop kost je ongeveer €25 per maand. Met dat geld kan je in principe een online business starten. Je snapt waarschijnlijk wel, dat ook dropshipping geen manier is waarbij je online snel geld kunt verdienen. En helemaal niet zonder te investeren. Maar je kan al wel starten met heel weinig geld. Er wordt meer gevraagd van je motivatie en je geduld. Investeer je veel tijd in het opzetten van een dropship webshop, dan kan je daar in de toekomst veel geld mee verdienen.

Voor een uitgebreide versie van high ticket dropshipping verwijs ik je door naar het volgende artikel: High ticket dropshipping – hoe werkt dit en waarom biedt het kansen?

Snel geld verdienen online

Snel geld verdienen online én geld verdienen in 1 uur, zijn termen waar veel mensen op zoeken. Naar mijn idee zijn dat vooral mensen die krap bij kas zitten en à la minute geld nodig hebben. Het is ook best logisch dat je dan opzoek gaat naar manieren waarbij je online snel geld kunt verdienen.

Zelf ben ik er van overtuigd dat snel geld verdienen online niet mogelijk is. Behalve als je gaat gokken op een gokwebsite. Via een online casino is het bijvoorbeeld wél mogelijk om veel geld te verdienen in 1 uur, maar dat wil ik je zeker niet aanraden, het risico om geld te verliezen is zoals je weet velen malen groter.

In mijn ogen kan je dan beter investeren in tijd waardoor je automatisch investeert in jezelf. De manieren die ik heb besproken kan je toepassen zonder dat je geld hoeft te investeren (bij twee manieren op een klein beetje geld na). Dat is een groot voordeel. Het nadeel is alleen dat je niet direct resultaat ziet van je inspanningen en daar moet je tegen kunnen.

Conclusie

Of je nu extra geld wilt bijverdienen of iets voor jezelf wilt beginnen, het internet biedt ons veel mogelijkheden. Een eigen bedrijf beginnen zonder geld is dus mogelijk, hoe tof is dat? De conclusie is, dat het mogelijk is om geld te verdienen zonder te investeren, behalve als je én niet in tijd wilt investeren én niet in geld.

De meest laagdrempeligste manier om online geld te verdienen, is om te investeren zonder geld. Je investeert vooral in tijd en omdat je eigenlijk alles zelf doet, maak je geen of nauwelijks kosten.

Denk hier dus goed over na. Hoeveel tijd heb je over of nog sterker, hoeveel tijd wil je er voor vrij maken. En hoe lang geef je het de tijd voordat het gaat werken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close