Online geld verdienen als student

Ontdek hier de 7 beste manieren om online geld te verdienen als student!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Online geld verdienen student

Veel studenten kampen met schulden door hoge studiekosten en lage inkomsten. Online geld verdienen als student biedt daar een ideale oplossing voor. Extra geld verdienen met bijvoorbeeld een baantje in de horeca wordt vaak ervaren als een prettig en sociaal gebeuren. Alleen is het vaak ook hard werken en zijn de verdiensten nou niet perse hoog.

Daarom is geld verdienen vanuit huis als student erg interessant. Online geld verdienen levert vaak velen malen meer op dan werken als serveerster of barman in een plaatselijke bar. Een ander groot voordeel van online geld verdienen als student is vrijheid. Je kan meestal zelf je eigen tijden bepalen en je hoeft er niet de deur voor uit.

De kans om als student snel geld te verdienen, is verreweg het groots wanneer je online, vanuit huis werkt. Maar verkijk je niet op de tijd en het doorzettingsvermogen dat het kost om als student online geld te verdienen. Een snelle en easy methode om online geld te verdienen, bestaat eigenlijk niet.

In dit artikel heb ik speciaal de beste manieren van online geld verdienen voor studenten uitgezocht. Sommige manieren kunnen je op korte termijn direct geld opleveren. Andere manieren vragen om meer geduld. Lees ze goed door en kijk welke manier het beste bij jou past. Zo kan je vandaag nog besluiten om direct meer geld te gaan verdienen als student!

Inhoudsopgave

Geld verdienen vanuit huis met cryptocurrencies

Cryptocurrencies bestaan pas sinds 2009 en zijn momenteel razend populair onder (jonge) beleggers. De reden dat men hier graag in belegt is voornamelijk de extreme volatiliteit (koersschommelingen). Hierdoor kan je in korte tijd veel winst pakken. Ik zeg met name “kan”, want voor velen loopt het vaak anders af. Hoe dan ook, sinds het bestaan van Bitcoin, zijn cryptocurrencies verreweg het best presterende beleggingsproduct. Het rendement van Bitcoin is per jaar gemiddeld zo’n 200%. Vergelijk dit met aandelen, waar het rendement gemiddeld op 7% ligt.

Online geld verdienen met cryptocurrencies blijft wel riskant. Vaak is de timing van het moment van kopen en verkopen uiterst beroerd en is onze emotie hier vaak de oorzaak van. Toch zijn cryptocurrencies interessant om naar te kijken, juist omdat dit een vrij nieuwe manier van online geld verdienen is. Maar belangrijk is ook om te beseffen wat hier achter zit. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de achterliggende blockhain technologie. Experts verwachten namelijk dat de blockchain een vergelijkbare revolutie teweeg gaat brengen als het internet.

Wil je geld verdienen met cryptocurrencies op basis van daytraden, dan raadt ik je aan om hier niet zomaar mee te beginnen. Bij daytraden koop en verkoop je digitale munten op het meest gunstigste moment (althans dit is te leren). Het vraagt om de juiste kennis en betekent vooral heel veel oefenen. Misschien wil je graag kennismaken met deze materie, via een aantal gratis handleidingen over het handelen in Bitcoin en Ethereum.

Wil je liever alleen cryptocurrencies kopen en deze voor langere tijd vast zetten? Ook dat kan een goede keus zijn. Alleen is snel geld verdienen voor jou als student hier niet aan de orde. Omdat je voor de lange termijn gaat laat je je cryptomunten veilig in je wallet staan in de hoop dat ze meer waard worden. Wel kan je door middel van het staken van crypto een soort rente ontvangen. Staken is voor een belegger niets anders dan het voor langere tijd vasthouden van je gekochte cryptomunten. Het staken heeft ook een functie: het ondersteunt en verbetert het netwerk van de blockchain. Helaas is dit niet bij alle munten mogelijk, maar de rentepercentages van de cryptomunten die je wel kan staken variëren van 1,5% tot wel 10,5% per jaar.

Zoek je een veilig platform om cryptomunten te kopen, dan raad ik altijd Bitvavo aan, Bitvavo is de bekendste én goedkoopste exchange van Nederland. Via het gebruiksvriendelijke platform kan iedereen heel makkelijk cryptomunten kopen, verkopen en staken. Bitvavo heeft ook een actie! Over de eerste €1.000 betaal je geen handelskosten.

Beleggen als student in aandelen of ETF’s

Wil je online (meer) geld verdienen als student, dan is beleggen in aandelen of ETF’s een slimme keus.

Door bijvoorbeeld alleen in het bedrijf Apple te beleggen, beleg je specifiek in één aandeel en heb je geen spreiding. Daarom is het veiliger is om te beleggen in een ETF. Door het kopen van één ETF beleg je soms wel in honderden bedrijven tegelijk. Over het algemeen is een ETF een mandje vol aandelen van verschillende bedrijven, maar er bestaan ook obligatie-ETF’s of crypto-ETF’s. Deze manier van online geld verdienen is wel iets voor de lange termijn, maar is wel ideaal om voorzichtig een vermogen mee op te bouwen.

Aandelen heb je in verschillende typen. Zo heb je misschien wel eens gehoord van dividendaandelen. Dit zijn bedrijven die elk jaar een deel van de winst aan de aandeelhouders uitbetalen. Dit noem je dividend. Niet alle bedrijven keren dividend uit, maar veel doen dit wel. Je zou dus bij de keuze van zowel losse aandelen als bij ETF’s, op dividend kunnen selecteren. De meeste bedrijven keren elk kwartaal dividend uit. Dit is een win-win situatie. waarbij je je aandelen laat groeien én elk kwartaal het dividend op je bankrekening laat storten.

Wil je graag leren hoe je bijvoorbeeld de juiste (dividend)aandelen selecteert en hoe je daar vervolgens maximaal rendement mee behaald? Een korte gratis training volgen zou dan een goede eerste stap zijn. Op deze manier leer je de broodnodige basiskennis én ontdek je misschien wel een kant van jezelf dat meer wilt leren over beleggen.

Als student geld verdienen met Affiliate Marketing

Affiliate marketing, een vorm van internet marketing, is absoluut geen snelle manier om geld te verdienen. Bij affiliate marketing promoot je een product of dienst van een bedrijf. Verkoop jij een product of dienst voor een bedrijf, dan ontvang je daar een vergoeding voor. Eigenlijk maak je dus reclame voor dat bedrijf. Je hebt dan wel een platform nodig waar je een product of dienst op kan promoten, zoals Instagram, TikTok of via een website.

Om geld te verdienen met affiliate marketing zal je (wanneer je voor Instagram kiest) volgers moeten hebben. Voor een website geldt dat je bezoekers moet krijgen. Hoe meer bezoekers of volgers je hebt, hoe groter de kans dat je een product of dienst verkoopt. Affiliate marketing is een interessant verdienmodel, maar besef dat dit in het begin veel tijd kost en je hier niet direct veel geld mee zult verdienen.

Groeit het aantal volgers of websitebezoekers, dan kan het snel gaan. Is het fundament eenmaal gebouwd, dan is het een kwestie van onderhouden. Met slechts een paar uurtjes per week, kan je met affiliate marketing veel bijverdienen. Sterker nog, er zijn genoeg mensen die hier een volledig inkomen uit weten te halen. De concurrentie wordt wel steeds groter, maar zolang het internetgebruik blijft toenemen, blijven er ook voldoende kansen.

In deze gratis introductie video (groene knop) laat Jacko (één van de bekendste op dit gebied) je meer zien over affiliate marketing en hoe jij hier ook mee kunt beginnen. Zo ontdek je ook dat veel grote bedrijven affiliate marketing toepassen en dat voor affiliate marketeers zowat elk product of dienst is te promoten.

Online geld verdienen als student met het spelen van games

We leven in een tijd waarin het contact met anderen voor een groot gedeelte online plaatsvindt. Grappige filmpjes die door veel mensen van over de hele wereld worden bekeken en massaal worden gedeeld.. Een specifiek iemand op social media volgen vinden sommigen op de één of ander manier ook leuk om te doen. Zo zijn er veel mensen die een bepaalde game heel tof vinden, maar het nog leuker vinden om een andere gamer te volgen die hetzelfde spel speelt.

Het gaat hier dan wel om gamers die vooral goed zijn in een bepaald spel en niet saai zijn om naar te kijken. Inmiddels is de gamewereld uitgegroeid tot een miljoenenindustrie en zijn er veel (jonge) gasten die van hun hobby hun werk hebben gemaakt.

Game je zelf ook, of heb je dit in verleden veel gedaan en vind je het nog steeds leuk om dit te doen? Kijk dan eens naar wat de mogelijkheden hierin zijn. Misschien heb je best talent en ben je bereidt om dagelijks een paar uur te trainen. Er zijn namelijk niet één of twee spellen waar geld mee te verdienen valt. Naast twee hele bekende games zoals FIFA en Fortnite, zijn er nog heel veel andere games waar jij geld mee kunt verdienen vanuit huis.

Voor de beeldvorming: per jaar wordt bij er Fornite voor ruim 45 miljoen euro aan prijzengeld verdeeld, laat staan om hoeveel geld dit gaat met alle games bij elkaar. Het interessante aan dit verdienmodel bij gamen, is dat je op meerdere manieren geld kunt verdienen. Je kan bijvoorbeeld games testen, professioneel gamer worden, je game streamen op Twitch, of zelfs een game-vlogger worden op YouTube.

Geld verdienen als student via Social Media

Sociale platformen zijn immens populair en worden gebruikt door mensen over de hele wereld. Bij het streamen van je game op Twitch, zoals in het voorbeeld hierboven, zal je pas geld verdienen wanneer je genoeg volgers hebt. Eigenlijk geldt dit voor elk Social Media platform, zoals Instagram, YouTube, en TikTok. Zo lang je dus genoeg volgers weet te krijgen en deze ook weet te behouden, kan je hier goed geld mee verdienen.

De hoeveelheid geld die je hiermee kunt verdienen verschilt enorm. Van één euro met 1000 abonnees op YouTube, tot een paar ton met het plaatsen van één post op Instagram. Dit zijn echter wel dé uitzonderingen en deze (vaak bekende) mensen hebben dan ook miljoenen volgers.

Heb je een platform wat mensen interessant vinden en door tienduizenden wordt gevolgd, dan kan het zijn dat bedrijven jou platform graag willen gebruiken om reclame op te maken. Verzamel je bijvoorbeeld wekelijks de allermooiste doelpunten uit het voetbal en deel je deze in een compilatievideo? Wie weet zijn er dan grote merken (zoals van voetbalkleding) die graag op jouw account reclame willen maken. Daarnaast kan ook Google Ads worden ingezet, waarbij jouw abonnees of volgers meerdere advertenties voorbij zien komen. Per klik zul je hier een kleine vergoeding voor krijgen.

Naast Google Ads en een bedrijf die jouw specifiek benadert om reclame op te maken, wordt vooral affiliate marketing vaak toegepast. Zo zie je influencers, die meestal een bepaald merk vertegenwoordigen, geregeld een nieuw item showen. In wezen kan jij ditzelfde ook doen door producten te promoten die gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld voetbal. Een cursus waarin je alle kennis en support krijgt zodat je op YouTube een winstgevend kanaal kunt opzetten, is de Cash Cow Channel. Wil je ontdekken hoe dit werkt! Klik dan hieronder!

Teksten schrijven of vertalen

Teksten schrijven voor artikelen voor bijvoorbeeld een website is niet voor iedereen weggelegd. Heb je hier geen ervaring mee, dan kan je dit uiteraard wel leren. Maar is schrijven al langer een hobby van je en weet je precies hoe je een goed artikel schrijft, dan zijn er volop kansen om hier online geld mee te verdienen.

Internet is onze informatiebron en daardoor komen er ook dagelijks talloze nieuwe websites bij. Alleen niet alle oprichters van deze websites zijn ook in staat om goede artikelen te schrijven. Ben jij daar beter in? Dan kan jij als tekstschrijver een mooie vergoeding vragen. Er zijn best veel (fulltime) tekstschrijvers in Nederland en ben je in staat om inhoudelijk goede artikelen te kunnen afleveren, dan kan je gerust 0,07 eurocent per woord vragen. Met een artikel van 1.000 woorden, verdien je dus zo €105.

Teksten vertalen is ook nog steeds een vrij makkelijke manier, waarbij je als student, online snel geld kunt verdienen. Een tweede of derde taal machtig zijn, is dan natuurlijk wel een vereiste. Teksten schrijven of vertalen is een vrij laagdrempelige manier om online wat extra geld te verdienen. Het is een kwestie van uitzoeken voor welk bedrijven of opdrachtgever(s) je dit graag zou willen doen. Vervolgens bepaal je zelf op welke momenten je aan de klus werkt. Natuurlijk spreek je wel een deadline af waarop je klus klaar moet zijn.

Conclusie

De manieren om als student online geld te verdienen zijn enorm. Naar mijn mening en ook volgens velen studenten, zijn de manieren die ik hier heb beschreven het meest interessant. Er is altijd behoefte aan specialisatie, dus het loont ook echt wanneer je ergens net iets beter in bent dan een ander. Je schrijft super goede teksten, of je kan juist heel goed gamen.

Maar ook als het gaat om cryptocurrencies of het beleggen in aandelen en ETF’s, helpt het je enorm wanneer je hierin verstandige keuzes maakt. Dus dat je niet zomaar gaat beleggen zonder er meer over te lezen en te leren. Door te leren wat er allemaal mogelijk is en hoe je dit het beste aanpakt kan je ervoor zorgen dat je hier later nog de vruchten van plukt!

Zelf ligt mijn voorkeur bij geld verdienen met cryptocurrencies en beleggen in aandelen en ETF’s. Hoewel crypto zich nog niet heeft bewezen als een stabiele belegging, kunnen we dit wel zeggen over aandelen. Beleggen over een langere periode levert gegarandeerd rendement op, mits je de juiste aandelen koopt. Driekwart van de particuliere beleggers verliest namelijk geld en dat is onnodig.

Mocht je je nou willen verdiepen in de wereld van beleggen? Kijk dan eens op het platform van HIM (Happy Investors Mindset). Zij bieden doelgerichte cursussen aan.

Passief beleggen

Leren hoe je structureel geld kunt verdienen met beleggen?

Bij Happy Investors Mindset bieden ze verschillende cursussen aan! (inclusief coaching) Bekijk hieronder het aanbod!

JA, IK WIL HET AANBOD BEKIJKEN!

Voor nog meer manieren van online geld verdienen en het opbouwen van passieve inkomsten, raad ik je het uitgebreide artikel “Online geld verdienen” aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close