Beste crypto 2022

Welke cryptomunten moeten we in de gaten houden?

Cryptovaluta

2021 ligt achter ons en veel cryptomunten zijn in dat jaar hard gestegen. Wat gaat 2022 ons brengen? Wat wordt de beste crypto van 2022? Wat de beste cryptomunt van 2022 gaat worden is niet te voorspellen, die uitslag weten we pas zo’n beetje tegen het einde van dit jaar.

Op het moment van schrijven gaat het wat betreft de crypto koersen niet geweldig. Er heerst veel angst. Wereldwijd gebeurt er het één en ander en dat blijkt een behoorlijke invloed te hebben op de koersen. De meeste cryptovaluta staan flink in het rood, maar dat gebeurt wel vaker. De vraag is alleen of er op korte termijn nog herstel komt en of er cryptomunten zijn die we in de gaten moeten houden?

Als je wilt beleggen in crypto, dan wil je uiteraard weten welke crypto je het beste kunt kopen. Iedereen wil natuurlijk zoveel mogelijk rendement maken, maar hoewel crypto in z’n totaliteit tot de meest risicovolle beleggingen behoort, verschilt het wel in welke munt je belegt. Zelf kies ik voor cryptovaluta die iets minder risico’s met zich meebrengen en waarvan ik zelf denk dat ze in de toekomst nog flink gaan groeien.

Ik wil er daarom een aantal met je delen. De cryptomunten die ik noem heb ik gekozen op basis van eigen onderzoek en door te luisteren naar experts. Natuurlijk is dit geen garantie voor succes en daarom wil ik ook benadrukken dat dit dus ook geen financieel advies is.

Zoek je nog een betrouwbaar en veilig platform om crypto te kopen? Kijk dan eens naar Bitvavo. Bitvavo is een bekende Nederlandse exchange en zeer voordelig. Tip: door je hieronder aan te melden ontvang je direct €1.000 transactietegoed.

Welke crypto kopen?

In principe is het zo dat de bekendere cryptovaluta met de hoogste marktwaarde, het minst risicovol zijn. Ik doel dan echt voornamelijk op Bitcoin en Ethereum en bijvoorbeeld Binance Coin. Wil je beleggen in crypto en het minste risico lopen, dan kan je dus het beste beleggen in munten die in de top 10 of top 20 staan. Het liefst doe je dat voor de lange termijn!

Waarom vraag je je misschien af? Nou, alleen al kijkend naar het historische koersverloop van Bitcoin zie je dat er steeds hogere bodems worden gevormd. Om welke reden de lange termijn nog meer een juiste strategie kan zijn, vind je terug in het volgende artikel – Gaat Bitcoin naar 100K?

Aan de andere kant is het ook leuk om te beleggen in onbekende cryptomunten. Soms zitten er interessante projecten bij waar je als belegger bizar hoge rendementen mee kunt behalen. Heel verleidelijk om daar aan mee te doen. Om echt kans te maken op een koers die door het dak gaat, zal je als eerste een munt moeten uitkiezen die heel veel ruimte heeft om te groeien. En alsof dat nog niet lastig genoeg is, dient daar de volgende uitdaging zich alweer aan – het perfect timen van je koop- en verkoopmoment!

Loop je ook tegen dit probleem aan en kan je wel wat cryptohulp gebruiken? Een handige tool die je daarbij helpt zijn de Crypto Signals.

En ja, de munten die in potentie veel kunnen groeien, wat zijn dat dan precies voor munten? Nou, eerlijk gezegd doe ik daar zelf geen onderzoek naar. Ik heb mij meer verdiept in wat bekendere munten. Degenen die dat wel doen en veel ervaring hebben zijn de mannen uit het team van AllesOverCrypto. Kan je ook hier wel wat cryptohulp bij gebruiken? Kijk dan eens naar het Crypto Portfolio van hun! Liever eerst de uitgebreide review lezen? Dat kan hieronder.

Het team reikt middels het portfolio 10 parels aan die in potentie enorm kunnen groeien. Ook blijft het Crypto Portfolio geüpdate. Hebben ze een nieuw pareltje op het oog, dan wordt deze toegevoegd. De resultaten over het portfolio van 2021 waren in één woord geweldig te noemen. Eén cryptomunt uit het portfolio ging 45 keer over de kop en een andere zelfs 65 keer!

Crypto verwachting 2022

Wie al een tijdje bekend is met crypto, is waarschijnlijk ook op de hoogte van de 4-jarige cyclus. Een cyclus bestaat uit een bear market en bull market. De bear market kenmerkt zich door een langere periode waarin koersen dalen of consolideren. De bull market daarentegen is een periode met groei, afgewisseld door correcties en een extreme piek op het einde van de bull market.

Cyclussen als deze horen niet alleen bij de cryptomarkt. Een cyclus kom je ook tegen in de aandelenmarkt en bij bijvoorbeeld goud en zilver. Alleen kennen deze markten niet de extreme pieken en dalen zoals bij crypto wel het geval is. Maar hoewel de huidige cyclus anders verloopt en men hogere crypto koersen had verwacht, beweren experts dat de bull market zeker nog niet voorbij is. Dit is dus wel iets om goed in de gaten te houden, maar dat er een weer bear market komt staat vast.

In het verleden betekende het overgaan naar een bear market een koersdaling van soms wel 80 of 90%. Het is alleen niet zeker of zo’n extreme koersdaling opnieuw gaat plaatsvinden. Uiteindelijk betekent dit wel dat de meeste cryptomunten waarschijnlijk een minder jaar zullen hebben vergeleken met 2021. Maar dit is en blijft slechts een verwachting. We zijn immers vaker verrast in cryptoland.

Strategie crypto 2022

Stel dat Bitcoin en andere cryptomunten binnen een paar maanden naar flinke hoogtes gaan stijgen. Ga dan niet wachten tot de piek, dat is namelijk wel het slechtste moment om in te stappen. De kans is groot dat tussen de lente en zomer in, alsnog een grote correctie plaats zal vinden. Dat zal waarschijnlijk ook meteen het moment zijn waarop de bear market zijn intrede doet.

Beleg je in crypto voor de lange termijn, dan zou het moment waarop de crypto koersen laag staan, een ideaal koopmoment kunnen zijn. Ook dit is zeker geen advies, want er kleven ook risico’s aan. Bovendien kan jij een hele andere strategie hebben. Je zult dus goed moeten kijken wat voor jou het beste werkt.

Beste cryptomunt 2022

Goed, jij wilt natuurlijk net als elke andere investeerder weten wat de beste cryptomunt van 2022 wordt. Voordat ik hier verder op inga, wil ik toch benadrukken dat de informatie in de eerdere alinea’s, belangrijk is om mee te nemen. Welke crypto ga je kopen en op welk moment?

Kies je bijvoorbeeld liever bekendere cryptomunten of neem je meer risico door in kleine cryptomunten te beleggen? En als je crypto wilt kopen, in welke fase bevindt de 4-jarige cyclus zich dan op dat moment? Als je horizon heel lang is, maakt het instapmoment minder uit, maar je wilt nooit op een hoge piek instappen.

Mijn eigen strategie is zowel de lange termijn als de korte termijn. Ik investeer in Bitcoin en Ethereum voor de lange termijn, maar ook in cryptovaluta zoals Loopring, Chainlink en Polkadot. In een bull market verkoop ik tussentijds (korte termijn) ook om wat winst te pakken.

Om te bepalen welke crypto ik wil kopen, doe ik eigen onderzoek en volg ik experts. Als ik vertrouwen heb in een project en deze ook vaak door experts wordt genoemd, overweeg ik deze op te nemen in mijn portfolio. De drie cryptomunten die ik net noemde heb in mijn portfolio opgenomen. Ik ga ze nu kort toelichten!

Laten we beginnen met Chainlink. Chainlink bestaat sinds september 2017 en kocht je destijds voor ongeveer €0,17. Momenteel schommelt de koers rond de €23,50 en behoort het tot de top 20 grootste munten. Zoals je vast weet bestaan er verschillende blockchains. Deze vrij nieuwe technologie maakt steeds vaker gebruik van smart contracts. De slimme contracten kun je zien als digitale overeenkomsten. Zo’n overeenkomst wordt automatisch gesloten wanneer er is voldaan aan alle eisen en voorwaarden van beide partijen.

Maar wanneer informatie van blockchain a vervolgens niet kan worden gedeeld met blockchain b, blijven de mogelijkheden beperkt. Toch was dit lange tijd wel de realiteit. Daarnaast is een blockchain ook niet gebouwd om externe informatie op te pikken en te verwerken. Chainlink heeft voor beide problemen een oplossing gevonden.

De blockchain is in vergelijking met de huidige systemen veiliger en transparanter. Niet dat de blockchain perse de huidige systemen gaat vervangen, nee integendeel, de bedoeling is juist dat beide systemen elkaar versterken. Chainlink biedt dus een oplossing om de verschillende werelden met elkaar te laten communiceren. Dit wordt met een mooi woord interoperabiliteit genoemd. Wil je een uitgebreidere uitleg over Chainlink? Lees dan Wat is Chainlink?

Loopring, beste crypto 2022?

De tweede interessante cryptomunt is Loopring. Loopring richt zich op een totaal ander aspect als dat de meesten doen. In de basis is Loopring een DeFi-protocol. DeFi betekent gedecentraliseerde financiering. Je kunt dit zien als financiële applicaties die worden gebouwd op de blockchain. DeFi is er op gericht om de traditionele financiële wereld transparanter te maken en de macht bij centrale partijen weg te nemen of te minimaliseren.

Wat Loopring daadwerkelijk doet is het volgende: Overal ter wereld kan je cryptovaluta kopen op honderden verschillende exchanges. Iedere exchange heeft een x aantal munten beschikbaar. Ben je geïnteresseerd in acht specifieke cryptomunten en wil je deze kopen, dan kan het zo maar zijn dat je de munten op verschillende beurzen moet kopen. Elke beurs heeft andere munten en vooral ook andere prijzen.

Kort gezegd brengt Loopring alle orders en alle soorten cryptovaluta van alle exchanges bij elkaar. Hoe fijn is het om via één platform te kunnen handelen in alle cryptomunten. Het samenbrengen zorgt voor een enorme liquiditeit, waardoor je als belegger altijd de beste prijs zult vinden. Voor een uitgebreidere uitleg verwijs ik je naar het volgende artikel – Wat is Loopring?

Polkadot, beste crypto 2022?

Polkadot ging live in mei 2020 en wordt gezien als de verbeterde versie van Ethereum. Dat is nogal wat! Maar het doel van Polkadot lijkt daarnaast ook op dat van Chainlink, want ook zij hebben interoperabiliteit als eigenschap. Dit is overigens niet Polkadot’s enige eigenschap. Tegelijkertijd bieden ze ook een oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem.

Polkadot wordt daarom ook niet voor niets de “Ethereum Killer” genoemd. De blockchain van Ethereum is minder schaalbaar, trager en duurder. Ook heeft Ethereum niet de techniek om verschillende blockchains aan elkaar te verbinden. Om verschillende blockchains met elkaar te verbinden gebruikt Polkadot parachains.

Zoals je misschien wel weet wordt de blockchain van Ethereum veel gebruikt door ontwikkelaars, maar ook door andere cryptomunten. Het Ethereum-netwerk biedt veel mogelijkheden, maar omdat het de meest gebruikte blockchain is, loopt het netwerk ook tegen een aantal problemen aan.

Voor ontwikkelaars kan Polkadot daarom uitkomst bieden. Via Polkadot kan er namelijk wél worden gecommuniceerd met andere blockchains door de zogenaamde parachains. Daarnaast wordt het netwerk van Polkadot ontzien omdat transacties maximaal kunnen worden opgeschaald.

Welke crypto stijgt het snelst?

Tja, welke crypto gaat snel stijgen én welke crypto moet je nu kopen? Beide zijn vragen die vaak worden gesteld. Helaas zijn deze vragen moeilijk te beantwoorden. De cryptovaluta zoals Loopring, Chainlink en Polkadot zijn alle drie interessante projecten, maar het is moeilijk in te schatten welke het snelst gaat stijgen.

Wat wel opvalt is dat alle drie de koersen minimaal zijn gestegen in 2021. Dit terwijl zo’n 90% van de cryptovaluta uit de top 100, gemiddeld keer 20 zijn gegaan. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat alle drie de cryptomunten momenteel op een hogere koers zouden staan. Helemaal omdat ze stuk voor stuk echt iets toevoegen aan de cryptomarkt.

Wel is het zo dat een crypto om verschillende redenen ineens hard kan stijgen. Dit kan doordat veel mensen simpelweg de munt willen hebben. Maar er kan bijvoorbeeld ook een belangrijke update zijn geweest. Vaak heeft een update dan een positief effect op de koers.

Om te bepalen welke cryptomunten jij het beste kunt kopen, kan je dus onderzoeken of een cryptovaluta binnenkort met een belangrijke update komt. Zo werkt bijvoorbeeld Ethereum al enige tijd naar een belangrijke update toe. Eind 2022 wordt naar verwachting Ethereum 2.0 gelanceerd. Ethereum zou hierdoor zo maar eens de beste crypto van 2022 kunnen worden.

Conclusie

Al met al is het lastig om er achter te komen wat de beste crypto van 2022 gaat worden. Ook al schrijf ik zelf over crypto, een expert ben ik niet. Ik lees en leer wel dagelijks bij omdat ik cryptocurrency razend interessant vind. En om te bepalen welke crypto ik ga kopen, volg ik verschillende experts.

Eén van de experts die ik volg is Madelon Vos. Madelon heeft veel kennis in huis en weet bijvoorbeeld veel over Bitcoin. Zou je hier meer over willen leren en kan je wel wat cryptohulp gebruiken? Kijk dan eens naar de MoneyTalks Community! Dit is één van de grootste communities van Nederland met meer dan 2000 leden.

Dit is dé plek om alles te leren over cryptovaluta en macro-economisch nieuws! Als aanbieding kan je nu voor €1 de MoneyTalks Communtiy 7 dagen uitproberen!

MoneyTalks Community

Join de MoneyTalks Community van Madelon Vos!

Inclusief de beste cryptohulp van 3 andere experts! Probeer nu 7 dagen voor maar €1!

JA, Ik WIL DE AANBIEDING BEKIJKEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *